Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  Milyen NAS-t vegyek? (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2022-07-20 17:39:44

LOGOUT.hu

Kérdezés előtt olvasd el az összefoglalót, de minimum a Gyakran feltett kérdések szekciót!
A topic célja, hogy segítsen eligazodni a NAS-megoldások folyamatosan bővülő, színesedő piacán. Mivel a NAS-sal kapcsolatos igények rendkívül sokfélék lehetnek, a lehetséges megoldások között is igen komoly eltérés lehet árban, teljesítményben, kényelemben és rugalmasságban egyaránt.
Az összefoglalóban összegyűjtöttük a legfontosabb alapinformációkat, és az egyes lehetőségek rövid bemutatásával igyekszünk segíteni, milyen irányba induljon el a leendő NAS-tulajdonos.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#18651) Sub-ZeRo


Sub-ZeRo
nagyúr

Na megjött a nas. Egy valamivel szívok, az meg az omninas domin. Port setting failed üzenetet kapok. a 3200-as portot akarja, de nem jövök rá, hogyan kell a tplinken megnyitni.

"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."

(#18652) Olympos válasza Sub-ZeRo (#18651) üzenetére


Olympos
aktív tag

Válaszd ki a TP-Link márkáját és kövesd az utasításokat.

(#18653) Sub-ZeRo válasza Olympos (#18652) üzenetére


Sub-ZeRo
nagyúr

Semmi nem történik... Hiába csinálom meg...

"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."

(#18654) bugsyonic


bugsyonic
tag

Sziasztok!

Ha valaki jártas az alábbi témában kérem ne tartsa magában az infókat :)

Van olyan lehetőség valamilyen NAS-nál, hogy a rajta tárolt zenéket, egy Windows Phone segítségével ráküldjem a hifire/hangszórókra? Az lenne a cél, hogy a telefonomon kikeresem a kívánt zeneszámot, ami a NAS-on van, rábökök és hallgatom a hangszóróimon. Mindez tv nélkül, tehát pl. a tv-n nézhessek mást.

Egy lehetőség szerintem az lenne, ha lenne olyan NAS, amin van egy sztereó kimenet, azt összekötöm az erősítővel és már meg is van oldva a "probléma". Van ilyen?

Vagy esetleg egy Chromecast Audio + NAS?

Van valakinek otthon ilyen rendszere esetleg?

Köszönöm!

(#18655) Alex91 válasza bugsyonic (#18654) üzenetére


Alex91
félisten

Mondjuk Synology NAS+Brand USB DAC külső sztereó hangkártya

Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.

(#18656) fogtunder válasza bugsyonic (#18654) üzenetére


fogtunder
nagyúr

a NAS alapvetően csak tárol, a lejátszást meg kell oldania valaminek. ez lehet chromecast, vagy bármi más, de ha az erősítő kezel DLNA-t, vagy látja az iTunes szervereket, akkor úgy is kivitelezhető, mert ezeket a protokollokat elég sok NAS tudja, ebben az esetben csak az a kérdés, hogy távirányítható-e mobiltelefonról.

szerk: vagy amit felettem írnak.

[ Szerkesztve ]

I hate morning people. And mornings. And People.

(#18657) MaCS_70 válasza bugsyonic (#18654) üzenetére


MaCS_70
félisten

Ez szerintem meglehetősen általános igény, felhasználás.

A NAS az adatforrás, jellemzően DLNA-megosztással.

Triviális lenne egy olyan erősítő, ami helyből kezel DLNA-t és van a telefonodhoz való applikációja -- szét kell nézni a piacon.

Ha ne akarsz erősítőt venni és a jelenlegi erre nem alkalmas, akkor megoldást jelenthet egy Raspberry PI, a D-Link Music Everywhere vagy az Általad említett Chromecas Audio. Az zene "útvonala" az eltérő működési elv miatt más lesz, de ha van rájuk WP-támogatás, akkor a telefonodról működhetnek.

Vigyázz, mert a RPI analóg kimenete kifejezetten gyenge, a D-Linké határeset, a CCA-é állítólag jó. A RPI-hez tudsz DAC-ot kacsolni, amivel jó lesz, a másik kettőnél csak próba dönthet. (Vagy digitális bemenetű erősítő, de az már másik kérdéskör...)

MaCS

Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!

(#18658) bugsyonic válasza MaCS_70 (#18657) üzenetére


bugsyonic
tag

Szerintem is általános igény, de nem sokat találtam erről a neten. A CCA jó megoldás lehet.
Köszönöm a választ!

(#18659) bugsyonic válasza fogtunder (#18656) üzenetére


bugsyonic
tag

Igen az USB DAC vagy a CCA lesz a jó megoldás. Köszönöm a választ!

(#18660) bugsyonic válasza Alex91 (#18655) üzenetére


bugsyonic
tag

Ez az USB DAC lehet a megoldás, persze ilyenről semmit sem találtam a válaszod előtt a neten.
Mivel van WP-ra DS Audio, akkor gondolom ez tudja azt, ami az alap kérdés volt. Kiválasztom a telón a zenét és a NAS-ról elindul az USB DAC-on keresztül a zene?

(#18661) Patice válasza bugsyonic (#18654) üzenetére


Patice
nagyúr

Én szinte pont ezeket az állomásokat jártam be pár év alatt, amiket most kérdeztél.

Először meglett a központ (2012-ben), a NAS egy Synology DS213 személyében, amit azóta is megelégedéssel használok.

Synology esetében van gyárilag zenelejátszó alkalmazás, amivel lehet a lejátszó eszköz maga a NAS is, de a hozzá tartozó mobilos/tabletes klienssel (DS Audio) más DLNA/UPnP képes eszközre (ún. DLNA/UPnP renderer-re) is rá tudod küldeni a zenét.

Első esetben egy USB-s DAC-ra volt szükségem, olyanra, ami Linux alatt driver nélkül működik (elég sok ilyen van) - pénztárcától függően elég nagy a választék. Így ha fizikailag közel tud lenni a NAS a hifihez, erősítőhöz, akkor egy ilyen USB-s DAC-kal működőképes a dolog. Ehhez kell az is, hogy legyen megfelelő program a NAS-on, ami Synology esetében adott, más NAS márkákról nem tudok nyilatkozni. Viszont tuti, hogy amelyiken nincs, arra valamit fel lehet rakni.

Második esetben csak annyit kell tudnia a NAS-nak, hogy fusson rajta egy DLNA/UPnp szerver és legyenek rajta zenék. Ezt bármelyik NAS fogja tudni. Itt a körítés oldja meg a lejátszást, azaz kell egy külső lejátszó (szintén DLNA/UPnP renderer), ami csatlakozhat ugyan ahhoz a hálózathoz vezetéken, vagy vezeték nélkül is. Ilyen eszközök a DLNA-s hangrendszerek, erősítők, médialejátszók, vagy akár egy Chromecast Audio is.

Ha olyan erősítőd van, ami csak analóg jelet fogad, akkor a hálózati részt és a digitál --> analóg átalakítást is külső eszközzel kell megoldanod. Ezek közül a Chromecast Audio a legolcsóbb egybe eszköz, aminek egész elfogadható hangja is van (van otthon, az szól a konyhában). :D

Ha nem Synology NAS-t veszel, akkor WP-re pl. ott van a BubbleUPnP contollernek. :K

(#18660) bugsyonic:

Igen, így működik.

Egy megjegyzés: a legutóbbi 1.19-es CCA FW-rel most nálam nem megy a lejátszás DS Audio-ból közvetlenül, várom a megoldást a Synology-tól, mert előtte ment problémamentesen...

[ Szerkesztve ]

Eladó: Apple iPad mini 1 (2db)

(#18662) bugsyonic válasza Patice (#18661) üzenetére


bugsyonic
tag

Jól van, nem csak engem érdekel ez a téma. :)

Köszi a megerősítést és az újabb infókat. Mivel írod, hogy a CCA-nak elfogadható hangja van, ezért lehet, hogy az USB DAC lesz első körben a jobb megoldás, közel lesznek egymáshoz a cuccok, a kábelezés így nem gond.
Viszont, ha pl. Soundcloud-ot akarok "ráküldeni" a hifire, akkor már érdemesebb a CCA-t venni. Soundcloud+NAS infót nem találtam eddig. Lehet, hogy sokat akarok!? :)

(#18663) Patice válasza bugsyonic (#18662) üzenetére


Patice
nagyúr

Soundcloud-hoz nem tudok megoldást a CCA-n kívül (Google Chrome böngészőhöz Cast plugin és akkor ki lehet küldeni a böngésző "hangját" is a CCA-ra), bár lehet csak tudatlan vagyok.

CCA "elfogadható" hangját úgy kell érteni, hogy százezres cuccokhoz képest... Átlag hangminőség igényeket simán hozza. :K Csak én vagyok ebből a szempontból fanatikus. :))

Eladó: Apple iPad mini 1 (2db)

(#18664) bugsyonic válasza Patice (#18663) üzenetére


bugsyonic
tag

Hát a NAS+vinyó+hangcucc már bőven százezres cucc lesz. :D De értem mit mondasz.

Köszi a sok segítséget. Megyek veszek is egy NAS-t. :)

(#18665) krealon válasza Sub-ZeRo (#18653) üzenetére


krealon
veterán

"Egy valamivel szívok, az meg az omninas domin. Port setting failed üzenetet kapok. a 3200-as portot akarja, de nem jövök rá, hogyan kell a tplinken megnyitni.
[...]
Semmi nem történik... Hiába csinálom meg...
"

Port nyitas elott szukseges ellenorzses

Tovabbi konzultacio: Router gondok topik

(#18666) Hyena válasza bugsyonic (#18654) üzenetére


Hyena
senior tag

Asustor nason van s/pdif hangkimenet amit kikotve egy aktiv hangszorora vagy soundbarra lehet tavvezerelni androidos mobil applikacioval.
Tokeletesen mukodik a dolog, egyedul a windows phone alkalmazasban nem vagyok biztos. (dehat a windows phone alkalmazas tamogatottsagara azt hiszem sehol nem lehet epiteni)
A masik lehetoseg ami szinten mukodik a chromecastos megoldas melyhez akar telepithetsz a nasra spotify alkalmazast is.

harley-davidson-nyiregyhaza.hu

(#18667) Sub-ZeRo válasza krealon (#18665) üzenetére


Sub-ZeRo
nagyúr

Köszönöm, de megvolt mi volt a baj. A thome routert nem vettem figyelembe. Ott is megnyitottam a portot és működik. Köszönöm!

"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."

(#18668) GRaul


GRaul
őstag

Sziasztok,

Szeretnek epiteni egy kis nas-t itthonra.
Azokbol a cuccokbol amik kihasznalatlanul hevernek itthon :)
Kovetkezo lenne a konfig
- bitfenix prodigy mini-itx
- Intel 120g SSD
- AMD 5150es proci
- Vmi asrock itxes AM1es lap
- 4GB DDR3
- Corsair bronz tap
- CM Gemin M4es huto
Tarolonak pedig elso korben 2 darab noti vinyot hasznalnek. egy 500as es egy 750es.

Igazabol amire szuksegem lenne, az az, hogy par sorozatot elerjek amiket letoltok ra minden tvrol/laptoprol/asztaligeprol/tabletrol/telefonrol ami van itthon. Illetve, hogy egy google drive szeru felhom legyen, amit itthoni halozatbol (vagy ha lehet mindenhonnan) elerhessek. Az egyseges dokumentumok miatt.
Szerintetek ez kivitelezheto igy?
SSDre kell a rendszer, vagy az teljesen tulzas egy nas eseteben?

[ Szerkesztve ]

Phanteks Házak Topicja ---> http://prohardver.hu/tema/phanteks_hazak_topicja/hsz_1-50.html <----

(#18669) Spuri2000 válasza GRaul (#18668) üzenetére


Spuri2000
senior tag

Jó lesz ez így. Tolsz rá egy kis OMV-t és már kész is vagy. Van hozzá felhős plugin is. (owncloud) A Torrent már szinte alap.

[ Szerkesztve ]

(#18670) kalapacsolok


kalapacsolok
senior tag

Sziasztok! A bevezető hozzászólást elolvastam :)

Alap használatra, főként torrentre, LG tv-re adattovábbításra vennék egy NAS-t. A Zyxel NSA325 v2-t néztem, Synologyban a SYNOLOGY DiskStation DS115j hasonló tudású ehhez képest, vagy jóval gyengébb?

Mit ajánlanátok Synologyban, ami legalább eléri az említett Zyxel szintjét, vagy attól kissé jobb? Otthon van egy régi Synology NAS-unk, annak a tudásával nagyon meg vagyok elégedve. Médialejátszás a legfontosabb nekem (wifin keresztül megy a TV-re a net). Köszi a segítséget!

(#18671) MaCS_70 válasza kalapacsolok (#18670) üzenetére


MaCS_70
félisten

Synologykhoz nem értek, de Zyxelben az NSA325 helyett már a jóval erősebb NAS326 az ajánlott.
A Synology-Zyxel kérdésről sok szó esett már, olvass vissza!

MaCS

Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!

(#18672) kalapacsolok válasza MaCS_70 (#18671) üzenetére


kalapacsolok
senior tag

Köszi!

(#18673) fogtunder válasza kalapacsolok (#18670) üzenetére


fogtunder
nagyúr

minden Synologyn ugyanaz az oprendszer fut, a képességeik inkább a hw függvényében szoktak eltérni. el lehet lenni egy 115j-n is, de én 216j alá nem adnám és ha időtállóbb cuccot akarsz, akkor 216 Play, vagy 216+

I hate morning people. And mornings. And People.

(#18674) kalapacsolok válasza fogtunder (#18673) üzenetére


kalapacsolok
senior tag

ok, köszi a segítséget! Az most egy kicsit drága már nekem.

(#18675) gyiku válasza kalapacsolok (#18674) üzenetére


gyiku
nagyúr

itt apron is nezz korul.

hüllő

(#18676) kabar válasza kalapacsolok (#18674) üzenetére


kabar
senior tag

Német ebayon lőttem már DS112-t 60EUR-ért, csak rokonom elkérte. Most is van fent DS112+ 95EUR-ért, ami keresztben lenyeli a 115J-t, bár tudom használt. De a Zyxel is biztosan jó lehet, különösen a 326-os, amit már ajánlottak. Én egyiket sem használnám wifivel a TV-hez, de ez a te egyéni döntésed.
UI: egyfiókosat én csak backupnak ajánlanék. Kétfiókosak jobban bővíthetőek. Bár sok haveromat nem tudtam meggyőzni, rövid használat után a kapacitás szűkülésével ők is eladogatták folyamatosan.

[ Szerkesztve ]

"Der erste Trunk aus dem Becher der Naturwissenschaft macht atheistisch; aber auf dem Grund des Bechers wartet Gott.“

(#18677) kalapacsolok válasza kabar (#18676) üzenetére


kalapacsolok
senior tag

Köszi, vettem egy NAS326-ot tegnap. Szuper, tetszik. :)

(#18678) interstate76


interstate76
addikt

Vételi tanácsra lenne szükségem: mi a legolcsóbb megoldás, ha Plex Media Servert szeretnék futtatni NAS-on? A PMS-en és a legalapvetőbb NAS-funkciókon (megosztás, gigabites LAN, néha egy kis letöltés) kívül semmilyen elvárásom nincs az eszközzel szemben. Akár használt masina is lehet.

Korábban egy windowsos mini PC-re kötött külső HDD-n voltak azok az anyagok, amiket mindig szerettem volna magamnál tudni anélkül, hogy külső vinyót cipelnék ide-oda, de egyrészt csak 100Mb/s-os hálózati tempót tudott (ami egyébként engem nem különösebben zavart, de azért nyilván jobb a gigabites tempó), másrészt pedig egy ideje csak adattárolásra használtuk, arra meg felesleges, így lecseréltem egy Zyxel NSA310-re (pontosabban erre a TDC HomeDisc-re). Úgy tudom, erre is fel lehet ügyeskedni a PMS-t, de elég megterhelő a hardvernek - javítsatok ki, ha tévedek!

Téma összefoglaló és kereső megvolt, de egyedül nem igazodok ki a kínálaton! Köszi előre is!

[ Szerkesztve ]

téglalap, Amerika, hangszóró, hétfő... továbbá eladó Xiaomi Mi 12T Pro, Teclast P26T tablet és PS4 játékok (Far Cry 4, Heavy Rain & Beyond Two Souls, Prey, The Evil Within 2)

(#18679) Alex91 válasza interstate76 (#18678) üzenetére


Alex91
félisten

[link], lehet valogatni...

Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.

(#18680) interstate76 válasza Alex91 (#18679) üzenetére


interstate76
addikt

Lehet, hogy én vagyok a hülye, de azt gondoltam, hogy valaki, aki ért hozzá, leírja a tapasztalatait, és a böhöm nagy kínálatból javasol 1-2 konkrét típust...

[ Szerkesztve ]

téglalap, Amerika, hangszóró, hétfő... továbbá eladó Xiaomi Mi 12T Pro, Teclast P26T tablet és PS4 játékok (Far Cry 4, Heavy Rain & Beyond Two Souls, Prey, The Evil Within 2)

(#18681) Alex91 válasza interstate76 (#18680) üzenetére


Alex91
félisten

x86-os CPU, de mondjuk, akkor mar lehet, hogy olcsobb epiteni egyet...

Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.

(#18682) interstate76 válasza Alex91 (#18681) üzenetére


interstate76
addikt

Ezek tényleg drágák - nem gondoltam, hogy a PMS futtatása ilyen komoly kritérium a részemről. Egy Wintel W8-as mini PC-n (Windows 10, Atom Z3736F CPU, 2 GB RAM) erőlködés nélkül futott és tudtam nézni róla a 30+ Mb/s bitrátájú full hd anyagokat is.

téglalap, Amerika, hangszóró, hétfő... továbbá eladó Xiaomi Mi 12T Pro, Teclast P26T tablet és PS4 játékok (Far Cry 4, Heavy Rain & Beyond Two Souls, Prey, The Evil Within 2)

(#18683) bexinho23


bexinho23
őstag

Üdv!

Szeretném kiváltani a laptopot egy NAS-ra, hogy ne kelljen állandóan a laptopnak mennie, ha sorozatot vagy filmet akarunk nézni Chromecast 2-őn keresztül.

Mivel PLEX-et használok, és azt is szeretnék a jövőben, így a külső HDD nem megoldható az esetemben. Kizárásos alapon pedig az egyetlen alternatíva a NAS. Amit már régóta kinéztem, az a Zyxel NSA325 V2. De ezen kívül is jó lenne ismernem néhány alternatívát. Ehhez kérném a segítségeteket.

Ár: max 30-35 ezer
Felhasználás: elsősorban PLEX médialejátszás, alkalomadtán torrent

(#18684) MaCS_70 válasza bexinho23 (#18683) üzenetére


MaCS_70
félisten

Amint itt az egészen közeli múltban is többször elhangzott, az NSA325 kifutott modell, nála sokkal erősebb a NAS326, kb. azonos áron. Keress vissza, tesztet is találsz belinkelve -- igaz, németül.

MaCS

Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!

(#18685) bexinho23 válasza MaCS_70 (#18684) üzenetére


bexinho23
őstag

Az újjal csak az a gond, hogy koránt sem annyira kiforrott és guglizható, mint a 325ös. Pl. Plex telepítés. De cáfolj meg, ha tévedek.

Viszont a Zyxel mellett szeretnék olyan alternatívát is keresni vásárlás előtt, ami hasonló árban és hardverben, mint a 325/326.

(#18686) Hyena válasza bexinho23 (#18685) üzenetére


Hyena
senior tag

Olcso kis nas hasonlo hardverrel, de mar 2 magos proceszorral...

https://prohardver.hu/teszt/asustor_as1002t_nas/proba_ertekeles.html

harley-davidson-nyiregyhaza.hu

(#18687) bexinho23 válasza Hyena (#18686) üzenetére


bexinho23
őstag

Köszi. Ez a típus és pl. a NAS 326 hardverileg elegendő fullhd videók lejátszásához?

(#18688) Hyena válasza bexinho23 (#18687) üzenetére


Hyena
senior tag

hat ez az utobbi biztos "elegendobb" mivel nagyobb teljesitmenyu es 2 magos, de biztos, hogy csak direct play johet szoba mivel ezek kevesek az on the fly atkodolashoz.
Lasd az alabbi linken:

[link]

[ Szerkesztve ]

harley-davidson-nyiregyhaza.hu

(#18689) bexinho23 válasza Hyena (#18688) üzenetére


bexinho23
őstag

Ezt a listát láttam, ezért is kérdéses számomra a streamelés. Direct play alatt mit értesz?

Jelenleg így megy a streamelés:

Laptop (PLEX szerver telepítve) --> kábelesen Routerre --> ChromeCast 2 (5Ghz-en)
Mobillal app-pal vezérelve

Amit szeretnék:

NAS (PLEX szerver telepítve) --> kábelesen Routerre --> ChromeCast 2 (5Ghz-en)
Mobillal app-pal vezérelve

(#18690) Hyena válasza bexinho23 (#18689) üzenetére


Hyena
senior tag

A plex alatt nyujtott teljesitmeny a meglevo filmeid formatumatol , a felhasznalt kontenerforma/kodek fajtatol fugg. (napersze a nas erejen kivul)

Nekem mas (nagyobb teljesitmenyu) nasaim vannak szoval nincs szemelyes tapasztalatom az altalad kinezett katagoriarol, de adott esetben az atkodolas egy gyorsabb nast is megfoghat. En is streamelek chromecast 2-re es mukodik minden jol. (ismetlem nagyobb nason)
De a kulcs, a formatum amiben a filmjeidet tartod, ha esetleg valamelyiket nem szeretne akkor atkodolhatod emesztheto formatumra.
Nehany tapasztalat az alabbi linken.

[link]

[ Szerkesztve ]

harley-davidson-nyiregyhaza.hu

(#18691) bexinho23 válasza Hyena (#18690) üzenetére


bexinho23
őstag

Értem. Akkor lehet érdemesebb egy drágább NAS-ra spórolnom, mert jelenleg nem létfontosságú, szimplán kényelmi szempontból ruháztam volna be. Így viszont, hogy a 8-12 gb-os MKV fájlokkal (döntő többségében ezek vannak, illetve sorozatoknál 1-4 gb) adott esetben akár probléma is lehet lejátszásnál, így nem biztos hogy vállalom a kockázatot. Úgy gondoltam, hogy a mai belépő NAS-oknak már nem okoz gondot legalább 1 gép kiszolgálása stream vonalon. De akkor tévedtem. Mindenesetre még utána olvasok a témában.

(#18692) Hyena válasza bexinho23 (#18691) üzenetére


Hyena
senior tag

Tobbeknek is van itt zyxel nas a birtokaban hatha valaki megosztja a plexes tapasztalatait.
Oszinten szolva nem is tudom zyxelre hivatalosan telepitheto e plex, mivel a plex oldalan a tamogatott nasok kozt nem szerepel a zyxel. (de azert gyanitom van a telepitesre mod)
Egyebkent van mas alternativa is ami egy olcso nas lenne (akar a szoban forgok) es egy olcso mediaplayer amihez nincs szukseg plexre pl egy raspberry pi openelec rendszerrel kodival es akkor megy minden :)
A chromecast eladasabol meg be is johet 1kis penz megolcsositva a fentieket...

[ Szerkesztve ]

harley-davidson-nyiregyhaza.hu

(#18693) bexinho23 válasza Hyena (#18692) üzenetére


bexinho23
őstag

Zyxel 325 v2-re mókolható PLEX, a 326-ra gyors guglizás után nem találtam még leírást. Igazából az lenne a fontos, hogy a médialejátszás zökkenőmentes legyen, hiszen szimplán csak emiatt szerezném be a NAS-t, hogy a laptopot ne kelljen mindig bekapcsolni a filmezéshez.

CC2-t nem akarom semmiképpen sem eladni, mert 1 hónapja vettem és nagyon szeretem :) Elsősorban youtube és képek kivetítése miatt lett beszerezve. Aztán ráleltem a plex adta lehetőségekre. Viszont így már teljessé fokoznám az élményt egy NAS szerverrel... :)

(#18694) Hyena válasza bexinho23 (#18693) üzenetére


Hyena
senior tag

Az altalam ajanlott asustor nasra hivatalosan is telepitheto plex, es ha a filmjeid (legyen akar nagyobb is a meret) megfelelo formatumuak ,akkor fog mukodni a dolog.

harley-davidson-nyiregyhaza.hu

(#18695) Martino89


Martino89
csendes tag

Sziasztok!

2 nappal ezelőtt sikerült beszereznem egy 326-os Zyxel nast.

Nekem az a problémám vele, hogy beállítom a torrenteket, stb., és egy kis idő után "megáll a nas" (maga a készülék világít, de nem minden, aminek ugye kellene), nem működik, windowsból sem érem el egyik oldalást sem, ezért újra kell indítani, magyarul nem megy a seedelés, letöltés, stb. Nem biztos, hogy egybefügg a leállás a számítógép kikapcsolásával, de az sem kizárt, hogy mindig akkor áll le a nas, amikor kikapcsolom a gépet (nem emlékszem már, hogy volt-e olyan is, amikor a számítógép működése közben állt le; talán igen)

Tegnap a legfrisebb firmware verziót is feltettem, de ugyan ez a helyzet. Természetesen, amikor "nem megy a nas, megáll", akkor az oldala sem jön be, Transmission sem, stb.

Valakinek esetleg valami tapasztalata? Esetleg beállítás bajom lehet, vagy inkább csere?

Előre is köszönöm a türelmét és válaszát mindenkinek! :)

Márton

Csík Márton

(#18696) Alex91 válasza Martino89 (#18695) üzenetére


Alex91
félisten

Gyors neted van? Probald korlatozni a torrent klienst!

Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.

(#18697) Martino89 válasza Alex91 (#18696) üzenetére


Martino89
csendes tag

Szia!

A netem 2-3 mb/s, de pont a nas idejére (1-2 hónapig) feljebb tetettem, ami most 8 mb/s. A korlátozásról írnál esetleg bővebben, légyszíves?

Csík Márton

(#18698) Alex91 válasza Martino89 (#18697) üzenetére


Alex91
félisten

Ez nem gyors net, ezt azert szerintem vinnie kell. A peers-ek szamat probald csokkenteni! Router milyen?

Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.

(#18699) Martino89 válasza Alex91 (#18698) üzenetére


Martino89
csendes tag

A router: TP-link WE841N 2 antennás, 300 mbs. Közben már a számítógép működése közben is megállt a nas, és jöhet újra az újraindítás..

Csík Márton

(#18700) Martino89 válasza Martino89 (#18699) üzenetére


Martino89
csendes tag

***WR841N

Csík Márton

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  Milyen NAS-t vegyek? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.