Hirdetés

2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  Milyen NAS-t vegyek? (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2022-07-20 17:39:44

LOGOUT.hu

Kérdezés előtt olvasd el az összefoglalót, de minimum a Gyakran feltett kérdések szekciót!
A topic célja, hogy segítsen eligazodni a NAS-megoldások folyamatosan bővülő, színesedő piacán. Mivel a NAS-sal kapcsolatos igények rendkívül sokfélék lehetnek, a lehetséges megoldások között is igen komoly eltérés lehet árban, teljesítményben, kényelemben és rugalmasságban egyaránt.
Az összefoglalóban összegyűjtöttük a legfontosabb alapinformációkat, és az egyes lehetőségek rövid bemutatásával igyekszünk segíteni, milyen irányba induljon el a leendő NAS-tulajdonos.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#28001) magyaristvan


magyaristvan
csendes tag

Raid-et nem tervezek. Nappaliban lenne a TV környékén.

(#28002) Intelligencs válasza magyaristvan (#27999) üzenetére

Pontosan ugyanilyen feltételekkel használom én is NAS-t. LG TV saját lejátszója DLNA-n, ami 5GHz-es wifin csatlakozik a routerre. Abszolút kitűnően működik együtt a NAS-sal, ami egy DS220+. DE! A te felhasználásodra bőven elég szerintem a 220j. 20-30 torrent nem sok. Amiben gyengébb, mint egy drágább NAS, hogy lassabban tölti le a torrentet, tehát nem fogja kihajtani a gigabites netet. Ha ez az egy nem zavar, akkor elégséges a 220j. Bár a memória kevésnek tűnhet, de a Synology nagyon jól gazdálkodik a RAM-mal. Nekem van egy 120j-m is, amit anyóshoz tettem le, letöltök rajta neki filmeket, meg arra megy az asztali gép szinkronizált backupja. Abban is 512M memória van, de jóval gyengébb processzor, mint a 220j-ben. Egyértelműen a processzor benne a szűk keresztmetszet, nem a memória. Viszont a 220j-ben már a processzor is megfelelő.

A diszkekre rátérve, azt szokták mondani, hogy a WD-nek az alap motorzaja a hangosabb, míg az Ironwolfnak a seek zaja. De tapasztalataim szerint a WD-nél is inkább az a gáz, hogy nagyon rezgeti a bútort, főleg ha két lemez van benne. A WD hangján lehet úgy segíteni, hogy szivacsokat teszel a NAS alá, amik elnyelik a rezgéseket. Az Ironwolf hangját csak úgy lehet csökkenteni, ha hangszigeteled az egész NAS-t, pl. valami szekrénybe teszed, ami hangszigetelt, vagy olyan helyre teszed, ami távol van tőled. Mivel a tévé mellé akarod lenni, én megkockáztatom, hogy neked jobb választás lenne a WD Red. Ha este, csöndben, halkan nézel egy filmet, a seek zaj baromi zavaró tud lenni. Mintha valaki kaparna valamit. :)

Apáméknál egy DS116 van egy 6TB-os WD Red-del a tévé mellett, teljesen elfogadható a hangja, nem zavaró este sem. De ez csak egy lemezes, két lemez esetén már sokkal nagyobb a rezonancia. Szóval esetleg még azt is megfontolhatod, ha nem kell RAID amúgy sem, hogy veszel egy DS118-at egy darab 8T-s lemezzel. Abban ugyanaz a proci van, mint a 220j-ben, de 1GB RAM. Vagy pedig megoldod, hogy ne a tévé mellett legyen a NAS, és akkor a hang szempontokra nem kell annyira figyelni.

QNAP-hoz nem tudok érdemben hozzászólni.

[ Szerkesztve ]

The Amiga, Born a Champion

(#28003) tpeter77


tpeter77
addikt

sziasztok,

Synology DS120J NAS-t szeretnék venni. Fájlokat, képeket, dokumentumokat tárolnánk rajta, 5-nél kevesebb felhasználó csatlakozna rá.
Nem használnánk fájlmegosztásra, nem lesz rajta torrentezés, csak a felsorolt tartalmak kerülnek rá biztonsági másolatként, illetve, hogy többen is elérhessék a beszkennelt állományokat és az irodában dolgozók ne csak a saját gépükön tárolják az adatot.
Szabad ilyet venni? Megbízható típus? A keret 40ezer környéke és ez árban pont belefér.
Köszi.

(#28004) magyaristvan válasza Intelligencs (#28002) üzenetére


magyaristvan
csendes tag

"Amiben gyengébb, mint egy drágább NAS, hogy lassabban tölti le a torrentet, tehát nem fogja kihajtani a gigabites netet."
Betárcsázós modemen szocializálódtam, ezzel együtt tudok élni. Egy lépéssel akkor közelebb vagyok a 220j-hez. Köszönöm szépen a segítséget.

(#28005) Intelligencs válasza tpeter77 (#28003) üzenetére

Belépő szintű NAS, de szvsz erre a felhasználásra bőven elég. Speciel mondjuk a "többen is elérhessék a beszkennelt állományokat" az pont fájlmegosztás, de mindegy is, mert ehhez nem kell erős vas, ha ilyen kevés a felhasználó.

A diszk amúgy még külön pénzbe kerül, 40 ezerben nincs benne a lemez ára.

The Amiga, Born a Champion

(#28006) Intelligencs válasza magyaristvan (#28004) üzenetére

Amúgy ha a tévé mellé teszed, akkor a hang miatt tényleg gondolkodj el az egylemezes NAS-on. A kétlemezes nem csak egyszerűen kétszer annyi zajt jelent, hanem a lemezek elkezdenek egymással rezonálni, búgni, stb., valóban hangosabb.

Mikor megvettem a 220+-t, kezdetben csak egy lemezzel használtam. Simán nyitott szekrényajtónál is élhető volt. Aztán mikor betettem a második lemezt, azt hittem, szétb... az ideg, egy szobával arrébb nem tudtam aludni, annyira rezgette a szekrényt. Végül négy réteg szivacs és egy zárt szekrényajtó segített rajta, de így is hallhatóbb sokkal. Tévé mellett én biztosan nem tudnám elviselni a sajátomat. Most az étkezőben van, egy mennyezetre szerelt zárható szekrényben.

[ Szerkesztve ]

The Amiga, Born a Champion

(#28007) aujjobba válasza Noxy (#27993) üzenetére


aujjobba
addikt

Biztosan van, bar alapvetoen iOS-en az automatizalt hatterben mentes nem feltetlenul mukodik ugyebar, a google photos is kepes kizarolag akkor menteni, amikor eloterben fut.
Masreszt nekem epitett NAS-om van, arra nincs app.
Nextcloud van felrakva, ahhoz van app, de az is csak addig menti a kepeket, amig eloterben van.

Masik dolog, hogy iCloud-ban is akarom tarolni a dolgaimat, igy meg aztan tobb kulon mentes is futna parhuzamban a telefonon, egyik az iCloud-ba masik a NAS-ra.

[ Szerkesztve ]

(#28008) MaCS_70 válasza magyaristvan (#28004) üzenetére


MaCS_70
félisten

"Betárcsázós modemen szocializálódtam,"...

És mit eszel? :DD

MaCS

Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!

(#28009) magyaristvan válasza Intelligencs (#28006) üzenetére


magyaristvan
csendes tag

A Wifi miatt szerencsére van egy kis mozgásterem. Megfogadom a tanácsod.

(#28010) AiRLAC válasza Intelligencs (#28006) üzenetére


AiRLAC
addikt

A DS220j háza más kialakítású, nincs hotswap fiók, általában a j-s sorozat halkabb mert fix fém keretbe van csavarozva a lemezt és műanyag ház borítja, nincsenek rések a fronton a levegőnek.

"After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."

(#28011) magyaristvan válasza MaCS_70 (#28008) üzenetére


magyaristvan
csendes tag

Ingyenes KIWI Net telepítő lemezét. :DD Ha belemegy a fogamba a C64-es kazettás egység fejállító csavarhúzójával piszkálom ki.

[ Szerkesztve ]

(#28012) MaCS_70 válasza magyaristvan (#28011) üzenetére


MaCS_70
félisten

Csak mert: https://www.youtube.com/watch?v=ZEwnRq9N--0

MaCS

Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!

(#28013) magyaristvan válasza MaCS_70 (#28012) üzenetére


magyaristvan
csendes tag

Ó. Ezt a reklámot nem ismertem.

(#28014) Barts29


Barts29
friss újonc

Sziasztok!
van nekem egy NAS szerver gépem amit tavaly kaptam karácsonyra, híbátlanúl müködött meg minden viszont a héten valamiért nem képes látni / érzkelni azt hogy ha valamit szeretnék letölteni.
betallozom az adott torrent fájlt amit szeretnék letölteni, majd ki írja A torrent fájl sikeres feltöltése ide: admin/download/torrent/. mappa de nem látom sehol azt amit elkezdnék letölteni.
rendes torrenten lejön a cucc meg feltölteni / leszedni letudok a szerverröl viszont torrent fájlt hozzád adni nem.
valaki valami tipp? esetleg elhíbáztam valamit? választ elöre is köszönöm jah és itt egy kép arról hogy nem látszodik az adott torrent fájl amit leszeretnék tölteni.
[link]

[ Szerkesztve ]

(#28015) cigam válasza Barts29 (#28014) üzenetére


cigam
félisten

Én ráböknék az "Letöltés szolgáltatás engedélyezése" melletti "Alkalmaz" gombra. Gondolom engedélyezni kell hogy működjön ez a szolgáltatás.
Pontosan melyik Zyxel? Nincs itt külön topikja?

[ Szerkesztve ]

Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews

(#28016) Barts29


Barts29
friss újonc

igen Zyxel, nem találtam róla külön topicot.
az eddig is bevolt pipálva és simán müködött csak most valamiért nem igazán akarja magát.

[ Szerkesztve ]

(#28017) gyulazsolti válasza Barts29 (#28016) üzenetére


gyulazsolti
senior tag

Szia!

Itt van, 325v2, 310,

(#28018) Barts29


Barts29
friss újonc

update: müködik! "Letöltés szolgáltatás engedélyezése kellet újra alkalmaznom és minden gond nélkül szedi a dolgokat köszönöm a segítséget cigam!

(#28019) Norbi_B


Norbi_B
csendes tag

Sziasztok.

Szeretnék vásárolni a közeljövőben egy NAS-t otthoni célra.
Torrent, 4K tartalmak tárolása/lejátszása, Kodi
Később akár cloud-ként is.

ASUSTOR AS3102T készülék megfelelő lehet számomra?
Vagy van esetleg jobb ár/érték arányban más készülék, amit ajánlanátok?

Köszönöm :R

Benkó Norbert

(#28020) Alex91 válasza Norbi_B (#28019) üzenetére


Alex91
félisten

Szerintem jo lesz...

Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.

(#28021) AiRLAC válasza Norbi_B (#28019) üzenetére


AiRLAC
addikt

Annyi hogy a HDMI port a NAS-okon nem igazán médialejátszásra van kitalálva, erre inkább használd az okostv lejátszóját, vagy pl. egy Amlogic alapú eszközt CoreELEC-el (van topicja.).

"After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."

(#28022) unicumnext válasza Norbi_B (#28019) üzenetére


unicumnext
aktív tag

Megerősítem az előttem szólót, NAS-on a HDMI tényleg nem médilejátszáshoz lett kitalálva, 4K 30HZ-nél többet nem fog tudni kitolni.

(#28023) cigam válasza Norbi_B (#28019) üzenetére


cigam
félisten

Nincs hozzá Kodi.

Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews

(#28024) Norbi_B válasza cigam (#28023) üzenetére


Norbi_B
csendes tag

Igazad van.
Az összefoglaló leírására alapoztam, de weboldal szerint csak Plex van hozzá.

Benkó Norbert

(#28025) djelf válasza Norbi_B (#28024) üzenetére


djelf
tag

Viszont a Plex az jó dolog. Sztem jobb és kezelhetőbb is, mint ha sima dlna megosztást tallózol. A NAS meg elfuttatja neked a Plex szervert. :))

"- Elvehetitek a mobilunkat, elvehetitek a kocsinkat, de az álmainkat soha. - Igen, mert amikor alszunk, akkor látjuk őket."

(#28026) Norbi_B válasza djelf (#28025) üzenetére


Norbi_B
csendes tag

Igen, elhiszem.
Viszont az is elofizetes vagy 3x.000 forint, hogy megvasaroljam, es ugy hallottam ezek mellett erdemes vpn-t is alkalmazni, a licence problemak miatt, mert hat torrent lesz rajta az nem kerdes. :D

Benkó Norbert

(#28027) djelf válasza Norbi_B (#28026) üzenetére


djelf
tag

Csak a premium része havidíjas. Az alap plex media szerver ingyenes. Átlagos felhasználó otthonra bőven elvan az alappal is. Filmeket, sorozatokat, rajzfilmeket megoszthatsz bátran. A torrent már más téma, de én bátor vagyok és vpn nélkül torrentezek syno nason. :DDD

"- Elvehetitek a mobilunkat, elvehetitek a kocsinkat, de az álmainkat soha. - Igen, mert amikor alszunk, akkor látjuk őket."

(#28028) Momo01


Momo01
újonc

Synology 211J nas beállításában járatost keresnék addig eljutottam hogy tükrözött a 2 vinyó kér dns címet és nem tudom mit írjak be . Minden más rendben . Tudna valaki segíteni ?

(#28029) AiRLAC válasza Momo01 (#28028) üzenetére


AiRLAC
addikt

Miért nem a Synology topicban?

"After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."

(#28030) melan


melan
senior tag

Sziasztok! Tanácsra van szükségem.
Jelenleg dropbox-ot használok felhőtárhelyként és a korlátai miatt ki akarom váltani (méret, kliensek száma). 2-3 win-es gép dokumentumait szeretném egymás között szinkronban tartani, plusz biztonságban tudni, illetve a telefonom fotóit oda backupolni (google fotók kiváltására).

Olvasgattam: openvpn, nextcloud stb... De elvesztem a forgatagban...

Amim van: Zyxel320 nas, egy asus usb-vel ellátott router, meg egy rpi3 is. Fix otthoni IP-m van. Elméletileg bármelyikből kiindulhatnék, de nem tudom, melyik irányba...

Ha van javaslat, szívesen fogadom...

(#28031) AiRLAC válasza melan (#28030) üzenetére


AiRLAC
addikt

[link] Itt van egy thread mindenféle ötletekkel pl.

"After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."

(#28032) melan válasza AiRLAC (#28031) üzenetére


melan
senior tag

Olyan program létezik, ami az otthoni NASt használja felhőtárhelynek? Az owncloud-ot a ZYXELem már nem frissíti, úgy tudom, ezért keresnék másik alternatívát...

(#28033) unicumnext válasza melan (#28032) üzenetére


unicumnext
aktív tag

Qnap, Syno, Asustor mindegyiknek megvan a maga backup programja, amivel a NAS-ra tudsz backupolni

(#28034) PHenis


PHenis
senior tag

Sziasztok,

szeretnék kérdezni mielőtt elköltök egy csomó pénzt.
Jelenleg googledrive előfizetést használok de nagyobb csomagra kellene váltanom ami drágának tűnik már, inkább tartanék saját tárhelyet. Ezekre használom/használnám:
telefonon készült fényképek mentése azonnal (mint a google photos)
adatok elérése munkahelyről (telefonról, PC-ről) (mint a google drive) Ez volna a legfontosabb, hogy legyen normális, megbízható mobil app-ja.
torrent (ezt elég ritkán de a lehetősége legyen meg bár olvastam hogy sok készülék tudja)
Plex szerver és később vennék hálózati zene/média lejátszót, annak az etetése (ez sem a fő profil)

Sok nem reprodukálható adatról van szó, szeretném az adataimat biztonságban tudni. Van egy külső HDD-m, illetve le tudnék tenni másik készüléket rokonoknál (másik földrajzi hely).

Azt hiszem fontos megjegyeznem, hogy NAT-olva vagyok.

Ezek alapján útba tudnátok igazítani, hogy mit is keresek, merre induljak el?

[ Szerkesztve ]

(#28035) Alex91 válasza PHenis (#28034) üzenetére


Alex91
félisten

Asustor, Qnap, Synology, akar a beleposzint is megfelelo lehet.

Mondjuk otthonra egy 2 vagy 4 lemezes, backupra meg egy 1 lemezes is eleg lehet.

[ Szerkesztve ]

Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.

(#28036) cigam válasza PHenis (#28034) üzenetére


cigam
félisten

Én megfizetném a felhőtárhelyet is. Abból még baj nem volt, hogy több helyen is megvan. Amúgy jó koncepció, hogy 3 különböző helyre mentesz!
Mekkora méretről beszélünk?

Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews

(#28037) MaCS_70 válasza melan (#28032) üzenetére


MaCS_70
félisten

NextCloud mindegyik érdemi NAS-ra van.

MaCS

Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!

(#28038) robi1979 válasza robi1979 (#27841) üzenetére


robi1979
aktív tag

Sziasztok! Az előzményekben leírtam hogy milyen szempontok alapján keresek NAS-t. Azóta új helyre költöztünk itt kint Tirolban, ma mondtam föl ezt a tetű A1 internet szolgáltatót. Az új lakásban ahol lakunk jelenleg T-s azaz Magentás mobil LTE-s netet tudok rakni, olyan modemmel routerrel amelyen van 2 vagy 3 LAN port is, WAN nincs. Ilyen internethez, modemhez is lehet NAS-t használni vagy csak madzagos, vezetékes internethez? Fontos lenne hogy kívülről is el tudjam gond nélkül érni és hogy mások is elérhessék a fotók/megosztott mappák miatt. A szolgáltatót hiába kérdezem, itt kint full sötétek.

NASok közül ami eddig bejön az Asustor 5202T a dedikált Emby miatt.

(#28039) AiRLAC válasza robi1979 (#28038) üzenetére


AiRLAC
addikt

Synology-kat nézd meg ha mobil app és távoli elérés fontos

"After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."

(#28040) PHenis válasza cigam (#28036) üzenetére


PHenis
senior tag

A nem reprodukalhato resze, olyan 400 GB körülbelül. Családi fotók, videók, pár szkennelt szerződés, ilyesmi. Van nagyjából mégegyszer ennyi zene és film (amire amúgy évek óta nincs időm, de megnyugtat, hogy ott van), meg a laptopokról backup lemezképek...

Sajnos fiatal koromban 2x is rosszul jartam a maxtor hdd-kkel, tanultam belőle.

Pl. A NAS326 jo lehet nekem? Van neki rendes mobil appja, ami tud automata mentest es turkalni is tudok az adatok kozott? Dyndns pl. nem nagyon jo mert NAT mogott vagyok.

(#28041) Alex91 válasza PHenis (#28040) üzenetére


Alex91
félisten

A Zyxel-t mar el kellene felejteni... Regi, nem tamogatott stb.

Qnap, Synology, es gondolom az Asustor is NAT mogul is elerheto a sajat szoftvereivel.

Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.

(#28042) robi1979 válasza AiRLAC (#28039) üzenetére


robi1979
aktív tag

A kérdésem nem a mobilos appokra irányult hanem azt kérdeztem hogy LTE-s szélessávú mobil internettel + router modem kombóval tud e egy Asustor 5202t megfelelően működni. A modemen van 3 LAN port, WAN nincs.

(#28043) Patice válasza robi1979 (#28042) üzenetére


Patice
nagyúr

Ha rákötöd a modemre egy kábellel, akkor igen.
Gondolom ez a modem egyben egy wifi router is, azaz wifin tudsz rá csatlakozni más wifis eszközzel.
Ha igen, akkor így wifis otthoni hálózatod lesz, a maradék LAN csatikat felhasználhatod adatigényesebb eszközökhöz, pl. egy médialejátszóhoz.
Azért nincs rajta WAN, mert ezt a mobil LTE modem helyettesíti, ami ugye vezeték nélküli.

A távoli elérés attól fog függeni, hogy a mobil kapcsolat feltöltési sebessége mennyi. Nem hiszem, hogy túl acélos lenne, filmet nem néznék róla, dokumentumok, kisebb fájlok letöltéséhez még elég lehet. De sok türelem kell majd hozzá + a vételi oldalon is jó letöltési sebesség kell hozzá.

Eladó: Apple iPad mini 1 (2db)

(#28044) robi1979 válasza Patice (#28043) üzenetére


robi1979
aktív tag

Elvileg 75/15 Mbit/s-ot adnak LTE-s modem/router kombóval 30 euroért. Erre raknám a NAS-t. Madzagos netre a tetű A1-on kívül nincs lehetőség.

[ Szerkesztve ]

(#28045) AiRLAC válasza robi1979 (#28042) üzenetére


AiRLAC
addikt

Ha lenne is WAN port rajta, akkor se arra dugnád a NAS-t. Ezért nem is válaszoltam, nem volt értelme a kérdésnek :DDD
"Fontos lenne hogy kívülről is el tudjam gond nélkül érni és hogy mások is elérhessék a fotók/megosztott mappák miatt."
Erre válaszoltam. Mondjuk mobilinternet kapcsolat tuti CGNAT mögött lesz, szóval esetleg lehetnek külső elérési gondok.

"After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."

(#28046) PHenis válasza Alex91 (#28041) üzenetére


PHenis
senior tag

Ds120j mar hasznalhato?

Olvastam rola, hogy a wd red sorozatot erdemes kerulni mert az ujakon valtoztattak az adat irasi technologian. Ez igaz meg?

(#28047) Alex91 válasza PHenis (#28046) üzenetére


Alex91
félisten

A fo NAS-t backup-olni :D .

Ha nem zavar, hogy esetleg iras kozben brutalisan belassul, akkor vasarolhato a sima RED is, szerintem... De inkabb Red Pro, Purple, Seagate Ironwolf, Skyhawk.

Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.

(#28048) Sanyi.mTs válasza robi1979 (#28044) üzenetére


Sanyi.mTs
addikt

NAT mögül a Synology NAS-ok elérhetőek synology quickconnect (web alapú) megoldással. Az Asustor topikjába kéne megkérdezni, hogy NAT mögül elérhető-e az eszköz távolról.

(#28049) QbHead válasza PHenis (#28046) üzenetére


QbHead
aktív tag

Wd red-et akkor kell kerülni ha RAID-ben tárolod az adataidat, abban az esetben az wd red-ből csak a EFRX végűt szabad venni mert az EFAX-ra végződővel SOHA nem fogod visszaállítani a raidet

ha csak 1 lemezed van akkor tökmindegy melyiket veszed, így pl gépbe ahol nem raid-el tökmindegy melyik megy :K

[ Szerkesztve ]

"A chiliszósz nem más, mint határozott fellépésű ketchup."

(#28050) PHenis válasza Alex91 (#28047) üzenetére


PHenis
senior tag

Akkor egy QNAP TS-230 és Seagate Irowolf 4TB jó barátok lennének? Egyelőre 1 HDD-vel. Havonta mentenék egy Samsung USB-s mobilrack-re is mert az már kéznél van.

Igazából a TS-131K közelebb áll ahhoz az összeghez amit erre terveztem áldozni, de nem tudom eldönteni, hogy az most jó vagy kevés...

Még valami eszembe jutott, NAT mögül el fogom érni a fájlokat a mobil alkalmazással? Szeretném ha a fényképeim automatikusan feltöltődnének a telefonról (Android). Ez menni fog mobilnetről vagy majd csak az itthoni wifi-ről?

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  Milyen NAS-t vegyek? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.