Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  Milyen NAS-t vegyek? (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2022-07-20 17:39:44

LOGOUT.hu

Kérdezés előtt olvasd el az összefoglalót, de minimum a Gyakran feltett kérdések szekciót!
A topic célja, hogy segítsen eligazodni a NAS-megoldások folyamatosan bővülő, színesedő piacán. Mivel a NAS-sal kapcsolatos igények rendkívül sokfélék lehetnek, a lehetséges megoldások között is igen komoly eltérés lehet árban, teljesítményben, kényelemben és rugalmasságban egyaránt.
Az összefoglalóban összegyűjtöttük a legfontosabb alapinformációkat, és az egyes lehetőségek rövid bemutatásával igyekszünk segíteni, milyen irányba induljon el a leendő NAS-tulajdonos.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#18801) fogtunder válasza Winssenta (#18800) üzenetére


fogtunder
nagyúr

szia,

nem kell hozzá fix IP, elég egy DDNS, vagy a nagyobb gyártók hasonló megoldásai (QuickConnect, MyQnapCloud).

mit akartok menteni? csak felhasználói adatokat, vagy az oprendszerről is akartok biztonsági mentést? mekkora a mentés tárhely igénye? kell-e hogy redundánsan legyen tárolva a mentés? hány kliensről van szó és kb. mennyi a két mentés között keletkező plusz adat, amit menteni kell?

I hate morning people. And mornings. And People.

(#18802) Winssenta válasza fogtunder (#18801) üzenetére


Winssenta
újonc

Szia giorgio !

Köszönöm szépen a válaszodat! Elsődleges mentésként sql adatbázisokat, dokumentumokat, file-okat mentenénk, de az oprendszerről való teljes mentés lehetősége is jól jönne. A tárhely igény minimum 4TB-os HDD lenne, amit szeretnék Raid1-be rakni, tehát minimum 2 slot-os masinát keresnék elsődlegesen. A redundáns mentést próbálnám kerülni. A kliensek száma egyenlőre kérdéses, első körben 15-20 gép mentésére van szükség. A két mentés közti plusz pedig adat nem jelentős, ezt leginkább a mentések szinkronizálásával oldanám meg.

Üdvözlettel:
Winssenta

Robi

(#18803) fogtunder válasza Winssenta (#18802) üzenetére


fogtunder
nagyúr

állományok távoli mentésére az rsync az általános megoldás, ha kell oprendszer biztonsági mentés akkor webdav is kell majd, hogy távolról fel lehessen csatolni az adott user mentési mappáját, mint hálózati meghajtót.

mivel lehet inkrementálban menteni, az adatbázisok és az oprendszer biztonsági mentésén kívül sok adatforgalmat nem fog generálni a dolog elvileg.

a RAID-1 az már redundáns amúgy :)

ha más célra nem lesz használva, akkor ez nem terheli meg a gépeket, szóval nem kell óriási költséggel kalkulálni.

ha úgy érzitek, hogy elég lesz a kétfiókos, akkor a szokásos ZyXel NAS326, Synology DS216j az ajánlott, 4 fiókosból monjduk egy DS416j. ennek az lenne az előnye, hogy az SHR tömb rugalmasan bővíthető, ha a 4TB betelt, csak be kell rakni mellé egy harmadikat.

vagy egy HP Gen 8 microserver, szabadon választott oprendszerrel. ez köröket ver mindegyik fenti eszközre és ha kell a négy lemez, akkor nincs ennél költséghatékonyabb megoldás. a teljesítmény ugyan soha nem lesz kihasználva, de ha távolról akarod menedzselni, a beépített iLO rendszer egy nagy áldás és sokat a szoftverezéssel sem kellene tökölni, mert ennyit tényleg bármelyik NAS OS tud.

I hate morning people. And mornings. And People.

(#18804) Winssenta válasza fogtunder (#18803) üzenetére


Winssenta
újonc

Nagyon szépen köszönöm a választ! Én is a Synology DS216j felé kacsintgattam, de kellett a megerősítés! ;) Úgy érzem ez lesz belőle!

Szép napot nektek!

Robi

(#18805) paci88


paci88
tag

Sziasztok. Otthoni felhasználásra szeretnék Nas-t. Igazából filmezni szeretnék ezen keresztül Tv- n. Ez mennyire zökkenőmentes? 120-as Upc netem van. Ilyen célra mit ajánlotok? Esetleg torrent visszatöltés lenne még, bár ezt még nem nagyon tudom hogy működik.

(#18806) phaseOne


phaseOne
tag

Sziasztok!

A zyxel 325 v2-őm tartalmát szeretném offsite menteni. Erre milyen nas-t javasoltok? Valószínűleg hetente egyszer szinkronizálnám csak a tartalmat.

Esetleg van olyan app a zyxel-hez ami a time machine-hoz hasonlóan tudja ezt a folyamatot intézni?

Köszi előre is!

(#18807) Biga123 válasza paci88 (#18805) üzenetére


Biga123
addikt

Erre szinte mind alkalmas, gyári dlna, torrent kliens van mindhez. Zyxel, Qnap, Syno, amék szimpi..

---- Elméletileg, az elmélet és a gyakorlat egy és ugyanaz. Gyakorlatilag nem.----

(#18808) paci88 válasza Biga123 (#18807) üzenetére


paci88
tag

Értem. Köszönöm

(#18809) krealon válasza phaseOne (#18806) üzenetére


krealon
veterán

"A zyxel 325 v2-őm tartalmát szeretném offsite menteni. Erre milyen nas-t javasoltok?"

zyxel 325 v2 vagy zyxel 326

"Esetleg van olyan app a zyxel-hez ami a time machine-hoz hasonlóan tudja ezt a folyamatot intézni?"

Ha csak masolatra van szukseg, akkor az Rsync-et lehet idoziteni, ami megoldja az ilyen jellegu problemat.

(#18810) Alex91


Alex91
félisten

Zyxel nas 326 teszt: [link]

Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.

(#18811) tothpisti


tothpisti
újonc

Sziasztok!

Nas vásárlás előtt állok, jelenleg egy zyxel 326-os van.
Ami fontos lenne:
4K video,filmek akadálymentes továbbítása 4k tvre és full Hd-ra.
Plex
dropbox full futása
torrent.

A választottaim qnap ts-253a, synology ds216+ii,
vagy olcsóbb megoldás érdekelne. én a zyxelre szerettem volna a plexet, de meghaladja a képességeimet.
A segítséget előre is köszönöm.

(#18812) fogtunder válasza tothpisti (#18811) üzenetére


fogtunder
nagyúr

a 4K továbbítás mit jelentene? ha csak sima streaming, akkor azért nem kell világ legerősebb hardvere hozzá.

aktív QNAP felhasználóként én a Synologyval szemben nem ajánlanám őket. ha a plexet transzkódolásra is akarod használni, akkor nem nagyon van olcsóbb megoldás a DS216+ II-nél, mert a 216 Play van még, de ahhoz nincs transzkód támogatás, illetve én kifizetném a felárat az Intel chipsetért, ha belefér a keretbe.

I hate morning people. And mornings. And People.

(#18813) tothpisti válasza fogtunder (#18812) üzenetére


tothpisti
újonc

4K továbbítás alatt sima stream-et értettem. A plexet használom most, de a laptopon fut, a 4k video néha megáll így, vagy el se indul. Elég idegesítő. Csak full hd, és 4K tv re kellene stremelni plexen keresztül.

(#18814) fogtunder válasza tothpisti (#18813) üzenetére


fogtunder
nagyúr

és hogy alakul a proci használat közben? SMB vagy NFS megosztásból próbáltál már lejátszani?

az a baj, hogy ha a laptopod kevés hozzá, akkor a NAS sem lesz elég valószínűleg, mert ezek ezért Atom chipsetek. illetve, ami sokkal nagyobb gond, hogy konrkétan 0 tapasztalatom van 4K streaminggel hálózaton belül, szóval csak találgatás megy.

ami még eszembe jut, hogy a TV mellé beállítani egy HTPC-t, ami biztosan elbírná a 4K lejátszást, és azon megoldani az alap NAS funkciókat, mint megosztások, torrent.

I hate morning people. And mornings. And People.

(#18815) KAeom


KAeom
csendes tag

Üdv!
Nem tudom volt e már itt téma (próbáltam keresgélni) de olyan problémám van ,hogy nem van egy Zyxel nsa 310-em és az istennek sem tudok benne HDD-t cserélni. 500GB-os van benne és ki szeretném cserélni eny 1tb-osra de ha belerakom az új hdd-t akkor a sys led csak villog. Nem lehet elérni böngészőből és telneten sem. Mi lehet a baja?

(#18816) Lazsnak


Lazsnak
tag

Sziasztok,

Tervezem egy zyxel nas542-es beszerzeset.....kerdesem az lenne, hogy bar a hivatalos specifikacio 24tb szummat ir, akkor ne is probalkozzak 8tb hddkel? Film tarolo lenne 4*8tb ami baratok kozt is 32tb. Valaki tapasztalatbol nem tudja veletlenul, hogy megeszi-e a nagyobb hddket?

Elore is koszi a valaszt.

(#18817) tothpisti válasza fogtunder (#18814) üzenetére


tothpisti
újonc

a proci használat a laptopon a plex futása közben, 60 % körül Plextranscoder használja , a hálozathasználat olyan 80MB/S ugrik fel random. a nas is fel ugrik néha 100% ra de olyan 18-20% átlag. gondolom az oroszlánrészét átveszi a munkának a laptop. csak hát sok az eszköz sztem, mert nas->router->laptop->router és végén a tv. de ki fogom próbálni hogy kihagyom a nast és a laptopról osztom meg a filmet a plexnek. ha akkor nem szakadozik, a nas a gyenge hozzá. vagy nem is tudom. Vagy behúzok egy tápkábelt paksról :D
A qnap, és syno nasok leírásánál azt írják elboldogulnak simán a 4k val. A zyxel is elboldogulna a leírás szerint sima streamnél, csak az lg tv csak usb ról hajlandó a 4k lejátszani!!??!! :W na ezt nem tudtam mikor vettem, de plexel lejátssza a 4K simán hálózatról. HTpcben meg a fogyasztás miatt nem gondolkoztam nagyon.

(#18818) Richvargas


Richvargas
tag

Sziasztok!
A ketttő közül melyiket érdemes venni?
Synology DS115j vagy DS116
Árban nagy a különbség, de kérdés, hogy otthoni környezetben érezhető-e a plusz teljesítmény?
Előre köszönöm a segítséget!

[ Szerkesztve ]

(#18819) fogtunder válasza tothpisti (#18817) üzenetére


fogtunder
nagyúr

valóban ezt írják, de én nem merem leírni, hogy a 216+ Plex transzkód mellett bírni fogja, mert fogalmam sincs róla.

jelenleg amúgy simán lehet az a gond, hogy át kell játszani a NAS-ról a cuccot, aztán a laptopról, először ki kellene próbálni, hogy simán a laptopról jó-e.

a HTPC-ben meg nem kell tuningolt AMD FX-nek lennie, egy T szériás i3 vagy Pentium nem fogyaszt olyan rettenetesen sokat idle-ben, viszont mikor kell a kraft, akkor lenne. mondjuk ahogy nézem, az alaplapok HDMI portjai nem támogatják a 4K 60Hz-et nagyon, szóval kellene egy dedikált VGA még mellé, úgy már lehet tényleg nem akkora poén.

(#18818) Richvargas: a 256MB RAM nagyon-nagyon kevés, semmiképpen sem ajánlott.

[ Szerkesztve ]

I hate morning people. And mornings. And People.

(#18820) Doky1988 válasza Richvargas (#18818) üzenetére


Doky1988
senior tag

Szerintem a DS116 -ot válaszd, nekem is az van, tökéletesen megvagyok vele elégedve, régi NASom egy Zyxel NSA-310 volt. :) Azzal se volt bajom, az tartaléknak megvan :)

DokY | www.zsolti.hu

(#18821) paolinho


paolinho
őstag

Sziasztok!
Előre is elnézést, ha hülyeséget kérdezek, de nincs sok tapasztalatom NAS témakörben.
Szóval venni szeretnék egy Zyxel nsa326-ot, amibe elsőre a jelenlegi külső tárolós 4 Tb-os WD vinyómat, majd rövidesen még egy 4 Tb-os vinyót szeretnék betenni. Kérdésem az lenne, hogy ugye jól sejtem, hogy el kell távolítanom a vinyóról mindent a nas-ba történő behelyezés előtt, mert más partíciót ad a nas a vinyónak? Illetve ha csak később kerül bele a másik winchester, utólag is fog-e tükrözni a két tár?

(#18822) fogtunder válasza paolinho (#18821) üzenetére


fogtunder
nagyúr

az első kérdésre a válasz elég hamar ott van az összefoglalóban, formázni fogja a HDD-t, amit beleraksz.

szerintem lehet RAID-1 kötetet csinálni 1HDD-vel is, akkor utána ha beraksz egy másikat, akkor letükrözi.

I hate morning people. And mornings. And People.

(#18823) paolinho válasza fogtunder (#18822) üzenetére


paolinho
őstag

Igen, igen, én is így értettem, köszi.

(#18824) tothpisti válasza fogtunder (#18819) üzenetére


tothpisti
újonc

Na szóval kipróbáltam mindent. Arra jutottam, hogy hiába van lg 4K tv, ami ugye modern meg minden, használj usb-t 50 gigás filmekhez! :D :W A transkód kifektet egy i5 procit és 8 giga 1600 ramot is, még ha valós időben van a prioritás a procin, meg meg áll a film néha. Nem tudom, hogy a többi gyártó (samsung vagy sony) dnla keresztül lejátssza a 4k-t simán, de a LG 2016 modellje nem! Hiába plex vagy bármi, hatalmas a hardver igény egy 4K filmhez ha transzód fut! És jönnek a 8K! :D találtam egy eszközt ami talán tudja a 4K. Nvidia Shield. kipróbálom. Köszi a segítséget. :D

(#18825) Patice válasza tothpisti (#18824) üzenetére


Patice
nagyúr

A DLNA kompatibilis már a 4K-val?

Eladó: Apple iPad mini 1 (2db)

(#18826) fogtunder válasza tothpisti (#18824) üzenetére


fogtunder
nagyúr

nem kapcsolódik szorosan a témához, de én mikor az egyik nagy koreai cégnél dolgoztam, megtanultam, hogy minden nagy "áttörésnél" inkább hagyjon ki az ember két generációt, mert addigra lesz kiforrott és infrastruktúra mögötte. tudom, hogy sok mindenki úgy gondolkodik, hogy befektet a jövőbe inkább, ha tv-t vesz, de szerintem perpill jobb választás egy korrekt 1080p eszköz.

én továbbra is azt mondom, hogy ha kell a 4K, akkor egy HTPC a TV alá. sajnos olyan alaplapot nem találtam hirtelen, aminek van HDMI 2.0 támogatása, a 30K-s AMD lapok is csak 30Hz-en tudják a 4K-t, szóval az optimális eredményhez kell valami kis fogyasztású DVGA is, de simán ki lehet hozni egy DS216+ ára alatt. ha kihagyod a képből a Plexet, akkor megtámogatva egy VGA-val egy sokkal kisebb proci is el fogja vinni a 4K tartalmakat. a Kodit pedig tudod ugyanúgy vezérelni HDMI-n keresztül a TV távirányítójával.

I hate morning people. And mornings. And People.

(#18827) Multibit válasza tothpisti (#18824) üzenetére


Multibit
veterán

Miért görcsölsz a 4K-val?
1. Nincs még értékelhető tartalom!
2. Ha amúgy is le akarod butítani transzkóddal, miért nem jó a kisebb felbontású forrás?

(#18828) interstate76 válasza tothpisti (#18824) üzenetére


interstate76
addikt

Nálam egy ezeréves NSA310-es NAS-ról egy 10 ezer Ft-ért vásárolt Beelink Mini MXIII-as mini PC kadenciahelyesen, 0 képkockát eldobva/átugorva viszi az itt található 4K tesztvideókat (is), SD kártyáról futtatott LibreELEC-kel.

Magyarán TV vásárlásnál semmi másra nem szabad figyelni, csak és kizárólag a képminőségre, ugyanis a pár évvel ezelőtti mini pécém is okosabb volt a legokosabb mai TV-nél is, a most kapható, S905-ös CPU-val szerelt eszközök pedig valószínűleg lepipálják a 2-3 év múlva forgalomba kerülő smart TV rendszereket is. De hogy az ideieket nagyon-nagyon simán agyonverik, az teljesen biztos.

Szerk.: azt én sem értem, hogy mit kell transzkódolni egy 4K anyagon egy 4K megjelenítőhöz.

[ Szerkesztve ]

téglalap, Amerika, hangszóró, hétfő... továbbá eladó Xiaomi Mi 12T Pro, Teclast P26T tablet és PS4 játékok (Far Cry 4, Heavy Rain & Beyond Two Souls, Prey, The Evil Within 2)

(#18829) cappa72


cappa72
nagyúr

Üdv!

Hát lehet, hogy elérkezett az ideje nálam is a NAS(s)olásnak.
Igyekezvén elolvasni az összefoglalót rájöttem, hogy nem igazán vagyok felkészült ebben a témában.

Talán első kérdés, hogy nekem tényleg NAS kell-e.
Szeretnék egy olyan központi eszközt, amit minden otthoni eszközről elérek (asztali gép, laptopok, Android tv box és akár tablet/telefon).
Leginkább filmeket nézni, zenét hallgatni, és le/feltöltéseket kezelni kellene.
Ha ilyen igényeim vannak, akkot a NAS-t nekem találták ki?

Ha igen, akkor lehet, hogy belevágnék ama 30k körüli ajánlott alap Zyxel-lel.

Köszi.

(Nem vagyok teljesen műszaki analfabéta, de hálózati dolgokkal sosem foglalkoztam igazán)

Selenia 5w-40 motorolaj eladó! Na meg 4db Ford Kuga TPMS szenzor, 12k-ért

(#18830) fogtunder válasza cappa72 (#18829) üzenetére


fogtunder
nagyúr

pontosan erre találták ki a kategóriát, az adattárolás központosítására, a ZyXel 326 jó kiinduló pont lesz, hogy ismerkedj vele, az első pár éven szinte biztos ki fog szolgálni, addigra kialakul, hogy ezeken kívül esetleg milyen extra elvárások vannak az eszközzel szemben, de nagyon sok mindent meg lehet ezzel is csinálni, max kicsit mókolni kell majd.

(#18828) interstate76: és tudja a 60Hz-et 4K felbontás mellett? esetleg HDR-t?

[ Szerkesztve ]

I hate morning people. And mornings. And People.

(#18831) Patice válasza cappa72 (#18829) üzenetére


Patice
nagyúr

Szerintem indulásnak és ilyen felhasználási körhöz tökéletes választás a Zyxel. :K

Eladó: Apple iPad mini 1 (2db)

(#18832) cappa72 válasza fogtunder (#18830) üzenetére


cappa72
nagyúr

&(#18831) Patice

Köszönöm a megerősítést, akkor kénytelen leszek belevágni. :)

max kicsit mókolni kell majd.
Sebaj... Android és Linux user vagyok :DDD

Selenia 5w-40 motorolaj eladó! Na meg 4db Ford Kuga TPMS szenzor, 12k-ért

(#18833) Patice válasza cappa72 (#18832) üzenetére


Patice
nagyúr

"Android és Linux user vagyok."

Akkor nem lesz problémád a Zyxel okosításával. Alap parancssoros móka, meg pár konfigurációs fájl módosítása, meg esetleg Webes felületen kattintgatás.

Eladó: Apple iPad mini 1 (2db)

(#18834) fogtunder válasza cappa72 (#18832) üzenetére


fogtunder
nagyúr

akkor nem lesz baj, leírás van mindenhez, tényleg elég alap terminal műveletek kellenek bármihez, de amit írtál, ahhoz bőven elég a GUI is.

I hate morning people. And mornings. And People.

(#18835) Multibit válasza fogtunder (#18830) üzenetére


Multibit
veterán

Nem tőlem kérdezted, de - mint S905 tulaj - belepofázok :D
A 60Hz-et 4K felbontás mellett tudja (HEVC kódolással), a HDR-t nem. Ez utóbbit az S905 SoC nem támogatja (az S905X és az új S912 viszont igen). [link]

[ Szerkesztve ]

(#18836) interstate76 válasza fogtunder (#18830) üzenetére


interstate76
addikt

A 4K 60 fps-t papíron tudja (kipróbálni sajnos nem tudom), a HDR-t pedig nem. Utóbbit az S905X CPU tudja, ahhoz viszont még nincs sem OE, sem LE, ill. csak 100Mb/s-os vezetékes hálózati kapcsolatra képes. A most szállingózó S912-esek lehetnek azok, amik minden, jelenleg elérhető dolgot le tudnak játszani és a droidos játékok közül is még többet tudnak majd futtatni, mint az S905-ösök, viszont - értelemszerűen - még ezekre sincs sem OE, sem LE, sem pedig droidos custom fw.

Multibit megelőzőtt.

[ Szerkesztve ]

téglalap, Amerika, hangszóró, hétfő... továbbá eladó Xiaomi Mi 12T Pro, Teclast P26T tablet és PS4 játékok (Far Cry 4, Heavy Rain & Beyond Two Souls, Prey, The Evil Within 2)

(#18837) Fleto93


Fleto93
tag

Sziasztok!

NAS-t vásárolnék, és eddig szimpatikusnak tűnik a Zyxel NAS326. Pár kérdésem lenne vele kapcsolatban:

1, Ha jól láttam, akkor van hozzá gyárilag Transmission. Érdekelne, hogy milyen sebességre képes torrentezésnél (120Mb netet ki tud-e használni), mennyire öli meg a processzorát a torrent?
2, Mennyire hangos ilyenkor a ventilátora?
3, VPN szerver telepíthető-e rá (láttam, hogy van fun_plug, de pl D-LINK DNS-320-on most sehogy nem sikerült működésre bírnom vele a szervert, segmentation fault hibát dob, tehát itt személyes tapasztalatnak örülnék)?

Jelenleg kipróbálásra kaptam kölcsön egyet a fent említett D-Linkből, ezzel a legnagyobb problémám a gyenge proci (torrent sebesség nem megy feljebb 5MB-nál, itt már fekszik a proci), a hangos venti (módosított venti vezérléssel sem sikerült teljesen elcsöndesíteni), illetve az, hogy szívesen lépnék fel rá VPN-en, de az openVPN az istennek sem akar működni.

Ha ezeket a hibákat ki tudnám küszöbölni vele - a VPN-től még el is tekintenék, ha normális fájlmegosztást és menedzsmentet tud távolról biztonságosan - akkor vennék egy ilyen cuccot, mert a többihez képest nagyon jó árban van.

Ha ezeket az igényeket nem tudja kielégíteni, akkor tudnátok minimum kétlemezes alternatívát ajánlani?

Előre is köszi!

[ Szerkesztve ]

(#18838) cappa72 válasza fogtunder (#18834) üzenetére


cappa72
nagyúr

Végülis olyan mákom (?) volt, hogy egy ismerős régi NAS-át hazavihettem kipróbálni.
Nem röhög: D-link dns323 volt, 1 hdd-vel.
De gondolom ismerkedni ez sem rossz.
Na aztán jó el is akadtam a transmission telepítésénél, pontosabban annak előfeltételeinél: a fun_plug telepítésénél.
Látszólag lefut a fun_plug szkript, ám a funpkg parancs már invalid:

331 User cappapa OK. Password required
Password:
230 OK. Current restricted directory is / Remote system type is UNIX.
Using binary mode to transfer files.
ftp> funpkg
?Invalid command
ftp>

Az ffp könyvtár létezik, úgy néz ki teljes tartalmával.
ftp> ls
200 PORT command successful
150 Connecting to port 40750
drwxrwxrwx 2 501 501 4096 Aug 18 13:30 Packages
drwxrwxrwx 2 501 501 4096 Aug 18 13:30 elso proba
drwxr-xr-x 14 0 0 4096 Aug 18 14:49 ffp
-rw-r--r-- 1 0 0 48494 Aug 18 14:49 ffp.log
-rwxr-xr-x 1 cappapa 702 1767 Aug 18 14:45 fun_plug

a cappapa usenek elméletileg van root joga, hozzáadtam az fpt csatlakozások beállításánál.

Még plussz infó:
amikor a fun_plug 0.5-öt tettem fel, akkor a log-ban minden úgy tűnt, hogy rendben.
Ezért a 0.7-et is megpróbáltam, ám igaz, hogy a könyvtár létrejön, ám a log-ban a legvégén:
Segmentation fault
* Running /ffp/etc/fun_plug.init ...
Segmentation fault
* Running /ffp/etc/rc ...
Segmentation fault
* OK

És persze továbbra sincs funpkg, amivel csomagot lehetne telepíteni, így a Transmission (meg a curl) nem telepíthető.
Ezzel ment el a fél éjszaka... hasonló gondot nem találtam a google-val, mert a fun_plug működésére nem panaszkodott senki (legalábbis ott, aholva eljutottam).

szerk.:
pedig az sbin-ben ott a funpkg
ftp> cd Volume_1
250 OK. Current directory is /Volume_1
ftp> cd ffp/sbin
250 OK. Current directory is /Volume_1/ffp/sbin
-rwxr-xr-x 1 0 0 7140 Oct 13 2008 funpkg

Az jutott eszembe, hogy mintha nem jutna el ide a parancsértelmező... vagy mi... :B

Lehet, hogy mégis inkább Zyxel? (Meg hát írtátok, hogy a D-link valami miatt lassabb is)

[ Szerkesztve ]

Selenia 5w-40 motorolaj eladó! Na meg 4db Ford Kuga TPMS szenzor, 12k-ért

(#18839) Multibit válasza cappa72 (#18838) üzenetére


Multibit
veterán

Ha esetleg senki nem tud segíteni, ITT próbáld meg! :K

(#18840) cappa72 válasza Multibit (#18839) üzenetére


cappa72
nagyúr

Pedig rákerestem a 323-ra, és nem adta... a 320L-t megtaláltam... :W
Köszi!

szerk.: és volt, akinek ez volt a gondja. Igaz régen, de hasonló...
[link] - lehet, hogy nekem is ez lesz? Na majd este.

[ Szerkesztve ]

Selenia 5w-40 motorolaj eladó! Na meg 4db Ford Kuga TPMS szenzor, 12k-ért

(#18841) varmi2


varmi2
nagyúr

Melyik a legegyszerűbb telepítésű, és beállítású ingyenes nas progi? Olyan kell, ami pendrivra telepíthető.
És lenne még egy kérdésem. Mégpedig, felteszek most egy nas progit, használom x ideig, utána kitalálom, hogy kipróbálnék másikat, akkor a hdd le lesznek formázva, vagy nem?

[ Szerkesztve ]

Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!

(#18842) Alex91 válasza varmi2 (#18841) üzenetére


Alex91
félisten

A hdd-k le lesznek formazva.

Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.

(#18843) varmi2 válasza Alex91 (#18842) üzenetére


varmi2
nagyúr

Én is ettől féltem. Akkor mit ajánlasz, ami egyszerű, nem kell sok minden, mappa elérés, és torrent. Helyi hálón.

Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!

(#18844) fogtunder válasza varmi2 (#18843) üzenetére


fogtunder
nagyúr

Ezért nem éles hardveren szoktuk tesztelni a NAS oprendszereket, hanem virtualizálva mondjuk az asztali gépeden. Most nem vagyok gépközelben, nem tudom megnézni, mi megy pendrive-ról, de nem opció egy olcsó 30GB SSD beszerzése erre a célra? Ha nem, akkor holnap este túrok valamit. Ennek a beállítása amúgy semmin nem lesz komplikált, szóval nagyjából bármi megfelel.

I hate morning people. And mornings. And People.

(#18845) varmi2 válasza fogtunder (#18844) üzenetére


varmi2
nagyúr

Az alaplap, ami nasként fog üzemelni 4db sata van, és kellene mind a négy sata port hdd-nek, ezért kellene hogy pendrivról tudjon futni a rendszer. Egy Asrock QC5000 itx lap lesz 4GB rammal. eddig htpc-ként üzemelt.
De veszek új tv-t, amihez már elvileg nem fog kelleni htpc, mert le fog tudni játszani mindent.

[ Szerkesztve ]

Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!

(#18846) Multibit válasza varmi2 (#18845) üzenetére


Multibit
veterán

mert le fog tudni játszani mindent
:DD
Szent naivitás...

(#18847) varmi2 válasza Multibit (#18846) üzenetére


varmi2
nagyúr

Legalább is remélem. Androidos tv lesz.

Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!

(#18848) freestailo


freestailo
őstag

Sziasztok! kb 60 user-hez kis céghez egy egyszerűbb NAS kellene, néztem a Zyxel NAS326-ot, illetve a hot-swap miatt hasonló árban a Thecus N2310-et. Nincsenek extra igények, sima adattárolásra lenne használva.

Melyiket ajánlanátok? Köszönöm a válaszokat

[ Szerkesztve ]

(#18849) paolinho


paolinho
őstag

Minél "mélyebbre ások" a témában, annál inkább bizonytalanodok el, hogy milyen nas-t vegyek. Korábban Zyxel-t nézegettem, de egy barátom esküszik a Synology-ra. Enyhe iróniával a nas-ok Apple-jének nevezte (ezzel kapcsolatban biztos akadnak más nézetet vallók, lévén nekem is Androidos telóm van :) )
Szóval az anyagi keretem mentén szemezgetni kezdtem egy DS216j-vel, ami új, de volna használtan egy DS214play is közel azonos áron. Ti mit gondoltok a két típusról, melyiket érdemesebb választani?

(#18850) lajos75 válasza paolinho (#18849) üzenetére


lajos75
senior tag

Menyit szánsz rá?
Menyit HDD-t tervezel beletenni?

Csak mert a DS116 teljesítményben sokkal jobb mint a DS216J

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  Milyen NAS-t vegyek? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.