Hirdetés

2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  Milyen NAS-t vegyek? (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2022-07-20 17:39:44

LOGOUT.hu

Kérdezés előtt olvasd el az összefoglalót, de minimum a Gyakran feltett kérdések szekciót!
A topic célja, hogy segítsen eligazodni a NAS-megoldások folyamatosan bővülő, színesedő piacán. Mivel a NAS-sal kapcsolatos igények rendkívül sokfélék lehetnek, a lehetséges megoldások között is igen komoly eltérés lehet árban, teljesítményben, kényelemben és rugalmasságban egyaránt.
Az összefoglalóban összegyűjtöttük a legfontosabb alapinformációkat, és az egyes lehetőségek rövid bemutatásával igyekszünk segíteni, milyen irányba induljon el a leendő NAS-tulajdonos.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#17001) rgranc


rgranc
aktív tag

Sziasztok szakértők! (Vagy legalábbis NAS téren nálam tapasztaltabb fórumtársak.)

Tanácsot szeretnék kérni:

1. jelenlegi felállás:
- 1 mini pc, régi atom processzorral, minimál linuxszal a tévére kötve böngészésre és youtube/indavideo videók nézésére, plusz mivel keveset fogyaszt, a qbittorrent is itt fut, heti olyan 3-4 napot, plusz miniDLNA-n megosztva a torrenttel letöltött tartalom a tévé számára
- 1 "nagy" pc, a játékgép, windows share-rel megosztva a HDD-k tartalma, valamint Servio-val a filmek és a gyerekeknek a rajzfilmek a tévé számára

2. előnyök:
- már megvan.
hátrányok:
- a filmek/rajzfilmek nincsenek kiosztva, csak ha a nagy gép be van kapcsolva,
- plusz még nagyobb hátrány, hogy a mini pc-n még linuxszal is akad vagy lefagy az indavideó egy idő után (windowsszal még lassabb)

3. terv: a nagy gép marad játékra (plusz egyéb pc-s feladatokra), a kis gép böngészés funkciója kiváltva egy tévé okosítóval (erre most ezt vettem, ha nem jön be, akkor ennyiért szerintem el tudom adni), és a DLNA megosztások valamint a torrent átkerülnek egy új NAS-ra

4. zenéből és fényképekből is van egy halommal, ezek eddig a nagy pc-ről voltak megosztva max. windows share-rel mert telefonról, tabletről, internetről nem volt igény elérésükre, de nőnek a gyerekek, lassan a legkisebb is kap saját telefont, lehet hogy rászoknának hogy az intraneten hallgassanak zenét vagy hangoskönyvet, amiből már elég sok van
PLEXet és Kodit soha nem használtunk még, eddig az összes DLNA megosztott filmet/rajzfilmet lejátszotta gond nélkül a Samsung UE40EH6030 tévé (bár a tévés felület nagyságrendekkel rondább, az igaz) de akár azt is kipróbálnánk ha van rá kapacitás. De a böngészés fontosabb, és tévét nem szeretnénk cserélni.

5. amit kinéztem: Synology DS216SE, most 44ezer újonnan, ennél többet már nem szívesen költenék rá (a 2 új WD RED HDD-vel pont százezer lesz így)
De azt látom hogy a fenti igényeket figyelembe véve építhetnék is egy mini pc-t, egy ASROCK QC5000-ITX, 8 GB RAM, 64 GB SSD, mini ház+táp (jórészt ha-ról) kb. 70ezerbe kerülne, ugyanannyiba mint a NAS plusz a most megvett MiniPC együtt. Szóval 1 NAS + 1 böngészős tévé-okosító helyett lenne egy HDMI kimenetes épített NAS a tévére kötve. Szabadidőmben szívesen összeraknám, mivel PC tudom hogy kell szerelni, és nem sajnálom rá az időt.

DE! Ha a saját építésűt választom, mi az amit rárakhatnék úgy, hogy a fenti NAS funkciókat (SMB, FTP, DLNA-n zene és film megosztás, torrentek kezelése) ellássa amellett, hogy normális böngésző is fusson rajta a youtube/indavideo nézegetéshez? Csak a Windows vagy Linux? Azt gondolom hogy a "normális" NAS szoftverekben nincs böngésző, tévednék? Egyáltalán lenne előnye NAS szoftvert rárakni a házilag épített szerverre ilyen követelményekkel, vagy felesleges, maradjak a windowsnál vagy linuxnál?

Van valakinek ilyen tapasztalata, tanácsa? Előre is köszönök minden segítséget! :R

/r.

(#17002) gbors válasza rgranc (#17001) üzenetére


gbors
nagyúr

Ha NAS-t veszel, akkor ezekre a feladatokra a Zyxel NSA 325v2 a leghatékonyabb - erősebb is, olcsóbb is mint a 216se. Cserébe kicsit hangosabb és kevésbé fancy az oprendszere, viszont ha van kedved és időd barkácsolni, és ráteszel egy FFP-t, akkor a határ a csillagos ég :)
Megjegyzem, az Atomos miniPC-hez képest még a Zyxel is lassúnak fog tűnni.

Ha építesz, akkor a leírt feladatokra egy sima Linux is jó (vagy akár Win, bár én előbb térnék vissza a HDD-hurcoláshoz, minthogy asztali Windows-t használjak fileservernek :DDD ). Viszont ha ismerkedni akarsz a NAS világgal, akkor érdemes rárakni mondjuk virtualizálva egy OMV-t / XPenology-t.

Pedro... amigo mio... ma is konzervvért iszunk! Kár lenne ezért a tehetséges gyerekért...

(#17003) fogtunder válasza rgranc (#17001) üzenetére


fogtunder
nagyúr

ha nem idegen tőled a Linux, akkor építs szerintem. alap igényekre akármelyik asztali disztró jó, ha komolyabb elvárások vannak NAS fronton, akkor Debian, rá egy OMV, meg még a többi cucc, ami kell, média lejátszó progi, böngésző, stb. van NAS, ami tudja ezeket, de nem kimondottan olcsók.

I hate morning people. And mornings. And People.

(#17004) Spuri2000 válasza gbors (#17002) üzenetére


Spuri2000
senior tag

Virtualizálva ne rakd rá szerintem. Inkább OMV simán ha nem kell a youtube (arra ott a TV)

(#17005) fogtunder válasza Spuri2000 (#17004) üzenetére


fogtunder
nagyúr

miért ne rakja fel tesztelni, kipróbálni virtualizálva? éles adatot én se bíznék Virtualboxos OS-re, de arra, hogy a funkciókat tesztelt, sokkal jobb megoldás, mint valós hardverre felpakolni, pláne, ha az a hardver még meg sincs.

I hate morning people. And mornings. And People.

(#17006) gbors válasza fogtunder (#17005) üzenetére


gbors
nagyúr

Én a filmeket simán osztanám úgy, és akkor rögtön kipróbálható a DLNA is. A többit meg valóban el lehet dönteni később.

Pedro... amigo mio... ma is konzervvért iszunk! Kár lenne ezért a tehetséges gyerekért...

(#17007) Spuri2000 válasza fogtunder (#17005) üzenetére


Spuri2000
senior tag

Tesztelni oké, de élesben nem az igazi.

(#17008) fogtunder válasza gbors (#17006) üzenetére


fogtunder
nagyúr

mondjuk ha valós HDD-ket adsz neki és nem szervezed őket tömbbe, akkor tulajdonképpen nem lehet nagy katasztrófa a virtuális rendszerből sem. virtuális meghajtót viszont teszt célokon kívül semmire nem használnék.

I hate morning people. And mornings. And People.

(#17009) jackal79


jackal79
aktív tag

Sziasztok!
Van egy Zyxel NSA325v2 NAS-om. Hogyan tudnám az admin felhasználói fiókot törölni és helyette csinálni egy tetszőlegeset úgy, hogy a HHD-n megmaradjon minden?
Próbáltam még egy felhasználót csinálni, de az admin-t akkor sem tudom törölni.

(#17010) Alex91 válasza jackal79 (#17009) üzenetére


Alex91
félisten

Minek torolni az admint? :F :Y

Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.

(#17011) jackal79 válasza Alex91 (#17010) üzenetére


jackal79
aktív tag

Más felhasználónevet akarok adni.

(#17012) Multibit válasza jackal79 (#17011) üzenetére


Multibit
veterán

Nincs Zyxelem, de talán azon is működik, amit tenni szoktunk a biztonság érdekében. Tiltsd le az Admint és hozz létre egy másik felhasználót admin jogokkal!

(#17013) jackal79 válasza Multibit (#17012) üzenetére


jackal79
aktív tag

Pont ezt szeretném, csak Sehol nem találok ilyen opciót.

(#17014) Hyena


Hyena
senior tag

Van demo is az OMW-bol az alabbi linken.
Igaz nem mukodik minden funcio, de azert talan kiderul tetszik e a dolog.

http://demo.omv-extras.org/

harley-davidson-nyiregyhaza.hu

(#17015) fogtunder válasza Hyena (#17014) üzenetére


fogtunder
nagyúr

az online demok szerintem pont azt a részét nem mutatja meg a felhasználónak, amire kíváncsi, legalábbis én az OMV és a QNAP live demonál is erre jutottam. az, hogy a menü hogy néz ki, nem igazán érdekel, a lényegi dolgokat meg nem tudom kipróbálni.

I hate morning people. And mornings. And People.

(#17016) nemlehet válasza rgranc (#17001) üzenetére


nemlehet
őstag

Logouton volt valakinek posztja ahol debian+2 virtual géppel oldotta meg a NAS+router funkciókat a HTPC mellett. Állítólag megbízhatóan működik, és az erőforrás igénye se nagy. Többé kevésbé használható a leírás, bár nem kezdőknek van írva, tehát csak az alapján szerintem nem lehet megcsinálni.

Én személy szerint Win10+VMWare Workstation-ben futtatott OMV-t próbáltam 1 hétig futott probléma nélkül, hétköznapi felhasználásra (bár szerver szinten ez nem sok idő, de azért az asztalim sokat eszik ahhoz hogy éjjel nappal menjen). Ez erőforrásigényesebb, de egyszerűbb kb 1 óra alatt össze lehet lőni a dolgot, szóval ha van kraft (szerintem az említett lap elég hozzá, 8 GB RAM meg aztán pláne) akkor az működőképes megoldás.

Nokia 3310->3410->3100->6500 Slide(RiP Nokia)->Acer Liquid Metal ->Xiaomi Hongmi-> Xiaomi Redmi Note 3

(#17017) g0dl


g0dl
addikt

A wd red vinyóknál hogyan tudnám lekérdezni, hogy mennyi a beállított parkoltatási idejük?
Illetve lehet-e ezt linux-on, illetve használat közben, vagy be kell bootolni valami live rendszert?

(#17018) lazydog válasza g0dl (#17017) üzenetére


lazydog
addikt

A wd3idle.exe letölt majd bootol DOS-ba és futtat.

[ Szerkesztve ]

Quick brown fox jumps over the lazy dog - but can't the Gigabyte!

(#17019) MaCS_70 válasza lazydog (#17018) üzenetére


MaCS_70
félisten

Tudsz hozzá esetleg lelőhelyet? A jelek szerint alaposan leirtották a webről.

Köszönettel: MaCS

Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!

(#17020) rgranc válasza nemlehet (#17016) üzenetére


rgranc
aktív tag

Köszönöm mindenkinek a tanácsot, ötleteket!

Végül épített gép lesz nyilván (HTPC+NAS funkciók egyben), mert hihetetlen módon az Ainol Mini PC és a Samsung UE40EH6030 nem szeretik egymást. A tévére tudok HDMI-n küldeni képet a másik HTPC-ről vagy a laptopról is, az Ainol küld képet a cégnél egy LG és egy Samsung tévére, meg egy HP monitorra is (ennyi HDMI csatlakozós eszközt találtam hirtelen), de a saját tévémre nem. :( Úgyhogy eladom és Zyxel helyett építek.

(#17021) lazydog válasza MaCS_70 (#17019) üzenetére


lazydog
addikt

wdidle

Quick brown fox jumps over the lazy dog - but can't the Gigabyte!

(#17022) Tonyk válasza g0dl (#17017) üzenetére


Tonyk
veterán

linux alatt (akár működés közben) : idle3ctl (idle3-tools)

[ Szerkesztve ]

Nincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!

(#17023) g0dl válasza Tonyk (#17022) üzenetére


g0dl
addikt

És ez használható felcsatolt diszkekkel, vagy bootoljak usbről? Illetve ez honnan tölthető le, mert csak az exét találtam.

Míg mobilon pötyögöm a kérdést, már meg is van a válasz.

[ Szerkesztve ]

(#17024) Tonyk válasza g0dl (#17023) üzenetére


Tonyk
veterán

"akár működés közben" ;)

Nincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!

(#17025) MaCS_70 válasza lazydog (#17021) üzenetére


MaCS_70
félisten

Nagyon köszönöm!

MaCS

Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!

(#17026) Spuri2000


Spuri2000
senior tag

Megvan az N3150-es alaplap. Most épül a NAS. :)

(#17027) ht42 válasza Spuri2000 (#17026) üzenetére


ht42
senior tag

Jó az a deszka... az Isten is NASnak teremtette. Mi lesz az oprencer?

(#17028) Spuri2000 válasza ht42 (#17027) üzenetére


Spuri2000
senior tag

OMV-vel szarakodok, de valamiért mindig dob valami hibaüzenetet. Eddig egyedül a 3-as verziót sikerült felvarázsolnom, de nagyon lassú és hiányos volt. Ma este próbálkozok tovább.
Melyik verziót rakjam fel ami biztos megy?

(#17029) sad_Vamp válasza Spuri2000 (#17028) üzenetére


sad_Vamp
őstag

3-as még béta... ne használd mert nincs még hozzá minden aminek lennie kell (pl CUPS)

rakd fel a 2.1-est utána jelentkezz be rootként és futtasd le az összes apt-get install (meg hasonló linuxos update parancsokat)

Ha kell akkor recovery-vel indítsd ott is fognak menni a parancsok.

nekem is ezt csinálta a 3as faszán ment de a 2es nem ismerte fel a hálókártyát (érdekesen recoveryben meg igen..) a update-ok rendbe kapták az egészet. (sőt sokszor a hibánál is kíírja milyen parancsot kell manuálisan lefutattni) ne hadd magad! :))

“When the flaws of the system are exposed, it is usually the irritant who gets cast out.”

(#17030) ht42 válasza Spuri2000 (#17028) üzenetére


ht42
senior tag

Nekem a 2-es van fenn fél éve, eddig hiba nélkül megy. Kopp kopp :U

ISO-ból telepíted?
[Innen] ezt töltsd le:
openmediavault_2.1_amd64.iso

Oszt hajrá!

Bár ez itt kissé OFF, ugorj át az OMV fórumra
[link]

[ Szerkesztve ]

(#17031) Spuri2000 válasza sad_Vamp (#17029) üzenetére


Spuri2000
senior tag

Megpróbálom.

(#17032) g0dl válasza sad_Vamp (#17029) üzenetére


g0dl
addikt

Meg tudod mondani milyen kernel van a 3.0-bétában (uname -a kimenet elég)?

Nekem most 2-es van, de kodi és hw-es dekódolás miatt 4.3-as kernel kelett ( na azzal meg az aufs nem megy)

(#17033) sad_Vamp válasza g0dl (#17032) üzenetére


sad_Vamp
őstag

Szia, fogalmam sincs, mert 3.0 leszedtem nekem is 2.1-es van azt updateltem. az uname-a parancs után ezt írja:

Linux nasrock 3.2.0-4-amd64 #1 SMP Debian 3.2.73-2+deb7u2 x86_64 GNU/Linux

az irományod többi részét meg nem is értem :B

“When the flaws of the system are exposed, it is usually the irritant who gets cast out.”

(#17034) macimeister


macimeister
aktív tag

Sziasztok!

Ha veszek egy két lemezes NAS-t, belerakok két lemezt amit letükrözök. Elkezdem használni, majd egyszer csak tönkre megy a NAS. Ilyenkor mi lesz az adatokkal? Ki tudom én azt máshol olvasni, vagy kajtathatok egy tök ugyan olyan modelt?

(#17035) R a y


R a y
senior tag

Mai napon beléptem a NASolók körébe, egy zyxel nsa325v2 és egy WD RED 2TB társaságában!!! :C :C

Ha olyan releváns találatokat akarsz látni, mint amilyeneket a 2000-es években kaptál, akkor használd a Yandex-et. ~ Pro Bono Publico ~ | Ephesians 6:10-18 |

(#17036) Gsx-rr válasza R a y (#17035) üzenetére


Gsx-rr
veterán

Azert ird be a sajat topicjaba is a hirt! :)

(#17037) MaCS_70 válasza macimeister (#17034) üzenetére


MaCS_70
félisten

Típusa válogatja.

Ment már tönkre nálam RAID-vezérlő, és a rákötött két HDD tartalma simán olvasható volt tetszőleges alaplappal, de volt barátom, aki hetekig kilincselt a RAID1-ből elárvult lemezegységeivel, amíg talált egy azonos típusú NAS-t.

Sok cucchoz egyébként megoldható a szoftveres emulációs feltámasztás.

MaCS

Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!

(#17038) Spuri2000 válasza Spuri2000 (#17031) üzenetére


Spuri2000
senior tag

Na sikerült, de nem teljesen vagyok elégedett. A HDD-k egymás között csak 50-60 MB/s tudnak másolni. Mi lehet a baj vagy ez csak ennyit tud? Az hozzátartozik, hogy csutkára tele vannak. Lehet e miatt lassabb?

(#17039) atosz


atosz
őstag

Sziasztok,

Nem találtam külön QNAP topicot, így itt kérdezlek benneteket:

QNAP TS212p-vel ismerkedem és még nem vagyok vele teljesen kibékülve (ami nem feltétlen a NAS hibája), de egyre jobban idegesít a hangja. Sajnos működés közben sose kapcsolja ki a ventillátort és ugyan nem hangos de olyan frekin adja ki a hangot, hogy zavaró. Van ötletetek rá? Cserélt már valaki ventillátort? Nagyobbat nem lehet esetleg beletenni? Vagy plusz rezgőelnyelőket, bármit?

Illetve ha más nincs, akkor csere mondjuk Synology-ra. Elvileg a zajt tekintve úgy emlékszem ugyanazt írja a spec-ben, de a Syno-nak láthatóan nagyobb a ventillátora, ezért talán halkabb összességében...

[ Szerkesztve ]

(#17040) macimeister válasza MaCS_70 (#17037) üzenetére


macimeister
aktív tag

Szóval a biztonság kedvéért nem érdemes rizikózni :)

(#17041) gbors válasza Spuri2000 (#17038) üzenetére


gbors
nagyúr

Persze, nekem a 3TB-os WD Red a hátsó traktusokban csak 70-80MB/sec sebességgel olvas PC-ben is (írást nem próbáltam).

Pedro... amigo mio... ma is konzervvért iszunk! Kár lenne ezért a tehetséges gyerekért...

(#17042) Gsx-rr válasza atosz (#17039) üzenetére


Gsx-rr
veterán

Pedig van!

http://m.prohardver.hu/tema/qnap_halozati_adattarolok_nas/friss.html

Bocs a linkert, mobilrol irtam.

Amugy nekem ugyanez van, fent van a szekreny tetejen, nem is hallom.

[ Szerkesztve ]

(#17043) lajos75 válasza atosz (#17039) üzenetére


lajos75
senior tag

Nekem volt már QNAP 251 és Synology 215J Nasom is, így van viszonyítási alapom és ez alapján egyértelműen a Synology-t ajánlom.
Azt nem fogod hallani, abban mindenütt (ventilátor, HDD) rezgéselnyelő gumik vannak.

(#17044) atosz válasza lajos75 (#17043) üzenetére


atosz
őstag

Köszönöm a válaszod! Ennek igazából nem tudom, hogy örüljek e vagy ne... :)

(#17045) RazoR


RazoR
veterán

Zyxel NAS520 vagy Syno 215j? A Zyxel combosabb hardverrel van szerelve, de nem tudom, hogy pl tud-e olyat mint a Synonak az autómata szinkronizálás mobilról ha egy hálózaton vannak? Melyiket ajánljátok?

(#17046) RazoR


RazoR
veterán

Kicseréltem a vinyót a Netgear Stora-ban, a beállításokhoz nem nyúltam, leformázta magának vinyót, rámásoltam a filmeket stb DE! A tv nem látja a Family mappát ahol vannak a cuccaim csak a Stora:UPNP AV-t (a képen) ami üres és másolni sem tudok bele. Vinyó csere előtt jó volt, látta a tv a family-ben lévő dolgokat! Ötlet?

(#17047) atosz válasza atosz (#17044) üzenetére


atosz
őstag

Kezdem azt érezni, hogy kissé befürödtem ezzel a QNAP TS-212p-vel... a tanácsotokat kérném.

Gyanítom, hogy túl sok választásom nincs, azaz vagy Synology vagy esetleg egy nagyobb kategóriás QNAP. Igyekszem leírni pontosan az igényeim, a alap standard NAS funkciókon túl:

1. legyen halk (nekem ez a mostani zavaró!)

2. iPhone(ok)-ról és esetleg iPad-ről menjen tökéletesen a fotó és videó szinkronizálás (ez a QNAP-nál úgy látom egyáltalán nem megoldott) és mindez automatikusan, ha WiFi-n van, vagy adott lokációban.
Illetve nyilván erre legyen is valami értelmes app, amiben ezeket nézhetjük.
Mivel több készülékről van szó, kellene hozzá valami account management és megosztás funkció is, hogy lássuk egyben a fotókat.
Az iCloud-ból is valahogy meg kellene oldani az fotók és videók lementését ide.

3. a kezelése legyen nagyon egyszerű és itt gondolok a felhasználásra, nem a management-re, azaz:
- iphone-os és ipades appok a videólejátszásra, zenére, fotókra, úgy általánosan a médiára, illetve fájl kezelésre
- remote torrent (de gyanítom, hogy ezt tudja más is, ez teljesen ok a QNAP-en is)

4. igazából az előzőhöz kapcsolódik és részben nem NAS téma, hanem inkább médialejátszó...de összefügg.
Jelenleg van egy alap Yamaha hangprojektor, aminek nincs HDMI bemenete!, a TV-men 2 HDMI in van, az egyik a telekomos csodából jön, a másik egy Apple TV 3-ból. Az Apple TV3-at nagyon szeretem, viszont ugye kb csak MP4-et játszik és innen nem tudom tallózni a NAS-t (bár elvileg fel lehet rá tenni Plex klienst...)
Azaz egy alap médialejátszót nem tudok már betenni, hisz nincs hova dugjam, de annyi kütyüt már nem is akarnék. (TV-t most nem fogom cserélni)

A kettő közül kéne valami megoldás:
A, a jelenlegi Apple TV 3-al használni úgy a NAS-t, hogy
- tudjak böngészni (Jukebox-os felületen) a médiák közt (zene, film, fotók) az Apple TV-ről közvetlenül vagy
- tudjak böngészni (Jukebox-os felületen) a médiák közt (zene, film, fotók) a mobil eszközökről közvetlenül (TV nélkül) és menjen az AirPlay, de ne a mobileszközön keresztül, hanem közvetlenül a NAS-ról (az AirPlay megy amúgy a QNAP-en, de csak a music-ban és a fájlnézőben, a video stationban nem)
- lehessen lejátszani közvetlenül gyakorlatilag bármilyen fájlt, ne csak kb MP4-et... (a jelenlegi felállásban ebben esetleg kompromisszumképes vagyok)

B, fájó szívvel lecserélem az Apple TV 3-at valami másra (ATV 4 nem jöhet szóba sajnos, mert nincs rajta hangkimenet), azaz valami értelmes médialejátszóra, de akkor ezeket kell tudni a fentieken felül:
- YouTube, de legalább olyan könnyedén és problémamentesen, mint az ATV-n, beleértve a mobil eszközös keresést is!
- NetFlix
- AirPlay gondolom ez esetben teljesen felejtős? :)
- Mede8er 600-as szériáján gondolkodok vagy valami Android 5.1-es kis boxon

Alapvetően 3D tartalmak engem most nem érdekelnek, de a videólejátszások mindenféle gond nélkül menjenek, ahogy az ATV-n sem volt semmi gond. Ilyen majd javítják egyszer a FW-t, meg ganyi távirányítós cuccok nem érdekelnek.

Összességében mit tanácsolnátok?

Ha a fenti dolgok nem állnak össze, akkor lehet hagyok a francba mindent, max a routerbe bedugok egy 2.5-es külső HDD-t, úgyis van itt feleslegesen és akkor kb ugyanott leszek mint most az ár töredékéért és még halkabb is... mert kb ennyit tudok kihasználni a "csoda" QNAP-ből most. Ami egyébként tényleg nem lenne rossz, csak éppen nagyon "Advanced Userek"-nek van szánva szerintem és nagyon nem megoldás orientált..

(#17048) Alex91 válasza atosz (#17047) üzenetére


Alex91
félisten

Hangprojectoron bluetooth nem megy? Vagy TV-rol mashogy nem lehet leszedni a hangot? ( Mondjuk akkor zenehez is mennie kellene a TV-nek.)

iCloud szinkronizacio szerintem eselytelen...

Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.

(#17049) atosz válasza Alex91 (#17048) üzenetére


atosz
őstag

De AirPlay-es BT van es a TV az egyik HDMI-n át is enged minden zenét az optikai kimenetnek... De így van, akkor mennie kell a tv-nek a zenéhez is!

iCloud-bal meg is értem, elég lenne valami fel manuális dolog is, mert azt csak egyszer kellene megtenni es onnan meg menne az automatikus szink közvetlenül az eszközzel.

(#17050) Alex91 válasza atosz (#17049) üzenetére


Alex91
félisten

Csak azert kerdem, mert Apple TV 4 egy Infuse Pro-val eleg jo media lejatszo lehet...

Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  Milyen NAS-t vegyek? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.