Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
mexel
veterán
válasz TeeJay #83301 üzenetére
Köszi!
Mára feladtam, mozgattama burkolatot, ami fedi az elektromos csatlakozást, akkor eltünedezik a kerregés. De akik csinálták tróger szar munkát végeztek, és nem jöttek vissza megcsinálni amit ígértek és amit elszúrtak sem. Én nem velük akartam, de a szülők nagyon őkket akarták, mert a szomszédban is szereltek és nagyon szépeket ígértek...
Hívnom kell majd valakit aki apróléskos, és kicserélné a csövet hosszabbra, mert kb fél méter cső van kültéri beltéri között, az sem jó, nincs UV védő szigetelés a csövön, nincs gumibak, a kifolyócsövek kb visszafelé lejtenek stb stb.
Azért akartam Daikint a szülőknek hogy halk legyen erre éppen a hálóban kerreg, zörög ( a kinti hangja megy be azt hiszem)
Kellene valaki aki átrakja hoszabb csővel stb stb és valóban minőségi munkát ad ki a kezéből.
Nagyrészét megcsinálnám csak a gerincem szétment, plusz tériszonyom is van így nem túl biztató a kilátás arra hogy én megcsinálok ilyesmit. ( a cső átszerelést pláne mert vákumozni, tölteni stb kell ha jól tudom) -
mexel
veterán
válasz Lorden #83304 üzenetére
Igen, ez érdekes, igaz már nem kell fúrni stb, de mégis ez van. A lehúzás mindenekelőtt, mindenre igaz manapság. Pár órás munka. És mindegy minek hívjuk, klímaszerelésnek, autóvilamosságnak bádogozásnak, fél nap alatt nem elég 50 ezret keresni... Minimum 100 kell.
Sértődés viszont azonnal megy ha véletlenül minőséget kér/vár az ember vagy szóvá teszi hogy neki ez így nem jó.
[ Szerkesztve ]
-
TeeJay
félisten
Pár órás munka pont amit nálad csináltak azért nem telepítés hanem "felhányás"...
Nekem 4-5óra szépen egy alap telepítés de nem is szokott gond lenni és nincs 70centi csövön klíma...
Nálad mindent kispóroltak, gyanítom a leg fostosabb 3ezer forintos csuklik nyeklik konzolra rátették a hozzá adott kemény gumira átmenő csavarral, na itt spóroltak már 1200forintot mert annyiba kerül a rezgéscsillapítós gumibak amiben nem átmeni csavar van, aztán 70centi cső kontra 2-3méter, máris spóroltak 3-4ezret, meg behúzás is könnyebb, gyanítom cseppvízcső is ugyanennyi van meg áram vezeték is.
Reméljük a lyukat sem fújták ki semmivel mert egy flakon ragasztóhab van vagy 2200forint ami vagy 10klímára bőven elég.Lecserélni a csövet meg azért lesz drága így látatlanban mert a hűtőközeget vissza kell terelni a kültéribe, szétkapni a rézcsövet, visszahúzni, lekapni a beltérit, szétnyitni a hollandert meg a párazáró szigetelést és új csövet vágni, peremezni, hollanderrel bekötni, újra leszigetelni, visszatenni satöbbi, áramvezetéket kikötni bekötni újra leszedés miatt
Ha kész akkor vákuumozás újra és rányitás és teszt.
Leírni könnyű időben meg 2-3óra is lehet ha meg kinyomták a falon a lyukat ragasztó habbal még több mire ki lehet bányászni a csövet rajtaMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
mexel
veterán
válasz TeeJay #83306 üzenetére
Sajnos ők sem voltak olcsók, csak nagy arc volt hogy huszoniksz év klímázás, a környéket felszerelték, mindenki oda volt az illető ( idősebb ember) nagyon kedves stílusáért, mindent megígért stb. Sajnos én nem tudtam itt lenni csak az idős szülők. Én telefonon elmondtam ennek a f@szparasztnak hogy legyen normális gumibak, cső, szigetelés stb stb. Mindent megígért. Én kb 3 héttel később jöttem ide, hát nem voltam boldog. Telefonon azt mondták utána mindent intéznek, javítanak stb, azóta telefont sem veszik fel a szülőnek. Kénytelen lestzek én felkeresni és elbeszélgetni hogyan is van ez.
Innen valakivel beszéltem hogy hjönne szerelni, és nagyon szerettem volna ha ő jön -( talán te voltál?) de a szülők letárgyalták ezzel az emberrel sajna, nem hallgattak rám.
Ennek több mint egy éve, de amikor itt vagyok nem bírom nézni és hallgatni. Azért akartam nekik daikint hogy halk legyen, de a trehány ótvar senkiházi munka miatt nem olyan mint kellene.
A pár órát pedig félreérted úgy tűnik Nem arra írtam hoigy ha normális minőségi munkát csinál valaki, hanem amikor valamit javítani kell, kis munkát, akkor mindig nagyon vastagon fog a ceruza mindenkinél. Egy kis ereszjavítás, vagy 2 cserép cseréje kb annyi minztha új házat építene az ember...
Azt viszont tudom hogy a klímánál az ilyen javítás majdnem az mintha újat kellene felrakni, éppen az általad leírtak miatt. Én pl azért nem vállalok idegen gépeken rendszert javítani ( informatika) mert sok idő, mintjha újat csinálnék, de nincs pofám pénzt kérni ekecselésért, mert az soha nem lesz olyan mintha én csinálom az elejétől)
[ Szerkesztve ]
-
mexel
veterán
Egyébként a kültéri mitől kerreghet és rezonálhat?
Ha a rézcsövön feszítek kicsit akkor elhallgat, vagy ha leveszem a burkolatot a cső és villanyvezeték fedelét, akkor csendes tud lenni. Talán a rézcső feszíti, a hollanderrel húzták oda és feszül ( erre gondolok)Plusz be akarok rakni majd 4 gumibakot, talán annyi emelést elbír a rendszer.
Ha a kerregés elmúlna maradna így, ez a baj csak hogy főleg fűtéskor kerreg belül is, de szerintem az kintről hallatszik be[ Szerkesztve ]
-
Sumi
aktív tag
Én azért ismerek egy olyat akinek nem jött be a Mitsu AY..
-
TeeJay
félisten
Rövid rézcső, gyanítom egyenesen bele vezetve a gépbe, nincs egy hurka legalább amivel lehetne még játszani. Rezgés csillapító gumibak talán segíthet de érdemes lenne ránézni mennyire van vízben meg függőben a kültéri mert az is sokat zavar.
Fedél alatt gyanítom az áram vezeték sem a legjobb elvezetés, feszülhet az is plusz néha játszani szoktam a bakok húzásával lazításával.Sumi : Azért kíváncsi lennék a Mitsu AY miben nem felelt meg mert baromi jó gép
Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
mexel
veterán
válasz TeeJay #83310 üzenetére
Van egy kis kunkor a klíma mögött a rézcsővel, sztem fél méter talán. A villany sem feyzül, néztem. Az hogy vízben van-e azt bnem, eszembe sem jutott. Azt majd rezgéscsillapító baknál megnézem, azt alátéttel ki lehetne játszani.
Veszek 4 gumibakot és alárakom valahogy, talán lehet annyit dönteni hogy oldalanként emeljem -
Sumi
aktív tag
válasz TeeJay #83310 üzenetére
AY = 5kW-osom van, hangos a kültérije fűtésben. Ráadásul újabban (második szezonja ez) rezonál is benne valami, amit már alacsony teljesítményen is produkál.. A beltérije szarul szerelhető, nem lehet leszedni a burkolatát úgy hogy hozzáférj a réz kötésekhez/cseppvízhez.. Fel kell billenteni. Gagyi műanyagból is van szerintem a beltérije, kicsit recseg is néha. Ezek a bajaim vele. Nem élhetetlen, de ennyi pénzért nem érte meg. Igaz, hogy hűtésben valóban halkabb, mint egy kínai gép, de fűtésben ugyanazt a szintet hozza sajnos - ez a fő bajom. Tudooooom hogy a papírra más van írva, de mégis ez a tapasztalatom vele.
Kell majd még egy kisebb 2.5-es gép a hálóba, azt tuti nem japán lesz, egyszerűen nem éri meg a (súlyos) többletet számomra. -
félisten
-
mexel
veterán
Sajna én is úgy látom hogy ( szerelés ide vagy oda) ezek a daikinok nem érték meg a sok többletet pl egy gree-hez képest. Isminek azok vannak, én nem hallom hogy hangosabb lenne sem kint sem bent. Tény itt azt mondták a daikinhoz lesz alkatrész később, de ha majd oda kerül a sor meg azt mondja a szerelő hogy cseréljük már...
Én a nyaralóba fogok tavasszal venni vmoit, de azt hiszem megoldom hogy veszek valami olcsó akármit és felrakom. Kb harmad áron mint daikin szerelve. Ha elromlik cserélem. -
TeeJay
félisten
Hát akkor hallgassátok meg jobban... Gree ComfortX és Pro is 30db minimum fűtésben miközben a Daikin 20dB ott is éjszakai módban
Kültériben is halkabb mert sokkal jobban szabályozza magátDaikin Comfora és Perfera még halkabb is mint az alap gép és a Mitsubishi AY is halkabb mint a HR széria
-
őstag
Akcióban kell venni, persze még így is drága lesz, de max másfél-kétszeres a különbség. Szomszédnak MDV klímái vannak, igen jelentős a különbség. Olyan a hangjuk, mint egy kispolszkinak, a Daikin ehhez képest fojtott hangon gargalizál.
Hogy' akarjam magának kifejezni, hogy... (Alexander Salachi)
-
dbius
veterán
"rezonál is benne valami, amit már alacsony teljesítményen is produkál"
Nézd meg a kültéri hátoldalán a műanyag keretet jobb oldalon és a fém rácsot. Azok szoktak nálam AP esetén időnként úgy mozdulni pár mm-t, hogy rezonál a kültéri. Megmozgatom és utána csend van (eddig évente egyszer vagy kétszer kellett ezt csinálnom)
-
mexel
veterán
válasz TeeJay #83316 üzenetére
Tény, nem azt mondom hogy kicsit nem halkabb, de éjjel hálóban mindet hallani és nem hallok akkora különbséget mint az ára mutatja. A számok és leírt értékek szépek, de a gyártási ingadozás miatt ki lehet fogni halkabbat, hangosabbat, az hogy elvileg japán az egy dolog. Made in Turkey, nekem innentől az nem japán. Van Made in Japan laptopom ott valóban észrevenni a minőségen hogy japán
-
Tiédetis
senior tag
üdv
Két tipus közül melyikkel járok jobban?
Hűtés/fűtés 50-55m2 baromi jól szigetelt épület.
Max belső hőmérséklet 22 fok télen (sok számítógép és sok ember )
Nyáron is kb 24 körül kell tartaniDaikin ftx50d/rxc50d
Mitsu MSZ/MUZ - HR50VFSzellem bullok, T. rollok hozzászólásait ahogy eddig, ezek után sem olvasom
-
torma1981
veterán
válasz HoryThePooh #83322 üzenetére
Ohh szuper vagy. Köszönöm szépen.
-
TeeJay
félisten
Akkor a Daikin-t te nem fenyőfa módban használod mert az az éjszakai mód és hangtalanul megy! Na ilyen az alap Gree klímákban nem lesz csak az Airy-ban van. Mondom felraktam pár tucat Gree Pulse ComfortX/Comfort Pro Syen Muse/Bora/Charm klímát, egyiken sem lesz ilyen halk mód soha fűtésben meg bőven hangosak sajnos
-
-
Tiédetis
senior tag
válasz TeeJay #83327 üzenetére
Kültéri hangja a legkisebb döntési tényező. Ipari k9rnyezetben lesz, 12m magas tetőn.
Wifi sem fontos, távkapcsoló elég. Nincs időm 20-30 klímát hangolgatniMegbízhatóság az elsődleges. Még a fogyasztás sem elsődleges
Szellem bullok, T. rollok hozzászólásait ahogy eddig, ezek után sem olvasom
-
félisten
Ismét halott a Melcloud app ....
2db APC BE-700GR szünetmentes tápegység eladó.
-
TeeJay
félisten
Gree Smart One hűtésben 19dB de fűtésben ezt nézd
Beltéri zajszint (fűtés)
44/39/37/35/33/31/29 dB(A)
29dB quiet módban ami nem a leghalkabb és a Comfort Pro ugyanez
Daikin FTXP35N Comfora fűtésben : 21 /29 /40dB (Silent/Low/High)Hálóba csak japánt tennék helyedben
Kínaiból Gree Airy, Polar Ultimate is halkan hűt fűt, és ezek klónjait
22dB már csendes 20dB nagyon csendes
19dB Mitsu AY és felfelé meg Daikin Comfora 2,5kW és Daikin Perfera 2,5-3,5kW az meg brutál csendesKültériben meg a két japán vezet szerintem, igaz hallottam már Toshiba meg Panasonic klímát is azok is veszett halk gépek
[ Szerkesztve ]
-
zeon.hu
nagyúr
Sinclair split klíma:
Páratlanítás közben nem lehet fűteni?
Vagy eleve hülye a kérdés?#?*@&!
-
dbius
veterán
válasz zeon.hu #83338 üzenetére
Így működik a párátlanítás/páramentesítés minden klímán. Ahhoz, hogy csökkenteni tudja a páratartalmat a beltéri egység hőcserélőjét le kell hűtenie, hogy azon lecsapódjon a levegőben lévő páratartalom. Ilyenkor még jobban lehűti a hőcserélőjét, mint sima hűtés módban.
-
dbius
veterán
válasz Kolondrum #83340 üzenetére
Legegyszerűbben olyat tudsz csinálni, hogy pl. egy tuyás infra adót raksz le valahol a helyiségben, ahol a klíma van és rálát a klímára (pl Broadlink RM4Pro). Ha nem megy a melcloud, akkor az appon keresztül az infra adóval adsz neki utasítást (mintha otthon nyomkodnád a klíma távirányítóját) Ehhez azonban általában fel kell tanítani az adót előtte.
-
ziyan
tag
Fűtéskor milyen hatással van a beltéri ventilátor sebesség a hatásfokra? Gree Amber klímámnál észrevettem, hogy magasabb fokozatra kapcsolással 5-10%-ot csökken a fogyasztás perceken belül.
Kínai vs Japán témához: úgy van szerelve a Gree Amber a lakásban, hogy az egészet hűti/fűti, szinte egyenletesen, és a dolgozó/hálószobából alig hallatszik. Ez így jól működik 6 éve, hacsak a Japán nem fogyaszt kevesebbet ugyanilyen magasabb fokozaton (papíron nem), akkor nem látom, miért jártam volna jobban vele kétszeres áron (anno 180k volt a Gree Amber 3.5 kw).
-
dudrob
tag
Fűtésre hálóba Daikin ftxf vagy ftxc? Ftxf már van, bevált, jönne mégegy de melyik?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Assetto Corsa Competizione
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Mobil flották
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- BestBuy topik
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- Ukrajnai háború
- PlayStation 5