Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Öregszem
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
- Még mindig itt tartunk jelenleg...
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Gurulunk, WAZE?!
- Szólánc.
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
pjen
félisten
válasz Kolondrum #83483 üzenetére
A klímás fűtés H tarifa nélkül nem olcsóbb mint a gáz egy modern kondenzációs kazánnal. Főleg mert mindenhová nem lehet klímát tenni. WC, fürdő legtöbbször kell valamilyen kiegészítő fűtés.
83484: nem jelent plusszt. Pont az a lényege, hogy ne fagyjon fel a tálcában a jég, mert eltörik a venti lapát.[ Szerkesztve ]
-
TeeJay
félisten
válasz Kolondrum #83428 üzenetére
Konkrétan a néni egy 12 éves leszedett műanyag burkolatos Samsung kültérit mutatott nekem hogy fel tenném-e neki a panel lakásba. Mondtam hogy kizárt annyira ergya az a Samsung hogy nem kell nekem gond. Annyiban maradtunk próbálok 100 ezer alatt pár éves Gree gépet nézni amivel már nem jár rosszul
Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
dbius
veterán
válasz Kolondrum #83340 üzenetére
Legegyszerűbben olyat tudsz csinálni, hogy pl. egy tuyás infra adót raksz le valahol a helyiségben, ahol a klíma van és rálát a klímára (pl Broadlink RM4Pro). Ha nem megy a melcloud, akkor az appon keresztül az infra adóval adsz neki utasítást (mintha otthon nyomkodnád a klíma távirányítóját) Ehhez azonban általában fel kell tanítani az adót előtte.
-
titán
válasz Kolondrum #83268 üzenetére
Én inkább bízok abban, hogy a napelem valamit mozdul majd hó irányba,
Szerintem ebben felesleges bíznod, kivéve ha a politikai erőtér változik, amire szintén elenyésző esély van.
Fatüzeléssel nincs amúgy semmi gond, csak érteni kell hozzá. Rokonnál is cserépkályha üzemel, az egyik szoba felé nyílik az ajtaja.
[ Szerkesztve ]
-
feco70
senior tag
válasz Kolondrum #83268 üzenetére
Nem kockázatos, csak épp kell egy szikra fogó oda. Na aztán tudnék mesélni ki,hogy tüzeli el a házát, Érd ligeten voltunk egy ház tűznél, csontra le égett az egész tető, kérdeztem az embert ez,hogy sikerült? Ki hamuzott a műanyag vödörbe , aztán ki rakta a teraszra a vödröt, a kerékpár mellé, meg gyulladt a gumi rajta, aztán fel kúszott a tetőre a tűz. 100 millás ház, ki költöznek pestről és azt se tudják mi fán terem a tüzelés
-
TeeJay
félisten
válasz Kolondrum #83255 üzenetére
Fűtésből én csakis padlófűtést választanám hőszivattyúval ellenben HMV-re én nem ezt tolnám hanem napkollektor+elektromos fűtésűt mert nekem legyen 55fokos víz 500liter folyamatosan.
Ha lenne mellé klíma az is főleg nyáron hűtésreMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
TeeJay
félisten
-
TeeJay
félisten
válasz Kolondrum #83141 üzenetére
Bármelyik klímával lehet fűteni nagyrészt -15 fokban 2kW körül le tudnak adni 2 vagy 2 alatti COP-vel
Tehát fele annyi áramból hoz egy 2kW hősugárzó fűtési teljesítményét.
Ha ettől többre vágysz a komolyabb japán gépek tudnak 2,2-2,5kW fűtést 2 vagy picit 2 feletti COP-velVagy inkább veszel egy olcsó fapados 5kW klímát ami 3kW fűtést tud -15-ben lazán.
Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
seolwon
tag
válasz Kolondrum #83106 üzenetére
SDO van. Fűtésre nem ajánlott, nagyon béna a vezérlése. Hűtésre jó lehet, nem hangos.
Összeszerelésre nem túl jók, nekem az egyik terelő belül kiugrott a helyéről vagy ilyen volt gyárilag, visszatenni nem tudtam, így ferdén áll. Na nem mintha sokat érnének azok a terelők. A kültéri tetejét egyiken se rakták fel rendesen, a hátulján a védőrács teteje gyűrődött.
Wifis appja elég jó, bár áramszünet esetén elfelejti az összes beállítást. Az alap tuya app nekem nem működik, le kellett szedni másikat, így kettőt kell párhuzamosan használni.
Összességében sok parasztvakító feature mögé rejtik hogy éppen elégséges teljesítményt tud. -
arcitec
addikt
válasz Kolondrum #82983 üzenetére
Én sem a klímát, sem a cirkót nem tartatom karban. Oka? Tapasztalat.
A klímát - csak hűtés - idény végén és idény előtt tisztítom.
U.A azt csinálom talán még jobban mint amit a klímások tettek. A cirkóval szintén, ha védett helyen van - nincs por - akkor nincs mit karbantartani rajta, láttam mit csináltak, 10perc/20eft ért.(Míg bejön kimegy, cihelődik majd több idő.)
Az egész mindkét berendezés esetében lehúzás.
Persze ha a klíma koszos és alapos takarítást igényel (cirko dettó) akkor nyilván kell az alapos hozzáértő karbantartás.
Amúgy meg míg a gáz belefér az "alacsony" árba olcsóbb mint a klíma, pláne, hogy a klímának elvileg minden helyiségben lenni kellene ha fűtésről van szó.Amúgy meg a panelek csöpögő elvezető vízéről, ha a járdára csöpög az nem ok(pedig jó pár van) ha ténylegesen zavarja a szomszéd lakót, (zajos, kopog a csepegés) az sem ok.
A többinek bele kell férjen. Amúgy simán lehet az erkélyen egy nagyobb edénybe, szerintem még naponta sem telik meg, nincs ott annyi pára. Na meg ha megy a klíma egyébként is otthon van a lakó. 24-ből 8 órát biztosan. SZVSZ.[ Szerkesztve ]
Kereskedőnek akkor se higgy, ha ló legel a sírján!
-
arnyekxxx
veterán
válasz Kolondrum #76164 üzenetére
Akkor ebben semmi meglepő nincs, azt eddig is tudtuk, hogy 70forinttal klímázni onnantól gazdaságos, amikor elfogy a 100forintos gáz. Meg onnantól amikor egy új épületbe először be kellene vezettetni a gázt, kiépíteni a gázfűtést vs. ugyanott a villanyszerelő eleve úgy építi ki az áramot hogy ott van a H-nak is a doboz (ilyenkor minimális a pluszköltség) és klímát úgyis rakatna a nyarak miatt és a ház is minimum megfelel az aktuális hőszigetelési szabályoknak így a klimák alapjáraton fedezik a hőveszteséget.
-
dbius
veterán
válasz Kolondrum #74646 üzenetére
Ez a téma home assistant fórumon is napok óta.
Ahogy már előttem írták (és ahogy a fenti fórumon én is megerősítettem) DNS névfeloldást kell eltéríteni az eredeti IP címről, mivel a
production.receiver.melcloud.com
címhez tartozó eredeti IP cím nem érhető el jelenleg. Emiatt nem megy a Melcloud app és nem tudod vezérelni az eszközt távolról.Lehetséges megoldások:
- Asus router és merlin firmware esetén azt kell megcsinálni, amit a home assistant fórumban fentebb linkelve leírtam,
- Adguard android appban felhasználói dns szűrőt kell hozzáadni,
- Windows, Linux, vagy mac OS számítógépen pedig meg lehet próbálni a hosts fájlba beleírni:52.215.226.151 production.receiver.melcloud.com
Sajnos a már linkelt hivatalos melcloud appban kapott tájékoztatást leszámítva Mitsubishi részéről semmilyen hivatalos tájékoztatás vagy javaslat nincs sehol
Nekem Asus routerem van merlin firmwarerrel és a fenti dns módosítással megy a vezérlés weben keresztül a melcloud oldalán, a telefonos melcloud appból és home assistantból is.
[ Szerkesztve ]
-
dbius
veterán
válasz Kolondrum #74574 üzenetére
Szerintem a melclouddal van valami probléma. Az elmúlt napokban én is észrevettem, hogy az AP35 később, nagyon lassan reagál a Home Assistantban kiadott parncsokra.
Most beléptem a melcloud appba és ott azt mutatja, hogy tegnap este 20 óra 50 körül volt az utolsó kommunikáció a klímával. link
Melcloud appon keresztül nem is tudom jelenleg vezérelni, de home assistant alól veszi a parancsokat, csak késve (az is a melcloudon keresztül vezérli pedig)
A lényeg, hogy szerintem nem a klímával van probléma!
-
rmihaly
tag
válasz Kolondrum #74206 üzenetére
Szia!
Fűtés üzemmódban a kültéri hőcserélője hidegebb mint a levegő - így tud energiát felvenni.
Ha hidegebb mint a környezet, akkor itt a levegő páratartalmától függően páralecsapódás történik.
Nem beltéri kondenzvíz kivezetéséből jön a víz, hanem a kültéri hőcserélőről gyűlik össze.
5-7C-ban nem lesz annyira hideg a kültéri felülete, hogy ráfagyjon ez a kondenzvíz.
Amig fennáll, hogy harmatpont alatt van kicsivel a kültéri addig folyamat folyhat belőle víz. Ha nem fagy rá, leolvasztás mód sem kell hozzá.
Feltételezve, hogy a benti levegő melegebb mint a kinti, vélhetően a benti levegő relatív páratartalma alacsonyabb, míg a kinti hidegebb levegő relatív páratartalma magasabb.
[ Szerkesztve ]
-
TeeJay
félisten
válasz Kolondrum #74206 üzenetére
Párátlanítasz vele?
Fűtésben csak akkor jöhet víz ha lefagy a kondenzátor és egy idő után leolvasztás lesz de akkor egyszerre olvaszt és olyik minden, utána visszaáll fűtés módba és ismét jegesedik majd szépen folyamatosan a kültéri.Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
pjen
félisten
válasz Kolondrum #72038 üzenetére
Én azt szerettem benne, hogy reggel mindenki elrohant melózni. Mire délután, este haza jöttünk már várt a jó hideg lakás. Milyen öröm volt hamuzni, begyújtani, megpakolni és várni, hogy meleg legyen. Persze hétvégén egész más, etetgetni egy kandallovat, körül ülni, sörözgetni. Aztán bekapcsolni a kazánt, hogy mindenhol meleg legyen.
-
-
PROTRON
addikt
-
törölt tag
válasz Kolondrum #71909 üzenetére
Nem lesz? Azt most még nem tudhatjuk, hogy az eljövendő bruttó elszámolás milyen módfelett kedvező lehetőségeket tartogat majd a lakossági felhasználók számára! A Fiúk megcsinálják, ők mindenhez is értenek... Hinni kell, bízni, ez ennyire egyszerű, majd Ők...
[ Szerkesztve ]
-
Sumi
aktív tag
-
lala666
őstag
válasz Kolondrum #71867 üzenetére
Én mielőtt döntöttem az AP mellett nagyon áttanulmányoztam aztán szóltak van 360k ért döntöttem mellette.
Apró különbséget találtam csak köztük.Saeco xelsis suprema 8889/00, Samsung 65S95B, Iphone 15 pro max, Apple watch9, Samsung galaxy Tab S8,. DELL Latitude 5501
-
PROTRON
addikt
válasz Kolondrum #71790 üzenetére
"Az átvihető a többi hónapra" dologgal óvatosan...
Csak akkor működik, ha eleve nem havonta jelented, továbbá ha az éves óraleolvasás is csak az év közepe végefele van.Ha havonta lejelented, akkor az aktuális havi számládban ki fogják számlázni a piaci árat, az augusztusi korrekciónál állítólag korrigálnak majd az éves eredmény alapján, de nem lehet tudni hogy mennyit kell a jogos dolgokért könyörögni manapság, mert MVM-nél nagyon nincsenek toppon számlázásilag...
Nekem pl minden hónap 22-28 között van a diktálási időszak, április 15.-én az EON megbecsült egy olyan óraállást a "H" tarifa téli óra értékre ami 500-al alacsonyabb volt, de mivel csak 22-én tudok diktálni, ezért befotóztam akkor a valódi értéket, láthatóan hogy a téli értékről van szó.
Az idióta MVM belső oktatása nem érti, hogy a téli óraállást lezárja a mérőóra ápr. 15-.ével, ezért tök mind1 hogy utána melyik nap adom meg, azt téli tarifával kell számlázni.
Ehhez képest az MVM arra a 7 napra írta fel nekem az 515 értéket, amivel durván 20k forinttal többet számláztak
Az MVM egyből elhajtott hogy szerezzek igazolást az EON-tól, képtelenek voltak felfogni hogy a mérőórának ez a természetes működése és hogy nem tudom 15-én megadni az értéket mert a rendszar nem engedi.
Az EON-nál meg nem értették hogyan lehetnek ennyire kretének az MVM-nél, de kiadtak nekem egy lepecsételt "igazolást" arról hogy az adott mérőóra igen is úgy működik ahogy és a számlázás rosszul értelmezi a "H" tarifa esetén a dátumozást.
Beküldöm az MVM-nek, válaszolnak hogy "nekünk az EON nem parancsolhat számlázási témákban, hogy merészelek ilyet...írassam át EON-nal az adatbázisban az óraállást utólag..."Csak hogy ilyen utólag óraátírást alapjáraton egyáltalán nem akarnak EON-nál elvégezni, hiszen a "H" tarifás óra egyértelműen úgy működik hogy ápr 15 és okt 15.-én vált...és az MVM barom...de végül 2,5 hónap és 5. levélváltásra de csak megcsinálta az EON központ.
Tehát kitörölték a korábbi becslést és beírták ápr 15-re manuálisan a tényleges értéket.
Csak ezután volt hajlandó az MVM korrekcióra.
Szóval MVM-nél sok a kretén az oktatói részen...Még pluszban megreklamáltam hogy az EON-tól nem kaptam választ 30 nap alatt, ezért az EON még visszaküldött 5k hufot.
Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
elfelejtette
veterán
válasz Kolondrum #71780 üzenetére
Ha van más jellegű fűtésről adatod, szerintem a 2018-as, vagy a 2019-es októberhez hasonló átlaghőmérséklet lehetett idén.
"Nem tudom, hogy Mamának vagy Dan hadnagynak volt-e igaza, hogy van-e rendeltetésünk, vagy csak ide-oda sodor bennünket a véletlen, mint a szél, de azt hiszem, kicsit mindkettő igaz." Forrest Gump
-
elfelejtette
veterán
válasz Kolondrum #71777 üzenetére
Nálunk 90 kWh lett az október fűtésigénye. Tavaly ilyenkor 145 kWh-nál jártunk. Ennyivel volt enyhébb az idei ősz.
"Nem tudom, hogy Mamának vagy Dan hadnagynak volt-e igaza, hogy van-e rendeltetésünk, vagy csak ide-oda sodor bennünket a véletlen, mint a szél, de azt hiszem, kicsit mindkettő igaz." Forrest Gump
-
Gergely2319
újonc
válasz Kolondrum #71594 üzenetére
Igen. én is így gondolom. Jelenleg 141m3 gázt fizetek átalányba amiben benne van a melegvíz használat és a főzés is, ez havi 15e ft. Engem ez nem zavar, mert tudom hogy a padláson nulla a szigetelés, de jövőre megy fel a 15+10cm kőzetgyapot. Na az sokat fog fogni. Ennek ellenére a gyorsan fel van fűtve a ház, tartom a 22-24 fokot télen, de 26-28ra is bedurrantok alkalmakkor Sok mindent át alakítunk Januártól nyárig, a fűtést is picit "normalizálom" termosztátos fejekkel, két helységben a radiátort felcserélem. Nappaliban "túl" meleg van a nagy radiátor és a főzés miatt, a hálóban ami lesz meg kicsi, hűvősebb van. Így a nappali megkapja a fele méretű radiátort termosztáttal amit el tudok zárni, a szobába meg had menjen. A maradék két szobát meg már hozzá tudom állítani. Kint meg mehet majd a klíma rásegítésnek és a kazán "ereje" megmarad a legtávolabbi szobára, szobákra ahonnan akár kifelé is jöhet a meleg majd.
Köszönöm Mindenkinek a hosszadalmas segítséget, tapasztalatok megosztását és a döntés segítségét is!
November végén meg is veszem a készüléket és elteszem otthon addig
Üdv. -
Gergely2319
újonc
válasz Kolondrum #71547 üzenetére
Köszönöm szépen ezt a részletes leírást! Én kivtelesen! Ezek alapján egyre jobban a 35ös felé hajlok. Ahogy leírtam nálunk a 30-32nm2 és a 80Lm3 helység hűtése az elsődleges cél és a téglalap alakú helység rövid felén lenne középen a készülék. Így a Te írásod alapján elég lesz nekünk a 35ös is. Várom a hidegebb időket kivételesen, mert Nov. végén akarom megvenni a készüléket, hogy jövőre már fel lehessen tenni, így hátha elkerülöm a 2024es tavaszi áremelkedést.
-
Gergely2319
újonc
válasz Kolondrum #71392 üzenetére
Ha Nálad a 42-es leszabályoz és nem tud lejebb menni, akkor lehet nálam a 35ös lenne a befutó. A hely is kisebb, állatok sincsenek bent, ablakot nem nyitunk nyáron, csak ha épp olyat főzünk, hogy hamar kimenjen a szag. A vásárlás nem sügős jelenleg, így azért nem kapkodom el. Viszont tetszik a leírtak. Köszi!
Az a kis hőmérő az előlapon az milyen hőmérő? Az app az a gyári alkalmazása? -
Gergely2319
újonc
válasz Kolondrum #71388 üzenetére
Köszönöm szépen az írásod! Sajnos Mitsubishi klímákról nem sokat írnak, sem itt és sem külföldi oldalon egyaránt, ezért is ragadt meg a figyelmem az írásodon. A fogyasztást nem mondanám soknak, de érdekes a ki-be kapcsolása. Ennek ellenére, ha Nálad elég ekkora helyen ez a 42-es akkor nálam elégnek kell lennie a 35-ösnek. Egy 6,4x4 méteres helyen lenne a 4 méter közepén. Sima téglalap alakzat. Továbbá itt a fórumon is sokan írták, hogy aki halk készüléket keres annak ott a japán Mitsubishi. Én meg sajnos minden idegesítő hangra figyelmes vagyok és zavar ami felesleges. Az a kinti helység hangulatos
-
Gergely2319
újonc
válasz Kolondrum #71384 üzenetére
Az utóbbi, hogyan szerelték be. Arra lennék még kíváncsi, hogy mennyire tud leszabályozni Nálad és a nyári melegben milyen hatásfokkal dolgozott? A fűtés teljesítményével ezek szerint elégedett vagy.
Eddig írásod alapján hozzánk a szerelő által ajánlott 5 kW-os modell már sok is lenne hozzánk. A beltéri szinte adja magát a be kötés. A kültériről esetleg 1-2 két képet kérhetek majd? Hálás lennék! Köszönöm! -
Gergely2319
újonc
válasz Kolondrum #71380 üzenetére
Szia. Tudnál esetleg adatokat írni, hogy mekkora helyen használjátok a készüléket? m2 és m3? Jelenleg én is klímát "vadászok" és a sok olvasás után lehet Micura fog esni a választás, bár lehet csak a 35ös lesz, de nincs kizárva a 42sem egyenlőre. Nálunk 33m2 van és 80m3 a hely ahol lenne. Esetleg tudsz-e képet csatolni a telepítésről stb. ?
Fishert ajánlottak még, de több helyen olvastam, hogy van mikor pattog a műanyag és ez egy magyar/kínai gyártmány. Köszi. -
gabro0
őstag
válasz Kolondrum #70181 üzenetére
Neked mennyire áll el a faltól? Ugyan nem egyenes a fal, de azért szerintem ez sok [kép] (Mitsubishi AY25 beltérije van a képen.)
Amúgy szűk két hét után azt mondom nagyon patent a masina. A kültéri néha berezonál alacsony teljesítményen, csukott ablaknál szerencsére nem zavaró. A beltérit a legtöbbször nem hallom. Ezúton is köszönöm az ajánlást
[ Szerkesztve ]
-
gabro0
őstag
válasz Kolondrum #70367 üzenetére
Na megindult végre itt is a víz, akkor minden jól lett bekötve. Kicsit bizalmatlan voltam
A MELCloud support válaszát azóta is várom. Jelentettem két hibát is, az egyik hogy magyarra állítva az időjárás kijelzés egy nappal elcsúszik. A másik pedig a jelenetbeállításoknál a vertikális lapátállások az összefoglalóban pont fordítva jelennek meg, mint ahogy beállítottam.
[ Szerkesztve ]
-
gabro0
őstag
válasz Kolondrum #69440 üzenetére
Amint válaszol a support, bedobom a választ.
Itt tegnap került fel az Mitsubishi AY25. Eddig jónak tűnik, ami fura, hogy egy csepp kondenzvíz nem jött még ki az elvezetőcsövön. Próbáltam a szárító funkciót is, de semmi. Páratartalom 55% körül a ~26°C-os szobában (BME280-al mérem).
Tényleg elképesztő csendes tud lenni a bel és kültéri is, viszont alacsony fordulaton el tud kapni egy olyan frekvenciát, amikor valamelyik kompresszor körüli lemez berezonál. Nyilván orvosolható, de bosszantó.
-
tvamos
nagyúr
válasz Kolondrum #70173 üzenetére
Kosz! Most a Gree honlapjat nezegetem, es szerintem ez a GWH09AECXB G-TECH nekunk valoszinu megfelelo lenne... de nem tudom, hogy az ez lehet? Mert ha a helyi szakember 80-ert beszereli, akkor meg epp belefer a modositott keretbe. Mondjuk ezek vallalnak telepitest is nalunk.
Vagy ez a Gree se jo?(#70003) fcby válasza tvamos (#70002) üzenetére
Franko ez a tablazat, es mar azt is ertem, mi ez a bivalent point. (A TOL runing test-et nem.) De hol talalod ezeket az adatokat? En is szivesen nezegetnem!(#70151) marcusa válasza Morris (#70150) üzenetére
Ez a nagy nyomasu moso mire kell? Kulterit takaritani vele?Nekem van egy Kärcher SC 3 EasyFix, azzal lehet takaritani a belterit? Akkor nem kene vegyianyagokat hasznalni hozza...
[ Szerkesztve ]
"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János
-
tvamos
nagyúr
válasz Kolondrum #70126 üzenetére
Ugy is lehetne, csak csak nem tudom eldonteni, mennyire hihetoek azok a muszaki adatok, amiket a kulonbozo weboldalakon megadnak, meg azt sem, hogy az a kinai, vagy torok, cagytudomisen milyen gyarto mennyire megbizhato.
"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János
-
-
pjen
félisten
válasz Kolondrum #70080 üzenetére
Legyen Neked külön körön. Mióta van H tarifám, nekem is külön körön vannak. Előtte értelmetlen lett volna. A házban 1x16és 2x10A van. Ha kialakítok 2db 2,5KW os klímának egy külön 10 A es kőrt akkor mennyivel vagyok előrébb? Ha valami gebasz van, úgy is lemegy az egész vonal. Ráadásul 5 klímához nem is lett volna túl egyszerű külön köröket kialakítani. Ahol van például 1 fázisról 32A, ami még ingyenes ott érthető, de 10 A ből hiába csinálok 5 db szintén 10 amperes kört.
-
isti732712
aktív tag
válasz Kolondrum #70074 üzenetére
Na de ez így a jó! Igen igazad van egy c10 is bőven elegendő,én ezt c16 ban határoztam meg külön körnek,nekem is külön körön működnek még a dug aljak is 1,5mm2 vel,de nem is ez a lényeg. azt nem értettem hogy miért nem lehet szépen eltüntetni kötődobozba a klima elektromos betáp vez. mikor én azt kialakítottam,természetesen az előbb helytelenül fogalmaztam a c16 mellé be van rakva erre a körre külön egy AKV is,most akkor ezt teljesen feleslegesen szereltem mert, ugye nem arra a körre lett bekötve, de tudom nem szereltem feleslegesen mert majd én át fogom kötni de előbb megvárom ennek a sztorynak a végét mivel 2 napos klíma így effektíve nem nyúlok hozzá mert mint írtam kitalálják a végén a garancia vesztés tényét, aztán ha valami gebasz van vele hívhatok külön pénzért külön szerelőt vagymegcsinálom én.....
Merek annyit, amennyit férfi merhet; Aki többet mer, nem ember.
-
törölt tag
válasz Kolondrum #70061 üzenetére
A gázkazán is érdekes téma villamos csatlakoztatás szempontjából.
Gyárilag jelöletlen öntött dugvillával kapod, amit kétféleképpen lehet bedugni a szintén kétféleképpen szerelhető dugaljba.
A garanciális feltételek között viszont az szerepel, hogy nem alakíthatod át, nem cserélheted ki a csatlakozót.
Ha ez miatt tönkremegy az elektronika, akkor ki volt a hülye? -
isti732712
aktív tag
válasz Kolondrum #70068 üzenetére
Azért írtam oda nem elég egy mezei ups mint a számgéphez hogy csak addig tartson feszt még ki tudd biztonságosan kapcsolni a gépet, de az ilyen nagyobb teljesítményű cuccokhoz izom ups kell az meg baromi drága. De persze megoldható csak nem pénztárca barát!
[ Szerkesztve ]
-
isti732712
aktív tag
válasz Kolondrum #70061 üzenetére
De az is érdekes én kialakítottam a kondinak helyesbítek féreérthető légkondi!!!! egy külön c16 os kört kötődoboba ami a split egység felett van mondtam oda kössétek be,erre a válasz az volt nem mert ha valami van akkor csak kihúzom, mondom baszki ha valami van lever leold a kismegszakító hát ezért csináltam külön kört neki,áááááá elképesztő...
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest