- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Candy: Okosvilágítás konyhai módon Shelly Plus 1 relével
- Victoryus: Már a Josef Seibel se a régi
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Doky586: Egyszerű boot
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
Csabroncka
addikt
válasz
angelside77 #81351 üzenetére
Kézi permetezővel ki lehet mosni a lamellákat szépen...
-
Csabroncka
addikt
válasz
MaxxDamage #81265 üzenetére
Majd ha pártunk és kurmányunk is úgy gondolja...
-
Csabroncka
addikt
válasz
Nagya21 #81221 üzenetére
Kb
, nekem is belaffantot 10 év után először (9em/54nm) amióta telepítve van 1 hónap alatt 200 Kwh-t (elég jó a lakás elosztása ahhoz, hogy le lehessen hűteni 1 3,5-es géppel), ez van, ki sem kapcsoltam, most meg tombol az allergia nem is fogom. Nagyjából egyébként már tudom becsülni ezzel az 50-70 Kwh/héttel 35°C+-nál, de a nagyobb baj ezekkel a trópusi éjszakákkal van.
-
Csabroncka
addikt
válasz
DroiDMester #77926 üzenetére
Nem tudom hogy egy klímázott helyiség hogyan lehet ilyen páratartalmú, nekem fele ennyi. A fogyasztást meg elég sok minden befolyásolja. Kb 2 hete van elviselhetetlen meleg, ha csak alapjáraton mene a géped végig 0-24 Ben már 50 kwh felett lennél, pláne ekkora hőfok különbségnél...
-
Csabroncka
addikt
válasz
CharlieDrop #77912 üzenetére
Az ország nagyobb részén napok óta trópusi éjszaka van, ez az oka! Egyébként a fontosabb, hogy az alacsony páratartalom miatt a klímás 26 fok sokkal komfortosabb. Saját ismerősi körben új építésű esetén 1-1 db 5 vagy 3,5-es klímát dobtak tetőtérbe, és kb az egész házat (~120nm) tudják vele temperálni...
-
Csabroncka
addikt
válasz
luciferk #77888 üzenetére
Érdemes "nagy" számokban gondolkodni
9. emelet panel (nem záró szint), Buda-Grét, Fuji 3,5Kw/54nm 26 fokon (mért) tartva, külső hőfok 25-37+, 0-24 üzem ~85Kw/héttel tudok számolni.
Éves szinten a villanyszámlába ~ +250 Kw van beleszámolva ,jelenleg ebből idén (mai számok) 40Kw maradt -
Csabroncka
addikt
válasz
Reggie0 #77866 üzenetére
Kevesen szembesülnek azzal pl, hogy a egy jól megválasztott FI-relé a háztartási gépet is megvédi a zárlattól, tehát a biztonságot nem a kismegszakítótól kell várni..stb.
Nem kell nagy dologra gondolni, nálam a mosogatógép lúgcsöve hasad el egy ponton, pont ott ahol fűtőpatron melegíti a vizet, pillanatok alatt oldott a fi-relé... -
Csabroncka
addikt
válasz
arnyekxxx #77600 üzenetére
Tökéletesen ábrázolja szén-dioxid légkörre gyakorolt hatását. Úgy melegít, hogy nem engedi hűlni a légkört. Megnézed a héten is éjszaka alig volt felhő az égen éjjel, tehát bőven lehetett volna csillagfényes éjszaka hosszúhullámú (hő) kisugárzás, de mintha egy buborékban lennél.
Valahogy az egész életmódunkat át kell erre állítani, mert ha csak egy szűk szegmenst nézel pl: új építésű házak; a sok térkő, fekete cserép, szürke árnyékolók, fák hiánya, a gyep ivóvízzel való locsolása (amit én konkrétan megtiltanék) - nem éppen fenntartható, klímabarát megoldásokAtomgeszi: A vásárhelyi terv úgy valósult meg, hogy nem valósult meg! Öntözni lehetne a tározókból, 3 hete árvíz volt, most meg szárad el a kunságon a kukorica... tényleg csak a magyar lehet ennyire hülye, de az akkugyárakat támogatjuk! Multimilliárdos ország lehetnénk a fejlett, jó minőségű mezőgazdasági termékekből. Az állat/növény termesztés fejlesztéséhez, klíma adaptációhoz még tudás/képzés is volt/lenne itthon kapacitás - szomorú
-
Csabroncka
addikt
válasz
DroiDMester #77453 üzenetére
A vaktában lövöldözésnél azért több, szcenáriót meg ezzel is tudsz. Viszont közvetlen mért hőmérséklet visszajelzésed az valóban nincs.
Anno 10 éve ezek a modulok még elég combos árban volt a klímához képest is, az a +20ezer valóban nem tétel.
-
Csabroncka
addikt
válasz
torma1981 #77449 üzenetére
A gyári wifi miután léteznek tökéletes fillérb@szó megoldások, teljesen fölösleges. (függetlenül attól, hogy visszajelzés szempontjából jobb a gyári wifi)
kb 10 éve amióta megvan a fuji, vettem egy ilyen broadlinkes vackot, azóta is ezt használjuk. Ezeknél annyi a kényelmetlenség, hogy direkt visszajelzés nincs - mentségemre legyen az okos termosztátokon vissza tudom ellenőrizni az otthoni hőfokot. -
Csabroncka
addikt
válasz
rmihaly #76501 üzenetére
A tényleges fogyasztási adatokat, azért nem tudod a gyári plakettel egy az egyben összehasonlítani, mert az áramfelvételben benne van a beltéri és kültéri ventik fogyasztása is.
9 éve amikor felrakták windiék a fuji klímám, már akkor a kültéri venti is inverteres volt, vagyis szerintem a mért fogyasztást elsősorban a kültéri hőmérséklet erősen befolyásolja. Tehát igen, van olyan a tesztpadnál ideálisabb külső hőmérséklet, ahol a venti alacsonyabb teljesítménnyel üzemel mint a tesztpadon.
Szerintem... -
Csabroncka
addikt
válasz
Reggie0 #76340 üzenetére
Ezen a nem egészséges dolgon miért akadsz fenn? Tényleg nem egészséges a komfortosnál hidegebbre hűteni (nem a sivatag/mediterráneum közepén) a lakást/házat egy olyan helyen ahol azért az élet a szabadban is folyik és ki/be járkálsz napjában akár többször.
Ott ahol az életed 80%-át klimatizált körülmények között töltöd mindegy, bár ez örök vita.
Én csak arra próbáltam rávilágítani, hogy általában télen zokniban/melegítőben flangálnak otthon azzemeberek, nyáron meg mezítláb rövid gatyában. A kettő között azért még egészséges embereknél is van 2-3 °C komfort érzet különbség. -
Csabroncka
addikt
válasz
vinczepeter2 #76313 üzenetére
Nem tudsz és nem is egészséges állandó hőfok télen, nyáron. Ez a 24-25 fok 35 körüli kánikulában jó, de volt olyan hogy felvettük 26 ra amikor jó pár éve volt egy 40 + os pár nap. Ezt érzi az ember mi a kellemes. A lakásban úgy is másképp öltözöl télen és nyáron.
-
Csabroncka
addikt
válasz
erdey_a #75909 üzenetére
Nagyon nem ugyanaz és ennek sok oka van. Eleve klímatisztító esetén a korróziós hatás miatt a hipoklorit vegyületek ki vannak zárva.
És a penész miatt a mezei alkoholos "fürdő" sem jó. Kicsit ahhoz hasonlítanám, hogy a negyedmilliós kávéfőzőmet sem vízkőtelenítem ecettel, sok oka van - persze egy csomóan állítják hogy ez így jó... -
Csabroncka
addikt
Amikor az átlag hőmérséklet felmegy 25 fölé, nem tudod alá tolni a lakás hőfokot a reggeli szellőztetéssel. BBéci is írta, hogy a pára nagyon nem mindegy, és a fülledtségen nagyon sokat tud javítani. Az nem spórolás, hogy 1 szezonban 2x kapcsolod be, oda nem kell klíma. Nálam a panel 9. en 25 fölé nem engedjük a lakást (ez kánikulában 0-24 folyamatos üzem), csak ha brutál meleg van, de akkor a komfort miatt. 20.000 forintból megvan az 54nm lehűtése, lassan 10 éves a fuji FTCA, én nagyon nem bántam meg, a hűtési költséget meg valahogy kiizadom.
-
Csabroncka
addikt
válasz
flash- #74803 üzenetére
Ha tetőtérbe 1 áramkör megy fel az elég nagy baj. Amit említesz ott a főzőlapnak biztosan kellene külön legalább egy áramkör...stb.
A megszakító a vezetéket a védi, ha 1,5mm-es réz megy fel akkor ebben a formában már az a fogyasztó is sok ami fent van.
Amennyiben van rá megoldás, újra kell húzni (kiegészíteni) legalább 3-4 áramkörösre az emeletet, ebből csak 1 a főzőlap (konyha), 2 mosógép (fürdőszoba), 3 (szobák, dugaljak és világítás), 4 (klíma) -
Csabroncka
addikt
Sziasztok, rendelünk ismét Frionett klímatisztító koncentrátumot, kb 6000 Ft-ra jön ki /liter. 1 literből 4 liter készre kevert tisztító jön ki (1:4 hígítás), ebből 1 alapos tisztítás kb 500ml, szóval nálam évi 2 alkalmas tisztítás mellett 3 évre elég (nagyjából ezzel lehet számolni)
3X1 liter lesz szabad préda, akit érdekel keressen privátban, BP XI. -
Csabroncka
addikt
válasz
valakky #40333 üzenetére
Én most vettem lezárt panel folyosóra kopos osztott csatornát, ez elég horror - eléggé dolgozott az infla az építőipari alapanyag dolgokban is.
-
Csabroncka
addikt
válasz
Bile Demon #33022 üzenetére
Részben, de pár év alatt atomjaira eszi a nap!
Aluszalaggal tekerd be a szigetelés és a kábeleknek azt a részét amit közvetlen nap ér.
-
Csabroncka
addikt
válasz
arcitec #33004 üzenetére
Igen így kell érteni, egy éjszaka alatt simán 30% alá megy. Ez bizonyos darabig "előny", de a túl száraz levegő kényelmetlen.
Itt nem "csak" temperálgatás kell, komolyan dolgozik ilyen 35 fok feletti nappalok esetén, talán éjszakára visszaveszi magát minimumra. Mennyi lenne nélküle a lakásban, talán 32-33 alatt.
-
Csabroncka
addikt
válasz
arcitec #32998 üzenetére
Engem jobban zavar az, hogy iszonyúan kiszárítja a lakás levegőjét a 0-24-s járatás. 1 adag ruha 1 óra alatt leszárad a lakásban, emiatt is muszáj szellőztetni, kb olyan gyakorisággal mint télen (reggel, délben, este 5-10 percre)
Természetesen minden attól függ mennyit vagy otthon, a gyerekek és a sok mosás miatt hetente kell porszívózni a légszűrőket nálunk...
-
Csabroncka
addikt
válasz
gordonfreemN #32962 üzenetére
A beltérit figyeld, ha picit is jegesedik, akkor kell a szerelő!
-
Csabroncka
addikt
válasz
gordonfreemN #32960 üzenetére
Ha nagyon párás kint a levegő, akkor a visszatérő réz csövön lekondenzálhat némi víz! Ha nagyon sok akkor foglalkozni kell vele, mert lehet csökken a gáz nyomása a rendszerben.
-
Csabroncka
addikt
válasz
Chaser #32908 üzenetére
Remélem néztél pár újjáépítésű lakást (társasházat), na ott aztán van rizikó az évek alatt. Mert igazad van csak beton, de panel tartófalai nem "csak" a héjazat hanem inkább a belső keresztirányú tartófalak (>15 cm) amiket viszont nem lehet kivenni és vágni sem!
Szóval az "átkosban" magát a beton szerkezetet elég jó minőségben megcsinálták, sok mai társasház műszaki (szerkezetileg) színvonala a fasorba sincs.
Szerintem egyébként a mostani drágulási hullám inkább annak tudható be, hogy az 50-60 as évek 4-6 emeletes tégla társasházak műszaki színvonala és minősége annyira leromlott, hogy az már felújítással sem orvosolható könnyen: (Vizesedés az alsó szinteken, a fa vagy vas födémgerendák korrodálódása, nincsen lift, konvektoros fűtés, elbaszott szobabeosztások.
Ehhez képest egy panelt felújítani lófing: 1. a legtöbb esetben esetben tök száraz, nem kell vakolni, komfortos fűtés és meleg víz.....
Persze minden relatív, itt ahol én lakom 35 milla az 54nm-es panel, 100 milla a 80 nm-es társasház, és 100-150 milliótól kapsz valami családi ház szerűt.
-
Csabroncka
addikt
válasz
Bile Demon #32779 üzenetére
Az első időkben igen, aztán ahogy egyre többször van leszedve a műanyag borítás és a használat után nálam 1 év után teljesen megszűnt (Fuji).
-
-
-
Csabroncka
addikt
válasz
arcitec #32454 üzenetére
Nem okoz a teregetés semmit! Eleve a kondenzvíz bebüdösödése magától az "élettől" van, ami a konyha főzéstől az emberi izzadtságon és leheleten át mindennel terhelt (baci). Az anaerob bacik pedig dolgoznak, mint kiderült a cső pangó részén. Fentebb korábban leírtam miből jön a lábszag és testszag a hőcserélőből, és mondjuk miért nem WC szag, vagy mustgáz jön belőle és miért érezni magasabb hőmérsékleten.
Ettől függetlenül azt továbbra is tartom, hogy aki rendszeresen használja az havonta egyszer takarítsa a hőcserélőt vagy gőzpingvinnel vagy vegyszerrel és ez független az évente egyszer elvégzett nagytakarítástól.
Persze ismét jönnek a 0-24 ben járatásra a hozzászólások..... és mégis elég 5 évente takarítani
, de ha rendszeresen, huzamosabb ideig (napokon keresztül) dolgozik a kompresszor akkor elkerülhetetlen már csak azért is mert a mókus rohadt hamar felgombásodik, igaz ettől még nincsen szaga
-
Csabroncka
addikt
válasz
jozsi252 #32276 üzenetére
Az EER érték mond önmagában többet. Ez az igaz arányszám a ténylegesen előállított hűtő teljesítmény és a hálózatból felvett áram között.
Ugyanakkor ez az inverternél nem egy állandó érték, minden teljesítményen más.Példa: Nálam a minimális hűtő teljesítmény 900W ehhez kb olyan 200 W környéki áramfogyasztás jut, ugyan ez az arány más csúcsteljesítményen. Ott a leadott hűtőteljesítmény ~3450" ehhez olyan 1100-1200W áramfelvétel tartozik.
Aztán még jön, hogy ezeket az étkeket egy külső/belső referencia hőmérsékletre adják meg, tehát az EER függ a külső/belső hőmérséklet-különbségtől is....
-
Csabroncka
addikt
válasz
Elektrosokk #32213 üzenetére
... és a kompresszorod 0-24-ben teker a 3 kikapcsolást kivéve - talán most is
-
Csabroncka
addikt
válasz
Chaser #32210 üzenetére
Még egyszer és utoljára leírom neked! Fujitsu klímám van tökéletesen beépítve a Pannon Klíma által. Júniustól-Augusztusig tartó időszak alatt havonta van a klíma fertőtlenítve, mert kell és büdösödne. Ennek az az egyszerű oka, hogy sokszor 4-5 napon keresztül is 0-24 üzemben van használva.
Még mielőtt bárki írná, hogy nála is be van kacsolva egész nyáron, itt arról beszélek, hogy 5 napon keresztül megállás nélkül teker a kompresszor, a szellőztetés idejére sem kapcsolom ki!
Ki kell takarítani megfelelő fertőtlenítő szerrel, és a probléma megoldva!
Ennek semmi köze ahhoz, hogy Daikin a márka, vagy rosszul lenne beépítve, vagy, hogy mennyit fürdessz.......
Az, hogy nem kell takarító szer nagyon tévedsz! Rendszeres használat mellett iszonyú mennyiségű por, zsír és piszok ragad a tálcába, lamellákba, mókuskerékre. Nem véletlen nálam évente egyszer teljeskörűen a Pannon klíma takarítja a garancia miatt átgőzölve, átkefélve, kiöblítve.
De itt van kikerestem neked a fényképes hozzászólásaimat régről:
egyik
másikSzóval ahelyett, hogy megrendelnéd a klímatisztítót várj, legalább tovább büdösödik és erősödik a szag...
-
Csabroncka
addikt
válasz
Chaser #32158 üzenetére
Ez nem feltétlen van összefüggésben a test higiéniával, hiszen az izzadtság folyamatosan párolog a bőrödről. Fűtéskor a hőcserélő meleg, nem kondenzálódik oda semmi. Hűtéskor igen és a levegőben lévő izzadság cseppek is (ha tetszik, ha nem). Az izzadságban lévő bacik a fehérjéket, zsírokat bontják és ebből keletkeznek ezek a kis szénatomszámú illékony szerves savak.
Valaki nem hiszi szagoljon bele egy hűtőből előkapott ecetbe, meg egy 40 fokra felmelegítettbe. Egyébként hőre bomlanak, valószínűleg ez okozza azt, hogy nyáron a fűtés beindításával csökkenthető, vagy megszüntethető a bűz mértéke.
Az is érdekes még számomra, hogy ezek a vegyületek anaerob (oxigéntől elzárt) területeken képződnek - az is kérdés, hogy ilyen hol tud kialakulni a klímában.
-
Csabroncka
addikt
Ha nálunk 15 percre kinyitom az ablakot mondjuk délben akkor 25-ről felmegy 29-re. Persze szellőztetni kell, és biztosan van hozzá köze, meg annak is, hogy a feleségem a két gyerekkel 0-24-ben otthon.
Most mindenki akinek nem büdös az bírja, de felteszem a kérdést az hányszor takarítja a hőcserélőt és a tálcát akinek van olyan hét (mondjuk az előző), hogy 0-24 jár a kompresszor 5 napon keresztül (még ha éppen csak ketyereg is)
-
Csabroncka
addikt
Ja, na most képzeld el a helyzetet: ugye minden attól függ, hogy ténylegesen mennyit megy klímakompresszor (ugye itt sokan mondják, hogy 0-24be be van kapcsolva, ami egy dolog), nálunk reggel, meg este tudtál (volt egyáltalán értelme) szellőztetni előző héten. Ráadásul azért is gondolom hogy valami szerves ótvarszagú sav lehet (emberi bőr bacijától származó) mert érdekes módon hidegen nem érzed, szobahőfokon viszont rettenetes. Tehát függ a vegyület illékonyságától is, nem csak attól feltétlenül, hogy a tálcából a friss kondenzvíz kimossa.
-
Csabroncka
addikt
Én már rájöttem, esküszöm pjen van köze hozzá az emberi izzadtságnak és baciknak (ami tényleg megy a levegőbe), ugyanis a szag tipikusan vajsav vagy izovajsav (lábszag, hónaljszag).
Erről komolyan érdemes elgondolkodni és vajon miért van az, hogy a zsúfolt helyeken működő légkondicionáló hamarabb bebüdösödik....
Tehát az ok az, hogy nem egyszerű tiszta kondenzvízről beszélünk!
Chaser: ehhez elég ám egy evőkanálnyi víz is!
-
Csabroncka
addikt
válasz
Chaser #32131 üzenetére
Mi korábban erről a fórumról közösen vettünk 5 liter Frionett Aktív RTU típusú klímatisztítót. Ez egy igen drága cucc, de nagyon pöpec.
Egyébként elárulom neked, hogy több napos 0-24 üzem után nálam is egy leállítás után kicsit büdi a klíma, de csak addig amíg a hőcserélő le nem hűl.
Ennek nagyon egyszerű az oka, hogy a csepptálcában óhatatlanul is marad minimális víz (vagy a gégecsőszakaszon ami a tálcából átvezet az egyenes kondenzcső szakaszra), aztán az faszán büdösödik.
A fenti linkelt cuccal ha átöblíted a rendszert (ugye ehhez le kell venni a klíma külső borítását): alaposan befújod a hőcserélőt és a tálcát körbe, akkor nekem sokszor még ilyen biofilm szerű cucc is jött a csőből....
A klímatakarítás nálunk úgy néz ki hogy: Június (én 1x), Július (én 1x), Augusztus (Pannon klíma 1x), telelés előtt (én 1x).
Ezek közül az Augusztusi mókuskerék + gőzölés, és elrakás előtt még én is átsikálom fogkefével a mókust. egyébként csak a hőcserélőt és a tálcát fújom be alaposan.
-
Csabroncka
addikt
válasz
noorbertt #31887 üzenetére
Nem ez befolyásolja, hanem a kinti meleg!
Nálam ha visszaveszem ultra halkra a Fuji-t simán visszakúszik a hőfok a beállítottról. Egy minimális 1-0,5 fokos inkás még teljesen automata módban is van, ami a nagy melegnek >35 fok tudható be.
Példának okáért ma a kinti hőmérő 13.00 körül 52 fokot mutatott az erkélyen (nem sütött rá a nap), de ez van a 9.-en és beton mellett.
Teljesen más egy árnyékos családi ház, ahol ha az jól szigetelt akkor csak az éppen bent termelt és kis mennyiségű szivárgó hőt kell kipumpálni és szinten tartani.
-
Csabroncka
addikt
válasz
Napfénysüti #31850 üzenetére
Célhardvert mindenre. A levegőszűrő télen is kell (igazán)...
-
Csabroncka
addikt
válasz
FAQtyA #31810 üzenetére
A Fuji jó, az elhelyezést pedig klímás mondja meg. Ugyanis első körben sokan rögtön rossz helyre raknák a gépet.
A klímának légtér kel (ahhoz hogy hatékonyan működjön) pl egy 3,5-esnek legalább 25 nm+ normál belmagasság.
Veszel egy 5 Kw-os klímát ennek legalább kell 50 nm légtér egyben.
Mi történik, ha nem megfelelő az elhelyezés: A teljesítmény miatt az adott helyiséget nagyon hamar lehűti a gép és el kezd on/off üzemben járni (ami nem gazdaságos).
A gazdaságos működéshez az kell, hogy a lehűtést követően a gép a minimális teljesítményen hosszú időn keresztül tudjon folyamatosan működni és ha a kinti vagy benti hőfok indokolja akkor a gép leáll.
-
Csabroncka
addikt
válasz
AXisBOLD #31487 üzenetére
Alapvetően érdemes (főleg ha 1 klímával próbálnád kordában tartani a hőfokot a lakásban) a legnagyobb légterű helyiséget hűteni először.
A levegő mozgatását az előtérbe és a szobákba 2 kis ventilátorral meg tudod oldani.
Kondenzvízhez ha nincsen más megoldás akár egy 10 literes kanna is jó.
-
Csabroncka
addikt
A fő fogyasztód a hűtőd (éves szinten), hidd el! Még annak ellenére szerintem nálunk is, hogy a két gyerek mellett a vasalás és mosás is sok. Villanysütővel meg a sok elektromos bisz-basszal együtt az átalány 204kW-ra van belőve, de ebben benne van a klíma is.
Pjen: múltkor akartam neked mondani, hogy a Grohe Vitalio Start zuhanyfejjel (igaz van hozzá termosztatikus csap is) jó 40%-al tudtam csökkenteni a felhasznált vízmennyiséget (meleg víz -45%, hideg -35%), miközben a zuhanyzás élménye érdemben nem csökkent.
-
-
Csabroncka
addikt
válasz
Grande Ale #31098 üzenetére
Hát igen sok helyen ez a probléma (ahogy nálunk is) éjfélkor, de hajnal 4 kor is még 24 fok volt kint, a betonfal pedig fűt.
Ilyenkor már elkerülhetetlen a 0-24 üzemmód...
-
Csabroncka
addikt
-
Csabroncka
addikt
válasz
Con Troll #31066 üzenetére
Nekem ezek a számok ellentmondásosak és nem értem, de ez legyen az én bajom. Szerintem nem lehet így egy helyiséget negyed órás fuvallattokkal órákra lehűteni...
(#31067) vzsryl :
"Nem egyformák az emberek. " ez pontosan így van, meg ugye élethelyzet is 1 éves csúszó mászó gyerekkel -
Csabroncka
addikt
válasz
Con Troll #31064 üzenetére
Nálad is kint a szabadban valójában nincsen olyan meleg! Itt nálunk még mindig 26 fok van, nálad meg már lehet rég 21 alatt van a kinti hőfok.
"15-30 percet megy, aztán 1-2 órára kikapcsol" pontosan amiatt, mert alig kell hűtenie. Kétóránként negyed óra hűvös lehelet az gyakorlatilag semmi, szerintem klíma nélkül is nem menne nálad 22 fok fölé a szoba hőmérséklete jelen körülmények között.
-
Csabroncka
addikt
válasz
Con Troll #31059 üzenetére
Szerintem sokan megfáznának ha rövidnadrágban kimennénk a -5 fokra a 20 fokos lakásból (meg is fáznak). Nekem nem tisztem eldönteni nyilván mindenkinek az jó ami, ha viszont 35-40 fok (ha tényleg ennyi van ott ahol laksz) mellett tényleg 20 fokra hűtöd a lakást 0-24 ben, na az kellemtelen meglepetést okozhat az áramszámlában.
Itt a tényleges hőmérsékleten (illetve külső-belső hőmérséklet különbségen) van a hangsúly, ingyen ebéd nincs
nagy melegben az inverteres is megeszi a maga kenyerét.
-
Csabroncka
addikt
válasz
Grande Ale #31057 üzenetére
Minden a hőségnapok számától függ. Egy teljes napra (feltételezve, hogy a klíma 0-24 ben üzemel) szerintem úgy érdemes számolni az átlagot, hogy a minimális áramfelvételt megszorzod kettővel. Pl egy 3,5 kw hűtőteljesítményű klíma esetén 200Wh x2 = 400 Wh x24 = 9600watt/nap, ami 9,6x42 durva becsléssel ~500 Ft/nappal lehet számolni tisztességes kánikulában (napi középhőmérséklet >25 °C) átlagos elhelyezésnél.
0-24-s üzemmód azért ritkább, nálunk ma jött el ez a pillanat, eddig éjszakai szellőztetéssel reggelig 25 fokon lehetett tartani a lakást.
-
Csabroncka
addikt
válasz
Con Troll #31037 üzenetére
Ezeket a hőmérsékleteket hol méred, ez valami bullshit
?
19 fokos lakásban hosszúnadrágban és pulcsiban vagy, üldögélve meg normális ember fázik. Itt a legtöbben 23-26 fok között hűtenek és a kánikula fokozódásával egyre magasabbra emelik a hőfokot. Na nem a spórolás véget, hanem mert egészségtelen és pillanatok alatt megfázik az ember.
Normál esetben naponta 2x szellőztetsz, még 0-24 klímahasználat esetén is, mert irgalmatlan száraz és áporodott lesz a lakás levegője.
Ha neked ilyen kánikulában ki-be kapcsolgat a kültéri ott valami nem jó. Az inverteres technológia lényege, hogy minél kevesebbszer legyen on-off üzem és a helyiségek lehűtését követően éppen csak a legalacsonyabb teljesítményen (100-200W) ketyeregjen a klíma.
"Persze a kültéri nem jár folyamatosan" ha ez csak a ventilátorra vonatkozik azt nem tudom, de a kompresszor ki-be kapcsolgatása nem jó, nem hatékony.
Nekem panel 9.-en Budapesten 12-15 ezer forint (300 KWh) között volt eddig a hűtési költség, 54nm (26 fok) egész nap.
-
Csabroncka
addikt
válasz
Szaki2 #30895 üzenetére
Berakatod a nappali hosszú falára a folyosóval szemben. A kültéri kikerül az erkélyre. Ha befúj a klíma a folyosóra akkor hűl a két szoba is és a konyha is!
Japán klímát szereltess, ha csak hűteni akarsz (vésztartaléknak jó a fűtés), akkor bőségesen elegendő valamelyik alap modell.
megjegyzés: ha extrém meleg van, akkor beraksz a szobákkal szembe egy filléres kis ventilátort a földre...
(Az alaprajzot linkeltem neked kis létréssel hasonló az elrendezés)
-
-
Csabroncka
addikt
válasz
Szaki2 #30843 üzenetére
Nekem a nappaliban van, szemben a folyosóval:
A nappaliban a sárga szerkény helyén, a konyha, nappali, étkező rész egyben van.
Szembe fúj a WC ajtóval. A WC ajtó mellet van egy légtisztító, ez megemeli a padlón összegyűlt hideg levegőt és tovább áramlik mind a két szobába.
A lakás leghidegebb és legmelegebb pontja között így max 1,5 fok a különbség.... (ezért mondom, hogy számít az elhelyezés) és légtisztítóval tovább lehet növelni a hatékonyságot.
-
Csabroncka
addikt
válasz
Chaser #30836 üzenetére
Chaser: úgy, hogy nincsen igazi kánikula, ott szerintem más is el van baszva... (az a szoba sem hideg ahol maga klíma van)
szimcsi: amikor beüt az igazi kánikula, akkor is reggelente mindig kell egy nagyot szellőztetni a légcsere miatt.
Mi a hálókba ilyenkor sokszor teszünk vizes törölközőket, mert extrém száraz lesz a levegő.
-
Csabroncka
addikt
válasz
szimcsi #30832 üzenetére
Szerezz be egy fogyasztásmérőt! Ha tényleg nem szabályoz le, ezzel tényleg kiméred. Feltételezem garanciálisan, számlával rakta fel a szerelő és pecsételt a klíma könyvébe, akkor garanciálisan cserélje nagyobb teljesítményű modellre, mert elb@szta!
Egyébként valami más dolog is lehet, mert nálam a panel kilencediket (54 nm) ilyenkor még lazán leszippantja (3,5 kw Fuji), majd egy hetes 40 fok környékén jön az áramzabálás ideje!
-
Csabroncka
addikt
válasz
Petyuska111 #30682 üzenetére
Lehet a mókust meg kell zsírozni. Nálam a Fujinál is volt hasonló, Laciék szerelték, azt mondták normális jelenség minden 2.-3. darabnak nem úgy sikerál a siklócsapágy zsírozás a gyárban ahogy az kellene. Nekem is ált a gép szerelés után télen, lehet van összefüggés e között. Hívd fel őket és kijönnek megcsinálják...
Egyébként azóta végigment egy szezont, ma indítottam újra be és tökéletes!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gitáros topic
- Spórolós topik
- Politika
- Suzuki topik
- The Last of Us Part II Remastered - Megkaptuk a hivatalos gépigényt
- One mobilszolgáltatások
- Alkoholista nevelde
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Ukrajnai háború
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- DDR3 BAZÁR! 8GB 16GB 1333MHz 1600MHz 2400MHz DDR3 memória garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! HP Elitebook Folio 9470m - i5-3GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" I DP I Cam I W10 I Garancia!
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest