Hirdetés
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Szólánc.
- Milyen mosógépet vegyek?
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
- Android másképp: Lineage OS és társai
- A legolcsóbb gamer laptop RTX 4060-al.
- Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
Csabroncka
addikt
válasz kmisi99 #16460 üzenetére
Kegyetlenül drága, de több évre elegendő a Frionett. Önmagában az agyonillatosított habok takarítási értéke a 0-hoz konvergál!
Ezzel a cuccal rendszeres nyári használat mellett elég 2x benyomni a hőcserélőt, én 2 hetente ilyen meleg időben 30-70 arányú denaturált szesz (alkohol) + ioncseréltvíz eleggyel átfújom még.
(igaz mobil klímám van még, de ez nem sokat változtat a dolgon)
"in medias res"
-
Csabroncka
addikt
válasz Intel fan11 #16597 üzenetére
Te komolyan olvasd már el azt a téma összefoglalót!
student: ilyet vegyél
[ Szerkesztve ]
"in medias res"
-
Csabroncka
addikt
válasz n@p@lm #16605 üzenetére
Miért nem érted?, nálunk szigeteletlen panel esetén ha nem kapcsolom be a mobil klímát 34 fok lenne a lakásban. Ha nem redőnyözők, akkor még ennél is durvább. itt a nagyvárosban még Budán sem hűl le igazán a levegő éjszaka, hiába volt kitárva minden reggel 27 fok volt a lakásban, kint pedig 23.
25-26 fok az már kellemes és lehet benne aludni nyáron! Amikor kint 34-37 fok van.....
"in medias res"
-
Csabroncka
addikt
válasz n@p@lm #16609 üzenetére
Tudom, hogy nem nekem válaszoltál, de egy olyan kérdést tettél fel amire szerintem érdemes több szempontból rávilágítani.
Anyámék 1 méter vastag falú+szigetelt kőházban laknak. Oda nem kell klíma mert a kánikulában sem megy 25 fok fölé a lakás. De ha bemész a kinti forróságból zoknit húzol, délutáni alváshoz meg betakarózol!
Nyáron 20-22 fokos lakásban az ember mezítláb rövidnadrágban, rövid pólóval szerintem megfázik ha nem kap magára valamit (legalább zoknit).
Az én véleményem szerint a 24-26 fokos tartomány az a komfort, ahol a nyári kánikulából bejőve kellemes bejönni a lakásba és nem kell zoknit húzni, vagy félni attól, hogy a hirtelen hidegtől megfázol....
"in medias res"
-
Csabroncka
addikt
válasz n@p@lm #16624 üzenetére
1 éves kislányom van, gyerek esetén amikor a földön csúszik-mászik felér egy öngyilkossággal lejjebb hűteni.
Itt az előbb kérdezte valaki, hogy éjszakára lejjebb kell-e venni a hőfokot - szerintem ha lehet éjszaka szellőztetni kell inkább mint klímázni. Ezt nem elsősorban nagy környezetvédő gurugént mondom, aludni nem jó a nagyon száraz levegő miatt.
"in medias res"
-
Csabroncka
addikt
Segtségeteket kérném abban: Adott egy 54 nm délkeleti fekvésű 9. emeleti panel. Elgondolásaim alapján két különálló 2.0 Kw hűtés teljesítményű Klíma kellene (1 a szobálkhoz, 1 a nappali+konyha+étkező - egytér). Most az a terv, hogy először a szobákhoz legyen első körben a hűtés anyagi megfontolás miatt (ez a drágább a csövezés miatt).
Az elvárás:
-japán
-2 KW
A++ de inkább A+++
-legyen wifi, vagy Zwave kompatibiliscső hossz kb: max13m + 1 panelközfal és 1panel főfal áttörés
Mondjuk ez álljon meg 300.000 ban?
(kb nagyjából itt azért tudjátok a szerelési árakat, ehhez próbáljatok gépeket ajánlani ki-ki saját tapasztalata alapján)
[ Szerkesztve ]
"in medias res"
-
Csabroncka
addikt
válasz SeniorTilla #16652 üzenetére
Szét kellene verni a félszobákat (ezek már fel vannak újítva) előszobába kerülne a szobaajtókkal szembe. Álmennyezet felett menne a hűtőcső, a csepptálca elvezetése a WC-be menne (ez 1méter).
Szóval ha plafonon megyek a nappaliba és betesszük a kültérit a konyhaablak alá az kb 13 méter, örülnék ha 50 ezerből kijönne ez a csövezés
[ Szerkesztve ]
"in medias res"
-
Csabroncka
addikt
válasz SeniorTilla #16655 üzenetére
Maga a + csövezésre gondoltam! Vagyis a szerelés kb 100.000 szerintem így már érted bocs ha bénán fogalmaztam
"in medias res"
-
Csabroncka
addikt
Nem elvetemült ötlet, mi idén még egy Toschiba 6000 BTU-s öreggel hűtöttük az 54 nm két részletben 26 fokra (lejjebb nem is lehetett).
Viszont a klímakipufogót belekötöttük a fürdőszobai elszívóba ez volt a kulcs a hatékonyabb hűtéshez.De sokkal többet fogyaszt, és körülményes beállítani, minden alkalommal szétszedni...stb. Szóval ahogy te írod inkább ne és egy split.
"in medias res"
-
Csabroncka
addikt
Szerintem ez nem igaz! Azért mert a költségosztó ha 0-át mér akkor is fizetsz rá hőt, (ez független a szorzótól), mert a pincében a lakás hőközpontjában lemérik az elfogyasztott hőt és a szétdobják a lakásokra. Példa: Ha egy adott csőszakaszon mindenki elzárja a radiátort és nincsen tényleges fogyasztás, azért a csövek melegítenek. Emiatt a "hulladékhő miatt" szétdobják a hőközpontban mért KW fogyasztást az összes lakásra.
A hőmennyiségmérő azért jó, mert elértő szorzóval (elhelyezkedéstől függően) a tényleges fogyasztás esetén elérhető, hogy a felső emeletek ne fogyasszanak feleslegesen és forróbb víz jusson az alsó emeletekre. Az alsó emeleteken melegebb legyen kedvezeőbb fűtési költséggel.
Tehát ha leszerelteted a költségosztót és a radiátort, akkor 0 tényleges fogyasztást kap az adott csőszakaszra, de a cső hulladékhőjét kifizeted, mert lemérik és kiszámlázzák a légköbméteredre (vagyis ha az összes radiátort leszerelteted a lakásban, azzal tulajdonképpen azt éred el, hogy 0-tényelges fogyasztásod lesz, a csövek hőveszteségéből lesz fűtésszámlád!)
"in medias res"
-
Csabroncka
addikt
A spórolással (felesleges mérés) valóban igazad van!
Az jó! Igaz (gondolom többen vagytok) mi hármunkra 8000 havi ált be a 9.-en.
(Télen 22-23 fok, nyáron fűtés nélkül 35 fok )
Légkondit
Engem jobban bosszant, hogy nem a radiátor közepén van felszerelve a kültségosztó, hanem a felső 1/3-ába, pedig a szezon nagy részében a radiátor közepe langyos, míg a teteje meleg.Én ilyet nem tapasztaltam, fél colos egyenes radiátorszeleppel és fél colos teljesen nyitott torlóval (60x40 acéllemez). Ha kinyitom csutkára a radiátorszelepet akkor a teljes forró lesz, az az eset amit mondasz akkor áll fenn, ha szelepet belövöm és automatán félig nyit/zár. Ezért elektronikusat rakok fel amit szobatermosztáttal fogok vezérelni!
[ Szerkesztve ]
"in medias res"
-
Csabroncka
addikt
válasz kmisi99 #17140 üzenetére
Ahogy fentebb is írták, a hőcserélő leghidegebb pontjának is fagypont felett kell lennie, hogy a vízpára ne fagyjon rá semmiképp. Innentől már csak a borda méret és a szállított levegő mennyisége szabja meg a kifújt levegő hőmérsékletét.
Egyébként ha elszökik a gáz, pontosan emiatt lefagy a beltéri és ömlik belőle a víz...
"in medias res"
-
Csabroncka
addikt
-
Csabroncka
addikt
-
Csabroncka
addikt
válasz Morris #17468 üzenetére
Igazából az már jó lakás ám Morris, ahol 1 hetes kánikula után a napi középhőmérséklet környékén tudja tartani valaki a lakását!
Hidd el ebben az iszonytató melegben nálad is felkúszott volna 28 fölé, pláne ha élsz is a lakásban, persze esetedben pontosan arra jó a klíma, hogy az aktív időszakkal termelt hőt (főzés, emberek, hűtő...stb) elszívja. Megjegyzem ez nyilván az áramszámládban is jelentkezik, mert valójában nem a kinti hőséget küzdi ki a klíma a falakból, hanem az általatok termelt hőt.
Én azt mondom, hogy ilyen iszonytató melegben, még a napi 500-1000 Ft-ba kerülő villany fölött is szemet tudok hunyni a komfort és élhetőség érdekében.
Nyilván a te esetben ez a költség talán az egy hétre vonatkozik
[ Szerkesztve ]
"in medias res"
-
Csabroncka
addikt
Most szembesültem azzal, hogy a WI-FI - IR vezérlőknek mekkora piaci szegmense van!
Na így már szinte biztos Fuji lesz >>
A kérdésem a két első típushoz!
A minimum érték (tól ig határban), azt jelenti, hogy az inverter ennyire tudja visszavenni magát, utána kikapcsol a kompresszor? Vagy hogy kell érteni?
"in medias res"
-
Csabroncka
addikt
Magyarul mivel csak hűtésre használnánk a klímát pusztán a SEER érték és fogyasztás alapján (6.9 vs. 7.0), nem érig meg a 40.000 forinttal drágább fűtésre is optimalizált 7.0 SEER értékkel rendelkező klíma, mert 10 év alatt sem hozza be a felárat. Remélem jól gondolom...
"in medias res"
-
Csabroncka
addikt
Mindenkinek a Wifis vezérléshez! Fillérekből lehet többfunkciós kontrollereket vásárolni, amivel a klímákat is fel lehet "okosítani"
például....Kizárólag ezért nem érdemes horror összegekkel többet fizetni egy adott modellért, ráadásul a külön kapható wifi modulok csak az adott klímát kezelik, ezek a pici vackok pedig akár a lakás összes IR szenzoros eszközét!
"in medias res"
-
Csabroncka
addikt
válasz dolfikavik #18617 üzenetére
Hol árulták a Fujit 190-ért ? felszereléssel együtt? ez áfás és garanciás?
"in medias res"
-
Csabroncka
addikt
válasz dolfikavik #18619 üzenetére
Azért kérdezem, mert mindenhol brutto: 220e környékén van + szerelés még az említett cégnél is!
itt találtam a linket >[ Szerkesztve ]
"in medias res"
-
Csabroncka
addikt
A Pannon-klímatech előző héten meglátogatott minket!
Megbeszéltek szerint álltak neki a srácok, sikerült kulturáltan átvinni a panelfalat megelégedésemre!
Köszönet windy-nek
[ Szerkesztve ]
"in medias res"
-
Csabroncka
addikt
válasz légkondit #18676 üzenetére
Lakott nappali, vasbeton panel fal. Szerinted hova kellet volna vésetnem a betáphoz a csatlakozást? Majd ha felújítjuk a nappalit véglegesen akkor kap egy süllyesztett szerelődobozt és a falba vágom a betáp vezetéket ,addig meg a szekrény amúgy is takarja .
"in medias res"
-
Csabroncka
addikt
válasz szeva000 #19090 üzenetére
Nem olcsó, de én évek óta ezt (mobilban, jövőre már a splitben)
"in medias res"
-
Csabroncka
addikt
Mindenkinek aki klíma okosításán dolgozik! Szóval amikor a Pannon klíma telepítette a Fuji klímám Broadlink RM Mini 3 okosítót kaptam hozzá!
A tapasztalatok alapján nagyon trükkös kis dolgokat meglehet vele csinálni! Egyrészt az infra jel alapján rögtön felismeri, így részben egyből beállíthatóvá válik a klíma, ugyanakkor az éjszakai üzemmódot, powerfull, eco, külön hozzá kell rendelni!
A lényeg, azonban nem ez, hanem az utasítás sor! Most abba nem mennék bele, hogy csak net kell a telefonra és bárhonnan ki-be kapcsolom a cuccaim, (L:https://szifon.com/2017/04/26/okos-otthon-broadlink-rm-mini-3-iranyitsd-az-otthonodat-5-000ft-bol/)itt részletesen tájékozódhattok>>(/L)
Szóval az igazán lényeg, hogy a vezérlés mellé komplett szcenáriókat lehet felépíteni:
Például:
Klimatizálás >> klíma bekapcs, hűtés 24 fokra, 15 percig power full üzemmód, légszűrők ventilátor sebessége 3-as fokozat, 5 perc múlva automatikus üzemmód 23 fokon, swing lapátokkal.Klimatizálás leállítása>> Fan üzemmód 10 percig, klíma kikapcs, légszűrők ventilátor vezérlése automatikus
Éjszakai mód>> klíma bekapcs, automata üzemmód 24 fokon, ventilátor szuper-csendes mód
Az egészben ugye az a jó, hogy a klímánál a funkciók többségéhez külön infr ajel tartozik, természetesen egy szcenárióban több készüléket is lehet vezérelni (mint pl nálam a légszűrők) de akár a TV-t is kapcsolgathatnám, a klíma működése mellett...
[ Szerkesztve ]
"in medias res"
-
Csabroncka
addikt
válasz arcitec #20904 üzenetére
Az eszközökre rá kell látnia ez így van! Nálam az előszobában, látja a teljes nappalit és az előszobában lévő légszűrőt is. Mondjuk nekem fontos, hogy az előszobába befújt hideget a légszűrő továbbtekerje a szobákba.
Bár egy "accounthoz" több vezérlő egység is csatlakoztatható
[ Szerkesztve ]
"in medias res"
-
Csabroncka
addikt
válasz arcitec #20908 üzenetére
A probléma az volt, hogy a lakás egyik felében a félszobák vannak. Ezeknek a hatékony hűtése felejtős splittel, mert nincsen ennyire kis teljesítményű és kicsi a térfogatuk.
A klímát berakattam a folyosóval szembe a nappaliba (25 m2), ez így koppanástól koppanásig, a folyosó végéig 8 méter, tehát "beesik" a hideg levegő a folyosóra és onnan továbbcirkuláltatja a folyosón lévő légszűrő ami a földtől 20cm-re van és a plafon fele fúj.
Hideg levegő nélkül érezni, hogy mozog a szobák ajtajában levegő, a többit majd meglátjuk, a klíma 3,5-es tehát a 54 m2-t elvileg lehűti.
[ Szerkesztve ]
"in medias res"
-
Csabroncka
addikt
válasz Directors #20911 üzenetére
Igen támogatja azt is, innen Banggood-ról vettem a sógoromnak is (eddig minden termékem megjött erről az oldalról), neki régi Genex-e van, de mivel mint a mondtam a klíma távjában az egyes funkciókhoz külön infrajel van így könnyen össze lehet dobni egy vezérlőt hozzá, még akkor is ha nem csinált még senki, vagy nincsen alapértelmezett.
Ami jó benne, hogy van cloud az accountodhoz, onnan le lehet szippantani bármelyik telefonra az elmentett beállítást, vagy ha kell visszaállítani.
Természetesen, úgy, hogy be vagy jelentkezve az accountoddal, tudod távolról vezérelni az egészet, csak net kell hozzá.[ Szerkesztve ]
"in medias res"
-
Csabroncka
addikt
válasz tibibi #20917 üzenetére
Belső hálózaton megy? Csak kívülről nem?
Tavaly volt firmware update próbáltad? Nekem Digi netem van egyelőre ilyen gondom nem volt, UPC esetén nem lepődnék meg.
Ezek alapján amikor elindítod az alkalmazást, be sem enged lépni az accountodba?
A gyári WiFi-ről ne beszéljünk mert más kategória! Egyrészt árban nem összehasonlítható, másrészt a gyáriakkal csak a klímát vezérled mást nem.
arcitec: a klímázás az idén nyáron tesztelődik, két pici gyerekünk van. A mobilklímázás alapján ez 24-25-26 fok az ami kívánatos, másrészt a legtöbb időt a nappaliban töltjük.
A beállításnak ez a része még várat magára, ehhez tapasztalat kell, de gyanítom hogy direkt irányítással az előszobába lesz fújatva a levegő, ott lesz a leghidegebb és nagyjából a szobák és a nappali egyforma.[ Szerkesztve ]
"in medias res"
-
Csabroncka
addikt
válasz Directors #20921 üzenetére
Pontosan erről beszélek, ez a kis vacak 5000 pénzért még "tesztre" is megéri, hogy működik rendesen.
"Egyedül a 433MHz és 315MHz frekvenciákat nem támogatja. Ezt a nagy testvére tudja 12 000Ft-ért."
Meg kell nézni, hogy milyen frekin dolgozik, de szerintem benne van!
[ Szerkesztve ]
"in medias res"
-
Csabroncka
addikt
válasz DeFranco #20928 üzenetére
Szerintem a nagyobb teljesítmény tartaléknak is kell, ugyanis megnéztem a kültéri 43 fok környezet hőmérsékletig működőképes, de nyilván nem a környezet hőmérsékletét méri, hanem a motort és az elektronikáét- ergo kisebb igénybevétel mellett még 43 fok mellett sincs annyira kihajszolva a cucc, hogy kikapcsoljon.
Mert például maxon járatva huzamosabb ideig (nem képes lehűteni a szobát) lehet hogy 40 fokon leold a védőelektronika.
Remélem jól gondolom....
[ Szerkesztve ]
"in medias res"
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest