Hirdetés

2024. május 23., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:52:58

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#41797) b. válasza DithenS (#41794) üzenetére


b.
félisten

ezeknél olyan a puffer tartály, hogy van benne fűtőszál, aka bojler. Elég gazdaságosan állítanak elő melegvizet, mert a fűtőszál csak rásegít ha kell a hőszivattyúnak.
A hőszivattyú szerintem akkor éri meg igazán és térül meg az ára, ha nem kell mellé egyéb kiadás költség. Tehát nem kell külön klíma és bojler.( ez így egy nagyobb házban legalább 1,2 millió már ) Csak fűtésre nagyon nehezen térülne meg.
Néztem ezt az uponor mennyezetfűtést előre gyártott elemekkel, nagyon tetszik, és az remekül hűt is nyáron, nincs meg az a kellemetlen hideg érzés ami a dadlóhűtésnél. Szóval az igazi az ha a hőszívattyú megcsinálja neked a melegvizet, télen fűt nyáron hűt.. esetleg van mellé egy vészmegoldás, mondjuk pár olcsóbb klíma átmenetinek vagy ha gond lenneakár egy vegyestüzelésű kazán.
Ha most építkeznék hővisszanyerős szellőztetést, felületfűtést/ hűtést és hőszivattyút és napelemet kombinálnék hosszú távra.

[ Szerkesztve ]

"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.