- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- gerner1
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
siege5
aktív tag
Sziasztok!
Hamarosan még lehetőleg a túl nagy tumultus előtt klímát szereltetnék fel a felújítás alatt lévő lakásomra.
Összesen 2 db a 2 hálószobára ami kb 20m2 alapterületűek. Leginkább a nyári meleg ellen, de nem lesz gond ha tud többet is.
Szóval a kérdésem az lenne, hogy ennek beépítésére tud valaki Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében olyan megbízható számlaképes csapatot (jó tapasztalat előny), akiket meg tudok keresni?Köszike
-
tibibi
őstag
Nekem a teraszon vannak a kültérik 32 kpe csövet raktam a betonba az állványok alá és azon vezetem el a olvadék vizet. Cirka 6-7m csőben folyik a víz még nem fagyott be
ha megvan a lejtése nem lesz gond.A kpe csőbe egyenlőre két ásványvizes palack levágott teteje van dugva abba folyik a víz .
-
Gyöször
senior tag
[kép] ezt barmoltam alá. A klíma csavarjára az anya alá tekertem egy 8as toldó anyát, 4 csavarból 3ra. 6os köracél könnyen pozícióba hajtható, végére hegesztettem mellé kb 20 centin szintén 6os gömbvas így lett egy villa amivel odaállítom az ágidomot a kondenzvíz kifolyó lyuk alá. Fakötésű alátétek közé szorítva. Képen bal hátsó látszik. Az ágidomot a tok alatt egy csík lemez fogja odaheftelve a 6os köracélhoz.
"Igényesen" leköhhintve alapozóval :-)
Ma éjjel lett letesztelve először, akár jó is lehet, jégcsap lógott a klímából a csőbe, amit majdnem teljesen leolvasztott a csepptálca fűtés mikor kimentem megnézni. Épp gözölt az egész gép, mert olvasztott. -
Orlin
addikt
Nálam is produkált most újabb érdekes hangot az elsőnek telepített Daikin.A megszokott "berregés" mellett most a másik oldalon kezdett el valami zörögni.
Ahogy kiléptem a házból már hallottam 4-5 méterről,pedig még a ház másik felén is van.
Picit megmozgattam a tartón most csendbe van.
Ilyent miért csinál... -
edk-
őstag
-
DithenS
senior tag
válasz
Gömbike #42181 üzenetére
Nem fóbia, hanem rossz tapasztalat. Illetve több ismerősömnek is az van, és tényleg nem jók. Panaszkodnak rá. Látom és hallom ha náluk vagyok.
Fent leírtam mi zavar bennük, az összesnél tapasztaltam amit láttam.
Egyedül a hangosabb beltéri egység nem zavar, mert éjjel mindegy, nekem leállnak, nappal meg nem zavarnak.
Amúgy nincs kínai fóbiám, hisz a Hisense Silentium klíma is kínai és jelenleg az van, de jobb konstrukció ezerszer mint a Greek és klónjaik, és nem sokkal volt drágább, kb egy 50-essel!Ha ez egyszer megadja magát, akkor a helyére lehet ugyan úgy ezt a márkát választom, de kíváncsi leszek mennyit bír így ez alapján fogom dönteni. De mint mondtam, ez is kínai!!!
Azt ez is produkál néha furi dolgokat de messze nem olyan, amivel ne tudnék együtt élni!
De ezek szerint Spectrumnak is fóbiája van, meg mindenkinek itt -
Hát nálam konkrétan a Toshibás klimás mondta, hogy a Gree annyira nyomul most náluk is meg úgy általában a klímásoknál, hogy olyan kedvezményeket tudnak adni amit a Toshibánál például nem igazán, pedig hivatalos szakszervíznek számítanak és hivatalos Toshiba forgalmazónak.
Greere konkrétan kaptam tőle az első mondott árhoz képest 27 % ot amikor szóaa jött hogy több klíma kell a Toshibára meg öszesen adott 10 % körülit, ha veszek 30 ezerért/ db még wifit is hozzájuk... -
Gyöször
senior tag
[kép]
32es csövem volt csak itthon idomokkal mikor csinálták a járdát a ház előtt. Újra aszfaltozták, én meg belefektettem, kimegy az árokig. 50eset akartam de nem volt itthon idom. De sztem nekem elég ez, ha telefagy vízzel majd kifolyik mellette úgy találtam ki, addig meg belecsepeg. Egy ágidommal kezdődik, ott rá tudok önteni meleg vizet, ha csak annyi kell a boldogsághoz. Ha annál hidegebb van akkor begyújtom a konvektorokat. -
F.N.
tag
válasz
DithenS #42179 üzenetére
"Sok szerelő azért ajánlja, mert a Gree gépeken a legtöbb a haszon! Ezt már leírták itt párszor."
Marhaság.
Kb egyforma a nyereség a Gree vagy Daikin klímákon
Sőt talán a Daikinon nagyobb az árrés.
Tipikus példája, hogy valaki kitalál valami hülyeséget,
páran ismétlik, és a vége az, hogy
" Ezt már leírták itt párszor. " -
Gyöször
senior tag
válasz
AXisBOLD #42177 üzenetére
Nade ez milyen munka? Otthagyott a telepítő 2 méter csővel és ha fúj a szél akkor lengedezik meg ökörhugyozás? Ez parádés szakmunka, ritkán látni ilyet :-)
Pvc csővel tudnám elképzelni nekem 16ossal oldotta meg viszonylag igényesen, de a klíma kifolyó kis pipájába megáll a víz annyira gyűszűnyi az átmérője belül. Nyáron belerohad télen meg egyből belefagyott. Megoldottam 32es pvcből, de a kis könyök nélkül. A tokot a gumi helyét félbe elvágtam, így egy akkora tölcsér lett amibe 5 centiről is belecseppen a víz. alá pozícionáltam a csövet a kifolyó lyuknak és maradt 1 centi rés, ha befagy fullra a cső akkor melléfolyik. -
a kültériről a leolvasztott vizet hogy oldottátok meg lelvezetésre? nálam most lefolyik elég igénytelenül a járdára,de lassan ázik fel a lábazati fal. A beltériről kivezettem a fűig nyáron azzal nincs gond.
Tavasszal csinálom a kerítést és a járdát a kapuhoz , akkor kivezetném az esővíz csatornába. Arra gondoltam 110 mm PVC vel alá állnék a klímáknak T idommal a kifolyócsonknál és így összekötném egy összefolyóba az összeset aztán hadd menjen az árokba. Szerintetek ez működhet? -
sanzi89
addikt
válasz
AXisBOLD #42177 üzenetére
Szerintem egyszerűbb ha veszel hozzá egy idomot, nem egy nagy összeg: Klíma kondenzvíz elvezető cső toldó 16mm
-
Orlin
addikt
A Daikin telefonos app kapott közben frissítést.
Sok változás nincs.
Bug Fixes. -
DithenS
senior tag
válasz
Spectrum #42175 üzenetére
Nálam a Gree már a tesztadatoknál elbukott. Kikértem a COP adatokat és hogy teljesítmény miképp alakul, és számomra nagy csalódás lett... Daikin sokkal több hőenergiát képes leadni -7 fokon mint egy Gree, sajnos a kínai klímák hatásfoka nagyon csökken a hidegben. Ez minden klímára igaz, de itt már nagyon durva veszteség van. Nem hiába vidéken lent a szomszédnál is üvölt egy Gree gép, mert csak nagyon nagy ventillátor fokozattal és maximum kompresszorral tud használható hőenergiát leadni mínuszokban. Innen látni, hogy sajnos nem jó konstrukció. Meg hogy nem is fűtésre lett tervezve valójában...
Hiába fejlődött Kína rengeteget, klímáik, autóik még mindig gagyik!
Sok szerelő azért ajánlja, mert a Gree gépeken a legtöbb a haszon! Ezt már leírták itt párszor. Persze sok embernek csak ez opció, hisz olcsó és a magyarnak nem feltétlen van sok pénze 4-500 ezeeket kiadni egy klímára. -
sanzi89
addikt
Nekem is volna egy kondenzvies kérdésem. A beltéri egysében termelődik-e annyi kondenzvíz fűtési módban, amikor leolvaszt a klíma, hogy azt elvezetni kelljen? Vagy az a kevés pára, ami kicsapódik a beltéri hőcserélőjén eláprolog amikor újra elkezd fűteni a klíma? A szoba páratartalma kb. 60%, ha ez számít.
-
AXisBOLD
addikt
hello,
kondenzvíz cső toldására van valami szakszerű megoldás?
Szépen be volt vezetve egy kis tartályba, de a hideggel összement a cső és nem éri el.
Volt még egy 30cm-es cső darabom, most összetuszmákoltam, de így van benne egy lejtés és az átfolyás se akadálytalan az összenyomott csövek miatt.
[kép]Vágjam meg és nyomjam össze vagy csak szigetelővel össze vagy más módszer?
-
Spectrum
aktív tag
Sziasztok,
nem követem a topicot, de klímavásárlás előtt itt tájékozódtam. Japán vs kínai véleményem, tapasztalatomat osztanám meg, egyszerű laikus vásárlóként. Volt szerencsém két külön családi házban a tervezéstől a használatig mindent átélni.
Első helyen két Daikin klímát szereltettem fel (Daikin FTXB-C FTXB35C / RXB35C).
Másik helyen két Fishert (Fisher Summer FSAI-SU-94BE3 / FSOAI-SU-94BE3 (2.5 kW) + FSAI-SU-124BE3 / FSOAI-SU-124BE3 (3.2 kW)), ami valójában egy átmatricázott Gree.Mivel volt közöttük kb két év, ezért addigra forintra ugyanannyi lett, de a Fisher/Gree már R32-t használ, wifis meg kijelzős. Többek között ezért válaszottam az akkorra már fapados típusú Daikin helyett, illetve nagyon sokan "elégedettek vele", illetve "nem tartják indokoltnak a japán felárat".
Azt kell, hogy mondjam, hatalmas hiba volt részemről a japánról kínaira váltás. A Fisher/Gree érezhetően gagyibb. Persze csillog-villog, gyorsabb a távirányító, világít a beltéri, van wifi (sosem használtam), és olcsóbb. Nagyjából ennyi a pozitívum.
Teljesítményben gyatra a kínai, küzd, nem tudja könnyen tartani a beállított hőmérsékletet se hűtésnél, se fűtésnél, pedig ezeket már nem tetőtérben használom. Daikinnak van 5 sebességfokozata + éjszakai, kínainak 3. Természetesen aludni nem lehet mellette, a ventilátor része zúg, süvít, a lamellaállító-motor búg, míg a Daikint rendszeresen elfelejtettük lekapcsolni, mert olyan halk volt. Fishernél hiába állítom be a fújásirányt, rendszeresen felülbírálja/elfelejti.
Számomra olyan bosszantóak ezek a mindennapi használat során, hogy soha többet nem fogok kínai klímát venni, és a mostaniakat is le fogom cserélni. Persze a szerelők/kereskedők ajánlgatják 5 néven a Gree-t, de (kérdésre) elismerik, hogy a japán jobb.Remélem lesz, akinek ez segítség.
-
F.N.
tag
válasz
csemberlen #42170 üzenetére
Google a barátod, csak lehet hogy nem tudsz róla.
Ennyit kell beleírni.
" aliexpress air conditioner washing"Irobertoc. #42171
Igen.
Ha érdekel, talán tudok szerezni, de nem igérem 100%-ra,
mert már kifuttatott a gép. Rákérdezek. -
lrobertoc
tag
Sziaztok,
egy DAIKIN FTXB35C beltéri egységhez létezik wifi modul? -
tibibi
őstag
Fél év különbséggel felszerelt Daikin ftxf35 kültéri [link]már zakatol
a 3 éves daikin a másik házban csendben teszi a dolgát. Hogy mi lehet a baja jó lenne tudni...
-
edk-
őstag
Ja, és Aliról vettem klímabugyit a tisztításhoz, hogy ne csöpögjön a falra, padlóra a cucc.
-
edk-
őstag
Nekem nagyrészt leoldotta a hab és a Sanytol (azt is fújtam rá) a koszt a mókuskerékről.
Egy másik klímánál, ahol hozzáférhetőbb a mókuskerék, pedig hirkapálca végére tekertem vattát, azt Sanytolba mártottam és azzal töröltem meg a mókuskerék minden lamelláját. A Sensiránál ez nem megy, mert mélyebben van a kerék.
A Sanytolt a permetezővel hígítás nélkül fújtam a hőcserélőre.
-
boxman
újonc
válasz
Miklósbácsi #42157 üzenetére
Durván,szakszerűtlenül magyarázva a 3.5Kw az nagyjából azt jelenti 1Kw villamos energiából 3.5Kw nak megfelelő hőenergiát állít elő.
-
Miklósbácsi
tag
válasz
Gömbike #42158 üzenetére
A felsorolásból a cserépkályhát kihagytam : vésztartaléknak és nagy hidegekben igen - igen jó szolgálatot teljesít. Ugyanígy a kerti hulladékokból a nagyobb (fa) darabok is hasznos meleget adnak. Persze a gyertyán, akác, stb. az igazán jó tüzelőanyaga.
Emlékszem, néhány éve Ajkán az ismerősöknél egy hétig nem volt áram. Ónos eső, rengeteg hó, leszakadt vezetékek és kidőlt villanyoszlopok okozták a hosszú áramszünetet 2009. február 9.-től.
Ilyen nehéz időszak ha ritkán is, de máskor is bekövetkezhet. Nagy szerencsére a lebontásra váró öreg cserépkályhájuk jól teljesített az ajkai "szibériai " télben. Ezért mégsem bontották le a mai napig.
-
Met
nagyúr
A hab az le is oldja a koszt ahogy dagad? Mókuskerékről a porra gondolok, mert kis ecsettel át megyek rajta de a kis résekben, sarkokban ottmarad.
A Sanytol az mehet a hőcserélőre (higgítva?)?
BIG spray-el fújkáltam a hőcserélőt időnként amikor punnyadt szagot enged a klíma indulás után, a mókuskereket tavasszal tervezem kezelésbe venni.
Sanytol van otthon, akkor csak habot vennék a kerékhez (meg menne a lamellákra is először) a későbbi Sanytolos spray fújkálást csak a hőcserélőre gondoltam.
-
Orlin
addikt
válasz
Gömbike #42158 üzenetére
Ha már kályha,kandalló téma.
Klíma beltéri csövezése mennyire nem szereti,ha mondjuk egy kályha fölött megy végig?
Az a baj a következő klímának a kályha mellett lenne a legideálisabb kimenni a csöveinek.Ha fentebb visszük ki akkor lenne kb 1 méter a kályha felett a távolság köztük,de ha lent akkor a falon menne végig és ott olyan 50 cm lenne köztük a távolság.
A kályha nem menne többnyire ,de ha mondjuk úgy hozna a helyzet és be kellene gyújtani ne legyen probléma.
Másik opció felvisszük a padlásra a csövezést és kint lehozzuk a ház falán.
Köszi! -
Gömbike
senior tag
válasz
Miklósbácsi #42157 üzenetére
Nekem is meg van a kiépített központi fűtés, de mellette van még kandallókályha, amely az egész házat tudja fűteni, s van hozzá jó pár köbméter 4-5 éves száraz gyertyán hasogatva
Amikor tényleg hideg ( -5 és -15, vagy az alatt) van és hétvégén otthon vagyunk egész nap, akkor kandalló. Annak a melegnek nincs párja.
Egyébként meg a klímák dolgoznak.
-
Miklósbácsi
tag
válasz
Gömbike #42154 üzenetére
Sorház-szerűen épített tégla családi ház, hőszigetelve. Ebben lakunk, annak idején a fő fűtést 5 db öntöttvas parapet gázkonvektorral oldottuk meg. Ezekből ma 4 db üzemeltetésére van szükség a téli hidegben.
Bár a nyári meleg miatt született meg a Daikin Sensira 3.5 ös klíma , de az átmeneti időkben nagy hasznát vesszük a fűtésben is.
Több évre visszanézve az éves gázfogyasztás 570 - 670 köbméter között ingadozik, ebben a főzés és a gázbojler is szerepel.Pontosan írom a havi és az évi gázfogyasztást. A konvektorok nagy megbízhatóságán még és is csak csodálkozni tudok, soha nem hagytak cserben. Ennek egyik oka az, hogy szerkezetük egyszerű.De én mégis a klímák elkötelezettje vagyok, hiszen azok a forró nyarainkon hűteni is tudnak. Jó döntésnek tartom, hogy megtartottuk a konvektorokat az eltelt bő 30 évben. Hiszen azok egyszer elkészültek,többet alig kellett velük foglalkozni. De a jobb minőségű klímák azonban még gazdaságosabbak, a jövő feléjük mutat.Példa rá, hogy már a jobb a háztartási szárítógépekben is hőszivattyú adja a dob fűtését..
-
edk-
őstag
Kérdés volt a tisztításra használatos szer. Én eddig ezeket használtam:
Prevent hab (egy flakon két tisztításra elég)
Alkoholspray
Citromillatú Sanytol (nem büdös) pumpás permetezővel kijuttatva (persze nem kell kétliteres permetező, én Aliról rendeltem kisebbet).És persze a jó öreg gőzpingvint.
-
Gömbike
senior tag
válasz
Gyöször #42153 üzenetére
Gázkonvektornál minden időben gazdaságosabb a klíma. Főleg, ha parapetes konvektor. Bár a kéményesnél meg a kémény felé megy a veszteség.
Az első olyan évemben, mikor még nem volt h tarifám, sima áramdíjtat fizettem, egy harmaddal volt kevesebb a számlám, mint a parapetes gázkazános központi fűtésemmel.A konvektor ennél csak rosszabb adatokat mutathat.
-
Gyöször
senior tag
válasz
#73959936 #42152 üzenetére
Nyáron feltettünk egy klímát meg van gázkonvektor. Okos ember nem hülye, az olcsóbbikról akar fűteni, ehhez kellett egy fogyi mérő, mert sima lakossági tarifáról megy éves leolvasással. Én esetemben ezért kellett. Meg azért, hogy mikor dec elején volt egy kis késő ősz minusz 1 fokkal akkor lássam mennyire szól bele a klíma fogyasztásába. Esetleg érdemes-e gázra váltani.
-
törölt tag
én ezt sohasem, így most sem értem. mi értelme van mérni a fogyasztást (akár napi, akár havi viszonylatban) különösen akkor, ha egyetlen "H" tarifás óra méri a fogyasztást a klímá(k)ról.
ha több a fogyasztás, akkor valaki le fogja csukni és mással fűt ? vagy mi benne a buli ?
ha kevesebb, akkor fentebb tekeri ? nem értem -
Új hozzászólás Aktív témák
- Mandragora: Whispers of the Witch Tree teszt
- Brutálisan ütős játékélményt mutatott be a 8K Association
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Yettel topik
- ZIDOO médialejátszók
- Sorozatok
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- Diablo IV
- Samsung LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 13 2022 M2 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! GIGABYTE B360 i5 9600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 7600 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- BESZÁMÍTÁS! GigabyteB650M R5 7500F 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3060 Ti 8GB Lian Li O11 ROG Dynamic XL 650W
- AKCIÓ! Beszámítás! Intel Core i9 13900K 24 mag 32 szál processzor garanciával működéssel
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest