Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2016-09-10 11:07:49

LOGOUT.hu

Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban ! :) Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#38565) pethob válasza MrChris (#38529) üzenetére


pethob
aktív tag

"3. ponttal nem értek egyet, ha jól meg van csinálva a szenzorstabi akkor semmi problémát nem okoz."

Ez az amit nem tudunk. Azért az józan paraszti ésszel belátható, hogy az IBIS okoz nehézséget a legjobb képminőség biztosítása tekintetében. Nem csak az a probléma, hogy nem az optikai leképezés közepét vágod ki, de nehéz biztosítani azt is, hogy a szenzor síkja ne menjen el a kép síkjától, ami a szenzoron lévő mikrolencsék működése szempontjából nem mindegy.

Ahogy itt elhangzott a Fuji nem csak azt állítja, hogy szerinte rosszabb lenne a képminőség IBIS-el, hanem hogy ők részletesen megvizsgálták ezt a kérdés, modellezték, és végül úgy döntöttek hogy nem! És ennek megfelelően az X-mount sem alkalmas az IBIS fogadására, és az XC/XF optikák sem tudnak olyan leképezést adni, amit IBIS vázak használhatnának. Szóval elég keményen elkötelezték magukat amellett, hogy nem kell IBIS.

"Ami videót készítettél azon például baromi sokat segített volna az IS!"

Ez tény. Ha legkisebb mértékben felmerült volna, hogy videózni is akarok, akkor beteszem a 18-55/F2.8-4 optikát, amiben van OIS, és azzal videózok. Meg persze nem ártana egy kis gyakorlat, a követő fókusz jobb kiismerése sem, meg a manuális fókusz gyakorlása. Fotózni szerettem volna, de mivel már több mint száz iszonyat jó képem volt a gyerekekről, ők meg húztak, hogy Apa videózd le ahogy lecsúszom, hát felvettem. Pont erre a célra vettünk egy Sony RX100M4-et, amit videóra sokkal jobbnak tartok, de az nem volt nálam.

A példát azért akartam itt megosztani, mert mindig elhangzik, hogy a Fuji nem jó videóra, ha a videó is érdekes, akkor mást kell venni. Én is ezt írtam pár sorral lejjebb, és mint látható vettem is mást. Tény, hogy vannak videóra sokkal rugalmasabb/jobb rendszerek, de azért "házi használatra" ez is megteszi. Én pl. azt gondolom, hogy arra az évi 5-10 dologra, amit levideózok, pont megtenné ez is, csak kicsit ki kéne ismerni. Mert mint rendszer a Fuji hobbi fotósnak, fotózás szemszögéből szerintem az egyik legjobb ( szvsz. a legjobb!) választás.

https://www.flickr.com/photos/pethob

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.