Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2016-09-10 11:07:49

LOGOUT.hu

Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban ! :) Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#37907) pethob válasza thomasrc (#37883) üzenetére


pethob
aktív tag

A három jegyű modellek is bátor szívvel megvásárolhatók, én pl. elég sokat és sokáig használtam 350D-t, nagy megelégedésre, ami már bőven több mint 10 éves konstrukció, és a vele készült képek most is ott lógnak a falon (60×40 méretben) vagy szunnyadnak a fotókönyvben kinyomtatva, kiváló minőségben. Hobbi fotósként Canon vonalon jelenleg szerintem a 80D-ig érdemes felmenni. A 7D egyértelműen akció fotózásra tenyésztett APS-C érzékelőjű gép, nagyon sok hobbi fotósnak kedves funkció nélkül, a nagyobb érzékelős FF gépek meg drágák, és még a 6D-ből is hiányzik egy csomó jól használható fícsör, lásd pl. dönthető kijelző.

A szükséges képminőség mindenhol meglesz. A kényelmi funkciók meg lassan csorognak lefelé a belépő szintű gépekbe. Persze tudatosan vannak visszafogva ezek, hogy tereljék a vásárlót a drágább fele. Pl. a négyjegyűekben nincs kihajtható LCD, a háromjegyűekben eddig nem volt folyadékkristályos kijelző a gép tetején, bár ez a 760D-nél megjelent, stb.

Hogy ezek közül neked mi a fontos, azt csak Te tudod eldönteni, az biztos, hogy jó képeket bármelyikkel lehet csinálni, és az is, hogy amiket leírtál mint elvárás a DSLR fényképezőgéppel szemben, abban nagy ugrás lesz az eddigi kompakthoz képest.

Ha nem irtózol a használt cuccoktól, akkor azért inkább egy 60D használtan, mint egy 1300D újonnan.

https://www.flickr.com/photos/pethob

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.