Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2016-09-10 11:07:49

LOGOUT.hu

Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban ! :) Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#37101) gergo5991 válasza Tin (#37100) üzenetére


gergo5991
őstag

haveromnak van ilyen testre csatólható stabilizátor videózáshoz, canon eos xxxD géppel csinált videót, és mondta, hogy először leakasztotta a stabilizátorrol az ellensúlyt, mert igen nehéz volt úgy tartani a gépet, amikor levette akkor meg nagyon könnyü volt a gép a kezében a stabilizátorral és össze vissza libegett, szóval vissza tette a súlyt. Ha meg már méretnél tartunk az én kezemben még egy nikon d7200as is elveszlik :P

(#37102) Tin válasza gergo5991 (#37101) üzenetére


Tin
veterán

hát az biztos, hogy elég szar lehet magad elé kitett két kézzel fogni egy többkilós monstrumot, miközben figyeled a kijelzőt, a témát, az útakadályokat, esetleg még szaladsz is...

ha meg állványra rakod a gépet, pont tökmindegy, hogy mekkora, vagy milyen a fogása, főleg, ha még külső kijelzőt, vagy rögzítőt is használsz.

a fogás szerintem is nagyon fontos, sőt, talán a legfontosabb - egy fotósnak. de nem egy videósnak. ha meg jobb fogás kell, ott van a grip, rá kell csavarozni, aztán hadd szóljon.

de mindenki azt vegye, amire az első benyomás után azt mondja: ez kell nekem.

(#37103) Formaster válasza MrChris (#37099) üzenetére


Formaster
addikt

Nem otthon nézem, de itt sem volt választék :DDD Lehet h valami a monitorommal van, valami képfrissítéssel akad össze, mert más eszközön nem látom, de itt is csak a panával.

(#37100) Tin: próbálok univerzális használatban és személyre szabott használhatóságna is gondolkodni, nekem a sony nagyon zömök és bonyolult volt elsőre. Kicsit úgy érzem h abból a gépből egy profi fotós tudja kihozni a maximumot, a Pana pedig igyekszik megmutatni hogyan tudsz profi lenni. Lehet h csak szana szét voltak programozva a gombok, de én már ott tartottam h földhöz vágom :DDD mert minden gombnyomásra mást csinált, mint akartam. Persze nem volt sok időm, én hülye asszonnyal meg gyerekkel mentem ;]

(#37104) Tin válasza Formaster (#37103) üzenetére


Tin
veterán

de ez egy elég komoly fényképező, rengeteg beállítási lehetőséggel. megnyugtatlak: a panasonic is. ezek nem automata fényképezők, és videózás közben sem automata módban fogsz videózni, hacsak nem családi emlékeket akarsz megörökíteni, hanem nd szűrővel, fix záridővel, fix blendével, lenn tartott iso-val, és a végén manuális fókusszal.

úgy érzem, hogy nem igazán tudod, mit akarsz, és valami olyat keresel, ami mindenre jó. ilyen viszont nincs. mindegyik típusú fényképezőnek (dslr, milc, kompakt), vázméretnek, rendszernek, gyártónak megvannak az előnyei és a hátrányai, de csak akkor fogod tudni eldönteni, hogy mire van szükséged, ha már ismered a fotózás és videózás alapjait, és végigjárod az utat - és aztán idővel ez is változhat.

ha tényleg tutit akarsz, vedd meg a sony a7 ii-esének valamelyik tagját, attól függően, hogy mekkora a pénztárcád, és mit preferálsz. én, ha sokat fotóznék, biztosan ezt venném, az obik, a szenzor, a milc felépítés, és egyebek miatt, de ez meg k* drága, főleg obikkal.

én a helyedben egyébként ott kezdeném, ahol mindenki: alul. olcsó, akár használt dslr vagy milc, alapzoom, olcsó fényerős fix, aztán könyvolvasás, gyakorlás, tanulgatás, az egész megértése. utána majd tudni fogod, mit akarsz....

[ Szerkesztve ]

(#37105) apple87 válasza Tin (#37104) üzenetére


apple87
senior tag

Neked melyik az olcsó kategória?
Írsz néhány kompozíciót ?

(#37106) Tin válasza apple87 (#37105) üzenetére


Tin
veterán

canonról tudok érdemben nyilatkozni: mondjuk egy canon 700d + 18-55 stm + 50mm stm egy kezdőnek, használtan jó állapotban összeválogatva, nagyjából 150e-s áron szerintem több, mint tökéletes tanulásra. de olcsóbb vázak is mehetnek: 550d-től felfelé, esetleg nem stm obikkal, azok bőven 100e alatt megkaphatóak.

sony-ban szerintem az a5000, a hozzá való 16-50, illetve egy fix 50-es tökéletes indulásra, ez használtban olyan 120-130e körül megkapható. igaz, itt nincs kereső, ami van, ahol hátrány lehet.

mft-nél panában, olyban pedig segítenek a többiek. ott pl. sokkal nagyobb az obiválaszték, főleg olcsóbbakban, a fotózást meg tök ugyanúgy meg lehet tanulni velük, mint kb bármelyik géppel.

(#37107) Formaster válasza Tin (#37104) üzenetére


Formaster
addikt

Persze ebben is van igazság, de olyat akarok ami lefedi az igényeimet. Ha már pénzt adok ki, olyanra adom amivel jó ideig elégedett lennék. Amatőr vagyok még ez tény, de nem akarok 1 év múlva gépet/rendszert cserélni és már most szeretnék jó minőségű videókat is. Azért szétnézek a használt piacon, mondasz ezzel valamit. De pont azért vagyok itt, h valaki segítsen mi alapján válasszak legalább rendszert. Elég sokat segítettetek, már látom az alagút végén a fényt, de a sonynál tényleg hiányzott az a hűha érzés, már fogásra, menüre is. Sajnos a panát nem tudtam még szemügyre venni. Az A7II meg azért tényleg full profi szint, értelmetlen volna ekkora kiadásba verni magam. Viszont az alja amiben gondolkodok az az 5100 szint, ott meg nincs EVF, ami kellemetlen lehet. Ennek mi lenne a párja Pana vonalon?

(#37108) jjeahh válasza Formaster (#37103) üzenetére


jjeahh
nagyúr

Pana kezelése valamennyire az általánosan megszokott sémát követi, tehát ha volt már valamilyen fényképeződ aminek nem túl elborult a gombkiosztása, akkor kb már pár perc után magától értődő lesz minden rajta. Ezzel szemben a sony kissé külön utakon jár, de szerintem is szokható és amúgy semmi gond nincs vele, én nem ez alapján döntenék.
A markolat meg... úgy látom a g7 markolatán olyan sokat nem változtattak a g6-hoz képest, aminek a fogása számomra a legkényelmesebb amit valaha próbáltam, persze ez kézméret és ízlés kérdése is. Cserébe a sony borítása sokkal jobb minőségű...

[ Szerkesztve ]

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

(#37109) Tin_Shield válasza Formaster (#37107) üzenetére


Tin_Shield
őstag

Az a5100-nak direkt megfelelője nincs a Panasonic palettáján. A GX7 kb. az a5100 és az a6000 között van

(#37110) Tin válasza Formaster (#37107) üzenetére


Tin
veterán

olcsón kompromisszum-mentes rendszert nem fogsz találni. ha nagy a kezed, minden kényelmetlen lesz a canon 7d mérete alatt, ami viszont már elég nagy és nehéz is. az egy klasszikus fényképező, baromi jó fogni, minden kézre áll, pont annyi gomb van rajta amennyi kell, és ott, ahol kell...

Amatőr vagyok még ez tény, de nem akarok 1 év múlva gépet/rendszert cserélni és már most szeretnék jó minőségű videókat is.
ehhez viszont először meg kellene tanulnod fotózni és videózni, ami pár évedbe bele fog kerülni. és még akkor sem fogja garantálni semmi, hogy a szemed is megvan hozzá, nem csak a "vas", és a technikai tudás.

szerintem (magánvélemény, és no offense) messze vagy még attól, hogy el tudd dönteni, mire van szükséged váz és objektívek ügyében. éppen ezért is érthető, ha ránézésre akarsz gépet választani.

(#37111) dioka7


dioka7
senior tag

Sziasztok!

Megérkeztek a közgyűrűim, k.va jó, de én ennél nagyobb nagyítást szeretnék majd, vagyis egy makro obit. (lehet, hogy nem ma-holnap, de belátható időn belül.) El is kezdtem tájékozódni az árakról, és (javítsatok ki, ha nem így van), de azt tapasztaltam, hogy emberi áron szinte csak Nikon/Canon illetve még a Sony-s vonalon találni obit (a használtakat is beleszámítva). Az Olympushoz alig-alig találni valamit, és hát 100k alatt szinte alig van olyan amit érdemes megnézni. Az újakról meg már nem is beszélek... Jól látom a helyzetet vagy csak rossz helyen keresgélek? Ha jól látom és esetleg vennék egy bajonett átalakítót, akkor annak milyen következményei lennének (megszünik az AF vagy bármi hasonlóra gondolok)?

(#37112) Tin_Shield válasza dioka7 (#37111) üzenetére


Tin_Shield
őstag

Milyen gépre keresel?

(#37113) apple87


apple87
senior tag

Én újonnan a sony a6000on és a nikon d7100 on gondolkodom.
Ezekhez a kit obi és pluszba egy 50 vagy egy 85mm fix obit vennék egyenlőre.
Ami kb 300 bolt kijön , és úgy gondolom ezekkel meg lehet tanulni fotózni, és elég jó minőségű képeket lehet csinálni velük.

(#37114) Lassú Víz válasza dioka7 (#37111) üzenetére


Lassú Víz
őstag

"de én ennél nagyobb nagyítást szeretnék "

Mit akarsz lefotózni? Szitakötőt, hangyát vagy a hangya **szán a pattanást? Könnyebb lenne az élet, ha megmondanád mekkora leképzés kell. Bár egy objektíves topikban hamarabb kapsz választ. Ami a Canon objektíveket illeti van Metabones adapter, amivel legalább rekesz vezérlésed és manuális fókuszod lesz akkor is, ha az objektív motorosan fókuszál. Mondjuk ilyen makrónál szerintem az autófókusz amúgy is felesleges. Ha csak ezért kellene az elég drága adapter, inkább keress egy Oly 60-as makró objektívet. Vagy sokkal olcsóbban valami m4/3-4/3 adaptert meg egy 4/3-os 35-ös makró objektívet. Esetleg még betehetsz egy EX-25 közgyűrűt, de akkor már nagyon lecsökken a munkatáv.

[ Szerkesztve ]

A mérnökkel már egy órája vitatkozol valamin, mire rájössz, hogy ő ezt élvezi.

(#37115) jjeahh válasza apple87 (#37113) üzenetére


jjeahh
nagyúr

Fotózni mindkettővel lehet, de egyik alma, másik meg kb. görögdinnye :DDD Teljesen más gépek és más a célközösségük.

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

(#37116) apple87 válasza jjeahh (#37115) üzenetére


apple87
senior tag

Ezért is gondolkozok melyik lenne a számomra a jobb.

(#37117) dioka7 válasza Tin_Shield (#37112) üzenetére


dioka7
senior tag

Oly E-PL6

(#37118) dioka7 válasza Lassú Víz (#37114) üzenetére


dioka7
senior tag

Pl szitakötőt, jaja. Nem tudom, hogy pl
ilyen képhez mekkora leképezés kell, valami ilyesmiket szeretnék fotózni. Az jogos, hogy az obis topikban a helyem ezzel a témával! :R

(#37119) Tin_Shield válasza dioka7 (#37117) üzenetére


Tin_Shield
őstag

Lassú Víz tulajdonképpen válaszolt. Az általa javasoltakon kívül egy Pana 30 f2.8-as makró van elfogadható áron, de a viszonylag rövid gyújtótávolság miatt az nem minden célra ideális. A közeljövőben várható a m43-os Oly 35 f3.5-ös makró is, ha nem szállnak el az árazással még az is érdekes lehet.
De közben látom mit szeretnél, a helyedben spórolnék és kivárnék egy használt Oly 60-at, az a makrózáson kívül általános kistelének is szuper. De ha csak a makrózás a cél akkor olcsóbban megúszhatod valami 50+ gyutávos manuális makró + adapter kombóval, az autófókusz makrózásnál úgysem szempont.

(#37120) tvamos válasza Formaster (#37098) üzenetére


tvamos
nagyúr

Miert nem nezel meg mondjuk egy Nikon D750-et? Szerintem jo gep, franko menu, lehet vele jo fotokat loni. Es vegulis lehet vele videozni is... ha nagyon akarsz.

"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János

(#37121) Formaster válasza tvamos (#37120) üzenetére


Formaster
addikt

Nem akarok dslr-t. A könnyű hordozhatóság is szempont. Sony A6000 vagy Pana G7 lesz. ;) Mindkettőben van ami tetszik és van ami nem.

(#37122) tvamos válasza Formaster (#37121) üzenetére


tvamos
nagyúr

Én se írtam, hogy vedd meg, csak azt, hogy próbáld ki!

"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János

(#37123) Tin válasza Formaster (#37121) üzenetére


Tin
veterán

vegyed a G7-et... ha kis kezed van, a fogása sokkal jobb lesz, mint az a6000-nek. igaz mondjuk nekem a hátsó görgető sokkal jobban hiányozna.

[ Szerkesztve ]

(#37124) Studi válasza Tin (#37123) üzenetére


Studi
addikt

Hátsó görgető? Mármint a szerencsekerék hátul? Aki DSLR-hez szokott, annak azért jobban esik a két teljes értékű tárcsa szerintem. :)

(#37125) Tin válasza Studi (#37124) üzenetére


Tin
veterán

nevezhetjük szerencsekeréknek is:)

egyébként pont, aki dslr-hez szokott, annak bazinagy előny a hátsó görgető-szerencsekerék... szerintem a legkirályabb dolog. mondjuk a sonyn lehetne nagyobb.

a tárcsa is jó dolog persze, meg főleg a C mód.

[ Szerkesztve ]

(#37126) Studi válasza Tin (#37125) üzenetére


Studi
addikt

Ízlések és pofonok persze. Lehet, hogy nem ugyanarra gondolunk, tárcsa alatt én a normál vezérlőtárcsát értem, szerintem te a módválasztóra gondolsz azon van C(ustom) mód.
A G7-en van egy teljes értékű tárcsa hátul a váz tetején, amit hüvelykujjal érsz el, és van egy az expogomb körül, amit mutatóujjal. A kettő együtt igen jól használható.
Az A6000-en van egy tárcsa hátul, amit hüvelykujjal érsz el, és van a szerencsekerék, amit szintén.

(#37127) Tin válasza Studi (#37126) üzenetére


Tin
veterán

igen, láttam. a módválasztó tárcsa alap, láttam, hogy van egy másik tárcsa is mindkettőn felül, a canon dslr-eken isd van ilyen, általában egy függőleges tekerő felül az expógomb környékén. de hátul, a kijelző melletti "szerencsekerék", az is egy szuperjó dolog, az is van a profibb dslr-eken, és baromi jó használni, én nagyon szeretem. talán még jobb is ott, mint a tetején a tárcsa.

(#37128) tvamos válasza Studi (#37126) üzenetére


tvamos
nagyúr

4 meg mégjobban esik!

(#37121) euzsolt válasza tvamos (#37120) üzenetére
Ha kicsi kell, ott a Nikon 1. Semmire nem kapsz olyan pici ekvivalens 70-300mm-es kit objektívet, mint a Nikon 1 Nikkor 30-110.

[ Szerkesztve ]

"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János

(#37129) #31733248 válasza Formaster (#37103) üzenetére


#31733248
törölt tag

Kutyafuttában nem érdemes gépet próbálgatni... Előtte olvass el egy-két tesztet, a kezelésről, a programozható gombokról külön is érdemes. Ha egyszer személyre szabod, utána már csak ritkán kell a menüben kotorásznod, mindent villámgyorsan elérhetsz. Az A6000 szerintem egy nagyon jó váz, kicsit és még az én lapátkezeimmel is egészen jó fogása van. Persze megértem az is, ha valaki nagyobbat és még kényelmesebben foghatót akar.

A Pana G7 videója számomra nem meggyőző. A rosszul stabilizált, remegő gép, a kínosan lassú fókusz számomra több hátrányt jelent, mint amennyit a 4K videó hozzátesz. Az obiról nem is szólva.

(#37130) Tin válasza #31733248 (#37129) üzenetére


Tin
veterán

neeeeeee..... már majdnem döntött! :D

egyébként, hogy valamni ON is legyen, én sem értem, a sony miért nem volt képes az a6xxx sorozatba is belerakni egy érintőkijelzőt. oké, nagyon ritkán kell, de akkor jó, ha van. 70D-n is jól jött néha.

[ Szerkesztve ]

(#37131) t.benedek válasza Tin (#37130) üzenetére


t.benedek
tag

Mert különben semmi értelme nem lenne az a5100-nek :P

(#37132) dioka7 válasza Tin (#37130) üzenetére


dioka7
senior tag

:DDD :DDD

(#37133) Tin válasza t.benedek (#37131) üzenetére


Tin
veterán

miért, amúgy van? :)

(#37134) Formaster válasza #31733248 (#37129) üzenetére


Formaster
addikt

Én is a remegésétől tartok... Nem igaz h a sony nem tudott volna belepakolni egy kihajtható érintőt. Tartok tőle h megveszem és 2 hónap múlva jön az új gépjük, amiben ott lesz minden ami kell. :( Viszont a 18-105 f4 obi nagyon vonzz, meg az über AF, meg a 24MP. Ma futok még pár boltba... hátha lesz pana...

na igen... ezen a videon extrém a laggolás vagy remegés és a fókusz is szar.

[ Szerkesztve ]

(#37135) Tin válasza Formaster (#37134) üzenetére


Tin
veterán

mi az az "extrém laggolás" neked?

most már marhára érdekel... csúszik a kép és a hang?

vagy az, hogy a kép alja lassabban követi a tetejét?

utóbbit rolling shutternek hívják és MINDEN CMOS érzékelőn van. csak a stabilizátor nélküli képen (videón) sokkal szembetűnőbb. amúgy vicc, hogy a kezelésében pont a pana egy hangyányival a jobb.

erre gondolsz?

[ Szerkesztve ]

(#37136) jjeahh válasza Formaster (#37134) üzenetére


jjeahh
nagyúr

Fókusz nem sz*r szerintem, amatőr célra bőven elég, csak nem mindegy milyen beállításokkal használod. Ezen a videón a remegés szerintem meg valami user error, ennyire az első gen pana kitobival sem remeg a kép ha picit odafigyelsz. Ez a 4k lag valóban aggasztó szerintem is sajnos :( , de érdemes lenne kipróbálni, mert simán lehet, hogy ez is beállítás kérdése (pl. eszetlen rövid záridő) vagy valamit a youtube-vimeo tömörítése szúr el, esetleg lehetséges, hogy nem szeretik a nyers avchd-t, mivel pár media player is megbolondul tőle.

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

(#37137) Formaster válasza Tin (#37135) üzenetére


Formaster
addikt

Nem arra. Az egyel lejjebbi videóra (is). Bántja a szemem, olyan mint ha 20 fps lenne a valós képfrissítése. És ezt most telefonról nézem, de 1 perc után megfájdul a fejem tőle. A sonynál ezt nem látom...

(#37138) t.benedek válasza Tin (#37133) üzenetére


t.benedek
tag

nem sok, talán kezdő vlogereknek a felhajtható+érintő kijelző lehet vonzó

(#37134) euzsolt
Szvsz erre kevés esély van, hogy a sony új APSC gépet toljon ki, ami jobb, mint az a6000 elérhető áron. Az A6300-ra is 2 évet kellett várni, és 2x annyiba kerül, mint egy a6000. Nincs összehasonlítási alapom a panaval, nekem a sony bejött és a kezelése is megszokható szerintem. (csak hogy legyen itt még egy vélemény)

[ Szerkesztve ]

(#37139) Tin válasza Formaster (#37137) üzenetére


Tin
veterán

bocs, tényleg nem értem. arra gondolsz, hogy mozgásoknál kicsit olyan "szétesett" a kép, mintha rángatózna?

kicsit leírhatnád már pontosabban, vagy linkelhetnél valamit.

(#37140) t.benedek válasza Tin (#37139) üzenetére


t.benedek
tag

Néz meg amit econ linkelt videót, olyan mintha egy parkinzonos fogná a kamerát (persze a 25fps sem segít rajta sokat)

(#37141) Tin válasza t.benedek (#37140) üzenetére


Tin
veterán

az a stabilizátor hiánya. a pannelésnél a "rángatózás" meg az alacsony záridő. a folyó kép meg a rolling shutter. mi egyéb van ezen?

(#37142) Victoryus94 válasza t.benedek (#37140) üzenetére


Victoryus94
őstag

Stabi nélkül egy FF=80mm-es telével sonyn és panán is ugyanennyire rángatna a kép, ha nem tartod stabilan.
Stabi pedig a Sony vázba sincs. Megoldás: OIS-es objektív videóhoz + stabil fogás.
Vagy egyszerűen állvány használata... esetleg szoftveres stabi utólag.

Ennyi. Aki komolyan akar videózni, az felkészül rá. Gyakorlat kell hozzá, és felszerelés. Vagy állványról videózni, vagy speciális eszközökkel (pl. válltámasz, stb).

[ Szerkesztve ]

(#37143) MrChris válasza Formaster (#37137) üzenetére


MrChris
nagyúr

Persze mert a Sonynál magasabb képfrissítésre volt állítva állítsd át te is FHD50/60pre, egyből olyan folyamatos lesz. Amíg mobilon hasonlítod össze a 4k/25p-t a FHD50/60p-vel addig mindent ilyennek fogsz látni, ez nem márka függő. Záridőről nem is beszélve. A 4k meg mobilon tenyérnyi méretben nem sok előnyt jelent. A mozi amúgy még darabosabb ott csak 24 kép van másodpercenként! :D

Ha meg nem használsz se optikai se szenzor, se elektronikus, se steady stabilizátort, se riget se állványt, addig minden kamra képe remegni és rolling shutterezni fog mintha parkinson kóros fogná, főképp ha sétálsz vele. Még ha állványra teszed és hozzáérsztalán az a6000 is remegős meg rollingozik ezerrel.

A G7 4k-ban max 30fps lehet, amihez az EU modelleket át lehet kapcsolni szervizmenüben 4k/30p-re, az már elég folyamatos. Bár én utálom ezt a brazil sorozatos feelinget :D
De FHD-ban megy az 50p ami mint a vízfolyás olyan folyamatos!

Helyedben nem innen közelíteném, hanem hogy a m4/3-nál nincs az az átfogású videós objektív, mint a 18-105. m4/3-on kb. 14-75-nek felelne meg, de ilyen nincs, meg kell elégedni a Pana 14-42 és 45-175-el mint motoros zoom, változó fényértékkel.

[ Szerkesztve ]

(#37144) #31733248 válasza Victoryus94 (#37142) üzenetére


#31733248
törölt tag

Csakhogy a Panán egy stabilizált objektív van, ehhez képest ilyen...

(#37145) Studi válasza #31733248 (#37144) üzenetére


Studi
addikt

Tudjuk, hogy be volt-e kapcsolva a stabi?

(#37146) faki_


faki_
senior tag

(#37147) MrChris válasza Studi (#37145) üzenetére


MrChris
nagyúr

Csak a rend kedvéért Sony A6000 stabilizált obival. Ehhez képest a Pana G7kit nem is olyan rossz. Egész jól megfogja a kitobi.

(#37148) Formaster válasza MrChris (#37147) üzenetére


Formaster
addikt

Köszönöm! Na igen, ez egy jó összehasonlítás. Kit obi, kültér, sokszínű környezet. Őszintén szólva mindkettő jó, a színek visszaadásában én végig a panasonic felé húztam, de csábít a sony 18-105 obi . Viszont, ha nézem a flip tacsis kijelzőt, a hangyányit nagyobb méretet és az egyszerű menüt, akkor a Pana felé húzok. Azonban ezt még nem is fogtam a kezemben és még fogalmam sincs milyen obikkal venném :F :( Már 5 boltban voltam, sehol sem tudtam kipróbálni, még csak raktáron sem volt, de péntekre találtam egy helyet, ahol van. Addigra viszont mindent meg kéne tudnom, milyen obik jöhetnek szóba stb, mert ha tetszik, akkor rá is repülök :K

(#37149) MrChris válasza Formaster (#37148) üzenetére


MrChris
nagyúr

Ez nagyjából a kínálat.
Speciel engem a zoomok nem nagyon izgatnak, inkább a fényerős sorra mentem rá a méret és súly miatt is. Szerettem volna egy nagylátót videóra ezért van a 14/2.5-es meg a kittnél nagyobb fényerő ekkor jól jön, meg marha pici, meg van a 20/1.7 az általános (kb 90%) és 45-ös a portréra. Van hosszabb manuálom de ritkán kerül fel. Viszont van aki meg a 14-140-el is el van, vagy az alap kitzoommal, vagy csak a 20-assal. Ez persze rendszerfüggetlen milyen látószöget preferálsz.
A legtöbben végigjárjuk a létrát, minél nagyobb távcső meg 180 fokos halszem, aztán letisztul
:D

(#37150) London26


London26
tag

Sziasztok!
Szerintetek melyikkel járnék jobban általános felhasználáshoz?
1. http://www.mediamarkt.hu/hu/product/_sony-alpha-ilce-6000-16-50-mm-55-210-mm-fekete-kit-1139977.html
300K

2. Vagy külön egy váz és ez az obi?
https://edigital.hu/nagylatoszogu-zoomobjektiv/sony-18-1054-g-oss-objektiv-p373514
http://www.soncity.hu/termekek/fenykepezogepek/nex-e-mount/sony-ilce-6000
330K

Vagy tudtok jobb kombinációt jobb áron esetleg?
Köszi a segítséget!

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.