Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2016-09-10 11:07:49

LOGOUT.hu

Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban ! :) Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#16472) sir_mook válasza Freddy76 (#16469) üzenetére


sir_mook
csendes tag

2006-ban vettünk egy Sigma 70-300 APO Macro telét. 1 hétig volt meg, és sokkal jobban örültem az eladásnál mint a megvételnél. (ez a méretfetisizmus miatt írtam) Kellett egy tele. De azért adtuk el, mert 1/500 záridő még biztos kézben is kellett a bemozdulásmentes képhez. A jelenlegi pl nagytelénk 400mm-en a stabinak köszönhetően és nem utolsó sorban a normális méretű váznak... 1/25 záridővel az esetek nagy többségében fogható. De ha az alsó tartományt nézem, akkor 12mm-en 1/2 sec záridővel igen gyakran fotózom. Nem használhatok mindenhol állványt- mert van ahova be sem engednek vele.

Az hogy melyik cég részvénye mennyit ér, nem érdekel. Azért mert Európában Daciából adnak el pl a legtöbbet, még nem gondolom hogy az a márka gyártja a legjobb autókat. Japánban pl sokáig a Nikon D3100 vezetett a dslr piacon. Ezért a D3100 a legjobb? Persze hogy nem. MILC-ből jól fogy? Lehet- nem olvasok ilyen híreket... de akkor valószínű a kompakt piac esett vissza.
Azt persze tudom és el is hiszem hogy nincs mindenkinek szüksége dslr vázra. Mint ahogy Makita akkus fúrót sem vesz minden férfi. Jó neki a Tesco gazdaságos is, ha ritkán használja.. vagy a Bosch, mert az mégiscsak menő. AMikor viszont kiderül hogy 400 csavar várja a betekerést.. és a Bosch a 150. esetében már meg sem nyikkan, lehet hogy verni fogja a fejét a falba hogy mégiscsak 10e Ft-al többért a Makitát kellett volna megvenni.
A dslr hiányát mint írtam addig senki nem fogja érezni amíg nem próbált meg vele fotózni. Te vettél egy D7000-t ami igencsak jó váz. Eladod és veszel egy MILC gépet... amivel ha elégedett leszel, akkor te is azok közé tartozol, akiknek igazából semmi szükséges nem volt arra a többlet tudásra ami egy Nikon rendszerben rejlik.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.