Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2016-09-10 11:07:49

LOGOUT.hu

Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban ! :) Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#16469) Freddy76 válasza sir_mook (#16467) üzenetére


Freddy76
addikt

Szerintem a panasonic és az oly részvényei azért nem kezdenek el zuhanni... Az a baj, hogy te pont nem az átlagról beszélsz. Az átlag (hobbi) fotósok döntő többsége nem akar sem pókokat, sem rohanó vaddisznókat fotózni. Az előbbi képek pont jó példák, szerintem az itteni fórumozók, pláne az itt gépet vásárlók döntő többségét hidegen hagyják az ilyen rohadt nagy legyek.

Nálunk is egyre nagyobb a milc gépek aránya, távol-keleten pedig már jóval többet adnak el belőlük, mint dslr-ből. Egy USA-ban élő ismerősöm fuji xe-1-et használ, tudtommal ott is egyre több a milc. De menj csak fel a budai várba egy hétvégén, nézd meg a nyugati túristákat, számold meg, hogy ki mivel nyomja. Legtöbben milc-kel, rendszerint m4/3-dal, jóval kevesebb a dslr. Mert kisebb. Nem csak a váz kisebb, rendszerszinten jelenik meg igazán az előny (pl. egy zoom, 1-2 fix). Mert van egy csomó előnye (pl. evf, videós képességek). Mert a dslr előnye az átlag felhasználót hidegen hagyja. Én is letojom, hogy mi van ekv. 28 alatt és ekv. 200 felett.

A biciklis hasonlatodat illetően: ha elmész biciklivel valahova, nem mindegy, hogy egy köbdeciméternyi helyet foglaló, három kilós cuccal mész, vagy egy súlyban, méretben harmadakkora eszközzel. Nekem van dslr (d7000), volt milc (oly om-d em-5, bánom nagyon, hogy eladtam), és van egy csúcskompaktnak nevezett gép (fuji x20). Ha elindulok kirándulni családdal, a dslr szinte mindig itthon marad, egyszerűen nincs kedvem cipelni, pláne ha nagyobb túrákon a gyermek is a hátamon van. A fuji x20 nyilván jelent kompromisszumot a dslr-hez (bár nekem nem túl sokat), de bőven kompenzálja, hogy kicsi. Van összehasonlítási alapom (fél évig használtam az olympus-t), és számomra jobb választás egy tükörnélküli, csak még nem tudom, melyikre cseréljem a d7000-ret.

A "felnőtt férfinek játékszer" elméletre pedig megjegyezném, hogy kis hazánkban van egy jókora méretfetisizmus is: az is bazi nagy full hd tévét vesz, aki csak sd tartalmat néz rajta, és az is a nagyobb autót veszi, akinek a kisebb is elég lenne. Szóval van egyfajta "nagyobb-férfiasabb-jobb" szindróma, és a "felnőtt férfi" rosszul érzi magát, ha neki nem olyan nagy van, mint a többieknek.

[ Szerkesztve ]

"Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.