Hirdetés
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Építkezünk 6. rész (2024)
- Egy ház új téglaruhája
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szárítógép szösszenet (hogy Te ne járj pórul)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Segway-Ninebot Kickscooter Max G30E II elektromos roller
- Asszociációs játék. :)
- Szólánc.
-
LOGOUT.hu
ÖSSZEFOGLALÓ
Kérdezés előtt kérlek olvass végig!
Ajánlott billentyűzetek listája!
Új hozzászólás Aktív témák
-
copass
veterán
sziasztok!
két érdekes kérdésem lenne hozzátok:
1. létezik-e olyan billentyűzet, aminek baloldalt van a touchpadja?
a lényeg az lenne hogy bal kézzel tudjam rajta használni a pan/zoom funkciókat. cad alkalmazás alatt.
2. olyan aminek a bal oldalt van görgője ami szintén a zoom funkciót használja.
bármilyen köztes megoldás is érdekel, egyelőre ezt most egy wacom rajztáblával oldom meg, azon van görgő azzal tudok zoom-olni.
köszönöm a segítséget."amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"
-
copass
veterán
válasz haxiboy #24267 üzenetére
3dconnexionom space mouse-om van. archicad már támogatja a pan/zoom-ot, de annyira érzékeny hogy gépeléskor is mozgatja a tervet, hiába hekkelem registryben!
nekem direkt a pan/zoom lenne a cél.
lehet az lesz hogy veszek egy másik touchpades billentyűzetet és azt is rádugom!
elég kevés az info a touchapdokról még sajna."amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"
-
copass
veterán
válasz haxiboy #24269 üzenetére
próbáltam, de ennél van egy meredekebb is amikor registryben lehet túrni.
ugyanúgy megugrik a rajz egy enterre. akármennyire levettem az érzékenységet. kikapcsolni meg nem lehet teljesen.
gondolkozom még egy wacom pen and touchon, de azt már túlzásnak érzem. lehet egy logitech touchpad lesz, csak azt nem tudom hogy mennyire lehet ezeket személyre szabni. mert az se ártana azért.
estleg egy tablet unified remote-al még talán."amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"
-
copass
veterán
sziasztok
1.Mekkora összeget szánsz rá?
max 30k
2.Használt szóba jöhet-e?
nem
3.Mire használnád a billentyűzetet? / Miért vásárolod?
munkára, gépelés megkönnyítésére, alkalmazásokhoz
4.Milyen típusú billentyűzetet keresel? (ollós, gumiharangos, mechanikus)
mechanikus, cherry mx blue/brown
5.Van-e valami elképzelésed? Extra igények (kell-e numpad, világítás, csuklótámasz, vezetéknélküli, ergonomitás, programozhatóság, stb?)
alap billentyűzet kiosztás, nagy enter
6.Ragaszkodsz-e a magyar kiosztáshoz? (amennyiben nem, sokkal testhezállóbb billentyűzetet is találhatsz/ajánlhatunk)
igentesoro-nak láttam magyart, de azt nem lehet kapni már,van ígéret hogy talán lesz, de semmi.
"amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"
-
copass
veterán
válasz ViZion #26750 üzenetére
köszi. ez a cherry jónak tűnik, habár ahány kép annyiféle az enter! rákérdezek már hogy akkor most melik.
azt jól tudom hogy ezek a cherry mx kapcsolókról le lehet venni a gombokat? ZY miatt kérdezem csak. max átmatricázom a többit. vakon gépelek, de azért a szokások rabja vagyok!"amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"
-
copass
veterán
betonüzembe vettem vízállósat, oda teljesen jó volt. de borzalmas gépelni rajta, mocskos erősen kell nyomni neki és hát időbe telik bármit is beírni vele!
de kisbabáknak ideális, tudja püfölni, nyálazni, csapkodhatja akármi. viszont meg ne rágja mert ott a nyák benne!"amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"
-
copass
veterán
válasz MasterMark #26956 üzenetére
venném amíg van.
elég gyorsan elfog fogyni szerintem."amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"
-
copass
veterán
válasz MasterMark #26961 üzenetére
azt amit írtál billt. nekem behozza.
[ Szerkesztve ]
-
copass
veterán
nekem is van egy k120, fél év után vettem elő újra otthonra fél év meló használat után. mert azért csak nem hozok haza egy kvahangos mxblue-t!
k120 kicsit kopog de lehet halkan is nyomogatni, igaz nehezen. de jó egynek.[ Szerkesztve ]
-
copass
veterán
válasz Neil Watts #29884 üzenetére
[ Szerkesztve ]
-
copass
veterán
válasz Neil Watts #29942 üzenetére
mxbluenak asszem vmi 45g, nem tudtam eddig hogy mennyi az ibm m-nek de érzehető volt hogy sokkal erősebben kell pötyögni rajta. 70g az majdnem a duplája a bluenak.
[ Szerkesztve ]
-
copass
veterán
cherry mx board 3 lesz a te barátod. nekem ilyen van. álom ez a cucc!
cherry mx blue switch, ezzel lehet a legkönnyebben gépelni.
3M magyar matrica az ékezetekre west fórumtárstól és irányban vagy.[ Szerkesztve ]
-
copass
veterán
sziasztok!
gondolkozom egy magyar kiosztású tkl mechán, ami nem taktilis és halkabb mint a cherry mx blue. brown esetleg red?
nem igazán akarnék 20k felé menni."amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"
-
copass
veterán
nah vettem egy TKL (hama urage mittoménmi ~18k)-t, annyi elvárásom volt hogy magyar kiosztás, kétsoros enter.
otemu blue switch, kupak nagyon műanyag és nagyon hangos!
lehet a kupak miatt, van cherry mx blue-m is, de az nem ennyire vészes.
a képeket csak a kiosztás miatt raktam be, mert még a hivatalos oldalon se volt jó!
ami érdekes hogy ~2mm keskenyebbek a kupakok, ezért gépelésnél nekem sikerült mást is lenyomnom. ~70 SZPP 90% pontossággal, persze ez majd megszokás kérdése lesz.[ Szerkesztve ]
-
copass
veterán
válasz nyunyu #53055 üzenetére
ha 2 pin akkor csak egyszínű led-et fogad.
van peremnélkül 3 mm led"amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"
-
copass
veterán
nekem ennek van az rgb nélküli változata.
az fn nekem nem megy, igazából egy backspace-t hiányolok belőle csak.[ Szerkesztve ]
-
copass
veterán
válasz Cs1csó #53100 üzenetére
cherry mx board 3 blue switch-el, nyomtam irodában sokáig. észre se vették hogy bill-t váltottam.
bezzeg amikor bevittem poénból az ibm model m-et arra felkapták a fejüket!"amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"
-
copass
veterán
válasz Zsiráfnyál #53117 üzenetére
mindegy csak drótos legyen!
De kis kézügyességgel némi dróttal hajtogatsz magadnak."amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"
-
copass
veterán
-
copass
veterán
ez se rossz
ha azt nézzük hogy 125 wpm lett a győztesé az nagyon nem rossz egy hagyományos billen sem!"amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"
-
copass
veterán
válasz chopin42 #53369 üzenetére
thevr-nak ebből van bevétele, nincs ezzel gond. rájuk azért jellemző, hogy nagyon gagyihoz nem adják a nevüket.
általánosítás meg baromság, "a hama nem lehet ajánlott"!
cherry mx board 3-omból fél év után elkezdtek kitörtni a keycap-ek. A CHERRY!
1 hónapja vettem egy hama tkl-t. switch outemu dust proof-ra hasonlít, de content van rányomva (valszeg kailh). igazából nincs gond vele, hangos az oké, abs kupak.
sima outemu blue-hoz képest csak picivel hangosabb. de ha lenyomod akkor ez nem inog, ellenben az outemu-val ami kóvályog rendesen lenyomott állapotban. CK is abs kupak+blue switch, tehát az is hasonló lesz hangban."amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"
-
copass
veterán
válasz Mr.Csizmás #53377 üzenetére
na de ez content!
"Most of you may not hear about Content mechanical switches. It’s a fast-developing switch brand, founded in 1999. It has identical performance to Outemu mechanical switch."
hasonlít nagyon erre az outemu-ra"amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"
-
copass
veterán
válasz joker1220 #53418 üzenetére
hivatalosban CK530 gateron van...
feltételezem ez az lenne[ Szerkesztve ]
-
copass
veterán
munkára cherry mx blue switch-es mecha legjobb szerintem. pontos, könnyű lenyomni.
évek óta nyúzok egy cherry mx board 3-at blue switchekkel.
kétszer(!) öntöttem telibe kávéval, isopropylal telibenyomtam és köszöni jól van.
nincs duplázás, kihagyás.
annyi baja volt hogy a kupak megadta magát iránynál, de azt arra fogom hogy darks souls 3-aztam sokáig!"amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"
-
copass
veterán
-
copass
veterán
nem gyorsabb két billentyűt leütni mint egyet! arról nem is beszélve hogy a j-t ütöd le, nem az i-t. meg kell szokni és akkor lehet gyorsulni.
C64-en tanultam meg gépelni vakon, amikor előveszem úgy elütöm a YZ0-át mint a szél!"amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"
-
copass
veterán
ilyen kupakokat hol találok vajon?
persze olcsóbban kéne!"amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Kérlek kérdésed előtt olvasd el az Összefoglalót!
Ha kifejezetten egy modellt keresel használd a fórumos keresőt, hátha valakinek már van tapasztalata vele!
10.000Ft alatti billentyűzetekből az összefoglaló szerint érdemes választani!
Tudtad, hogy nem magyar feliratozású billentyűzettel is pont ugyanolyan jól lehet magyar szöveget bevinni, mint akármelyik magyar feliratozásúval? wow
"blue switch has paragraph sense , when you press it ,it have a "kacakaca" sound"
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest