Hirdetés

2024. május 5., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Beviteli eszközök  »  Milyen billentyűzetet vegyek? (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2019-03-15 13:37:03

LOGOUT.hu

ÖSSZEFOGLALÓ
Kérdezés előtt kérlek olvass végig!
Ajánlott billentyűzetek listája!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#30501) speed471 válasza Domonkos (#30499) üzenetére


speed471
aktív tag

Jreggelt mindenkinek! Roccat jó csak drága annyiért, lenovo nem rgb ha jól emlékszem. Nem figyeld oda aki linkelt.

Szofver ingyenes nem adok pénzt érte :R

Két lépés közt születik a megoldás. "Okos az, aki csak a felét hiszi el annak, amit hall. Zseni az, aki tudja is, hogy melyik felét."

(#30502) speed471 válasza Varoz (#30500) üzenetére


speed471
aktív tag

Csak egyéni véleményem, de nem ezen múlik... szerintem lenne igény hun ra és szerintem egy jó/ár/értékarányú billt vennének is a emberek. Masrész vérpistikét nem fogja érdekelni hogy pl a 17 000ft Asus vagy 17 000ft Trust billt veszi meg ha van csuklótámasz, kényelmes a gépelés és különben is van rájuk 2 év gari de lehet a trustra 3 vagy 5 most nem emlékszem.Rgb-sek mi kell még?? :F

Sokszor a 60 000ft bill re csak 2 év gari van :o Az is elromli egyszer! De még nemkaptam arra se választ hogy a régebbi tipusú Logitech mx 5500-nak milyen billje van? Gumis vagy.......? Mert nekem be vált hátha találok ugyan olyat.... Tudom nehéz a elet de iponon megtaláltam a menüt ahol be lehet állítani a hunt meg rgb-t...eddig kerestem csak hát franc se gondolta hogy be kell menni külön a gamer billekbe hogy megjelenjen a opció :)) Eskü ha találok billt ami megfelel igenyeimnek, rakok fel tesztet csak jusak el odáig.

Amit soha nem fogok megérteni hogy egy 10 000ft bill hez adnak csuklótámaszt ami levehető :K
50k billeknél meg sajnálják :U Felháborító.

[ Szerkesztve ]

Két lépés közt születik a megoldás. "Okos az, aki csak a felét hiszi el annak, amit hall. Zseni az, aki tudja is, hogy melyik felét."

(#30503) nyunyu válasza speed471 (#30489) üzenetére


nyunyu
félisten

Az egy baj na de hogy nincs magyar...... ezért a németek lázadnának kő keményen :DDD

Ha látnád mi megy a külföldi billzet fórumokon, amikor egyedi kisszériás kupakszettek gyártatásáról van szó.
Általában alap, hogy nincs ISO.

Mindenesetre GHn most szervezkednek, hogy a GMKnál gyártott kupakszettekhez legyen kiegészítő ékezetes szett a főbb európai nyelvekre *, csak hát az a ~55 kupak az durván 50$-ral emeli meg a kupakszett 100+$-os árát...
Feltéve, ha legalább 100 ember összejön, mert a doubleshot móka nagyon nem olcsó...

*: magyar kupakok persze nincsenek közte.

[ Szerkesztve ]

Hello IT! Have you tried turning it off and on again?

(#30504) h-yle válasza speed471 (#30502) üzenetére


h-yle
addikt

Van két gyártó aki gyárt rab magyar mechanikusat. Roccat mindent tud amit akarsz. Mi kell még?
20k alatt random kínai van, az meg nem fog neked magyart gyártani, mert eladna évente 10 darabot, ami a szerszám költséget se hozna vissza nemhogy profitot termelne.

Mert ha bemegy az egységsugarú user a boltba akkor vagy csicsa gamert (pl hama urage sorozat) vagy valami alapot (random genius) vagy márkásat (logi, Asus) vesz. Az, hogy amúgy létezik olyan hogy mechanikus meg gombonként programozható bill a vásárlók 95%-át nem érdekli. És ha lát egy 9k Logitechet meg egy 15k Ajazz márkájú billentyűzetet szerinted mit fog venni?

Ami a csuklótámaszt illeti, nekem nem hiányzik vagy ha igen veszek. És akkor eldönthetem hogy milyen kerül a csuklóm alá. A logikád alapján bármit hiányolhatnék bárhonnan ami egy olcsóbb eszközben van a drágábban meg nincs de lássuk be ez badarság volna.:)

[ Szerkesztve ]

Talent is over rated, get back to practice. - Jeremy Piven

(#30505) nyunyu


nyunyu
félisten

Már nem emlékszem melyikőtök írta, hogy belefaragott egy Arduinot az ősrégi billzetébe, hogy USBn működjön.

Melyik konvertert építetted meg? Soarer félét vagy Hasu/TMKt?
Meg melyik pár dolláros Arduino volt az áldozat?

[ Szerkesztve ]

Hello IT! Have you tried turning it off and on again?

(#30506) speed471 válasza h-yle (#30504) üzenetére


speed471
aktív tag

(Telefonról írok rövidre fogom)

"Van két gyártó aki gyárt rab magyar mechanikusat. Roccat mindent tud amit akarsz. Mi kell még?"

Mondjuk hogy 40k-ért már ne csak kéken világitson?? :((( :F Ha van belőle ennyiért egb-s szólj de majd átnézem még1x.......

Csuklótámaszra csak annyit mondanék hogy különféle emberek vannak mas-más igénnyel és pont. Gyere at és tesztelj! Volt idáig 2 féle csuklótámaszos billem a egyig egy genis a masik a logitech.... ég és föld a 2 közti külömbség na majd jövök délután :))

Két lépés közt születik a megoldás. "Okos az, aki csak a felét hiszi el annak, amit hall. Zseni az, aki tudja is, hogy melyik felét."

(#30507) Zsiráfnyál


Zsiráfnyál
aktív tag

Üdv,

Billentyűzetet keresek, az alábbi kritériumokkal, ebben szeretném a segítségeteket kérni :
- Mechanikus
- Magyar kiosztású
- Háttérvilágítás
- Játékra, munkára egyaránt használnám
- Lehetőleg makrózható (sokat játszok MMO-kkal, ARPG-vel, ott néha nagy haszna van)
- Max 30.000 Ft, esetleg kicsit felette, de mindenképpen 40.000 alatt.

Jelenleg [Genius Imperator]-t használok, erről egyrészt a világítást hiányolom, másrészt 2 év használat után egy gombja sajnos megadta magát.

Az ajánlott billentyűzetek listáján a [Tesoro Durandal Ultimate] az egyetlen, ami igazán passzol az igényeimhez, de azon sajnos semmiféle makrózhatóság nincs.

A másik, amit néztem a [Roccat Ryos MK Glow], de mióta fogtam egy Roccat egeret a kezembe, nem igazán bízok a Roccat-ben (bár a sima MK szerepel az ajánlottak listáján). A makrózhatósága szimpatikus, de az általános minőségével és ár-érték arányával kapcsolatban vannak aggályaim. Plusz a space alatti gombjai szerintem eléggé útban vannak, de gondolom legalább kikapcsolhatóak.

A kérdésem :
- Van esetleg a Tesoro Durandal Ultimate-hez hasonló, fenti kritériumoknak megfelelő, megbízható, és ezen felül makrózható billentyűzet ?
- Kerülendő a Roccat Ryos MK Glow, meg úgy általában a Roccat billentyűzetei, vagy a nettó 10.000 "gamer" random felártól eltekintve nincs velük különösebb probléma ?

[ Szerkesztve ]

(#30508) nyunyu válasza Zsiráfnyál (#30507) üzenetére


nyunyu
félisten

Ha lenne ilyen, akkor benne lenne az ajánlóban...

Hello IT! Have you tried turning it off and on again?

(#30509) h-yle válasza speed471 (#30506) üzenetére


h-yle
addikt

Boccs, tényleg nincs pont olyan amit írtál. kénytelen leszel venni a Tesoro mellé egy csuklótámaszt 2-3k-ért.
De ezt tényleg csak annak "köszönheted" hogy kis piac vagyunk, 30k+ bill-t kevesen vesznek, 15k noname-et is, így nem fog ide gyártani billentyűzetet senki ilyen árkategórában. Ez van. :(

Talent is over rated, get back to practice. - Jeremy Piven

(#30510) Frogged válasza speed471 (#30506) üzenetére


Frogged
aktív tag

Ha kalandvágyó vagy és minden áron rgb-t akarsz csuklótámasszal és magyart akkor próbáld ki a A4TECH Bloody B740A Light Strike-ot.
páran szemezgettek vele korában de senki nem próbálta még legalább is nem találtam róla leírást.
Lehet bejön ha nem 15 napig vissza küldheted.

(#30511) Domonkos válasza Zsiráfnyál (#30507) üzenetére


Domonkos
Ármester

Az elsohoz: minden billentyuzet makrozhato szoftveresen - altalaban meg jobb eredmennyel mintha a gyari szoftvert hasznalnad.
Masodik: IMHO a roccat jobb; probaltam mar mindkettot. Megeri a kulnobseget? Szerencsere nem nekem kell eldonteni :P

Gender of electrical connectors is defined by the pins.

(#30512) Zsiráfnyál válasza Domonkos (#30511) üzenetére


Zsiráfnyál
aktív tag

Ez nem a hardverrel szembeni elvárás, inkább az online játékok szabályzatának való megfelelés kényszere. Valóban szoftverből működik az összes billentyűzet makrózása, gyakorlatilag tényleg csak annyival több egy random szoftvernél, hogy van rá dedikált stop / start gombod, de a legtöbb online játéknál az a szokás, hogy csak akkor tolerálják, ha "hardverrel" csinálod. Konkrétan nem szokott kiderülni a szabályzatokból, de mindenféle játékok fórumos support válaszai, és a gyakorlati tapasztalatok alapján ez a megtűrt kategória, a sima szoftveres makrózásért büntetnek, ezért nem. Nekem ebből már volt bajom és levelezésem is, azóta inkább ezt választom.

Szóval akkor a [Ryos Mk Glow] csak azért nincs az ajánlott billentyűzetek között, mert az értékéhez képest irreálisan magas az ára ? 35.000 körül látom a legolcsóbban. Vagy van esetleg valami hibája is ? Az egereik nagyon gagyik voltak, de billentyűzetüket még sose volt lehetőségem kipróbálni.

[ Szerkesztve ]

(#30513) Entaro


Entaro
tag

Annyit szeretnék a topic-téma-cím-ajánlás vonalhoz hozzátenni, hogy az egeres topikhoz képest van egy nagy hátrányunk : egérből vehetsz angol kiosztásút :) itt pedig a többség magyart szeretne, ami érthető is, azonban a technológiai lehetőségek - membrán, olló, mecha - adottak, olcsó mecha nem lesz magyar, membránosból pedig úgy értékeli a topik többsége, hogy vedd meg amelyik külsőre tetszik, mert mindegy, ráadásul aki megveszi a 2000 Ft os billencset, ritkán postol ide tapasztalatot.

Olyan dolgokat vártok el a topiktól, ami nem létezik.

Roccat Ryos MK Pro magyar kiosztással csak black kapcsolós létezik.

[ Szerkesztve ]

(#30514) Vanir válasza Zsiráfnyál (#30512) üzenetére


Vanir
veterán

Az egereik nagyon gagyik voltak

Attól még, hogy a kiállítási darabok agyon vannak nyúzva, attól még általánosságban nagyon nagyon nagyon messze vannak a gagyitól. A Lua, a Kone Pure Optical/Military és az új Kova is mind ajánlott modell.

[ Szerkesztve ]

(#30515) Zsiráfnyál válasza Vanir (#30514) üzenetére


Zsiráfnyál
aktív tag

Én rendeltem egyet, otthon használtam 3 napig. Kone XTD Optical volt konkrétan, borzalmas a fogása (nulla tapadás, full kommersz sima formátlan műanyag, konkrétan kicsúszik az ember kezéből), az extra gombjainak egy része lenyomhatatlanul kemény (külön ajánlom a görgő után (!!!) elhelyezettet, az maga a tervezés koronája), a többi meg annyira laza, hogy véletlenül nyomod le, a görgője pedig annyira feszes és merev, hogy mire pl ezen a fórumon letekersz egy topic aljára, kb izomlázat és agyvérzést kapsz, játékban meg használhatatlan, mert ahhoz, hogy egyet normálisan görgess rajta (és ne kettőt, meg nullát), kb jobban kell a görgetésre koncentrálnod, mint magára a játékra. A szenzora sem éppen a legjobb, és rengetegen panaszkodnak a mikrokapcsolói elromlására (sokkal gyakoribb a dupla klikkesedés, mint más gyártóknál), de én azt már nem vártam meg. Az egyetlen dolog, ami tetszett venne, az a szoftvere volt, az tényleg korrekt, és használható (leszámítva a DPI váltást hangosan bejelentő katonát, amit ha még egyszer meghallok életemben, azonnal ölni fogok).

Úgy általában a rossz anyagminőség, és a rossz tervezés jellemzi az egészet, nekem ez jött le 3 nap használat alatt. Logitech G502-re cseréltem, ég és föld a különbség. Ettől még a billentyűzeteik, meg akár más egereik is lehet, hogy tök jók, azokhoz nem volt szerencsém.

[ Szerkesztve ]

(#30516) rvs válasza speed471 (#30502) üzenetére


rvs
aktív tag

"Csak egyéni véleményem, de nem ezen múlik... szerintem lenne igény hun ra és szerintem egy jó/ár/értékarányú billt vennének is a emberek."
Szerinted. Más szerint meg nem. Ha összeszedsz a kickstarteren vagy massdropon 10k érdeklődőt, már ők is máshogy gondolják majd. ;)

"Masrész vérpistikét nem fogja érdekelni hogy pl a 17 000ft Asus vagy 17 000ft Trust billt veszi meg ha van csuklótámasz, kényelmes a gépelés és különben is van rájuk 2 év gari de lehet a trustra 3 vagy 5 most nem emlékszem.Rgb-sek mi kell még?? :F"
A garinak mi köze a minőséghez úgy általában? Billentyűzeteknél meg főleg?
RGB? Az mifasznak? Karácsonyfára lesz?

"Sokszor a 60 000ft bill re csak 2 év gari van :o Az is elromli egyszer!"
Minden elromlik egyszer, de az MTBF számítás alapvetően statisztika és valamiért az igazán minőségi billentyűzeteknél úgy néz ki a dolog, h visszacseréled az első 3 hétben nem megfelelő összeszerelés vagy gyártási probléma miatt vagy jó eséllyel nem fogod soha. (5-8-15 év után veszel másikat, mert elkopott.)

Egyébként ha kapcsoló szinten elpusztíthatatlan darabot akarsz, vegyél Hall szondásat. Az működni fog egy ideig. Egy elég hosszú ideig... :P

" Amit soha nem fogok megérteni hogy egy 10 000ft bill hez adnak csuklótámaszt ami levehető :K
50k billeknél meg sajnálják :U Felháborító."

Aki megteheti, hogy nem csak divatból vagy újgazdagságból vesz normális billentyűzetet, hanem mert mondjuk napi 500-1k-2k+ sor kódot/levelet/akármit ír, relatíve gyorsan, annak nem fog fájni ha külön kell venni hozzá egy támaszt. Sőt, lehet ő választaná ki, hogy mahagóniból vagy esetleg tikfából legyen, mert annak jó az illata, szép a színe.

Nem valami fröccsöntött szarból, amire az xy gyártó ráfogja, hogy gémer/pro cucc, mert igénytelen a tervezése, tele van furcsa szögekkel, felületekkel és valami kretén rádizájnolta, hogy "Kingsize Überkillahrage 980XXL+ Pro2 Limited". Mondjuk ez egy másik sztori.

Nem vágom teljesen, h trollkodsz-e vagy komolyan gondolod, de egyébként hajrá. ;)

(#30517) Vanir válasza speed471 (#30502) üzenetére


Vanir
veterán

Azért a tesztet majd küldd el valakinek, aki rászán pár órát, és a helyesírási hibákat kijavítja benne. :DDD

Nem mindegy, hogy gyártói-e a garancia, vagy bolti. A gyártó szinte kivétel nélkül mindig többet ad rá, ha beregisztrálod, normális helyeken legalábbis így működik.
Az MX 5500 sima gumidómos, 15 másodperc guglizás alatt rá lehet jönni.

A csuklótámasz olyan szinten egyéni preferencia, hogy hihetetlen. Nekem például egyáltalán nincs rá szükségem. De ha lenne, akkor nem emiatt nem vennék meg egy bitang jó ár-érték arányú billzetet, tudniillik lehet venni/csinálni/csináltatni külön csuklótámaszt fillérekért.

[ Szerkesztve ]

(#30518) SunMount3r válasza SunMount3r (#30407) üzenetére


SunMount3r
nagyúr

Ok, ha semmi más ajánlat nincs és mivel a Cougar 200K elég rizikós, akkor maradok a Genius K9-nél.

Reméltem arra azért lesz valamiféle tapasztalat, hogy a világítás minősége milyen (jól olvashatóak e a betűk éjjel is/nappal is :F ), de akkor bátraké a szerencse...

(#30519) speed471 válasza SunMount3r (#30518) üzenetére


speed471
aktív tag

Nekem is genius K 9 javasolták csak kicsi a csuklótámasza :U Azon kívül a genisukkal nekem még nem volt bajom :)

Két lépés közt születik a megoldás. "Okos az, aki csak a felét hiszi el annak, amit hall. Zseni az, aki tudja is, hogy melyik felét."

(#30520) speed471 válasza h-yle (#30509) üzenetére


speed471
aktív tag

Igen ez lehetséges megoldás lehet Köszönöm :R Amúgy a Tesoro mik a tapasztalatok?

Két lépés közt születik a megoldás. "Okos az, aki csak a felét hiszi el annak, amit hall. Zseni az, aki tudja is, hogy melyik felét."

(#30521) speed471 válasza Vanir (#30517) üzenetére


speed471
aktív tag

Köszönöm a segítséget! Sokat számít :R :R

Két lépés közt születik a megoldás. "Okos az, aki csak a felét hiszi el annak, amit hall. Zseni az, aki tudja is, hogy melyik felét."

(#30522) speed471 válasza Frogged (#30510) üzenetére


speed471
aktív tag

Nagyon ronda :))

Két lépés közt születik a megoldás. "Okos az, aki csak a felét hiszi el annak, amit hall. Zseni az, aki tudja is, hogy melyik felét."

(#30523) speed471 válasza rvs (#30516) üzenetére


speed471
aktív tag

"A garinak mi köze a minőséghez úgy általában? Billentyűzeteknél meg főleg?
RGB? Az mifasznak? Karácsonyfára lesz?"

Szép nyelvezeted van de már kifejtettem miért! Pl egy roccat tökéletes lenne csak nem 40K-ért és ennyi pénzért tujda a rgb-t és pont! Vagy kevesebbért árulhatnák és tökéletes az a egy megvillágítás.

Amúgy a fasznak? Hogy lehet ilyet ide írni? Azért mert nem vagyunk egyformák más autót hajtunk más nőket dugunk :P ;]

"Minden elromlik egyszer"
Igen és akkor is 60K? ne vicceljünk már :))

Anyaghasználata nálam nem szar a logitech nél és nekem tetszik a bill is könnyű lenyomni mindent elérek kényelmes :)

Remélem kielégítettem kíváncsiságod amennyiben nem ne legyél vérpistike ha már segíteni nem tudsz!!!

És megköszönném mindenkinek a segítséget aki idáig szakmailag és egyéb formában nyitott a témára! respect :R

Két lépés közt születik a megoldás. "Okos az, aki csak a felét hiszi el annak, amit hall. Zseni az, aki tudja is, hogy melyik felét."

(#30524) kemotox válasza speed471 (#30523) üzenetére


kemotox
addikt

Egyet értek. Nemtom miért kell leszólni a világítást, van akinek az tetszik és kész.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
12 évesen emlékszem én is hisztiztem mikor nem a világítós betmen figurát kaptam, hanem a simát :C :C

(#30525) speed471 válasza kemotox (#30524) üzenetére


speed471
aktív tag

Nagyon ott van top koment díj!!! :C

Van két gyermekem nappal már nem tudok úgy játszani mint este pár órácskát és jobban tetszik a világítós bill. Meg úgy magyar vagyok és ha pénzt adok ki főleg sokat akkor legyen már ollyan nah mondjuk hun....pl egy amerikai vagy egy Német minőséget vár el a pénzéért. Én is! VAgy tényleg legyen reálisabb a ára :C

Amit lefelejtettem hogy iszonyat tetszik az hogy csak azok a gombok világítanak amik be vannak állítva valamire persze valszeg nem lesz ilyenem csak tetszik :R

Amúgy mint sokan írják nincs igény de hogy nem csak itt jön vérpistike és leszavazza. Van rá igény! Ahogy olvasom neten több is.

Köszönöm aki egyetért vélem :DDD Aki nem azt is megértem ;] Ti is cselekedjetek így :))

Két lépés közt születik a megoldás. "Okos az, aki csak a felét hiszi el annak, amit hall. Zseni az, aki tudja is, hogy melyik felét."

(#30526) SunMount3r válasza SunMount3r (#30518) üzenetére


SunMount3r
nagyúr

Hoppsz, még se lesz jó a K9. Mert fixen pepitában világít és nem lehet belőni egy színűre sem... :(

Search goes on...

(#30527) speed471


speed471
aktív tag

Valaki tudja mi a különbség a 2 közt ? .: :U

ROCCAT Ryos MK Pro

ROCCAT Ryos MK Glow

Két lépés közt születik a megoldás. "Okos az, aki csak a felét hiszi el annak, amit hall. Zseni az, aki tudja is, hogy melyik felét."

(#30528) Entaro válasza speed471 (#30527) üzenetére


Entaro
tag

A Glow nem gombonként állítható világítású. És ha magyar kiosztást veszel csak black kapcsolóval lesz, bár a PRO ba raknak mind a négy féle Cherry -t nem-balkániában

(#30529) speed471 válasza Entaro (#30528) üzenetére


speed471
aktív tag

Köszönöm a gyors választ :R
A pro gombonként állítható világítása van több színben ha jól olvastam?

"black kapcsolóval lesz" Az miért baj?

[ Szerkesztve ]

Két lépés közt születik a megoldás. "Okos az, aki csak a felét hiszi el annak, amit hall. Zseni az, aki tudja is, hogy melyik felét."

(#30530) h-yle válasza speed471 (#30525) üzenetére


h-yle
addikt

Amúgy Mionix Castor egerem van (RGB) és egyetlen értelmes funkciója, hogy leköti a barátnőm 6 éves unokahugát, hogy úúúú világít :D

Billnél azért ez más egy kicsit. Pl. ha lehet rendesen programozni a megvilágítást, akkor hotkey memorizálásban megtanulásban sokat segíthet, vagy indikálhatja ha vált az ember különböző kiosztások között.

Talent is over rated, get back to practice. - Jeremy Piven

(#30531) Entaro válasza speed471 (#30529) üzenetére


Entaro
tag

Nem "baj" egy tény. A kapcsolóra azért hívtam fel megint a figyelmet, mert valaki írta, hogy barnával szerette volna, de black lett. Ha ezen goldolkozol, érdemes lehet utánanézned a különböző kapcsoló fajtáknak/márkáknak.

(#30532) speed471 válasza h-yle (#30530) üzenetére


speed471
aktív tag

Szép egér :DDD Bár ott tényleg semmi értelme :R

Így igaz :)

Két lépés közt születik a megoldás. "Okos az, aki csak a felét hiszi el annak, amit hall. Zseni az, aki tudja is, hogy melyik felét."

(#30533) speed471 válasza Entaro (#30531) üzenetére


speed471
aktív tag

Ilyen összegben van állítható rgb-s mint pl a Tesoro ?

Ahogy olvasgatom és nézem a videót még se tudja a rgb-t a ROCCAT Ryos MK Glow ....tévednék?
Nem érdekel a kapcsoló fajtája majd megszokom :)) ;]

Két lépés közt születik a megoldás. "Okos az, aki csak a felét hiszi el annak, amit hall. Zseni az, aki tudja is, hogy melyik felét."

(#30534) Entaro válasza speed471 (#30533) üzenetére


Entaro
tag

Valóban nem gombonkénti és nem RGB. A Tesoro amit linkeltél pedig Kailh kapcsolós, ami más liga mint a Cherry. 40K ért ne vegyél Kailh-t ...

(#30535) Frogged válasza speed471 (#30533) üzenetére


Frogged
aktív tag

Rálestem a merlinre mert ott vannak olyan dolgok amik máshol nincsenek ithon , felárért általában.
Ott vettem a G.skill ripp jawomat is.
Van ott 34K-ért Cougar x3 attack rgb aluházas cherry mx red kapcsolóval és állítólag magyar lesd meg ha gondolod.

(#30536) Kobak 27


Kobak 27
tag

Sziasztok!

Már többször kérdeztem, de most látom eléggé pörög a topik, így újra felteszem a kérdést. Hasonló billentyűzetet keresek, mint fentebb többen is, magyar, mechanikus, háttér világítós (nem kell az rgb).

Alapvetően 3 opció van most, amit találtam:

- Asus Strix Tactic pro (ebben mondjuk a narancs világítás nem annyira tetszik)
- Tesoro Durandal Ultimate (ha találok még valahol, mondjuk itt még van [link] )
- Roccat Ryos Mk Pro/Glow (tetszik, de nem szeretnék black kapcsolósat)

Mi a véleményetek ezek alapján? Nálam a Tesoro a befutó, de gondoltam futok még egy kört, mert azért nem olcsó dolog.

Kösz.

(#30537) speed471 válasza Frogged (#30535) üzenetére


speed471
aktív tag

Ez nagy segítség rápillantok nagyon szépen köszönöm!! :R

Entaro: Neked is pacsi :) Mit javasolsz?

Két lépés közt születik a megoldás. "Okos az, aki csak a felét hiszi el annak, amit hall. Zseni az, aki tudja is, hogy melyik felét."

(#30538) Entaro válasza speed471 (#30537) üzenetére


Entaro
tag

Én a redet, és még puhább Gateron Clear t szeretem. A black nálam kiesik. A red es Cougar annyiért ha magyar akár jó is lehet azt venném. Magam részéről áttértem az Ansi kiosztásra (angol us) pont azért mert lehetetlen igényeim voltak Iso ra. Ha csak a felirattal meg tudsz barátkozni hogy más, amazon.de n van red kapcsolós Roccat MK Pro, illetve a Corsair ek hada.

(#30539) nyunyu válasza nyunyu (#30421) üzenetére


nyunyu
félisten


Mátrixa sokkal jobbnak tűnik, mint a mai olcsó Cherryknek.

MX1000: THE QUICK BROWN FOX JUMPS OVER THE LAZY DOG
MXB2: HE QUIK BROWN FO JUPS OER HE LA DOG

Viszont ez is 2KRO, W+A+D együtt már nem megy.
(MXB2-nek az E+S+X, meg a kurzor balra+fel+jobbra nem szokott menni.)

Lokál boltban tényleg nem volt AT-PS2 adapter, viszont volt aktív PS2-USB konverterük 1300-ért.
Ma meg bontóban kaptam AT-PS2 adaptert újabb 200-ért, így összesen 3k-ból van egy fasza (német) billzetem, amit már csak ki kéne szőkíteni, hogy a mostani tejeskávé szín helyett az eredeti csontszínben pompázzon.
(Tavalyról maradt pár liter peroxid, talán elég lesz :DDD)

[ Szerkesztve ]

Hello IT! Have you tried turning it off and on again?

(#30540) speed471 válasza Entaro (#30538) üzenetére


speed471
aktív tag

Értem nos szűkítettem picit a kört a ti segítségetekkel köszönöm szépen!

1

2

3

Ebbe a sorrendbe tetszenek. A roccat-ből nincs rgb-s? Nem kell hogy egyesével állítható legyen csak a rgb...
Lehet megkötöm a kompromisszumot a kék leddel

Tesoro-tól e miatt félek idézem.:

"Tesoro-t soha többet
masszív billentyűzetnek tűnik de nem az egyáltalán, a kis panel nagyon is sérülékeny a jobb felső sarokban és a csatlakozók is rendkívül hamar kikoptak nálam

de ami a legérdekesebb hogy színezni csak "gamer mode"-ban lehet ahol letiltja a windows gombot"

Két lépés közt születik a megoldás. "Okos az, aki csak a felét hiszi el annak, amit hall. Zseni az, aki tudja is, hogy melyik felét."

(#30541) Skullwipe válasza nyunyu (#30539) üzenetére


Skullwipe
senior tag

De azért nem válsz meg tőle, igaz? ;]

(#30542) Zsiráfnyál válasza Entaro (#30528) üzenetére


Zsiráfnyál
aktív tag

Ez egyébként hogyan működik ? Az Mk Pro [gyártói weboldalán] egyértelműen azt írják, választhatsz a 4 fajta kapcsoló közül. Ez miért szűkül le fix feketére magyar kiosztás mellett ? Lásd pl [Pixel], de igazából ahogy mondod, minden más forgalmazónál ugyanez a helyzet.

Mármint miért korlátozza a gomb felirata az alatta lévő kapcsoló típusát ? Ha német "Ä" betű van belegravírozva, akkor mehet alá barna kapcsoló, ha magyar "Á", akkor már nem ?

A másik, miért utálják annyira az emberek a fekete kapcsolót ? Sajnos itt mifelénk elég korlátozottak az ember lehetőségei kipróbálás terén, ezért én a saját kezemmel még semmilyen Cherry MX kapcsolót nem nyomtam le, csak random netes videók és leírások alapján próbálom megítélni köztük a különbséget. Van itt nekünk Pécsen egy Media Markt, meg egy Merlin, egyikben sincs igazán egymás mellé pakolva a 4 fajta kapcsoló. :(

[ Szerkesztve ]

(#30543) nyunyu válasza Skullwipe (#30541) üzenetére


nyunyu
félisten

Külföldi fórumokon 35-40€-ért mennek ezek a 20+ éves Cherry doubleshot kupakszettek használtan...

Hülye lennék eladni.

Hello IT! Have you tried turning it off and on again?

(#30544) speed471 válasza Zsiráfnyál (#30542) üzenetére


speed471
aktív tag

"A másik, miért utálják annyira az emberek a fekete kapcsolót ?"

Ahogy én olvastam van egy emberke akinek van Cherry MX ill black is kipróbálta ill egyik munkahelyi másik otthoni...Azt írta ő nem vesz észre különbséget :U

Két lépés közt születik a megoldás. "Okos az, aki csak a felét hiszi el annak, amit hall. Zseni az, aki tudja is, hogy melyik felét."

(#30545) Skullwipe válasza nyunyu (#30543) üzenetére


Skullwipe
senior tag

Jó, de meg is veszik? Árulhatod annyiért, ameddig világ a világ, te is csak azért vetted meg mert normális áron volt. Amúgy értem én a doubleshot az tényleg szuper dolog, a régi ps2 joyok is ilyenek.

[ Szerkesztve ]

(#30546) Frogged válasza speed471 (#30540) üzenetére


Frogged
aktív tag

Ennyi pénzért a tesoro szerintem a legrosszabb ajánlat a 3 közül , kailh kapcsolót ennyiért nem buli.
A másik 2 meg egyéni preferencia egyiken az rgb hiányzik másikon meg a csuklótámasz.
Az hogy melyik tetszik jobban az ízlés kérdése az mx red kapcsoló és félig aluház miatt én cougart venném meg az ára miatt.
Viszont a cougaral nincs ithon tapasztalat (amazonon nézegettem régebben ott mondjuk jókat írtak róla a vásárlók) a Ryos meg ajánlott listás.

[ Szerkesztve ]

(#30547) FireKeeper válasza nyunyu (#30543) üzenetére


FireKeeper
nagyúr

de amúgy hol sikerült kukázni? garázsvásár? raktárkisöprés?

steam, GOG, uPlay: @petermadach || HotS: PeterMadach#2675 || Xperia 10 V || Ultrawide & SFF masterrace || Unofficial and unpaid VXE R1 shill

(#30548) Entaro válasza speed471 (#30544) üzenetére


Entaro
tag

Ezt nem tudom értelmezni, mert Cherry MX a márka, a black meg azon belül a típus. Nekem van red, volt black em, utobbit eladtam. Ha azt mondja valaki egyforma, hazudik.

(#30549) speed471 válasza Frogged (#30546) üzenetére


speed471
aktív tag

Értem :R már csak fejtsd ki nekem a véleményed miért aggódsz ennyire a kailh kapcsoló véget?

Annyira 40K ért nem lehet rossz gondolom, amúgy roccet jobban tetszik minden tekintetben, csak a fránya rgb! De tudom hogy ezt magamnak kell megvívnom..... Ami még iszonyatosan tetszik az Logitech bár ebből láttam numlokosat de most nem találom hasonlóan nézett ki, de az a fránya us

Meg van :U

Sokan írják hogy angolnál csak a í más de a y,z és a ékezetek? :U

[ Szerkesztve ]

Két lépés közt születik a megoldás. "Okos az, aki csak a felét hiszi el annak, amit hall. Zseni az, aki tudja is, hogy melyik felét."

(#30550) speed471 válasza Entaro (#30548) üzenetére


speed471
aktív tag

Nah arra gondoltam black/brown sorry :R :B

Két lépés közt születik a megoldás. "Okos az, aki csak a felét hiszi el annak, amit hall. Zseni az, aki tudja is, hogy melyik felét."

Útvonal

Fórumok  »  Beviteli eszközök  »  Milyen billentyűzetet vegyek? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.