Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
ROBOTER
addikt
Már van lenstipen 17/1.8 teszt?
-
HÁZIGAZDA
válasz ROBOTER #20304 üzenetére
szomorú, úgy tűnik, hogy a jobb af és jobb flare-mentesség a két előnye, cserébe a pana 20-as alapvetően jobb optikailag. mindezek fényében nem ér többet nála. kár, hogy nem lett igazán ütős. még mindig a 45/1,8 a legjobb vétel az oly fix sorból.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
Marseille199
senior tag
Tőlem független okok miatt nem voltam jelen az elmúlt két hétben, most lassan elkezdem átrágni magam, a 700 hsz-en
Addig is egy mai termés a Margit-szigetről:
Szerk, meg még egy, vidám:
[ Szerkesztve ]
"Amikor a kép életlen, a gondolat éles, és amikor a kép éles, a gondolat eltávolodik a fókuszponttól." - Hiroshi Sugimoto
-
t72killer
titán
válasz ROBOTER #20304 üzenetére
Igen, némi lengyel nyelvlecke után kijött az angol verzió is (komolyan, a szakmában érdemes lesz lengyelül megtanulni )
[ Szerkesztve ]
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
need
addikt
válasz Marseille199 #20307 üzenetére
már hiányoltalak..
a fekete/fehér.. az nagyon ott van..
45/1.8 lőtted gondolom..D750+Tami 24-70..Nikon 70-200 f/2.8 vrII....Diablo3 Battletag: norennord#2734 Division 2 noren73
-
sphe
senior tag
A néni táskájának és szoknyájának aurája van. Vagy csak én látom?
A vidám is tetszik.Xiaomi 14 tokok eladóak! https://hardverapro.hu/apro/xiaomi_14_telefon_tok_tokok_uj
-
k1csi
senior tag
Azért most a lenstip nagyon durván leírta a 17 1.8-at. Ekkora kontrasztot ritkán látni a blogger leírások meg a lenstip között.
Pl. vsz. a 12 f/2 sem jobb obi (ok, nagyobb látószög), mégsem írták le ennyire.Persze én is többet vártam felbontásban, kevesebb CA-val, kevesebb vignetta stb. Kicsit olyan 17 2.8 v2 lett (pl a szélén azonos rekeszen kb. annyi a vignetta mint a 2.8-nak, nyitva meg az extra fényerő nagyrészét elviszi)...
Listaáron biztos nem venném. Mire meg elfogadható lesz az ára, lehet ennyiért már alig használt FF vázat is adnak...
Nem tudom miért gondolják mostanában a m43 gyártók, hogy prémium rendszert fognak a felhasználók belőle építeni, sokkal inkább másod (jobban eleresztett országokban n-ed) váznak veszik nagyobb szenzorosok (tükrösök vagy tükörnélküliek) mellé.Amit a fotózásról szeretnél tudni Chuck Gardnertől: http://super.nova.org/DPR/
-
HÁZIGAZDA
azért egy jó mechanikai minőségű, komolyan megcsinált, fasza üveg sosem volt olcsó. sosem lesz kitobi árban egy ilyen cucc. és azzal sincs gond, hogy végre nem csak f5,6-11 zoomokat csinálnak, szerintem belefér, hogy aki kompakt helyett veszi, az használja a kitobit, aki meg komolyabbra vágyik, az azokat. oké, persze azért tényleg túl drága minden, de mondjuk 2/3-os áron már elég korrekt lenne.
-
t72killer
titán
Sztem ez a kör 1szerűen nem jött össze az olynak. Más is gyártott már prémium kategóriába szánt lencsét, amit simán lekörözött egy olcsóbb konkurens.
" miért gondolják mostanában a m43 gyártók, hogy prémium rendszert fognak a felhasználók belőle építeni,...
Pár területen már építenek profik m4/3-ra: videózás (itt nem csak a gh-sorozatra gondolok, van egyéb, nem olypana profi kamera is), vízalatti fotózás. Oké, KF, FF gépet is lehet víz alá vinni, de az már nagyon nem az átlag nyugati fotós ktg-vetése.30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
Tulku
veterán
No komám marszej, néked lenne való az x100...nem, nem tukmálni akarom, már ellőttem, de ezek tiszta x100 képek...
Bánhatod hogy nem jöttél a kelenföldi erőmű közelébe
szerk: Ja és akkor semmi cicó...náne lr meg társai...onlí jépeg...
[ Szerkesztve ]
-
robi-k
őstag
Ma megjött a Pana 20/f1.7 obi. Igazán jól áll a kis Oly E-PM1 vázon, és valóban igen érdekes (nosztalgia élményeket felidéző) az AF működése
Kérdés: hogyan lehet letesztelni, hogy nem-e hibás esetleg az obi (használtan lett véve, és bár a tesztképek készítése során nem vettem észre semmi gondot vele, de szeretnék biztosra menni)? Van erre valami teszt metódus? -
Tulku
veterán
válasz robi-k #20318 üzenetére
Ha 1,7-en meg vagy elégedve az eredménnyel, karba teheted a kezed és tölthetsz egy csepp áldomást...
Vannak erősen penge darabok már 1,7-en...ezeknek elég kemény hátterük van...a lágyabbaknak értelemszerűen lágyabb a hátterük...most így utólag én lehet az utóbbiakat pártolom...
-
Marseille199
senior tag
Teljesen jól látod. Ez is jpeg, és siettem, aztán jópár értékkel alexpós lett a kép. Nem tudtam máshogy élvezhetővé varázsolni. Bár ha több időt töltök vele, akkor sikerülhetet volna
"Amikor a kép életlen, a gondolat éles, és amikor a kép éles, a gondolat eltávolodik a fókuszponttól." - Hiroshi Sugimoto
-
Marseille199
senior tag
Hát, bánom is. Csak nincs mostanában meghalni sem időm, ennek a mai fél óra fotózásnak is úgy üröltem, mint majom a farkának. )
Én nem szívbajozok, ilyen pc-vel csak jpegben tolom, örülök, ha ezek alatt nem szakad össze a rendszer
-
arn
félisten
válasz Marseille199 #20323 üzenetére
ha ez vigasztal, en amig a masik buszra varok, addig van egy 10 percem fotozni ki is setalok a mirabell parkba (salzburg), aztan fotozom a kodot, meg a szobrokat. ebben jo az mft... vettem egy kompakt taskat, ami pici, mindig a zsakomban van, benne a pl2+20 komboval.
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
Tulku
veterán
válasz sebgutkopf #20325 üzenetére
Nem eszik azért oly forrón a kását...
1. egy elő-elő példányból (tesztből) azért ne vég következtessünk
2. ne prejudikáljunk
3. és persze az sem biztos hogy nex obi vonalon változik valami (legalábbis előnyére) -
titán
válasz sebgutkopf #20328 üzenetére
Úgy látszik, sokan aggódnak, Tulkunál sem lengett ki a humordetektor
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
FEDman
addikt
válasz sebgutkopf #20325 üzenetére
Vagy csak megint olyan emberek osztják itt az észt akiknek amúgy lövésük sincs az egészről..
Az mZD 17/1,8 egy baromi jó üveg lett. Aki bármilyen szinten egy lapon emlegeti az mZD17/2,8-al az szerintem valahol nagyon eltévedt fél úton. Sőt, tovább megyek összességében én jobb üvegnek tartom, mint a Lumix 20/1,7-et. Ami igazából egy ponton tud érdemben jobb lenni és az az élesség/kontraszt nyitott rekeszen. De ez se azért van, mert a 17/1,8 ilyen téren gyenge lenne, hanem inkább csak azért mert a Pana palacsinta őrült módjára messze az elvárt szint fölött teljesít ilyen téren. Ami néha jó, néha meg jobb lenne egy kicsit puhább elegánsabb kép is, de erre képtelen.
Minden más téren, bokeh karaktere, CA, ellenfény kezelése, mind az Oly a jobb üveg. Míg egy pici felbontás különbséget max pixel kukkolva lesz érzékelhető, addig ezek már normál felhasználás mellett látható különbségeket eredményeznek. Persze az Oly pont annyival drágább is, hogy a Lumix 20/1,7 továbbra is egy nagyon jó alternatíva maradjon.
Ami a Sony vonalat illeti, amit eddig láttam abból nekem az derült ki, hogy vadi új NEX 35/1,8-as Sony obi csak álmodhat olyan nyitott rekeszes teljesítményről, mint amit az Oly 17/1,8 tud.A CA-ra izguló kollegáknak meg csak annyit, hogy amennyit ez a 17/1,8 termel azt még korrigálni se érdemes olyan jelentéktelen. Persze aki csak pixel kukkol, meg teszteket olvasgat fotózás helyett annak biztos ennyi CA is már negatívumként jelenik meg.
Azoknak meg akik fotózni is szeretnek azt üzenem, hogy amíg a NEX-es 1100$-os Zeiss E 24/1,8 ekkorát CA-zik nyitott rekeszen és ekkorát f/8-ra lerekeszelve, addig kár aggódni azon ha egy Olympus objektíven nagyítóval vizsgálva kimutatható egy minimális kis CA.
Jó dolog a tesztek olvasgatása, csak önmagában semmit nem ér ha az ember az ott kapott eredményeket képtelen a való életre lefordítani.
Na tessék, már megint nem bírtam befogni a pofám.
[ Szerkesztve ]
-
Mr.Csizmás
titán
oly 17-re izgulóknak lehet hegyezni a cerkát, nokton 17.5 csak 1k eur
meg bónusz 3rdparty 34/1.8 [link] nem tűnik rossznak
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
neevous
tag
válasz Mr.Csizmás #20331 üzenetére
Itt olcsóbb a Nokton: [link]
https://www.flickr.com/photos/david_papp/
-
FEDman
addikt
válasz sebgutkopf #20333 üzenetére
Dehogynem, vágtam. Neked válaszoltam ugyan, de ez inkább az itteni megmondóembereknek szólt.
-
HÁZIGAZDA
válasz sebgutkopf #20333 üzenetére
hát igen, akartam mondani, hogy azért szeretne a sony idáig süllyedni, hogy ennyiért, ekkora és ilyen üveget ad ki. ami miatt én egy kicsit szomorú vagyok, hogy nem veri le mindenben a 20-ast , de fedman kommentje után máris jobban megnyugodtam.
-
t72killer
titán
válasz FEDman #20330 üzenetére
Nekem a való életre lefordítás = lövök ebayről egy 20-as panát 300$ körül (tegnap majdnem sikerült ). Aztán idővel vázat is nézek alá Ami nem szokott tetszeni az az ellenfény kezelése (nagyon megszenvedtem anno egy sigma 24-70-nel) - azért a képeit nézegetve ebben a pana 20-as nem rossz.
Amúgy külalakra nagyon vagány a 17-es, szép lenne egy 12-17-45-75 sor (szerk: +ezüst 7.5 Samival kiegészítve persze)
[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
válasz madgie #20337 üzenetére
Svájci példány volt, és járok arrafelé (Ehhez viszont tuti jó lenne átevezni a nagy vizen túlra )
#20339: köszi! én is kaptam már pozitív visszajelzést 1-ik-másik angol eladótól, meglássuk, hogy érnek véget a licitek.
[ Szerkesztve ]
-
robi-k
őstag
válasz t72killer #20336 üzenetére
Én az angol Ebay-en vettem egy majdnem új ezüstös színű Pana 20/1.7 obit dobozostól, papírokkal együtt, szállítási költséggel együtt 212 fontért (igaz, az eladó először nem akart külföldre eladni - ezt a termékre adott kérdéseknél ki is emelte - de nem tiltotta le a külföldi licitálókat
Én meg természetesen licitáltam, megnyertem és utána levelezésben meggyőztem az eladót, hogy azért Magyarország nem a világ vége (a távolságot tekintve, politizálni pedig nem akarok), és végül elküldte -
Tulku
veterán
Volt olyan 20-asom ami nem volt olyan pengeéles 1,7-en (és 2,8 környékére érte el azt amit egy másik már 2 körül biztosan hozott) viszont a háttere sokkal szebb volt...persze én technob..i rögtön eladtam 70-ért...hogy nem jó...utólag visszanézegetve pedig meglepően jól mutatnak az 1,7-es rekesszel készült képei ÖSSZESSÉGÉBEN a másik 20-ashoz képest.
Hozzáteszem én nem értek a ca és egyéb effektek vizsgálatához...erre vannak itt sokkal avatottabb egyének...annyit látok, hogy a 20-as 1,7-en erőst vinyettál, de LR orvos javítja... -
k1csi
senior tag
válasz OPiiPO #20317 üzenetére
Bár nincs a listában első helyen említeném a geometriai torzítást. Ezt hatékonyan javítják és ha jól tudom a gyutávot (látószöget) is a torzítás javítása után adják meg.
A CA-t Pana váz Pana obival JPG-ben javítja. Sokat (számomra legalábbis) nem ér mert azokat a Pana obikat amit próbáltam/használok nem mutatnak érdemi CA-t amivel érdemes lenne foglalkozni ill. a Pana JPG-nél meg van jobb is. Ez azért hasznos lehetne, ha minden obival menne (és hátrányát sem látom ha akár RAW-ban megcsinálnák, nem tudom ez lehetséges lenne-e).
A vignettát is hasonlóan javítják, de ezt nem teljesen és ez azért nagyobb macera mert ugye egy alexpós/alacsony kontrasztos képrészletet kell felhúzni (ami pl. a zajt is emeli).
Ez fényerős nagylátónál egyáltalán nem ritka jelenség (persze a 17 1.8 annyira se nem nagylátó, se nem fényerős), nagyobb szenzoron még halmozottabban is jelenetkezik (pl. nézd meg a Canon 24 1.4 II lenstip leírását ahol a javítás problémáját is leírják).
Egyébként extrém vignetta a szélek felbontáscsökkenéséért is felelős mert rontja a kontrasztot.Persze aki kedveli a vignettát és konstans/vagy gyakran alkalmazza ez egyáltalán nem hátrány.
Amit a fotózásról szeretnél tudni Chuck Gardnertől: http://super.nova.org/DPR/
-
t72killer
titán
"Persze aki kedveli a vignettát és konstans/vagy gyakran alkalmazza ez egyáltalán nem hátrány"
hja, én inkább berakok PS-ban egy művignettát, v a kép köré ovális kivágású keretet...
A RAW-val elvileg bármit meg lehet csinálni a vázban - csak akkor már nem lesz RAW. A nikon pl hotpixelt (és csillagokat...) szűr, tömörít - a canon regisztrált hotpixeleket von ki, stb.
Az olynál pl meglepett egy kicsit a nyersképek mérete, (OMD vs GX1-nél az orf-ek kb feleakkorák, mint a pana nyersképei) úgy tűnik, tömörítenek.[ Szerkesztve ]
-
Szulita
tag
válasz FEDman #20330 üzenetére
Te miért nem blogolsz ilyen témában? Olvasva az utóbbi hónapokban az írásaidat, nemegy közülük simán mehetne egy az egyben is fel. És végre lenne egy magyar oldal is (a PH-t leszámítva természetesen (hol lehet nyalós szmájlit találni?? )), ahol érdemi információk lennének a fórumokban megjelenő sok f@szság mellett.
(Ez hót komoly gondolat ám, nem cikizés..)
[ Szerkesztve ]
"Kellett nektek erre a kurv@ bolygóra leszállni és a f@sza gyereket játszani...és miért vagy ilyen rohadt büdös??" by Capt. Steven Hiller
-
Freddy76
addikt
Madgie, írhatnál összefoglalót a tücsökről. Nagyon kiváncsi vagyok rá. Egyelőre csak leírásokból ismerem a gépet, de nagyon bejön, még a végén eladom a szettem és veszek egy x100-at és egy alap dslr szettet.
Fedman: szerintem se hagyd abba az írkálást ide. Amit te írsz, azt még érteni is szoktam...
"Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."
-
madgie
titán
válasz Freddy76 #20348 üzenetére
Korai még, igazából egy darab értelmes képet nem lőttem vele... mondjuk amúgy se nagyon szoktam olyat
No, itt van három kattingatás máról:
Igazából őrület, hogy a Lightroom-ot pöcögtetem ennél a tücsöknél is, pedig eléggé jpg masina a cucc. A dinamikatartomány alapbeállításban is baba, sőt, az egész Fuji standard (provia) színmód elég visszafogott, nem az én "szanszéjjel húzgálom az összes csúszkát a lájtrúmban" módimmal működik. Persze ott a Velvia, meg az Astia is, de mondom, még minden korai, apró tapasztalatokról beszélhetek maximum.
A DR200/DR400 jpg képeknél óriási, direkt keresni kell, ha ki akarom "csorgatni" a hisztogram valamelyik oldalát, külső rawkonverternél viszont látszik, hogy szoftveres móka, ugyanis azoknál alulexponált képet kapsz kiindulónak (DR400 esetében 2 fényértékenyivel). Magyarul az X100 alálő, majd az árnyékokat felhúzza. Elég szépen csinálja amúgy, az eddigi tapasztalatok alapján hajlamosabb a LR hamarabb sávosítani ilyenkor a finom színátmeneteket, mint maga a kis X100. Ez egyrészt nagyon szép a váztól, másrészt viszont nem tudjuk, mennyi tartalék van azokban a rawokban, mennyire aknázza kis mondjuk a LR azokat.
Az ND szűrőről csak ódákat tudok zengeni. Zseniális, tűz a nap, FN gombra klatty (oda programoztam, a DR meg a raw gombra van lőve), máris nyitott rekesszel bohóckodhatok tovább. Képminőségromlást nem láttam tőle, igaz, nem is nagyon lőttem összehasonlító képeket.
Ja,a színek! Fuji, csak így tömören. Erősen szoknom kell még, hogy alapvetően évek óta elnyomom az utómunkáknál a zöld színt, itt meg olyan finom zöld tónusok vannak, amit még szinte sehol nem láttam eddig. Kékben szvsz az Oly továbbra is az ász, vörösökben hála Istennek ez is visszafogott, nem régi Panásan ordenáré túlszaturált vereseket lő (az is csak jpg volt persze, rawban korrigálható). Megpróbáltam pár színprofilt gyártani hozzá a ColorChecker-rel, de nem érdemes igazán erőltetni.
Autofókusz megszokható sebességű, apróbb nyavalyáim még mindig vannak, de hát Parci megmondta, egy Panab*zinak semmi más nem jó. OVF szép, jó, de alapvetően a lefedettsége és a parallaxis móka miatt inkább az EVF-et részesítem egyelőre előnyben. Annál viszont kicsit zavaró, hogy ha kenyomom félig az expógombot (tehát elindul az AF), akkor megakad picit a keresőkép. Lehet sok kontraszt AF gépnél így van, Panáknál pont nem . Külön kapcsolható makró módot érdemes hanyagolni, ide katt, oda katt, szemtől elvesz, blabla... átnyomom vakon MF-re, az AE-Lock gomb olyankor elindítja az autofókuszt, akár makró tartományú dolgokra is sikerrel áll rá.
Ja, az is jó, hogy a hátsó tárcsát megnyomva belenagyít a képbe, akár AF módban is. OVF és EVF módban egyaránt pofátlanul pontos a hisztogram, szépen lehet expókorrekciózni még a kattintás előtt.
Talán még a központ zár érdemelne pár szót, de nincs miért: abszolút kussban van, közelről is alig hallani, ahogy babapuszi-szerűen muzsikál.
SD kártya nyavalyát nem vettem észre, minden nálam lévő SD-vel ugyanúgy éled, ugyanolyan középszerű tempóval írkálja magának a raw+jpg képecskéket, de hát nem D3s ez, hová sietnék
Ahhoz képest, hogy nem akartam írni, csinos kis szóf*sás lett a végére
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest