Hirdetés
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- ldave: New Game Blitz - 2025
- sziku69: Szólánc.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Gurulunk, WAZE?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
Új hozzászólás Aktív témák
-
b.vr
őstag
"obit nézegetve rendszer tervezésnek akkor van értelme, ha tényleg sok obit akar cipelgetni valaki és van is pénze rá."
Ez szerintem nem így van.
Amit arn mondott ("Eloszor obi kell, es ahhoz a vaz. Jo obival es szar vazzal altalaban elobbre vagy, mint forditva") , azt nagyon úgy gondolom én is, és ha most megint szóba kerül akkor már le is írom. Az én értelmezésemben ez annyit jelent, hogy ha valaki rászánja magát az első nem-kompakt gépére (mondjuk topic-hűen legyen ez történetesen egy m43-nál) és tudja hogy mennyi pénzt tud és szeretne erre szánni, akkor azt ne úgy ossza be hogy ebből veszi az elérhető legjobb gépet zoom kitobival, hanem (feltéve ha fényképezni szeretne, és nem csak dokumentálni) inkább lépjen vissza első körben egy á-rkategórát (akár újban, akár használtan - éretlemszerűen arról van szó ha van azért egy kis mozgástér, mondjuk egy GF5 vagy G5 kit árában gondokozik, ha feljebb akkor meg főleg) és a különbözetből vegyen legalább egy olyan objektívet aminek (egy kitobihoz képest) karaktere van.
(Személyes példaként, én egy éve nem az akkor megjelenő G5-öt vettem, hanem a GF3-at _és_ rögtön hozzá az Oly 45/1.8-at. Tudtam hogy decemberre úgyis drasztikusan le fog esni a G5 ára, ellenben addig is fényképeztem a 45-össel, ahol van érdemi játék a mélységélességgel, tudtam fotózni beltérben vaku nélkül kevés fényben a cseperedő unokahúgomat, végigfotóztam egy prágai jégkorongmeccset NHL-sztárokkal aztán az éjszakai prágai belvárost stb, stb.)
De persze a konkrétumok szintjén ez már teljesen szubjektív, én tudtam hogy portét is szeretnék fotózni és játszani szeretnék a háttérelmosással. Más gondolhatja azt, hogy neki jobban bejönne az itt (is) nagyon dicsért 20-as palacsinta. Vagy kitben egy 14-es palacsinta (az még olcsóbb)
Annál is inkább, mert a gépeknél elég gyors a technológiai fejlődés, évente jönnek ki újak, értékes és kevésbé értékes fejlesztésekkel, de az biztos (és most ez számít) hogy folyamatosan szorítva lefelé az árakat, ellenben az objektívekre csak nagyon lassan jönnek ki helyettesítő termékek (ha jönnek egyáltalán...) így azok elég jól őrzik az árukat) -
világos, hogy jobb a 3f szenzora (ami az egyik legjobb aps-c szenzor, míg az e-pl1-é kicsit öregecskedő). ha nagyon-nagyon engedékenyek vagyunk, akkor legyen 2 fé különbség. bár valami azt súgja, hogy csak jobb az e-pl1 iso 1600-on, mint az a nex 6400-on. talán inkább iso 100 volna az érdemi különbség, mert az nincs is az oly-n... de lehet, hogy a nex-en sem?
mindenesetre, mielőtt bárkit megtévesztünk, az e-pl1 szenzora jó (könyörgöm, hiszen alapérzékenységen jobb, mint mondjuk egy nikon d300/d2x!), sőt, kifejezetten jó. a nex 3f-é meg talán a legjobb aps-c szenzor.
-
jjeahh
nagyúr
Amikor témába jön, hogy m4/3 zsebbarát, sosem tudom elképzelni, hogy valaki tényleg zsebre is vágja. Ha nagyon bő nadrágban jársz, lehet, hogy nem dudorodik, de akkor is kell neki valami brutálmasszív öv, ami megtartja az 500 grammot. Szerintem itt inkább a súly, ami előny dslr-el szemben, illetve kis fixekkel tényleg elfér retikülben...na de csak szerintem...persze, ha kabátzsebről van szó, az más...szóval Screammm, szerintem gondold át, a te zsebed mekkora, én lehet, hogy nyugodtan megvenném nagy zoommal, telével is, mivel zsebre úgysem rakom, és még mindíg könnyebb, mint dslr, vagyis nyakban, vállon nem kényelmetlen, hosszú távon sem. Szerintem...szerintem
-
madgie
titán
NEX3-am pont volt, de nem maradt meg sokáig nálam, csillagfotónál messze nem hozta azt, amit vártam. A kék csatornáknál valamiért mintha "összefolytak" volna színek, nem váltak el úgy a csillagok az égbolton, mint az abszolút nem csillagfotós GH1-nél, vagy az olcsó GF1-nél. Nem mellesleg utáltam befőttesgumizni, mert a távkioldó-csati lemaradt róla.
-
miért néztem volna le, hol írtam, hogy ne az volna a legjobb a három közül? viszont a nex-3 lapkája még a régebbi generációs sony, az 5n-é például mérhetően jobb. másrészt, a csillagfotózás spéci felhasználás, ott nem is annyira az abszolút jóság számít, hanem az, hogy azt konkrétan hogy viseli. és hát a pana lapkák szarul, madgie mindig mondja.
-
Szulita28
senior tag
Biztosan gyengébb, mint a G5, de én nem szoktam ezzel bajlódni

Valóban, érzetre mintha gyakrabban villogna a bebukás/kiégés (nyilván megfelelő helyzetre értve), de ezt véletlenül se vegyétek mérvadónak. Ráadásul, én nem raw-ozok, és abból nyilván (mindkét esetben) sokkal több mindent elő lehetne még szedni.
De amúgy pont emiatt fáj(na) a fogam a Fuji-ra (amellett, h gyönyörű
), h rossz fények között minél jobb legyen akkor már a "tudása" (magas ISO, dinamika, DOF) a nagyobb szenzoros gépnek. -
FEDman
addikt
Az teljesen jogos, hogy a Sony 20, az Oly meg "csak" 12Mp-es.
Ugyanakkor én ezt beleszámítva állítom, hogy a Sony obija közelébe sincs az Olyénak.Leméreteztem neked a Sony képét 12Mp-esre a könnyebb összehasonlítás végett és így egymás mellé tettem 2 cop-ot:
Ezek közül az első kivágás ráadásul majdnem a kép közepe! Ehhez képest szerintem elég lehangoló, hogy mikrokontrasztnak még csak jelét se nagyon mutatja a Sony obija.

-
a 16 mp-es mft szenzorok elég jók már, főleg a sony. ugyanígy, a 20 mp-es samsung nx szenzor is remek. a 16-24 mp-es sony nex szenzorok dettó. rég nem ez a szűk keresztmetszet ma már. sokan elfelejtik (nem neked írom, általában), hogy ez az egész zaj/dinamika/dxo-mánia semennyire sem visz előre. tényleg nem. egy eszköz kell, amit használsz is (ergo szereted, nálad van), és amivel elkészíted a képet. ez a legfontosabb. a képen lévő zaj mennyisége ma már tök lényegtelen.
nekem egy modern csúcskompakt is lefedi a céljaim 80%-át, egyedül az árukkal nem vagyok kibékülve.
-
törölt tag
Amilyen képeket csinálok vele, az nekem tetszik. Mivel nem ebből élek és csak saját magam és környezetem szórakoztatására használom, eddig elégedett vagyok vele. Aztán lehet hogy egy kompakt géppel is meg lehet ezt csinálni csak érteni kell hozzá

Egyéb képeket nézegetve valahogy mindig azt érzem hogy amiket én csinálok, azokat elég rossz szemmel nézem,készítem.
-
Studi
veterán
Nem mondom hogy használhatatlanok ezek a cuccok. De ha picit nagyobb súlyt raksz rá, akkor már okozhatnak bosszúságot.
Sima aluminiumból vannak, ami rugalmas. Ha megmozdítod, beremeg, és nagyon sok idő kell neki, mire megnyugszik. Nem véletlen használnak komolyabb gyártók magnézium-aluminium ötvözetet, vagy anodizált aluminiumot, amik hasonló tömeg mellett sokkal merevebbek, mozgatás után töredék idő alatt megnyugszanak.Ettől függetlenül, ha valaki nem szeretne szánni több pénzt ilyesmire, akkor vehet ilyen állványt, csak figyeljen nagyon oda, hogy a géphez érést követően legalább 4-5 másodperc teljen el exponálásig, és tükrösnél ne feledje el a z előzetes tükörfelcsapást se.
-
rbalint88
veterán
én is nex és mft között vacilláltam, végül egy gf5 lett. majd ha lesz pénzem, tudok hozzá venni egy jobb vázat és nem kell eldobálnom az objektíveket, nem kell tipródni azon, hogy megvegyem-e az objektívet vagy sem, mert mi van, ha vázat akarok cserélni és nem lesz megfelelő. (slt gépek "túl nagyok") mft-nél tudom, hogy ott a G5 váz, ami pont megfelelő lesz és akár meg is lehet tartani mellé a GF5-öt utazós gépnek/asszonynak/bármire, mert a váz használtpiaci ára úgyis annyira alacsony lesz, hogy meg is maradhat.
emellett objektívek között is valahogy szimpatikusabb darabok vannak, fixekből mindenképp nagyobb és legfőképp olcsóbb a választék.ha csak kitobival akar az ember pötyögtetni, akkor lehet értelme a nexnek, vagy ha valaki nem tudja mire költeni a pénzét és szeretne másfélszeres árat kifizetni minimálisan jobb képességekért (sorozatfelvétel pl.)használ valaki 25mm-es cctv kamerát? tapasztalat mi vele? szimpatikus a kis mérete és az 1,4-es fényerő, emellett kb annyiba kerül, mint az exaktás zeissekhez az adapter, ennek megfelelően inkább ezt tenném ki mindenféle külső hatásoknak. másrészt nem tudom, hogy a 35mm-es és 75mm-es fixekkel mit kezdenék, a 25mm-től tudom mit várjak kb... plusz a leica 25/f1,4-en kívül nem tudok hirtelen más ilyen gyújtótávolságú obit, ez meg huszadannyiba se kerül.
-
FEDman
addikt
Nézd, ha valaki egy minél olcsóbb használt lebutított belépő mirrorless vázat keres és nem igényli az EVF-et + megelégszik a fényerőtlen kit obi + filléres manuális üvegek való játékkal akkor annak tényleg lehet sokkal jobb vétel egy NEX-3.
Egyébként meg amellett, hogy az E-PL1 egy korrekt kis váz volt a maga idejében és végül is most se rossz vétel ahhoz képest hogy mennyire padlón van az ára. De azért meg kell jegyeznem, hogy ha valaki e váz alapján ítéli meg, hogy az mFT rendszer szenzorban, sebességben és úgy általában működési stabilitásban (AF) mire képes akkor az azt hiszem nagyon becsapja magát.

-
madgie
titán
Nem tudom... eddig a pix/indexen mindenem elment, de gyanítom, hogy a karácsonyi költekezés utáni szokásos téli ubiszezon meg az x100s bejelentése együtt okozza ezt a sorbanállást a cuccért.
Mondjuk a G3 is csak az asztalon áll, jövő héten esküvőt kell vele fotóznom, addig kicsit szokni kéne

-
várj, azért ez nem ilyen egyszerű. egy kompakt alapérzékenységen is elég zajos, míg egy nagy szenzoros milc nem. egy dolog, hogy a mélységélességet kb. ekvivalensre ki lehet hozni azzal, hogy sötét kitzoomot teszünk a milc-re, de attól még a kompakt iso 100-on is úgy fog kinézni, mint a milc iso 1600-3200-on, sajnos. ez független az obitól.
-
azért a nagyobb szenzornak mindenképpen vannak előnyei, dinamika és zaj terén például. de engem ne győzködj, egy megfelelő überkompakt esetén eladnék mindent.
viszont a ricoh p10 azért érezhetően kevés lesz, most nézegetem a síelős képeket, hát... elfogadhatóak, legtöbbször, de semmiképp sem több. valószínűleg a fuji-féle 2/3" az egészséges minimum tényleg, vagy a sony-féle 1". ez sajnos jelentősen limitálja a lehetőségeim.
-
a színek sztem torzak, a ferde vonalak erősen recésednek (nincs aa-szűrő?), de közben nincs több részlet, mint az oly-nál, ahol nincs rece. és zajosabb, valahogy. de ez csak a dpreview raw tesztábrája alapján. amúgy meg ezek apró dolgok igazából, ha valakinek bejön a 24-90-es átfogás, jó cucc az lx-7.
-
sphe
senior tag
Elnézést, ide iso100-at akartam írni, mert ugye sok olyn az induló iso 200. De aki érteni akarja az meg fogja érteni.
arn: így még nem gondoltam végig, ez hasznos megközelítés volt! Tehát hogyha a raw dinamikája nem esik nagyot miközben nő az iso, akkor ez nem is ellenünk, hanem értünk is történik. Köszi.
-
arn
félisten
nincs baj a meresekkel... csak az ertelmezessel. azert exponaljak alul a rawot, hogy felul ne egjen be, es maradjon annyi tartalek, hogy swesen korrigalni lehessen. tehat a sotet reszeken a jpgmotor huz annyit, hogy az isonak a korrigalt kep megfeleljen. lehet igy is elter, de mindenesetre sokkal kozelebb van, mint a rawos meres. korabban nem volt jellemzo ez a szintu csucsfenyfigyeles, illetve a szenzorok fejlodtek annyit, hogy tobb bennuk a tartalek, es jobban elternek a fenymerotol. meg kell azt is oldniuk, amikor egy kontrasztos temat fotozol - ha megnezed rawban, alulexponalt az egesz kepre nezve - szvsz kb annyival exponaljak alul, mint amennyit "elcsalnak".
-
arn
félisten
koszi
kozben meg kiprobaltam parat, a dxo nem is rossz. a szenzorhoz es az obidhoz tolt le profilt (es tenyleg korrigalja), lehet benne vagni is. a rawtherapyba beletomtek egy csomo ficsort, de baromi sokat kell kattintgatni, pedig epp az lenne a lenyege ennek a sorozatfeldolgozasnak, hogy gyorsan elerhetoek legyenek a funkciok, amugy hasznalhatom a psot is.a corel aftershotot, meg a capture onet probalgatom meg.
az isoval nem csalnak, csak a jpget kellene figyelembe venni...
-
írja, hogy idővel biztos lesz, ami jól kezeli. és igen, szerintem is az x-e1 lenne a másik nagy esélyes. de tény, hogy az m4/3 jóval érettebb rendszer jelenleg. és az is tény, hogy az om-d-nek elég jónak kellett lennie azért önmagában is ahhoz, hogy végül az élre tegye a "blogoló emberke"

-
ati3x
senior tag
Jó, jó ez meggyőző... De amint látom, itt a 650D live view módban hasonlítják a G5-höz.. Nem mondom, a live view is jó, pláne kihajtható tapis kijelzővel.. De amikor "rendes" tehát "kukucskán" keresztül használod a 600 vagy 650D-t, akkor érzésemre bármilyen live view-es cuccot lealáz! Én erre gondoltam.. Ha lenne tükörrefis gépem, akkor az esetek többségében nem live view-et használnék..

-
ok, megnézegetem. mondjuk a mostani árán nem érdekel a p7700, de ha az utód nem lesz jelentősen jobb, meggondolom majd. egy 1/2,3"-os kompakttal is egész jókat lövök.
megnéztem. iso 80-on egészen durván jók a fájlok, lehet szépen dolgozni velük. iso 800-on olyan, mint az e-pl2 iso 6400-on kb., talán kicsit jobb. ez stimmel is, arányaiban kb. "3 fé-vel kisebb" a szenzor.
-
madgie
titán
Nektek is sok alkoholt! Izé, kellemes ünnepeket

Valamelyik nap írtam az egyik topikban, hogy odaadtam az öcsémnek a G3-at a 45/1.8-cal, meg a Konica 135/3.2-vel. No, a vége az lett ,hogy a haverjával totál beleszerelmesedtek a cuccba, a srác (nem az öcsém) le is akarja cserélni a Nikonját (D40+35/1.8 meg kit)

-
Tulku
veterán
800...úgy vettem észre, hogy nagyjából mindegy neki 800 és 3200 között...persze auto iso-n van, a dr-t viszont kiraktam fn gombra, mert ha azt auto-n hagyom, néha hajlamos d100-al lőni ahol én nagyobb dinamikát szeretnék...mondjuk dr 400-al...
Érdekes, a dpreview lemérte az xe1 dinamikáját, és meglepő módon dr 400 esetében alig marad el az x100 tőle...dr 100-nál nagyobb a különbség, de ott sem vészes...
-
Köszi a képeket!
Esetleg a Deák téri meg a rakpartos kép raw-ját nem tennéd ki valahová? Hadd játsszon a jónép (köztük én is). A képek nagyon részletgazdagok, élesek, a színvilág az nem a legjobb az éjszakai képeknél (vagy helyesebben nekem kevéssé tetszik főleg emiatt kérnék rawot) de ez ugye semmiség, pár csúszka és mindjárt más. Amúgy nagyon tetszenek. F4-en ilyen csillagok, bakker. Nem is értem, hogyan lehet 14 ágú csillag, tudtommal a párosakat duplázza a páratlanokat nem. 14 lamellás az obi? Nemá! (a paprikás hangú vérprofiknak: nem mindenki az, nem kell leharapni).
Mondom mert pont tegnap este pont a Duna parton fotóztam esti képeket G3-mal kézből 50mm-en stabi nélkül.
(Tényleg, nem lőtt le valaki a sötétben hátulról??) 
Jóvanna! Így alakult nincs mindig állvány az ember fiánál (nálam soha). Így sem a bemozdulás az lágyság oka, hanem hogy f1.2-n lágy az obi és mélységélesség se sok... -
t72killer
titán
Az éjszakai képek szuperek! mennyi expóidőt/milyen ISO-t szántál rájuk? A elsőn az ég kékje viszont kicsit szemcsés, ezen +lepődtem foveon szenzornál.
#20874, schawo: Az IR képei is jpg-vel dolgoznak, a korrekt eljárás LR-ba, friss CR mellett bepakolni a cuccokat és fej-fej mellett összehasonlítani. (Ebből az jön ki, hogy gh3 kb=OMD, ill g5 kb=g3)
-
az új sony 1/1,7"-os lapka a kulcs, az lett ennyire jó. a nikon a korábbi lapkából is kihozta a maximumot sztem, ebből is, a panasonic határozottan rosszabb képet ad ugyanebből (kis trükkel, mert ők csak 10 mp-t használnak a 12-ből, így multiaspekt). persze mindegyik kompakt gép, tehát ez pixelkukkolda, nagy szenzorok felől nézve ugyanolyan az összes.
-
t72killer
titán
Valószínű az lesz - hacsak ki nem jönnek egy érdemileg továbbfejlesztett e-p5-tel.
A fentebbiekhez (fattyu): ok, visszafogom magam
- bár annak a bizonyos egységsugarú usernek (t72) a d7k megjelenése utáni második hónaptól van ilyen gépe, és hiányos szabadsága ellenére elkövetett vele úgy 40-50k expót. A képminőséghez meg konkrét nyersképeket szoktam nézegetni - és igenis van releváns teszt, a szenzortestvér OMD:Illetve higgyünk már a PH-s tesztképnek...
Nekem a kicsi szenzor nem hátrány, hanem előny: nem vagyok pengevékony DOF megszállott, viszont szeretnék egy könnyebb lencseparkot. d7k-nál ez így nézett ki: samyang 3.5/8, 2.8/14, 18-105, 2.8/105, 4/300+TC17 - ezeket kell kiváltani, és ahogy nézem, az mft szenzorméret min. 2 kilót levesz majd a hátamról.
-
t72killer
titán
Értem. Akkor viszont a nagy kérdés, hogy melyik a fair összehasonlítás a gx1 és a D7000 raw-képekre? Mert irfanviewben ugyebár a D7k nyer ezekután, utcahosszal. Lightroomban a nikonnak pici előnye marad mind felbontás mind zaj terén. (végülis a végeredmény: felbontás, zaj, dinamika számít)
-
t72killer
titán
-
k1csi
senior tag
FEDman:
Azaz ez a több pixel automatikusan a dinamika és a zaj rovására megy ez egy teljesen fals megállapítás és részemről továbbra is a legendák tárgykörébe sorolandó.Én:
Ebben teljesen tévedésben vagy. Adott szenzortechnológiával szoros korreláció van a pixel mérete és a dinamika között (legalábbis korszerzű CMOS szenzorok esetén amik ma játszanak).Ugyanazzal a technológiával (ma szinte minden szenzorméret mellett ugyanazt a technológiát használják) :
1. Kisebb szenzoron, ugyanolyan pixelszám kisebb pixelekkel lehet (tipikus)
Vagy ugyanolyan pixelmérettel kevesebb pixel fér el
2. Ugyanolyan szenzorméreten a több kisebb pixel kisebb dinamikát és több zajt eredményezNe keverd ide amikor ugyanazon a szenzoron növelték a pixelszámot mert a technológia fejlődése megengedte (pl. sok évvel ezelőtt 12 ma 16). Azonos technológia mellett érdemes hasonlítani.
Semmilyen konkrét vázat/szenzort nem állt szándékomban és most sem áll szándékomban hasonlítani.
(Ha a korábbi hsz-emet elolvastad hasonló korú=technológiájú és meretű szenzorok között lényegtelen különbségek vannak; állvány, vaku, fényerős obi mind többet számít mint adott határon belül szenzor/pixelméret.)A fizikai korlátokról beszéltünk amihez ma a szenzorok nagyon közel állnak (és minden fejlődés ami még elérhető, vsz elérhető lesz pixelmérettől függetlenül).
Tudom, hogy legnagyobb és legmakacsabb tévhiteket kezdtem el döntögetni ezen a fórumon amit nehéz emészteni, de vsz. érdemes.
Ha valakinek nem sikerült, hát nem. Jó hétvégét.
-
t72killer
titán
Sztem az elméleti vitának a mi szintünkön semmi értelme, beszéljenek a tesztek és kész
Az tuti, hogy az 1/2.3"-os kompaktok az icipici szenzorukkal messze lemaradnak DR-ben és zajban az FX/DX/mft gépektől, még akkor is, ha back-illuminated szenzor van bennük.Én a magam részére a saját kis amatőr büdzsémet számba véve levontam a következtetést

-
-
t72killer
titán
1. Amit ő linkelt, az egy 12MP-es szenzor, semmi köze sem a gx1-hez, sem a gx2-höz. Ezenkívül ÓRIÁSI különbséget nem látok a kettő között.
2. Hogy kinek mi éri meg, szubjektív. Nálam a minimum az 1FÉ, ha mellé a pixelszám is nő. Megaztán ha adott célra jó a gép, minek +50-60kt kiadni?
-
t72killer
titán
Én egy kicsit régebben sültem

Szigorúan statisztikai alapon 2x akkora felületen 2x akkora a valószínűsége egy hibának, ergo 2x annyit kell belőle kidobni. Másrészt, a megmunkálás költsége is a felülettel arányos, ergo a teljes batch (jók+selejt) előállítása is 2x annyiba kerül.
Hogy milyen hiba%-kal dolgozik a CMOS/CCD gyártás, konkrétan nem tudom, de meglátszana a cégek egyenlegén/részvényárfolyamán, ha aranybánya lenne. A Kodak csődje nemigazán ezt igazolja...
Amúgy még a 2000-es évek elején kezdtem csillagászati CCD-témában nézelődni, ott láttam, hogy a 0. osztályú (hibátlan) chip kb 3x annyiba kerül, mint az 1-2 pixelhibával rendelkező.
-
Tulku
veterán
Hehe...pont a 24-es jpeg-et nyitottam meg először...halálosan életlen...nem is értem ilyen kép hogy maradhat benne a portfóliójukban...
Brilliáns felbontás, de max 400-ig igazán használható szerintem (láttam valahol raw konverziókat, ott még pengébbek a részletek)...én épületfotózásra tudom elképzelni...
De mondjuk 2012-ben vagy ne rakjanak bele videó szekciót, vagy ne ilyet...
Új hozzászólás Aktív témák
- AKCIÓ! HP Victus Gaming 16-S0017NH 16 notebook - R5 7640HS 32GB DDR5 1TB SSD RTX 4050 6GB WIN1
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro Max 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3951, 100% Akkumulátor
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Honor 90 /12/512GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4065, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

), h rossz fények között minél jobb legyen akkor már a "tudása" (magas ISO, dinamika, DOF) a nagyobb szenzoros gépnek.

és büszkébben veszem elő mint egy kis csillogós piros nikont
.

(hacsak nincs vmi spéci pana pack, amiről nem tudok) Az exifet sem olvassa ki rendesen, és tonnányival több zaj van a képen, mint pl lightroomban: