Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
t72killer
titán
-
Freddy76
addikt
válasz Marseille199 #20454 üzenetére
Amikor én diák voltam, én sem ilyet ittam. Hanem olyat, ami éppen volt. De mindig csak annyit, amennyi éppen volt. Jó dolog ez az éjszakai fotózás, engem mindig zavart, amikor csak úgy, ok nélkül piáltunk...
"Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."
-
madgie
titán
válasz Marseille199 #20454 üzenetére
Te, nincs egy felesleges csavaros távkioldód? Kéne az X100-hoz, de míg csájnából ideér...
Mehet a barter is, ha kő valami apróság.
-
Marseille199
senior tag
válasz madgie #20458 üzenetére
Nincs, az a baj, hogy volt egy pöpec 40 cm-esem, de elhagytam vhol, ez is kölcsön. De ha gondolod, beugrok Soóshoz és veszek neked, aztán elpostázom.
Ja, hülye vagyok, jön csájnából. Mert Soósnál olyan ezer-ezeröccá' pénz egy közepes hosszúságú
Szerk:
Vagy nincsen és nem akaródzol onnan rendelni? Mert akkor a fent leírt dolgot szívesen elintézem.
[ Szerkesztve ]
"Amikor a kép életlen, a gondolat éles, és amikor a kép éles, a gondolat eltávolodik a fókuszponttól." - Hiroshi Sugimoto
-
madgie
titán
válasz Marseille199 #20459 üzenetére
Lerendeltem ezt, de hogy mikor ér ide...
A környéken kéne kukázni egyet, de ha nincs lehet érdemesebb volna megvárni, míg leér... vagy érdemesebb betárazni, mert el fogom én is hagyni?
-
Marseille199
senior tag
válasz madgie #20460 üzenetére
Hát kérdezz rá általad ismert öreg fotósoknál, vagy valami.
Ez jó kis olcsó cucc, kérdés, hogy a mínuszokban, ha kint leszel sztárkodni, akkor mennyire fog megdermedni. A régi szövet/fémszövet borításúak szerintem jobban tűrik a hideget, mint a műa.
Meg ezekből sphasem elég. Az a perverz gondolatom támadt, hogy egyszer újítani kéne egy sokméteres pumpálósat. hogy miért, azt ne kérdezd ))
"Amikor a kép életlen, a gondolat éles, és amikor a kép éles, a gondolat eltávolodik a fókuszponttól." - Hiroshi Sugimoto
-
madgie
titán
No, kaptok pár camera jpg munkába mászkálós fudzsit. Nem mondom, hogy ezek így voltak alapból, mert általában Standard/Provia beállításon van a gép, ez meg direkt jóval szűkebb dinamikájú Velvia-szerű, aminél még plusz lecsíptem a shadow/highlight használattal. Tehát egyfajta worst case scenario, az X100 dinamikát tekintve (viszont szeretem széthúzni a hisztogramot)
Nem Marseille-féle jó utcafotók, sőt, még az az egy szem mami sem éles (tök véletlenül mászott bele a képbe, autót vártam )... de már annak is örülök, hogy végre volt pár percem kattintani és még köd is volt hozzá.
-
Marseille199
senior tag
válasz madgie #20462 üzenetére
A nénis meg a zebrás ff-ért kiált Mazsiii!
És valóban, ez a gép nem neked való, ellenben nekem igen Odaadom érte a G3 kitet, no meg egye fene, egy távkioldót is, hogy tudd nézni, milyen is
Szerk.: Nem megy nekem a helyesírás. Ismét beleestem a szakadékba: FFS kiállításmegnyitó, százhúsz kilós ötdé a nyakban, nekem kell zárnom az Artbázist. Csak a rosé segíthet
Ilyen a MKII 3200-on, szóval nem kell lesajnálni az mft-t
[ Szerkesztve ]
-
Tulku
veterán
válasz Marseille199 #20465 üzenetére
Na szép egy firma vagy...én is így kezdtem mazsinak...adja a g3+20-as kombót és adom a fudzsit...persze mint oly sokszor képlékeny volt ez az ajánlat...
fudzsi színek:
[ Szerkesztve ]
-
madgie
titán
válasz Marseille199 #20465 üzenetére
Ha ff, akkor előszedem a lightroomot és silver efex pro, az meg nem camera jpg (és itt az volt a lényeg, hogy azzal kísérletezzek kicsit)
-
Tulku
veterán
válasz Marseille199 #20468 üzenetére
no félóra alatt zsenim beillesztett egy színes képet...
-
madgie
titán
válasz Marseille199 #20469 üzenetére
FF-ben nincs annyi varia, sima, sárgaszűrő, peros, meg ződ... ja, meg szépia. Nem egy Pana féle Dynamic BW (ami már sajnos nem került a G3-ba)
-
-
-
sphe
senior tag
Apropó az új canon s110ről van hír, hogy mennyit sikerült javítani az előd af hibáin? Nem mintha váltani akarnék, ha váltok is akkor is a dp2merrill/dp2s mellé fuji cserélhetős vagy x100, csak úgy kiváncsi vagyok mert egész jó a jpeg része. (ú már ki kell gyógyulnom ebből a gadget mániából
Xiaomi 14 tokok eladóak! https://hardverapro.hu/apro/xiaomi_14_telefon_tok_tokok_uj
-
HÁZIGAZDA
hú, ez a gxr az aps-c modulokkal qrva jóó!
igen, af-ben ma már jobb dolgok vannak, evf-ből is jobbak vannak, aps-c szenzorból is van jobb. de, maga a rendszer valami hihetetlenül átgondolt, iszonyú fotósbarát, minden beállítható, és nem úgy, mint egy oly vázon, hanem logikusan, kényelmesen, a fotózást segítően. az is marha király, hogy az egyes modulokat full külön lehet konfigurálni.
egyelőre tetszik.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
HÁZIGAZDA
válasz madgie #20478 üzenetére
igyekszem, bár újabban a sportolás van fókuszban, megprószálok valamikor fotózni is. az biztos, hogy minden magnézium, az egész annyira minőségi, hogy jó megfogni. hasonló a különbség érzésre, mint amikor egy canon 450d-t kézbeveszel, aztán pedig egy e-1-et...
módválasztó tárcsa lockolt. persze, hogy lockolt, hiszen egyébként elállítódhatna. na, ilyen dologból van egy millió. az 50-es obi picit túlméretes, de a 28-assal állat a gép. az af motor szépen visít, mint a pana 20 pankeák. de nagyon pontos, nem áll rá hülyeségre, mint az e-pl1 tette néha.
-
madgie
titán
Más és abszolút OFF: újfent bebizonyítottam, milyen jól tudok vásárolni! Mára jön meg a megrendelt iPad-em, erre pont ma árazta le a hivatalos oldalán pont ezt a típust az Apple
-
.mf
veterán
Feltenném itt is a kérdést, amire az általános ILC-s topicban nem kaptam értékelhető választ.
Párezer kép és a fotózás alapjainak kicsit jobb megismerése után már a jelenleg használt kompaktom minden irányban szorít. Viszont egy teljes DSLR túl nagy lenne (sokat utazok, motorozok), a MILC egy megfelelően kompakt, de elég jó tudású alternatívának tűnik.
Felhasználás: elsősorban tájfotók és éjjel/nappali városképek; időnként makró, ritkábban portré, sport, "social snaps".
Egyéb elvárások: vázba szerelt stabi, ha később pancake-kel használnám, ami sajnos eléggé leszűkíti a lehetőségeket, ha jól látom.
Emiatt most a PEN-ekben gondolkozom: régebbi PL1, PL2 és a kevésbé régi (bár ugyanolyan, koros szenzorú) PL3. Viszont elsősorban alacsony ISO-t használok, abban úgy tűnik, hogy ez a régi szenzor is elég jól teljesített. Az új PL5 sajnos eléggé drága, ennyit nem áldoznék rá elsőre.
Egyelőre 14-42-es kitobi, bár fényerőben kicsit gyenge, de azért remélem egy közép-kompakt után egy jelentős előrelépés, és úgy általánosságban használható kompromisszum lesz.Szóval szerintetek jó irányban keresgélek, vagy érdemes lenne még mást is megnéznem?
Szeretném, ha kitobival 75-90k alatt maradna, lévén a PL3 kitobival újonnan 106k.
Válaszokat, tippeket előre is kösz!Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
madgie
titán
Nem vészes, így sem vettem drágábban, csak érted, ma a gyártótól tudtam volna ugyanennyiért megvenni.
Más: péntek reggel legalja móúnikasós videókon röhögök (mert a munkahelyen max sírni tudok a hasonló embereken), erre a sok hasonló színvonalú videó közé jobb oldalon nem odatette a YT másodiknak Pheke-t és a PH!TV-t? Fákin' ószom
[ Szerkesztve ]
-
.mf
veterán
válasz Mr.Csizmás #20486 üzenetére
Az az egy bajom vele, hogy túlságosan megnyírbálták a fizikai kezelőfelületét, elég sok dologért a menübe kell nyúlkálni. Bár jó ár mellett még elgondolkozhatok rajta...
Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
nord_
veterán
Flame-et indítok.
A vázstabi tényleg olyan fontos? Éjszakai városképhez mindenképp állvány kell, nincs az a stabi, ami ezt megfogja. Pancake obinál szintén: az ekv. 20-40 mm környéki tartománynál nagyon szűk az a záridő-sáv, ahol már kell a berezdülés ellen, de még elég az állvány-nélküliséghez.
Nem zárnám ki a Pana vázakat.[ Szerkesztve ]
-
.mf
veterán
válasz Mr.Csizmás #20488 üzenetére
Azért, az ugyanolyan méretű PL3-ra egy mód-tárcsa és pár extra gomb is került, tehát nem lett volna annyira nehéz.
EP1, -2 ritkább és drágább, csak ezért estek ki. Kinézetük is kicsit kevésbé tetszik, de azt és a kicsivel nagyobb méretet is még meg tudnám emészteni.Nord_: szürkületben, félhomályban, kicsit gyengébb fényviszonyok között is már elkelhet. Valamint tripodot sem lehet mindig és mindenhol használni, sok helyen felállítani se időd, se helyed nincs (város, múzeum, templom, stb). Nekem hatalmas pozitívum volt az előző stabi nélküli gépről a jelenlegi stabisra váltani, ehhez ragaszkodok.
[ Szerkesztve ]
Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
Mr.Csizmás
titán
-
Peethy
őstag
G2-vel még mindig nem mennek az utángyártott akksik? Vagy van erre valami trükk?
-
nord_
veterán
Hát, nem tudom... az elmúlt évtizedben biztos nekem volt folyamatosan szerencsém filmes és digi vázakkal és azzal a 30-40 obival is. Ahol valóban létjogosultságot érzek, az a teleobjektív (kábé ekv.100 mm fölött), pedig volt stabilizált nagylátóm is.
Jah. Minden Pana zoomban van stabi (kivéve a 7-14). És az ekv. 90mm-es makrójukban is. Valahogy egybevág a tapasztalatommal -
HÁZIGAZDA
azért nord is csak azért dumál, mert nincs egy e-m5-szintű stabi a vázában. ha lenne, egy másodpercig sem tiltakozna. viszont az tény, hogy a pen vázak stabija elég középszar, sajnos, a tele tartományban így is segít, de normál és nagylátón talán még ront is.
-
arn
félisten
a pm1 szvsz jobban sikerult masina, mint a pl3. jobb megfogni, a kezeleset meg egesz jol kitalaltak. amugy en is pl2ot valasztottam, mint olcso vaz
vazstabi kell... csak nem olyan, mint ami a plekben van. hosszabb teleknel nemtom mennyit szamit, de konkretan azokat a zaridoket sem tudom megtartani 100mm felett, amiket auto ajanl fel, pedig az elvileg a stab nelkul is jo. egyedul fixnel ad kb 1fe elonyt, amit biztonsagosan lehet hasznalni, igy nemileg alacsonyabb isot lehet allitani. a turaobinal szimplan a reciprok ketszeresevel lovok, annyi szar kepem lett korabbrol (pl 150mm - 1/600s min).
mondjatok meg egy olyan rendszert, ahol a kicsi fenyeros fixek meg vannak tamogatva stabbal lehet zajmentesebb keped lesz, a rovidebb zarido miatt mint egy ff vaznal. persze ez a felhasznalasi kort behatarolja, de statikus temanal eleg durva, amit az em5 tud, foleg nagyobb fokusztavnal.
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest