Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Linux kezdőknek (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:03:45

LOGOUT.hu

Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#58451) batai15 válasza Dave™ (#58450) üzenetére


batai15
félisten

Na jó azt hiszem meg győztél.
Végülis, annyira nem tudok mellé lőni, nem romolok már androidot hogy kelljen a windows, csak az említett dolgokra kell.
Stabilitás, és sebesség a fontos főként.

(#58452) Dave™ válasza batai15 (#58451) üzenetére


Dave™
nagyúr

Meggyőzni nem akarlak, azt sem állítom hogy ez biztosan jó lesz neked, csak annyit mondok, hogy mindenképpen érdemes kipróbálni és simán ajánlható teljesen kezdőknek is. Ezeket minden további nélkül fenntartom (minden más viszont szubjektív és csak azután tudod eldönteni, hogy jó lesz-e ha kipróbáltad és használtad is legalább egy kicsit).

(#58453) batai15 válasza Dave™ (#58452) üzenetére


batai15
félisten

való igaz a puding próbája az evés .

(#58454) ubyegon2 válasza Dave™ (#58444) üzenetére


ubyegon2
nagyúr

Tudom, mert előtte azt használtam és sokkal több megoldásra váró problémám volt, mint Manjaro alatt van.

Bocsi, de csak kijöttem a ro jelenlétemből, fenti mondatot így elég nehéz értelmezni. X év tapasztalatával kezdtél Manjarot használni, azért úgy talán már könnyebb kezelni a felmerülő problémákat egy új csomagkezelést használó rendszeren is. Ha valaki Manjaroval kezd és áttér Ubuntura, ugyanezt fogja mondani. ;) szerintem, mivel pár éves tapasztalattal én is másként kezelek egy felmerülő problémát egy idegen rendszeren, ami aért szintén Linux

Minap egyébként olvastam a Manjaro topikban kevésbé pozitív felhasználói élményről is......

[ Szerkesztve ]

(#58455) Frawly válasza grabber (#58430) üzenetére


Frawly
veterán

(bata15-nek is írom): Nektek nem az Ubuntu nem tetszett, hanem az Ubuntunak a Unity nevű felülete. Megértem maximálisan, én is rühellem. Igaz az Unityt kivágják belőle, de olyan Gnome3 kerül a helyére, ami épp úgy fog kinézni, meg működni, mint a Unity, szóval továbbra sem ajánlom.

Kezdőknek disztrót úgy kéne választani, hogy először a grafikus felületeket próbálják ki live módban. Aztán ha megvan az a felület, ami kezelhető, nem túl fapados érzetű, a gép sem küzködik vele, akkor a distrowatch.com top10-éből kell választani egy olyan népszerű disztrót, aminek van olyan felületű kiadása. Mind a Mintnek, mind az Ubuntunak, de még a Manjarónak is van mindenféle kiadása különböző grafikus felülettel. Azért a top10 disztróra kell rámenni, mert azok mögött áll nagy felhasználó bázis, meg azoknál érhető el sok csomag, és kezdőnek ezek nagy segítséget jelentenek.

[ Szerkesztve ]

(#58456) Rimuru válasza CPT.Pirk (#58449) üzenetére


Rimuru
veterán

Mivel igazabol nem distrotol fugg a nyelv hanem az alkalmazasok lokalizaciojatol. (azt most ne nezzuk hogy direktbe ki lehet szedni nyelvi tamogatast, de ezt ki akarna?)

[ Szerkesztve ]

Vigyázat, csalok!

(#58457) batai15 válasza Frawly (#58455) üzenetére


batai15
félisten

Nem tudom hogy nálam az unity műve volt e vagy nem, de anomáliák voltak. Néha veszettül belaggolt, vagy nem ébredt fel a rendszer, továbbá a tálcán "" ha le raktam egy progit nem akarta vissza nyitni.
Igazabol ennyi gondom volt, csak sajnos régebben brickeltem a telómat és vissza kelett rakni a winfost.
Közbe kiderült h szarakodik a vinyo és lehet amiatt van.
Most viszont teljesen át akarok állni Linuxra a biztonság miatt is.

(#58458) CPT.Pirk válasza Rimuru (#58456) üzenetére


CPT.Pirk
Jómunkásember

Régebben még volt olyan, hogy telepítés után az első frissítéssel jöttek le a nyelvi fájlok, addig félig angol volt a disztró. Ubunturól vannak ilyen (régi) emlékeim.

Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)

(#58459) Dave™ válasza ubyegon2 (#58454) üzenetére


Dave™
nagyúr

Mivel mindkettőn leginkább csak GUI-t használok így nem, sokat nem ért az Ubuntu + Unity tapasztalat a Manjaro + KDE-n. Teljesen más a felülete, logikája, meg úgy az egész. Egyetlen egyszer volt amikor hülyeséget csináltam és oda kellett némi tapasztalat a helyreállításhoz, de pont ugyanaz kellett volna Ubuntu alatt is. Azzal most mit kell kezdeni hogy olvastál egy negatív véleményt? Nincs tökéletes rendszer, olyan meg végképp ami mindenkinek az lenne.

(#58460) grabber válasza Frawly (#58455) üzenetére


grabber
addikt

Igen kipróbálhattam volna a top 10 disztrot live módban,de nem akartam ennyi időt rászánni. Két perc volt megkérdezni.
Már fel is raktam a Mintet,most arról írok :) Ez szimpatikusabb,majd még ismerkedem vele.

(#58461) hcl


hcl
félisten
LOGOUT blog

Hello,

Nem kifejezett Linux kérdés, de webszerver/LDAP topic nincs.

Melóhelyemen van egy Apache-unk, Linuxon. A cégnek van LDAP szervere, amire authentikáltunk, egészen eddig, mert a cég Root Signer tanúsítványokat frissített, és bár _elvileg_ a LDAP szerver certjéhez nem nyútak, hiába húztam be az OS trust store-jába az új Root Ca-kat (ami állítólag elég lenne :D ), nem hiszi el az Apache, hogy neki jó az az LDAP, és 500-as hibát kapok, jelszó- és egyéb kérés nélkül.

Az LDAP supportja annyit tudott mondani, hogy tegyem a trust store-ba az új certeket, de az már magas neki, hogy az Apache-nak nincs olyan.

Az SSL a meglevő belső aláírású certekkel frankón megy (próbaképpen levettem a hitelesítést a cuccról).

Valaki foglalkozott már ilyesmivel...? Vagy volt hasonló helyzetben?

(Egyáltalán, hogy lehet ilyen Root Signer certeket egy Apache-nak megmutatni...?)

[ Szerkesztve ]

Mutogatni való hater díszpinty

(#58462) csixy válasza batai15 (#58434) üzenetére


csixy
addikt

Nézd meg azért a Manjaro Cinnamont , vagy KDE-t is.

Kert, kütyük,munka,matek,morfondír...ennyi. Szóval ács nem vagyok, de nemrégiben sikerült faragnom egy mőködőképes fogpiszkálót.

(#58463) ubyegon2 válasza Dave™ (#58459) üzenetére


ubyegon2
nagyúr

Értelek, bár az önmagában elég hihetetlenül hangzik, hogy a Linuxon a GUI-n kívül mással soha nem volt gondod, nekem volt és ezek megoldása, az ún gépházban lévő dolgok, amikre utaltam az imént. :N

Azzal most mit kell kezdeni hogy olvastál egy negatív véleményt?

Igazad van ezzel nincs mit kezdeni, akartam is írni, hogy az Ubuntuval kapcsolatban ugyanúgy megvannak ezek a gixerek, szóval tipikusan no offense megnyilvánulás lett volna részemről, de ezt nekem már senki nem hiszi el. :DD (hogy ne legyek részrehajló, a Mint-tel is ugyanúgy vannak időnként problémái embereknek, sőt Debiannal is) Én a De-vel úgy vagyok, hogy megszokom és elvagyok vele.

(#58464) csixy válasza Dave™ (#58444) üzenetére


csixy
addikt

Igazad van. a manjaro és arch Wiki lapjai egyértelműek és jól feldolgozva ott vannak. Az ubis fórumok meg követhetetlenek (bár nem tartozik ide ,de a HUP hu struktúrája meg megfejthetetlen és bornyasztó,engem egyszerűen taszít onnan el). A manjarot elkezdeni kezdőként szerintem ugyan olyan mint egy ubuntu családból származó disztrót. Ma már én is manjaro hívő vagyok.

Kert, kütyük,munka,matek,morfondír...ennyi. Szóval ács nem vagyok, de nemrégiben sikerült faragnom egy mőködőképes fogpiszkálót.

(#58465) Dave™ válasza csixy (#58464) üzenetére


Dave™
nagyúr

Én nem hiszek benne (ateista vagyok btw), egyszerűen csak szeretem használni. De nemsokára kész is lesz az ismeretterjesztő cikkem róla, abból talán kiderül hogy nem harap :D

(#58466) Damateo


Damateo
aktív tag

Üdv,
Valaki látott már Linux tesztet az új amd processzorokról?
Leginkább játék szempontból érdekelne.
Amit eddig találtam: [link]

(#58467) CPT.Pirk válasza Damateo (#58466) üzenetére


CPT.Pirk
Jómunkásember

Adj időt a Phoronixos arcnak, most valamiért nem kapott tesztpéldányt az AMD-től, neki kellett vennie. Mára ígérte a tesztet, nyilván átcsúszik holnapra.

[ Szerkesztve ]

Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)

(#58468) Frawly válasza grabber (#58460) üzenetére


Frawly
veterán

Félreértettél. Csak a felületeket kell egyenként megnézni (KDE, Gnome, Cinnamon, MATE, Budgie, Xfce, LXDE, stb.), de akár YouTube-os videókat is nézegethetsz róla. Miután kinéztél egy felületet, a Top 10-ből kiválasztod az első olyan disztrót, ami szállítja azt a felületet, és csak azt töltöd le, és azt próbálod ki Live módban, ha bejön, mert tényleg tetszik, és minden megy vele, akkor telepíted. Ha viszont nem jön be egyáltalán a választott disztró, a Top10-ben ugrassz a következő olyan disztróra, ami szintén szállítja az általad kinézett felületet, és annak a Live-ját próbálgatod. Nem kell tehát 10 féle felületet, 10 féle disztrón átpróbálgatni, az 100 próbálkozás lenne, előbb mész nyugdíjba, hogy mindegyiket megnézd. A Top10-ben sem kell eleve mind a 10-et kipróbálni, pl. régebben volt a Top10-ben az Arch, ami haladóknak szánt disztró, ezt érdemes volt a kezdőnek átugrani, meg most pl. a 9. helyen tanyázik egy ideje a TrueOS, ami disztró ugyan, de nem Linux, hanem BSD, nálad ez is kiesik (nem is ajánlom, hogy kipróbáld).

(#58469) lev258 válasza Damateo (#58466) üzenetére


lev258
veterán

Nagy vonalakban én azt olvastam, hogy a magonkénti teljesítményben még mindig az Intel vezet, viszont az AMD APU-s változatai grafikai képességekben egyértelműen verik az Intel-es konkurenciát.
Átfogalmazva, ha nem lesz diszkrét grafikus kártya, akkor AMD-t válassz.
Ha téged szimplán a processzor érdekel, akkor valószínűleg jobb választás az Intel (persze ez igényektől, ártól, ... függ).

Ubuntu MATE 20.04, hobbi cayenne termesztő

(#58470) Lahorva


Lahorva
tag

Sziasztok!
Windowsról szeretnék váltani Linux-ra. A kérdésem az lenne, hogy az eddig elkészített doksikat (pdf, doc stb) ugyanúgy tudom majd használni Linuxon is? És fordítva, amit Linuxon készítek majd, azt tudják majd mások Windows rendszeren szerkeszteni? Bocsi, ha hülyeséget kérdezek, de nagyon a nulláról indulok.
Amúgy rövid keresgélés/olvasgatás után a Linux Mint Cinnamont szeretném majd telepíteni.
Válaszokat előre is köszi!

Ui: tuti lesz még pár olyan kérdésem, ami másoknak alapvető dolog :D

(#58471) Cifu válasza Lahorva (#58470) üzenetére


Cifu
nagyúr

Röviden: amíg egyszerűbb doksikról van szó, nincs probléma. A .doc / .docx fájlokat például LibreOffice alatt tudod szerkeszteni. Azon viszont ne lepődj meg, ha a formázás szétmegy, főleg ha komolyabb formázási dolgok vannak használva. Erre tipikus példa a hazai állami szervek excell-szivatása, amelyeket teleraknak mindenféle MS-only makrókkal, ami csak MS Office alatt működik...

PDF-eknél a nézés nem probléma, de ha szerkeszteni / editálni akarsz egy már elkészült PDF doksit, és nem egyszerű szinten, akkor lehetnek gondok, ha csak nem akarsz fizetni pl. a Master PDF Editor-ért - de hát Windows alatt kb. ugyan ez a helyzet.

Fordítva ugyanez igaz. A LibreOffice alatt készült doksik MS Office alatt hol jól, hol kevésbé jól jelennek meg - megint főleg a formázás szokot probléma lenni. A PDF-ek esetén ilyen probléma nincs, a PDF-be "nyomtatott" fájlok probléma nélkül olvashatóak Win alatt - ha csak nem ott is interaktív PDF vagy valami hasonló izgalmasabb dologról van szó, de az már megint speciális eset.

Erre van alternatív megoldás persze: WINE alól indítasz MS Office-t, vagy egy Virtuális környezetben működő Windows-t telepítesz fel MS Office-al. Ez persze ilyen róka fogta csuka esete, de előfordul, hogy nincs jobb megoldás...

De ilyen témára van dedikált topic.

[ Szerkesztve ]

Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.

(#58472) Lahorva válasza Cifu (#58471) üzenetére


Lahorva
tag

Köszi az infót.
Közben kiderült, hogy van egy program, ami a munkámhoz elengedhetetlen (bár egy hónapban csak 1 napot kell használnom), és sajnos csak Windows-on fut.
Még megálmodom, hogy mi legyen. Lehet telepítem a Linuxot és a Windowst is. Ennek a témának még utána kell olvasnom.

(#58473) Cifu válasza Lahorva (#58472) üzenetére


Cifu
nagyúr

Nézd meg WINE-n fut-e...

Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.

(#58474) Tails111 válasza Lahorva (#58472) üzenetére


Tails111
aktív tag

Ha nem ezeréves a géped akkor jó megoldás pl: virtualbox. Én is linuxra váltottam nekem is voltak aggályaim eleinte. Mit kezdek a Word ,pdf doksikkal. Én sem használom őket nap mint nap de mikor kell akkor gyorsan. Virtualboxban lehet windowst telepíteni és futtatni ms office ,pdf és a programodat is tudod használni. Kényelmes gyors használata könnyű.

(#58475) lev258 válasza Tails111 (#58474) üzenetére


lev258
veterán

Lehet persze ezt is, de akkor nem váltasz valójában, hanem a dual-boot-ot "egyszerűsíted". Csak mondom.

Ubuntu MATE 20.04, hobbi cayenne termesztő

(#58476) Tails111 válasza lev258 (#58475) üzenetére


Tails111
aktív tag

Igen több megoldás is lehet azért írtam pl: .

(#58477) Dave™ válasza lev258 (#58475) üzenetére


Dave™
nagyúr

Azért nagyon nem ugyanaz, dual boot-tal nem csinálsz ilyet :D

Persze a LO telepíthető Windowsra is, de aki dual bootban gondolkodik az többnyire nem Windowst szeretne elsősorban használni, inkább csak kényszerűségből futtatja egy-két dolog miatt. Arra meg bőven jó a Virtualbox is.

Megjegyzem le sem szoktam lőni a Win7 VM-et, 512MB + némi overhead bőven elfér a memóriában (8GB), a gépet pedig többnyire csak altatom.

[ Szerkesztve ]

(#58478) BoB válasza Dave™ (#58477) üzenetére


BoB
veterán

+ a méret sem mindegy, rendesen telepített win helyfoglalása nagyobb.

[ Szerkesztve ]

You may corrupt the souls of men, but I am steel. I am doom.

(#58479) Dave™ válasza BoB (#58478) üzenetére


Dave™
nagyúr

Így van, ezért kell herélt Windowst használni. Azért az szörnyű, hogy a mai napig nincs a Microsoftnak egy minimál, VM-re optimalizált Windows verziója :(((

(#58480) BoB válasza Dave™ (#58479) üzenetére


BoB
veterán

Tessék: [link]

[ Szerkesztve ]

You may corrupt the souls of men, but I am steel. I am doom.

(#58481) Rimuru válasza BoB (#58480) üzenetére


Rimuru
veterán

Ez is hatalmas, kell neki legalabb 20GB hely.

Vigyázat, csalok!

(#58482) Dave™ válasza BoB (#58480) üzenetére


Dave™
nagyúr

Véletlen átugrottad a minimál, VM-re optimalizált jelzőket :D Ezeket ismerem, de a telepített mérete 10+ GB.

(#58483) Dave™ válasza BoB (#58480) üzenetére


Dave™
nagyúr

Korrigálok, 13GB, alapból, frissítések nélkül. És ugyanúgy fut minden hülye szolgáltatás meg telepítve van minden hülyeség, amire semmi szükség VM környezetben, tehát ez egy alap Windows böngészővel, amit tesztelésre szabadon fel lehet használni (ez annak jó, akinek nincs licence és VM-ként használja alkalmi jelleggel).

(#58484) lev258 válasza Dave™ (#58483) üzenetére


lev258
veterán

Lehet tévedek, de tudtommal Windows license ugyanúgy szükséges virtuális rendszer esetén is. Jogilag.

Ubuntu MATE 20.04, hobbi cayenne termesztő

(#58485) Dave™ válasza lev258 (#58484) üzenetére


Dave™
nagyúr

Nem tévedsz, valóban szükséges, DE a fent linkeltek tesztelési céllal szabadon használhatóak, limitált ideig. Aztán semmi sem akadályoz hogy lesnapshotold és visszatöltsd ha lejár.

Még az MS is ezt javasolja:

"These virtual machines expire after 90 days. We recommend setting a snapshot when you first install the virtual machine which you can roll back to later. Mac users will need to use a tool that supports zip64, like The Unarchiver, to unzip the files.
The password to your VM is "Passw0rd!"

"Test Microsoft Edge and versions of IE8 through IE11 using free virtual machines you download and manage locally."

[ Szerkesztve ]

(#58486) Damateo válasza lev258 (#58469) üzenetére


Damateo
aktív tag

Szolid játékra lesz egy gép itthon. Egy darabig az is lesz a legerősebb a lakásban.
Játékban nekem nem kell nagy teljesítmény, nem a csilivili grafika érdekel. Ha full HD-n megy low-meddium grafikán stabilan az nekem már megfelel. Ha csak 720p az sem nagy érvágás. (csgo,Amnesia, Borderlands 2, Cities:Skyline, BioShock Infinitie esetleg Grid Autosport )
Vagy AMD 2200G köré lesz építve a gép. Másik opció Pentium G4600 + nv1030(ez már van itthon).
Nem tudom melyik konfignak lesz jobb a Linux támogatása.

(#58487) lev258 válasza Damateo (#58486) üzenetére


lev258
veterán

A támogatásra még várni kell egy kicsit, az Ubuntu 18.04-ben még nem lesz alapból jó. De meg fog érkezni.
Arra a felhasználásra, amiről beszélsz, nagyon is alkalmasnak tűnik.

Ubuntu MATE 20.04, hobbi cayenne termesztő

(#58488) Slownz


Slownz
senior tag

Tud esetleg valaki leírást arról, hogy a Solus Gnome alatt mit módosítottak a "gyári" Gnome-hoz képest? A tervem az, hogy Ubuntu Gnome-ot használnék, de tetszenek a Solus Gnome beállításai (ilyenekre gondolok, hogy ikonok, témák, betűtípus), ezeket beállítanám Ubuntu alatt. Live-ban elindítva elvileg kinézhető, de ha lenne leírás a neten, egyszerűsödne a feladat.

(#58489) Dave™ válasza Slownz (#58488) üzenetére


Dave™
nagyúr

Az ikon téma az Papirus, a GTK meg valamelyik Arc azt hiszem.

(#58490) 0xmilan válasza Slownz (#58488) üzenetére


0xmilan
addikt

Google elso talalat. De ez csak egy tipp, mert soha nem hasznaltam Solust vagy ezt a temat.

(#58491) hódmaci


hódmaci
senior tag

Sziasztok!
Tudnátok vírusirtót ajánlani?

Főleg WIN-es pcket szeretnék védeni!
Ugyanis médiacenterként fut egy linuxmint 18.3 Cinnamin x64. egy pc-n itthon.
Rajta szoktuk tartani családi fotókat,adatokat,stb....... amiket wines gépek érnek el.
Na a linux szerintem nem lesz bajban de szeretném valamilyen szinten ha védené az adatokat, ez által a család többi wines gépét is.

Tudnátok valami vírusirtót ajánlani ami fut Linuxon és fölismeri a wines vírusokat is?
Köszönöm.

Hölgyeim! Azt tesszük a kirakatba ami eladó.:)

(#58492) Slownz válasza 0xmilan (#58490) üzenetére


Slownz
senior tag

Ez megvan, köszi! Egy komplett listára gondoltam, ahol minden le van írva. Google-t már nyúztam én is ezügyben.

(#58493) Dave™ válasza hódmaci (#58491) üzenetére


Dave™
nagyúr

(#58494) King Unique válasza hódmaci (#58491) üzenetére


King Unique
titán

Ha Windowst futtató gépeket akarsz védeni a vírusoktól, akkor inkább azon rendszer felől kellene megközelíteni a dolgot és a Vírusirtó topicban érdeklődni. Már csak azért is, mert jóval komolyabb védelmi szoftverek érhetők el arra, mint a linuxos AV-k. Valamint vannak akár pendrive-ról bootolható Live rendszerek is. De az egyébként a másik, hogy Windowsnál is egy komolyabb fertőzéshez sok esetben user error is kell. Tehát, ha nincsen meg a megfelelő felhasználói magatartás, akkor az már önmagában komoly kockázatot jelenthet...

Az adatbiztonság pedig megint más dolog. Ha fontos és pótolhatatlan adatokról van szó, akkor elengedhetetlen, hogy azokról mindig legyen kellő számú és naprakész állapotú online / offline mentés! Ha esetleg beüt egy zsarolóvírus és letitkosítja a fájlokat, akkor azzal a Linux és a ClamAV sem fog tudni mit kezdeni... Ellenben, ha van biztonsági másolat, akkor no problem.

[ Szerkesztve ]

(#58495) Slownz válasza Slownz (#58492) üzenetére


Slownz
senior tag

na virutális gépről kinéztem az információkat, ha esetleg másnak is releváns lenne:

GTK+ -> Adapta
Icons -> Papirus
Shell theme -> Adapta

(#58496) csixy válasza hódmaci (#58491) üzenetére


csixy
addikt

Alapból a Defender + Malwarebytes páros + a King Unique által már mondott rendszeres mentés fizikailag elkülöníthető meghajtóra. Ha beüt a baj, akkor nem kell pánikba esni és semmi esetre sem szabad a mentő kütyüt rádugni a fertőzött gépre.

Kert, kütyük,munka,matek,morfondír...ennyi. Szóval ács nem vagyok, de nemrégiben sikerült faragnom egy mőködőképes fogpiszkálót.

(#58497) ezekiel


ezekiel
aktív tag

Sziasztok!

Van nekem egy scriptem debianon ami manuálisan parancssorból indítva tökéletesen működik viszont crontab-ból nem.

A script meghív wine-al egy windowsos alkalmazást ami egy adatbáziból csinál backup filet majd ezt ncftp-vel feltöltöm egy ftp-re. Manuálisan indíva ez tok jól fut. Viszont crontabbal nem. crontab eindítja ugyan de a windowsos backup rész nem fut le. A futó folyamatok között egy pillanatra látom az exe-t is de a backup filom az nincs meg!

Kell még valami a crontabba pluszban hogy lefusson rendesen?

(#58498) togvau


togvau
senior tag

hello

Szeretnék úgy feltölteni egy kijelölt fájlt/ mappát, hogy feltöltés előtt a memóriában zippelődik, és úgy töltődik fel (megasyncbe mega-put-al, ami annyi hogy mega-put <fájl/mappaútvonal>. Ilyen inline zippelés szerűség :)

[ Szerkesztve ]

hitler, sztálin, micro usb

(#58499) Rimuru válasza ezekiel (#58497) üzenetére


Rimuru
veterán

Trivialis kerdes, nem tudod linux alatt megcsinalni a backupot?

megfelelo usernel fut a script? wineprefix? kell neki X?, van neki X?

Vigyázat, csalok!

(#58500) ezekiel válasza Rimuru (#58499) üzenetére


ezekiel
aktív tag

manualisan inditva scriptet termianlbol siman lefut. rootkent futtatom. jogok megvannak. xvfbt /virtualis fals desktop/hasznalok arra hogy desktop nelkul tudjam futtatni. ezert is fut le ssh keresztul is. a baj csak az hogy crontabbol nem fut. Sajnos ezaz egesz rendszer ugylett kitalalva hogy azta szaros windowsos appot nem lehet csak gy atirni. linuxra. egy komplett uzemeltetesi rendszert ultettem at linuxra de ezaz egy szar kifog rajtam. :)

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Linux kezdőknek (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.