Hirdetés

2024. május 22., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Linux kezdőknek (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:03:45

LOGOUT.hu

Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#56163) Frawly válasza #21078528 (#56147) üzenetére


Frawly
veterán

Tájékozódtam, és tapasztalom is, hogy nem kell az SSD-ket kímélni.

Nálam az egész /var mappa 1,5 GB, benne a /var/log 0,9 GB, és az előző rendszereimen sem volt több sokkal. És ezt nem most írta fel a rendszer, hanem több mint fél év alatt került felírásra apránként, de ha minden nap írna ennyit, még az sem lenne sok, egy SSD-nek sem. Ha esetleg elhízna egyszer, ürítem a logokat, addig elfér. Még sose hízott el nálam /var, pedig linuxozok pár éve többféle gépen, és eszközön (router, műholdvevő), sose okozott problémát. Így sem használom ki az 50 gigás root partíciót, 8-10 GB-os foglalások vannak rajta. Az Arch nagyon keveset foglal, Ubi, Kubi, Mint alatt simán összejött 35 giga foglalás is.

Lehet átrakom tmpfs-re kíváncsiságból, de már előre látom, hogy napi 100-200 mega írásért nem éri meg.

A Sandiskről pont azt mondom én is, hogy nem rosszak, de az átlag felhasználó nem tekinti vezető márkának. Mindenki Samsungot, Intelt, Kingstont, Adatát akar venni, mert azok a nagy márkák, ahogy telefonban is mindenki a sziFonra meg a Samsungra megy rá, pedig pont azért, mert nagy nevek, rossz az ár/érték arányuk, a logót kell megfizetni rajtuk jellemzően.

Senki nem forgat ki semmit, te ragaszkodsz az SSD túlkíméléséhez. Nyilván, a te SSD-det te vetted, ha úgy esik jól, kíméld, de másokat ne vezess félre, meg ne állíts be felelőtlennek, mert ők tényleg kihasználják az SSD-t, és nem kímélgetik.

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Linux kezdőknek (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.