Hirdetés
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Ingyen kellene, de tegnapra
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
-
LOGOUT.hu
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
rii
nagyúr
csak hetfon a melhelzxen lenne mac .-/
fsck.hfsplus nincs sajnos
itt is irtak, hogy a hfsprogs kell, de ilyen neven cxsomnagot nem talalt, es vegulis gparted eddig a pontiog tudta csinalni amit csinaltantix live ... volt mar nem-live, asszem ott nem talalta a hfsprogs-ot ... csak majd ha fent lesz minden mas os, akkor szeretnem feltenni az antix-ot ...
[ Szerkesztve ]
piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg
-
nagyúr
válasz #95488640 #54503 üzenetére
Ez eléggé eltitkolt felmérés volt, biztosan itt is lettek volna ötletek. Szerencsére már minden FB csoportból sikerült magam eltávolítani a nemzeti külföldi nevű csodadisztró fanok erőszakos nyomulása miatt, de ez a LM oldal még valahogy feltűnt!
mennyé' be az ólajtón és ne gyere ki
-
teleahocipöm
senior tag
Sziasztok! Volna egy olyan problémám, hogy újabban minden nyomtatásnál a "Nyomtatási sor megjelenítése" -re kattintava a "Dokumentum nyomtatási állapota" felbukkanó ablakban az "Állapot" alatt a "Visszatartott" jelenik meg. Peppermint linuxom van, de már nagyon ... teleahócipöm vele, mert egyre lassabb, erre jön ez is
-
teleahocipöm
senior tag
válasz teleahocipöm #54507 üzenetére
Köszi a segítséget, mindjárt kipróbálom
-
rii
nagyúr
válasz teleahocipöm #54510 üzenetére
az a parancs töröl mindent, meg még azon túl is ....
piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg
-
nagyúr
válasz jimmy399 #54508 üzenetére
Neked teljesen elmentek otthonról? Kezdő topikban ilyen megsemmisítő parancsot javasolsz??? Törlöm a hsz-t és reménykedj benne, hogy a kérdező nem csinált még semmit!
Ne adja ki ezt a parancsot senki! Törli a fájlokat a gyökérkönyvtárból!
rootként: rm -R /*.*
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz ubyegon2 #54506 üzenetére
Eltitkolt?
A 200-as feliratkozói számnál tettem ki. ... ja mondjuk ha valaki nem nézi a csatornát... úgy nehéz is észrevenni
https://www.youtube.com/watch?v=d3PWUOPmb5g
Most fejeztem be a Q&A vágását, 1ó37p-ből 56p-et vágtam. Szóval popcorn, sör mindenkinél legyen, jövőhéten mikor kimegy
-
nagyúr
válasz #95488640 #54515 üzenetére
Van, aki nem mindennap néz fel a csatornádra, de ide meg benéz. Gyakorlatilag sokan épp innen értesülve is megnézhették akár némelyik videót.
Én például tv-csatornákat se nézek nap, mint nap....ahhoz azért elég fannak kéne lenni, hogy valaki folyamatosan nézze a csatornádat!
Q&A
(#54516) BoB Most nincs olyan sok disztróm fenn.
(#54518) teleahocipöm
Bíztam azért ebben, de mi van, ha idegességedben kiadod? Még ha csak beugratás is? Neked amúgy sem fenékig tejfel ez a Linuxozás.....
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz ubyegon2 #54517 üzenetére
>>tv?
az miaz?>>ahhoz azért elég fannak kéne lenni, hogy valaki folyamatosan nézze a csatornádat!
Igen... és? Hol itt a gond?Egyébként ** pro tipp ** a feliratkozás gomb mellett van egy kis csengő. Ha azt benyomod, nem kell naponta visszajárni, hanem küld egy mailt, mikor új videó került fel.
-
törölt tag
válasz teleahocipöm #54518 üzenetére
Ha valaki egy ilyen
:(){ :|: & };:
forma parancsot javasolgatna neked bármire megoldásnak, azt se add ki, mert olyan végtelen ciklusba teszi a gépedet, hogy megzavarodsz
-
nagyúr
válasz #95488640 #54519 üzenetére
Szuper, ezt a csengő dolgot nem vettem észre, ill. láttam ott, de nem foglalkoztam vele, semmiképp se akartam, hogy bármikor csengessen nekem a YT! (gyakorlatilag nem a yt-on élem az életem)
Most megnyomtam, lesz, ami lesz!
Q&A - és ez? Tudnom kéne, mi a manó ez?
Hogyan Telepítsd #04 - Antergos (Arch) 🐧
Ez a penguin tök jó a végén. Ezt lenyúlom, ha nem baj!
🐧 🐧 🐧 🐧 🐧 🐧 🐧 🐧 🐧 🐧 🐧 🐧 🐧 🐧 🐧 🐧 🐧 🐧 🐧 🐧 🐧 🐧 🐧 🐧 🐧 🐧 🐧[ Szerkesztve ]
-
rii
nagyúr
válasz ubyegon2 #54512 üzenetére
egész hétvégi szétcsapás után nem hittem el, hogy ez komoly...
azt hittem csak vicc, és a másik majd csak ír egy smiley-t, mert már régóta irogat ide, és ismerős arc ....(#54513) BoB:
a *.*-ot néztem én is így: O.ode már nem volt időm végiggondolni ..... gyorsan hangot akartam az aggályaimnak adni, - hátha nem poén .... - és hát a szétcsapás az szétcsapás .-))))) gondolataim mint a reumás csiga az enyvesbödönben .-)))))
de ha van kiterjesztése, akkor már törli is, nem?
hiszen van a file name-ban pont .... csak DOS alatt nem számított bele a filename-ba a pont, nem?a /media folder tud ilyenkor igazán fájdalmas lenni
(#54518) teleahocipöm:
nah, ... zsírostészta!!!! .-)piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg
-
teleahocipöm
senior tag
válasz ubyegon2 #54517 üzenetére
Előbb töröm össze a billentyűzetet . Nem értem, hogy a fenébe tudok ennyit szívni a linuxal. Már ott tartottam, hogy átmegyek és veszek win10-et. Az nyomorult régi PakardBell a Win7-el havonta talán egyszer veszem elő, lassú mint egy csiga, de akkor is rögtön tud nyomtatni.
Ez a Peppermint meg egyre lassabb, ahogy jönnek a frissítések, a böngésző ablakok közti váltásnál látszik a legjobban, mert már néha elég sokat gondolkodik. -
fartfun
tag
Sziasztok!
adott egy régi ~2Ghz Celeron, 3 GB DDR1-rammal. Megtudnátok mondani, melyik linux distr-ot lenne érdemes feltenni rá? Van egyáltalán olyan ami elketyeg rajta? Öreg bácsika és nénike használná Skype-ra, netezésre, meg valami flash szerű billiárd játékra.
Köszi! -
lev258
veterán
válasz fartfun #54528 üzenetére
A flash kicsit megerőltető lehet, de egyébként Lubuntu (vagy még könnyebb rendszer). Viszont Skype-ból ma már csak 64 bites van. Léteznek "megoldások" 32 bites rendszerre, csak nem tudom, meddig tartanak ki.
Én a DDR1-ből kiindulva a procit is régebbre datálom, mint a kolléga.[ Szerkesztve ]
Ubuntu MATE 20.04, hobbi cayenne termesztő
-
lev258
veterán
válasz fartfun #54532 üzenetére
Linuxon leálltak vele és a korábbi verziókat elvileg lekapcsolták/lekapcsolják. Windows-on még van, de gondolom idővel majd átterelnek mindenkit 64 bites Windows-ra.
A magyar Ubuntu fórumon javasoltak nem olyan régen pár alternatív megoldást 32 bites rendszerekre. Érdemes ott utánakeresni.[ Szerkesztve ]
-
lev258
veterán
válasz growler #54536 üzenetére
De az nem hivatalos, az alternatív megoldások egyike.
És még a Messenger-es időkből tudom, hogy az ilyenek igen érzékenyek minden Microsoft módosításra, könnyen használhatatlanok lehetnek rövidebb-hosszabb időre, vagy akár végleg.Ubuntu MATE 20.04, hobbi cayenne termesztő
-
lev258
veterán
válasz growler #54538 üzenetére
Ahogy már említettem, valóban léteznek más "megoldások". A tény attól még tény marad, hivatalos már nincs. Ami meg engem ezzel kapcsolatban elbizonytalanít, azt már leírtam. Ha hallottál az aMSN-ről, akkor mindent tudsz.
[ Szerkesztve ]
-
Geripapa
aktív tag
Sziasztok, már egy ideje bújom a jogosultségok témakörét de nem nagyon világos, igy kérlek segitsetek hogy állitsam be a jogosultságokat hogy jó legyen.
Adott egy megosztás mondjuk "Megosztas" néven, ebben van három mappa egy "dokumentumok" plusz egy "Videok" és egy "kozos"
Van két csoport : "szulok" + "gyerekek"
Azt szeretném, hogy a szülök csoportjába akik vannak azok mindenhol teljes joggal garázdálkodhassanak.
A gyerekek csoportjában lévö felhasználók a dokumentumokat ne tudják törölni modositani csak megnézni de a többiben teljes jog, ezen kivül bárki aki csatlakozik a rendszerhez az a dokumentumokat ne tudja megnézni se listázni a videokat csak megnézni a kozosbe csinálhat bármit.Meg lehet ezt csinálni? Gondolom igen, de hogy?
Segítségkéréshez: NSA320+FFP; Raspberry Pi2 Openelec/Kodi ;
-
nagyúr
válasz #95488640 #54541 üzenetére
Épp tegnap néztem valamelyik videódat és örülök, hogy ha sokat is, de legalább beszélsz is benne! Épp egy majdnem teljes képernyőt betöltő terminal ablak látszott....nagyon jól látszott és tetszik is a fekete háttér zöld betűkkel. Láttam is, hogy szaladnak sokszor jobbra a sok kis zöld hangyák és ekkor döbbentem rá, hogy hoppa, ezeket el kéne tudnom olvasni, ha már.....
Ez tényleg építő jellegű kritika most, bár megfogadtam, hogy nem fogok semmilyen észrevételt tenni, erre az én tudásom nem predesztinál. De jó lenne nem csak látni, hanem olvasni is a szöveget időnként. Ahogy szoktad, elmondanád, hogy neked ez a színezés tetszik amúgy a terminalnál, de most a kedvetekért világos alapon sötét betűket használok és még nagyitok is a betűméreten! Szóval ha azt is szeretnéd, hogy el is lehessen olvasni, akkor tedd láthatóbbá a szöveget a terminalban és még bőven lehetne a betűméreten is növelni. 20'"-os monitoron néztem és gondolj bele, van aki laptopon nézi!
-
vmk
tag
Sziasztok.
(Bár lehet, hogy már kérdeztem.)
LibeOffice-al van problémám Lubuntu 16.04 64bit alatt.
Ami feltűnő, hogy a Writer-ben és Calc-ban rosszul kezeli a táblázatot. A megjelenésével van gondom.
Ahogy a csatolt képen is látható az üres táblázatban, hogy nem látszik melyik cellába léptem bele éppen. Tehát nincs meg a körvonal.
A Writerben pedig a táblázatot tartalmazó dokumentumban nem látszanak a cellák keretei.Tudnátok esetleg erre valami ötletet adni, hogy mi lehet a gond?
Köszönöm.
-
válasz Geripapa #54540 üzenetére
Talán sehogy. Nem vagyok egy samba guru, de miért nem csinálsz külön megosztásokat hozzá?
Pl.
[dokumentumok]
path = /mnt/Dokumentumok# nem fér hozzá akárki
public = no# a gyerekek csoport tagjai csak olvashatják
writeable = no
valid users = @gyerekek# viszont a szulok csoport írhat is bele
write list = @szulokVagy valami ilyesmi
[ Szerkesztve ]
Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
törölt tag
válasz ubyegon2 #54547 üzenetére
Megpróbálom főnök.
A baj az, hogy 24 órában dolgozom, és 24 órában 3 monitor előtt ülök... 13 éve. Ezért van sötét alapon zöld betűm, mert attól nem esik ki a szemem, ez a világos háttér sötét betű kombó, nekem 5 perc után könnyezés. De majd nappal veszem fel, akkor jobb, és simán, ha jobban olvasható, akkor megpróbálom így.
-
nagyúr
válasz #95488640 #54548 üzenetére
Tökéletesen tisztában vagyok vele, miért ilyen a színvilág nálad, csak a nézők miatt emlitettem, hogy úgy sokkal olvashatóbb lenne. Más a monitor előtt ezt nézni, meg másképp jön le, ha egy felvételen látod kisebb méretben, de az is lehet, hogy csak az én látásom ilyen, a fene se tudja.
Úgyis szeretsz ilyen titkos igényfelméréseket csinálni.......
............................................................
Ha valakinek van ezzel kapcsolatban véleménye, ossza meg videátorunkkal, mert ha már dolgozik vele, ne legyen még rosszabb, mint most!
A láthatóságra gondoltam persze!-----------------------------------------
A legszörnyűbb ezekben a videókban, hogy alatta vannak hozzászólások!
Tegnap olvastam egy okostól, hogy minek az SSD-re az említett beállítás, mert a Linux amúgy is csak megeszi a HDD-t a sok naplózással! Istenem, egy hozzászólásban ennyi idiótaságot.....
Már az, hogy a HDD-t említette, aminek aztán totál mindegy, millió évig is bírná az írásokat amúgy. Csoda türelmed van ezekhez a hibbantakhoz.......több, mint nekem! Pedig nekem aztán.....[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- Házimozi belépő szinten
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Escape from Tarkov
- Milyen okostelefont vegyek?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Androidos tablet topic
- Horgász topik
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- További aktív témák...
Állásajánlatok