Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
András 50
újonc
válasz LacHUNt3r #81619 üzenetére
Szia!
Nekem is ez a problémám.
Vettem egy 49UH610V típusú TV-t, nagyrészt megfelelően működik, viszont az alkalmazásokat nem tudom elindítani, sem frissíteni bármelyik szoftvert.
A TV először frissíteni szeretné az applikációt (kivéve böngésző), ám amikor leokéznám, ez a hibaüzenet fogad, hiába kapcsolódok rá wifire, avagy dugom be a vezetékes net kábelt a TV-be:
"Hálózati hiba (-324)
A hálózat nincs csatlakoztatva. Kérjük, ellenőrizze hálózati beállításokat."
Neked ezt a problémádat, hogy sikerült megoldani.. Én is UPC vagyok.
Ha tudsz segíts előre is köszönöm.
Boldog Karácsonyt! -
OPiiPO
veterán
"Nem szabad használni konzolhoz nem használhatod monitorként nem nézhetsz rajta más képarányú filmeket, csak úgy ha kitölti az egész képernyőt. A beégés kiemelten jellemző ennél a technológiánál"
- Legalább ne terjessz ilyen határozottan sarkos véleményt (többszörösen butaság így fogalmaznod), mert még végén elhiszi valaki és ez alapján fog döntést hozni. Az OLED topicban sokszor előjön ez a téma, rengetegszer kibeszélték, kérlek nézz utána. Úgy állítod be, mintha azonnal tönkremenne minden OLED, amint rákötsz egy laptopot, valamint egyből be is ég
[ Szerkesztve ]
"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."
-
stemplar07
őstag
válasz OPiiPO #86652 üzenetére
Szerintem nem terjesztett ELV2 semmit ,ami nem igaz, csak leírta a használati utasításban szereplő tényeket ,( amin én is meglepődtem ) no konzol,no PC,16:9 javasolt képméretben filmnézés , amúgy mindenki tudja,hogy az Oled csúcstechnológia :-) a legszebb képpel ..
A kérdés úgy vetült fel ,hogy minden gyártónak, és típusnak a TV paneljeiben van valami kivetni való/hátrány ..sajnos, lásd telefonok, kijelzők, stb..ue. a helyzet
Boldog Karácsonyt :-) -
OPiiPO
veterán
válasz stemplar07 #86653 üzenetére
A megfogalmazással volt csak problémám, arra hegyeztem ki a hozzászólásom lényegi részét, amit ki is emeltem - nem fog az OLED azonnal beégni amint bekapcsolod, és nem fog azonnal tönkremenni amint rákötsz egy laptopot.
"A kérdés úgy vetült fel ,hogy minden gyártónak, és típusnak a TV paneljeiben van valami kivetni való/hátrány ..sajnos, lásd telefonok, kijelzők, stb..ue. a helyzet"
- ez így helytálló, és ennek a megfogalmazása is rendben van[ Szerkesztve ]
"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."
-
EVL2
aktív tag
válasz OPiiPO #86655 üzenetére
Szia! Nekem is a megfogalmazásoddal van bajom. Senki sem állította, hogy azonnal tönkre megy a készülék ahogy rákötöd a konzolt. Kérlek koncentrálj egy kicsit és próbálj meg arra reagálni amit valóban állítottam.
Még egyszer kihangsúlyozom, hogy tényleg a csúcson áll az Oled és ezt leírtam az előző hsz-ban is, de nem kompromisszum mentes.Tudom hogy sokakban ingerült reakciókat vált ki a karácsony közeledte, de azért még érdemes gondolkozni mielőtt idegből reagálsz és hülyét csinálsz magadból.
Boldog karácsonyt és csak nyugi minden rendbe lesz!Mindig is ajánlottam az Oled készülékeket ha csak filmezésre tv-re és smart funkciókkal használják. Konzolhoz és Pc-hez sosem. Remélem ezt azért megérted. (befejeztem )
[ Szerkesztve ]
-
Érdekes hogy az OLed panel sem problémamentes Ha tényleg így van akkor nálam esélytelen (egyelőre az ára miatt is), direkt amiatt vettem 3 HDMI csatis tévét hogy egyszerre 3 szgépet tudjak csatlakoztatni, ne kelljen folyton dugdozgatni. Nálam lényeges a szgépes használat, tévéműsort is nézek, de viszonylag ritkábban.
Akkor lehet hogy még nem tökéletes a szerves réteg az OLed- ben , LCD panelnél sohasem találkoztam még beégéssel, régi CRT monitoroknál előfordult a cégnél, ahol nagyon sokáig azonos képtartalom ment, képernyővédő szoftver nékül.
A 3 test probléma nem megoldható.
-
Allendale
csendes tag
Vettem egy LG 65UJ634V tv-t.
Vegyesek a tapasztalataim egy 160 cm-es plazma után: nincs elég fekete, sávosodik, a színek nem igazán természetesek, de összességében meg lehet vele barátkozni némi kompromisszumkészség után.
Ami a kérdésem: hogyan lehet automatikussá tenni a HDR lejátszást pc forrásról windows10-el, rx550-es vga-al, mpc-hc lejátszóval, madvr-re bízott HDR beállítással, 2.0-ás HDMI kábellel.
Amennyiben a kijelzőn beállítom a HDR-t, akkor mindent úgy akar megjeleníteni, ha ki van kapcsolva, akkor pedig semmit sem.
Előre is köszönöm![ Szerkesztve ]
-
spyrro
csendes tag
Üdv mindenkinek és Békés Karácsonyt !
Szeretném megtudni , mennyi üzemóránál tart a készülékem . Lehetséges -e ez , és hogyan ? -
OPiiPO
veterán
Nem igazán jött át mit írtam, de sebaj, legközelebb igyekszem egyszerűbben fogalmazni ha veled kommunikálok. Remélem a következő napokban lehiggadva a szövegértésed is javulni fog, előnyödre fog válni.
Részemről elengedtem a témát, jó bejglit és karácsonyt beléd is!"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."
-
stemplar07
őstag
válasz Allendale #86659 üzenetére
65SJ850V
Nos Fekete az van, de nem OLED :-) a színbeállításai macerásak, órák alatt lehet egy rendeset beállítani, hozzáteszem, nagyon megszoktam a samsungot 4,5 év alatt, tehát hiányérzet alakul ki a megszokott dolgokhoz , gondolom te pedig a panához ..
Sávosodás ellen : helyi sötétítés OFF, azonnal nem sávosodik .Ha jót akarsz magadnak ,és a szemednek ,ne PC-vel 4K-zz , hanem vegyél egy pl. Himedia Q5/Q10PRO-t (30-50 ezer FT), és azonnal minden megy HDR/10/10bit/akár..60 FPS! automatikusan ..vagy PC-n streemelve hálózaton is . Szebb képet ad ,mint egy 100 ezer ft-os 4k-s videó kártya , és szebb képet ad, mint a tv lejátszója + tudja a 4K BluRay menüvel /isoból/könyvtárból való lejátszást . Egyedül a Dolby Vision (12 bit) ,,HDR,,-t nem képes dekódolni, de az viszont a TV lejátszója tudja ( a 850V) , Netflixen elég sok film van ami DV .
[ Szerkesztve ]
-
Breki
veterán
válasz stemplar07 #86663 üzenetére
Himedia Q10PRO-t hol lehet 30-ért ?
Italodisco Fórum ritkaságokkal: http://www.sg.hu/listazas.php3?id=1105716561
-
pekpeter
csendes tag
Sziasztok!
Létezik hogy LG UF852V tv csak LG bluetooth fülessel lehet parositani?
-
-
pkomlosi86
újonc
Sziasztok,
LG sj810v-vel kapcsolatban van valakinek tapasztalata?
Illetve mivel edge lites termekrol beszelunk, mi az altalanos tapasztalat az ilyen tvkkel kapcsolatban?
A segitseget elore is koszonom!
-
stemplar07
őstag
A Q30 tól Q10-ig így akartam írni :-) 30-50 )) HiMedia Q30 : 34 900 Ft alap lejátszónak ez sem rossz egy alap videókártya áráért ..( és akkor nem kell egy erőművet építeni sem köré, próbáltam már pár HTPC ..problémásak ) Imprex Engine 2.0 PQ nagyon jó , vacakabb MKV-k esetén javasolt legalább annyira hatékony , mint a Popcorn/Dune VXP képjavítója , de ezt a Dolby és a HiSilicon hozta össze ,BD FHD/4K esetén ki kell kapcsolni .
HiMedia Q30
[link]
Operációs rendszer: Android 7.0
CPU: CPU: 2 GHz-es HiSilicon Hi3798C V200, 4-magos Cortex A53 (adatlap...)
GPU: Mali-450 (OpenGL ES 2.0/1.1, OpenVG 1.1)
Képjavítás: Imprex Engine 2.0 PQ
RAM: 2 GB DDR3
ROM: 8 GB eMMC Flash
Hálózati interfész: 10/100 Mbit ethernet, 802.11b/g/n belső wifi
Fogyasztás: kb. 6–8 Watt
Tápellátás: 5V/2A
Méretek: 160×27×125 mm
Súly: 1,2 kg
Bootolási idő: kb. 21 másodpercTámogatott színterek és színmélységek: RGB444 8 és 12 bit, YCbCr444 8 és 12 bit, YCbCr422 8 és 12 bit, YCbCr420 8 és 12 bit - SDR, HDR10
Támogatott fps értékek: 23,976 / 24 / 25 / 30 / 50 / 60
Támogatott videókodek: H.256/HEVC, H.264, VC1, MPEG4, MPEG2, VP9, VP8, VP6, AVS (250 Mbps-ig), 2D/3D BD ISO, BDMV mappa - alkalmazástól függ.
Támogatott audiókodek: alkalmazástól függ, de valamennyi létező SD és HD hangsávformátum továbbküldése és sztereó lekeverése (PCM, Dolby Digital, DTS, Dolby Digital Plus, Dolby TrueHD, Dolby Atmos, DTS-HD MA, DTS:X)
Javasolt médialejátszó-szoftver: KODI, Media Center (előre telepítve)
Csatlakozók: 1×USB3.0 host, 2×USB2.0 host, 1×SD/MMC kártyaolvasó (akár 128 GB-ig), 1×HDM2.0a, 1×10/100 Mbit erthernet, 1×kompozitvideó, 1×sztereó analóg hang, 1×optikai digitális hang, 5V DC tápbemenet.
Tartozékok: Q30, HDMI-kábel (2.0), infra távvezérlő, 2 darab AAA elem, külső 5V-os tápegység, magyar nyelvű üzembe helyezési útmutató.
[ Szerkesztve ]
-
EVL2
aktív tag
válasz pkomlosi86 #86668 üzenetére
Szia!
Érdemes lehet egy kicsit visszaolvasnod mert itt márt elég sokszor volt téma az sj810v.
Dave567: Persze hogy teszteltem! Nekünk 2 év alatt égett be amikor monitorként használtuk, de a konzolnál már 1 éves teszt után látszottak a gondok. Szélesvásznú filmeknél 2 év és 1 hónap és 3nap +4óra után vettük észre a hibákat.
-
balintka
addikt
válasz stemplar07 #86672 üzenetére
Én a 42LF652V-re megvettem a gyári 2 éven felül még a +3 év garit. Bár nem sokat nézem .
-
stemplar07
őstag
Egy lengyel oldal ami alaposan kivesézte az SJ850V-t érdemes (goolefordítóval) átlapozni, sok hasznos beállítást/mérést közöl, elég objektívnek tűnik , szerintem java részt alkalmazható az összes LG 2017 -8-9-es szériához .
-
lela
aktív tag
Üdv!
Olyan kérdésem lenne, hogy vásároltam egy LG 43LJ515V típusú készüléket. Kábel TV-re van kötve, és néhány Digitális és analóg csatorna sorba rendezésévek meggyűlt a bajom. A csatornarendező külön bontja a digitáli és az analóg csatornákat, és fogalmam sincs hogyan tudnám összefésülni őket. Van erre valamilyen lehetőség. A menüben van Antenna azon belül tv és rádió, Kábel TV azon belül Dtv, tv és rádió illetve Műhold. Na most nekem a kábel Tv-n belül a digitálisban van mondjuk 10 csatorna az analógban 5, ezeket szeretném úgy összerendezni, hogy a csatorna léptető gomb után egymás után lépdeljen. Sajnos csak annyit tudtam megoldani, hogy a digitálisban amilyen számot kapott a csatorna pl 1. MTV HD, 2. MTV2 HD stb
az analóg csatornáknál azokat a számokat kizártam, tehát ott az 1., 2. csatornát kizártam. Így annyit elértem, hogy ha számot ütök akkor az a csatorna jön be amit szeretnék, de ha a csatorna léptetés gombot nyomom, akkor sajnos végiglépteti a digitálist, vagy az analógokat, de nem vegyesen a számuknak megfelelő sorrendben. Remélem érthetően fogalmaztam.Köszönöm a segítséget!
-
veterán
válasz stemplar07 #86672 üzenetére
Vagy minőségibbet venni és nem egy belépőszintűt ami 1 év után kuka
-
stemplar07
őstag
válasz N.YCityBoy #86677 üzenetére
Háát sajnos ez sem szentírás , Samsung 65UEs8000 2013-ban csúcskészülék volt , 4 évesen kijelző csere ?
-
Breki
veterán
Szia
Nem biztos, hogy jól értem a kérdést, de ha igen ez a program a megoldás rá.
Nemrég írtam róla.
[link]röviden usb-re kell másolni a csatornalistát pc-re másolni hozzárendelve ezt a programot szerkeszteni, majd vissza tv-re.
Szerk:
LG webOS 3.0 - Csatornalista másolása USB-re (Pendrive/HDD) [HUN]
[ Szerkesztve ]
-
stemplar07
őstag
Lg 8-as 2017 SJ szériára csinált az Rtings egy egész jó kalibrációt , amit egy Ifs felhasználóira beállítottam, és egész jó lett .
érdemes kipróbálásra, szebbek lettek a bőr színek, és a szaturáció (Wbalance/Color) is alaposabb ..( vicces de egész Samsungos lett a színvilág :-) a,, függőknek,, jó lehet )
[link] -
veterán
válasz stemplar07 #86679 üzenetére
4 év az már nagyon jónak számít, szerintem!
-
gar8
tag
Sziasztok!
Egy LG 43UJ670V tévé vásárlását tervezem. Szeretném mekérdezni, hogy van-e valakinek ezzel a típussal tapasztalata vagy ajánljátok-e ezt a készüléket megvásárolni.
Köszönöm a segítséget.
-
Alex91
félisten
En most vettem egy 43UJ6307-et, ehhez merten szerintem ez se lehet rossz. Igazan az UJ7507 lehet egy erosebb minosegi ugras, de ez az aran is latszik. Ez a 670V valami kozeput. Most kerdeses, hogy a 20-25 ezer forintos felarat megeri-e egy 6307/634V/635V-hez kepest? (En most az olcsot vettem de legkozelebb, ha nem tudok meretet lepni, akkor erosen elgondolkozom, hogy minosegben feljebb lepjek. Most az elozo, 10 eves TV-hez merten ez is uberbrutal.)
Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
vigfer90
csendes tag
Joreggelt.
En kozel egy honapja vagyok boldog tulajdonosa egy 49 uj670v-nek. A netet hiaba turom, ehez a modellhez nem talalok megfelelo beallitasokat, amellyel be tudnam kalibralni a tevet. Mas modellekhez persze van, a rtings-en a 6300-as modellhez talaltam, de nem vagyok biztos benne, hogy azok megfeleloek.
Tudna valaki nekem segiteni akar csak egy linkkel vagy par sorral?
-
Alex91
félisten
válasz Alex91 #86643 üzenetére
Na, azt hiszem megvan. A szakertoi (sotet szoba) eleg kozel van az iPad beallitasahoz. Meg esetleg egy kicsit jatszok majd vele, de alap is elmegy.
Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
trojka
csendes tag
üdv
usb csatlakoztatva viszont a csatorna másolása tv-usb usb-tv-re inaktiv találkozot már valaki ilyennel?
talán erre lesz válasz
[ Szerkesztve ]
-
spileraaa
senior tag
Erre a tvre hogy tudnám rákötni a tabletet?
LG 32LH530V
Erdély (Románia) Huawei Mate 20 Pro /Huawei Mate 10 Pro/ Xiaomi Redmi 3s Prime / Lenovo A660
-
veterán
-
laktop
tag
Sziasztok!
A kiszemelt TV egy 49UJ635V lenne. Ajánlott ebben az kategóriában, árszintben? Vagy esetleg más típus ...?Ebben és ezekben a tv-ékben hogyan működik a felvétel? Azt a csatornát lehet vele felvenni amit éppen nézek, vagy egy másikat is?
Külső HDD-ről nézett videóknál néhányan azt írták, hogy lejátszáskor lagol egy kicsit. Mitől függ ez? (felbontás, fájl típus?) Mire kell figyelni, hogy ez ne legyen?"- Mennyire vagy túsz? - Sörhöz hozzáférsz?"
-
zsozsi 78
tag
Szaisztok!
200.000 ft ig milyen tv-t ajánlotok?
köszi
-
Breki
veterán
válasz laktop #86693 üzenetére
Szia
Mivel én pont ilyet vettem és nagyon meg vagyok elégedve vele én ajánlom. Viszont árszintet nem mondtál erre érdemes figyelni mikor én néztem 30 ezres eltérések voltak.
Én pont most gondolkozom, hogy ilyen tv-hez érdemes-e. Külső tv boxot venni. Akinek van új LG tv-hez melyik vált be?
-
laktop
tag
Szia!
És a felvételről tudsz valamit mondani?
Időközben letöltöttem a TV webes használati útmutatóját, amiben ezt írják:
Felvétel közben lehetőség van más, tetszőleges csatorna nézésére vagy a készülék egyéb funkcióinak használatára. (Ez a funkció csak bizonyos modelleken és bizonyos országokban elérhető.)
Konkrétan ez a TV Magyarországon tudja ezt Digi-vel?"- Mennyire vagy túsz? - Sörhöz hozzáférsz?"
-
krisztianm
csendes tag
Valaki tudna segíteni?
Lg lb730 tv van a böngésző mindig ki írja hogy frissíteni kellene de nem tudom hogy hogyan vagy esetleg másikat hogy lehet rá tenni.Előre is köszönöm -
kotigabi
csendes tag
Most akkor ezt a Zajcsökkentés, MPEG Zajcsökkentés funkciót érdemes kikapcsolni, vagy hagyjam alacsony szinten?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest