Hirdetés

2024. június 4., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  LEGO klub

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-05-21 14:17:30

LOGOUT.hu

A topik témája a közös keresztünk, a Lego iránti rajongás, illetve annak végtelen gyűjtögetése

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#33654) #75376384 válasza Djuree (#33653) üzenetére


#75376384
törölt tag

Ez a minifig scale dolog nekem is többször eszembe jutott építés közben. Néhol valóban nem fér be a figura, néhol igen, de játszani nem lehet vele (bár ez nem mindenkinek gond), néhol pedig teljesen arányos. Szerintem itt a srác közel tökéletesen eltalálta az arányokat.
Egy-két helyen valóban lehetne picit nagyobb, pl a főépület és talán a torony is.
Az ilyen arányosításnál azonban könnyen bele lehet esni abba a hibába, hogy bár arányos, rengeteg lesz benne az üresjárat, míg oda eljut az ember. Példával szemléltetve: pont a vár MOC-ok esetében szoktam ezt jól megfigyelni. Nagy minifig scale épületek dögunalmas faltextúrával. Hiszen akkor a méretben már kb minden technika képes monotonná válni. Mert lehet a várfal tetején így elfér 2-3 ember egymás mellett, hogy pl a valóságban is, de ez képes úgy megdobni a méreteket, hogy Lego esetében már szerintem nem szép.

Amugy linkelhetnél pár ilyen mocot, amit te is említesz. Én eddig egyetlen olyan várat láttam, ami jobban tetszik mint ez. Fent van ideasen is, korábban linkeltem. Ez az: [link] Ezt így egy az egyben hajlandó lennék megvenni.

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  LEGO klub
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.