Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#5101) dodopek válasza JamesHun (#5100) üzenetére


dodopek
addikt

Úgy tudom 2 év a minimum, de mérget nem vennék rá...

(#5102) albiosz


albiosz
őstag

Április 2-i adásvétel után szerdán megjött a levél az illetékről. A szerződésen szereplő vételár alapján számolták, szóval semmi trükközés szerencsére. Csekket küldtek, utalni vajon lehet a csekken szereplő számlaszámra? Közleményben elég az adóazonosítóm?

(#5103) malinea válasza albiosz (#5102) üzenetére


malinea
újonc

Olvasd el a határozatot először. Abban benne van minden.

(#5104) axioma válasza JamesHun (#5100) üzenetére


axioma
Topikgazda

Hat ha kozeli idopontban van lakascelotok, akkor folosleges volt 8 evesre kotni, ez valo igaz...
Tobb lehetoseg van a fundi felhasznalasara, alapvetoen a szerzodeses osszeg valoban csak lejaratkor rendes onero, ellenben akar a fundaval athidalsz (alt. az a rosszabbik megoldas) vagy ker.banki hitelbe kombizod, mindig a befizetes az mar fedezett osszegnek szamit, annyival kevesebbet szamolnak az ingatlan terhere (a jelzalogot persze ettol fgtl a teljes osszegnek megfeleloen teszik fel, de az csak technikai). Termeszetesen ha mar eleri a 4 evet es ugy teszed be (bar ezt miert tenned), akkor az alltammal novelt osszeg szamit ugyanigy. (A magyarazat egyszeru: ha a hitelt nem fizetned, a hitelezo penzintezet lenyulja a fundat, es az elso 4 evben az alltam megy vissza a mak-nak mert nem teljesul a megkapas feltetele, mig utana mar igen, a felmondas modja irrelevans.)
A masik meg hogy jobban jartal volna a masodik kotese helyett ha megosztod a meglevo szerzodest, mert akkor ugyan kulonbozo osszegekkel de egyszerre ernek el a felvehetoseget... nem szoktak sajna rutinbol ajanlani, pedig ez ha nem is trukkoztok akkor jutalekot is ad.
Athidalo konkretan akkor jar, ha
- a kert modozat szerinti megtak. ido legalabb fele lejart
- a kert modozat szerinti SZO legalabb negyede osszegyult
Tehat a 8 evesen hagyott szerzodes (bar 821-nel, gondolom nem 6-os sorozatu, ugysincs ertelme) csak a 4. ev vegen athidalhato, de tudsz most modositani 4 evesre, es akkor mar 2 evnel athidalhato. Persze akkor a 6.25 (talan) helyett 3.22 az osszeg is... (ja es ne modosits, hanem megosztassal felezd elobb az SZO-t, es azt kerdd 4 evesre).
Pontosabb info csak pontosabb korulmenyekre tud eloallni (mit a legerdemesebb kezdeni veluk). Optimalis akkor lenne, ha csak fundakat nezzuk, mikor a masodik epp betolti 4 evet.

(#5105) albiosz válasza malinea (#5103) üzenetére


albiosz
őstag

számomra nem egyértelmű a szöveg, de majd rájuk csörgök.

(#5106) Hintalow válasza albiosz (#5105) üzenetére


Hintalow
senior tag

Szerintem nyugodtan utalhatsz, a csekk is csak egy utalás, csupán a posta intézi helyetted.
Amikor mi vettünk lakást, mi is csekket kaptunk az illetékről, és én is utalgattam.
Amúgy biankó csekk? Mert nálunk rendesen ki voltak töltve (bár mi kértünk részletfizetést, és méltányolást is, mindkettőt megkaptuk, ezért egy halom csekket kaptunk, amikből semmit nem használtam, csak beírtam a szlaszámot, és a rajtuk lévő azonosítót netbankba, és havonta utaltam)

Ha a multiverzum teória igaz, akkor van egy univerzum, ahol nem az.

(#5107) Poultier


Poultier
tag

Sziasztok!

Remélem tudtok adni egy kis segítséget.
Kedvesemmel szeretnénk a jövőben saját lakáshoz jutni, amihez elkezdenénk a lakástakarék megtakarítást. Mivel jelenleg csak én dolgozom iskola mellett, így havonta kb. 10k-t tudnék befizetni diplomáig, utána felemelném a maximális összegre.
Kérdezném, hogy a Fundamenta lakáskasszát vagy az OTP lakástakarékot érné meg jobban? Kb. 4 éves időtartamra kötném, mivel állambácsi úgy adja a legnagyobb támogatást havi bontásban, illetve nem szeretnék 30 éves koromig várni a privát szférára.

Válaszaitokat előre is köszönöm!

(#5108) axioma válasza Poultier (#5107) üzenetére


axioma
Topikgazda

En a helyedben most minimalisra kotnem (talan 5e a legutobbi modositas ota, regen volt 1e alatti is...), es majd amikor felhasznalnad es kell belole az LK (kolcsonresz) is, akkor megemeled (l'art pour l'art nem, mert draga mulatsag, epp sziv valaki a masik forumban akit jol keresztbe kotottek folosleges emelessel). Az alltam a befizetestol fugg, nem a szerz. osszegtol. Viszont vigyazni kell, hogy elkezdeni tobbet fizetni okosan szabad csak, ha nem akarsz alltamot veszteni (3. es 4. negyedeves szabaly a kulcsszo, de sztem egyszerubb ha majd jossz es kerdezel).
Az otp "elonye", hogy sokszor akciozik a nyitasi dijjal (bar ugyesen kotve ugye most nem is olyan nagy kulonbseg), es ebben ki is fujt. Ja nem, van egy ugyeske konstrukciojuk, a megelolegezo hitel, amikor me'g a kamatra is alltamot kapsz, de ez csak akkor jo ha most rogton vennel fel es csak keves penzt, hitelre. [Azt nem sorolom ide, hogy van surun otp fiok ahol ltp-rol is kerdezhetsz, mert legtobbszor az ASZF elolvasasa utan tobbet tudsz az aktualis - fiokonkent ha nincs szabin akkor is csak 1 db - "kikepzett" ugyfelesnel, tisztelet a kivetelnek.]
Van egy harmadik szereplo is mar ugy 2 eve a piacon (marmint ujra, mert regen volt 6 is, csak osszevontak oket), az Erste, de mivel me'g nem kezdtek kiutalni, meg szamomra legalabbis lathatatlan mennyiseg (nem vagyok penzugyi vonalon, csak amik a forumban megjelennek itt es az index relevans topikjaiban), nagyjabol semmi info nincs me'g rola.
En Fundat kotnek, mellette szol a valoban letezo athidalo hitel (otp-nel par eve "atmenetileg" nincs pozitiv elbiralas, marmint szolnak is hogy ne add be), a 1.5M-ig fedezet nelkul adott LK, az hogy nem szivoznak kiskoruvla mint az otp, bar mondjuk asztalt verni sem tudsz sehol, legfeljebb a 411-81-81-et hivni (mondjuk nem nagyon egzotikus kerdesekben ott legalabb kompetens valaszokat szoktak adni). Ja van netes hozzaferes is, de sztem az lehet az otp-nel is (max. ahogy ismerem oket, nem ingyenes). Tudsz neten kotni, de sztem ha van a kornyezetedben aki felkapja a fejet a funda szora (messzirol kis szerzodesre nem szivatnek meg kihivni egyet), akkor orulni fog a potya pontoknak, mini jutaleknak is. [Csak ha nem 5+ eve dolgozik ott, ami valoszinu mert azok mar nem nagyon kotnek, akkor ne higgy el semmit elsore, ha nem egyezik a sajat ismereteiddel... nagy a fluktuacio, es enyhen szolva marketingorientalt az oktatas, marginalisan ismertetik a termeket, es eleg hulyesegek szoktak kijonni idonkent kezdok szajabol...]

[ Szerkesztve ]

(#5109) JamesHun válasza axioma (#5104) üzenetére


JamesHun
addikt

Szia

Köszi az információkat :)

SeriesX: JamesSHun

(#5110) dodopek


dodopek
addikt

Szevasztok!
A közjegyzői díj lakás vásárlásnál mitől függ? Az eladási ártól? Vagy közjegyzőnként más? Vagy hogy van ez?
Köszi!

(#5111) biker válasza dodopek (#5110) üzenetére


biker
nagyúr

hogy jön ide közjegyző? max ügyvéd kell

Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |

(#5112) albiosz válasza biker (#5111) üzenetére


albiosz
őstag

Ha hitel is van a dologban, akkor kell közjegyző is. Bár azt nekünk a bank állta.

(#5113) biker válasza albiosz (#5112) üzenetére


biker
nagyúr

Hitelről nem írt...

Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |

(#5114) dodopek válasza biker (#5113) üzenetére


dodopek
addikt

Valóban nem írtam, mert nem tudtam, hogy csak hiteles lakásnál kell. Szóval igen, Funda hitel lesz, illetve van, mert már megvan a pozitív elbírálás...

A Funda nem állja....

[ Szerkesztve ]

(#5115) biker válasza dodopek (#5114) üzenetére


biker
nagyúr

általában megyénként/városonként fix díjas a hiteles közjegyzői díj. 40-60, nagyon max a 80e/szerződés
az ügyvédi díj ami az adásvételihez kell, az meg általában 0,5-1% a vételárnak, az számolható

Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |

(#5116) axioma válasza dodopek (#5114) üzenetére


axioma
Topikgazda

Az athidalo draga:( Pont ezek miatt. Normal banknal ugyanezt a hitelt a meglevo fundaval kombizva minimum 100e-rel kevesebb indulasi koltseggel meg lehet kapni, es a torleszto is csak kisebb lehet mint igy (nem kombiban persze me'g kevesebb, csak hosszabb idore).
Ja kozjegyzo anno ha mi mentunk hozza akkor olcsobb volt mintha o jott volna oda, de ez me'g tamogatott hitel es arra vonatkozo dijplafonok idejen tortent.

[ Szerkesztve ]

(#5117) dodopek válasza axioma (#5116) üzenetére


dodopek
addikt

Az áthidaló épp ugyanannyira jön ki, mint később a "rendes törlesztő", nagyjából 2k a különbség. És mivel az áthidaló már csak 2-3 hónap lesz, ezért csináltam így.

(#5118) axioma válasza dodopek (#5117) üzenetére


axioma
Topikgazda

Akkor me'g inkabb nem ertem:( Mert bukod azt a 100e-et par honap miatt. Ja es ha a ker.bankit hosszabbra kered papiron, es beraksz melle egy megosztott vagy koveto szerzodest, akkor kb. negativ thm is kihozhato.
Na mind1, most mar gondolom nem valtoztatsz, inkabb a tobbiek miatt irom, akik esetleg keresovel megtalalnak.

(#5119) attiati


attiati
veterán

[link]

szerintem elírta az árat, de azt mondja, hogy : "Az ár életképes."

(#5120) biker


biker
nagyúr

Na, lassan a végére érünk, a raiffis szabfel jelzáloghitelünket (így sikerült lakást venni) kiváltjuk unicreditnél
Ft volt, Ft lesz, de 17,5 év helyett ami volt még belőle, lesz 15 év, és havi 58.800ft helyett 51.300ft
Ez így egész jónak tűnik

Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |

(#5121) concret_hp válasza attiati (#5119) üzenetére


concret_hp
addikt

a többi szöveg meg a fotók se gyengék :D
ill az is érdekelne, hogy:
- 16. kerből hogy érsz be 10p alatt a belvárosba
- 16. kerben hogy tudsz nem zöldövezet mellett lenni

vagy fullba vagy sehogy :D

(#5122) axioma válasza biker (#5120) üzenetére


axioma
Topikgazda

Nekunk meg lement a kieg.kt. hitelunkon a 4.58% (+2%kktg) kondicionk - ez is mar csak a kam.per miatt volt ennyi - 3.4+2%-ra, ami a havidijban kemeny 5e Ft lesz :)
Viszont probalom megjatszani a cegnel a brutto x laktam 0 helyett a brutto x-90e, laktam 90e kombinaciot, azon mind a ket fel nyer... en havi 30e-et mondjuk, az nagyon durva.

(#5123) _BM_ válasza concret_hp (#5121) üzenetére


_BM_
senior tag

"16. kerben hogy tudsz nem zöldövezet mellett lenni"

Ez jó kérdés :C

(#5124) lajafix válasza biker (#5120) üzenetére


lajafix
addikt

"Ft volt, Ft lesz, de 17,5 év helyett ami volt még belőle, lesz 15 év, és havi 58.800ft helyett 51.300ft"

Ez így nem mond sokat. hány %ot változott a kamat? az uj hiteled kamatperiódusa mennyi? És mennyibe került átváltani?

Rock'n Roll

(#5125) axioma válasza lajafix (#5124) üzenetére


axioma
Topikgazda

Szerintem utolag nem biztos, hogy erdemes boncolgatni... minden megoldasnal lehet jobbat, olcsobbat talalni, az "ugyfel" meg majd csak veri a fejet a falba, pedig ebben is biztos rengeteg munkaja van mar.
Ja az persze fontos, hogy ezektol fugg a konstrukcio josaga!!

[ Szerkesztve ]

(#5126) lajafix válasza axioma (#5125) üzenetére


lajafix
addikt

:) s a 'zértelmiség' kötelessége a tudás terjesztésére az smafu? :) vagy manapság már csak jog, nem kötelesség? :))

nem tudom eldönteni a lenti adatokból, hogy mekkorát csökkent a kamata. hogy jobb mint volt, az a futamidő és törlesztő csökkenésből valószínű, de érdekelnek a fránya részletek.

Rock'n Roll

(#5127) biker válasza lajafix (#5124) üzenetére


biker
nagyúr

Raiffi volt, semmihez nem kötött kamat, úgy változtatják ahogy tetszik 8a kiírásban még bubor+6,3% volt, a szerződésben már induló kamat 10,58%) és ez ment fel 12,5%-ra, majd két lépcsőben (6 havi periódus) ment le mostani 9,8%-ra
6m volt 20 évre 2012-ben

Unicreditnél az 5,8m (ennyinél állunk most) 15 évre, éves periódussal (de akcióban a 3 éves is ennyi) fix bubor+[nememlékszem hány %] és 7,34% az alap kamat, fél % kedvezmény ha aktívan bankolunk, a kedvezményes törlesztő így 51e, a nem aktív esetben picivel 53 alatti

De tetszik, hogy a válaszom nélkül hülyének vagyok előre datálva, hogy majd rájövök, mert biztos szar lesz...

Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |

(#5128) biker válasza biker (#5127) üzenetére


biker
nagyúr

bocs, az akciós a 7,34%, 8,14% a normál kamat, és 9,85% a mostani kamatunk.

Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |

(#5129) axioma válasza lajafix (#5126) üzenetére


axioma
Topikgazda

Ezt most pont nekem mondod?? Kosz...
Nezd, ranezesre nagyon sokat javult a thm, ezt me'g szamolgatni se kellett. Most nem mind1, hogy lehetett volna tovabb 150Ft erteku megtakaritas?
Igaz, en 3 eves kampert valasztottam volna (erost ketlem, hogy 1 ev mulva lefele es nem felfele fog mozdulni), de azert sztem ez egy tuti jo bolt volt.

(#5130) biker válasza axioma (#5129) üzenetére


biker
nagyúr

3 éveset választottunk, mert akkor 3 évig tutti ilyen alacsony lesz, ha felmegy, és máshol csökken, megint váltunk :) de az a 4. év előtt nem reális.

Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |

(#5131) axioma válasza biker (#5130) üzenetére


axioma
Topikgazda

Akkor csak nem jol ertettem a leirasodat, en is igy csinaltam volna.

(#5132) lajafix válasza biker (#5127) üzenetére


lajafix
addikt

Tehát kb 3%pont-tal(ami 25-30%) kisebb a kamat, ezt már értem. Nem néztelek hülyének, csak ez a releváns adat. S kívánom nektek hogy sokáig így is marad és ne szálljon el a magyar kamatpálya.

szerk: most olvastam 5128at tehát nem 3%, hanem 1,7 %ponttal csökkent a kamat kb.

[ Szerkesztve ]

Rock'n Roll

(#5133) lajafix válasza axioma (#5129) üzenetére


lajafix
addikt

bocs, csak gyenge poén volt...

Rock'n Roll

(#5134) Grillo


Grillo
senior tag

Itt állok a hitelkérelem beadása után 3 héttel, értékbecslő is megvolt, egy hónapja szanaszét lakunk a családdal, erre ma szólnak, hogy annó bővítésre kértek engedélyt az építkezésnél (az is volt, tetőtér beépítés), és így nem kapok hitelt, max, ha kap a tulaj fennmaradási engedélyt az önkormányzattól. Cuccok már az új helyen vannak, fasza lesz, ha ki kell pakolni, meg nincs is hova, már eladtuk az előző lakást.

Ilyen helyzetben volt már valami, mit remélhetek? Használatbavételije van a tulajnak.

(#5135) Kergeboci válasza Kergeboci (#5091) üzenetére


Kergeboci
tag

no hát kalandosabb volt. Ezentúl kis fiókba nem fogok menni, csak úgymond nagyobb telephelyre.

OTP
Oktogon: mentségükre legyen mondva, lakossági számla ügy miatt voltam ott, csak gondoltam megcsinálom a lakcímkártya bemutatást is. Emberünk nem nagyon volt biztos a dolgába, és 15 percig vártunk a kollégájára, hogy előkeressenek valami papírost amit ki kell tölteni. Nem volt időm megvárni.

Kodály körönd: direkt a hitelügyintézőjükhöz kértem időpontot. A leányzó lefénymásolta a kártyámat, majd elköszönt tőlem, hogy ennyi volt, készen vagyunk (ugye ezt írtam korábban is). Na, most jött egy papíros, hogy nem teljesítettem a szerződésbe vállalt bemutatás kötelezettségemet, ezért nagyon gyorsan pótoljam, mert baj lesz.

Flórián tér "telephely": szintén hitelügyintéző. Kapásból azzal kezdte hogy elhülyézte az előző helyet. Kinyitotta a dossziét, lapozott hármat, előkapta a papírt, kitöltötte helyettem, fénymásolt, és adott egy másolatot az egészről, hogy tudjam bizonyítani, ha mégis történne valami elcsúszás a rendszerbe.
Gyors és korrekt ügyintézés.

Remélem ez utóbbi már rendben lesz.

Os iusti meditabitur sapientiam et lingua eius loquetur iudicium - Az Igazság ajka bölcsességet kell hordozzon, és a nyelve ítéletet kell szóljon. -- http://egyatucatbol.blog.hu/ --

(#5136) axioma válasza Grillo (#5134) üzenetére


axioma
Topikgazda

Egyezz meg a tulajjal, hogy amig elintezi, addig alberleti szerzodessel laktok nala, es banatdijkent elengedi a berleti dijat... nem muszaj osszekotni a ket dolgot (bekoltozes es jogilag tulajdonba kerules).

(#5137) _BM_


_BM_
senior tag

Most rendeztem be egy 28 nm-es lyukat:

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

Baba? :C

(#5138) Vesztor87 válasza _BM_ (#5137) üzenetére


Vesztor87
senior tag

Aha:) Jó hogy fehérek a falak, mi is hamarosan lakást rendezünk be, az egyik szoba full fehérre lesz festve, egyszerűbb javítani, amellett a padlószőnyeg meg a hozzá hasonló sötételő adja a színt a szobának :)

(#5139) attiati válasza _BM_ (#5137) üzenetére


attiati
veterán

megint vettel egyet? :)

merrefele van?
gondolom ez nem panel.

kezdenek bedurvulni az eladok. 8. kerben lattam egy 32 nmes garzont 15misi felett (tarolo es garazs nelkul). kozben meg azt latom, hogy ilyen 80+nmes lakasokat 1eve hirdetnek 350e ft/nm koruli aron.

(#5140) _BM_ válasza attiati (#5139) üzenetére


_BM_
senior tag

Ez nem az enyém, családtagé.
A Salétrom utcában van, ahol tetőtéri lakásokat is kínálnak. Háromszintes is van. :Y Most fejezték be a házat.
Érdemes megsasolni. 4-es metró 100 méterre :K
Egyetlen ingatlanos árulja, napi 3-4 szerződést köt a házban.

[link]

[ Szerkesztve ]

(#5141) concret_hp válasza attiati (#5139) üzenetére


concret_hp
addikt

hát attól, hoyg az eladók bedurvulnak, a vevők még mindig nem kerülnek elő a semmiből, bár én is számolgatok, hogy jövőre kéne abszolválni a tranzakciót...

vagy fullba vagy sehogy :D

(#5142) attiati válasza concret_hp (#5141) üzenetére


attiati
veterán

Jaja, pont erre akartam célozni. Hihetetlen, hogy az eladók olvassák a cikkeket, hogy megindultak a lakásárak, felpörgött a tranzakciószám, és akkor rögtön rádobnak 15%-ot az árra :) Az már nem érdekli, hogy mennyire reális.

(#5143) concret_hp válasza attiati (#5142) üzenetére


concret_hp
addikt

a tavalyi béka segge alattihoz képest volt 2 hónap amikor 10%al több lakást adtak-vettek vagy mi? :D

vagy fullba vagy sehogy :D

(#5144) goldnarmz


goldnarmz
aktív tag

Sziasztok!
Próbáltam utánajárni a dolgoknak, de egyre nagyobb a káosz a fejben, sajnos. :-\
Sz'al lakáshitel.
Szeretnék venni jövőre egy házat. Januárban lejár a 4 éves, 20-as Funadamentám. A mellé lesz kb. 4 misim, illetve édesapám volt olyan gáláns, és felajánlja az ő - szintén januárban lejáró - 4 éves, 20-as Funadamentáját. Vidéki házat szeretnék venni. 13-17 millió körül vannak. Kérdésem marha egyszerű: Van-e esélyem ezekkel az "eszközökkel" további lakáshitelhez jutni, hogy meg tudjam venni az áhított házat jövőre? Előre is köszi a segítséget! :R

(#5145) Grillo válasza goldnarmz (#5144) üzenetére


Grillo
senior tag

Van állásod? Házastárs?
Nekem most 5,5 milliót simán adnak 12 millió önerő mellé. Vagyis nem a hitelképesség a gond.
Még az értékbecslés módosíthat ezen, ha nem éri el a fedezeti érték a hitel értékét.

(#5146) goldnarmz válasza Grillo (#5145) üzenetére


goldnarmz
aktív tag

Házastárs nincs, és nem is lesz soha, az biztos! :N
Van állásom, annyira nem is keresek rosszul. Bejelentve sajnos kisebb összegre vagyok, de nem zárkózik el a cég a módosítástól, hogy a bank felé jobb színben tűnjek fel. Tényleg. Tudja valaki, mennyi időre vissza kérik a kereseti igazolást? Ez sem tiszta még nekem.
12 mill-re 5.5-et kapni azért szerintem jóval egyszerűbb, mint nekem ezt megjátszani. Vagy tévedek?
Ne haragudj tudatlanságomért, de elmondanád, mi a fedezeti érték? :B

[ Szerkesztve ]

(#5147) axioma válasza goldnarmz (#5144) üzenetére


axioma
Topikgazda

A 2 lejaro funda, az egyikre felkaphatod a 1.5M fedezet nelkulit, meg a 4M az uszkve 8M, es me'g nincs teher az ingatlanon. Ez igy elegendonek tunik egy banki hitelhez a jelzett magassagban, ha amugy tudod fizetni. A 1.5M az kifut 5 even belul, viszont onmagaban valahol 30e-re jon ki per ho. A tobbit tudod hosszabbra kerni, kisebb havidijjal.
Termeszetesen lehet a fundaval is jatszani, hogy ket szerzodes 6.44 (gondolom olyanok), akkor van 10.5M es utana a tobbire ujabb funda kotese azonnali athidaloval (de az varhatoan me'g koveto szerzodesben is tul draga), vagy ezt mar ker.banki hitellel, de hogy jovore melyik lesz a jobb megoldas, azt senki nem fogja neked most tudni megmondani.
Altalaban olyan keresetigazolast kernek, amin 3 havi ber, vagy annak atlaga szerepel. Vagy elozo 3 kivonatot.

[ Szerkesztve ]

(#5148) attiati


attiati
veterán

Voltam nézni egy lakást. Másfél év alatt a másodikat. Lehet túl nagyok az igényeim. (: Az eladó úgy állapította meg a lakás értékét, hogy aki parkra néző erkélyes lakást akar venni a környéken, annak egyik irányba a Béke térig kell elmenni, ahol olcsón is kap, a másik irányba pedig a Marina parton kap méregdrágán. Ezért ő a kettő közé lőtte be az árat. Attól még, hogy a Marina part x méterre van, attól még nem viszonyítási alap.

Mondtam neki, hogy miért nem nézzük meg inkább, hogy helyben, az adott társasházban mennyiért mennek? A felettem levő hasonló paraméterű lakást 25%-kal olcsóbban adták el végül az ő árához képest, garázzsal együtt ! (ami egyébként a lakás árának további 5-7%-a). Akkor 4-5 hónap alatt ment el. Igaz ez még tavaly ősszel volt. Végülis előre tudtam, hogy esélytelen lesz akkorát alkudni (a reális árra).
Ott fogytam ki az érvekből, mikor azt mondta, hogy az ingatlanközvetítő úgyis elkérne 4-5%-ot, úgyhogy annyit akkor tud engedni. Szerintem meg egyáltalán onnan indul az igazi alku :)
A másik érve, hogy ebből a típusú lakásból mindössze 4 van az adott társasházban.
A harmadik, és minden eldöntő érv: ő annyiért biztos nem adja oda, mert akkor az őneki azonnal x ft bukó lenne. (azért mert ő eldöntötte, hogy szerinte annyit ér, és azalatt már minden tuti fix bukó :) Nekem meg van egy 6 millió forintot érő biciklim, amint buktam 5,9 misit)

Jah volt egy negyedik is: ők annó mennyiért vették és így is x bukóban vannak.

Ha én lakást akarnék eladni, akkor legalább minimálisan utánaolvasnék, hogy milyen kliséket nem szabad ellőni.

Amin ledöbbentem, hogy 10 éves épületben hogy lehet úgy lakást építeni, hogy az összes belső válaszfal gipszkartonból van !!

[ Szerkesztve ]

(#5149) attiati válasza attiati (#5148) üzenetére


attiati
veterán

persze részemről is klisé volt, hogy x lakás mennyiért ment el az adott társasházban

(#5150) concret_hp válasza attiati (#5148) üzenetére


concret_hp
addikt

mondtad neki, hogy majd 1 év múlva visszahívod? ;]

vagy fullba vagy sehogy :D

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.