Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#5951) Mercutio_ válasza Motion_Blur (#5950) üzenetére


Mercutio_
félisten

Nem tudom ma él-e még, de annó ha kérvényezted első lakáshozjutóként az illetéket bizonyos összeghatár alatt elengedték, ennek is nézz utána jelenleg mi a helyzet.

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#5952) etejedu válasza Mercutio_ (#5951) üzenetére


etejedu
őstag

Nem engedik el csak nagyon nagyon indokolt esetben de a segglyukadat is megnézik ( minden kiadásodról írásos igazolt dokumentumot kérnek.)Végigjártam a procedurát.A kedvezményt autómatikusan felajánlják azaz részletfizetés. Plusz eleve felét fizeti mivel első kecó.

Motion Blur: Statisztikai adat leszel. Ahogy irtad is közel van a határértékhez. Ellenőrzik hogy pl nem egy 20 millás kecóval akar valaki illetéket csalni.

(#5953) Mercutio_ válasza etejedu (#5952) üzenetére


Mercutio_
félisten

Jó, akkor eszerint csak a felét engedik el, az se 2 forint.

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#5954) axioma válasza Motion_Blur (#5950) üzenetére


axioma
Topikgazda

Az biztos nem art, ha az eredeti allapotot dokumentacioval igazolod (ismeros vett igy, hogy epitkezes vegen, haszn.v. volt, de pl. nem volt kesz mindket furdo stb.). A szerzodesben van valami az allapotrol, vagy cska hogy a megtekintett allapotban? A felujitasrol azert ha van aka'r csak anyagvasarlasi szamla, az nem art, de sztem ha mar latszik a lakason (azert latszik), hogy uj dolgok vannak benne, azt azert eszre fogjak venni.
Egyebkent lehet, hogy tenyleg csak az irrealis elteresre ugrana'nak ugyis. Hozzank a szocpol miatt jottek, mert ures, de beepitesre elokeszitett tetoter volt a terven, igy jottek ellenorizni, hogy nem lett-e ott me'gis plusz 1-2 szoba, mert akkor kiesunk a szocpolbol (ez azert majdnem 10 eve volt). Hat nem, azota sincs.

(#5955) goldnarmz válasza mm00 (#5949) üzenetére


goldnarmz
aktív tag

OTP-hez be kell menned, és ott kapsz hivatalos számlakivonatot. Nem elég nekik a webes mókolás.

(#5956) mm00 válasza goldnarmz (#5955) üzenetére


mm00
aktív tag

Kár... Köszönöm!

(#5957) viharhozo válasza Motion_Blur (#5950) üzenetére


viharhozo
addikt

Nem kell beszarni, ha nem volt kiugroan alacsony az ar (ertsd az iranyitoszam atlagos negyzetmeteraranak a felenel kisebb), nem fognak szivozni.

goldnarmz: ja, ez az egyik kedvenc banki huzasom. Csak hosszas konyorges utan kuldenek papir szamlakivonatot, viszont mindig kernek.

[ Szerkesztve ]

Durvasága miatt töröltem - moderátor.

(#5958) Motion_Blur


Motion_Blur
félisten

Köszi srácok, már megnyugodtam mivel többen is azt mondták hogy most már ez az általános eljárás.

Stavelot 2, easily full throttle into another twenty second top gear flatout section

(#5959) Corsair90


Corsair90
tag

Sziasztok.

Vettünk egy családi házat a párommal, és szeretnénk megtudni, hogy pontosan miket kell átírni a nevünkre, hány helyre és hová kell benennünk intézkedni ilyen esetben?
Előre is köszi a segítséget! :R

(#5960) axioma válasza Corsair90 (#5959) üzenetére


axioma
Topikgazda

Mindenhova, ahova eredetileg is te jelentetted le... szoval nem keves helyen.
Ha megcsinalod az uj lakcimkartyat, akkor azert az allami adatbazisokban rendben lesz (apeh, foldhivatal, ilyesmi, egyuttal a nemzeti konzultacio is...).
Ami fontos: munkahely, bankok, szolgaltatokhoz ugyis mesz de a nem helyhez kotott szolgaltatasok (pl. mobiltelefon, tarhelyelofizetes, ebay/paypal, stb.), ujsagelofizetesek es minden amirol levelet szoktal kapni (pl. torzsvasarloi izek, egyesuleti tagsagok, veradok is azt hiszem mert nem kapjak automatikusan), na es ha a vegere ertel, akkor ugyanez ha van gyerek akkor az o szempontjabol is. Az elozo lakcimrol - ha nem tudod a mostani bentlakoval megoldani - kerhetsz a postan tovabbkuldest nem tul sok penzert, 1-2 honapig erdemes lehet. De persze attol fugg, mennyi levelet szoktal a cimedre kapni, es mennyire fontosakat.

(#5961) Motion_Blur válasza Corsair90 (#5959) üzenetére


Motion_Blur
félisten

Víz, villany, gáz. Nálam EON-nál elég volt kitölteni az űrlapokat mindkét félnek + az átadási/birtokba vételi jegyzőkönyvvel az óraállásokkal és elpostázni. Víznél be kell menni személyesen az előző tulajnak lemondani.

Lakcímkártya: meglepetésemre ingyenes volt, földhivatal: ide is be kell menni, neten lehet előre leszedni egy formanyomtatványt, ez is ingyenes.

Jogsi + forgalmi: ha ezek eltérnek a lakcímkártyától keményen megbüntethet érte a rendőr. Szóval ezeket is át kell íratni, ez már fizetős. Hogy mennyi még nem tudom, most járok ennél a pontnál :D

Stavelot 2, easily full throttle into another twenty second top gear flatout section

(#5962) albiosz válasza Motion_Blur (#5961) üzenetére


albiosz
őstag

jogsin nincs cím.

(#5963) _BM_ válasza Motion_Blur (#5961) üzenetére


_BM_
senior tag

Ha társas vállalkozás tagja vagy, akkor módosítani kell a társasági szerződést (amennyiben az új lakásba jelentkezel be), ez több tízezer forintos tétel.

(#5964) Motion_Blur


Motion_Blur
félisten

5 perc volt a NAV-os helyszíni szemle, semmilyen papírt nem kellett bemutatni, még magamat se kellett igazolni :))

Stavelot 2, easily full throttle into another twenty second top gear flatout section

(#5965) mzsolty


mzsolty
tag

Sziasztok. Lakásvásárlásnál hány féle illetéket kell fizetnem? (úgy tudom van egyszer egy a lakás árának a 4%-a, aztán van valami értékbecslői díj)

(#5966) ithomas


ithomas
őstag

Hát gyerekek, én már láttam jó pár katasztrofális hirdetést, meg buta ingatlanost...de ez...ez minden eddigin túltesz, egyenesen felháborító.

Nézzétek meg EZT

Nem tudom, hogy sírjak vagy nevessek.
Komolyan mondom, egy nem túl jó képességekkel rendelkező 4. osztályos gyereknek is jobb a fogalmazásmódja , meg a helyesírása mint ennek a 'ingatlanreferensnek'.
A hideg kiráz, ha belegondolok abba, hogy egy ilyen emberrel KELL felvenni a kapcsolatot, és több millió HUF-os üzletet bonyolítani annak, akit mondjuk érdekelne ez az ingatlan. :U :C

Real eyes realize real lies!

(#5967) concret_hp válasza ithomas (#5966) üzenetére


concret_hp
addikt

sztem a képek gázabbak, 0 hasznos infó látszik rajtuk

vagy fullba vagy sehogy :D

(#5968) _BM_ válasza ithomas (#5966) üzenetére


_BM_
senior tag

Nézd meg az ingatlanos nevét.

(#5969) ithomas válasza _BM_ (#5968) üzenetére


ithomas
őstag

:D

Real eyes realize real lies!

(#5970) mm00


mm00
aktív tag

Unicreditnél csináltatott mostanában valaki hitel előbírálatot? Kb mennyi időbe telt neki?

(#5971) Remi1234 válasza mm00 (#5970) üzenetére


Remi1234
aktív tag

Én igen, és azt kell mondjam nem voltak gyorsak. 1,5-2 hét volt az előzetes hitelbírálat, amit jövedelem alapján csináltak. Utána kb 1.5-2 hét lett volna az értékbecslő és a végleges bírálat. De nekem szerződést is kellett módosítanom + mivel nem volt kint ajtószám a lakáson, ezért kellett a közös képviselőtől igazolást szerezni, hogy valóban jó lakás lett értékbecsülva. Na itt elment plusz 2 hét kb.

Június 11-én mentünk be szerződni a banka, onnan még volt pár nap, mire minden szükséges irat + a szerződésmódosítás bekerült a bankhoz. Az eladó Július 7-én kapta meg a pénzt.

Szóval nekem 2-2.5 hónap volt az egész hercehurca. Még szerencse, hogy olyan adásvételit kötöttünk, hogy az eladónak 90 nap álljon rendelkezésére a birtokbaadásig, és addig is kell kifizetnem a teljes vételárat.

Szerk: jah és mindezt úgy, hogy van tégabb családon belül Unicredites ismerősöm, aki baszogatta az ügyintézőt amig le nem ment a hitelbírálat. Utána volt még olyan kifogás, hogy sokan szabadságon vannak, meg az értékbecslőre várnak (miközben az értékbecslő nekem azt mondta, hogy a bankra vár), meg hogy jajj kicsit elakadt az ügy elnézést, stb stb...

De ez van, ha pénzt kell kölcsön kérj fel kell rá készülni letérdelj és alázatosan nyisd ki a szád :B

[ Szerkesztve ]

PSN ID: RemiFungus

(#5972) mm00 válasza Remi1234 (#5971) üzenetére


mm00
aktív tag

Nekem pont 1 hete van bent az előzetes hitelbirálat, de már aggódva várom, hogy mi lesz... Nem lenne nagy cucc átnézni, minden papírom megvan és sose volt még hitelem, 1 bankszámlám van stb...

Társasházba akarok lakást venni, ami még csak épül és ugye úgy működik, hogy meg kell vennem a telekhányadot és utána építési szerződés. Viszont a telekhányadot pár napom belül ki kell fizetnem és ez nem foglaló szóval nem fog visszajárni, hanem más bankot kell keresgélni ha elutasítanak :/

(#5973) attiati válasza Remi1234 (#5971) üzenetére


attiati
veterán

Utolsó mondattal nem értek egyet, mert ügyfél vagy.

Egy piaci alapon működő, állami beavatkozás nélküli bankrendszer esetén megtérülne egy IT beruházás költsége, és nem az állami beavatkozás jogi, adminisztratív megoldásával lenne leterhelve a bankrendszer erőforrásának jelentős része.

másik téma, amivel vm is foglalkozott ma:
népesedési statisztikák 2015
Durva, hogy Európában csak Franciaország és Írország rendelkezik 2-es termékenységi rátával, vagyis migráció nélkül csak ott lenne állandó a népességszám. Minden más országban népességfogyás.
Mo-on 1,3-as termékenységi ráta.... abból mennyit ad a kisebbség. Mire nyugdíjasok leszünk, tényleg az ország fele Bp-en fog élni és alig lehet majd látni nem kisebbségi általános iskolást.

és a KSH népességkutató intézet Demográfiai Portré 2015 Ebben tényleg baromi érdekes dolgok vannak a vándorlásról, korösszetételről, mindenről. Terjedelmes kiadvány.

184. oldal
184. oldal

ez az igazán sokkoló (216. oldal), alacsony, közepes, magas termékenységi ráták mellett:
216. oldal

223. oldal
223. oldal
még 223. oldal
még 223. oldal

nemtudomhányadik oldal
nemtudomhányadikoldal

ez bővebb magyarázatra szorul, a 149. oldal előtti részt érdemes elolvasni hozzá. "A 2000-ben egyensúlyban levő nyugdíjrendszernek a 2050-es népességarányok mellett 45%-os deficittel kellene szembenéznie."

[ Szerkesztve ]

(#5974) attiati válasza attiati (#5973) üzenetére


attiati
veterán

Csodálom, hogy egyáltalán volt pénz erre a kiadványra és megjelenthetett itthon egy állami intézmény égisze alatt. Ezeket kéne mutogatni választások előtt.... és nem az embereket áltatni. Csak azok az értő szemek - akiknek ezt mutogatni lehet - nem fogják megvárni ezt.

(#5975) _BM_ válasza attiati (#5974) üzenetére


_BM_
senior tag

Céljuk van ezzel a felméréssel. A hamarosan 1 millió főre duzzadó, nyugdíj és munka nélkül nyomorgó 50-65 éves korosztálynak ezekkel a statisztikákkal fogják magyarázni, hogy miért kerülnek az utcára.

(#5976) mm00 válasza mm00 (#5972) üzenetére


mm00
aktív tag

Kiderült, hogy építkezésre nem is lehet előzetes hitelbírálatot kérni. :W

De felküldték a központba a papírjaimat és azt mondták, hogy nem lesz vele gond.

(#5977) concret_hp válasza concret_hp (#5716) üzenetére


concret_hp
addikt

tábornok utcait továbbra is hirdetik úgy nézem, semmi változás a terepen. viszont a szemben levő üres telekre is kiírták, hogy jövőre társasház épül ott... kíváncsi leszek rá :C

vagy fullba vagy sehogy :D

(#5978) _BM_ válasza concret_hp (#5977) üzenetére


_BM_
senior tag

Most teljesen befagyott a piac. Figyelek vagy 20 lakást az ingatlan.com-on, de egyiket sem inaktíválták egy hónapja.

(#5979) Mercutio_ válasza _BM_ (#5978) üzenetére


Mercutio_
félisten

Mindenki nyaral ;]

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#5980) attiati válasza _BM_ (#5978) üzenetére


attiati
veterán

Kb fél éve hirdetnek nagyon drágán egy előnytelen elosztású lakást (igaz, hogy penthouse).
2 hete felemelték az árát ~15%-kal, hátha így elmegy.

(#5981) etejedu válasza attiati (#5980) üzenetére


etejedu
őstag

Sztm a kedvezőbb lakásvásárlási feltételek miatt. Meg valszeg nem kenyérre kell a lé.
Bár nem hiszem hogy valaki penthouse-ra igényelne szocpolt. :)

(#5982) _BM_


_BM_
senior tag

Kisbüfiknek:

[link]

Hirdető: Boncz-Mester kft :W

[ Szerkesztve ]

(#5983) concret_hp válasza _BM_ (#5982) üzenetére


concret_hp
addikt

ennek mi lehet a parája? v ezek ennyiért mennek?

vagy fullba vagy sehogy :D

(#5984) updog válasza _BM_ (#5978) üzenetére


updog
senior tag

ingatlan.com fent lévő hirdetéseiből szerintem semmire nem lehet következtetni, attól hogy nem inaktiválják.

Ahányat én felhívtam mostanában, mindre az volt a válasz, hogy "már nincs meg" (és egy (1) alkalommal tette hozzá, hogy "akkor le is veszem onnan"). Arról ne is beszéljünk hogy minden esetben jött a "de van egy másik, hasonló..." - csak drágább, kisebb, magasabb emeleti, és nem a kinézett környéken :)

Ilyenkor egyébként érdemes a hirdetés alján lévő "Hibás hirdetés jelentése" gombbal diszlájkolni, gondolom a szerkesztők előbb-utóbb leveszik, ha már a T. hirdető (95%-ban ingatlanos) le se sz...edi.

"Bocs, főnök, de én csak két emberben bízom. Az egyik én vagyok. Nem maga a másik." || "Hóhahó, mégis van graffaló!"

(#5985) _BM_ válasza updog (#5984) üzenetére


_BM_
senior tag

Ez így igaz, de ettől még inaktiválnak is, főleg a magánhirdetők (hogy ne zavarják őket).
Mondjuk monitorozol 20 lakást, ebből márciusban inaktiváltak 5-öt, áprilisban 3-at, májusban egyet sem, akkor az mutat valamit, nem? Nem a pontos szám az érdekes, hanem a trend.

(#5986) updog válasza _BM_ (#5985) üzenetére


updog
senior tag

Nem a pontos szám az érdekes, hanem a trend.

Igen, azt a részt én is úgy látom :)

Az irodák is sokkal kevesebb spamet ajánlatot küldenek tavaszhoz képest, pedig ha csak volt egy új is, ami közelített a bepittyentett paraméterekhez, küldték azonnal (nyilván két napos lemaradással ahhoz képest hogy én már láttam az oldalukon... )

"Bocs, főnök, de én csak két emberben bízom. Az egyik én vagyok. Nem maga a másik." || "Hóhahó, mégis van graffaló!"

(#5987) _BM_


_BM_
senior tag

Most inaktiváltak egy garzont a 8 kerben :Y
Olyan 15-16 volt újonnan.

[link]

Le merem fogadni, hogy airbnb-zni akar a vevő. :C

[ Szerkesztve ]

(#5988) concret_hp válasza _BM_ (#5987) üzenetére


concret_hp
addikt

hangyányit drágának tartom ;]

vagy fullba vagy sehogy :D

(#5989) _BM_ válasza concret_hp (#5988) üzenetére


_BM_
senior tag

Ezeket a lakásokat kínálják kiadásra 300 ezer forintokért, és a vevők azt hiszik, hogy annyiért ki is lehet adni, hiszen annyiért hirdetik.

[link]

Olvastam egy ravasz csalási módszerről. Bérlő kivesz egy fizetővendéglátós lakást 5 napra, ezalatt meghirdeti albérletre. Az összes jelentkezőnek kiadja, beszedi a két havi kauciót, majd 5 nap elteltével lelép.

[ Szerkesztve ]

(#5990) concret_hp válasza _BM_ (#5989) üzenetére


concret_hp
addikt

300K :DD

vagy fullba vagy sehogy :D

(#5991) Ptech válasza _BM_ (#5989) üzenetére


Ptech
őstag

Mi az az "All inclusive havi díj"?
Reggeli, ebéd, vacsi? :))

(#5992) viharhozo válasza _BM_ (#5989) üzenetére


viharhozo
addikt

Ez a hirdetes komoly?

Megint nem ertek dolgokat. Belso-Ferencvarosban 70 nm koruli lakasok berleti dija 150k-tol indul. Ez azt kene jelentse, h az itt hirdetett ilyen meretu lakasok utan 22-24 millioert kapkodni kene. Kozben meg nem kell.

Egyebkent se all ez ossze nekem, ez mar a nagy tobbseg szamara megfizethetetlen berleti dij.

Durvasága miatt töröltem - moderátor.

(#5993) attiati válasza _BM_ (#5987) üzenetére


attiati
veterán

akkor már inkább a marina parton vennék ki annyiért (bár egyformán értelmetlen kategória)

(#5994) attiati válasza updog (#5986) üzenetére


attiati
veterán

?

ez inkább pont az ellenkezőjét jelenti

(#5995) _BM_ válasza viharhozo (#5992) üzenetére


_BM_
senior tag

"Megint nem ertek dolgokat."

A Corvin negyed környékén kialakult egy "mikroklíma" (ahogy a Marina-part környékén és máshol is). Pont a napokban voltam a Corvin-plázában, ebédidőben, roskadásig tele volt juppival a kajálda-szint. Biztos vannak jól fizető munkahelyek a környéken. A plázát körülvevő házak valóban jól néznek ki, az egész negyed trendi, sikk ott lakni (tulajdonolni). Ennek a vadhajtásaként látunk pofátlan eladási árakat és bérleti díjakat. Ebből adtam ízelítőt a fenti linkkel (de nem nőnek a jegenyék az égig).

Más: Mostanában rászoktam az amcsi ingatlanos oldalak böngészésére, ott még hülyébb a helyzet. USA kisváros, beállítom emelkedő árra a listázást, legalul vannak a város széli sufnik, aztán a közepes házak, utána jönnek a jobb házak, őket követik a még jobb, gyönyörű házak a központhoz közel, ez rendben is van, de a csúcson a központban fekvő 20 emeletes házakban lévő 30-40nm-es pöcs garzonok vannak. Többe kerülnek a 40 nm-es garzonok, mint a tőlük 100 méterre lévő 250 nm-es, kétgarázsos, vadiúj házak.Persze a sort a 30 szobás kastélyok zárják. Mindez egy Szolnok méretű városban. Ezt utánozza Budapest. Majd tolok linket, ha érdekel valakit.

[ Szerkesztve ]

(#5996) Mercutio_ válasza _BM_ (#5982) üzenetére


Mercutio_
félisten

Ez a fickó teljesen gáz, én ha meglátom a nevét már csukom is be a hirdetést. Sok esetben végrehajtás alatt álló, a végrehajtók online árverési oldalán is megtalálható ingatlan a hirdetés tárgya.

És ha jól tudom kilakoltatási moratórium van...

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#5997) _BM_ válasza Mercutio_ (#5996) üzenetére


_BM_
senior tag

"És ha jól tudom kilakoltatási moratórium van."

Szerintem már nincsen, de mindegy, valóban kerülni kell ezeket.

(#5998) axioma válasza updog (#5984) üzenetére


axioma
Topikgazda

Nem erted a lenyeget. A csali hirdetest talalod meg, ami mindig ervenyes, de mellesleg jo esellyel sose volt az (es nem adnak ha felhivod oket se hasonlo kombinaciot annyiert). Miert szedne' le? Nem kell a valosat meghirdetni, cask minden regioban egy ilyet, es mar tolhatja is a tobbirol a marketinget egy elegge potencialis vasarlonak...

(#5999) _BM_ válasza axioma (#5998) üzenetére


_BM_
senior tag

"A csali hirdetest talalod meg"

Ha jó az ár, akkor rá kell mozdulni. Én már vettem csalinak tűnő hirdetésből lakást. Lehet, hogy 20-ból 1 az esély vagy 50-ből 1, mindegy. Nem kerül pénzbe a rámozdulás. Az a baj a vevőkkel, hogy rámozdulnak, kiderül, hogy nem csali, és akkor vagy elbizonytalanodnak, vagy bekérdeznek, hogy mennyit engednek a feléből.

[ Szerkesztve ]

(#6000) axioma válasza _BM_ (#5999) üzenetére


axioma
Topikgazda

Persze, en csak arra mondtam, hogy direkte nem veszik le a hirdetest, hiszen neki a kapcsolatfelvetel az elsodleges celja, nem a konkret lakas eladasa, foleg ha az nincs is.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.