Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#5351) axioma válasza adalbert1 (#5350) üzenetére


axioma
Topikgazda

1. az ikerhaz az igazi definicio szerint ket kulon telek, csak a hatarvonalon osszeero epuletek - ennek az a jelentosege, hogy nem kell oldalkertet elhagyni
(mas kerdes, hogy a koznyelv az egy telekre epitett, valamennyire tukros kialakitasu ketlakasos tarsashazat erti alatta)
2. nalunk elindulunk 4-en egy kocsiban Pomazrol, 3 kulon hleyen kiszallunk, a ferjem egyedul er be meloba... mondjuk egy vonalba esik mind
3. alt.suliba (na jo, alsoba) nem szabad tul messzire vinni a gyereket, ott me'g semmi nem dol el, aranyos tanitoneni kell legyen aztan annyi... (ezt a kornyektol fuggetlenul mondom, mivelhogy azt amirol beszeltek nem ismerem, de alapelvkent)

(#5352) _BM_ válasza attiati (#5349) üzenetére


_BM_
senior tag

"Az viszont idegesítő, hogy milyen sok panel lakótelep van nagyon jó környezetben (csendes, metróhoz közel)"

Ez azért van, mert a paneleket akkor építették, amikor még nem volt érték a telek. Ahol most lakom, a mesés Kőbánya-Óhegyen :DDD , 1 hektár erdőre néz a lakás déli oldala, fél hektár parkra az északi, eközben három sarokkal odébb van négy hektár ősfás park, régi nevén a Magyar-Szovjet barátság parkja. :))

(#5353) _BM_


_BM_
senior tag

(#5354) lajafix válasza attiati (#5349) üzenetére


lajafix
addikt

annyi buszt az ikarus nem tudott volna gyártani, hogy a panelek népét busszal lehessen elszállítani szocializmust építeni, muszáj volt őket olyan helyre tenni, ahol lehet tömegközlekedni, illetve arrafele kanyarintani a metrókat. A 13 kerülettel példálózni meg nem ér, az külön állam az államban illetve panelok panelja :) a rengeteg közeli munkahely, a Duna közelsége és a jó tömegközi no meg a központi fekvés miatt.

a 15-17-18 kerületek meg le vannak ejtve...

Rock'n Roll

(#5355) concret_hp válasza _BM_ (#5353) üzenetére


concret_hp
addikt

lesz vagy már tán van is vmi törvény, hogy kell 30-40-50% önerő, és az bizony nem kevés.
+ attól hogy a kamatok alacsonyak, bizony még nem adnak fűnek fának hitelt, mint ~10 éve.

vagy fullba vagy sehogy :D

(#5356) _BM_ válasza concret_hp (#5355) üzenetére


_BM_
senior tag

"mint ~10 éve"

Régi szép idők :))

(#5357) attiati


attiati
veterán

tudja valaki, hogy mi történt a Flóra lakóparkkal?

nézegegetem street view-ban az utcákat, és látom, hogy már 2010 környékén állt ez az épület a Zászlós utcában.

aztán 2012-ben index fórumon már pénzvisszaperlésről írogatnak.

GB Europe kihátrált 2011 körül, átvette egy izraeli cég. 2014-ben újra elkezdték. Kész káosz az egész. Na ide például nagyon nem ártott egy jó ügyvéd.
Mindig megfeledkezek róla, hogy soha nem szabad íróasztalról lakást venni. De a legjobb lakásokat meg mindig elviszik, aztán lehet várni, amíg újra eladja a tulaj.

[ Szerkesztve ]

(#5358) _BM_ válasza attiati (#5357) üzenetére


_BM_
senior tag

Valaki biztos átveszi és befejezi. Mostanában egyre több helyen látni darukat.

(#5359) _BM_


_BM_
senior tag

[Kezd hülyülni a piac]

26 milláért elkelt egy 48 nm-es lakás :Y

[ Szerkesztve ]

(#5360) attiati válasza _BM_ (#5359) üzenetére


attiati
veterán

nem attól kezd hülyülni, ha a jó adottságú ingatlanokat elviszik

Majd akkor, ha már minden szemetet felszív a kereslet. Nem tartunk még ott. Új projektekben a legjobb adottságú lakások mennek el. Kerületek között is válogatnak a vásárlók.

(#5361) concret_hp válasza _BM_ (#5359) üzenetére


concret_hp
addikt

[link] 1.5 éve annyit történt, hogy a kiásott gödörbe öntöttek 1 kis beton alapot, meg kb. a földszint magasságáig kiáll pár drautkoszorú (c Szalacsi) a betonból. azé' annyira túlpörgésnek ezt még nem mondanám. pedig tuti minden terv engedély stb megvan már, csak építeni kéne. mondjuk 400K / m2 nem csoda, hogy nem kapkodják :C (és az épületben ennél csak drágább / m2 van :D)

[ Szerkesztve ]

vagy fullba vagy sehogy :D

(#5362) attiati válasza concret_hp (#5361) üzenetére


attiati
veterán

ez a tábornok utca 29? vagy melyik projekt ez? pont a héten érdeklődtem utána

(#5363) concret_hp válasza attiati (#5362) üzenetére


concret_hp
addikt

nemtom a házszámot, pillangó meg a bíbor közt épül. tutihótziher, hogy nem vennék tőlük lakást.

vagy fullba vagy sehogy :D

(#5364) attiati válasza concret_hp (#5363) üzenetére


attiati
veterán

Igen, ő az. Érdeklődtem, hogy melyik tetőtéri lakások néznek belső udvarra, írják meg a pontos lakásszámokat és megnézem a honlapjukon az alaprajzát. 3. levélváltás után ott tartunk, hogy fáradjak be a 14. kerületi irodájukba :) Biztos a netadón akarnak már spórolni :D

egyébként a 1,5 évet nem tudom honnan vetted. Ha google street viewt nézegettél és arra alapozva mondtad, akkor a google autó 2011-ben jár itt utoljára és akkor is az alap volt kész. Hivatalosan ezt a választ kaptam pár napja:
"XY szám alatt épül legújabb projektünk, melynek várható átadása 2015 év vége. Jelenleg az alapozás készültségi fok."

Múltkor érdeklődtem egy Szent László utcai projekt után, ott gmailes cím volt a kontakt...

Venni kéne valami telket, ráhúzni egy 8-12 lakásos épületet minőségi anyagokból, végig felügyelni az építkezést, a legjobb lakást megtartani, aztán alacsony profittal eladni válogatott embereknek :D

[ Szerkesztve ]

(#5365) concret_hp válasza attiati (#5364) üzenetére


concret_hp
addikt

az a baj, ehhez kell kb. 100-150 misi + csomó engedély ésatöbbi :D + normális kivitelezőt találni... hát... :U

egyébként kíváncsi lennék a mikor kezdték az építkezést c. kérdésre mit válaszolnának :D

vagy fullba vagy sehogy :D

(#5366) attiati válasza concret_hp (#5365) üzenetére


attiati
veterán

hogy fáradjak be az irodájukba :D
gondolhatod, ha ez a legújabb projektjük... :))

1 km-re onnan van egy másik projektjük, ami tervezés alatt van :D és elvileg akkor nem az a legújabb. Azt legalább 5-6 éve tervezik akkor.

(#5367) concret_hp válasza attiati (#5366) üzenetére


concret_hp
addikt

szerintem ugyanaz a brigád lehet, amelyik a bíbor végén levő jó drága lakásokra elfelejtett lakhatási engedélyt vagymit intézni :U

amúgy ez [link] nem tudom milyen lehet, nagyon sok helyen nagyon alacsony a belmagasság, ami sztem lehet hogy frusztráló akkor is, ha többnyire a 2m feletti rész sosincs használva

vagy fullba vagy sehogy :D

(#5368) attiati válasza concret_hp (#5367) üzenetére


attiati
veterán

hehe, ezt az lakást és utcát is pont hétvégén nézegettem, mondjuk lassan már melyiket nem. Sajnos alig van benne eladó családi ház, de ez a kiemelt zuglói kertvárosi övezet baromi jó helyen van.

térérzet szempontjából lehet zavaró, úgy kell beépíteni, hogy a bútorok pont lezárják a sarokrészeket, és kívülről már az egyenes bútorlapot lásd. Ezekhez a lakásokhoz nem árt egy lakberendező tanácsa. Ha az árat nézed, akkor már korrekt, mert az 1,8 feletti részre számolják nagyjából a nm árat. Nekem inkább azok a gerendák voltak zavaróak. Azzal nem lehet mit kezdeni.

zuglóban nézelődsz?

[ Szerkesztve ]

(#5369) concret_hp válasza attiati (#5368) üzenetére


concret_hp
addikt

ha éppen belefutnék vmi bestbuyba, akkor vennék, de mivel itt a környéken minimálisan ismerős vagyok, néha ha eszembe jut, szétnézek, hogy mi a dörgés a piacon :D de a bestbuyba belefutás esélye meg ugye pici. ill. ha vennék, minimum nappali + 2 fél szoba, hogy 1-2 kis gyerekkel el lehessen még lenni, de ebből meg ami normális környék és stb stb az 18-20M

vagy fullba vagy sehogy :D

(#5370) _BM_ válasza attiati (#5360) üzenetére


_BM_
senior tag

"nem attól kezd hülyülni, ha a jó adottságú ingatlanokat elviszik"

Na de ennyiért???

(#5371) concret_hp válasza _BM_ (#5370) üzenetére


concret_hp
addikt

azt honnan tudod mennyiért vitték el?

vagy fullba vagy sehogy :D

(#5372) attiati válasza _BM_ (#5370) üzenetére


attiati
veterán

jah, és hogy egyáltalán elvitték

tudok a társasházban lakást, ami 62 nm és 25,9 misiért hirdették, 3 hét múlva levették a hirdetést. (nem tudni miért). Csomó olyat hallani, hogy leveszi a hirdető, majd fél évvel később újra elkezdi hirdetni.

Tudok új építésű lakást, ami jó helyen 300e ft/nm áron nem megy el, és a tulaj kénytelen volt levenni a hirdetést, mert több a lakáson a hitel, mint amennyiért hirdetik, így nem engedi a bank eladni. Ez egyáltalán nem egy pörgő piacra jellemző állapot. Ettől függetlenül kezdenek stabilizálódni az árak. A devizahiteles csomag bejelentése körül volt egy ~5-10%-os drágulás. De nem tartunk ott, hogy hisztéria lenne, mint amit sugallni szeretnél

amit múltkor nem akartam linkelni "álomlakást", azt például elvitték 360e ft/nm körüli áron. De mivel rengeteg lakásra feliratkoztam hirlevélben, így látom, hogy melyik mennyi idő alatt megy el.

[ Szerkesztve ]

(#5373) _BM_ válasza attiati (#5372) üzenetére


_BM_
senior tag

Igen, van olyan , hogy leveszik az érdeklődés fokozása érdekében. Jómagam is alkalmaztam ilyen trükköt. :D Ahogy levettem, két óra múlva már hívott is egy korábbi érdeklődőm, hogy mi történt, csak nem eladtam?

Nem akarok én sugallni semmit, sőt, beismerem, hogy nem vált be a korábbi várakozásom. Eltelt legalább egy kamat- és hozam nélküli év, és minimális pénz mozdult az ingatlanpiacra. Minden lóvé állampapírba megy. Ez van. Okosodtam. Ahhoz képest, hogy 97-ben néhány sms hatására megrohanták az emberek a Postabankot, ma már nem lehet olyan hírt előállítani, ami megrendítené az emberek bizalmát a pénzügyi rendszer iránt. Konkrétan ma azt nyilatkozta Demján, hogy szétrabolták a takszövöket. Így egyszerűen. Hihetetlen a közbizalom mértéke, komolyan.

[ Szerkesztve ]

(#5374) attiati válasza _BM_ (#5373) üzenetére


attiati
veterán

[link]

A felnőtt lakosság 2%-át, vagyis 150-180 ezer főt tesz ki az elit, amely gyakorlatilag privátbanki ügyfélként szóba jöhet, bár nem teljesen egyezik meg ezzel az ügyfélkörrel.

Pénzügyi helyzet alapján az elit 87%-a rendelkezik legalább 1 millió forintos megtakarítással, míg a második legnagyobb presztízst élvező csoport, a felsőközép esetében már csak 10% rendelkezik ennyivel.

Saját bevallása alapján az elit átlagos megtakarítása 5,9 millió forint, míg a felsőközépé 620 ezer forint. Csak a vidéki középréteg rendelkezik ez utóbbinál jelentősebb, 1,48 millió forintos átlagos megtakarítással saját bevallása szerint.

+ az általad említett korszakhoz képest jelentősen nőtt a hitelfelvételnél előírt önerő
az is érdekes lesz, ha 2016 körül az USD alapkamat lesz a jelenlegi HUF alapkamat szintjén

dugódíj Budapesten

erről is mindig megfeledkezek, pedig kulcskérdés a lakásvásárlásnál, hogy övezeten kívül vagy belül

(#5375) _BM_ válasza attiati (#5374) üzenetére


_BM_
senior tag

Én ezt az egészet nem értem. A lakosság pénzügyi megtakarítása valami 15 000 mrd ft, ami fejenként 1,5 milla (aggastyántól csecsemőig). Hogy ebből miként jön ki az, hogy a felnőtt lakosság 2%-át képező elit fejenként 1 millával rendelkezik, azt nem értem. A leggazdagabb 2%-nak fejenként 50-100 millás vagyonnak kell kijönnie (hasra ütve)

A dugódíj nem vonatkozik arra, aki be van jelentve a határon belüli kerületek valamelyikébe, legalábbis remélem.

[ Szerkesztve ]

(#5376) attiati válasza _BM_ (#5375) üzenetére


attiati
veterán

igen, azokra valószínű nem fog vonatkozni, de hogy vizsgálják majd azt, hogy a határon belül egyenesen hazaautózol, vagy valamelyik másik kerületben autózol?

de aki a zónán belül lesz, az szerintem duplán jól jár, sőt triplán:
1. jobb a tömegközlekedés kiépítettsége (és ahol "nem lehet" autózni, ott még jobban kellene fejleszteni)
2. ha mégis autózni akar, akkor valamiféle kedvezményt kap a nem ott lakókhoz képest
3. élhetőbbé válik a környezet (más kérdés, hogy mondjuk hosszútávon kitelepülnek e az irodaházak / munkahelyek egy olcsóbb külső kerületbe. Például mekkora szívás egy Ipon-nak vagy bármilyen logisztikai cégnek, ami a 13. kerületben van dugódíjas övezetben)

A megtakarítás részen én is gondolkodtam, ha lesz időm, akkor végigbújom az mnb statisztikákat.
Lehet, hogy fogalmak között van különbség és az mnb a lakosság pénzügyi eszközeit veszi számításba, míg a pénzügyi szektor csak a megtakarításokat veszi figyelembe. Nem tudom.

Egyébként a lakáspiac egy lassú valami. Előbb el kell terjedni a köztudatban, hogy "mennek" a lakásárak, és utána tényleg mennek. Jobb egy stabil, lassan kúszó lakáspiac, mint egy hisztérikusan emelkedő lufi. Mondjuk neked lakástulajdonosként nyilván utóbb lenne jobb :D
De nemhiába vannak ott a hazai lakásárak ahol vannak (a régiós országok áraihoz képest).

Épp ma beszéltünk róla, hogy otp, mol kapitalizáció / könyv szerinti érték 0,7-0,8 körül van ! :Y
Vagyis a teljes otp-t / mol-t a piac nem árazza annyira sem, mint amennyit az eszközeik érnek a könyvelésük szerint. Ez sem véletlen. De annyira hihetetlen.

[ Szerkesztve ]

(#5377) _BM_ válasza attiati (#5376) üzenetére


_BM_
senior tag

Az egésszel az a probléma, hogy a Hungária körútnál akarják meghúzni a határt. A Nagykörútnál kellene, de mindegy is. Folytatódik az aktívak sarcolása, erről szól az összes eddigi intézkedés 99%-a.

(#5378) attiati válasza _BM_ (#5377) üzenetére


attiati
veterán

valószínű finomodik majd az elképzelés, és több övezet lesz eltérő díjjal.

(#5379) concret_hp válasza _BM_ (#5375) üzenetére


concret_hp
addikt

87% rendelkezik legalább 1 misivel, ennyit írtak...

a dugódíj meg úgy b*ziság ahogy van, semmilyen értelmes megoldás nincs rá, úgy, hogy ne szívja meg pár százezer ember durván és ne járjon jól ehhez képest pár százezer sokkal kevésbé sz*rul.

alapból azt nem értem az övezetbe való behajtásért kell fizetni vagy a bent tartózkodásért vagy mi? és hogyan ellenőrzik és hogyan fizetsz? és stbstbstb...

és b@szki megint za lesz, hoyg kitalálnak valami hülyeséget, és 2 hét múlva már az lesz... 1 iylen volumenű dolognak 2-3 évvel korábban 99% pontossággal lefixáltnak kéne lennie, több éves normális tervezés után...

vagy fullba vagy sehogy :D

(#5380) attiati válasza concret_hp (#5379) üzenetére


attiati
veterán

a 2% 87%-a...
legalább 1 misi, ami bármennyi lehet

Ha csak a pénzt látják a dugódíjban, akkor káosz (kiindulva abból, hogy elsősorban a 4-es metró forgalomnövelése miatt van szükség a dugódíjra, hogy ne kelljen visszafizetni az EU-s támogatást + a bkv költségvetését kell rendbetenni, így nem túl jó a helyzet)

Normálisan kivitelezve meg egy tök jó dolog.

(#5381) adalbert1 válasza attiati (#5357) üzenetére


adalbert1
veterán

Én 2008-ban néztem itt lakást, akkor hétvezér udvar néven futott még a dolog, az épület egy része már akkor állt, ha jól emlékszem, akkor még 2008 végi átadásról is szó volt.

(#5382) concret_hp válasza attiati (#5380) üzenetére


concret_hp
addikt

igen, az elitről volt szó, amit 2%ban definiáltak... érzékeltem... (főleg h anélkül az utána következő rész értelmetlen)

vagy fullba vagy sehogy :D

(#5383) adalbert1 válasza concret_hp (#5382) üzenetére


adalbert1
veterán

A privátbankos szolgáltatások nem 20 millió környékén szoktak kezdődni (vagy még feljebb)? Mert nekem az jön le a szövegből, hogy a maradék 13%-nak 1 milliója sincsen, úgy meg nem hiszem, hogy privátbanki ügyfélként szóba jöhetnének...

(#5384) concret_hp válasza adalbert1 (#5383) üzenetére


concret_hp
addikt

jah v inkább több... de ugye az is simán benne van, h valaki azt mondta, hogy neki aztán qrvára ninc slovettája. ill. azt mondjuk el tudom képzelni, hogy mondjuk 100M vagyonnál <5M számlapénzed van pl. a <1M-et viszont nehezen.

vagy fullba vagy sehogy :D

(#5385) lajafix válasza _BM_ (#5377) üzenetére


lajafix
addikt

teljesen jó a határ, a belváros nem a nagykörútnál kezdődik. A dugódíj alapjában jó dolog.

Rock'n Roll

(#5386) concret_hp válasza lajafix (#5385) üzenetére


concret_hp
addikt

oké itt egy határvonal,d e mikor kell fizetni? :) minden határátlépésnél? havonta / hetente?

vagy fullba vagy sehogy :D

(#5387) kraftxld válasza adalbert1 (#5383) üzenetére


kraftxld
nagyúr

privátbanki ügyfél <> prémium banki ügyfél

| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'

(#5388) marsu


marsu
addikt

Sziasztok!

2008 júniusában vettem fel CHF alapú hitelt az ERSTE Bank-tól, (közel 40.000 CHF-t) 36.000.- Ft-os kezdő törlesztéssel ... akkoriban kb 155Ft volt a CHF/Ft árfolyam ...

Most 2014 van, a CHF árfolyam 250Ft körül van ...

:(

Hogy állnak a devizahiteles perek, főleg hogyan áll az ERSTE Bank?

:F

Van még aki Erste Bank-os és úgy kezdte, mint én?

:U

Press any key to continue ...

(#5389) kraftxld válasza marsu (#5388) üzenetére


kraftxld
nagyúr

Hasonlóan kezdtem, csak 2007 közepén, de én már végtörlesztettem :)

| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'

(#5390) marsu válasza kraftxld (#5389) üzenetére


marsu
addikt

privi ment ...

:)

Press any key to continue ...

(#5391) axioma válasza marsu (#5388) üzenetére


axioma
Topikgazda

A devizahiteles perek CSAK es kizarolag politikai dili miatt vannak. Az egyetlen kerdes, hogy alairtad-e a szerzodesben, hogy a kamat- es arfolyamkockazattal tisztaban vagy, a birosag semmilyen mas indokkal nem itelt pozitivan, csak a tajekoztatas elmaradasa vagy felrevezeto volta miatt. Az osszes tobbi a bank reszerol a prudens mukodeshez (kotelezettseg a betetesek fele!!!) kovetkezmenye volt.
Tudom, nem egyszeru a helyzet, de azt is tudom, hogy (nem itt, akokr meg index forumon voltam) mindenkinek el lett mondva, mit ir ala... de ha 20e Ft megtakaritast se vallalt be amikor a fundas ment hozza, de masfel honap mulva a 65e-es (akcios kezdo) torlesztore is alkalmasnak talalta magat, azzal nincs mit kezdeni... (marmint hogy bukja az ingatlant). Ha maradt volna a 30e-nel es az ennek megfelelo merteku ingatlannal es konstrukcional, akkor nem lett volna semmi gond, foleg hogy az allam a mi, hitel nelkuli vagy forinthitelesek adojat adta oda mar 2x azoknak, akik felelotlenkedtek. Az osszes olyan ismeros, aki velunk egyutt de dev.hitelt vett fel, mar lenyegesen jobban jart, mint az ujepitesus kieg.kt-os, szocpolos, biztonsagosan kivalasztott hitelunk.
Egyetlen kivetel van az en szememben: megszunt munkahely olyan helyen, ahol nincs lehetoseg masikra. A tobbi semmi mas, csak sirankozas es a gondoskodo (=tudatlansagban, felelosseg teljes hianyaban) tartott tomegek melletti erv, vagyis jojjon vissza a szocializmus. A ketto egymas nelkul nincs! Vagy szoci es megmentenek, vagy kapi, de akkor az ilyenekert felelosseget kell vallalni. Mi az utobbit (es emiatt masik orszagot) fogunk valasztani...

(#5392) amargo válasza axioma (#5391) üzenetére


amargo
addikt

Na ez nekem is betett, van, aki megérdemelné, de a 99% nem.. És persze nekem ettől még ki kell fizetnem a megmentesuket. Ilyenkor mindig elgondolkozom, hogy feketezni kellene es nem birkanak lenni..

“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”

(#5393) marsu


marsu
addikt

De akkor mi értelme van a nagy " Bankok Elszámoltatása " projektnek?

Az hitegetés, hogy a jogtalanul beszedett plusz költségeket majd visszatérítik?

Azzal hogy forintosítják a devizahiteleket, nem sokan fognak jobban járni.

Press any key to continue ...

(#5394) concret_hp válasza marsu (#5393) üzenetére


concret_hp
addikt

nem sokan? mihez képest?
gondolkodtál azon, fordított esetben mi lenne? 80 ft lenne most egy chf, kapnának "kártérítést" akik forintban vettek fel hitelt? vagy legalább befizetné mindenki a különbséget? ameddig erősödött a ft, minden devizahitees qrvaokosnak képzelte magát... akkor tessék szépen viselni a kockázatot :((( :W

egyébként a kérdésedre a válasz, azon szavazói bázis megtartása, aki viszonylag ritkán gondolkodik / egy jókis szocialista rendszerben szeretne élni (és közben sír, hogy mert nyugaton milyen jó :C)

[ Szerkesztve ]

vagy fullba vagy sehogy :D

(#5395) axioma válasza concret_hp (#5394) üzenetére


axioma
Topikgazda

+1
Volt m.tarsam, aki velem egyidoben velem azonos mennyisegu dev.hitelt vett fel (2005, 12.5M, plusz-minusz 100e), mondjuk neki egyetlen mentsege volt, hogy nem ujepitesure, hanem hasznalt vasarlasa es felujitasa (illetve talan a fontosabbik mentseg, hogy nem kialtott ki mast bunbaknak, hanem fizette amikor tobbet kellett, igaz neki volt szerencsere annyi tartalekban). De van aki epitkezesre havi 2.500 Ft kezdeti havidij-elonyert devizat vett fel (na meg persze afa-csalasra apellalva, nem kellett szamlat gyujtenie). Amikor a munkatarsam az elso "megmentosdiben" vegtorlesztett, akkor alltunk kb. AZONOSAN! Azota meg csak egyre jobb lett neki (de azt mar nem hasonlitom, mert nem publikus hitellel valtotta ki, sot egy reszet csaladi tokebol).

(#5396) biker válasza concret_hp (#5394) üzenetére


biker
nagyúr

szívemből szóltál... de ezt már sokszor leírtam, hányan röhögtek képen, hogy Ft hitelt vettem fel, most mindegyik elsírta már bánatát a vállamon.

A másik kedvencem, a "felvettem 6mFt-ot, 30.000Ft-ról felment 120.000Ft-ra" jellegű, és amikor levezetm neki, hogy igen, a 2 év kséleltetett törlesztés esetén 2 évig csak kamat, utána jön a tőke, akkor a "reális" törlesztőd a 70.000Ft lesz, és igen, ez tud drágulni... Akkor csodálkozik, hogy ő ilyet kötöt?????

Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |

(#5397) deathtania


deathtania
senior tag

sziasztok!

mivel nem találtam jobb topikot, gondoltam ide írok.

én lakásvásárlás előtt állok, és mivel tapasztalatlan vagyok a témában, gondoltam, hogy próbálok valamiféle információt gyűjteni, hogy mire is érdemes figyelni.
Budapesten lakom, és mivel már a munkám ide fog kötni, így úgy látom, hogy érdemes lakást vennem. Elsősorban belváros széli-környéki megoldások érdekelnek, azaz elsősorban a régebbi építésű tégla házakban gondolkozom. ezeknél mire kell figyelni, miket érdemes nézni? melyikek azok a környékek, amiket felejtsek el első körben, és ne is nézzek arrafelé?

holnap pl a VI. ker Rózsa utcában szeretnék megnézni egyet, de a környékről nem sokmindent tudok.
minden tanácsot, észrevételt tisztelettel megköszönök. :R

www.brczart.hu

(#5398) albiosz válasza deathtania (#5397) üzenetére


albiosz
őstag

Szia!

Kevés az infó. Mekkora kéne? Mennyit tudsz rászánni? Belváros széle mit jelent neked? Ezek a fő kérdések első körben.

(#5399) deathtania válasza albiosz (#5398) üzenetére


deathtania
senior tag

szia!
olyan 9-10 misi a plafon, a belváros széle nekem ilyen kb árpádhíd-örs-nemzeti színház pontokat, ha összekötöd, na kb azt a részt jelenit. a széna téren dolgozom ez irodában, így fontos, hogy max 40 perc alatt eljussak oda. szeretnék legalább két szobát, vagy 1+1 felet, lehetőleg ne földszint, inkább 1. emelettől, és ne tetőtér (fsz-és tetőteret ki nem állhatom, laktam ott, és rosszul voltam...). ja és lehetőleg tégla, mert szeretném később alakítani, ahogy lesz rá pénzem.

www.brczart.hu

(#5400) Apollo17hu


Apollo17hu
őstag

Sziasztok!

Tetőtéri panellakásnak milyen hátrányai vannak azon kívül, hogy magas a fűtésszámla? Hallottam, hogy beázások is előfordulnak. Az ilyesmit felújítás során ki lehet védeni? Vagy nincs mit tenni a tetőszerkezet miatt?

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.