Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#4251) _BM_ válasza axioma (#4250) üzenetére


_BM_
senior tag

Igen, az ingatlanosok akkor is felhívnak, ha a hirdetésben az szerepel, hogy nem tartasz igényt rájuk. Az ingatlan.com hirdetési felülete fel is kínál sablonszöveget erre (kérem, hogy csak magánszemélyek keressenek!). Ettől függetlenül tényleg kezdenek közvetítőkhöz fordulni az eladók, de erről írtam az előző hsz-ben. Ez nem az ingatlan.com hibája. Úgy tudom, hogy a közvetítők olcsóbban tolhatnak fel hirdetéseket, van valami keretük. Ezért nem szedik le az elkelt lakásokat.

[ Szerkesztve ]

(#4252) _NCT


_NCT
őstag

Milyen minősítés az, ami arról tanuskodik, hogy a lakásban megfelelő a szellőztetés (cirko miatt).??

(#4253) axioma válasza _NCT (#4252) üzenetére


axioma
Topikgazda

Mire gondolsz?
Ha zart cirko, akkor nem kell. Ha nyilt a cirko, vagy gaztuzhely van, akkor gazbekoteskor az engedely kiadoja, kesobb a kemenyesek is akar ellenorzik, hogy rendben van-e a legellatas. Termeszetesen monopolhelyzetukkel es hivatalnoki kvazi-statuszukkal visszaelve muszakilag szuksegtelen megoldasokat is van hogy kovetelnek, szoval en hivatalosan nem hivnam ki oket, az fix.
Forditsuk meg: papir kell, es te akarod vagy toled kerik? Vagy tenylegesen megvizsgalni/me'rni kell, es ugyanez a kerdes, te akarsz meggyozodni vagy toled kerik?

[ Szerkesztve ]

(#4254) _NCT válasza axioma (#4253) üzenetére


_NCT
őstag

Zárt kombikazán/cirkó szerintem, valami ilyesmi.

Gáztűzhely van, elvileg a tulaj kapott is minősítéseket, kéményesektől is. Ezekszerint ez elég lesz? Eléggé parázok a műanyag nyílászáró kontra cirkó megoldástól.

Pont a héten volt egy teszt, ami az olcsó CO/CO2 mérőket tesztelte és 11-ből kb 9 nem volt elégséges, vagy későn riasztott, vagy sok fals riasztást adott ki.

[ Szerkesztve ]

(#4255) axioma válasza _NCT (#4254) üzenetére


axioma
Topikgazda

A zart cirko tuti hogy nem szamit, az ilyen uj csodaknak mar mind van fusterzekelo beepitve, letiltana ha barmi van, de raadasul ezek nem kemenyelven mukodnek, hanem konkretan nyomassal toljak ki az egestermeket, azt eleg nehez eleve celzottan is megforditani (persze a turbo elromolhat, de akkor is tilt, de meg akkor sincs a fust helye a lakassal osszekotve).
Egyebkent az se szamit, hogy muanyag vagy fa az ablak, legfeljebb hogy ha regi, ujjnyi lyukkal zarodo fa ablakrol van szo.
Van-e kozponti szelloztetes, es mukodik-e? Az mar onmagaban eleg lehet, ha - annak megfeleloen, de akkor kell - van valahol legbeejto. Az is lehet, hogy az ablak keretebe van epitve, nem a zarba hogy resszellozo funkciot tudjon (bar az se baj), hanem a kereten konkretan egy csikban johet be a levego. Vagy a folyoso felol nincs teljes legzaras.
Egyebkent meg ha csak a gaztuzhelyrol beszelunk, akkor annyira nem nagy mutatvany egy kis ablakot nyitni, ha intenziven van hasznalva a keszulek. Futesnel mas lenne, de igy megoldhato, mert az eleg fontos hogy ne csak biztonsagban legyel, hanem abban is erezd magad.

(#4256) _NCT válasza axioma (#4255) üzenetére


_NCT
őstag

Bukó ablak van csak, nincs légbeömlő sehol sem.

A fürdőszobában van ilyen kis rácsos luk is a falban, hogy ott tudjon távozni a pára stb..... Bár ha mosok vagy zuhanyzom, utána úgyis szellőztetek.

Központi szellőztetőnek meg ott a karom ami kinyitja az ablakot. Szellőztetni úgyis kell, télen is. A fürdő ilyen harmónika ajtóval záródik, szóval teljesen azt sem tudom lezárni.

(#4257) DeFranco válasza _NCT (#4256) üzenetére


DeFranco
nagyúr

Semmi bajod nem lesz, nem kell aggódni. Ha nagyon parázol vegyél egy monox5000 mérőt 10k-ért, azt magaddal is tudod vinni ha költözöl, és akkor ennyiért megvetted a saját nyugalmadat 5 évre.

De amúgy sem lesz semmi bajod.

(#4258) axioma válasza _NCT (#4256) üzenetére


axioma
Topikgazda

Nem te koltozol egy ujepitesube? A furdoben levo racsos luk mogott a kozponti szelloztetes kene legyen, mukodo ventillatorral. Akkor kifele mar van elszivas, befele beengeded ablakon, ennyi. Telen eleve ecceru, mert sok parat kepez az ember, ha megeroltetes nelkul nincs 60% feletti paratartalom, akkor van jo szellozesed... ez eleg sok dologtol fugghet, de ha a para tavozik, akkro az egestermek is, mindegy hogy magatol, elszivassal, vagy miert.

(#4259) _NCT válasza axioma (#4258) üzenetére


_NCT
őstag

De én költözök. Ott a kis luknál én nem láttam ventilátort. Páratartalmat meg majd megmérem ha beindul a fűtési szezon.

Lehet h megnyugtatásképp tényleg veszek egy co/co2 mérőt...

(#4260) axioma válasza _NCT (#4259) üzenetére


axioma
Topikgazda

Mert a kis luk az a fuggoleges szellozocsohoz kapcsolodik csak, es a haz tetejen van egy ventillator ami huzza kifele a levegot egyszerre minden lakasbol ezen az uton (meg ugye eleve a kurtohatas, bar az csak altalaban, lehetnek olyanok a korulmenyek, hogy az nincs, vagy nem eleg).

(#4261) _NCT válasza axioma (#4260) üzenetére


_NCT
őstag

Jah, ezt nem tudtam. Akkor valószínű így van, én vagyok a földszinten, szal ajánlom h jó legyen :D

(#4262) amargo válasza DeFranco (#4257) üzenetére


amargo
addikt

Az a gond, hogy ezt most fogják ellenőrizni, kollégám ezen parázik, az kevés, hogy vesz egy jelző berendezést.

Már akartam ide is írni, kérdezni, hogy ki miként készül az új gázkészülékes törvénnyel? A közlönyben már megjelent, hogy ingyenes lesz a vizsgálat.. de attól még, ha hiányosságokat találnak, leszerelik a gázmérőt. Kinek mi ezzel a tapasztalata?

“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”

(#4263) DeFranco válasza amargo (#4262) üzenetére


DeFranco
nagyúr

Errol meg nem tudott senki egy ertelmes infot, cikket, leirast mutatni, pedig kerdeztem. Ki ellenoriz, pontosan mit ellenoriz, pontosan milyen eloirasoknak kell megfelelni, es mikorra kell megfelelni. Ez eddig nem volt leirva sehol.

Mellesleg ezt a leszerelik a merot dolgot kicsit meredeknek tartom. En is parazok tole, de valahol meg erosen kotve hiszem, hogy Marinenihez, aki loszart sem tud az egeszrol csak ugy bemennek es az oraval jonnek ki. Valoszinubbnek tartom, hogy egy eloirt hataridore kell potolni a hianyossagokat.

De mondom, egy leirast kellene latni.

(#4264) axioma válasza DeFranco (#4263) üzenetére


axioma
Topikgazda

Ebben ne remenykedj. A gaz veszelyes uzem, tehat barmi szabalytalansag van, ok az orat viszik. Volt olyan, aki masik forumban meselte, hogy amikor me'g nem szabadott a haz falan futo csovet sehogy sem bedryvitozni, akkor leszedtek neki, es valami igen kreten modon ujra engedelyeztetve az egeszet adtak csak vissza (hab alatti fordulonal, mert ott lehet leginkabb szivargas, kifele szellozest kellett biztositani, vagy valami ilyesmi).
Mondjuk a mienk nem olyan regi, 2005-os epites, igy talan megusszuk, marmint nem ezt a beszigetelest specialisan, hanem az ellenorzest vszinu ott kezdik, ahol legnagyobb valtozas lehet, a regieknel.
De a kovetkezo hazunkban (mar ha lesz olyan, egyelore nem ugy allnak a kilatasok, pedig mar terveznenk) biztos nem lesz vezetekes gaz meg kemeny, mert amilyen maffia az a ket bagazs... sajna nem ugy kezdtem, ahogy a mostaniaknak javaslom, 1-2 ev hazepiteses forumolvasassal...

(#4265) amargo válasza DeFranco (#4263) üzenetére


amargo
addikt

Hír, , rendelet, módosítás.
Az aktuális híreket pedig a gmbsz.hu lehet olvasni.

“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”

(#4266) axioma válasza amargo (#4265) üzenetére


axioma
Topikgazda

Lassan elerik, hogy a meglevo gazkazanokat is erdemes kicserelni villanyra, nagyobbreszt legkondival futeni, amikor a COP leesik 1 ala, akkor meg kozvetlen arammal (pl. infrapanel). Fatuzelesre, akinek az egyeb korulmenyek adottak, siman. Dragabb keszuleket (ha van ra vevo aki megveszi) me'g pelletesre vagy faelgazra is...
Ha valaki osszeadja a fogyasztason kivuli, elkerulhetetlen "ga'zado'kat", akkor evente 25e Ft kornyeken fog megallni ezzel mar (15e/5 ev ez az uj ellenorzes, 16e/ev rezsicsokkentve a gaz alapdij, kemenyseprok 3e felett ma mar azt hiszem, es akkor me'g a plusz egy kozmu bevezeteset nem is osztottuk el 20 evre). Ez csak azert, hogy ne keruljon az energia sokba, lehessen pazarolni. Szep kis allapotok :(((

(#4267) Mawyx válasza axioma (#4266) üzenetére


Mawyx
senior tag

Mi most a villanyon gondolkozunk, mert egyszerüen nincs pénz a gázt engedélyeztetni, muszáj kéményt béleltetni, amit univerzálisra nem lehet megfizetni, emigy meg tudni kell elöre, hogy gázhoz vagy vegyeshez kell a bélelés és fél milla. Arról nem beszélve, hogy nem is tudom hanyadjára kell itthon maradnunk a kéményseprök miatt, múltkor csak egy cetlit dobtak, pedig itthon voltunk, de egyböl fenyegettek, hogy ez lesz meg az lesz ha nem engedjük be őket. Mondom halló b+, itthon dekkoltam, de nem jött senki. Jah, hát nem találták meg a lakást. Jó, akkor mondom miért is kapok felszólítást amikor a tetves emberei nem voltak képesek megjelenni? Érdekes, a felszólító cetlit ki tudták másnap ragasztani, akkor megtalálták a lakást? Agyrém ez.
Szóval ott tartunk, hogy ha a teljes folyamatot nézzük, akkor a villanyfűtés se drágább.

Egy nő gondjait amúgy sem megoldani kell, hanem meghallgatni./Eastman/ | Ami árammal működik, vagy rá lehet tenni egy számítógép tetejére, az informatikusi munka :)

(#4268) axioma válasza Mawyx (#4267) üzenetére


axioma
Topikgazda

Azert hasznald ki a huto-futo legkondi elonyeit (hatasfok), es csak igen erosen szigetelt (vagy nagyon korbefutott lakas nem melegigenyes lakokkal) esetben le'pd meg csak, mert egyebkent tenyleg gatyad ramehet. Mindenkepp szamoltass a gazszamladbol(!) varhato villanyszamla-tobbletet.

(#4269) Apollo17hu


Apollo17hu
őstag

Sziasztok!

Egy ilyen, 1+1 fél szobás panelt mennyiért lehetne megszerezni? Kb. mennyit lehetne alkudni az árból, és mennyivel lenne olcsóbb, ha nem közvetítőn keresztül történne?

A képek alapján kb. mennyit kellene még felújításra szánni?
(csak érdeklődöm, jövőre lesz aktuális számomra...)

(#4270) föccer válasza Apollo17hu (#4269) üzenetére


föccer
nagyúr

Ez csak 1 nappali és 1/2 szoba. 1 főnek, esetleg fiatal párnak elegendő max 2 éves gyerekkel. Utána erősen szűkös lesz.

A szobák rendben vannak (képek alapján. A konyhabútor (gépészet nélkül) kb 100k/ méter alsó-felső szekrénnyel, normálisan megcsinálnva, kerülve a luxust. A fürdőre bármennyit rá lehet költeni. 100+ csillagos ég. A villanyszerelés lehet még kérdéses. Az az igényektől függően 50-100k körül adódhat,

A közvetítők ~5% felárért dolgoznak. Szerintem 7,5-ről lehet indítani az alkut, de 8,5-ért akarják eladni. Érdemes január-február magasságában venni, akkor mindig könnyebb alkudni, mint nyár elején.

üdv, föccer

Építésztechnikus. Építőmérnök.

(#4271) attiati válasza Apollo17hu (#4269) üzenetére


attiati
veterán

Irigylem ezt a kva jó elrendezést.

Fel nem tudom fogni, hogy miért nem tudnak ilyen elosztást csinálni újépítésűben :((

(#4272) fokukac válasza attiati (#4271) üzenetére


fokukac
nagyúr

én egy ilyenben élek. annyira azért nem jó... persze jobb, mint egy amcsikonyhás újépítésű.

Pleased to meet you - hope you guess my name

(#4273) axioma válasza fokukac (#4272) üzenetére


axioma
Topikgazda

Mi a nem jo benne? A negyzetmeterek szamahoz kepest ertve persze. Nincs strang mellett alvas, konyha a bejaratnal (bar persze maximalistakent, ha a kulso burok nem szamit, a nappali oldalan talan picit tobbet adna), erkely mindket szobabol elerheto, stb. Jo, hat mas nm-ekkel mas lakas lenne.

(#4274) concret_hp válasza attiati (#4271) üzenetére


concret_hp
addikt

van egyáltalán olyan ahol nincs egybe a konyha a nappalival?

vagy fullba vagy sehogy :D

(#4275) lajafix válasza Apollo17hu (#4269) üzenetére


lajafix
addikt

a 13ik kerület, pláne a vizafogó ltp elég jónak számít, kétlem hogy jelentős alkut tudsz elérni.

Rock'n Roll

(#4276) fokukac válasza axioma (#4273) üzenetére


fokukac
nagyúr

Nem rossz az elrendezés, de azért vannak árnyoldalai is.
Először is, a folyosó nagyon sok helyet elvesz, a 49 m2-ből legalább 7-et, talán 8-at is.

Másrészt tökjó, hogy van külön konyha, de olyan kicsi, hogy nem sok mindent lehet benne kezdeni, ha fél méterrel szélesebb lenne, akkor mondjuk már be lehetne applikálni egy összehajtható asztalt, de így nem játszik ez az opció, mindig bent eszünk a szobában.

A kisszoba hivatalosan már nem félszoba (12 m2), azaz a tullapon is egész szobának van feltüntetve, viszont elég rosszul lehet a bútorokat elhelyezni, mert a 4 falból hármon nyílászáró van. Sokan emiatt lezárják (befalazzák) a két szoba közös falán lévő ajtót, de akkor meg bútort nem tudsz bevinni, mert a fürdőszoba felől akkora a kanyar a folyosón, hogy nem fér be, továbbá arrafelé az ajtónyílás is szűkebb.
Az erkélyre csak a kisszobából juthatsz, a franciaágy kerülgetésével.

A nagyszoba amúgy szép tágas, panelhoz mérten. A lakás világos, sok az ablak. Ablakos a konyha is, ami szintén nem hátrány. Ami viszont priceless, hogy az ilyen lakások két irányba nyílnak, tehát nyáron jól átszellőztethetőek. (Igaz, ennek hátránya, hogy némileg biztos többet kell fűteni, mint egy olyan lakásban, ami kevesebb irányból érintkezik a külvilággal. - Mondjuk, én nem panaszkodhatok, mióta az új költségosztós rendszer van, nagyon szépen lecsökkent a rám eső költség, szinte a csajom melegvize többe kerül már, mint a a fűtési ktg., a csövek befűtik a lakást.)

Amúgy a linkelt lakás a Vizafogón belül viszonylag kedvezőtlenebb helyen van, a Dráva utcára néz, ami nagyon forgalmas, és a többszörös lámpás kereszteződések miatt mindenki ott gyorsít-lassít, tehát az átlagosnál is hangosabb, porosabb, arra készüljön az illető.

[ Szerkesztve ]

Pleased to meet you - hope you guess my name

(#4277) axioma válasza fokukac (#4276) üzenetére


axioma
Topikgazda

Folyoso nem azert nagy, marmint a bejarat melletti resz, mert ott 50+ centi melysegu gardrobbal van vegigtolva? A mienk olyan volt, de a kepekben nem egyertelmu, de mintha. Itt raadasul alaprajz szerint a furdo mogotti vege is kihasznalhato ugyanugy... bar amilyen aranytalan az a rajz, nehez barmit jol latni benne, a foto ott nem igazolja.
Jaja, novelessel barmit lehet javitani :), a konyhat is.
A kisszoba a linkelt alaprajzon 10 nm volt. Az felszoba. A gond a 6 es 8 nm kozottiekkel van, regen az is felszoba volt, ma mar nem is szoba.
Haloszoba abbol jogos, hogy a nappali-halo kozotti ajtot per def. le kell zarni, befalazni, vagy butorokkal eltuntetni, ez tenyleg kar, anelkul van csak meg jol a nappali - intim zona. En mar ezek szerint belekepzeltem.
Erkelyre meg ugy latszik hozzavizionaltam azt a masik kijaratot... szoval ott a pont.
Koltsegosztorol inkabb nem nyilatkoznek, valoszinuleg egy szerencsetlen fizeti a 20 fokban a kulonbozetet... van ilyen m.tarsam. Ugy szar az a rendszer ahogy van, de eroltetik. Raadasul jogilag is inog.

(#4278) attiati válasza concret_hp (#4274) üzenetére


attiati
veterán

Akkor nem néztél még meg elég lakást. Előfordul azért, de jó ha 100-ból 1 újépítésű lakás nem amerikai konyhás. Amit múltkor linkeltem 1+2 félszobásat, az is külön konyhás volt. Sőt Újpesten a rehabilitált részen sok olyat láttam, ahol még volt egy külön 1-2nm-es tároló is a lakáson belül.

Az a gáz, hogy a most épülő új lakásoknál se jöttek rá, hogy nagyobb az igény a külön konyhás, külön wc-s lakásra (még ha el is veszítenek a falak miatt 1nm-t).

A másik, hogy a most átadásra került / váró 13. kerületi Nanette lakóparknál az 1-1,5 szobás tetőtéri lakásokhoz 30-40nm-es teraszokat építettek. Tök gazdaságos. Ár érték arány nulla. Pedig úgy hirdetik, hogy minőségi anyagokból építik. (olyan is az ára...) Akkor ilyen alapvető dolgokra miért nem figyelnek.

(#4279) _NCT


_NCT
őstag

Úgy néz ki megint kifogtam egy jó albérletet...Múlt hét óta halasztják a papírok aláírását. Úgy volt h tegnap írjuk vagy max ma alá. Vártam tegnap h hívjon a főbérlő, semmi. Du felhívtam, azt mondta leegyezteti a férjével h mikor írjuk alá és azonnal visszaszól, 5 percen belül, de max 30 perc. Nos azóta is folyamatosan hív, de valahogy nem ér ide a hívás. Én nem fogom keresni, ha péntekig nem válaszol, megköszönöm a részvételt. Még szerencse, hogy nem adtam foglalót...

Elkezdek nézni új albérletet....Hétvégén már költöztem volna :W :(((

[ Szerkesztve ]

(#4280) _BM_ válasza attiati (#4278) üzenetére


_BM_
senior tag

Elég lenne elővenni a terveket a régi panelházakról, oszt ugyanazt megcsinálni mai technológiával.
Két égtáj felé legyen ablaka, meg hasonlók.
Mondjuk egy ilyet:

[ Szerkesztve ]

(#4281) _BM_ válasza _NCT (#4279) üzenetére


_BM_
senior tag

Ha már beköltöztél, akkor szarj bele, maradj ott.

(#4282) _BM_ válasza _BM_ (#4280) üzenetére


_BM_
senior tag

Ez a kedvencem:

(#4283) _NCT válasza _BM_ (#4281) üzenetére


_NCT
őstag

Még nem költöztem be, semmi sem történt csak szóban. Vagyis papíron elvileg lefoglalóztam, de pénzt nem adtam.

Mondom h hétvégén költöztem volna. Bár még bizakodok, megvárom, hátha hív, de nem fűzök hozzá sok reményt. Nem hiszem h tegnap óta elfelejtett volna ennyire. Ha meg igen, akkor inkább nem szeretnék szerződést kötni ilyenekkel.....

(#4284) concret_hp válasza attiati (#4278) üzenetére


concret_hp
addikt

nem is keresek igazából és ha keresnék se nagyon új építésűt keresnék valószínűleg :)

vagy fullba vagy sehogy :D

(#4285) axioma válasza _BM_ (#4280) üzenetére


axioma
Topikgazda

Hehe, ez meg majdnem a mi volt panelunk. Csak furdo-wc volt forditva, meg a nappali hosszan bal oldalon, folyosorol nyitva kozeptajon, es a harom szoba a kozos kulso falon - a rajzon fent - ablakozva.
Mondjuk aki azt a 6.01 nm kozepso szobat etkezonek ki tudta hasznalni, annak gratulalok, nekunk dolgozo volt, de a ket normalisabb meretu asztalt el kellett csusztatni a parh. falak mellett, tkp. egymas mellett ultunk "hattal"... Amugy onnan mar oly mindegy hogy a nappaliig elviszed...

(#4286) attiati válasza _BM_ (#4280) üzenetére


attiati
veterán

Esélytelen. Nem kevés hirdetést néztem végig az elmúlt másfél évben, és odáig se jutottam el, hogy hirdetés alapján jónak találjak egyet és megnézzem személyesen. Jó, mondjuk a tetőtér az eléggé kínálatszűkítő feltétel.

(#4287) fokukac válasza attiati (#4286) üzenetére


fokukac
nagyúr

Eleve tetőteret keresel?
Te se szereted, ha mászkálnak a fejed fölött, mi? : )

Pleased to meet you - hope you guess my name

(#4288) Rambovits


Rambovits
senior tag

Sziasztok!

Olyan kérdésem lenne, hogy szeretnénk lakást vásárolni, és jelenleg 600k körüli önerővel rendelkezünk. 6 millió körüli lakásokat nézegetek. Ezt az önerőt érdemes kipótólni valamilyen szabad felhasználású hitellel, vagy ha nincs meg a szükséges 20-30% akkor inkább ne vágjunk bele a projektbe most?
Azért szeretnénk minél előbb, mert most eléggé lent vannak az ingatlanárak, és a hitelek is viszonylag olcsók.

Válaszokat előre is köszi.

A hardver az, amivel ha elég sokáig játszol eltörik. A szoftver az, amivel ha elég sokáig játszol működni kezd.

(#4289) attiati válasza fokukac (#4287) üzenetére


attiati
veterán

Jaja, de nem létezik az a lakás, amit szeretnék. Már nem tudom hol keressem.

(#4290) axioma válasza Rambovits (#4288) üzenetére


axioma
Topikgazda

Semmi biztositek arra, hogy ez az alja az ing.araknak. Plane sok mulik a valasztasokon... kereslet-kinalat. Hitellel meg nagyonmegszorult eladonak nem vagy eleg gyors.

Szabfel hitel is vagy bazi draga, vagy fedezet kell neki, szoval potfedezet nelkul tuti nem nyert. De inkabb pakoljatok LTP-be...

(#4291) föccer válasza Rambovits (#4288) üzenetére


föccer
nagyúr

Ingatlan árak nem fognak meglódulni, legalábbis az ilyen olcsó lakásokra. Ha csak 600k-m lenne önerőnek, akkor nem nagyon ugranék lakás vásárlásba. Egyrészt a kiegészítő költségekre nincs pénzed, másrészt a nagyobb hitelt nem fogod tudni fizetni. Ha nincs baj a nagyobb hitel kifizetésével (havi szinten), akkor záros határidőn belül tudsz nagyobb önerőt felhalmozni.

A lakásnézőben milyen szempontok alapján szeretnél válogatni?

üdv, föccer

Építésztechnikus. Építőmérnök.

(#4292) Rambovits válasza axioma (#4290) üzenetére


Rambovits
senior tag

Akkor ahogy kiveszem a szavaidból, te várnál még. Köszi :R

A hardver az, amivel ha elég sokáig játszol eltörik. A szoftver az, amivel ha elég sokáig játszol működni kezd.

(#4293) bobsys válasza fokukac (#4272) üzenetére


bobsys
addikt

Mi a baj az amerikai konyhas elrendezessel? En szeretem a kulon lefalazott konyha nem jon be

Enterprise Admin? Kirk kapitany leszel? - Ne törődjél semmivel, egyél zsömlét kiflivel

(#4294) fokukac válasza bobsys (#4293) üzenetére


fokukac
nagyúr

mert akkor kajaszag van az egész lakásban, és azt sem bírom, ha az asszony csörömpöl az edényekkel, én meg nem hallom a tévét :)

Pleased to meet you - hope you guess my name

(#4295) _BM_ válasza bobsys (#4293) üzenetére


_BM_
senior tag

"Mi a baj az amerikai konyhas elrendezessel?"

Főzz egy halászlét, aztán megtudod. Amerikai konyha 200 nm-es, 4 méter magas loftba való.

[ Szerkesztve ]

(#4296) _BM_ válasza _BM_ (#4295) üzenetére


_BM_
senior tag

(#4297) bobsys válasza fokukac (#4294) üzenetére


bobsys
addikt

es (#4295) _BM_

Nekem bejott, van szagelszivo, halaszlet nem fozunk, de mondjuk majat igen a macskanak, de valahogy nem terjeng a lakasban a szaga. A csorompoles sem tunt fel eddig vagy csak suket vagyok, a lakas mondjuk nem 40 negyzetmeter hanem olyan 95 koruli

Enterprise Admin? Kirk kapitany leszel? - Ne törődjél semmivel, egyél zsömlét kiflivel

(#4298) Rambovits válasza föccer (#4291) üzenetére


Rambovits
senior tag

A törlesztővel nem lenne gond, a mostani kiadásokhoz képest, körülbelül 25k plusz lenne havonta. Valószínűleg így a lakástakarékos megoldás fog életbe lépni.
1+2 félszoba, vagy hasonló elrendezés lenne a megfelelő (Ilyet mondjuk nem találtam 6 milla körül). Ha felújítandó a lakás, az nem probléma, van aki megcsinálja. Annyi, hogy beköltözhető legyen. Székesfehérváron.

A hardver az, amivel ha elég sokáig játszol eltörik. A szoftver az, amivel ha elég sokáig játszol működni kezd.

(#4299) fokukac válasza föccer (#4291) üzenetére


fokukac
nagyúr

600k-val lakást venni? ilyen még a fénykorban sem volt...
nekem az illeték és az ügyvédi, közjegyzői díj volt kb. ennyi.

Ui. az, hgoy a törlesztőrészlet nem okoz gondot, az egy dolog, de nem tudod, mit hoz a jövő. Hosszú távú elköteleződést vállalni úgy, hogy mire lejár, úgyis mások lesznek az igényeid mint most (jön a gyerek, mittudomén), és közben bármi történhet (állás, egészség, munka egy másik városban, országban)
SZóval szerintem is ez felejtős

Pleased to meet you - hope you guess my name

(#4300) Rambovits válasza fokukac (#4299) üzenetére


Rambovits
senior tag

Tudom, hogy nem elég a 600k, ezért kérdeztem, hogy érdemes-e kiegészíteni valami hitellel. De gyorsan pontot rakhatunk a történet végére. Lakás takarékot fogok rakni, és ha az lejárt, meglátjuk a dolgot. Köszi az eddigi válaszokat.

A hardver az, amivel ha elég sokáig játszol eltörik. A szoftver az, amivel ha elég sokáig játszol működni kezd.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.