Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#4551) axioma válasza Ace Ventura (#4541) üzenetére


axioma
Topikgazda

A felelossegi kar alapbol ugy mukodik, hogy ha a karosultnak van az adott esetre biztositasa, SOKKAL jobban jar, ha a sajatjara csinaltatja meg. Es itt nincs bonusz/malusz se, semmi.
Ha kart okozol, es nincs a karosultnak biztositasa, akkor jon kepbe az, hogy neked van-e felelosseg-biztositasod. Ez lehet peldaul a lakasbiztid resze, en csak ilyet neztem eddig, de biztos van mas konstrukcioban is belefoglalva hasonlo.
Namarmost ha kart okozol, akkor nagyon nem mindegy, hogy kihivod-e ra a biztositot. Ugyanis ahhoz, hogy neki fizetnie kelljen, neked be kell ismerni, hogy te okoztad a kart. Ha egyertelmu, akkor persze mindegy, de a hataresetekre figyelni kell... pl. en igyekeztem ugy fogalmazni, hogy a karosult ram azert ne tudja ramverni, ha a biztositom megse szeretne fizetni (konkretan a tetonkrol tul nagy tablaban csuszott le a ho ugy, hogy a szomszed fele levo, altala epitendo keritesben tett kart - meg jo, hogy nem az emberekben, ott jarkaltak nem messze tole, bar azert hanggal jart rendesen mikor megindult, me'g hofogo vasakat is eltort). Es nagyon nem szeretik a felelossegi karokat, a fenti esetben mondta a szomszed, hogy adtak volna valamit de szerinte tobbe van, illetve egy masik esetben (gyerek a suliban a mosdokagylot "leverte") vegul egyaltalan nem fizettek (merthogy a suli szerint en vagyok felelos erte, de a biztosito szerint meg a gyerekert a suliban a tanarok felelnek). Szoval trukkok itt is vannak, sot itt sokkal inkabb. Ha nem vagy tulsagosan szerencsetlen az ilyen esetekkel, es nincs amugyis egy biztositasod mellette amihez evente parszaz forint kiegeszites max, akkor nem biztos hoghy erdemes ramozdulni.

(#4552) Vesztor87


Vesztor87
senior tag

Sziasztok!

Ha lakás takarékba pakolom a megtakarítást, és lakást szeretnék hitelre venni, akkor hogy megy a lakás vásárlás? Az LTP kiutalja nekem a pénzt, azt vihetem foglalónak/előlegnek? Vagy csak egy igazolást vigyek róla? Mivel hitelre lenne véve, lényeges kérdés még, hogy a bankoknál lehet olyan előbírálatot kérni, amiben ők fixen megmondják hogy adnak-e hitelt vagy sem? Ugye a lakást (ami a fedezetéül szolgál a hitelnek) csak jó lenne látni, de azt meg csak akkor előlegezné az ember ha tuti kap rá hitelt... :S Hogy megy ez?
Köszönöm! :R

(#4553) axioma válasza Vesztor87 (#4552) üzenetére


axioma
Topikgazda

Mondani kene par szamot. Az LTP adasvetelnel alapvetoen az eladonak utal, egyetlen kivetel van, ha te megelolegezed valamibol, mar a tied az ingatlan, akkor kiutalja, de ez bonyolult moka, meg tartalek penz kene ami gondolom nincs.
Szoval az se mindegy, hogy az LTP-t hogyan veszed fel, csak megtakaritas, vagy annak is kered a kolcsonet. Egyebkent meg jol ertem, hogy kp-ben nincs meg a 10% sem amit foglalonak letehetnel? Bar egyebkent ha nehezen eladhato ingatlan, akkor lehet hogy jelkepes foglaloval is adjak, ha ezen mulik hogy meg tudod-e venni...
A bank akkor ad tutibiztosat, ha mar felmerte az ingatlant, ami viszont nagysagrendileg 30e Ft. Tehat ha ezt nem dobod ra, tudva hogy akar bukhat is, addig csak josolni fognak. Sot, bizonyos esetekben van annyi tartalek, hogy bevallalhatjak blinkre (tullap, adatok, becsult ertek legrosszabb kornyekbeli hbe-vel is boven tobb mint a hitel), de hat akkor te se idegeskednel rajta. Ilyen eppenhogy esetekben jo esellyel nem fognak biztosat mondani, ingyen biztos nem, a koltsegek meg igazan onnantol magasak a bank fele, hogy mar folyositottak.
Illetve me'g egy eselyed van, hogy viszonylag (fedezet oldalrol) biztosra menj, ha fel tudsz ajanlani kiegeszito fedezetet. Csak utana viszont macera (es koltseg) kivenni az ugyletbol, olyat meg nem nagyon szoktak, hogy felajanlod de azt mondjak, hogy a scoring alapjan nem kell... (bar nalunk az megtortent, hogy a kozszolg. hitel kieg. fedezetbiztositasa azt mondtak, hogy nem kell, de ott nekik bonyolultabb lett volna a kozsz. hitel, mint anelkul, a plusz ingatlannal ez nem all fenn). Ja es ne felejtsuk el, hogy erre is kell akkor meg egyszer fizetni az ertekbecslest...
Es ha a foglalotol felsz, az meg megint olyan, hogy bele szokott menni az elado abba (ha nem allnak sorban az ingatlanert), hogy beleirjatok a szerzodesbe, hogy mindent megteszel a pozitiv hitelbiralatert, de ha megsem jon ossze, akkor vis major modjara nem bukod a foglalot, meg az elado sem, hanem 1x-esen visszajar.

(#4554) Vesztor87 válasza axioma (#4553) üzenetére


Vesztor87
senior tag

Egyenlőre csak a lehetőségeket veszem elő:) Nem tudom hogy lesz majd, csak ugye LTP-nk van, nem sok, de elég lehet a lakás árának 20-25%-ára... csak akkor előlegre nincs még keret:)

(#4555) Vesztor87 válasza axioma (#4553) üzenetére


Vesztor87
senior tag

Egy olcsóbb panel lakáshoz, ami mondjuk 7 M ft, ahhoz mennyi önerő kell, 20-25%, ugye? Ez 1,4-1,75 M ft. Ezt az LTP-ből tudjuk produkálni, ezen felül akkor 10% előleg kell hogy legyen kp-ban? Az akkor 700e ft. Illetékre kell 140k mondjuk, meg még kellene kb. 1M ft alsó hangon arra, hogy egy festés, ha kell hiba javítás, egy konyha bútor, és 1-2 dolog (mosógép, hűtő, tűzhely, 1-2 szekrény, 1 ülőgarnitúra) meglegyen véve. Van egy pár dolog már amit megvettünk (ágy, konyhába használható asztal, sz.gép asztal 1-2 polc, 1 szekrény), ennyivel kevesebbet kell költeni. De akkor KP-ban jól számolom hogy 1,5-2,0M ft kelleni fog?:) Kivéve ha mákom van, és azt mondja az eladó hogy na jó, kérek 100k foglalót jelképesen és kész...:)

(#4556) axioma válasza Vesztor87 (#4555) üzenetére


axioma
Topikgazda

Na varj, ha penzed VAN, csak az kesobbre kell pl. felujitas, es szeretned az LTP-t es tam.hitelt is maximalisan kihasznalni (azaz ltp + hitellel a teljeset lefedni), akkor nem gond, csak ugy kell megcsinalni, hogy: ugyvedi letetbe rakni a foglalot, amit x hatarnapig meg nem valosult szerzodes eseten az elado kap, ha kozben megvalosul, akkor egybol te kapsz vissza, DE kikotni a szerzodesben, hogy a foglalo NEM a vetelar resze (hanem mondjuk beleirod, hogy kolcson a rokonoktol, hogy meg az apeh se akarja a kezet ratenni illetek-kerveny eseten, mondjuk lehet hogy eleve azt kell irni hogy a foglalot xy biztositja, nyilvan akkor a megvalosulas eseten o is kapja vissza). Innentol a vetelar mehet ltp+hitel teljes lefedettseggel, mert a foglalo osszege nem lesz az ugylet resze (persze csak akkor, ha az ltp betetkent felhasznalt resze eleri az onero elvart merteket, persze itt megint nem az 1 db celingatlannal, hanem forditva, az osszes fedezethez kepest a kert hitel alacsonyabb, mint a kerheto max.)
Persze ez csak pongyola megfogalmazas, az ugyved kell tudja, hogy pontosan mi kell ott szerepeljen ahhoz, hogy az elado biztonsagban erezze magat a foglaloval, es te se bukj, megis a legnaygobb reszt amit csak lehet lakascelu kedvezmenyes formakbol szedd elo. Mondjuk ha keresleti piac lenne, lehet hogy lehetne ebbol baj (szokasos akkor tudok koltozni, ha tudok foglalot adni, akkor tudok foglalot adni, ha nekem is adtak, es akkor azt kezbe...), de ez azert mar at kell menjen (igazabol kulso penzt neki is odaadhatsz ha annyira nagyon az az ingatlan kell, de ekkor is mas adja, csak macerasabb hogy tole hogyan szerzed meg, foleg ha tenyleg beletette egy masik foglaloba... a bankok meg nemigen csinalnak olyat, hogy x kiutalasbol a foglalot neked levalasztjak, de ezt is megkerdezheted persze).

[ Szerkesztve ]

(#4557) Vesztor87 válasza axioma (#4556) üzenetére


Vesztor87
senior tag

Gyakorlatilag csak a 1,5m ltp betét lesz tavasszal meg, nem akarok mindenáron lakást venni. Persze abból a szempontból Megéri hogy az albérlet kidobott pénz, a kamat tám. hitelek miatt a kamaton se buksz annyit mint amennyi egy albérlet... Csak ki tudja ugye mit hoz a jövő, mennyire fix a melóhely. Meg jelenleg Max panelra futná, ami kényszer helyzet, sőt, a társasház is az. Családit akarok egyszer, csak úgy voltunk vele hogy pár év alatt kifizetjük a Lk hitelt, és a házhoz ez lesz az önerő...

(#4558) axioma válasza Vesztor87 (#4557) üzenetére


axioma
Topikgazda

Ja, azt hittem ennel konkretabb azert a dolog. Ha nincs lakastulajdonod, akkor a 1.5M-t nem egyszeru lakascelnak igazolni... hacsak kozeli hozzatartozonal nem.

(#4559) Vesztor87 válasza axioma (#4558) üzenetére


Vesztor87
senior tag

Mit kell igazolni?
Azért nem konkrét mert nincs még rá pénz. Nyárra, őszre lenne elvileg lenne annyi kp ami elég a papírmunkára meg a beköltözésre (felújítás, berendezés alap szinten), de foglaló necces...nemtom a nélkül mennyire adják...

(#4560) axioma válasza Vesztor87 (#4559) üzenetére


axioma
Topikgazda

Ja, ugy ertettem, hogy me'g azt se mondod biztosan, hogy lakasvasarlasra fogod hasznalni. Ha arra, akkor nem szoltam.
A foglalos hozzaszolasomat akkor viszont nem irtam ezek szerint eleg erthetoen. Azt a penzt, amibol felujitanal, koltoznel, berakod ugyvedi letetbe foglalokent. Mikor letrejon az adasvetel, mivel nem a vetelar resze, ezert visszakapod, es neked eleg csak utana hogy kezben legyen, hiszen kesobbi idopontban hasznalnad fel (azt nem tudom, hgoy ilyenkor a kamatokkal mi van, de jelen kamatszint mellett majdnem mind1). Termeszetesen tok mind1, hogy hogyan lenne a foglalo lerakva, muszaj hogy a hitel elutasitasat vis major-nak minosittesd.

(#4561) Vesztor87 válasza axioma (#4560) üzenetére


Vesztor87
senior tag

Jah, az LTP az csak lakásra lesz felhasználva, hogy mikor az más kérdés:D

(#4562) kitzz válasza axioma (#4560) üzenetére


kitzz
tag

"Azt a penzt, amibol felujitanal, koltoznel, berakod ugyvedi letetbe foglalokent. Mikor letrejon az adasvetel, mivel nem a vetelar resze, ezert visszakapod,"

Ez nem igaz. A foglaló a szerződést biztosító mellékkötelezettség. A vételár része.
Akkor jár vissza, ha az eladó hibájából nem jön létre a szerződés és ilyenkor a foglaló kétszeresét követelheti vissza a vevő.

(#4563) axioma válasza kitzz (#4562) üzenetére


axioma
Topikgazda

Jo, biztos igazad van, vagyis jogilag nem igy kell hivni. De nagyon valoszinutlen, hogy az ugyved nem tudja ugy osszekapcsolni egy masik szerzodessel, hogy a lenyeg ez legyen... szerzodesi szabadsag, vagy mifene.
Masreszt akkor meg mindig lehet forditva nekiallni, csak le kell a fundaval egyeztetni, hogy ketfele utaljon... neki ugyis elore kell, ha masik banki hitel lesz, az akar utolso lenni, plane indokolt ez akkor, ha a fundatol csak a betet jon, kolcson nincs benne. (Bar a 421-nek erdemes most is felvenni a kolcsonet, csak az 1.4-rol a betetre asszocialtam).

[ Szerkesztve ]

(#4564) !Overdose!


!Overdose!
őstag

Sziasztok!

Lakásvásárlás előtt állok és ez felkeltette a figyelmemet. [link]
Konkrétan a 46nm-es lakás érdekelne. Véleményeznétek nekem? Illetve vajon érdemes-e 375k-val drágább II. emeletit választani a legfelső III. emeleti helyett?

Előre is köszönöm! :R

Villanyszerelés - Klímaszerelés - UPS javítás, karbantartás

(#4565) concret_hp válasza !Overdose! (#4564) üzenetére


concret_hp
addikt

hm ezek az árak + áfa, vagy ennyire nem tudják eladni, vagy ekkora szarban van az építőipar vagy ez ennyire a város széle már?

vagy fullba vagy sehogy :D

(#4566) !Overdose! válasza concret_hp (#4565) üzenetére


!Overdose!
őstag

Az biztos, hogy eléggé a város szélén van, de ez nekem nem okoz gondot, mert a feleségem munkahelyéhez közel van, én pedig meg tudom oldani a bejárást.

Villanyszerelés - Klímaszerelés - UPS javítás, karbantartás

(#4567) _BM_ válasza concret_hp (#4565) üzenetére


_BM_
senior tag

Nincs abban az árban semmi különös. Mindössze annyit lehet elmondani róla, hogy egyáltalán nem drága.

(#4568) Vesztor87 válasza !Overdose! (#4564) üzenetére


Vesztor87
senior tag

Marha jó árak! Legalábbis egy új lakáshoz képest:) Én tuti a legfelső szinten lévőt venném:D

(#4569) !Overdose! válasza Vesztor87 (#4568) üzenetére


!Overdose!
őstag

Elsőre nekem is az tetszett meg (egy szomszéddal kevesebb), de nem tudom, hogy a fűtésszámlán mennyire mutatkozna meg. :F

Villanyszerelés - Klímaszerelés - UPS javítás, karbantartás

(#4570) Vesztor87 válasza !Overdose! (#4569) üzenetére


Vesztor87
senior tag

A meleg felfelé száll:D Tehát alulról fűtve lennél, felül meg a ház szigetelt kell legyen. Nincs ki eláztasson... a lépcsőházba is csak azok járkálnak ott akik legfelül laknak... :)

(#4571) concret_hp


concret_hp
addikt

jah az eredeti kérdésre válaszolva én is a legfelsőt venném, két teljesen egymás felett levő azonos lakás közül. ha a fentebbi északi v zajosabb vagy ilyesmi, akkor más kérdés már.

vagy fullba vagy sehogy :D

(#4572) Vesztor87


Vesztor87
senior tag

Sziasztok!

Egy olyan kérdésem merült fel (azt hittem már volt róla szó, de nem találom) hogy ha LTP megtakarításom van, akkor azt a vásárlásnál hogy használhatom fel? Ugyanis önerőnek akarom ezt használni, és banki hitelből lenne a lakásvásárlás. Feltétlen szükséges hogy kp-ban rendelkezzek a lakás árának mondjuk 10%-ával ami foglalóként vagy előlegként működik? Csak azért, mert mondjuk ha felújítandó lakást veszek, akkor ugye a felújításra kell... :)
Köszi előre is! :C

(#4573) axioma válasza Vesztor87 (#4572) üzenetére


axioma
Topikgazda

Az ltp-bol csak a megtakaritast siman hasznalhatod oneronek, mas kerdes, hogy foglalonak azert nemtrivialis.
Kerdes, hogy lejaros vagy sem, es hogy milyen LK jar hozza (6 vagy 4.5).
Masreszt amennyit a felujitasban ugyis kapsz szamlat, azt siman kerheted hogy arra utaljak ki, csak a tobbit a vasarlasra, es akkor lesz kp a vasarlas elejen, ha teljesen koppra van szamolva is.

(#4574) Vesztor87 válasza axioma (#4573) üzenetére


Vesztor87
senior tag

ÖÖÖÖ, ezt hogy?:) Tehát annyi a sztori, hogy van két LTP. Annak idején 3-3k havi befizetéssel nyitottuk, majd fel lett emelve ahogy volt rá lehetőség. 5 éves, de 4. évben már kivehetem belőle a pénzt, egyikben 600k, a másikban 900k lesz. Az ingatlan ára kb. 5M. A 1,5M elég rá önerőként szerintem, csak a foglaló kérdéses. Mert ugye mondjuk lesz 500k amit felújításra szánok, de ha kell pénz foglalóra, akkor nincs miből felújítani. Az a kérdés hogy ilyenkor hogy lehet megoldani a dolgot?

(#4575) axioma válasza Vesztor87 (#4574) üzenetére


axioma
Topikgazda

Hm, ez azert igy nehezebb eset. Mert az 500K az pont egy foglalonyi, de gondolom nem mind szamlaval igazolt resz lesz...
Nagysagrendileg (nem annyira ternek el a szamok) azt lehetne, hogy a 900-at tolod majd mint vetelar-reszlet, de a 600-at csak a felujitasra veszed fel, HA le tudod fedni szamlakkal, es akkor a meglevo 500-adat odaadni foglalonak. De ez nem csak a szamlak miatt nem fog menni, mert kell ugye illeteket is fizetned, valamint az 5M erteku hazra felveendo 3.6M hitel elintezesenek is vannak ugye koltsegei. Vagyis ennyire kiszamolva nehez... Ami itt szivas az a nem szamlakkal fedett resz, ami ugyan nem ve'sz el (marmint az alltamja) mert legfeljebb betolod elotorleszteskent, masreszt viszont akkor az hianyozni fog a kezedbol. [Es tok feleslegesen fizettel ra hiteligenylesnel dijat.]
Persze ha meg tudsz egyezni az eladoval, adsz neki 300e foglalot, a 900-at es a 600-bol 300-at a lakas vasarlasara kersz ki, marad a kezedben 200 es a 600 masik fele felujitani amit remelhetoleg legalabb szamlaval fedsz, akkor elvileg pont megvan minden... de a plusz koltsegek (peldaul koltozes is...), a nagyon kiszamitottsag azert nem teszi valami biztonsagossa a megoldast.

[ Szerkesztve ]

(#4576) zedok


zedok
senior tag

Sziasztok!

Lakásokat szeretnék nézni (téglaépítésűeket) viszont nem nagyon tudok jó oldalakat. Tudnátok adni 1-2 tippet? Ingatlan.com-mal próbálkoztam meg a google-val..de nem igazán volt eredményes eddig. :U :R

Hyosung GT650N, Asus K52 "fagyós-pista" JE-EX225D

(#4577) _BM_ válasza zedok (#4576) üzenetére


_BM_
senior tag

Márpedig az ingatlan.com a number one. Olyannyira, hogy az összes többi fényévekre van tőle minden szempontból.

(#4578) Vesztor87 válasza axioma (#4575) üzenetére


Vesztor87
senior tag

Az 500k szerintem addigra meglesz, nem az a gond, hanem azt berendezésre vagy felújításba tettem volna, de ahogy nézem lehet érdemesebb eleve felújítottat nézni. Max annyi hogy így nem 25-28% önerővel szállok be a lakásba, hanem beleteszek 1,5M LTP-t, meg 500k kp-t, tehát az 5,5M-ból 2 egyből ki lesz fizetve, tehát 35-40% közt lesz az önerő:) Vagy ha 6M akkor 33%.
Legalább kevesebb a hitel rész.

(#4579) axioma válasza Vesztor87 (#4578) üzenetére


axioma
Topikgazda

Na en epp azt meseltem, hogy amennyiben lakascellal fedheto (azaz szamlakkal) a felujitas resz, akkor oda tolhato az 500K, csak nem kp-bol hanem az ltp reszebol.
Persze a felujitottat venni altalaban penzugyileg jobb, igazan nem is igy kene fogalmazni szerintem, hanem akinek megfelel egy annyira felujitott, amilyet talal (pl. tetszik-e a stilus, vagy nagyon mast akar), az jobban jar. A lepusztultak azoknak valok, akik az egyedibb igeny miatt mindenkepp sze'tverne'k azt is, ami me'g nem szolgalta ki az idejet, hogy pont olyan legyen, mint megalmodta. Nem elso minilakast vasarloknal jellemzo...

[ Szerkesztve ]

(#4580) Vesztor87 válasza axioma (#4579) üzenetére


Vesztor87
senior tag

Hát mininek talán nem mini az 55-65 nm, de tény hogy vidék (ez vitatható, igazából szerintem van vidék, azok a kis falvak, és van a város, ami pl Szeged-Szolnok-Bp stb.), és olcsó (5,5-6M, persze szülőfalumban 1M-ért is van családi ház).
Ez mondjuk úgy bejönne de nagyon, de az ára beteg. 11,4 mikor szétvert állapotban 5 körül van ilyen lakás, lakható állapotban 5,5-6 körül, és abból még nem alkudtál (mondjuk még ebből se, de szerintem ha úgy kezdenék nála hogy hm, mit szólna ha engedne 5 millát, és onnan induljunk lefelé, nem lenne őszinte a mosolya)... :)

(#4581) axioma válasza Vesztor87 (#4580) üzenetére


axioma
Topikgazda

Ja bocs, nem figyeltem, Bp-en az 5-6M eleg kicsi, persze attol fugg. Ott se lakom aztan milyen soviniszta vagyok ra me'gis :)
Amugy ezt a konkret linkelt lakast tuti nem akarnam magamnak. A furdot ugyan nem, de a butort viszik gondolom, a beosztasa viszont enyhen szolva gagyi (atjarohaz, halo a szobabol ami a nappalibol... meg konyha-wc egy ajtoval elvalasztva... meg etkezo-konyha viszonya... Szegeden en csak koleszban laktam, de voltam azert 1-2 ismerosnel, azert nem csak ez a kialakitas fordul elo ott sem kizarolag.

[ Szerkesztve ]

(#4582) Vesztor87 válasza axioma (#4581) üzenetére


Vesztor87
senior tag

Nekem tetszik az elrendezése:) A nagyobb szoba nappali (tv-zős, vendég fogadós), a két szoba meg külön megközelíthető, 8 nm-es vendég, később gyerek szoba, a nagyobb 12 nm meg háló :)

(#4583) axioma válasza Vesztor87 (#4582) üzenetére


axioma
Topikgazda

Nem ertelek, miert mondod hogy kulon megkozelitheto, a rajz szerint a ket kisebb szoba kozul a nagyobbikon at jutsz csak a kisebbikbe, raadasul a nagyobbik es nappali kozti ajto kulon baromsag, hogy balos, oda jobbos kene, hogy a masik szobaba tartva ne a teljes ajtolapot csutkara nyitva es-vagy megkerulve juss az erkelyes szobaba. Meg a nappaliban is keresztatlot kell menni, hogy a haloba juss (alapterulet vs. kihasznalhato alapterulet, a jarovonalat nem fogod hasznalni!). Szerintem szar helyen vannak az ajtok elsosorban, bar a helyisegeket is atvarialnam kicsit.
Persze ha neked tetszik...

+1 most olvastam el a leirast, latom hogy tenyleg atszabta'k, akkor nem veletlen hogy nem teljesiti az epitkezesi alapveteseket. (Jo, a konyhaajto a mi panelunkban se volt felrakva, de ott azert boven messzebb volt a wc, ez a megoldas felettebb higieniatlan.)

(#4584) DeFranco válasza axioma (#4583) üzenetére


DeFranco
nagyúr

Általánosan egyetértek, de szerintem az, hogy közel van a wc a konyhához (már mint hogy falszomszédok) szerintem nem aggályos higiéniai szempontból. A baktériumoknak mindegy, hogy hány ajtó van, úgy is a kézmosás és a takarítás hiányában bejutnak ahova akarnak, a szagokat pedig a beépített elszívó elviszi (panel, ott van elszívó általában).

Az a két kisszoba között egymásba nyíló ajtó nekem nem jön ki amúgy, ha megnézed a 4. képet... ott a fényviszonyok és a faláttörés miatt nekem úgy tűnik, mintha a nappaliból nyílna az ajtó. De lehet tévedek.

[ Szerkesztve ]

(#4585) Vesztor87 válasza axioma (#4583) üzenetére


Vesztor87
senior tag

Bakker, vágom már mit mondasz a kis szoba kapcsán:D Azért nem esett le mert nem néztem az ajtókat, elsőre olyannak tűnt mint a többi nagyjából ekkora lakás. Konkrétan nekem ez az elrendezés volt ami elsőre tetszett, majdnem ugyan az mint amit linkeltem korábban:)
SZERK: itt ugye a két kicsi szoba közt meg lehet szüntetni az átjárást, azonban a belső kicsi szobába a nappaliból nyílik az ajtó, a másik meg a folyosó felé nyílik, szval szerintem ez így nem rossz:)

[ Szerkesztve ]

(#4586) _BM_ válasza DeFranco (#4584) üzenetére


_BM_
senior tag

A panelek túlnyomó többségében a wc szomszédos a konyhával a fürdőszoba helyett. Ezt nagyon sokan sérelmezik, szerintem joggal. És itt nem feltétlenül a bacilusok hatótávolsága a probléma, hanem a fíling. Hadd ne hozzak fel példákat :DDD
Az égvilágon semmibe nem került volna megfordítani a wc-fürdőszoba kettőst, ezért is érthetetlen. Főleg az a furcsa, hogy - jobban belegondolva - nem is láttam még olyan panelt, amelyben a fürdőszoba határos a konyhával, és csak utána (távolabb) következik a wc.

(#4587) DeFranco válasza _BM_ (#4586) üzenetére


DeFranco
nagyúr

Jó, hát az ilyen ácsoljon kerti budit... szerintem amíg az "illetlen" dolgok helyiségen belül maradnak, te meg tiszta kézzel és frissen jössz ki, addig semmi jelentősége.

(#4588) Vesztor87 válasza _BM_ (#4586) üzenetére


Vesztor87
senior tag

Parancsolj:P

DeFranco: az a baj a panel wc-vel hogy nincs kézmosó, szerintem annyira ez nem jó:(

(#4589) axioma válasza DeFranco (#4584) üzenetére


axioma
Topikgazda

Amit biztosan tudok, ha ma epitkezel, _kotelezo_ a wc es a konyha koze a ketto darab ajto (a falak szama tok mindegy). A kesobb linkelt valtozaton mar latszik, hogy ott azert fal volt, es ajto is rajta, csak feltehetoen leszedtek az atalakitasnal. De a szaghatasok miatt is ertheto ez az eloiras.

_BM_: a strang mellett a wc sokkal egyszerubb eset, az vastagabb csovel kell becsatlakozzon, raadasul viszonylag me'lyen igy messzire se nagyon lehet huzni, ugyhogy adott strang eseten mar logikus, hogy igy legyen. (A wc-furdo-konyha meg mint vizes helyisegek vannak egy kupacon, pont a kevesebb vizvezetek-csatorna nyomtavok miatt.)

[ Szerkesztve ]

(#4590) _BM_ válasza Vesztor87 (#4588) üzenetére


_BM_
senior tag

Hm. Ritka.

(#4591) Vesztor87 válasza _BM_ (#4590) üzenetére


Vesztor87
senior tag

Igen, eléggé:) Amit most bérlünk az pedig ilyen. Annyi hogy a konyha mellett lévő félszobából étkező lett a fal áttörésével :)

(#4592) regvoltrossz


regvoltrossz
tag

Apukám -az idősekre sajnos jellemző módon- azt vette fejébe, hogy mindenkit kizár a majdani örökségből rajtam kívül. Sajnos elég nyakas ember és össze van veszve mindenkivel a rokonságból. Ezt úgy képzelte el, hogy a nevemre íratja a házat úgy hogy amíg él addig ő lakik benne etc. Én persze felhívtam az öcsémet és az érintetteket, akik azt mondták őket nem érdekli ez az egész, azt csinál amit akar. Ma már fel is hívott hogy majd kellenek az adataim, mert intézi valamilyen ügyvéddel.. :F
Kérdésem annyi lenne, hogy mi az amire odafigyeljek egy ilyen "szerződéskötésnél" (nem tudom mi ennek a neve jogi kifejezéssel), és hogy illetéket és egyebeket kell-e fizetni? Merthogy nekem ilyesmire nincs pénzem ám, de az öreggel elég nehéz most szót érteni.. :(( Szóval valaki aki tudja mi történik (történhet) ilyenkor leírná nekem érthetően?

Oly korban éltem én e földön, mikor a majom visszaszállt a fára,a százrészes tévédrámák közé,hol a hős daliás menedzser, lő, sose fél,s az elhagyott nő könnyek közt kefél. [Orbán Ottó]

(#4593) biker válasza regvoltrossz (#4592) üzenetére


biker
nagyúr

mindenképpen illetékköteles lesz, ha életében rádiratja, ha nincs érték meghatározás, akkor a nav-osok értékbecslik és kiszámolják a 4+2% illetéket
egyenesági öröklés esetén ingó és ingatlan vagyonra lehet mentességet elérni, de ennek utána kell járni, mert értékhatár függő
De életében rádiratni szívás, szerintem

(mint apósék, előző lakásnál kitalálták, mivel besegítettek, haszonélvezeti jogot jegyeztetnek be, jól is jött nekik, mi illetékmentességet kaptunk 100%, mert első lakás, ő meg pengethette a vagyonszerzési illetéket, amit a haszonélvezet után kell)

Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |

(#4594) axioma válasza biker (#4593) üzenetére


axioma
Topikgazda

Ha nem iratja at az eleteben, akkor lenne belole kotelesresz az osszes jogosultnak (a torvenyi fele), hacsak nem nagyon indokolja meg vegrendeletben, hogy miert akarja kizarni. Mondjuk ha ajandekoz, az nem tudom mennyire illetekes most, es mennyire tamadhato orokosok altal, a vasarlasnal ugyan a jogcim rendben lesz, de ha nincs ra elvben penze, nem kene egy apeh vagyonosodasit a nyakaba kapjon... nem egyszeru ez.

concret: ez tenyleg jo otlet.

[ Szerkesztve ]

(#4595) concret_hp


concret_hp
addikt

úgy vágom ezt úgy kell csinálni, hogy eltartási szerződést kell kötni, és azt nem támadhatja a többi örökös.

vagy fullba vagy sehogy :D

(#4596) biker válasza axioma (#4594) üzenetére


biker
nagyúr

concrete megoldása jónak tűnik
egyébiránt ajándékozás családon belül is talán 300.000Ft-ig adómentes, bár a limitek mindig mozognak, de visszterhes átruházás kell, tehát ha 0Ft-ért adja át, akkor is értéket állapítanak meg.

Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |

(#4597) PonPon


PonPon
senior tag

Sziasztok!
Szerintetek ennek a lakásnak mi lehet a reális ára?
[link]

48nm-et 19.9M-ért kissé elszállt árnak tarom. Nagyon tetszik a lakás, nem tudom mennyivel kéne bepróbálkozni. köszi!

(#4598) concret_hp válasza PonPon (#4597) üzenetére


concret_hp
addikt

hát ez szerintem is elszállt.
próbálkozál bátran, max elhajtanak :D

vagy fullba vagy sehogy :D

(#4599) axioma válasza PonPon (#4597) üzenetére


axioma
Topikgazda

Ezt az alaprajzot... marmint koszono viszonyban sincs a fotok alapjan a valosaggal, meretaranyban tuti. Meg bun is lenne egy ilyen beosztas (azt a wc elotti beugrot ki talalhatta ki...)

(#4600) z00li


z00li
senior tag

Sziasztok!

Van egy lakáshitelünk 20 éves futamidővel, amiből már 3 eltelt. Most lehetőségünk lenne közel 500k-t előtörleszteni, ha visszavásárolnánk párom életbiztosítását. Az előtörlesztés ingyenes lenne (már megkérdeztük). Vagy nyissunk egy ltp-t a legrövidebb módozattal 10k-val és azt tegyük majd bele ha lejár?
Melyik megoldással jönnénk ki jobban? Én úgy gondolom, hogy az előtörlesztéssel törlesztőrészletünk is csökkenne. Jól gondolom? :F Ha valakinek van javaslata, tapasztalata akkor ne tartsa magában. :B
Előre is köszönöm! :R

Z

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.