Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#5601) Ivan15 válasza Ivan15 (#5600) üzenetére


Ivan15
senior tag

meg kiderülhet, hogy a lakason van közel 2 milllio -s (7000€) közös költseg tartozas, jelzalog akarmi, mert ez jön le az egeszböl, aki ilyen tv-t nez, radiot hallgat es ilyen konyhaban el, nem fizet közös költseget sem, es el van adosodva, szomoru ez nagyon, ezert kell az 1 millios berleti dij

[ Szerkesztve ]

(#5602) _BM_ válasza Ivan15 (#5601) üzenetére


_BM_
senior tag

Azért kell az 1 milla bérlet, mert mer nagyot álmodni az ürge. Le merem fogadni, hogy önkormányzati lakás. Nyócker, ne felejtsük el! A korlátlan lehetőségek és a hülyének nézés mekkája :DDD

[ Szerkesztve ]

(#5603) _BM_


_BM_
senior tag

Zárjuk rövidre a témát. Az 5591-ben általam linkelt felső lakás reális kiadási díja olyan 120-150 ropi. A környéken megbízást teljesítő vállalkozó elhelyezhet benne 6-8 melóst, hogy mondjak egy példát. A második link ugyanez a kategória.

[ Szerkesztve ]

(#5604) amargo válasza Ivan15 (#5600) üzenetére


amargo
addikt

Sokkal egyszerűbb a képlet szerintem, a család örökölte a lakást, bele nem költöznének, felújítani nem bírják vagy nem lehet, ezért megpróbálják kiadni.

Van ismerősöm, akinek villája van a 3H-en (örökölte pár éve), de felújítani nem tudja, a gyerekek sem akarnak kiköltözni, mert még befűteni is drága meg az elrendezése sem a mai kórnak megfelelő (konyha a legalsó szinten, amin lőrés ablak van, stb), na meg az egészet ki kellene ganézni és az is rengeteg pénz lenne, meg idő.

“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”

(#5605) lajafix válasza _BM_ (#5602) üzenetére


lajafix
addikt

persze ilyen lakás még önkormi tulajdonban? lol lenyolckerezed a Múzeum kert környéki részt. hát már értem miért mentél Kőbányára! :)

Rock'n Roll

(#5606) lajafix válasza Ivan15 (#5600) üzenetére


lajafix
addikt

céges viszonylatban 7000 € semmi. a belseje gyenge, kétlem hogy ilyen állapotban találnak rá bérlőt. ennyiért biztos nem.

Rock'n Roll

(#5607) Ivan15 válasza lajafix (#5606) üzenetére


Ivan15
senior tag

egy ilyen szar lakasnak ilyen felszerelessel a berleti dija ott 200.000 Ft alatt kellene hogy legyen a 200 m2-re (es csak a 200 m2 miatt nem inkabb 100.000 Ft), de, hogy ennyire hülyenek probalnak berlöket venni- vagy arra gondolt, hogy 10 ember/5 kurva beköltözik es aze 1 millijo -termeszetesen bejelentes nelkül, a hallgatas ara a magasabb dij, nyolcker :D

[ Szerkesztve ]

(#5608) _BM_ válasza Ivan15 (#5607) üzenetére


_BM_
senior tag

[link]

Régi kollégám ebben a házban lakott, akkor még tanácsi bérház volt. Megismerem a lépcsőházat, sokat jártam hozzá. A rendszerváltás után felajánlották megvételre, olyan 200 ezer ft-ért (egy évi átlagfizetésért), de ő inkább tovább bérelte (nagymutterral). Azóta nem találkoztam vele, de egy közös ismerős mesélte, hogy a 90-es évek vége felé átrakták egy 30 nm-es szükséglakásba :))
Ez a méreg, nem a cián, Klári
:DD

(#5609) lajafix válasza Ivan15 (#5607) üzenetére


lajafix
addikt

itt csak az a kérdés, hogy a belső felújítást ki fizeti ki. Azt látom hogy a nyóckerezés szinjénél nem sikerült előrébb jutnod neked se.

Rock'n Roll

(#5610) Ivan15 válasza lajafix (#5609) üzenetére


Ivan15
senior tag

nem es nehez lesz, de igyekszem :)

[ Szerkesztve ]

(#5611) _BM_ válasza lajafix (#5609) üzenetére


_BM_
senior tag

Nyócker, bibibí :P :))

(#5612) adalbert1


adalbert1
veterán

Ez itt ugyan félig off, de talán itt többen közelítik meg anyagi szempontból a dolgokat, mint a lakásfelújítós topicban:
Azon gondolkozom, hogy pár dolgot ki kellene cserélni a lakásomban, viszont a gondolatsor egyre messzebbre vezet (ha már megbontjuk ezt, akkor cseréljük azt is alapon), és nem biztos, hogy el akarnék költeni rá túl sok pénzt (amit előtte össze is kellene gyűjteni :DDD ).

Tehát, adott egy 1,5 szobás lakás, amire kb. az értékének 10-15% lenne elköltve, itt bizonyos funkciók javításáról, a lakás élhetőbbé tételéről lenne szó (pl. tűzhely csere - de ez eléggé megbolygatja a dolgokat, akkor már lehet, hogy konyhabútor átalakítás is lenne, meg másik gázterv-, szúnyogháló, légbevezető, stb).

Viszont, ha barátnőmmel eljutunk a gyerekvállalásig, akkor ez a lakás már könnyen szűkös lehet, és ezt az összeget meg lehet, hogy több értelme lenne egyből már inkább egy másik ingatlanra költeni.

A kérdés, hogy vajon hány évig maradunk itt (pl. egy gyerek hány éves koráig lehet kényelmesen eléldegélni másfél szobában), illetve hogy ennek függvényében vajon mennyire éri meg a dolog, mennyire lehet a kényelem és életminőség emelését számszerűsíteni, és ezt vajon mennyire lehet később az értékesítéskor érvényesíteni az árban?

(#5613) _BM_ válasza adalbert1 (#5612) üzenetére


_BM_
senior tag

Általánosságban elmondható, hogy a felújítás költségeit alig fizetik meg a vevők. Ez régi törvényszerűség.
Ha például van két egyforma lakás, az egyik totál lepusztult, és 10 millióért kínálják, a másikra bizonyítottan ráköltöttek 3 millát, akkor ez utóbbit max. 11-ért fogják megvenni. Kivételek előfordulnak, de ritkán.

[ Szerkesztve ]

(#5614) concret_hp válasza _BM_ (#5613) üzenetére


concret_hp
addikt

szerintem többnyire a "bizonyítottan" részen bukik meg a sztori. oké, hogy ott az új csempe meg stb. pár éve jártam olyan lakásban, amit ingatlanos vett meg, h felújítja, eladja. 1. ránézésre frankón meg is volt csinálva, másodikra meg 2 és nem 3 vezeték ágaskodott a konnektorból, a fürdőben a csempét, aminek lehet hogy 5000 négyzetmétere, de én is különben felraknám... :U szóval ha magam csinálom, akkor tudom, hogy tényleg rendesen meg van csinálva és nem úgy van összedobálva.

vagy fullba vagy sehogy :D

(#5615) _BM_ válasza concret_hp (#5614) üzenetére


_BM_
senior tag

Hát ez bonyolító tényező. Amiben most lakom, totál lepusztultan vettem, viszont felfogtam ésszel, hogy az összes falat leglettelték (alaphangon 700 rugó), plusz tölgyfaparketta volt a szobákban, amit nem lehetett érvényesíteni a kínálati árban, mert úgy nézett ki, mint egy 30 éves móló a Balaton partján. 150 rugóért csodaszéppé varázsoltam a parkettát, a komplett lakásra 2 milliót költöttem, így került összesen 11 millióba (62 nm panel). Semmi nem a régi, már csak a biztidobozt kell kicseréltetni. Ez is egy történet. Minden eset más.

(#5616) amargo válasza _BM_ (#5613) üzenetére


amargo
addikt

De még is mi a fenéért fizetnéd ki a sok esetben izlésficamos felújításokat? Borzasztó dolgokat tudnak az emberek csinálni felújítás címén..

“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”

(#5617) attiati válasza attiati (#5251) üzenetére


attiati
veterán

5 hónap telt el, mire megint láttam egy jó elrendezésű lakást jó közlekedésnél.

ablakos fürdő, wc, konyha, erkély, déli fekvés, saroklakás, ömlik bele a fény a sok ablak miatt, csak hát ez is forgalmas irányba néz.

(#5618) Ivan15 válasza kew (#5585) üzenetére


Ivan15
senior tag

Amennyiben elhagyná az élők sorát, fogok én erről valamiféle hivatalos értesítést kapni vajon?

Valoszinüleg nem, es a tulajdoni lapon a valtozast a halotti anyakönyvi kivonattal neked kell bejegyeztetni. De marad a kerdes, engem is erdekelne, hogy honnan lehet megtudni, hogy el-e a rokon, akivel mar megszünt minden kapcsolat -ha megis haszonelvezö az öreg -szoval honnan lehet megtudni, hogy el-e meg egyatalan vagy nem?

[ Szerkesztve ]

(#5619) etejedu válasza Ivan15 (#5618) üzenetére


etejedu
őstag

Minden érintett személyt felkeresnek. Vagy a legközelebbi család értesít.

(#5620) kew válasza Ivan15 (#5618) üzenetére


kew
senior tag

A tulajdonrész másik része az ott élő családjáé, szóval gondolom ezt a bejegyzést ők is intézhetik. Engem is csak az a része érdekelne, hogy honnan tudom meg, mikor "hasznosíthatom" az ingatlant vajon :)

Lehet beugrom a földhivatalba valamikor, és megkérdezem mi a helyzet ilyenkor. Mondjuk ha bármit bejegyeznek ott esetleg a most ott élő néni rokonai, gondolom arról csak kapok valami infót, vagy nélkülem nem is piszkálhatnak ott semmit?

(#5621) Ivan15 válasza kew (#5620) üzenetére


Ivan15
senior tag

A tulajdoni lapba nem tehetnek bejegyzest az összes tulajdonos -es te is az vagy 50%-al- elözetes irasos beleegyezese nelkül, es most jön a lenyeg: a holtig tarto haszonelvezeti jog nem ruhazhato tovabb masra, vegrendelettel sem, es nem örökölhetö tovabb a masik csaladi agon sem. Ha az illetö meghal, azzal megszünik a csak ra vonatkozo(tt) holtig tarto haszonelvezeti jog(a) :)

(#5619) etejedu : mivel az illetö hala istennek nem ismeri a telefonszamomat sem (ezert nincs nala), eleg nehezen tudom elkepzelni, hogy valaki ezutan majd felhiv, hogy meghalt :DDD

[ Szerkesztve ]

(#5622) amargo válasza Ivan15 (#5621) üzenetére


amargo
addikt

" mivel az illetö hala istennek nem ismeri a telefonszamomat sem (ezert nincs nala), eleg nehezen tudom elkepzelni, hogy valaki ezutan majd felhiv, hogy meghalt :DDD"

De a neved ott van nem? Ha csak nem költöztél ki, akkor miért ne tudnának levélben értesíteni :F

“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”

(#5623) concret_hp válasza amargo (#5622) üzenetére


concret_hp
addikt

jah meglepő mód 30-40 évvel ezelőtt is elintéződtek ezek a dolgok.
ha bármit fizetned kellene, tuti megtalálnak ;] :D

vagy fullba vagy sehogy :D

(#5624) Ivan15 válasza concret_hp (#5623) üzenetére


Ivan15
senior tag

Meg. Ebben a helyzetben viszont nekem nem kellene semmit sem fizetnem senkinek, es ezert volt a kerdes, hogy önkormanyzat, földhivatal vagy hol nez ennek az ember utana. De mindegy majd bemegyek egyszer az egyikbe, aztan megmondjak, hogy hova :DDD

(#5622) amargo: Persze, meg minden halalesetnel legalabb 2 rendör all az ajto elött mint a filmekben es meg küldenek levelket is :D

[ Szerkesztve ]

(#5625) axioma válasza Ivan15 (#5624) üzenetére


axioma
Topikgazda

Foldhivatalban kerhetsz betekintest ingyen - na de azt csak a helyiben. A nemhivatalost kikerni meg egy ezres korul van per alkalom.
Van ugyan valtozasfigyelo szolgaltatas, de az tobbezer forint per ev... es megujitani kell, szoval nem biztos hogy esetedben jobban megeri, mint evente 1-2 alkalommal kikerni.

(#5626) amargo válasza Ivan15 (#5624) üzenetére


amargo
addikt

Hogy mi van?

“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”

(#5627) etejedu válasza Ivan15 (#5624) üzenetére


etejedu
őstag

Te nem érted amit itt írunk?

Fel fognak keresni hivatalos úton kapsz értesítőt.
Ha a mami meghalt arról tudni fogsz. Kitől? Polgár Jenőtől vagy a közjegyzőtől.
Hogy hogyan és miért?
A hagyatéki eljárás a halálesetről szóló értesítés megérkezését követően hivatalból indul, az eljárásra az a Polgármesteri Hivatal illetékes, ahol az elhunytnak az utolsó állandó lakóhelye (ennek hiányában tartózkodási helye) volt. Az előkészítő eljárásról azt a hozzátartozót értesítik, akinek neve, címe a halottvizsgálati bizonyítványon szerepel. Ha az elhunyt nevén ingó és/vagy ingatlanvagyon maradt, vagy önkormányzati lakás főbérlője volt, hagyatéki leltár felvételére kerül sor.
Az előkészítő eljárás befejezését követően a hagyatékot a közjegyző adja át.
Na ebben az esetben mindenképp kideríti a Jegyző hogy ki a picsáé a lakás vagy ház! Földhivatalból kikéri az ingatlan tulajdoni lapját és azon kerek perec rajta van hogy kik a tulajdonosok. Ha szerepelsz mint tulajdonos akkor kapod a levelet és le lesz írva mi a teendőd. Addig nem tudsz tenni semmit pl.: eladni, kiadni, beköltözni, hozzányúlni a lakáshoz amíg a te szereped nem tisztázott és a teljes hagyatéki eljárás le nem zajlott. Kb fél év szokott lenni.

De azért gondolom nem voltál/vagy annyira fasírtban a mamival , hogy a családja ne értesítene a haláláról.

(#5628) Ivan15 válasza etejedu (#5627) üzenetére


Ivan15
senior tag

Ki az a Polgar Jenö? :D (nagyon kesö van mar es nem esik le...) De akkor is kösz a valaszt megnyugtato ez igy.
Meg aztan engem inkabb ne ertesitsen a nagymama csaladja inkabb semmiröl se! Annyira fasirtban vagyunk :DDD

[ Szerkesztve ]

(#5629) Ivan15 válasza etejedu (#5627) üzenetére


Ivan15
senior tag

Te nem érted amit itt írunk? -ra: tenyleg nem tudtam, hogy ez igy megy!
Mar egyebent az (#5625) -os is eleg kielegitö volt ma delelött.....

[ Szerkesztve ]

(#5630) Ivan15 válasza amargo (#5626) üzenetére


Ivan15
senior tag

"De a neved ott van nem? Ha csak nem költöztél ki, akkor miért ne tudnának levélben értesíteni "

Kiköltöztem es külföldön vagyok ! Ezert.

(#5631) adalbert1 válasza _BM_ (#5613) üzenetére


adalbert1
veterán

Igen, én is valami hasonlóra gondoltam. Mindenesetre jó lenne akkor kitalálnom, hogy mi az, ami mindenféleképpen kellene a lakásba (és milyen minőségben, pl. 5 évre nem vennék egy bizonyos összegnél drágább tűzhelyt), és hogy ez mennyibe kerülne.

(#5632) amargo válasza Ivan15 (#5630) üzenetére


amargo
addikt

Jó, hogy írtad, mert akkor csak a felfogásoddal van a gond, ez megnyugtató. Amúgy lehet fejleszteni :)

“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”

(#5633) Ivan15 válasza amargo (#5632) üzenetére


Ivan15
senior tag

igy van, pl most sem ertem, hogy mit akarsz ezzel es hol ragtal be ;) Mi köze ennek a felfogasomhoz, ne szemelyeskedj mar, mert te semmi erdemit nem irtal a kerdesemre, ami igenis nekem a k* eletbe fontos, fel tudod ezt fogni? Legalabb ezt? Vagy ezt mered vitatni?

[ Szerkesztve ]

(#5634) amargo válasza Ivan15 (#5633) üzenetére


amargo
addikt

Nézd, azzal, hogy azt írod, hogy érdemit nem írtam, igen is írtam, még az is benne volt, hogy külföld esetén más a helyzet, erre valami balfasz választ adtál, majd neki állsz játszani az eszed.
Ebből bizony következik, hogy valami nincs rendbe a felfogásoddal, ennyi.

“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”

(#5635) proof88


proof88
addikt

Nem értem, miért nem lehet az albi hirdetésekhez felrakni képeket! Nehogy kényelmesen tudjak képek alapján válogatni 2015-ben!

(#5636) proof88


proof88
addikt

Esetleg albérleti szerződésmintát tud valaki mutatni nekem?

(#5637) _BM_ válasza proof88 (#5636) üzenetére


_BM_
senior tag

[link]

Két másodperc alatt találtam a guglival.

(#5638) Dare2Live


Dare2Live
nagyúr

CSOK tvt vki tudná linkelni?

használtlakásra vonatkozóan amit találok ott b vagy jobb kategória a feltétel, így meg nem érinti a megfizethető BPn pl olcsobb 15misi alatti) lakásokat. Kolléga szigetelt+nyilászárócserés+gázos téglája kaptt Ct, ennél jobb meg nincs.
Egy szigetelt+nyilászárós+egyedi mérős azaz legjobb kategóriás panel meg D.

don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...

(#5639) axioma válasza Dare2Live (#5638) üzenetére


axioma
Topikgazda

Hat szerintem nem egyertelmu, hogy attol hogy egy x lakas mit kapott, minden legjobb panel azt kapja. Ez ugyan nem panelrol szol, de a fele itt is igaz lehet... [link]

(#5640) adalbert1


adalbert1
veterán

Szerintetek érheti a tulajdonost valamilyen hátrány abból, ha a bérlő bejelentkezik a bérbe adott lakásba? Ha lejár a szerződés, akkor ez lehet bármilyen gátja a lakó elköltözésének? Keletkezik ezzel bármilyen plusz joga? Ha elköltözik, akkor gond nélkül ki lehet jelenteni lakcím fiktívvé nyilvánításával?

(#5641) etejedu válasza adalbert1 (#5640) üzenetére


etejedu
őstag

Állandóra nem engedném. Ideiglenesre nyugodtan. Az 5 évre szól.
Amúgy milyen hátrányra gondolsz?

A bérlőnek annyi előnye származik hogy:
Könnyebben vállal munkát. Mert helyi bejelentett lakcímmel rendelkezik.
Lesz körzeti orvosa, fogásza,kórháza, nem kell piripócsra hazautazni mert oda tartozik...de egyébként a háziorvos megválasztható.
A gyerekét be tudja íratni a területi óvodába, iskolába stb.
Ha akar ide is kérheti hogy szavazhasson.
Ha akarja ide is kérheti a hivatalos leveleit: banki, közigazgatási, stb...

Veled szemben előnye nem származik csak esélyt kap egy normálisabb életre.

Esetleg a tulaj nem jelenti be a NAV felé hogy kiadta? Abból hogy valaki egy címen ideiglenes lakcímmel rendelkezik még nem vonja maga után, hogy bérlő az illető.

(#5642) concret_hp válasza etejedu (#5641) üzenetére


concret_hp
addikt

papírokat bejelentett lakcím nélkül is lehet máshova kérni, mint az állandó, telefon, banki papír, ilyeneket tuti, közigazgatásiakban nem vagyok biztos 100%-ra.
normális doki is el kell hogy lásson lakcímkártya nélkül, vagy ha nem, akkor mondod, hogy még nem intézted el amikor először mész, amikor meg már bent vagy a rendszerben, a kutya nem kérdezi.

gyerek iskolája, na az tud problémás lenni biztos, az nem tudom hogyan megy.

[ Szerkesztve ]

vagy fullba vagy sehogy :D

(#5643) etejedu válasza concret_hp (#5642) üzenetére


etejedu
őstag

"Normális doki is el kell hogy lásson lakcímkártya nélkül"
Ez ezer százalék; ugyanis TAJ kártya kell hozzá. :)
De akkor is el kell lásson ha nincs nálad. Ilyenkor ambulánsra fesz fel, majd megkér hogy látogasd meg a háziorvosodat is.

De tuti azért kérné a bérlő, mert vagy gyerek, vagy munka van a dologban.

[ Szerkesztve ]

(#5644) adalbert1 válasza etejedu (#5641) üzenetére


adalbert1
veterán

Leginkább arra, hogy bármilyen módon vissza tud-e ezzel élni a bérlő? NAV felé sima bérbeadásnál nincs bejelentési kötelezettséged, elég negyedévente utalni nekik.

(#5645) etejedu válasza adalbert1 (#5644) üzenetére


etejedu
őstag

Nem kell aggódni ez miatt.
Inkább az miatt ha a gázórát vagy villanyórát "ding" bezúzza egy kalapáccsal.(de biztos vagyok hogy ilyesmi nem fog történni :DDD )

[ Szerkesztve ]

(#5646) _BM_ válasza adalbert1 (#5644) üzenetére


_BM_
senior tag

Az ideiglenes bejelentéssel nem tud visszaélni, ráadásul automatikusan megszűnik (asszem egy évig tart).

Állandóra bejelenteni szigorúan tilos !!!!

(#5647) titko


titko
tag

Az ideiglenes lakcím (tartózkodási hely) a bejelentéstől számítva 2 évig érvényes. A lejárat előtt meg lehet újítani; ha lejárt, új bejelentésként lehet megtenni.
Ez a szabály.

(#5648) etejedu válasza titko (#5647) üzenetére


etejedu
őstag

Ez nekem új. Nekem 2009-ben 5 évre adták.

(#5649) _BM_


_BM_
senior tag

Visszatérve az állandó bejelentésre: tavalyelőtt vásároltam panelt, amiben most lakom. A szerződésben benne volt - természetesen - hogy eladó köteles kijelenteni az ideiglenesen bejelentett albérlőket, de hónapokkal később is csak jöttek a nekik címzett levelek. Jól fel is bontottam őket, b*sszák meg. Ahány szolgáltató és behajtó létezik a világon, mindegyik írt. Mondom, elbattyogok az önkormiba, megsasolom a lakás állapotát. Természetesen nem jelentkeztek ki, de akkor jött a meglepetés, hogy egy népes család állandóra volt bejelentve! Erről az eladó nem tudott, mert régóta külföldön él, és a muterja intézte az albérlők ügyeit, vagyis aláhamisította a fia nevét a bejelentési kérvényen (ezzel meg is zsaroltam, be is szart kicsit). Az önkormi ügyintéző nem volt hajlandó elárulni a bejelentettek adatait, viszont tartott egy 5 perces előadást, hogy mihez nincs jogom. Röviden: semmihez. Kezdeményeztem a kényszerkijelentést, erre kijöttek a rendőrök hajnalban igazoltatni engem és az asszonyt. Ott már kezdtem beszarni. Időközben két szomszéddal alá kellett íratni egy nyilatkozatot, miszerint tudomásuk szerint nem laknak a lakásban a korábbi albérlők. Rendesek voltak aláírták, én biztos nem írtam volna alá vadidegen embernek semmit.
Azóta nagy nehezen kijelentették őket, de még használják a lakcímkártyát, szorgalmasan kötik a szerződéseket mobilszolgáltatókkal és egyéb cégekkel. Okirathamisítás. A családfő persze havonta kapja a 110 ropit az államkincstártól (FNA), miközben nincs bejelentve sehova.

Ebből az a tanulság, hogy ha felmerül a gyanúja az állandó bejelentésnek, akkor nem elég elfogadni az eladó nyilatkozatát, hanem el is kell menni vele az önkormiba megtekinteni a lakásba bejelentett személyek számát. Csak neki adják ki, mert ugye abban a pillanatban még az övé a lakás.

[ Szerkesztve ]

(#5650) _BM_ válasza _BM_ (#5649) üzenetére


_BM_
senior tag

Még egy tanulság: az égvilágon nem jelent semmit, ha valaki menő tréder, a papa-mama pedig orvos. Semmivel nem különbek, mint a sebhelyes arcú koszovói sorban állók a Dankó utcai segélyosztó hely előtt.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.