Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#26001) j0k3r! válasza Tapsi (#25999) üzenetére


j0k3r!
senior tag

Attól függ Londonon belül hol. Hasraütésre simán el tudom képzelni, hogy Budapesten a belvárosban ennek a felét, kétharmadát elkérik egy hasonlóért. A fizetés meg közben kicsit más.

some men just wanna watch the world burn...

(#26002) instantwater válasza Tapsi (#25999) üzenetére


instantwater
addikt

London horror volt mindig is de a covid óta abszolút.
Ez maradni is fog amig van aki megfizeti a penészes cipősdobozt 3 kilóért.

Sokan ezért is költöznek vidékre, és távmunkáznak.

Akik pedig fizikai jelenlétet igénylő, esetleg alacsonyabb keresettel rendelkeznek, azok nem tudom miből, és hogyan élnek.
Illetve van egy tippem, ők azok akik 6 másik hasonló emberrel osztoznak 3 akkora szobán amibe egy ágy is alig fér be.

Nem túl luxus élet.
Én soha nem vágytam Londonba lakni.
Még kirándulni is elég 3-5 évente 1x.

Itt egy viszonylag friss 12 perces videó a helyzetről: [link]
Akit bővebben érdekel, várjuk az Anglia topikban.

[ Szerkesztve ]

(#26003) Domináns Hím válasza Mercutio_ (#25996) üzenetére


Domináns Hím
kezdő

Ismét nem érted meg elsőre, a kritika nem csak az említett hozzászólókról szólt. Persze értem én, hiszen a lent idézett krumplizós-jobbágyozós legalja szövegre éppen te kontráztál egy laza kétharmadozással. Mert még tetszett is.

Tapsi

Londonban (is) jóval drágább az ingatlan a helyi bérekhez mérten, mint Budapesten. Csak ezt sokan elfelejtik.

[ Szerkesztve ]

Egy szimpátiát szülő nicket akartam. :)

(#26004) Mercutio_ válasza Domináns Hím (#26003) üzenetére


Mercutio_
félisten

Nem nem én vagyok aki játssza az értetlent :N
Játszod az objektívitás grállovagját, miközben az előző nickeden (is?) egyértelműen elfogult és egyoldalú kinyilatkoztatás jellegű kommenteket tolsz.
Érveket, tényeket ritkán és szelektíven, csúsztatva hozol, hitelességed vélt alapjának gondolod üzleti sikereidet, ami általános kérdésekben irreleváns.

Értsd attól, hogy én adott (szűk)területen kompetens vagyok még nem leszek szakértő más témákban.

Nem 2/3-oztam, a 2/3 tényszerű következményeire utaltam.

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#26005) axioma


axioma
Topikgazda

Huzhatnank egy vonalat? Tegnap mar azt hittem lecsengett, de innentol legyetek szivesek ezeket a tobbkoros viszontreakciokat maganban folytatni.

(#26006) axioma


axioma
Topikgazda

Uj tema: meglevo hazbol epitkezest ki hogyan szervezne' ossze?
1. regi hazra athidalo hitel, rogton az ujba koltozik
2. regi elad, lenyegesen kisebb alberlet, uj hazba koltozes
3. regi hazban elkezdeni, es ugy utemezni az epitest, hogy egy minimalis eletternyi elobb kesz legyen, rogton oda (ehhez jo kerdes, hogy van-e bunti haszn.veteli elott ha veletlenul me'gis ott lakik, nem ismerem a jelenlegi szabalyozast, a 20 evvel ezelotti meg gondolom mar nem ervenyes (300m2 alatt, szoval egyszerusitett eljarasu cs.haz eseten)
Az 1. hatranya hogy messze lehet az epitkezestol, marpedig a gazda szeme azert szokott javitani a dolgokon (me'g ha csak nap vegen megy oda de minden munkafolyamat utan, ami meg ajanlott a kesobb takart reszek fotozasa miatt).

[ Szerkesztve ]

(#26007) vdavid4 válasza axioma (#26006) üzenetére


vdavid4
tag

A gazda szeme nem sokat javít a dolgokon mert nem valószínü hogy szakértö, mindenképp érdemes lenne egy szakértöt megbízni.
èpítkezés területre beköltözni túl macerás szerintem, meg úgysem tud sokkal elöbb, mert azért bennt majdnem mindennek késznek kell lennie. (használatbavételihez úgyis kérnek mindent). Nekem pl elutasították mert a padlófütéses garázsba nem tudtam volna kocsival beállni mert zajlott a térkövezés. Azt mondták szóljunk visssza ha már kocsival be tudok állni :DDD
èn vagy áthidaló hitellel vagy eladnám és albiba mennék.
(én a sajátomat eladtam és visszabérletem 10 hónapra miközben építkeztünk)

(#26008) axioma válasza vdavid4 (#26007) üzenetére


axioma
Topikgazda

Ezek szerint letezik me'g a haszn.veteli.
Elozo epitkezesen egy garazsbol levalasztott, mintegy 20m2 furdovel egyutt irodaban laktunk 2 pici gyerekkel az egyik rokon telke'n, furodni atjartunk hozzajuk mert a bojler megmakkant... nappal a kinyithato asztal szekekkel, ejjel a 180-as matrac volt lerakva. Igaz, az nem volt epitesi terulet (az par hazzal odebb volt), de a "minden kesz kell legyen" az erosen igenyfuggo (meg penztarca). Padloszonyegcsempe pl. van jo sok negyzetmeternyi, nem raknam kesz lakasba, de atmenetileg barmikor megfelel burkolt aljzatnak.
A gazda szeme azert javit, mert ha valami gyanus, kihivod a femu-t vagy musz.ell-t, mikor eppen melyik terminologia illik oda (annyi muszaki erzekem van, hogy szoltunk a rosszul felrajzolt lepcsozsaluzason - huzott lepcso nem egyenes - vagy NF tegla darabolasnal malterozasert; nem mellesleg a fejemben van annyira az alaprajz hogy nem keverek ossze ket helyiseget mig az egyik majdnem befalazta a negyedik falat is ajto nelkul...). Raadasul most mar az is opcio hogy az illetekes oda se jon csak szemrevetelezi a fotokat vagy videot, ez azert 2005-ben nem volt annyira alapdolog. A napi szakember latogatas nem olcso moka...

(#26009) vdavid4 válasza axioma (#26008) üzenetére


vdavid4
tag

Nem olcsó móka, de nem is kell naponta. Komolyabb munkafolyamatok megkezdézdése elött a vasalatot átnézni, stb meg építési folyamatok lezárása elött is ajánlato és rengeteg bosszúságot megtud spórolni. Nálam is volt olyan ami amúgy az én szememnek tök oké volt és a müszaki ellenör mégis visszabontatta velük mert késöbb probléma lehetne vele.

Egyszerübejelentes meg egy ******. Minden felelösség a tiéd amíg meg nem építed és a végén nem veszik át a házat mert a tervezö pl rossz helyre tervezte a teleken ( erre persze van biztosítása a tervezönek de pl a mi utcánkban ez megtörtént egy családdal és évekig tartó huzavona a hatósággal, hogy akkor most mi legyen. Bejelentkezni persze nem lehet míg nincs használatba vételi és igen akkor is késznek kell lennie, ha csak ideiglenes is de valami alap "konyhának" is bennt kell lennie

(#26010) sakal83 válasza axioma (#26006) üzenetére


sakal83
addikt

Pont ilyen dontesi helyzetben voltam.

Sztem a helyes sorrend mostani helyzetben ha kell a haz ara az epitkezeshez. (en nem igy csinaltam es megszivtam)

1. A haz elad, megvarva amig kifizetik.
2. Szigoruan utana nekikezdeni olcsobb albibol (dragak de lasd 3 pont.
3. Kotvenybe, kincstarjegybe tenni a penzt, es okosan utemezni at epitkezest amig ilyen magas a kamat.

[ Szerkesztve ]

(#26011) w.miki válasza Tapsi (#25999) üzenetére


w.miki
veterán

Mi kellene ehhez?
Gondolom egy jó ügyvéd... de azon kívül valami más?
Illetve mire figyeljek, ha közvetlenül az eladóval szerződök.

Olcsó kütyük: http://tiny.cc/fbkutyu

(#26012) axioma válasza sakal83 (#26010) üzenetére


axioma
Topikgazda

Ez tok jo, a kerdes hogy mikor urited ki annyira a hazat, hogy jol hirdetheto legyen, ha alapbol nem az? [Zsufolt, egyutt nem jol mutato hanem csak praktikus butorok, festes raferne.]
Amugy nyilvan a haz arabol valamennyi kell az epitkezeshez, de ertelemszeruen most maxolni kell a hitelt az teny (marzs miatt).
[Egyebkent egyelore elmeleti szinten vagyunk, de ezen megy a csaladi okoskodas. Sot mar az is felmerutl, hogy nem alberlet hanem a kornyeken kicsi lerobbant lakas vasarol, mivel gyerekek kirepulese is viszonylag rovid idon belul varhato, a felujitas meg osszevonhato az epitkezos bandaval, de nyilvan arra hogy mindenre jo legyen kicsi az esely... almodozni szabad, a remenyhal meg utoljara :) ]

[ Szerkesztve ]

(#26013) sakal83 válasza axioma (#26012) üzenetére


sakal83
addikt

Hat az mar nehezebb, ha nem annyira fotozhato. Ha kiurited akkor meg celszeru berendezni profi fotos erejeig. Megeri a plusz penzt. Visszahozza boven.

(#26014) Mercutio_ válasza axioma (#26012) üzenetére


Mercutio_
félisten

Ez tok jo, a kerdes hogy mikor urited ki annyira a hazat, hogy jol hirdetheto legyen, ha alapbol nem az? [Zsufolt, egyutt nem jol mutato hanem csak praktikus butorok, festes raferne.]

Ez csak szándék kérdése.
Banános dobozokba lehet pakolni a cuccokat (szigorúan kategórizálva, benne listával, mit tartalmaz)
szempont: marad, eladható, zero waste, kuka/hulladékudvar
Kell bérelni egy garázst, vagy raktárat (ha nincs) és oda bepakolni, aztán már jobban látszanak a lakással kapcsolatos teendők is.

Az, hogy mit vállaltál be 20+ éve és, hogy mi az ami működik a mai EÜ állapotod, igényszinted, napi munkád mellett lehet nagyon más. Én is az albi/visszabérlésre szavaznék és a vételár épp nem szükséges részének PMÁK/DKJ-ba rakása.

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#26015) axioma válasza sakal83 (#26013) üzenetére


axioma
Topikgazda

Ha kiuritem, akkor kb. kikoltozok, ezert eroltetnem en a dupla koltozest (meg azert hogy kicsit meg legyenek szurve a targyak - mondtam hogy az ujba "kozos terbe" csak ami legalabb evente kell az keruljon, a tobbit a sajat birodalmaba...)
A profi berendezest nem hiszem hogy megeri - uresen tobb info latszik. En legalabbis jobb szeretem tudni hogy ami a foton van az mar a lakas tartozeka. Persze biztos sokan vannak akik meg azt, hogy hogyan nez ki keszen... ahhoz viszont virtualis berendezes is jo kene legyen, anno megrajzoltam a konyhankat, es tok jo lett a generalt vs. foto pedig az is 10+ eve volt az akkori technikaval es nem vagyok epitesz.

(#26016) axioma válasza Mercutio_ (#26014) üzenetére


axioma
Topikgazda

Napi munka mellett igen maceras az epitkezes, ez is teriteken van... es a 20m2 tulzas volt, de teny hogy kenyszerbol megtortent.

(#26017) Mercutio_ válasza axioma (#26015) üzenetére


Mercutio_
félisten

Mellékszál: Kínai vevőknél előfordul, hogy egy szépen berendezett lakást/házat berendezéssel együtt vesznek meg :D

Egyébként már az sokat dob a fotókon, ha elpakolod a személyes tárgyakat, apró nippeket, könyvek rendezettek, növényből nem dzsungel van, de azért 1-2 minden helyiségben legyen, ágyakon ágytakaró.
Ne saját szemmel próbáld eldönteni mi legyen a fotón, hanem vevői szemmel mi az ami megragadja a tekintetet, mi az ami kitűnik az átlagból. (Letisztult felületek, berendezés, de mindenhol van valami ami oldja a teljes sterilitást)

[ Szerkesztve ]

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#26018) updog válasza Mercutio_ (#26017) üzenetére


updog
senior tag

Egyébként már az sokat dob a fotókon, ha elpakolod a személyes tárgyakat, apró nippeket, könyvek rendezettek, növényből nem dzsungel van, de azért 1-2 minden helyiségben legyen, ágyakon ágytakaró.

Nem tudom ez hogy változott a kínálati piac lassulása óta, tavaly mesélte egy ingatlanos ismerős, hogy ő profi képeket készít (tényleg aláírom), de ez benne van a közvetítői díjban, semmilyen pluszt nem tud érte érvényesíteni. Visz mindig magával összecsukható dobozokat, hogy gyorsan a nagyja szemetet, meg cuccokat beleganézzák, ne rondítsa el a képet. Minimális staginget is csinál amit tud abban a 2-3 órában.

De ilyenekről hogy külön szakember home stagingeljen, legyen külön rendes enteriőrfotós, urambocsá videó vagy virtuális séta, szánjanak már rá csak pár órát az egészre és az eladó is előre egy kicsit tegyen az ügy érdekében... hát hova gondolunk, neki érték az ideje, viszont egy fillérrel sem hajlandó többet adni ezekért, már úgyis lehúzza a jutalékkal :U

És itt nem kőbányai panelokról beszélünk hanem 100M körül induló kategória. Hiába bizonygatta az ingatlanos, hogy nézd már meg itt van múlt hónapban akinél ezt mind megcsináltuk és x%-kal többért ment el, nem ér meg 5-6 milliót egy nap meló, és mondjuk 200.000 forintot rászánni előre.

"Bocs, főnök, de én csak két emberben bízom. Az egyik én vagyok. Nem maga a másik." || "Hóhahó, mégis van graffaló!"

(#26019) hellomi válasza updog (#26018) üzenetére


hellomi
tag

Az igazsag az, ha tobbert megy el, az ingatlanos is tobber kap erte, ugyis szazalekos jutalekot kap.

Egy rendes ceg szerintem mar ugy kene csinalja, hogy x-y csomagot kinal fel a vevonek, ahol egy kicsit magasabb % dijert cserebe benne van a profi foto-video elokeszites, az olcsobb csomagba meg a minimalisan szukseges dolgok.

Pl egy 2.5-3.5% kozotti savban 2-3 csomagot elokesziteni, egy 100M+ ingatlan eseteben neki a vegen akar millio folotti jutaleka is maradhat meg rajta. Ha viszont elore keri, nem felel meg jutalekban neki, akkor o sem bizik a sajat munkajaban annyira, hogy olyan jo plussz kepi anyagot keszit, ami miatt tobbert vagy hamarabb kelhet el az ingatlan.

ASUS ROG B450-F Strix | AMD Ryzen 7 5700G | Crucial Ballistix Sport 2x8GB DDR4 | eVGA RTX 2080 Super XC | Samsung 970 Evo Plus 500GB | Corsair RM750x | NZXT H510i White | ID Cooling SE-224-XT White | Samsung CHG90 49" | Apple Macbook Air M1 |

(#26020) vdavid4 válasza hellomi (#26019) üzenetére


vdavid4
tag

szerintem meg mikor kimegy egy ingatlanos egy 100millió + házhoz azért alapelvárás lenne, hogy ne a zsebéböl elökapott galaxy a54-el csináljon kékepet. Sokmilliós jutalékoknál bele kéne férnie egy fényképezögépnek :W

(#26021) sakal83 válasza axioma (#26015) üzenetére


sakal83
addikt

De megeri odavitetni butort foto majd el. Hidd el nekem a mai piaci helyzetben fontos a, marketing. Es ha hiszed ha nem 10bol 9en nem nezik azt ami Te fonosnak gondolsz. Legyen szép. A beltartalom keveseket erdekel. En is meglepodtem.

(#26022) axioma válasza sakal83 (#26021) üzenetére


axioma
Topikgazda

Lehet, de mennyivel jobb mint egy profi programmal generalt kep a tenylegesen odavitt? Aka'r virtualis valosagkent. Ha nincs ilyen, menni kell a Capakhoz az otlettel :)

(#26023) updog válasza vdavid4 (#26020) üzenetére


updog
senior tag

*legyen inkább "bele kéne férnie egy jó fotós kontaktnak"

Nem az A54 lenne a gond (vegyen hozzá egy Hama állványt és egy mobilfejet, összesen egy tizes, aztán teljesen korrekt ingatlanfotókat lehet készíteni bármilyen társasházi lakásban 60-70M árral bezárólag), csúcsgéppel is lehet bénázni ha nem tanulja meg használni (=pénz/idő) vagy nincs meg az adott igényszint, neadjisten szépérzék ("direkt így fotóztam" ;] ).

+ (mint kvázi fotós mondom :D ) azért van a fotós, hogy ha fotókat kell készíteni akkor felhívják őket, és ők mennek. Csak ugye az ingatlanos egy fillért nem fog engedni/adni erre a jutalékából, eladó részről meg azonnal megy a sipítozás ha
ad1. +0.1% nőne emiatt a jutalék
ad2. esetleg át van hárítva a pártízezres fotózás költsége :U

#26022 axioma virtual staging ma már nem egy nagy cucc, egy 3D virtuális sétába is betolható kb. a teljes sketchfab összes publikus modellje. Utána meg simán fut egy böngészőben az AR alkalmazás a helyszínen, kimész az üres lakásba és a telefonodon meg ugyanazt látod csak berendezve, körbeforoghatsz stb. (amennyire megértettem :D). Persze (itthon) ezen se látom hogy bármilyen rétegnek igénye lenne rá.

"Bocs, főnök, de én csak két emberben bízom. Az egyik én vagyok. Nem maga a másik." || "Hóhahó, mégis van graffaló!"

(#26024) axioma válasza updog (#26023) üzenetére


axioma
Topikgazda

inkabb hirdetesi fotokra gondoltam, mint valodi VR -re, de VR technologiaval belerakva a butort az uresen fotozott helyre (esetleg 3 kulon stilust is, ahol nem ua. az elrendezes sem feltetlen, pl. bentlakok szamatol fuggoen)
gyorsabbnak es rugalmasabbnak tunik, mint a tenyleges staging, gondolom elotte azt is megtervezik valamiben...

[ Szerkesztve ]

(#26025) attiati válasza updog (#26023) üzenetére


attiati
veterán

azért sztem menne a pislogás, hogy 3d bútorokkal szépen berendezve a képen... a valóságban meg régi bútor vagy semmi.
Nem kép alapján fog lakást venni. Igaz kép alapján megy megnézni, ami már egy lépéssel közelebb van az adásvételhez, de szerintem nem elegendő.

[ Szerkesztve ]

(#26026) updog válasza attiati (#26025) üzenetére


updog
senior tag

Szerintem ez már ízlés kérdése. Egy egyébként tök üres lakást szerintem (akár valódi akár virtuálisan) stagelve ki lehet tenni (ha korrektül jelzik megtekintés előtt, hogy amúgy üres az ingatlan és nem része az ajánlatnak a berendezés). Vagy a valóságot kicsit feldobva néhány homestager cuccal amit hoznak-visznek, kizárólag a képek kedvéért.

Régi bútort lecserélni újra már - szerintem - annyival több móka (szintén valós és virtuális esetben is), hogy ilyenekkel nem sokan fognak szórakozni.

De ez kb. olyan, mint hogy van aki felújítandót keres hogy saját képére formálja (legidiótább ötlet, legalábbis az én esetemben :D) vagy épp csak beköltözni akar és kész.

Lehet hogy valakinek pont az az igénye hogy lássa, mit lehet kihozni. Persze emellett ettől még kötelezőnek tartom a valós képeket is.

"Nem kép alapján fog lakást venni." - talán nem, de pont a fentiek miatt, ha azt látom hogy normális enteriőrfotók vannak, egy normálisan elrendezett ingatlanban (ez amúgy értéktől függetlenül egy kőbányai panelra is igaz lehetne), akkor (tudom, ritka állatfaj vagyok) bekattan nálam, hogy ha egy többtízmilliós tranzakciót remélve, nem sajnáltak pártízezret arra hogy felkészítsék eladásra az ingatlant, akkor talán volt gazdája is a placcnak.

[ Szerkesztve ]

"Bocs, főnök, de én csak két emberben bízom. Az egyik én vagyok. Nem maga a másik." || "Hóhahó, mégis van graffaló!"

(#26027) Tapsi válasza axioma (#26006) üzenetére


Tapsi
addikt

Egyértelműen az első, kivéve, ha az ország másik felén építkezel, de ez nem életszerű. Hja, az építkezésre ki kell járni, de úgyse este fogsz, mert akkor már nincs ott senki. :)

Hirdetés téma: ha fasza a berendezés, akkor azzal kell lőni a fotókat. Ha nagymama szockó szarjai, akkkor jobb kipakolni. Ez amúgy pozícionálástól is függ. Egy 30 millás házat máshogy kell hirdetni, mint egy 250-est. Univerzális megoldás nincs.

(#26028) w.miki válasza Tapsi (#25999) üzenetére


w.miki
veterán

Szóval az ügyvéden kívül nem kell más egy ilyen közvetlen szerződéshez?
Ha már ügyvéd...
Jó ügyvédet hol lehet találni a környéken? Gondolom az nem jó, ha bemegyek a legközelebbihez a városban, ami útba esik.
Vagy megfelel az 5 éve általános ügyvédként dolgozó ismerős is?

Olcsó kütyük: http://tiny.cc/fbkutyu

(#26029) Drizzt válasza w.miki (#26028) üzenetére


Drizzt
nagyúr

Az altalanos ugyveddel is ra lehet erosen fazni, az ingatlanugy elegge specialis jogi terulet. Erdemes mindenkeppen kifejezetten ingatlanugyekben aktiv ugyvedet megbizni.
Talan a legegyszerubb, ha felhivsz ingatlanos ugyvedeket es elmondod nekik roviden, hogy mi ez a speci konstrukcio, amit szeretnel a szerzodesbe belevenni. Ha olyat talalsz, aki azt mondja csinalt mar ilyet, akkor jo esellyel jo helyen jarsz.

I am having fun staying poor.

(#26030) Madwe válasza Drizzt (#26029) üzenetére


Madwe
nagyúr

Azért ha nincs túlbonyolítva az ügylet (pl, csak foglaló, banki hitel van a képben) akkor egy mezei ügyvéd ismerős is megteszi a legtöbb esetben, aki már látott ilyet s volt már azért adásvétje, nem csak “láttam már sablont meg olvastam, mondták hogy kell” a tapasztalata. Amennyiben képbe jön örökös, hagyaték, áthidaló, szomszédok, lomok, külföldi tulaj/vevő, kötbér stb, akkor tartózkodnék az ismerőstől, ha nem kifejezetten ingatlanos.

(#26031) concret_hp válasza axioma (#26006) üzenetére


concret_hp
addikt

szerintem ez attol is fugg, hogy az epitkezes koltsegenek mekkora resze van mar meg, de 2es verzioban van a legtobb kockazat az eleg egyertelmu szerintem.

vagy fullba vagy sehogy :D

(#26032) axioma válasza concret_hp (#26031) üzenetére


axioma
Topikgazda

attol fugg, hogy mikor lesz olyan telek vagy bontando haz, amibe belevagnank, de addigra jo lenne tudni a strategiat... az elkepzeles az hogy dragabb helyre es modernebbet, de kisebb hazat epiteni, tehat elvileg olyan naygon sokat nem kene hozzatenni - viszont nyilvan jo lenne nem kivenni a pmap-bol milliokat csak azert hogy annyival kevesebb 8%-os hitelem legyen...
Mondjuk korlatozo tenyezo hogy 50 evesen nem tudom hany evre hajlandoak jelenleg meghitelezni. Meg hogy mi van a kotelezo adostars eletkoraval, mert ott mar nyugdijkorhatar kozeledik... igaz a jovedelem nalam van nagyon sokkal nagyobb ara'nyban.

(#26033) Madwe válasza axioma (#26032) üzenetére


Madwe
nagyúr

kötelező adóstárs? nekem olyanom pl nincs, igaz én még 3. xben járok, de nem hiszem hogy ez kortól függne?

[ Szerkesztve ]

(#26034) Tapsi válasza Madwe (#26033) üzenetére


Tapsi
addikt

Jövedelemtől függ, de a bankok szeretik. Hitelbírálatnál jól jön.

#26032axioma

Úgyis bedobod majd ide, ha aktuális lesz, de arra azért figyeljetek, hogy az építendő ház piacképes legyen. Mármint egy 2-szobás újat építeni például őrültség lenne.

Egyébként a meglévő házat be lehet húzni pótfedezetként is, aztán ha elkészült az új, akkor töröltetni róla. Ezt nekem felajánlották legutóbb.

[ Szerkesztve ]

(#26035) axioma válasza Madwe (#26033) üzenetére


axioma
Topikgazda

hazastars az kotelezo adostars, hacsak nem nyilatkozod le hogy kulonvagyon, kulonkassza, mittudomen... legalabbis anno igy volt, ha valtozott az elmult uszkve 15 evben, az csak jo nekem

(#26036) axioma válasza Tapsi (#26034) üzenetére


axioma
Topikgazda

potfedezet az muxik, csak akkor szerz.mod. kiszedni alola - nyilvan nagyon kondiciofuggo, de amikor utoljara neztem egy 2-3 eves potfedezet es szerz.mod. nem lett volna jobb, mint az eladandora eleve szabfel. ing.hitelt felvenni

Meret: a mostani ugy keszult hogy hetente lakott itt 5 gyerek 24-48 orara, szamokban netto 108m2+terdfallal egy szint (az nettoban, azaz 1.8m felett azert kevesebb) + felenyi pince/garazs. Most csak a ket felnottre tervezunk, kis ideig +1 egyetemista, de azert szo mi szo, megszoktunk ne'mi helyet (nem teret - cuccokkal van tele, neztem hogy milyen ures volt ugyanez 10 evvel ezelotti fotokon...), szoval nappalibol nem kell nekem 30 de legyen konyha-etkezo (nem a nappalibol!), halo, dolgozo, meg a garazs es valami raktarszeru hely (nem lesz laposteto igy az ott is lehet, termeszetes feny nelkul, gepeszettel karoltve).
Opcios hogy ha kijon a lehetosegekbol, de ez mar nem feltetel, kiadhato garzon, akkor elsore megkapna' az egyemista. Nyilvan akkor mar nem lesz kisebb... szoval valoszinutlen, majd kiderul. Ugyis a penz fog legjobban korlatozni...

[ Szerkesztve ]

(#26037) Tapsi válasza axioma (#26036) üzenetére


Tapsi
addikt

A 2 felnőttre tervezett ház később eladhatatlan lesz.

(#26038) JoinR válasza Tapsi (#26037) üzenetére


JoinR
senior tag

Szerintem idővel egyre kevésbé.

(#26039) axioma válasza Tapsi (#26037) üzenetére


axioma
Topikgazda

azert ami nekunk dolgozo az lehet gyerekszoba, maris nem 2 fore tervezett... meg 1. 50m2 panelban 2+2 csaladkent elnek sokan, tettuk mi is gyerekkent meg epitkezes elott sajat gyerekeinkkel 2. azt max gyerekeink adjak el, mi nem [vagy hasznaljak - tervezek addig elni h naluk is kirepuljenek a gyerekek] 3. szerintem epp a nagy, tobbgen haz nem mukodik ma mar annak, kiveve ha jol van fgtl lakasokka alakitva, vagy tavmunka miatt kihasznalja 1 csalad + melo

[ Szerkesztve ]

(#26040) Segal válasza axioma (#26039) üzenetére


Segal
veterán

Ismerettségemben még 2 felnőtt és 1 gyerek is lakott garzonban. Persze nem ideális a helyzet, de a szükség nagy úr tud lenni...

"Ez nem változtat azon, hogy tisztességtelen dolog botokkal felvásárolni 160-180e indulóáron a 3060 Ti-t, aztán 250e-ért árulni a HA-n." Ez miért lenne tisztességtelen? Te is meg bárki lesheti botokkal a boltokat, ugyanúgy meg tudod venni a cuccot azon az áron, mint a scalper.(1 házigazda válasz...)

(#26041) concret_hp válasza axioma (#26039) üzenetére


concret_hp
addikt

én teljesen adom ezt a koncepciót, nappali + 2 normálisabb méretű szoba, aztán jóvan' :K
attól, hogy az 50+osok nagy része próbálja fenntartani a nagy házat, ami az idő nagy részében szinte üres, attól még nem az az optimális megoldás...

vagy fullba vagy sehogy :D

(#26042) axioma válasza concret_hp (#26041) üzenetére


axioma
Topikgazda

en 20 eve mikor a hagyomanyt koveto csaladtagok nyigtak, hogy nem lesz vendegszoba, hat finoman szolva nem ertettem egyet... mi a fenenek evente nehany napra kulon helyiseg, aki igenyes menjen szallodaba aludni, mindenki masnak tudok kihuzhato kanapen vagy felfujhato a'gyon vagy valami foldre rakott elozo matracon alvasi lehetoseget adni.

(#26043) Tapsi válasza concret_hp (#26041) üzenetére


Tapsi
addikt

Nincs ezzel gond, csak ez egy lakás, nem családi ház. Ilyen konfigurációjú családi házat senki sem keres, ergo ha ilyet csinálsz, akkor az dózer lesz később.

(#26044) Nehaiu válasza Tapsi (#26043) üzenetére


Nehaiu
csendes tag

Ez teljesen alaptalan butasag. Te nem ilyet keresel, tehat senki mas nem kereshet ilyet? 2 eve 1 nap (!) alatt adtunk el 65 negyzetmeteres (nappali+2 szoba) csaladi hazat. Egy olyan par vette meg, akiknek mar felnott gyerekeik vannak, kirepultek. A kisebb szoba csak azert volt fontos nekik, hogy ha latogatni jonnek, akkor legyen hol aludniuk... Tortenetesen pont axioma-fele use-case. (Mi fiatal parkent szinten ketten laktunk benne egyebkent es dolgozonak hasznaltuk azt a szobat.)

@concret_hp +1

[ Szerkesztve ]

(#26045) Tapsi válasza Nehaiu (#26044) üzenetére


Tapsi
addikt

Jó, hogy neked sikerült. De szerinted véletlen az, hogy újépítésű projektekben nem ilyenek épülnek sehol? És most azokról beszélek, amiket beruházók csinálnak értékesítésre.

Egyébként bármilyen ingatlant el lehet adni 1 nap alatt, csak elég olcsón kell árulni. ;) Ha viszont jó árat szeretnél érte kapni, az már egy fokkal bonyolultabb.

Egy ilyen konfig rétegigény, mint a földház, szalmabálaház, de hozhatnék még számtalan példát. A későbbi értékesítés esélyét radikálisan csökkenti.

[ Szerkesztve ]

(#26046) Drizzt válasza Tapsi (#26045) üzenetére


Drizzt
nagyúr

Az, hogy milyen újépítésű projekteket csinálnak olyan cégek, akik nem saját lakhatásra tervezik az ingatlant, hanem profit maximalizálásra adott limitációk mellett, nem feltétlenül releváns a későbbi értékesíthetőség szempontjából.

I am having fun staying poor.

(#26047) Segal válasza Drizzt (#26046) üzenetére


Segal
veterán

Meg azt tudni előre hogy mit fognak keresni akár 10 év múlva, amikor akár a jövőhéten bejelenthetnek valami olyan döntést 1 kormányinfón ami borít valamit és ez kihatással lehet 1 ingatlantípusra is...

"Ez nem változtat azon, hogy tisztességtelen dolog botokkal felvásárolni 160-180e indulóáron a 3060 Ti-t, aztán 250e-ért árulni a HA-n." Ez miért lenne tisztességtelen? Te is meg bárki lesheti botokkal a boltokat, ugyanúgy meg tudod venni a cuccot azon az áron, mint a scalper.(1 házigazda válasz...)

(#26048) axioma válasza Tapsi (#26045) üzenetére


axioma
Topikgazda

Ellentmondast ve'lek felfedezni... azt mondod azert akarsz lapostetot a hatranyai ellenere, mert az keves van, ezert jobb lesz eladni. A ket halos hazat meg ugyanemiatt nehezebb.
Amugy akkor szerinted mit kene egy kirepult gyerekekkel hazaspar csinaljon? Nekik lakasban kell lakniuk vagy valami nagy hodalyban? Tenyleg erdekel, h sajat jovodre mit tervezel mai eszeddel erre az idoszakra.

(#26049) Tapsi válasza axioma (#26048) üzenetére


Tapsi
addikt

Más piac. Lapostető szabályozás miatt ritka, exkluzív, nagy igény van rá, láthatóan sok ilyen épül jelenleg is (ahol lehet).

A kis családi ház nem méretgazdaságos, ezért nem csinálnak ilyeneket, illetve nem ilyet keresnek az emberek.

Amúgy nem plusz 2 szoba miatt lesz hodály egy ingatlan. Szerintem az amerikai konyhás nappali + 3 háló a jó konfig.

(#26050) Nehaiu válasza Tapsi (#26049) üzenetére


Nehaiu
csendes tag

2 szobaval meg nem meretgazdasagos, de ha van meg egy harmadik is, akkor mar igen? :N Csak azert, mert a negyzetmeterara kevesebb egy nagyobb alapteruletu haznak (osszessegeben ugye attol meg dragabb), meg nem fognak az emberek nagyobb hazat epittetni, mint amire szukseguk van.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.