Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#4651) Vesztor87 válasza RootRulez (#4650) üzenetére


Vesztor87
senior tag

5-6 M Ft-hoz szerintem 1,5-2 milla lehet kéne. Mi lakást nézünk egy vidéki nagyvárosban, állapottól függően 5-6M közt vannak ezek a panelok amit mi nézünk. 1,5M ft-unk lesz ltp-ben, ezt szánjuk önerőnek, és ezen felül úgy számoltuk hogy 6-900k legalább lesz kp-ban, de lehet még több. Még így is azon filózom hogy lehet várni kellene pár hónapot vele. Kettőnknek 300k feletti a jövedelme összesen, de még így is néha azon filózom hogy 4 millát a nyakunkba merjünk-e venni...

(#4652) axioma válasza Vesztor87 (#4651) üzenetére


axioma
Topikgazda

Kieg. fedezet mellett nem kell az eredeti ingatlan 20%-a meglegyen oneronek.
Nyakaba meri-e venni... az albidijat igen? Kivetel a szulokkel lakok...

(#4653) Vesztor87 válasza axioma (#4652) üzenetére


Vesztor87
senior tag

Albiban vagyunk most is:) Ősszel majd átgondoljuk még:) Szerintem belevágunk, mert ha max valami gubanc van akkor kiadjuk albérletbe.

(#4654) lajafix válasza RootRulez (#4648) üzenetére


lajafix
addikt

az albérletből k ilehet költözni, a hitelből nehezebb kiszállni ha baj van. ráadásul gondolom a szülői ház lenne a fedezet? hány évre tervezed a hitelt?

Rock'n Roll

(#4655) biker válasza lajafix (#4654) üzenetére


biker
nagyúr

és az albiből 1 hónap alatt kibhatnak, hitelből ez 1-2 év is lehet

Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |

(#4656) RootRulez válasza lajafix (#4654) üzenetére


RootRulez
félisten

Nézegettem a lakáshitel ajánlatokat és 10 évre havi 55 körül már kapnék 5-6 milliót, ez az 55 meg már majdnem annyi, mint a lakbér. Akkor meg miért ne a sajátom fizessem havonta?

[ Szerkesztve ]

═════════════════════════════════════════

(#4657) biker válasza RootRulez (#4656) üzenetére


biker
nagyúr

kötve hiszem
a mostani legjobb 6m 15 évre 52e, 20 évre 48e
a 1 0év 55e mesebelinek tűnik

Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |

(#4658) RootRulez válasza biker (#4657) üzenetére


RootRulez
félisten

Valóban a sok nézegetésben (5M vagy 6M, 10, 15 vagy 20 év) összekevertem a dolgokat. :K

═════════════════════════════════════════

(#4659) Vesztor87 válasza biker (#4655) üzenetére


Vesztor87
senior tag

Bár azt a folyamatot nem szívesen élném meg azért... és a végén sokba kerül az adósnak az egész sajna:S

(#4660) axioma válasza Vesztor87 (#4659) üzenetére


axioma
Topikgazda

En azt gondolom, hogy - felelosen gondolkodva felvett hitelnel! - egy csomo esetben kikerulheto lenne a csunya bukas (valamennyi mindig van). Kivetel ha hirtelen bekovetkezo esemeny van (halaleset, vagy olyan karesemeny amit muszaj potolni pl. munkaeszkozok vallalkozoknal). Az alkalmazotti munkahely honapokig huzodo felmondasa vagy a vallalkozas uzletmenetenek leromlasa mar nem annyira pillanatszeru, ott mar van lehetoseg reagalni.
A lenyeg viszont az, hogy amikor latszik, hogy a jovoben nem lesz tarthato a fizetes, rogton menni kell a bankba egyezkedni, es nem szabad hagyni az embernek lerazni magat (ilyet is hallottam). Kell ugye 2-3 honapnyi tartalek, vagy a megszerzesere otlet (es nem uzsorasok, vagy masik hitelbe vernie az embernek magat). Es azonnal meghirdetni a lakast, kiadasra es eladasra is, legfeljebb kesobb vissza kell lepni, ha megse lesz annyira tragikus a helyzet.
A valsagban az volt a gond, hogy hirtelen annyian kerultek ebbe a helyzetbe, hgoy eltunt a vasarlo a piacrol, es mar maga az ing.ertek esese miatt is a kenyszereladas messze nem fedezte volna a hitelt. Persze foleg a devizas, foleg az utolso idokben kotott (merthogy akkor mar magas %-ot adtak, es a tobbseg a legdragabb me'g beleferot akarta megoldani) szerzodeseken volt nagy gond, a 2005 elottieknel nem annyira.
Viszont az egyeni kedvezotlen fordulatot igen jol lehet iranyitani, akkor van esely gyorsan - bar nyomott aron - eladni a lakast, ami vagy 10 tenyezo miatt jobb, mint megvarni mig elarverezik. [Egyebkent meg akkor is nyero lenne, ha nem szunik meg a hitel... csak ezt meg a jogi kibogozhatatlansag miatt nem mindg hagyjak a bankok.]
Viszont nem tartanak penzugyi kulturarol oktatast az iskolakban, igy nem ertik az emberek (tisztelet a kivetelnek) a konstrukciot se amit alarinak, hogy pontosan hoygan van; masreszt nem sikerul mar a felelosen felvettseget se teljesiteni, es - szinte'n tanulni kene - a felszamolasnal is inkabb csak sodrodnak az arral.
Ugyhogy kb. biztosra veszem, hogy aki erdeklodik annyira, hogy utananez dolgoknak - mondjuk egyy forumon mint ez itt:) -, akkor mar eleg csekely a nagybukta eselye. De inkabb senki ne probalja ki....

(#4661) z00li válasza axioma (#4607) üzenetére


z00li
senior tag

A héten kaptam egy törlesztési tervet. Ennek ismeretében tudnál nekem még tanácsot adni, hogy melyik irányba induljunk? :F

(#4662) Vesztor87 válasza axioma (#4660) üzenetére


Vesztor87
senior tag

Én is így látom:)

(#4663) axioma válasza z00li (#4661) üzenetére


axioma
Topikgazda

1. programozo vagyok, nem penzugyi kozvetito
2. voltam rovid ideig ltp uzletkoto, mar elmult, de az _elveket_ tudom (es a szamokat, mert mat.kus vegzettseggel nezem az egeszet, nem eladastechnikailag)
3. ertelemszeruen en max. otleteket tudok adni, altalam ismert termekeket jol kombinalni, es azt is a - veges - szabadidombol, nincs belole hasznom
Ha ezek ellenere is erdekel a velemenyem, akkor a nevem kukac index potty hu kuldj reszleteket (legy szives azokat is, amik itt mar szerepeltek, egy helyen legyen, ne kelljen vadaszni), de csak a penzugyi oldalrol (azt nem tudom megitelni a fentiek miatt, hogy milyen banknal milyen konstrukcio amit meg fognak itelni). Es mindenkepp szerepeljen benne ne az, hogy mennyi a havi kereset, hanem hogy mennyi a havi osszeg, amit torlesztesre tudsz szanni (lehet tol-ig, ha a lenyegesen kedvezobb kihozatal erdekeben tudnal tobbet raszanni).

(#4664) bandus válasza Vesztor87 (#4653) üzenetére


bandus
veterán

ezt nem értem, ha gubanc van és kiadjátok albérletbe, attól nektek még ugyanúgy lakni kell valahol, aminek költsége van, tehát nem vagytok semmivel sem előrébb.

szerintem nagyon sokan ugranak bele itthon egy lakásvásárlásba és nem mérik fel jól a lehetőségeiket illetve ennek a valós költségét plusz az ezzel járó nehézségeket. én/mi nem vágyunk pl. saját lakásba még egy jó darabig, teljesen jól elvagyunk az albérletünkben.

"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"

(#4665) Vesztor87 válasza bandus (#4664) üzenetére


Vesztor87
senior tag

A szülőkhöz költözés az lehetséges lenne vész esetén:) Jelenleg albiban vagyunk mi is:) Ősszel úgy számoltuk hogy a lakás árának 30%-a meglesz LTP-ben, kp-ban még hozzá tudnánk tenni mondjuk 15%-ot, de ezt tartalékoljuk felújításra és vész tartaléknak:)

(#4666) lajafix válasza RootRulez (#4656) üzenetére


lajafix
addikt

fordítva ülsz a lovon. előbb próbálj meg takarékoskodni és 30-40% önerőt gyűjteni. Még az önerőgyűjtés sem megy de beleugranál 10-15 év fix kötelezvénybe. És ne hidd hogy jobb hitelt törleszteni mint albérletet fizetni.

5-6 millióért milyen házat kapsz? Merre? A hajdúságban ahogy az adatlapodat nézem? ingatlant venni helyhez kötöttség, biztos vagy te benne hogy a következő 10-15 évben ott akarsz maradni?

Rock'n Roll

(#4667) lajafix válasza biker (#4655) üzenetére


lajafix
addikt

jobb 1 gyors csapás mint sok. Pláne ha a szülők ingatlana is be van dobva a játékba.

Rock'n Roll

(#4668) Vesztor87 válasza lajafix (#4666) üzenetére


Vesztor87
senior tag

Ha olyan helyen vesz ingatlant ahol ki lehet adni albérletbe akkor talán nem is vészes a dolog. Mi ebből indultunk ki, Szeged diák város, ha nem bírnánk a törlesztést (úgy számoltuk valószínűleg 8-10 évre kötjük a hitelszerződést, és kötünk külön egy 20e ft-os LTP-t hogy 5-6 év alatt ki legyen fizetve) akkor ki lehet adni albérletbe. Nyilván nem a legjobb dolog ha a sajátodat mások használják, de B tervnek szerintem jó. Nyilván más a kérdés ha nem egy 2-3 szobás városi lakásról, hanem egy faluban lévő családi házról van szó (nagyobb rezsi, messze mindentől)... :)

(#4669) lajafix válasza axioma (#4660) üzenetére


lajafix
addikt

tehát a felelős hitel ismérvei:
1. 30-40% önerő
2. évek óta meglevő fizetés, ami ellenőrízhető
3. törlesztőrészlet max a fizu harmada, inkább a negyede.

a pénzügyi kultúra oktatást vaslóban nem tanítanak az iskolában, amennyire elnézem azt, hogy amit tanítanak abból mennyit használ az ember, tényleg felesleges is lenne, nálunk a csordaszellem, a környezetbeli viselkedési minták és a rövid emlékezet mindent felülír. :(

Rock'n Roll

(#4670) lajafix válasza Vesztor87 (#4668) üzenetére


lajafix
addikt

tehát a menekülési terv jól ki van dolgozva, akkor már csak az alapokat kell ugyanilyen jól megcsinálni! :)

Rock'n Roll

(#4671) Vesztor87 válasza lajafix (#4670) üzenetére


Vesztor87
senior tag

:D
5-6M ft között vannak ezek a szegedi lakások amiket nézünk, 6-ért már szépet lehet kapni, 5-ért felújítandót. Lehet egy felújítottat nézünk, attól függ hogy mik lesznek akkor. Némi átalakítás és festés akkor is kell. Úgy számoltam hogy 1,5M ft LTP-nk lesz, meg kp-ban valahol 600-900k közt. Persze volt ismerős aki azt mondta hogy kérhetünk fizu előleget még ketten 3-400k-t, meg folyószámla hitelt min. ugyanennyit, de ez baromság, én tuti nem vennék egy 3,5-4M ft-os lakáshitel mellé még 600k-t a nyakamba :S
Főleg úgy hogy nem havi 600k-t keresek hogy 1-2 hónap alatt ezt vissza fizessem. Én abban maradtam barátnőmmel hogy csak akkor veszünk lakást, hogy ha úgy tudjuk fizetni hogy:
- 1: nem kell többet kiadni lakáshitelre és úgy all in mindenre mint az albinál
- 2: tudunk félre tenni mellette
- 3: olyan helyen vegyük ahonnan egy menekülési terv is működhet
Szval vhogy így:)

(#4672) attiati


attiati
veterán

[link]

24 nm 12,2misi (és nem is újépítésű).

(#4673) attiati válasza attiati (#3947) üzenetére


attiati
veterán

Ez a lakás nem tudom, hogy miért nem kelt el még mindig tavaly nyár óta. Én lemondtam róla, úgyhogy belinkelem :) Lakáshoz képest nagyon jó az elrendezés (külön wc, külön konyha, 2+1 szoba, erkély)
Anno még azt írta a hirdetésbe, hogy az ár fix. Talán jobban járna, ha feljebb vinné az árat és alkuképeset írna. Szeretnek az emberek alkudozni :)

[link]

Ugyanazokat a lakáshirdetéseket kapom hírlevélben, mint tavaly nyáron......

[ Szerkesztve ]

(#4674) Vesztor87 válasza attiati (#4673) üzenetére


Vesztor87
senior tag

Nincs ennyi pénze a magyaroknak :U Legalábbis a többségnek nincs. Mondjuk 18 millát egy lakásért én nem adnék, akkor már inkább családi ház... :)

(#4675) Goose-T válasza attiati (#4673) üzenetére


Goose-T
veterán

1. Tetőtéri lakás, télen hideg, nyáron meleg, szóval veszett összegeket kell költeni az élhető hőmérséklet tartásához.
2. A IV. kerület egy külvárosi gettó. Én a VIII. kerületben lakom, jártam már párszor a IV. kerületben, és félelmetesebbnek tartottam Józsefvárosnál. Ráadásul a közlekedés is tré, ha nincs közel a metró.

Szóval még jó, hogy nem vetted meg. :DD

Rockbandám: https://fb.me/scharlotterhodes *** Gitárelektronikai műhelyem: https://www.fb.me/goosetgitar

(#4676) concret_hp válasza attiati (#4673) üzenetére


concret_hp
addikt

lehet hogy nincs minden rajta a fényképen :)

vagy fullba vagy sehogy :D

(#4677) _BM_ válasza Goose-T (#4675) üzenetére


_BM_
senior tag

Szerintem is teljesen rendben van Józsefváros. Ami baj van vele, az majdnem minden kerületre is jellemző.

(#4678) attiati válasza Goose-T (#4675) üzenetére


attiati
veterán

Legfelső emeletit keresek kifejezetten. Sztem nem gáz annyira a 4. kerület és ez a lakás kifejezetten jó közlekedésnél van és nem is kínálja irreális négyzetméter áron. Nem tudom, hogy 8.kerületben milyen nm áron kínálnak egy metróközeli újépítésűt. Ez mondjuk nagyon olcsónak tűnik.

Még mindig nem látom, hogy beindult volna a lakáspiac. Ha beindult volna, akkor azt a 4. kerületi lakást például szerintem elvitték volna már rég. A devizahitelek sorsa szerintem idén úgyis eldől.

(#4679) concret_hp válasza attiati (#4678) üzenetére


concret_hp
addikt

hát eléggé nem mindegy, hogy a baross melyik végén van azért :C

amúgy a linkelt 4. kerülteinél látszik, hogy jópár helyen alig van belmagasság, egyből dől befele a fal és ez azért sokszor nem túl praktikus.

nekem sem tűnik úgy, hogy nagyon bepörgött volna a piac és továbbra sem nagyon látom, hogy honnan lesz kereslet (aki fizetni is tud).

vagy fullba vagy sehogy :D

(#4680) attiati válasza concret_hp (#4679) üzenetére


attiati
veterán

Nem értek a 8. kerhez, gondolom metróközelben ott sem olcsó a lakás.
Nincs baj a belmagassággal annál a 4. ker-i lakásnál. Mindössze 4 nm-en alacsonyabb a belmagasság. Sokkal durvábbak szoktak lenni a nettó, bruttó nm különbségek.

Pont ma gondolkodtam azon, hogy évente 80e körül van a használtlakás tranzakció és 10e alatt az újépítésű. Nem tudom, hogy mennyi lehet évente a nettó kivándorlás az országból, de az alacsony kamatkörnyezet kevés lesz a lakáspiac felpörgetéséhez. Kellene egy olyan érzés az emberekben, hogy itt hamarosan nagyon beindulnak az árak és egymás kezéből kapkodják a lakásokat.

Kb 1000 mrt forint eltűnt bankbetétből az elmúlt egy évben (ha jól emlékszem). De állampapírba és bef.alapba ment át, nem lakásba.

Azt sem tudom, hogy az elhalasztott lakásvásárlók miatt maradt e ilyen alacsonyan a tranzakciószám, vagy erre kell berendezkedni.

[link]
[link]

(#4681) concret_hp válasza attiati (#4680) üzenetére


concret_hp
addikt

de még ha megvan az érzés, hogy beindul a lakáspiac, akkor is honnan lesz rá lóvé (és plz hagyjuk BM, hogy mert a nyuggerek mennyi lóvén ülnek :) )? nyilván van egy réteg, akik mondjuk az utóbbi 5-6 évben halogatták a vásárlást / hitelfelvételt, de az előtt is főleg hitelből pörögtek az eladások, és most is. a hitelezési hajlandóság meg a hitelfelvételi kedv is nyilván visszaesett, nem kicsit.

vagy fullba vagy sehogy :D

(#4682) DeFranco válasza concret_hp (#4681) üzenetére


DeFranco
nagyúr

hitelből, úgy mint eddig... hidd el, ebben az esetben is nagyon hirtelen lesz mindenki amnéziás ha úgy alakul, a '90-es évek közepén, amikor elszaladtak a kedvezményes OTP lakáskölcsön kamatai az alapkamattal, akkor is rengetegen szívták meg, csak nem volt ilyen marketingje a dolognak, majd nem kellett rá pár év, és kezdődött a rally megint.

Kitalálják a (mittudomén) szilíciumalapú lakáshitelt, aztán megint boldog-boldogtalan kéri és kapja majd a lóvét.

(#4683) concret_hp válasza DeFranco (#4682) üzenetére


concret_hp
addikt

az oké, hoyg az emberek vennének fel hitelet ha adnának nekik, de jelenleg nem úgy megy, hogy bemondásra odaadják a lakás árának a 95%át :U és a következő pár évben sem hiszem, hogy így lesz, az évtized végére talán felpörög a piac, de addig még van pár nap :)

vagy fullba vagy sehogy :D

(#4684) attiati válasza concret_hp (#4681) üzenetére


attiati
veterán

Ha lenne egy olyan érzés, akkor azért az áremelkedési várakozások átterelhetnék a pénzt betétből, értékpapírból lakásba. De amíg mindenki a másikra vár és a hitelesek túlkínálatát szívja fel a piac, addig nem.

Megindulhatna egy nettó hitelkihelyezés (szerintem igény is lenne rá, és a bankszektor is képes lenne 110%-os hitel/betét mutatóról növekedni). De most nettó hiteltörlesztő a lakosság.

El tudok képzelni egy olyan forgatókönyvet, hogy átmenetileg megpattanjanak a lakásárak (alacsony bázisról megugrana a gdp a korábbi évek elhalasztott fogyasztása/ beruházása miatt + kedvező külső környezet), de a tartóssága kérdéses (ország potenciális kibocsátási szintje, migrációs adatok... stb miatt + újabb 4 év külföldi tőkeellenesség biztosnak tűnik)

(#4685) _BM_ válasza DeFranco (#4682) üzenetére


_BM_
senior tag

"Kitalálják a (mittudomén) szilíciumalapú lakáshitelt..."

Pontosan! Nem azzal kell foglalkozni, hogy mi fogja meglódítani a piacot, hanem azzal, hogy mikor fog bekövetkezni. Nyilván, minél tovább tart a pangás (immár 10 éve), annál közelebb a boom. 1999-ben sem volt prognosztizálható a 2000-es, majd a 2003-as megugrás. Megugrott, oszt jónapot, utólag persze frankón meg tudjuk magyarázni. A 2000-es ugrás annak volt köszönhető, hogy 5 (20%-os inflációval terhelt) éven át egy fillért sem emelkedtek az árak.

[ Szerkesztve ]

(#4686) _BM_ válasza attiati (#4678) üzenetére


_BM_
senior tag

"Még mindig nem látom, hogy beindult volna a lakáspiac"

Fusd át az index fórum társasházas topikjait. Szinte mindegyikben megjelentek a lakást keresek jellegű beírások az elmúlt hónapban. Vagy az albérletet keresők.

(#4687) attiati válasza _BM_ (#4686) üzenetére


attiati
veterán

Látom, hogy az árak nem akarnak lejjebb menni és makacsak az eladók. (és azt is látom, hogy a környező országokhoz képest nagyon olcsó a bp-i lakáspiac)
Boom is elképzelhető. De hol lesz a fundamentális alapja? :)

(#4688) concret_hp válasza _BM_ (#4685) üzenetére


concret_hp
addikt

hát én úgy emlékszem 7-8 éve azért volt pörgés rendesen :U

vagy fullba vagy sehogy :D

(#4689) _BM_ válasza concret_hp (#4688) üzenetére


_BM_
senior tag

De akkor már nem emelkedtek az árak. De mindegy, nem kell naptári pontossággal behatárolni az időt. 98 és 2003 között volt a boom, de lehet, hogy 2005-ig, tökmindegy. Több hullámban történt mindez. És azért fognak megugrani az árak (persze csak szelektíven), mert olyan soha nem lesz, hogy egy jól kereső juppi fél éves keresetéből lakást vegyen a Corvin-negyedben, miközben Nyugaton 10 év szükséges hozzá.

[ Szerkesztve ]

(#4690) concret_hp válasza _BM_ (#4689) üzenetére


concret_hp
addikt

de az, hogy pörög a piac, meg emelkednek az árak azért nem egy és ugyanaz, még ha van is korreláció :)
egyébként én is kezdem úgy csoportosítani az eszközeimet, hogy durvább minuszok árán mozgósítható legyen, ha úgy alakul.

vagy fullba vagy sehogy :D

(#4691) lajafix válasza _BM_ (#4685) üzenetére


lajafix
addikt

"1999-ben sem volt prognosztizálható a 2000-es, majd a 2003-as megugrás." nekem rémlik hogy akkortól lehetett ingatlan hitelt kapni és a 1973-77 közötti nagy létszámú nemzedék akkor vett magának lakást, azok még itthon képzelték el a jövőt. Ja igen akkor mintha még jövőkép is volt valamennyi.

Rock'n Roll

(#4692) _BM_ válasza lajafix (#4691) üzenetére


_BM_
senior tag

Igen, ezernyi ok volt rá, de a legfontosabb az akkori 5 áremelkedés-mentes év, ami megelőzte a drágulást.

(#4693) axioma válasza _BM_ (#4692) üzenetére


axioma
Topikgazda

???
En 98-ban vettem egy lakast 3,3M-ert, amit 2004-ben eladtam 9,8M-ert. Hol volt ott 2000 korul 5 aremelkedes-mentes ev, azt nem tudom.
Ja, es 98-ban ev elejen me'g ilyen lakasokat a 1.5M - 3M kozott kategoriaban hirdettek... szoval mar 98-ban is elindult, szerencsemre csak nagyon kicsit, mi mar benne voltunk mikor megugrott, de hogy az nem a 2003-as evben volt konkretan, az biztos.

[ Szerkesztve ]

(#4694) lajafix válasza _BM_ (#4692) üzenetére


lajafix
addikt

Az áremelkedésmentességnek okai vannak. Legfőbb oka, hogy nincs pénz és igény azaz kereslet. Na ez nem lesz itt még jó darabig, ahogy hitel sem. (az állam ugyan mesterségesen megpörgetheti a lakáshitelezést állami bankokon keresztül, max lesz újabb állami bankmentés.)

Rock'n Roll

(#4695) biker válasza axioma (#4693) üzenetére


biker
nagyúr

biztos nem felejtettél ki semmit ebből az emelkedésből? mert elég extrémnek tűnik!

pl nyaralót vettél de házzá lett nyilvánítva és téliesítve, vagy külterület volt de belterület lett, vagy akármi?
vagy önkormányzati kiárusításon megvetted és piaci áron eladtad?

Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |

(#4696) DeFranco válasza biker (#4695) üzenetére


DeFranco
nagyúr

Magyarázza ezt valamennyire a két időpont közötti 55%-os infláció is. Emellett évi 10% körüli inflációnál megnő a kedv az ingatlanvásárlásra is.

(#4697) axioma válasza biker (#4695) üzenetére


axioma
Topikgazda

Egy bekasmegyeri atlagos 50nm-es (kb.) 1+2fel lakas volt, Zemplen Gyozo utcaban, igaz hogy nem szovetkezeti hanem kivalt abbol es tarsashazkent mukodott, de ez vetelkor es eladaskor is szamitott az arban. Az egyetlen plusz, hogy otthagytunk egy olyan terelvalaszto polcot, amit 300e-ert csinaltattunk, de nyilvan az arban ennek max. a felet tudtuk ervenyesiteni; ellenben ugy adtuk el az ev vegen, hogy a banki meg minden egyebbel egyutt, de marc. vegeig bentlakassal (egy hotar. kalyhaval futott garazs-irodaba mentunk, es akkor kezdtunk epitkezni, ok meg felujitas utan akartak ugyis bekoltozni es igy nem fizettek a teli magas rezsit), tehat a ketto hatas szerintem kb. kiuti egymast (50e koruli alberlet-arak azert voltak). Jo, me'g egy dolog tortent, az ablakcsere, amit az en ltp-mbol egyenlitettek ki, de az se volt csak valami kamatostul 3-400e.
Szoval ez annak a 6 evnek az aremelkedese volt, az ilyen egyen lakasoknal bizony ez a 3-as szorzo siman kijott.

Szerk. megneztem, most ugyanez a lakastipus ugyanott meghirdetve van 8,7 ill 8,8M-ert... mi 9.9-ert hirdettuk, es 9.8 lett a vege a modositok utan.

[ Szerkesztve ]

(#4698) _BM_ válasza axioma (#4693) üzenetére


_BM_
senior tag

94 és 99 között nem volt áremelkedés

(#4699) _BM_ válasza axioma (#4697) üzenetére


_BM_
senior tag

Na körülbelül így nézett ki az árak alakulása budai panelnél:

1990: 1,0 milla
1991: 1,5 m
1992: 1,8 m
1993: 2,0 m
1994: 2,3 m
1995: 2,5 m
1996: 2,5 m
1997: 2,5 m
1998: 2,5 m

1999-2000: 4,0 m (gyakorlatilag megduplázódott egy év leforgása alatt)
Majd 2000 és 2005 között felkúszott 10 millióra

És 2005 óta, 9 éve változatlan.

[ Szerkesztve ]

(#4700) biker válasza axioma (#4697) üzenetére


biker
nagyúr

tehát te mint bentlakó megvetted 3,3M-ért az ingatlan kezelőtől, legyen az tanácsi, szövetkezeti, ikv vagy bármi, ami vételár a bentlakóknak a piaci ár fele volt kb, és azt adtad el 9,8M-ért? mert akkor amikor megvetted ezek szerint a lakás vételára kb 5-6M közt lehetett

Ugyanígy voltunk csak szegeden, anyósék megvették 1M Ft-ért a 2M-t érő lakást 1995-ben, és eladták 4,5M-ért 2002-ben
csak így máris reálisabb a leírásod

Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.