Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#4901) Kobe válasza amargo (#4900) üzenetére


Kobe
veterán

az egyéni mérésből is van több fajta....a legszarabb pl a techem féle radiátorra felszerelt változat, ami gyakorlatilag már attól is elkezd pörögni ha rásüt a nap, vagy függönyt mosol és párásan felrakod radiátor elé.
de vannak hasonlóan fantasztikus megoldások még, nálunk pl most olyan van, hogy a digitális mérő a lakáson kívüli ki-bemenő csövekre van rákötve - illetve egy mérő, 1-1 dióda bevezetve a ki-bemenő csőbe, és méri a kettő közti hőmérséklet különbséget. Az elvvel nincs semmi gond, működhetne, csak éppen ugyanúgy csutkára pörög, ha a a lakásokban a radiátorok le vannak zárva, mivel a lakáson kívűli csövekig, ahol a mérő mér, ugyanúgy eljut a forró víz. Elvileg ez ugye úgy kéne működjön, hogy ha pl a be - kimenő csövek hőmérséklete közel azonos (nincs leadott hőmennyiség a lakásban), akkor zérót mér, a gyakorlatban mégsem így van, így csak plusz pain in the ass ha takarékoskodni akarsz nem csak a lakásban kell csavargatni hanem a kinti szekrényben is....
De nekem nagy kedvencem ezek a termosztátos szabályzók a radiátoron, gyakorlatilag a termosztátnak köszönhetően a radiátor (10x légtelenítés után is) csak a harmadáig melegszik fel, az alsó 2/3-ada tök hideg marad. Ez persze "véletlenl" pont azokban a házakban fordul elő gyakran ahol pl radiátorra szerelt mérővel oldották meg a dolgot.....

[ Szerkesztve ]

(#4902) _BM_ válasza Kobe (#4901) üzenetére


_BM_
senior tag

"a termosztátnak köszönhetően a radiátor (10x légtelenítés után is) csak a harmadáig melegszik fel, az alsó 2/3-ada tök hideg marad."

Ó, hát ez nem probléma. Ez azért van, mert a szoba hőmérséklete elérte a termoszeleppel beállított értéket. Ha például 3-asra van beállítva a szelep, ami jellemzően megfelel 22 foknak, akkor a langyos radiátor azt jelenti, hogy pontosan 22 fok van a lakásban. Ha teljesen felcsavarod a szelepet (típustól függően 5-re vagy 6-ra), és mégis jéghideg a radiátor, akkor az azt jelenti, hogy bőven meghaladja a szoba hőmérséklete a 26 fokot. A termoszelepes szabályozás bevezetése óta gyakori panasz, hogy hideg a radiátor. Az évszázadok során hozzászokott az ember, hogy akkor van fűtés, ha forró a radiátor.

[ Szerkesztve ]

(#4903) concret_hp válasza Kobe (#4901) üzenetére


concret_hp
addikt

nem teljesen értem amit írtál, hogy hogy mér, de mind1, nálam (új építésű) úgy van, hogy alapból mindig kell kint is állítgatni, ha jelentősen változik a kinti hőmérséklet (2 napon át mondjuk nem süt a nap, hanem ilyen ködös fos van pl), mert ha csak simán letekerném a radiátort akkor meg lehetne halni olyan meleg lenne :D
most "télen" kb. heti 1-2x kellett állítani (összesen 4 radiátor van a lakásban, abból 2 az konstans letekerve volt)

vagy fullba vagy sehogy :D

(#4904) Kobe válasza concret_hp (#4903) üzenetére


Kobe
veterán

Szinten ujepitesu, legalabbis 5-6 eves haz. A lakason kivul a vizora szekrenyekben ki-bemeno csovek koze van rakva egy digitalis mero, a 2 elektrodaval, meg egy pillangoszelep - csak teljesen ki vagy be lehet kapcsolni vele kint a futest, szabalyozni nem. Azt bent a radiatoronkent a termosztatos tekerovel.
A kinti mero a be es kimeno csovek kozotti homersekletkulonbseget meri az atfolyo viznel, de szerintem szimplan szarul van beallitva. A lakasban nincsenek nyilt futescsovek, minden a falakban fut, igy meg az sem nagyon jatszik mint panelnal a szorzokkal, hogy a futescsovek altal leadott hoert kell fizetni vmennyit.
Az en tapasztalatom szerint a csovek magukban a vastag falak miatt kb max 15%-20% at kepesek leadni a homennyisegnek, mondjuk amikor csucsra van jaratva a leghidegebb napokon uis max 25%. Ez az az allapot amikor a radiatorok le vannak kapcsolva, de a kinti szekrenyben fel van nyomva. Tehat en arra szamitanek, hogy ilyen esetben kb a szamlalo a szokasos sebesseg (amikor tenyleg ki van nyitva a radiator es van aktiv futes) kb 0.15-0.2 szeresevel porog, de ennel tenylegesen jobban.
Persze nem vagyok szakerto, de empiria alapjan eddig mindig tobbet porgott uresjaratban. Az atlagfogyassztassal elegge kepbe vagyok, nem nehez mert kurvakeveset vagyunk otthon (napi 2 ora kb + az ejcaka), tehat az egy eleg konstans fogyasztast ad.

[ Szerkesztve ]

(#4905) Goose-T válasza Kobe (#4904) üzenetére


Goose-T
veterán

Ezt a radiátorra rakott tekerős f*szságot sosem értettem. Én egy hat éve átadott házban lakom, és ott van egy hőmennyiségmérő, amit te is említesz, meg egy termosztát a falon, ami a főszelepet kapcsolgatja. A falfűtés meg egyrészt gazdaságos, másrészt nagyon sokba kerülni újra felfűteni a lakást, ha kihűlnének teljesen a falak is.

Rockbandám: https://fb.me/scharlotterhodes *** Gitárelektronikai műhelyem: https://www.fb.me/goosetgitar

(#4906) concret_hp válasza Kobe (#4904) üzenetére


concret_hp
addikt

nálunk szabályozható kint is, és van utána egy mérő cucc, ami méri, hoyg mennyi folyik át (nem tudoma hőmérséklete si bele van-e kalkulálva).
ha csak on-off állás van, az valóban nem túl értelmes :(

vagy fullba vagy sehogy :D

(#4907) axioma


axioma
Topikgazda

Az egyedi meres nem egyenlo koltsegosztas. A vita az utobbirol volt, az elobbi, a lakasba be-ki ponton meres az legalabb meres, legfeljebb nem elszamolasra alkalmas pontossagu, ha elzarva is pozitivat mer. Ja es ami fontos, hogy nem a lakokozosseg tobbi tagjara teszi az esetleges trukkozesi kulonbozet kifizeteset; illetve sokszor mint az emlitett esetekben is ujepitesu, mar a lakasok kozotti hoszig. igenyevel epult th-akban jellemzo, igy falon keresztul se lehet kalozkodni.

(#4908) föccer


föccer
nagyúr

Nincs közületek ingatlan értékbecsléssel foglalkozó egyén? Ha igen, az írjon már rám privátban legyen szíves.

Köszi :R

üdv, föccer

Építésztechnikus. Építőmérnök.

(#4909) Winne


Winne
nagyúr

Üdv!

A kérdésem elsőre az lenne, hogy ha van az embernek egy lakásnyi pénze és mellette van hol laknia, akkor érdemes lakást venni belőle csak azért, hogy azt kiadja? Nyilván sok külső tényező van, családi házban lakom amúgy is, nem tudom egy lakás fenntartása milyen költségekkel jár, mit lehet ezekből ráterhelni az albérlőre és mit nem és így tovább. Ha valakinek lenne ezzel kapcsolatban valami okos 5lete vagy észrevétele azt szívesen venném. :)

Az ízlésem a lehető legegyszerűbb. Mindenből beérem a legjobbal...

(#4910) kraftxld válasza Winne (#4909) üzenetére


kraftxld
nagyúr

[link]
Elöregedő lakosság, csökkenő lakóingatlan igény mellett én tuti nem raknám be a pénzem egy ilyen nem túl likvid befektetésbe.
Ráadásul még a saját idődből is bőven kell rá áldozni.

| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'

(#4911) Winne válasza kraftxld (#4910) üzenetére


Winne
nagyúr

Ezt reggel átfutom a munkában, köszi. Te most mibe tennéd akkor a pénzed? A bankban "forintban" tartva sem túl nagy biznisz. :)

Az ízlésem a lehető legegyszerűbb. Mindenből beérem a legjobbal...

(#4912) kraftxld válasza Winne (#4911) üzenetére


kraftxld
nagyúr

Nekem most két felé van osztva, egy része itt a világ végén, a helyi dollárra ad a számla 3.8% -kamatadót havi kamatozásra ha tolok a számlára pénzt és nincs kivétel róla. Ez elég jó itteni viszonylatban, majd ha elér egy bizonyos összeget a megtakarítás akkor lehet átdobom valami kötvénybe / részvénybe.
Meg van egy másik "játszós" összeg az Erste netbrókerben, azon most elég jól fogtam a Tesla részvényen (bár lehetett volna sokkal jobb is, de kezdő részvényes vagyok, nem telhetetlen :) ) meg visszaváltottam minden eurót forintba mert már az utca népének is írták a cikkek, hogy jaj menni kell eurót venni, és valami tőkevédett Ft alapba toltam be addig amíg nem találok egy másik részvényt amin foghatok 5-10%-ot ilyen fél éves időtartamban.

[ Szerkesztve ]

| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'

(#4913) föccer válasza Winne (#4909) üzenetére


föccer
nagyúr

Nem. Csak a nyűg, a bosszankodás és baj van vele. Kevés pénzt termel, leamortizálják a lakást, meglopnak és nem fizetnek ki. Nem ajánlom.

üdv, föccer

Építésztechnikus. Építőmérnök.

(#4914) DeFranco válasza kraftxld (#4912) üzenetére


DeFranco
nagyúr

jól csinálod :K

(#4915) concret_hp válasza föccer (#4913) üzenetére


concret_hp
addikt

ezen azért segít, hogy csak olyannak adod ki, aki eléggé megbízhatónak tűnik nem? (nyilván azzal is lehet koppanni, de mondandóm lényege, hoyg nem az 1. embernek aki lerakja a foglalót és aláírja a papírt)

vagy fullba vagy sehogy :D

(#4916) Winne válasza kraftxld (#4912) üzenetére


Winne
nagyúr

Na igen, ez jól hangzik, de előbbi nálam nem játszik, mert egyrészt tartok kicsit ettől a kinti dologtól, amiért nem látok bele, másrészt minden váltáson bukok gondolom és nem tudom mikor fog kelleni az összeg. Itthon nekem is hasonló megtakarítási számlán van a pénzem egy része, a másik meg államkötvényben, de egyik sem termel már szinte semmit, max az infláció értékét hajtja ki.. :F

@(#4913) föccer: köszi, ettől féltem én is. :R

Az ízlésem a lehető legegyszerűbb. Mindenből beérem a legjobbal...

(#4917) axioma válasza Winne (#4916) üzenetére


axioma
Topikgazda

Hat en nagyobb osszeget biztos reszben euroba raknek, a termekeket ha nem is euroban, de igen nagy reszben eurotol fuggo aron veszed... abban az ertelemben ertektarto, hogy kesobb hasonlo joszagokat tudsz venni belole, barmerre mozog a forint (es igy a fizetesed vasarloereje).
Lakasban meg erteknovekedes miatt szerintem kb. csak annak erte meg, aki 98-ig vett es eladta 2005-2008 korul, az nyert egy 200% hasznot csak ezen. De gyanitom most kozeptavon is hiaba vannak 2008-hoz kepest alacsonyan az arak, nem fognak erdemben emelkedni, en szinten az egyre kevesebb lakoingatlan szukseges tendenciat gondolnam. Plane nem hiszem hogy nagyon megerne dragan fenntarthatot (sok alapdij es/vagy draga futes) venni, mert azok fognak eloszor kiurulni, sot szerintem valamennyi epites is lesz, azok is a regiektol viszik a kuncsaftot.

[ Szerkesztve ]

(#4918) _BM_ válasza Winne (#4909) üzenetére


_BM_
senior tag

"ha van az embernek egy lakásnyi pénze"

Alapvető feltétele a lakáskiadásnak, hogy 'handy man' legyen a tulaj, azaz meg tudjon csinálni szinte minden javítást és felújítást. És még akkor sem buli. Annyi szól mellette, hogy most padlón vannak az árak, így árnövekedésre van kilátás, de csak a jó helyeken. A "jó hely" kiválasztásához viszont tapasztalatra van szükség. Lehet "jó hely" a Vár (juppiknak), lehet jó hely Kőbánya a hamarosan bővülő Bosch közelében vagy a 4-6-os villamos vonala, tehát nincs egységes meghatározás.

[ Szerkesztve ]

(#4919) föccer válasza concret_hp (#4915) üzenetére


föccer
nagyúr

Olyan nincs, aki megbízható. :)

üdv, föccer

Építésztechnikus. Építőmérnök.

(#4920) Winne válasza axioma (#4917) üzenetére


Winne
nagyúr

Nem kell itt akkora összegben gondolkodni nálam, csak most úgy néz ki, hogy amit összerakosgattam/összerakosgatom lakásra nem lesz szükséges, mert lesz hova menni, ezért kezdtem el gondolkodni a lehetőségeimen. :)

@(#4918) _BM_: nem Pesten venném, de értem mire gondolsz. :)

Az ízlésem a lehető legegyszerűbb. Mindenből beérem a legjobbal...

(#4921) albiosz


albiosz
őstag

Sziasztok!
Kicsit változott a helyzet, 6,5 - 7M körül nem találunk olyan lakást, ahová örömmel költöznénk. Ezért a kedvező hitelfeltételek miatt bevállalnánk 4M hitelt. Tehát kb. Van 10 lakásra. A fő kérdés, hogy szerintetek melyik az előnyösebb későbbi eladás szempontjából:
1. Felújított, újszerű lakás Újpesten, metrótól max 10 percre gyalog.
2. Régebbi lakás központibb helyen. Pl.: 6,7,13 ker.

Köszönöm a véleményeket!

(#4922) axioma válasza albiosz (#4921) üzenetére


axioma
Topikgazda

Hosszu tavra, vagy atmenetileg gondoljatok?
Ha hosszu tavra, akkor anyagiak szempontjabol elsosorban a kovetkezo 10-20 ev koltsegeit figyelnem, nem a jelenlegit. Egyreszt rezsi, masreszt felujitasi igeny. Nekem az elso az, hogy van-e vagy lesz-e (lehet-e(!)) szigetelni, mert a rezsicsokkentesi humbuk lefutasa utan ez alapkerdes lesz. Amennyiben gazfutes, milyen a kemeny es a kazan korszerusegben (szerintem egyre valoszinubb, hogy a regieket ki fogjak nyirni ahogy autokbol is a ketutemueket is 10 eve vagy hogy, bar ez nehezebben ellenorizheto de mar elkezdtek a kotelezo 10 evenkenti felulvizsgalattal, a szuleimet most riogatjak azzal, hogy a 40 ev utan cserelt, 2-3 eve felrakott vizmelegitot ki kell dobniuk).
A kornyek viszont szerintem te kene tudd, hogy mennyire szamit... vagy hogy mi szamit belole. Es hogy a kornyek szamit, vagy a kozlekedes. Ha utobbi, akkor ha most bkv-val szamolsz, mi lesz ha lesz auto, es inkabb gond lesz a belvaros, meg ilyenek.

[ Szerkesztve ]

(#4923) albiosz válasza axioma (#4922) üzenetére


albiosz
őstag

Köszönöm a véleményt!
6-7 évre tervezünk kb., amíg kifut a hitel. Utána viszont,ha lesz 1-2 gyerek, akkor nagyobbat keresnénk. Éppen ezért fontos szempont, hogy melyik tartja jobban az árát. Nem utolsó persze a fenntartási költség sem, sőt...
Mindenképp központi hely kéne vagy külső kerületekben metró mentén, nekünk is jobb és eladhatóbb is szerintem. Autó most épp nincs, ga lesz, akkor is csak havi 1-2 nagyobb, városon kívüli túrára használnánk.

(#4924) axioma válasza albiosz (#4923) üzenetére


axioma
Topikgazda

Hat akkor szerintem ennyi idore inkabb a sajat preferenciatok szerint dontsetek. Autot a parkolasi gondok miatt mondtam (bar talan adnak engedelyt ha ott laksz, hely attol meg nem feltetlen lesz hozza).
Az a'rtarta'sban meg szerintem hasonlo meretu es aru lakasok kozott nagy kulonbseg nem lesz, de tevedhetek. Amig ti hasonlo lehetosegeknek latjatok, masok is annak fogjak, egyenletes lesz a kereslet, szerintem. Nyilvan ha az egyik kornyeken a lakasodtol fuggetlenul valami valtozas torteni, akkor az mas kerdes, de azt nehez elore josolni, hogy melyik eshet ebbe bele es melyik iranyban.
Aztan nem vagyok am ingatlanos, csak jozan paraszti esszel es a jovobeli varakozasaim alapjan mondom amit mondok.

(#4925) Vesztor87


Vesztor87
senior tag

Beszéltem Szegeden egy ingatlanossal, azt mondta elfogadja az eladó hogy 5% foglalót adjunk, és megvárja az LTP-t és a lakáshitelt:) Kíváncsi leszek hogy mi lesz, azt mondta az ingatlanos (ill. írta mailban) hogy az 5,5M ft-os árból nem sokat, max 1-200e ft-ot enged... hát az is valami. Van tippetek hogy érdemes alkudni? Erősen felújítandó a lakás, de panel programos, új ablakos. :C

(#4926) _BM_ válasza Vesztor87 (#4925) üzenetére


_BM_
senior tag

Úgy kell alkudni, hogy ennyi pénzt tudsz összeszedni, többet nem.
Bemondod a 4,8-at, aztán vagy bejön vagy nem. Ha nem jön be, még mindig léphetsz, hogy sikerült szerezned további 2-300 ezret. Nincs 5,5-ös ajánlata az eladónak, különben nem foglalkozna veled. Lehet, hogy 4,8-ra sem lenne.

[ Szerkesztve ]

(#4927) Vesztor87 válasza _BM_ (#4926) üzenetére


Vesztor87
senior tag

Az a fura hogy ugyanilyen elrendezésűt nem találtam sehol máshol... :D Egyedi panel márpedig nincs:)

(#4928) attiati


attiati
veterán

ez a lakás jó környezetben van, de minek építenek hozzá ennyi teraszt:

(#4929) concret_hp válasza attiati (#4928) üzenetére


concret_hp
addikt

hát ez így baszott drága :D

vagy fullba vagy sehogy :D

(#4930) attiati válasza concret_hp (#4929) üzenetére


attiati
veterán

nagyon az, de ott madárcsiripelésre lehet ébredni :)

[link]

45nm és belső két szint? építészeti "remekmű"

"Az ingatlan egy 22nm-es terasszal rendelkezik, ahonnan szép városi panoráma nyílik. "
jah, egy baromi forgalmas útra és a nyugati pályaudvarra ;]

[ Szerkesztve ]

(#4931) _BM_ válasza attiati (#4928) üzenetére


_BM_
senior tag

Látom, megint találtál egy tetőtérit :DDD
Szép lakás egyébként, de túl sok az ablak. Tárolásra nincs hely.

(#4932) concret_hp válasza _BM_ (#4931) üzenetére


concret_hp
addikt

dehogynem, ott a terasz :C

előző hsz: miért az nem városi kilátás akkor? :D

[ Szerkesztve ]

vagy fullba vagy sehogy :D

(#4933) Goose-T válasza attiati (#4928) üzenetére


Goose-T
veterán

Hát ezt oltári nagy látószöggel fotózták, mert a 39 négyzetméterével csak egy kis picsányi garzon, a teraszon meg nem lehet lakni. Legénylakásnak jó, én is laktam 37 négyzetméteren egyedül.

Rockbandám: https://fb.me/scharlotterhodes *** Gitárelektronikai műhelyem: https://www.fb.me/goosetgitar

(#4934) kraftxld válasza _BM_ (#4926) üzenetére


kraftxld
nagyúr

Én kiraktam kp-ben az asztalra 10% foglalót aztán úgy alkudtam, hogy itt a pénz ha adja ennyiért meg annyiért :)

| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'

(#4935) DeFranco válasza Goose-T (#4933) üzenetére


DeFranco
nagyúr

hát... azért 39 m2 az garzonnak éppen nem picsányi... mi 27 m2-en is éltünk ketten, és elvoltunk. na az viszont tényleg *csányi, még garzonnak is

másfél szobának viszont tényleg *csányi.

(#4936) attiati


attiati
veterán

[link]

42nm2-es lakásból kinézni a 88nm2-es teraszra :) Okos tervezés, és aki megvette... 19,4 millió forint és árul alul címkével hirdeti....

viszont találtam egy nagyon jó konyhamegoldást
[link]
[link]

Tökéletes, ha akarom, leválasztom (akár csak egy elhúzható műanyag ajtóval), ha akarom meghagyom amerikai konyhásnak. És van ablaka is. Ráadásul külön wc van, és a fürdőnek és a lakás összes helyiségének is van ablaka. Alig látni ilyen lakást. Legfelső emeleti, egyenes tetejű, belső udvarra néz. Szinte tökéletes a lakás, csak nincs erkélye. Na meg az ára :)

De legalább már rájöttem, hogy hogy kell jól keresni tetőtéri lakásokra, ha már egyszer az ing.com keresője nem eléggé testreszabható.

[ Szerkesztve ]

(#4937) concret_hp válasza attiati (#4936) üzenetére


concret_hp
addikt

+ 2.8 milláért meg kell venni hozzá a teremgarázs helyet :C

a 2x akkora a terasz mint a lakás az már tényleg érdekes kivitelezés :U befüvesíted vagy mi? :D mondjuk ahogy 1ik ismerős mondja, tipikus "Pimpelős cucc" :D

mert még ha az van, hogy van egy 100m2 lakás és ahhoz hozzácsapnak egy 80m2 tetőteraszt, azt mondom jól van :D egyébként azt nme lehet megtrükközni, hogy beépíted? :D vagy ráépítesz legalább egy fedhető jakuzzit, azt statikailag kibírja pl? :D

és hogy kell tetőrérre keresni, elárulod? :) (te mióta keresel amúgy tetőtéri lakást? :) )

[ Szerkesztve ]

vagy fullba vagy sehogy :D

(#4938) attiati válasza concret_hp (#4937) üzenetére


attiati
veterán

Lehet menni havat takarítani a 100nm2-es terasztra.
Gondolom lehet valamennyi átalakítást végezni földhivatali, polgármesteri hivatali engedéllyel.

Kb 1,5 évvel ezelőtt kezdtem el nézelődni. De még egy olyan lakást se láttam (hirdetés alapján sem; pláne ha elmennék személyesen megnézni), ami megfelelne a lokáció + épület műszaki kivitelezése + belső elrendezés + tájolás feltételeimnek (és persze a legszűkebb keresztmetszet a legfelső emelet).

csak a leggyakoribb ütközések:
1. ha tetőtér/ legfelső emelet, akkor nincs erkély/terasz (60-70%-ban)
2. ha új épület, akkor amerikai konyhás (90%-ban) és nem is lehet leválasztani a konyhát
3. egyben van a fürdő+wc
4. jó közlekedés mellett zajos

Nagyon sok ingatlanossal beszéltem, akik ezer éve a szakmában vannak és felajánlották, hogy mondjam bátran, ők tudnak segíteni. Aztán mikor elmondtam (a szerintem teljesen elvárható feltételeimet), akkor azt mondták, hogy jaaa, hát mindenki ilyenről álmodik, baromi nehéz lesz. Akkor miért nem ilyeneket terveznek a fejlesztők?

Helyette vannak ezek a pazarló lakásméretű teraszos megoldások.
Pl a most épített Nanette Harmony lakóparkban, aminek a fejlesztője elvileg profi és minőségi és az É-i fekvésű lakásokhoz épít lakásméretű teraszokat.
Már az egész telekre úgy építették rá az épületet, hogy rengeteg É-i fekvésű lakást lett.
Vagy sikerül olyan wc-ket csinálni, ami a fürdőből nyílik. Ha már foglalja a fal az alapterületet, akkor miért nem tervezi teljesen külön nyílóra.... ésatöbbi.

[ Szerkesztve ]

(#4939) Kobe válasza attiati (#4936) üzenetére


Kobe
veterán

ezt a házat ismerem (itt van kb 40 méterre tőlünk). Azért ilyen túlárazott, mert a többi lakásnak jó a kialakítása, tágasak, gyönyörű szökőkutas belsőkertje van, stb, tehát azoknál van mire elkérni az árat. A tetőtériből ez kb a legszarabb - a többi az gerendatetővel felszerelt, növényekkel felfuttatott fedett terasz, tujákkal kirakva, kb mint egy kert. Nyílván a tulaj, ha megnézi a házban a többi lakást menyniért árulják, nem megy alább az átlagnál, kérdés persze hogy ez pont nem ér annyit, de amúgy az épület az kiváló

[ Szerkesztve ]

(#4940) albiosz


albiosz
őstag

[link]
Ez szerintetek mennyire éri meg az árát?

(#4941) concret_hp válasza Kobe (#4939) üzenetére


concret_hp
addikt

de attól, hogy ha az épületben az összes lakás jó kialakítású, csak az enyém sz@r, nekem nem olyna jó :D
bár nyilván van aki ilyet keres :)

vagy fullba vagy sehogy :D

(#4942) Kobe válasza concret_hp (#4941) üzenetére


Kobe
veterán

A tulaj elhitte, hogy ha a hazban a tobbi lakas is 20ert megy, az ove is er annyit.....majd ha 5 evig hirdetget ilyen aron, valoszinuleg rajon mennyit is er valojaban

(#4943) _BM_ válasza albiosz (#4940) üzenetére


_BM_
senior tag

Szerintem megéri.

(#4944) Apollo17hu


Apollo17hu
őstag

Miért ennyi?

(#4945) albiosz válasza _BM_ (#4943) üzenetére


albiosz
őstag

Köszi a véleményt! Szerintem is. A mellette lévő két lépcsőházban találtam még 1-1 lakást, mindkettő drágább volt, az egyik sokkal, igaz ez méginkább felújított (bár szerintem kis ízlésficam akad), a másik rosszabb állapotú és mégis drágább.

(#4944) Apollo17hu: önkormányzati.

[ Szerkesztve ]

(#4946) Apollo17hu válasza albiosz (#4945) üzenetére


Apollo17hu
őstag

Miben hátrány, ha önkormányzati? És honnan jöttél rá?

(#4947) Kobe válasza Apollo17hu (#4946) üzenetére


Kobe
veterán

itt csak egy tartós bérleti szerződést veszel, nem lakást. Ez csak az előző tulaj lelépti díja, neked utána szerződnöd kell albérleti viszonyban az önkormányzattal - jellemzően 5-10-20 évre

(#4948) concret_hp válasza albiosz (#4945) üzenetére


concret_hp
addikt

engem ettől az önkormányzati lakás eladás témától szétb@sz az ideg mindig, ha látom.

vagy fullba vagy sehogy :D

(#4949) albiosz válasza Apollo17hu (#4946) üzenetére


albiosz
őstag

Annyira nem vagyok én sem képben. Fizetsz az önkormányzatnak havonta bérleti díjat (nem túl sokat azért), később elővásárlási jogod lesz a lakásra, ha el akarja adni az önkormányzat. Már ha el akarja. Nagyjából ennyi a lényeg.

Fél éve keresgélek lakást. Ennyiért nincs ilyen állapotú lakás. Meg a leírásban is szerepel, hogy önkormányzati csere is játszik.

(#4948) concret_hp: ne is mondd! ingatlan.com-on vannak hirdetésfigyelőim, de valamiért a figyelésnél nem lehet kerülendő kifejezést megadni, csak sima keresésnél. Amikor megnyitom és az első kép biztató, akkor a leírásban mindig ott a bűvös szó. :D

[ Szerkesztve ]

(#4950) Apollo17hu


Apollo17hu
őstag

Köszönöm a felvilágosítást mindkettőtöknek. Azt viszont nem értem, miért nincsenek az ilyen hirdetések külön kategóriában. Az oké, hogy egy félmondatban utal önkoris cserére, de ebből szerintem még nem következik, hogy nem az övé a lakás. Jó, az árból lehet következtetni, azért is tettem fel a kérdést.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.