Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#5501) concret_hp válasza Vesztor87 (#5494) üzenetére


concret_hp
addikt

nemtom amúgy mi ez a hatalmas örömködés, ahogy olvastam a forintosítás témával se nagyon lesznek bentebb sokan.

ill. ami vmi új törvény lesz h jövedelem X%ig lehet a törlesztő, meg az ingatlan max Y%ig lehet hitelezni, az mikortól lép életbe? akkor majd lesz pangás megint :C

vagy fullba vagy sehogy :D

(#5502) _BM_


_BM_
senior tag

8 nm-es szoba kiadó 40 ezerért.

[link]

Ez tartalmazza a lakbér a REZSITa KÖZÖS KÖLTSÉGET és a NETET a közös TISZTITÓSZEREKET Pl: domestos, öblitő,

Tehát az új szobatársnak kell takarítania az egész lakást.

IDEÁLIS HA VAN KISKUTYÁD (nekünk van egy)

Tehát a másik kutyáját is le kell vinni sétáltatni.

Úgy pofán tudnám b*szni az ilyen parasztokat, akik kibérelnek 50-ért egy lakást, és 40-ért továbbadnák az egyik lukat belőle.

(#5503) malinea válasza _BM_ (#5497) üzenetére


malinea
újonc

Nem adnál érte 5 milliónál többet?
Akkor nem is fogsz venni (már ha akarnál).

Ilyen panelok olyan 8 körül vannak mindenhol meghirdetve.

Tavaly az enyémet, ami 36 nm, vettem 6,3-ért.

(#5504) Vesztor87 válasza dellfanboy (#5500) üzenetére


Vesztor87
senior tag

Úgy legyen!:)

concret_hp: nem örömködtem, de ha már szóba került igenis örülök neki hogy jól sikerült vásárolni.

(#5505) attiati válasza _BM_ (#5502) üzenetére


attiati
veterán

8 éve béreltem egy hasonló lukat 30-ért mindenestől. Igaz, hogy nyár volt és gyakorlatilag az egész lakást használhattam. 3 hónapig bírtam :) Ők is gondolom az ismeretség nélkül felköltöző kezdőkre utaznak. Egyébként a továbbérlés elvileg tilos.

(#5506) Vesztor87 válasza attiati (#5505) üzenetére


Vesztor87
senior tag

Én 45-ért bérlek pesten egy lakást, miután párom vidéken kapott melót megbeszéltem a tulajjal hogy vkit keresek magam mellé, én 20-ért adom ki plusz rezsi feléért a kis szobát. Amit kiadok kb. 11 nm-es szoba, az enyém 17-18, én 25k-t fizetek. Én heti 4-5 napot vagyok itt, a lakótárs állandóan. Szerintem ez korrekt felosztás, az 50k-s árak baromi elszálltak:S

(#5507) axioma válasza _BM_ (#5499) üzenetére


axioma
Topikgazda

Akar meres, akar koltsegosztas, korabban epitett hazakra mindketto baromsag, es egyik sem csokkenti kozvetlen a futeskoltseget.
A panelek lakasok kozti falai egyaltalan nincsenek hoszigetelesre meretezve. Attol, hogy me'rnek valamit, amirol azt gondoljak hogy a lakas fogyasztasa, egyaltalan nem lesz se igazsagos, se takarekos. Az emberek lesznek takarekosak, illetve a koltsegoszto legjobb "elonye", hogy csak szigetelessel es/vagy ablakcserevel csinaljak, igy egybol fogyasztascsokkentest fog merni...
Viszont az emberek nagy resze alapbol takarekos, meg lusta. Tehat meg kell adni nekik a lehetoseget, sokkal kevesebb penzbol. (Sok helyen sorosan kotott radiatorok vannak, amit nem szabad zarni mert utana a kovetkezo fog megfagyni; illetve ahol nem, ott meg teljesen be vannak mar allva, nem mozdithatoak.)

(#5508) Vesztor87 válasza axioma (#5507) üzenetére


Vesztor87
senior tag

Újpalotai albérletemben nem volt se szigetelés, se új ablak:S Cserébe havi 10k-s átalányért 18 fok volt télen a 35nm-es lakásba:S

(#5509) attiati válasza Vesztor87 (#5506) üzenetére


attiati
veterán

nem tudom, hol kapsz 45-ért 2 szobás lakást?
panel?
mennyi a kktg és az éves fűtés számla?

(#5510) Vesztor87 válasza attiati (#5509) üzenetére


Vesztor87
senior tag

Kispest, Templom tér. Nyugis hely, metró gyalog is 10p (Köki). Marha nagy szerencsénk van, minden lakás a közelben 60-70k. Panel, de nem szigetelt. Új ablakos, felújított (semmi extra, csak mivel lelakott volt glettelés és fehérre festés volt, szürke járólap, szobákban olcsó laminált. Albérletnek első osztályú. Az éves fűtési ktg 130e ft, a közös ktg (szemét díjjal) 12e ft .

(#5511) attiati válasza Vesztor87 (#5510) üzenetére


attiati
veterán

jah az más, ha nem piacon áron vagy.

szerintem 70-80 körül már új építésűt is kapsz azon a környéken és kb megtérül a fűtési költségben.

(#5512) _BM_ válasza Vesztor87 (#5510) üzenetére


_BM_
senior tag

" Az éves fűtési ktg 130e ft, a közös ktg (szemét díjjal) 12e ft ."

Hány nm-es a lakás? Nekem 62 nm-re 8 ezer a közösköltség, nincs lift (ami nagy költség), és rendesen lop a közösképviselő.

(#5513) _BM_ válasza axioma (#5507) üzenetére


_BM_
senior tag

"a koltsegoszto legjobb "elonye", hogy csak szigetelessel es/vagy ablakcserevel csinaljak, igy egybol fogyasztascsokkentest fog merni.."

Én most költségosztósban lakom, ahol se szigetelés, se nyílászáró--csere nem volt. Ez utóbbit én cseréltettem ki.

"Viszont az emberek nagy resze alapbol takarekos"

Csak akkor takarékos, ha van egyéni mérés (vagy annak az illúziója). Ha nincs mérés, akkor kajakra felcsavarja a gombot, és nyitva tartja az ablakot. Úgy kell ezt elképzelni, mint a svéd-asztalos kaja és az alacart viszonyát. Ha svédasztalosra fizetsz, akkor próbálod degeszre enni magad. A hagyományos vendéglőben nem eszed túl magad, mert annyit fizetsz, amennyit rendelsz.

[ Szerkesztve ]

(#5514) Vesztor87 válasza attiati (#5511) üzenetére


Vesztor87
senior tag

Nem ismerős, csak mákom volt hogy ennyiért kivettük tavaly augusztusban. Ez egy eredetileg 1+2 félszobás lakás, 52 vagy 53 nm, csak az egyik félszoba össze lett nyitva a konyhával :) A fűtés átalányos, 11e ft havonta, a tavalyi tél után nem kellett ráfizetni:) Lift van, a 10-en lakom.

(#5515) concret_hp válasza Vesztor87 (#5504) üzenetére


concret_hp
addikt

nem nálad, úgy általánosságban, írják h nőtt a tranzakciószám meg stb, csak 1, marha alacsony bázisról, 2, sztem nagyon sokan azt hiszik, hogy majd qrvajól járnak ezzel a forintosítás témával aztán koppanás lesz. sztem nem véletlen, h nincs még meg pontosan kinek mit hogyan mennyiért számolnak. majd ha picit elülnek az egyéb dolgok, akkor gyorsan benyögik. és nyilván senki nem fog rábaszni :C

vagy fullba vagy sehogy :D

(#5516) Apollo17hu


Apollo17hu
őstag

2 szobás panel 21 millióért

A leírásban feltüntetik a csendes környezetet, de arra nem térnek ki, hogy az 1. képen látható focipályán gyakran éjjel 11-kor is megy a játék (kiabálással, rácszörgéssel). :D

(#5517) axioma válasza _BM_ (#5513) üzenetére


axioma
Topikgazda

Hm, akkor masok a tapasztalataink. Olyat tenyleg nem hallottam meg, hogy csak ugy felszereltek volna... illetve most mar igen. Es eddig aki tul volt futve es ablakot kellett nyitnia, az mindenki panaszkodott, hogy a) hulyeseg, miert nem tudja inkabb elzarni b) szar is a komforterzet, mert nem siman a koztes fok van, hanem savokban hol ez, hol az.
Persze lehet, hogy csak nekem vannak ilyen ismeroseim, topiktarsaim.
Azt tovabbra is tartom, hogy szigeteles, ablakcsere (vagy forditva) + parhuzamositas termosztatos szeleppel a legjobb megoldas, es koltsegoszto nelkul is siman barmelyik kulon-kulon hoz megtakaritast. A koltsegosztoval meg csak vitatkozni lehet, hogy most ki hogyan csal - mert azt azert tudjuk, hogy ugy 25-felekeppen lehet atverni, es 25 lakobol legalabb 19 kiprobal legalabb 1-2-t. A becsuletes meg sziv. Nem hiaba a koltsegoszto nem mero, joghatalyos (=a szerint fizetsz dijat) merest nem lehet vele csinalni, ezert dugjak el a hasznalatat valami fogyasztasi hely alatti elszamolasi egyezsegbe.

(#5518) _BM_ válasza axioma (#5517) üzenetére


_BM_
senior tag

Tudod, mi a legjobb megoldás?
Semmiféle átalakítás, csak a KK pontosan beállítja a hőközpontban, hogy teljesen feltekert szelep mellett se legyen melegebb 20-22°C-nál. Nulla beruházás + hődíj-felezés.

(#5519) axioma válasza _BM_ (#5518) üzenetére


axioma
Topikgazda

Hat azert en olyan megoldast mondtam, amivel a komfort sem csokken... furdesre keves lehet a 22 plane a 20 az erzekenyeknek (ujszulott pl.), a futesi egyenletesseg se teljesul mert az nem ilyen hasznalatra terveztek, stb. De egyebkent ertem, mit akarsz mondani.

(#5520) concret_hp válasza axioma (#5519) üzenetére


concret_hp
addikt

akkor 23-24 ... egy "rendes" régi panelben sokfelé lehet csinálni 28-30 fokot... :U

vagy fullba vagy sehogy :D

(#5521) axioma válasza concret_hp (#5520) üzenetére


axioma
Topikgazda

Lehet, de nem kell. Felhasznalotol fugg. Es kivancsi lennek, hogy ha jol mukodo termosztatos fej lenne fent, akokr be is aliltana-e a 28 fokot (mas kerdes, hogy ha nincs rendes ellatas, akkor inkabb maxon hagyja, mert atmelegiti a cuccokat es falakat, igy lassabban hul ki -> tehat az is feltetel, hoyg lehessen tenyleg ha nem is allandoan, de kiszamithatoan meleget csiholni akkor, amikor konkretan eppen valtoztatni akarja a homersekletet. Az, hogy lezarom ugy, hogy csak 24 fok szintentartasara legyen elegendo egy sor vegen levo lakasban, az nem alkalmas erre.

(#5522) _BM_ válasza axioma (#5521) üzenetére


_BM_
senior tag

Vannak olyan helyek, ahol thermofejet szereltek fel, de nem építettek ki sem költségosztót, sem egyéni mérőt. Na ott kajakra felcsavarják az emberek a szelepet, nehogy a szomszéd jól járjon. Csinálnak 26°C-ot, száraz a levegő, megtapad a vírus a torkukon éjszaka, végig köhögik a fűtési szezont.

(#5523) axioma válasza _BM_ (#5522) üzenetére


axioma
Topikgazda

Hat ritka marha egy ilyen. Kerdes, hogy tobb-e igy az osszkoltseg, mint a koltsegoszto (beruhazas 10 evre elosztva, plusz eves fenntartas) a _szomszed_ szamara... ha csak kb. azonos, akkor mar inkabb ne egy humbuk ceget taplaljanak belole ami elvtelenul irogat szamokat amiknek a valosaghoz semmi koze. Tegyenek be valami kamu merot es osszanak legkobmeterre, az me'g ezeket a hulyeket is leszereli. De ne egy monopolhelyzetben levo, jogszabalyi betuknek talan de szellemnek semmikepp nem megfelelo elv es ceg tamogatasa legyen belole.

Ja fontos: szerintem!!!

[ Szerkesztve ]

(#5524) Vesztor87 válasza _BM_ (#5518) üzenetére


Vesztor87
senior tag

Ez a legrosszabb. Korábbi albimnal is ezt csinalta a kk. 21 fokra belőtték és csá. Csak ha nem volt új ablak meg szigetelesed akk 17-18 fok vt. Rohadt szar vt elmondom. Megosztó persze fent vt. Szegeden a panelünkben meg van új ablak, szigetelés, de nincs megosztó. Itt a x-én 0-ra csavar fuzessel most is van 24 dok. Ez mar picit sok.

Boldog Karácsonyt mindenkinek!:-)

[ Szerkesztve ]

(#5525) attiati


attiati
veterán

négyes metrónál beállt az utasforgalom napi 100.000 főre
ehhez képest napi 474 ezer utas kellene 2017-re, hogy ne kelljen visszafizetni 181 mrd forint uniós támogatást.

ez tuti dugódíj lesz így

(#5526) concret_hp válasza attiati (#5525) üzenetére


concret_hp
addikt

hát az csak 1 picit lett benézve akkor :U

vagy fullba vagy sehogy :D

(#5527) _BM_ válasza attiati (#5525) üzenetére


_BM_
senior tag

Leállítják a 7-es buszt, és meglesz, de ezek inkább visszafizetik.

[ Szerkesztve ]

(#5528) attiati válasza _BM_ (#5527) üzenetére


attiati
veterán

pár idézet a cikkből

Az M2 vonalán átlagosan 350 ezren, az M3 vonalán pedig 500 ezren közlekednek naponta a hivatalos adatok alapján, az uniónak készített előzetes tanulmány körülbelül az M3 forgalmát prognosztizálta az M4-re is.

Így látták 1996-ban:

Az első megvalósíthatósági tanulmány, ami alapján a metróépítést elkezdte a főváros, 1996-ban készült. Ez az anyag – ami aztán a Brüsszeli vállalás alapja is lett – napi 474 ezer utazással számolt.

A 4-6-os villamost naponta 150-200 ezer ember használja, kétszer annyian, mint ma a 4-es metrót.

a metróberuházás várhatóan nagyon hosszú távon sem térül meg... az üzemeltetési költségek is jóval a megengedhető felett járnak. Többe kerül a 4-es metró üzemeltetése, mint a másik két, összesen naponta 850 ezer embert szállító metróé együttvéve. Dorner számításai szerint 8-9-szer drágább a 4-es metrót üzemeltetni, mint a 2-es vagy 3-as metrót.

Ha a 4-6oson 200e ember utazik, akkor a 7-es buszon biztosan nem utazik annyi.
Sőt, ha a 4-es metró és a 7es busz is átlag 3 percenként jár csúcsforgalomban, akkor hogy lehetne már olyan sok utas a 7-es buszon, mint a sokkal nagyobb kapacitású metrón? Nemhogy annyi, hogy 100e-ről 470e-re ugorjon a 4-es metró forgalma a 7-es busz leállításával :)

Az vicces, hogy a Brüsszel felé tett vállalásban annyi emberrel kalkuláltak az M4-re, mint az M3-ra. Miközben az M3 észak déli közlekedésre nem sok alternatíva van, míg az M4-nek elég sok átfedése van az M2-vel és az 1-4-6os villamossal.

De ez a metróra kidobott pénz a közelébe se ér a mostani mutyinak. (stadionok, paks2, mol részvény vétel drágán, e-on vétel, budapest bank, mkb vétel, ésatöbbi......)

(#5529) concret_hp válasza attiati (#5528) üzenetére


concret_hp
addikt

jah egyébként a 474K ugye azt jelenti, hogy kb. minden 8. ember használja egy oda vissza útra minden nap, hát az meg 10 megállóval no way :U

vagy fullba vagy sehogy :D

(#5530) adalbert1 válasza attiati (#5528) üzenetére


adalbert1
veterán

Vicces, hogy pont az M3-at használják a legtöbben, és az van a leghitványabb állapotban... :( Remélem hamarabb lesz valami változás, mint hogy valami baleset legyen...

(#5531) proof88


proof88
addikt

Hello,

nem találtam jobb topikot, ahol megkérdezzem. Lakást szeretnék magamnak bérelni a közeljövőben. Ebben az esetben, amikor elmegyek megnézni, van valami ötlet, mit érdemes nézni? Mostanság látok olyanokat, hogy legalább 1 évre adnak ki lakást, gondolom a szerződésben ez is rögzítve lenne. Tudom hogy ez nekik így kényelmesebb, de nem meredek kikötés kicsit?

(#5532) Vesztor87 válasza proof88 (#5531) üzenetére


Vesztor87
senior tag

Általában az egy év az standard. Viszont bele szokták írni hogy 30/60 napos határidővel felmondható, szal nem buksz kauciót ha fél év múltán elköltöznél. Ezt persze tisztázzátok szerződéskötés előtt:)

(#5533) attiati válasza Vesztor87 (#5532) üzenetére


attiati
veterán

bele szokták írni, de akár azt is külön, hogy nem jár vissza a kaució, ha éven belül felmondja. Csak így biztosított számára a hosszútávú kiadás.

Talán a 2-3 hónapos felmondás veszélyesebb (ha valaki nehezen talál megfelelő albérletet), mert ritkán hirdetnek 2-3 hónapra előre megüresedő lakást, így "vakon" kell felmondani anélkül, hogy meglenne a következő albérlet.

fontos pontok az albérletben:
1. lelakható e a kaució (általában nem)
2. listába veszik e mondjuk a berendezést és a lakás állapotát és amortizáció esetén levonják a kaucióból kiköltözésnél
3. ami mindig kényes szokott lenni, hogy a lakásban bármilyen hiba történik, akkor ki fizetni? (redőny, csőtörés, stb...)
4. a legszebb, amit láttam, hogy adott esetben + forrásadóval nő a bérleti díj utólag !, ha adófizetési kötelezettsége támadna a kiadónak :D
5. óraállások
millió helyen lehet trükközni, ha szemét a kiadó

[ Szerkesztve ]

(#5534) lajafix válasza _BM_ (#5527) üzenetére


lajafix
addikt

nem lesz meg. már az első kapa vágás előtt látszott hogy nem szabad elkezdeni ezt a 4est, node tanulni csak drágán érdemes! :) Pláne most hogy a meghosszabított 1es villamos levesz egy csomó utast arról a vonalról.

[ Szerkesztve ]

Rock'n Roll

(#5535) concret_hp válasza lajafix (#5534) üzenetére


concret_hp
addikt

ja az hogy a 3as metróval egy súlyban legyen ahhoz az eredetileg tervezett + nem tudom hány megálló is kevés lenne szvsz...

vagy fullba vagy sehogy :D

(#5536) _BM_ válasza attiati (#5533) üzenetére


_BM_
senior tag

"adott esetben + forrásadóval nő a bérleti díj utólag !, ha adófizetési kötelezettsége támadna a kiadónak"

Az ilyen tulajok max. 50%-os kihasználtsággal tudják kiadni a lakásukat, vagyis 12 hónapból jó, ha hat hónapig van bérlőjük. A magas bérleti díj is ugyanilyen zsákutca. Látok olyan garzonokat, amelyeket 120 ezerért hirdetnek, sokszor évekig(!!!), hogy aztán valaki kivegye, és másnap elhordja a bútorokat. :))

[ Szerkesztve ]

(#5537) attiati válasza _BM_ (#5536) üzenetére


attiati
veterán

Én arra tippelek, hogy megfenyegette őket valaki, hogy ha nem kapja vissza a kauciót, akkor felnyomja őket apeh-nél, vagy valami hasonló. Mire ők most már beleírják fenyegetésképpen, hogy a bérlő is érdekelt legyen a feketén kiadásban. Ez ám a szép történet.

Arra mondjuk nem gondoltak, hogy ez jogilag támadható? Plusz ha évekig bérli valaki és csak évek múlva keletkezik az adófizetési kötelezettség kiköltözésnél, akkor utólag nem tudják helyrehozni adófizetéssel. Késedelmi kamatok, adóbírság? + letanúzott bérleti szerződés évekkel korábbról.

Másrészt meg én azon rettegjek, hogy ők lebuknak e valaha az adóelkerüléssel és akkor nekem kell befizetnem a forrásadót? Miközben ugyanannyiért akarták kiadni a lakást, mint a piacon bármelyik másik hasonlót. :(

Az biztos, hogy a legtöbbet a személyes benyomás jelenti. És az már jó jel, ha mindkét félnek aggályai vannak. Ehhez kell egy korrekt szerződést írni és kész is.

[ Szerkesztve ]

(#5538) _BM_ válasza attiati (#5537) üzenetére


_BM_
senior tag

"Az biztos, hogy a legtöbbet a személyes benyomás jelenti."

:R

Ott a pont. Mind bérbeadói, mind bérlői oldalon rá van vésve a jellem az emberek homlokára. Tudom, ez hülyén hangzik, de akkor is rá van vésve, még ha ennek a felismeréséhez szükség is van némi tapasztalatra. Az embereket könnyen összezavarják azok a filmek, amelyekben senki nem számít arra, hogy mekkora szélhámos a főhős. Imádom ezeket a filmeket (kedvencem a Szajré), de a való élet nem így működik.
Én a netről letöltött szerződést használom, kicserélve benne a személyes adatokat, és nem is foglalkozom tovább vele, ellenben kurvára megnézem, hogy kivel kötök szerződést. Konkrét eset: nem adtam ki lakást olyan srácnak, aki megjegyzést tett a rossz kilátásra, meg még pár apróságra (holott rendben volt a gyerek). Nem adtam ki, mert megtehetem. Ha már nem tehetem meg, akkor dobom az egészet. Közeleg a záróra, mert szaporodik a bérlői oldal, és fogytán a juppi albérlő. Mennek külföldre stb.

[ Szerkesztve ]

(#5539) attiati válasza _BM_ (#5538) üzenetére


attiati
veterán

már a csapból is az folyik, hogy megéri befektetésnek vásárolni, drágák az albérletek, olcsó a hitel... ebből tényleg lesz valami. Vagy elkezd fogyatkozni a bérlői oldal, vagy beindulnak az építkezések, vagy az apeh elkezd utazni a bérbeadókra (és / vagy ingatlanadó, lásd 8. kerületben a második lakásra már extra adó)

(#5540) attiati


attiati
veterán

65 nm lakás teljes felújítása mennyibe kerül megközelítőleg, ha mondjuk egyetlen kivitelező cég kezében marad a teljes munka?

1. fürdőkád + mosdócsere
2. teljes belső burkolat (járólap, parketta, csempe)
3. fűtőtestek + cirkó gázkazán
4. teljes festés
5. ajtó + ablakcsere

+ akkor gondolom már érdemes a villanyvezetékeket is

Persze referenciával.

(#5541) concret_hp válasza attiati (#5540) üzenetére


concret_hp
addikt

gatyád rámegy :D
(sztem a festést semmiképp nem éri meg szakival, az tényleg nem nagy varázslat, ahhoz képest ami árakat mondanak vagy kontár munkát végeznek)

vagy fullba vagy sehogy :D

(#5542) _BM_ válasza attiati (#5540) üzenetére


_BM_
senior tag

3 millából ki kell jönnie, de érdemes műveletekre lebontani a melót. Külön burkolás, külön víz stb.
Ha generálkivitelezőnek adod, akkor gazdagnak néznek, és felszoroznak.
Tudok szuper burkolót és parkettást. Nekem 62 nm-es panelben 700 ezer ft-ért csinálták a burkolást Mapei anyagokkal. Plusz a csempe és a járólap ára. Két millióból kijött a teljes felújítás nyílászárókkal, mindennel együtt, igaz, én is dolgoztam rajta 3 hónapot, ezért mondtam 3 millát.

[ Szerkesztve ]

(#5543) _BM_ válasza concret_hp (#5541) üzenetére


_BM_
senior tag

A nyers beton előkészítése (glettelése) tényleg nagyon drága.

(#5544) concret_hp válasza _BM_ (#5543) üzenetére


concret_hp
addikt

mármint hogy sok pénzt kérnek érte ? :)

vagy fullba vagy sehogy :D

(#5545) etejedu válasza attiati (#5540) üzenetére


etejedu
őstag

Durván sokba.

1. 30E től felfelé
2. 150E től felfelé
3. 600E től felfelé
4. kb 100E
5. bejárati ajtó Kb100E ha hangszigetelt, ha nem kb.50E beltéri ajtók esetében is találni infókat.
+ villanyvezeték 50E+
Munkadíjat pár árajánlat kéréssel meg fogod tudni.
Jó ha egy cég csinálja. Jó ha helyi illetőségű. Pl kerületi cég vagy ha nem pesti akkor közeli vállalkozó. Alkudni is lehet és érdemes. Lehetőleg te válaszd meg az alapanyagot, mármint fürdőkád mosdó járólap ilyesmi, egyéb készülék, mert akkor biztos nem a legolcsóbb vagy leggagyibbat fogja felhasználni.

(#5546) _BM_ válasza concret_hp (#5544) üzenetére


_BM_
senior tag

Igen. Nekem csak a konyha 90 rugóba fájt, igaz, úgy nézett ki a fal régi csempe bontása után, mint egy barlang. Három napig dolgozott vele a festő.

(#5547) attiati válasza _BM_ (#5542) üzenetére


attiati
veterán

+ etejedu. Kösz az infót.

190/nm áron láttam egy lakást.
~2,5 misi ráköltéssel lenne 230/nm és akkor minden ki lenne cserélve A-Zig.
Azért az mégis jobb, mint megvenni egy felújított téglát 230/nm-ért.

De ahogy látom, akkor olyan lakást kell venni, ahol minden le van robbanva, kivéve a fűtés :D

[ Szerkesztve ]

(#5548) _BM_ válasza attiati (#5547) üzenetére


_BM_
senior tag

Na várj, panel vagy tégla? Mert a tégla minden téren drágább, főleg a burkolás.

(#5549) concret_hp válasza _BM_ (#5546) üzenetére


concret_hp
addikt

jó én abban nőttem fel h nálunk a csempét is fater rakta fel és nem mondod meg róla h nem szakember :)

ahhoz képest a 3nap / 90K elég sok :) de bp-n ennyibe kerül vágom :)

Ati: jaja az a tuti normális házban atomf elújítandó lakás,c sak ilyen meg kb. nincs :D

[ Szerkesztve ]

vagy fullba vagy sehogy :D

(#5550) attiati válasza _BM_ (#5548) üzenetére


attiati
veterán

tégla, panelokkal nem foglalkoznék saját célra

most írt egy épületgépész, 70-80e ft/nm, az azért már húzós, viszont reálisabbnak tűnik

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.