Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#4351) Ace Ventura válasza Psytróger (#4349) üzenetére


Ace Ventura
addikt

Az a baj, hogy amit hoz a Funda 2.5év múlva, azt most viszi a bank, mert annyival több hitelt kell felvennem, ami részarányosan magasabb törlesztővel jár, ami ugyanúgy kamatozik, csak már a banknak.

Üres az ágyam, mint a koponyám, csészémben felforr a hideg tej... az élet egy pénzdarab, feldobom néha.... de tudom mi a fontosabb: az írás, nem a fej

(#4352) lajafix válasza fokukac (#4348) üzenetére


lajafix
addikt

:Y :W

Rock'n Roll

(#4353) axioma válasza Ace Ventura (#4351) üzenetére


axioma
Topikgazda

De ha most kiveszed, akkor nem kapod meg a multbeli reszre SEM az alltamot, mig az innentol fizetendo reszre onmagabn 13% netto feletti hozamod lesz (a 4 evesnek annyi, a kesobbi befizetesekre jobb).
Irdd mar ossze legy szives a helyzetet me'g egyszer, vagy bokj ra a hsz-re amiben vannak az adatok, es funda felhasznalasilag mondok neked optimumot. Azt mindenkepp tedd hozza, hogy a kinezett hitelbe kombinalhato-e a meglevo funda (unicredit partner, de az uj hiteleknel nem tudom hogy van most; egyebkent ha kombizhato, akkor az tuti hogy kombizni kell, egyetlen kerdes, hoyg erdemes/e elotte a funda hosszat modositani, vagy ugy jo ahogy van).

(#4354) Ace Ventura válasza axioma (#4353) üzenetére


Ace Ventura
addikt

A történet a következő.
A kiszemelt lakás ára 6.9M Ft, ebből nekem van 3.5M Ft-om, amit át tudok az eladónak utalni.Van egy 2012.04 hóban indított 4 éves 20K-s Fundám.Tehát 1.5 év ment le belőle.Az ottani befizetésem eddig 360K.
Az Unicreditből ilyet igényelnék 3.4M Ft összegben. a hitelre egyedül vagyok, egyedüli ingatlan lenne.Fizum olyan 200K nettó, remélem marad is, bár a mai világban nem lehet tudni.A hiteltörlesztőre 35K-t szánnék havonta, mert ennyiért biztonságban ki tudom adni a lakást, ha baj van.Na most a 3.4M-ra a törlesztő 40K-ra jön ki + a Funda, ami egy 20-as még.
Ahhoz hogy a 35K-s részlet meglegyen ahhoz 3M-nál nem szabad többet felvennem, de ahhoz meg kell a fundát szüntetni.

Ha esetleg van 1M Ft-om és bele akarom tolni a hitelbe, akkor mi változik?Kedvezőbb lesz a törlesztőm?

Üres az ágyam, mint a koponyám, csészémben felforr a hideg tej... az élet egy pénzdarab, feldobom néha.... de tudom mi a fontosabb: az írás, nem a fej

(#4355) concret_hp válasza Ace Ventura (#4354) üzenetére


concret_hp
addikt

én nem ragaszkodnék ennyire az alacsony törlesztőhöz (ill 5 meg 10 év közt azért vannak fokozatok) összességében elég sokba kerül az hogy évekkel tovább fizetsz a tőke után kamatot. nyilván kulcskérdés, hogy a fundát hogyan tudod betörleszteni. ill fundához van valami kedvezményes hitel is, az csak akkor ha lejár?

[ Szerkesztve ]

vagy fullba vagy sehogy :D

(#4356) axioma válasza Ace Ventura (#4354) üzenetére


axioma
Topikgazda

Tegyuk fel, hogy az unicredit nem hajlando kombizni, mert bar nem irtad konkretan (es ez lenne a legjobb megoldas), de a sorok kozott ugy latom.
Ha jol ertem, a 35e peremfeltetel miatt akarod most kivenni. Mi lenne, ha bevallalnad a 40e-et, a kovetkezo gondolatmenettel:
- ha minden rendben megy, akkor 40e torleszto, de csak 15e funda, osszessegeben ugyanannyit koltesz havi szinten (azt ugye tudod, hogy a funda, ha nem kombizod be, akkor fizetheto "osszevissza", csak bizonyos spec. esetben - ebben majd segitek ha kell - kicsit kisebb az alltam?)
- ha pedig valamiert ugy alakulna, hogy ki kellene adnod mert nem tudsz torlesztot fizetni, akkor vagy akkor kiveszed a fundat (akar addigra sima athidaloban, vagy tenyleg kiveszed, attol fuggoen milyen szakban vagy), vagy eladod a lakast, es akkor a toked nagyobbik resze (attol fugg, mennyire gyorsan kell, azaz mennyire nyomott aron) is visszajon tovabbi tartalekkent?
Egyebkent ugy tunik nekem, hogy elegge tulbiztositod magad, tehat en batran ajanlanek neked egy olyan szurke kombit, hogy csak kovetkezo fizukor a fundara megmaradt osszeget told bele, sztem ugyis meglesz altalaban mind a 20e.
Egyebkent ez milyen futamidore 35 ill. 40e, 20 evre? Nyujtani akkor erdemes, ha nem akarod ugyse vegig fizetni, de nem tudsz toketorlesztes-halasztast kerni (ami megegyezne a kombival, a funda kotelezosege nelkul), es igy akarod lejjebb tolni az elso idoben fizetendo havi toketorlesztot.
Penzugyileg mindenkepp meg kellene tartani a fundat, sokkal jobban jarsz azzal, hogy kamatot fizetsz, mintha bukod az alltamot (meg azt, hogy mar csak 2.5 ev a megtak. idod). Azt se feledd el, hogy egy maxos rendesen fizetett fundabol 2.5 ev mulva ki tudsz venni 3.22M-t, ha kozben barmilyen lassan csokken a toked is, tulajdonkeppen atvaltod a maradek hiteledet fix 3.9+1%-os forinthitelre. Es azt meg tenyleg egyszeru elotorleszteni. (De pontos modozat ismereteben az is lehet, hogy par honap aran 3.57-re tolhato, most nem tudom fejbol de megnezem, ha kered.)

(#4357) axioma válasza concret_hp (#4355) üzenetére


axioma
Topikgazda

Felig van igazad.
Egyreszt az igaz, hogy a tam.hitel is dragabb jelenleg, mint az inflacio. (THM pont ezert jo meroszam, az a kamatlab, amely inflacio mellett a hitelre pont annyit fizetne vissza "ertekben" az ugyfel, amennyit kapott. A 0% thm az valojaban negativ realkamat!!)
Masreszt nincs igazad abbol a szempontbol, hogy a kamat, ahogy a definicio is mondja, a penzhasznalat ara. Termeszetesen akinek ott van a fiokban a kp, arra ne vegyen fel hitelt, de az igenis egy realis cel, sot objektiven jo dontes, hogy a penzt valaki elkolti mas eletminoseg-javito dologra (nyaral, butort cserel stb.), mig kozben azt a penzt tovabb kolcsonzi egy banktol, es fizeti ra az a'ra't. Raadasul adott esetben jobban jar ha a lakashitelt fizeti, es nem pedig elotorleszt, majd felveszi mondjuk aruhitelben... ez mar csak a biztonsag miatt, a kotelezo havi fizetendokre tartalekolas miatt is jobb, ha inkabb megvan a tartalek a havi koltsegvetesben, az elejen ugyis rengeteg a kiadas magahoz a vasarlashoz-koltozeshez kapcsolodoan is, es hat illik ha nem is azonnal, de amint konnyebbedik a helyzet, lassan 3-6 havi hiteltorlesztonek megfelelo tartalekot kiepiteni (ovatosabbak 3-6 havi teljes megelhetesi tartalekban biznak csak).
Szoval nem ordogtol valo hosszabbra kerni a hitelt, plane amig ilyen jo lehetoseget ad az LTP a maradekra (bar az elsodleges tartaleknak nem olyan jo ugye, mivel nem likvid), az alacsony torleszto egy realis keres, ugyse sok olyan hitel van, amit az eredeti szerzodesnek megfeleloen fizetnek vegig mindenfele modositas, elotorlesztes vagy hasonlo nelkul. Akkor meg mindegy, hogy mire van kiszamolva, a lenti algoritmus miatt - bar tobb lesz a kifizetett kamat, de kevesebb az ossz kifizetes, meg magasabb marad a toketartozas - gyakorlatilag nincs lenyegi kulonbseg az 5 vagy 10 vagy 20 evre felvett hitelnel a kamattamogatas (5 ev) lejartaig, akkor meg ugyis erdemes valamit kezdeni vele.

(#4358) attiati


attiati
veterán

Jelenlegi törvénykezés szerint mit határoz meg, hogy ki melyik kerületben lakik? (iskolába, óvodába járatás, stb...adózás?) Hátha valamire nem gondolok.

(#4359) attiati


attiati
veterán

ezt is meg tudták csinálni külön konyha, külön wc-vel (a Nagyvárad liget lakóparkban), ráadásul erkély is van tetőtéri lakás létére

(#4360) concret_hp válasza attiati (#4359) üzenetére


concret_hp
addikt

ja ez tényleg elég jónak tűnik :)

vagy fullba vagy sehogy :D

(#4361) _BM_ válasza attiati (#4359) üzenetére


_BM_
senior tag

Szép Lakás. Cuppanj rá!

(#4362) attiati válasza _BM_ (#4361) üzenetére


attiati
veterán

nekem nagyon kieso reszen van, beljebb a 13-ban keresek hasonlot.

tetoteri lakasnal van valami szokas, a netto brutto alapterulet figyelembevetelere? sokszor 25 nm elteres is van

[ Szerkesztve ]

(#4363) _BM_ válasza attiati (#4362) üzenetére


_BM_
senior tag

(#4364) axioma válasza attiati (#4359) üzenetére


axioma
Topikgazda

Majdnem jo, de miert van a konyha a privat szferaban, a furdo meg a nappalinal? Ha a bejarat mogott (kicsit lentebb csusztatva) maradna a wc, de a tobbi egy az egyben helyet cserelne a konyhaval, szerintem javulna me'g egy kicsit.

Szerk. most latom, mas az ablak, amit kivulrol neha nagyon kitalalnak, lehet hogy ez volt az oka, bar szerintem hiba igy eljarni...

[ Szerkesztve ]

(#4365) attiati


attiati
veterán

[link]

24 nm-en külön wc. Akkoriban még tudták.

(#4367) Vesztor87 válasza attiati (#4366) üzenetére


Vesztor87
senior tag

Szerintem arra jó hogy húzódzkodjon rajta az embör:) Edzésnek jó:D

(#4368) attiati válasza _BM_ (#4363) üzenetére


attiati
veterán

Ez egy remek cikk. Köszi. :R

Lakásvételnél mi a gyakorlat? Azt szokás figyelembevenni, ami a földhivatalban a tulajdoni lapon szerepel nm-ként, vagy ki kell mérni mérőszalaggal?

Ha jól értem, akkor a cikk szerint a tulajdoni lapon az 1,9m belmagasság feletti területet tüntetik fel, amibe beletartozik a belső válaszfalak "vastagsága" is, illetve mondjuk egy kétszintes lakásnál a belső lépcső alatti terület is?

Tehát az 1,9m belmagasság alatti területekről nem is vesz tudomást a tulajdoni lap?
A lépcső alatti területeket és a válaszfalak vastagságát pedig teljes belmagassággal számolja a tulajdoni lap?

ez a lakás eléggé egyedi tetőtéri megoldás

(#4369) concret_hp válasza attiati (#4368) üzenetére


concret_hp
addikt

ez is elég jó kis kéró, bár 33 milláért lehet is jó :D ráadásul szomszéd csak elfele van úgy nézem, ami elég jó azért :)

a 24m2 külön wc-vel fűtésileg azért elég érdekes lehet, amennyi külső fala van :D

vagy fullba vagy sehogy :D

(#4370) axioma válasza attiati (#4368) üzenetére


axioma
Topikgazda

Az 1.9m alatti ter nem lakoter, sehova se szamit.
A lepcsonel az a lenyeg, hogy a 2 szint kozul az egyiken beleszamoljak, mert egyszeruen akkora "hasznalt felulet". Persze, csak kozlekedonek hasznalod, de hat ugyanugy a folyosok is benne vannak.
Centit nem szokas az alapterulet ellenorzesere elovenni, csak ha azt gyanitod, hogy valami nem stimmel (ilyenkor jo erv lehet pl. hogy amit hoznal butort az befer-e, egy lezeres merovel eleg gyorsan lehet merni, ha tudsz olyat szerezni). Vegulis ket szempontbol lenyeges: neked megeri-e annyi nm-ert az az ar, amin kinaljak; de hat ez altalaban azert ugyse a negyzetmetereken fog elsosorban mulni; masreszt meg a tarsashaznal a tulajdoni hanyad miatt (ami hol jo hol rossz hogy nagyobb, pl. futes vagy felujitas ktg vs. szavazati vagy mittudomen, kerthanyad).
Szerintem ugyis azt kell nezni, hogy a meretei alapjan sajat celra kenyelmesen be tudod-e rendezni.
Ja es nem mindenol szamoljak bele a falakat, pl. csaladi haznal a terveken a helyisegek a valodi belso meretukkel szerepelnek (jo, mondjuk ugy, hogy teglatol teglaig, minusz 2x vakolatvastagsag, es plusz-minusz a tervtol valo elteres, bar az inkabb csak csuszas, szumma falmennyiseg nem szokott igazan valtozni).
Ahol szamit, az az, amikor egy ujepitesut egysegaras negyzetmeterenkenti aron hirdetnek meg, es kozben baromi sok falat beleszamolnak, szoval ott azt nem is szabad figyelni, csak az adott lakas tenyleges bekerulesi erteket egyben. Szerintem.

(#4371) axioma válasza attiati (#4368) üzenetére


axioma
Topikgazda

Hat oregem, nem normalisak, radiatoros futes szabalytalan tetoablak-megoldassal... (a tetoablaknak az also elenel fuggoleges "parkany" kene, felul meg vizszintes szemoldok, mert igy az alja allando vizben fog uszni, oda nem jut meleg igy harmatpont alatti lesz es allando paralecsapodas helye, a tetejen meg megreked a radiator melege, megy ki a vakvilagba, a lakas meg nehezen melegszik at, nincs meg a konvekcios kor). Ekkora baki egy ujepitesu lakasban... legalabb padlofuteses lenne. Arrol nem is beszelve, hogy az erkely szabaly szerint csak fele terulettel lenne beleszamolhato. Es hogy a tetosikablaktol ments meg uram minket, bar ez talan kicsit meredekebb mint 45 fok, de akkor is a leheto legrosszabb megoldas (nyaron meleg es kb. arnyekolhatatlan, telen energiapazarlo, ha a ho raesik akkor sotetben maradsz, plusz szinte lehetetlen hosszutavon jol vizszigetelni, bar talan az ujak mar jobbak, regebbi epitesben eleve a cserevel erdemes szamolni...)

[ Szerkesztve ]

(#4372) _BM_ válasza attiati (#4368) üzenetére


_BM_
senior tag

Nem nagyon értek a számoláshoz, de a Földhivatalban nyilvántartott adat a mérvadó, akkor is, ha esetleg nem helyes vagy vitatja valaki.

re: axioma
"Centit nem szokas az alapterulet ellenorzesere elovenni, csak ha azt gyanitod, hogy valami nem stimmel"

Egyszerűbb lekérni a tulajdonit, potom ezer ft-ba kerül.

[ Szerkesztve ]

(#4373) axioma válasza _BM_ (#4372) üzenetére


axioma
Topikgazda

Most attol fugg, mi a cel. Ha az, hgoy a 180-as franciaagy mellett is el lehet-e majd menni, akkor centi, foleg ujepitesunel, ahol berajzolnak egy uszkve ara'nyosan 130x180-as a'gyat, hogy nagynak tunjon a szoba... Masreszt a foldhivatal lehet, hogy hivatalosabb, de korantsem biztos, hogy a valos erteket tartalmazza, mert csak a terv szerintit. Ami cs.haznal eselyes hogy inkabb kisebb a valosnal, mig tarsashaznal inkabb eselyes, hogy tobb...
Amugy azt hallom, hogy mostanaban mar hasznalatba vetelikor - legalabbis cs.haznal - lezerrel meregetnek legalabbis kivulrol, szoval talan egyre kevesebb lesz a komuves-centivel (sacc/kb) kimert haz (vagy hat leginkabb alap, mert ott szokott elmenni mar az elejen).

(#4374) attiati


attiati
veterán

Végrehajtás alatt álló ingatlant szinte féláron kínálnak. Annyi a "szépséghibája", hogy nem lehet megtekinteni az ingatlant, csak megvásárlás után. És a pontos lakcím kiadása előtt titoktartási nyilatkozatot kell aláírni. De elvileg utána sem szabad odamenni a benne lakó nyakára és nézelődni.

Találkozott már valaki ilyennel?

(#4375) _BM_ válasza attiati (#4374) üzenetére


_BM_
senior tag

Felejtsd el. Csókosoknak való biznisz. Ők megnézhetik, odamehetnek, kilakoltathatnak.

(#4376) axioma válasza attiati (#4374) üzenetére


axioma
Topikgazda

Nem (volt ilyenem).
Ellenben ha tarsashaz, akkor utana mar tudsz a szomszedokkal, kozos kepviselovel beszelgetni, esetleg az alatta-felette lakast megnezni beosztasilag (mar ha beengednek, vagy lerajzoljak). Azt nem tudom, ilyenkor az onkori megmutatja-e a terveket, nekunk jegyzetelesre a szomszedet az ertesitese nelkul odaadtak, mondjuk ott beepitesi kerdes is mulott rajta.
Mondjuk nem lennek meglepodve, ha ezek mar elore ki lennenek osztva, hogy ki kapja ilyen aron... aki nyilvan tudja mit vesz.

(#4377) attiati válasza axioma (#4376) üzenetére


attiati
veterán

A földhivatalban tudnak szűrni négyzetméterre és egyéb paraméterekre az adatbázisukban? Tudnak segíteni megtalálni a lakást (anélkül, hogy az összes szóbajövő lakás tulajdoni lapját lekérdezném)? Kiadhatják a tulaj nevét? Elvileg tudom az utcát, a négyzetmétert, szobaszámot. Tulajdonképpen le tudtam szűrni 4 társasházra a lehetőségek számát. Közös képviseletet ellátó irodát hiába hívtam, nem tudnak infóval szolgálni, hogy megtaláljam a lakást. Mondjuk ha meg is találom a tulajt, akkor ő nem fogja ennyire nyomott áron kínálni. Már rég el tudta volna adni annyiért, ha annyiért akarta volna.

Nekem is furcsa. Nincs kilakoltatva a tulaj (gondolom a banki kilakoltatási limit miatt, különben már rég kirakta volna a tulajt belőle). Nem hiszem, hogy a tulajdonjogot is megszerezheti a leendő vásárló, mert akkor így ki tudná játszani a bank a kilakoltatási limitet. Nem? Először arra gondoltam, hogy a lakás állapotától kell félni, de akkor inkább a tulajdonjog érvényesítéssel lesz a gond? Én se tudom elképzelni, hogy ennyire nyomott áron miért nem csapott már le rá valaki belső körből, aztán majd továbbadta volna.
Ez inkább egy problémás követelésbehajtásnak, jelzálogjog továbbértékesítésnek tűnik, és a bank át akarja hárítani a feladatot a leendő "tulajra"?

Vakon semmiképpen sem vágnék bele.

(#4378) axioma válasza attiati (#4377) üzenetére


axioma
Topikgazda

Jaaa, en csak arra mondtam hogy ha van cimed, de oket nem zaklathatod.
En biztos nem vagnek bele akkor, ha nincs meg mas forrasbol a teljesen konkret lakas.

(#4379) attiati válasza axioma (#4378) üzenetére


attiati
veterán

de a földhivatalban tudnak szűrni adatbázisban különböző paraméterek alapján, vagy csak egy konkrétan megnevezett lakás tulajdoni lapját adják ki?

Utána már sokféleképpen fel tudom venni a tulajjal a kapcsolatot és kiderül, hogy ő mennyiért hajlandó eladni a lakást.

Követelésbehajtással nem foglalkozok :D , látatlanban és közvetítőkön keresztül tuti nem vágnék bele egy ilyen ügyletbe.

[ Szerkesztve ]

(#4380) _BM_ válasza attiati (#4379) üzenetére


_BM_
senior tag

"a földhivatalban tudnak szűrni adatbázisban különböző paraméterek alapján"

Tudnak, de nem neked. Ha például lekérsz egy tulajdoni lapot a pontos cím vagy a hrsz megadásával, akkor megkapod a tulajdonos(ok) nevét, adatait. Viszont arra nincs lehetőség, hogy a tulaj megadásával lekérd az általa birtokolt ingatlanok adatait.

(#4381) attiati válasza _BM_ (#4380) üzenetére


attiati
veterán

Nem tudom a tulaj nevét.
Utcát, nm-t és a lakás paramétereit tudom.

És keresem a pontos címet és/vagy a tulaj nevét.

Ez így nem működik? Holnap felhívom a földhivatalt.

[ Szerkesztve ]

(#4382) _BM_ válasza attiati (#4381) üzenetére


_BM_
senior tag

Tulajra nem lehet keresni. Fent írtam. Csak hrszen vagy pontos címen keresztül tudsz keresni.

(#4383) attiati válasza _BM_ (#4382) üzenetére


attiati
veterán

de elektronikus nyilvantartasban nezegethetek korlatlan mennyisegu tul.lapot, legalabbis ezt mondtak a foldhivatalban telefonon

(#4384) _BM_ válasza attiati (#4383) üzenetére


_BM_
senior tag

Darabját ezer pénzért.
Az a lényeg, hogy nem tudod megnézni, hogy xy-nak hány ingatlanja van és hol.

(#4385) attiati válasza _BM_ (#4384) üzenetére


attiati
veterán

A betekintés ingyenes, azt mondták.

De miért fontos, hogy xy-nak hány ingatlanja van és hol?

(#4386) JoHnni válasza attiati (#4385) üzenetére


JoHnni
senior tag

A betekintés sem ingyenes, minden esetben ha tulajdoni lapot akarsz egy ezres az ára. A találati "lista" az ingyenes, de abból semmit nem tudsz meg
Bizonyos szerveknek fontos hogy tudjanak név szerint is keresni, pl végrehajtó...

Vagy cím szerint tudsz keresni, de az nem mindig egyszerű vagy helyrajzi szám szerint

[ Szerkesztve ]

...:''[*\www.alfaamore.hu/*]'' :...

(#4387) JoHnni válasza attiati (#4374) üzenetére


JoHnni
senior tag

Dehogy csókosoknak való biznisz... ez baromsás. Most már elektronikus eljárás keretében lehet licitálni ingatlanra is. Minden esetben van megtekintési idő, kérdés a tulaj beenged-e ha még lakják. AZ árverési hirdetményen pedig minden esetben rajta van az ingatlan természetbeni címe, nincs semmi titoktartási. Bátran lehet venni ingatlan árverésen, sőt nagyon okos ötlet, a kikiáltási ár 70%-ért meg lehet venni az ingatlant, illetve 4. sikertelen árverés után ez már 50%

...:''[*\www.alfaamore.hu/*]'' :...

(#4388) _BM_ válasza attiati (#4385) üzenetére


_BM_
senior tag

"De miért fontos, hogy xy-nak hány ingatlanja van és hol?"

Én tudnék élni egy ilyen lehetőséggel :D

(#4389) _BM_ válasza JoHnni (#4387) üzenetére


_BM_
senior tag

"Most már elektronikus eljárás keretében lehet licitálni ingatlanra is."

Ez tényleg előrehaladás, csak az a kérdés, hogy mit tesznek ki licitre.

a kikiáltási ár 70%-ért meg lehet venni az ingatlant

Pont az a gond, hogy magas a kikiáltási ár. Kábé piaci.

[ Szerkesztve ]

(#4390) _BM_ válasza JoHnni (#4386) üzenetére


_BM_
senior tag

A betekintés sem ingyenes

A Földhivatalban történő személyes talán igen, de nem vagyok benne biztos.

(#4391) Ace Ventura válasza JoHnni (#4387) üzenetére


Ace Ventura
addikt

Én vettem rész augusztusba.
2 hónapos időszak alatt egyedüli licitáló voltam, majd lejárat előtt 20 perccel 2 vetélytárs érkezett....
Feltolták 2 millával a kikiáltási árat, majd aki megnyerte másnap délután 1.5M Ft felárral kínálta az ingatlant az interneten.
Később kiderült, hogy 2 ingatlaniroda vetekedett a lakásért....esélyem sem volt...

Üres az ágyam, mint a koponyám, csészémben felforr a hideg tej... az élet egy pénzdarab, feldobom néha.... de tudom mi a fontosabb: az írás, nem a fej

(#4392) _BM_ válasza _BM_ (#4390) üzenetére


_BM_
senior tag

Bocs, hülyeséget beszéltem. Az ingatlan adatait valóban ingyenesen le lehet kérni neten. Ebben nem szerepel több adat, például a tulajdonosé sem. :R

(#4393) attiati válasza _BM_ (#4392) üzenetére


attiati
veterán

neten?hogy?

nem csak személyesen a földhivatal számítógépén lehet?

[ Szerkesztve ]

(#4394) _BM_ válasza attiati (#4393) üzenetére


_BM_
senior tag

Csináltass ügyfélkapus hozzáférést a magyarorszag.hu oldalon, utána a Földhivatalnál is kell csinálni valamit, de nem jut eszembe. Guglizd meg. Biztos van valahol leírás.

[ Szerkesztve ]

(#4395) _BM_ válasza attiati (#4393) üzenetére


_BM_
senior tag

(#4396) attiati válasza _BM_ (#4395) üzenetére


attiati
veterán

köszi!

holnap reggel megyek a földhivatalba, de úgy látom most már mindenképp csináltatnom kell egy ügyfélkapus regisztrációt, mert hasznos tudna lenni most :)

(#4397) _BM_ válasza Ace Ventura (#4391) üzenetére


_BM_
senior tag

"majd lejárat előtt 20 perccel 2 vetélytárs érkezett...."

Annyi trükk van..... Nem érdemes olyasmivel kísérletezni, amin rajta van a maffia. Egyszerűen nem nyerhetsz. Lehet magánemberként is kicsípni jó vételt. Nem ingatlanirodák licitáltak, hanem őket bízta meg a győztes. Ettől persze ösmerhetik egymást :D

Ja, és előfordulhat olyan eset is, hogy a kalapácsütésig végig te vagy az egyetlen licitáló, senki nem jelenik meg az utolsó percben, aztán ezerszer megbánod, hogy olcsón hozzájutottál a nyereményhez. Nem nekünk való műfaj ez, hidd el nekem.

[ Szerkesztve ]

(#4398) attiati válasza _BM_ (#4397) üzenetére


attiati
veterán

az ügyfélkapus tul.lap betekintésnél csak konkrét helyrajzi számra tudsz keresni, vagy lehet olyat is, hogy egy adott házszám alatt található ingatlan helyrajzi számát keresd?

a másik, ami felmerült bennem, hogy a tul.lapon található jelzálogjog értékét időről-időre befrissítik mondjuk a hitel törlesztésével párhuzamosan, vagy az egyösszegben rákerül a hitelfelvételkor és úgy marad a jelzálogjog törléséig?

egy cégről meg lehet nézni valahol a neten ingyenesen, hogy felszámolás alatt áll e? (feketelista.hu-n csak sms azonosítással lehet)

Ingatlanárverési hirdetményben kiraktak egy lakást Népfürdő utcában 47 nm, minimálár 17,5 millió, kikiáltási ár 25 misi. Nem érzek benne semmi olcsóságot, mégha az a környék drága is. Ki volt téve a végrehajtók fickóval szembeni követeléseinek összege: NAV 40 misi adótartozás, 27 misi gyerektartás, 13 misi hitel. Lesz ott pénzért sorbanállás rendesen.

(#4399) axioma válasza attiati (#4398) üzenetére


axioma
Topikgazda

A jelzalog ugy szo, hogy az adott hitel mindenkori tartozasa es dijai erejeig, de max. xM Ft. Nem valtozik a futamido soran. Friss hiteltartozas-igazolassal tudnad csak a tenyleges tartozast. De ez miert is gond, ha vasarlo vagy? Tehermentesnek kell lennie, akkor lep csak eletbe a szerzodes (jo, extrem kivetelek biztos vannak, de altalaban).

(#4400) _BM_ válasza attiati (#4398) üzenetére


_BM_
senior tag

"egy cégről meg lehet nézni valahol a neten ingyenesen"

NAV oldalán és az ingyenes céginformációnál is meg lehet nézni. De nem csak azt, hanem a teljes beszámolót, például hogy hány alkalmazottja van, mennyi a bevétele és mekkora a bérköltsége (hasznos lehet álláskeresőknek).

"a tul.lapon található jelzálogjog értékét időről-időre befrissítik"

Szerintem nem nyúlnak hozzá.

"vagy lehet olyat is, hogy egy adott házszám alatt található ingatlan helyrajzi számát keresd"

Persze. Beütöd a pontos címet, lehívod a tullapot, azon minden rajta van.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.