Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#5251) attiati


attiati
veterán

két ingatlant is be lehet vonni hitelfedezetként, ugye? (egy külsőst, és egyet, amire a hitelt veszi fel az ember)

hétvégén láttam egy lakást 1,5 év után, ami minden paraméterében megfelel (csak sajnos pont forgalmas útra néz a lakótömbön belül), de legalább létezik, amit keresek :D

közben az unicreditnél megjelent egy 15-20 éves kamatperiódusú, fix törlesztőrészletű konstrukció, persze felárasan

[ Szerkesztve ]

(#5252) concret_hp válasza attiati (#5251) üzenetére


concret_hp
addikt

legtöbb helyen be lehet, kérdés, hogy megéri-e
(csak nem találtál valamit? :D)

vagy fullba vagy sehogy :D

(#5253) axioma válasza attiati (#5251) üzenetére


axioma
Topikgazda

Ha nem lehet akkor is megoldhato... arra felveszel szabfelt, es azt a masikban onerokent mutatod be. De egyebkent nem remlik semmi olyan konstrukcio, ahol ezt nem lehetett megtenni. [Mar persze ha mindket ingatlan ugy alapbol megfelel fedezetnek.]

(#5254) _BM_ válasza attiati (#5251) üzenetére


_BM_
senior tag

Jöhet a link! :Y

(#5255) attiati válasza concret_hp (#5252) üzenetére


attiati
veterán

nem éri meg, de látva, hogy mennyire esélytelen megtalálni rövidtávon a megfelelő lakást, így lehet kompromisszumot kényszerülök kötni valami átmeneti lakással. Viszont ha később meg megjelenik a piacon az ideális lakás, akkor arra le kell csapni, nem lehet megvárni, míg eladnám a másikat.

Ezt a lakást is feltették hétfőn, kedden mentek megnézni, csütörtökön pedig második körre mentek vissza szülőkkel és szakival. Aztán végül befuccsolt a biznisz nem tudni miért. Én szerdán érdeklődtem és hétvégén néztem meg, de már hátrányban lettem volna. Ha akarják, elviszik még mielőtt megnézhettem volna.
Legfelső emeleti, egyenes tetős, erkélyes, ablak van a konyhán, fürdőn, külön van a wc, 1-es villamos a közelben, minőségi kivitelezésű(nek tűnő) épület, tároló a garázzsal szemben. Nő szerintem nem is igazán volt tisztában az árakkal és még abból is engedett volna. Egyetlen szomszéd, az is az átadás óta ott lakik.Igényes beépített szekrények, amiket nem tud magával vinni, de nem is igazán tud az árban érvényesíteni.

BM: neked nem mutogatok linket, mert megveszel mindent :D Még nem teljesen tettem le róla, mert lehet az áremelkedésre is érdemes lenne játszani, mert annyira jók az ingatlan adottságai és szerintem alulértékelt.

[ Szerkesztve ]

(#5256) concret_hp válasza attiati (#5255) üzenetére


concret_hp
addikt

akkor küldd át nekem, nekem kell 1 kis idő, mire szerzek kp forintot :D

vagy fullba vagy sehogy :D

(#5257) attiati válasza concret_hp (#5256) üzenetére


attiati
veterán

Közvetítői jutalékért :D Egyébként meg te is csendes helyen keresel, és ez nem az.

(#5258) concret_hp


concret_hp
addikt

nagyon fasza ez az otthonterkep, kár hogy minden 3. lakás qrvára nem ott van, mint ahova jelölik :U

vagy fullba vagy sehogy :D

(#5259) Myclientseo válasza Rox (#1) üzenetére


Myclientseo
újonc

Minden esetben célszerű több bank ajánlatát összehasonlítanod. Amikor mi vettük fel a lakáshitelt, akkor a számlavezető bankunkkal majd 1 millió forinttal rosszabbul jártunk volna a teljes futamidő alatt. Nem csak a törlesztőt kell most figyelemebe venni, hanem a lakáshitel kamatperiódust is. Ha nő majd az alapkamat akkor ugyanis a törlesztőd is nőni fog, ha rövid kamatperiódust választasz.

Bankmonitor.hu lakáshitel kalkulátor: http://www.bankmonitor.hu/lakashitel.htm

(#5260) axioma válasza Myclientseo (#5259) üzenetére


axioma
Topikgazda

Grrrrr....
1. nem adunk ossze kulonbozo idopontokban esedekes osszegeket jelenertekesites nelkul (bar akkor szeretnek neked kolcsonadni 10M-t ugy, hogy nem havi 70e-et kell fizetned 20 evig, hanem csak 13M-t ugy, hogy az elso evben 1-1M per ho, es a 20. ev vegen me'g 1M ... mikor irhatjuk a szerzodest?)
-- ennek ertelmeben ilyen osszegek kulonbseget se kepezzuk
2. a kamatperiodusra is tulegyszerusitett a nezopontod: ha ma (exhas) 5%-ert kapsz 1 ev kamper-rel hitelt, de 7%-kal 10 ev kamper-rel, akkor azert korantsem biztos, hogy utobbi eri jobban meg (egyreszt ha logikusan gondolkodsz, a hosszabb idoszakra "joslassal" - ez a kamper.-re a kamatmegallapitas - biztos tobb bizonytalansaggal kell szamolni, nyilvan inkabb folelovik, tehat varhato ertekben mindig egy kicsit tobbet kell fizetned; masreszt meg ha a bank egyedileg a'razna el nagyon a piactol, meg mindig ki lehet valtani mashol).

(#5261) etejedu válasza Myclientseo (#5259) üzenetére


etejedu
őstag

Így 11 év után biztos nagyon örül a válaszodnak! :DDD

(#5262) axioma válasza etejedu (#5261) üzenetére


axioma
Topikgazda

Opsz, ezt nem is neztem, bar kb. barkinek valaszolhatta volna...

(#5263) Apollo17hu válasza etejedu (#5261) üzenetére


Apollo17hu
őstag

valószínűleg csak a bankmonitort jött hirdetni

(#5264) axioma válasza Apollo17hu (#5263) üzenetére


axioma
Topikgazda

Milyen igazad lehet... jo negativ reklam lett :)

(#5265) attiati


attiati
veterán

ez egy jó vétel volt, bárki is vitte el kb fél nap alatt :)

(#5266) concret_hp válasza attiati (#5265) üzenetére


concret_hp
addikt

ja ez jónak tűnik , honnan vágod, hoyg fél nap alatt elvitték?

vagy fullba vagy sehogy :D

(#5267) _BM_ válasza attiati (#5265) üzenetére


_BM_
senior tag

Körfolyosós rettenet. Le merem fogadni, hogy darálós a klotyó (nincs csatornázva). Ha így van, akkor a lakók jelentős része (aki nem invesztált darálós vécébe), a folyosók végén lévő közös vécébe szarik. Talán éppen ezért hangsúlyozza ki a hirdető a folyosó utolsó előtti pozíciót (freudi elszólásként), mert az valamivel távolabb van a közös latrinától, mint a folyosó utolsó lakása. De nem baj, hiszen jó a lakóközösség, mint írják, nem szarnak büdöset. A konvektoros fűtés alaphangon havi 30 rugó fűtési szezonban. A kiadhatóságról annyit, hogy ha 30 ezernél többért adja ki, akkor háromhavonta lelépnek az albérlők a magas rezsi és a dohos levegő miatt. Csak azért nem a legrosszabb vétel a világon, mert az ilyen ólakért 7 milliókat is el szoktak kérni.

[ Szerkesztve ]

(#5268) _BM_ válasza _BM_ (#5267) üzenetére


_BM_
senior tag

Még annyit ehhez, hogy egy ismerősöm kiad ilyen lakást. Amikor előadtam a hülyeségeimet, azzal dicsekedett, hogy van, aki fél évig is bérli. Nálam 5 év az átlag. A bérlőváltás költséges, mert vita van, konfliktus van, szar az egész. Ha valaki kiadásra venne garzont, és nem szán többet hat millánál, annak [ezt] ajánlanám. Gyalog két percre van a Boschtól, megbízható és jól kereső albérlők százai jelentkeznek rá.

[ Szerkesztve ]

(#5269) concret_hp válasza _BM_ (#5267) üzenetére


concret_hp
addikt

wtf is that darálós rötyi :F

vagy fullba vagy sehogy :D

(#5270) _BM_ válasza concret_hp (#5269) üzenetére


_BM_
senior tag

A régi házak úgy épültek, hogy emeletenként egy-egy klotyó került "kialakításra". Ez azt jelenti, hogy egyetlen lakásban sincs csatorna, csak vízcsövek és vízcsöveknek megfelelő átmérőjű (1 collos?) lefolyók. Ebbe csak úgynevezett darálós vécéken keresztül lehet beleszarni, aminek az ára egyrészt 100k körül van, plusz egyéb költségek is jelentkeznek. A darálós vécékagyló kifolyójába be van építve egy villanymotoros szerkezet, ami lehetővé teszi az ürítést. Ha kemény anyag kerül bele, például egy gyufásdoboz, akkor bedöglik a motor, és drága a javítása. A motor puha anyagra van méretezve. Kiábrándító az egész úgy, ahogy van. Mingyá elhányom magam. :U

[ Szerkesztve ]

(#5271) kew válasza _BM_ (#5267) üzenetére


kew
senior tag

Volt neked már konvektorod? :) Nálunk két szobában van 1-1 konvektor, és télen olyan 15k körül van max a gázszámla. Egyszer volt talán 20, mikor többet voltunk itthon.

Na most egy garzonban, egy darab konvektor szerintem simán kijön 10k-ból havonta, és ez is csak abban a 4-5 hidegebb hónapban. Ha átalányt fizet, akkor meg aztán még jobban eloszlik :)

(#5272) concret_hp válasza _BM_ (#5270) üzenetére


concret_hp
addikt

és minden 100 éves ház ilyen? :U
ill. kb. mikorig volt divat így építkezni?

[ Szerkesztve ]

vagy fullba vagy sehogy :D

(#5273) kew válasza concret_hp (#5272) üzenetére


kew
senior tag

Én 85-től 2005-ig egy ilyen barom régi házban éltem, ahol szintén volt folyosói klotyó, amit kb egy vagy 2 lakásból használtak talán a 90-es éveg végéig (utána ők is kialakítottak a lakásban wc-t). De ilyen darálós klotyót senkinél sem láttam :)

Gondolom régebben ez a közös wc volt az általános, de idővel minden lakást összkomfortossá alakítottak.

[ Szerkesztve ]

(#5274) _BM_ válasza kew (#5271) üzenetére


_BM_
senior tag

A szegények lakta házakban senki nem fűt. Mindenki a másikra "vár". Ebből következően nagyon megugrik a fogyasztás, ha olyan 22 fokot akarsz tartani, mert a prolikra is fűtened kell.

(#5275) kew válasza _BM_ (#5274) üzenetére


kew
senior tag

De mér laknák szegény prolik az ilyen házakat? :) Nagyon tele vagy előítéletekkel :D
Én körfolyosósban nőttem fel, és teljesen normális emberek lakták :) Mondjuk még egyszer nem költöznék olyanba, de csak mert hangos és sötét, más bajom nincsen vele.

Btw a mi lakásunk is elég hideg sajna (magasföldszinti), de mégis kifűtjük 15k körül. Igaz, reggel elmegyünk és csak késődélutántól vagyunk itthon.

(#5276) _BM_ válasza concret_hp (#5272) üzenetére


_BM_
senior tag

Csak akkor nem ilyenek a 100 évesek (és a 60 évesek), ha olyan felújításon mentek keresztül, ami kiterjedt egy teljes körű, 100 mm-es csatornázásra is. Szerintem minimális az arány, de meg kell kérdezni az eladót. Az 50-es évek végétől kezdtek olyan házakat építeni, amelyekkel lehet kezdeni valamit.

(#5277) _BM_ válasza kew (#5275) üzenetére


_BM_
senior tag

"De mér laknák szegény prolik az ilyen házakat? :) Nagyon tele vagy előítéletekkel"

Jellemzően szegény emberek lakják, ez nem előítélet. Nincs semmi bajom a szegényekkel, csak nem adnék ki lakást nekik. És nem azért, mert szegények, hanem azért, mert gyengébb a fizetőképességük. Kizárólag ezért.

[ Szerkesztve ]

(#5278) concret_hp


concret_hp
addikt

[link]
ezzel a kéróval az alaprajzán kívül mi a gond? :D

vagy fullba vagy sehogy :D

(#5279) etejedu válasza concret_hp (#5278) üzenetére


etejedu
őstag

Komfort nélküli? :Y

(#5280) _BM_ válasza etejedu (#5279) üzenetére


_BM_
senior tag

[Itt is hirdetik]

Nem rossz beosztású, kérdés, hogy milyen módszerrel mérték 101 m2-re.

[ Szerkesztve ]

(#5281) etejedu válasza _BM_ (#5280) üzenetére


etejedu
őstag

Nyilván nem a hírdető oldal adatai alapján fogja nézni az ember.
Ha tetszik valakinek elmegy, és tulajdoni lap híján legalább az alapító okiratba betekintést kér.
Vagy a tulaj vagy a közös képviselőnél ennek az adatnak meg kell lennie.
Tény, hogy bosszantó tud lenni ha tudod (sejted) : nem annyi az annyi.
De ezt a pontos adatot ki lehet csikarni telefonon is.

(#5282) _BM_ válasza etejedu (#5281) üzenetére


_BM_
senior tag

Neten keresztül perc alatt megvan, 1 rugóba kerül.

(#5283) attiati válasza concret_hp (#5278) üzenetére


attiati
veterán

Kb március óta hirdetik.
Lehet, hogy a bővíthető tetőteret is hozzászámolták az alapterülethez.
közös ktg lehet a gond, vagy a fekvése

és a máglya köznek azért van egy sajátos lerobbant hangulata

ott van párszáz méterre, meg kell nézni :)

[ Szerkesztve ]

(#5284) _BM_ válasza attiati (#5283) üzenetére


_BM_
senior tag

Ez lakóház volt régen is? Nekem úgy tűnik, mintha iskola lett volna korábban vagy valami hasonló. Izgalmas loft lakásokat lehet kialakítani benne.

(#5285) attiati


attiati
veterán

páratlan élmény lehet ez a panorámás kilátás az árpád híd pest hídfőjére ebből a lakásból.
A zajszint is kellemes lehet.

(#5286) _BM_ válasza kew (#5271) üzenetére


_BM_
senior tag

"Egyszer volt talán 20, mikor többet voltunk itthon."

Ezt nagyban befolyásolja a falak hőszigetelése és a szomszédok fűtési hajlandósága.

(#5287) attiati válasza _BM_ (#5284) üzenetére


attiati
veterán

nem tudom melyik épület lehet az. Innentől befelé bármelyik lehet.

Irigylem az ilyen helyeket, mert a lakástulajoknak nem kellett kifizetni a teljes telek árát, mégis szinte csak ők használják, átmenő forgalom nulla. Ugyanúgy, mint a panel lakótelepeknél. Míg egy újépítésű lakóparknál a lakástulajok megveszik a közös zárt kertet is. Ami legtöbb esetben kics is. És emiatt a belső udvar szembeszomszéd szinte az arcodba lóg, annyira közel van.

[ Szerkesztve ]

(#5288) _BM_ válasza attiati (#5285) üzenetére


_BM_
senior tag

Szerintem panelház (tégla beépítéssel), de ritka élmény az ilyen igényesen felújított lakás. Le a kalappal! Jó drága is, de menjenek csak fel az árak! :K

(#5289) _BM_ válasza attiati (#5287) üzenetére


_BM_
senior tag

Az ott szemben. Felülről nézve csak ennek új a .teteje.

(#5290) attiati válasza _BM_ (#5289) üzenetére


attiati
veterán

igen, az lesz az. Az a máglya közben a művészház. Szerinted lakik abban az épületben valaki a 5m belmagasságú, full ablakos művészlakásokban? Ki tudja mi lesz a sorsa az épületnek. Ezek után tuti ilyen 40-50e ft a közös költség. Szerintem sosem szabad megvenni ennyire egyedi igényű lakást.

Itt érdekes módon meg tudták csinálni egy 5 emeletes épületben is a jó elosztású lakást.
Külön wc, ablakos konyha, tetőtér + erkély. De szerintem túlárazott. 8kerben 380e ft/nm-ért.

Ez meg jó lehet befektetésnek. Pofás lakás. Sajnos utcai fekvés, egyébként még beköltözni is jó lenne kezdő lakásnak. A 17e ft közös költség nem tudom hogy jött ki egy ilyen minilakásra.
És érdekes, hogy milyen félreárazások kezdenek kialakulni a lakáspiacon. Ugyanabban az utcában minilakást 306e ft/nm áron kínál, míg az 53 nm-eset 380e/nm áron.

(#5291) _BM_ válasza attiati (#5290) üzenetére


_BM_
senior tag

"Ez meg jó lehet befektetésnek."

Ez valóban jó, de vásárlás előtt érdemes körbeszaglászni a ház dolgait illetően, mert a 17 ezres közösköltség nagyon sok. Nekem 8-9 ezer körül alakulnak úgy, hogy meglehetősen szeretik a pénzt a közösképviselők. Ha esetleg van portaszolgálat, akkor elmegy.

(#5292) concret_hp válasza _BM_ (#5288) üzenetére


concret_hp
addikt

pár véet még ráérnének, amíg eldöntöm, hogy irány nyugat, vagy itt élem le tyúkszaros kis életem jelentős részét :U

vagy fullba vagy sehogy :D

(#5293) etejedu válasza concret_hp (#5292) üzenetére


etejedu
őstag

Ugyanígy gondoljodom én is.
Annyival vagyok " másképp" , hogy a napokban derül ki enyém lesz e a kiszemelt lakás.
Ha nem cókmok családdal kifelé.
Remélem Nem vágom át magam 10 milláért egy 50 nm téglával Budakeszin.

(#5294) axioma


axioma
Topikgazda

Nem annyira meglepo, hogy egy IT temaju weblapcsalad forumaban gyakoribb ez a szemlelet, de elgondolkodtato... nalunk pont reszben a szocpol miatt (masreszt a gyerekekkel es tanar ferjjel tanevhez igazodas miatt) csuszik jovo nyarra, de neha mar megijedek, hogy rosszul dontottunk, most nyaron kellett volna...

(#5295) attiati


attiati
veterán

[link]

300 nm-es tetőkert

Ennyi pénzből a 13. kerület bármelyik részén vehet magának 450 nm-es telket és rádob egy 130 nm-es családi házat.

(#5296) lajafix válasza attiati (#5295) üzenetére


lajafix
addikt

ennyi pénzből panorámás házat nehezen építesz magadnak a 13ban! :) Pláne a Szent-István parknál, ami külön kategória a 13ban, mint a Siratófal környéke Jeruzsálemben...

tehát az árazás nem bekerülési költség alapú.

[ Szerkesztve ]

Rock'n Roll

(#5297) attiati válasza lajafix (#5296) üzenetére


attiati
veterán

igazad van, almát körtével nem lehet.

legyen mondjuk 800e ft/nm a lakás, az úgy 100-110 misi.

És a maradék 200 millió a 300 nm-es tetőterasz ára. Fát nem lehet rá ültetni, meg úgy semmit.
Ráépíteni nem lehet, a kocsival nem lehet beparkolni. Cserébe havat ugyanúgy kell takarítani.

Elég nagy baráti kör kell ahhoz, hogy ezt ki lehessen használni. Esetleg helikopter leszállót lehet rá építeni. Vagy focimeccseket rendezni.

Egy ilyen lakáshoz kell legalább 1 mrd forintos portfólió. Gondolom ott már nem fontos a jó BKV közlekedés. Miért a belvárosban venne egy ilyet, ha kertre vágyik? Miért nem egy panorámás budai villát vesz? És nem úgy tűnik, mint ami a Szent Isvánt parkra néz, csak a közelében van.

Külön öröm lehet az alatta lakóknak, amikor a felső szomszéd heti 1-2x lenyírja a füvet a fejük felett :DDD
Igazi kertvárosias hangulatot teremt a belváros szagával, forgalomzajával 200 misiért.

[ Szerkesztve ]

(#5298) _BM_ válasza attiati (#5297) üzenetére


_BM_
senior tag

Hóbort. Máshol is művelik (Manhattan).

(#5299) lajafix válasza attiati (#5297) üzenetére


lajafix
addikt

30 méter magasan már csak nincs zaj és annyi szag a Duna parton. Vannak olyanok, akik már a belvárost se szeretik elhagyni.

Az ár természetesen alku kérdése, kétlem hogy akinek erre fáj a foga, az ne alkudna rá keményen. Ez az ár csak figyelemfelhívásra van és el is érte a célját.

Rock'n Roll

(#5300) _BM_ válasza attiati (#5297) üzenetére


_BM_
senior tag

"És nem úgy tűnik, mint ami a Szent Isvánt parkra néz"

És ha odanéz, akkor mi van? Az emberek többsége akkor megy ki az erkélyre/teraszra, amikor megnézi vevőként a lakást, utána a lakásavatón, utána soha. Esetleg cigizni kijárnak (ha elférnek a bicikliktől és a lomtól).

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.