Hirdetés

2024. május 7., kedd

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#11001) vg válasza attiati (#10978) üzenetére


vg
addikt

2*250e nettóból mennyit lehet reálisan félretenni itthon?

Ha van lakásod és nincs hiteled (semmilyen hitel sincs), minden háztartási eszköz jól működik, nem kell új ruha, nem esztek minden nap étteremben, nincs kocsi, nincs gyerek, akkor szerintem úgy 420e megoldható, de én kihoznám a 450-et is simán az év legtöbb hónapjában.

(#11002) BigBlackDog válasza vg (#11001) üzenetére


BigBlackDog
veterán

Ha a munkahely közelében laksz, akkor reális lehet (ha viszont kell pl. helyi bérlet két személynek is -amit nem fizet a munkáltató- a munkába járáshoz, akkor azért meg tudja dobni a havi költségeket). Bár a havi 50e Huf két személyre kicsit szűknek hangzik, legalábbis a főváros környéki árakat elnézve. Mondjuk, ha tényleg csak rezsire + (viszonylag olcsó) kajára kéne költeni és egy kis lakásról van szó, akkor azért tarthatónak érzem.

[ Szerkesztve ]

(#11003) astorre19 válasza BigBlackDog (#11002) üzenetére


astorre19
aktív tag

Hát lehet túl szigorúan nézem,de havi 50-ből 2 ember maximum vegetálni tud.

Battletag: SHADOWDRAGON#26677

(#11004) vg válasza astorre19 (#11003) üzenetére


vg
addikt

Ahogy a legtöbben teszik. Vegyél fel lakáshitelt, és megtapasztalod évtizedekig milyen havi 50e/két fő megélni.

(#11005) Mercutio_ válasza vg (#11004) üzenetére


Mercutio_
félisten

Akinek évtizedekig csak annyi marad az valamit nagyon rosszul csinál(t).

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#11006) RexpecT válasza vg (#11001) üzenetére


RexpecT
addikt

Átlagosan legalább 20k a rezsi, de inkább 25-30 (víz, gáz, szemétszállítás, közös költség, áram, internet+kábeltv), 55 nm panel 2 embernek. Ha simán kihoznád a 450-et, akkor marad még 30 ezer(jóindulattal) 2 embernek ételre, ruhára, amoritizációra, szórakozásra, gyógyszerre, hobbira stb. Ami azt jelenti, hogy napi 500 forintból fejenként ezt meg kell oldani. Biztos nem élnék így ha nem muszáj, pláne úgy, hogy tudom, hogy mennyi pénzt félrerakok. Azért élni is kell (mondom ezt úgy, hogy a bevételem több mint felét félre tudom rakni havi szinten).

[ Szerkesztve ]

(#11007) .tnm válasza vg (#11004) üzenetére


.tnm
addikt

Budapesten (magyar városban) kizárt.
csak rezsi (víz, villany, melegvíz, tv-internet, közös költség, fűtés, mobilok költsége) alsó hangon 15ezer Ft, de valószínűleg a 20-hoz van már közelebb. havi ~5ezer elmegy olyan fogyó eszközökre, mint szappan dezodor, mosószer, mosogatószer, wc papír, stb. marad ~30e kajára, ami azt jelentené, hogy kb. 500 Ft/nap/fő jut étkezésre. Nyilván ehhez magadnak főzöl, amivel viszont a fenti rezsi nem jön ki., de szerintem a kaja alapanyagának az ára se jön ki.

faluban, (lopott....) fával fűtve, főzve, ahol nincs közös költség, nincs kábel tv, nincs csatornadíj, magadnak termeled az alapanyagokat (baromfit tartasz, kertet gondozol) ott kijöhet ez. de ott se lakáshitel nem lesz, se nem fog emellett napi 8 órát dolgozni (nem mezőgazdaságban).

és valóban fent még a (használt) ruhát (se), utazást stb. nem is számoltuk. sztem 2 fő havi kiadásai reálisan (nagyon kis lábon élve, de nem koplalva) összesen valahol 80ezer körül kezdődhet

[ Szerkesztve ]

It's a rare occurrence, like a double rainbow, or someone on the Internet saying, "You know what? You've convinced me I was wrong."

(#11008) vg válasza Mercutio_ (#11005) üzenetére


vg
addikt

Szerinted reális az évtizedekig a 2*250e nettós fizetés? Ha a nő elmegy szülni, vagy lelép, akkor máris annyi. Jó tudom, itt, mint mindenhol a neten a 1,3 milló nettó/hó keresetű IT lovagok vannak.

(#11009) vg válasza .tnm (#11007) üzenetére


vg
addikt

Pedig megoldható, én egy évtizedig úgy éltem, és túléltem. Budapesten, belvárosban, szóval, megoldható az a kb 500/nap.

(#11010) updog válasza vg (#11009) üzenetére


updog
senior tag

Minden megoldható, csak kérdés, hogy nem érdemesebb-e kiutat keresni a helyzetből, mint egy évtizedig vergődni.

Én is tudom milyen ez, pont emiatt fogadtam meg, hogy soha többé nem kerülök ilyen helyzetbe. Szüleimen is a mai napig látom. Segítséget (sem támogatást, sem tanácsot) nem fogadnak el. Még be is ismerik, hogy lenne jobb megoldás, mint kínlódni, de túl makacsok. Pedig még "fiatalok" (5x mindkettő), és rövid úton tönkreteszik magukat ha így folytatják. Az emberek többsége sajnos ilyen.

[ Szerkesztve ]

"Bocs, főnök, de én csak két emberben bízom. Az egyik én vagyok. Nem maga a másik." || "Hóhahó, mégis van graffaló!"

(#11011) vg válasza updog (#11010) üzenetére


vg
addikt

És mi lenne a szüleidnek a megoldás?

(#11012) updog


updog
senior tag

Amit én és hugom is mondtunk nekik: eladni a házat falun, frankhitel maradékát visszafizetni belőle (lehet hogy még így se tudnák lerendezni teljesen), albérletet keresni bent a városban, esetleg meghúzni magukat húgoméknál addig, amíg nem megy, fizetésemelést kérni, munkahelyet váltani, stb. stb.

Akár Bp.-re is feljöhetnének, nálunk is elférnének egy ideig (az unoka miatt még jó is lenne), itt meg aztán a dupláját keresnék mint itthon. Nyilván mindent elutasítanak (főleg fater, ő aztán "falun született, ott is hal meg" típus).

De hiába beszélek nekik, most sikerült eladni egy örökölt házat, ahelyett hogy betolták volna azt a nem túl sok pénzt a hitelbe, elkezdtek hülyeségeket venni (nem úgy hülyeséget, csak pl. tök fölösleges szerintem most az udvart lebetonozni, és emiatt venni betonkeverőt, meg anyagot, stb.), illetve hiába mondtam, hogy amit meg tényleg muszáj lenne megcsinálni tél előtt (ablakcsere), azt normális, megbízható helyen csináltassák... Most egyre gyanúsabb, hogy az ablakos Mekkelek (ismerős ismerőse) lelépett a pénzzel (mert ugye előre kellett fizetni... hiába mondtam azt is).

Amin meg nem kéne, azon bezzeg megy a fillérszekszualizálás: direkt megvettem saját pénzből újonnan a gázkonvektorokat, kértem hogy FÉG-hitelesített szakival köttessék be, nyilván a szomszéd Józsi olcsóbban megcsinálta, gari ugrott is.

Dehát nem éri meg velük összeveszni sem, mert "ők már ilyenek maradnak". Mint ahogy sokan mások is, inkább nyomorognak, (rosszabb esetben panaszkodnak is) mint hogy változtassnak. No offense, a te helyzeted sem ismerem. De elég általános tapasztalat.

Bocsánat, ez már nagyon off lesz, részemről ennyi. :R

[ Szerkesztve ]

"Bocs, főnök, de én csak két emberben bízom. Az egyik én vagyok. Nem maga a másik." || "Hóhahó, mégis van graffaló!"

(#11013) .tnm válasza vg (#11009) üzenetére


.tnm
addikt

mai áron napi 500 Ft-ból?

persze lehet egész nap kiflit enni, de ilyenkor a tartalékaidat éled fel. ha meg azok elfogytak és beteg leszel, akkor vagy gyógyszerre megy el több, vagy a táppénzzel buksz többet.

It's a rare occurrence, like a double rainbow, or someone on the Internet saying, "You know what? You've convinced me I was wrong."

(#11014) Mercutio_ válasza vg (#11008) üzenetére


Mercutio_
félisten

10 évvel ezelőtt aki 500 nettót keresett és abból 450-es törlesztőt fizetet (mert ugye így marad 50 a többire) az vagy jó árú lakást vett - amiből válthatott volna kisebb/olcsóbbra és máris nem kell nélkülöznie - vagy nagyon túlvállalta magát ÉS devizahitelt vett fel....

Egyébként ha jótt a gyerek és kiesett 1 kereső attól még közben bevezették a családi adózást, ahol valamennyi az 1 kereső 3 fő miatt visszajött a kiesett fizuból.

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#11015) vg válasza .tnm (#11013) üzenetére


vg
addikt

Miért kéne már kiflin élni? Ha elhagyod a napi kávét, csokit, cigit, kólát/sört piát, akkor simán megoldható. Kiszámolon voltak régen jó cikkek ilyenekről.

(#11016) astorre19 válasza vg (#11015) üzenetére


astorre19
aktív tag

Két embernek minőségi élelmiszer napi 500 ból fejenként?Jelenleg?
Sorolj már fel egy heti menüt légyszi

[ Szerkesztve ]

Battletag: SHADOWDRAGON#26677

(#11017) .tnm válasza vg (#11015) üzenetére


.tnm
addikt

napi 3szori rendes étkezés 500 Ft-ból? sztem csak akkor jön ki, ha főleg tömítőanyagot eszel (tésztafélék) és ha nem számolod bele a főzés költségeit.

It's a rare occurrence, like a double rainbow, or someone on the Internet saying, "You know what? You've convinced me I was wrong."

(#11018) vg válasza .tnm (#11017) üzenetére


vg
addikt

Nekem pl nincs igényem napi háromszori rendes (nem is értem mi az, hogy rendes) étkezésre, három napra meg tudom csinálni előre, és behozom melóba az ebédem. Szerintem fejezzük is be. Én meg tudtam oldani egy évtizedig amíg volt a hitelem, az átlag napi 500 dolgot, ti nem. Van ilyen.

(#11019) Kobe válasza vg (#11015) üzenetére


Kobe
veterán

Kiszamolot hagyjuk mar a fenebe, konyorgom.
Nem rossz amit kepvisel, de nincs alatamasztva matekkal egy csomo dolog amit mond.

A "4 fos csalad pesten kenyelmesen megel 450e-bol" cimu mondatat a mai napig hangoztatja, valanikor 2013-2014ben is ezt tolta.. Amikor evekkel ezelott voltam nala tanacsadason, akkor is 450e volt a mondasa, azota eltelt 3-4 ev, volt egy ingatlanpiaci boom, alberlet es hitel koltsegek, arak +50%, bevallott eves infla 3%,, o megis azt tolja tanacsadason, mintha ugyanannyiba kerulne az elet.

Ugyanez a kvt cigit elhagyod es napi 500ftbol kijossz duma is

[ Szerkesztve ]

(#11020) Fandango válasza vg (#11009) üzenetére


Fandango
veterán

És ez mikor volt 20 éve? :U

(#11021) astorre19 válasza vg (#11018) üzenetére


astorre19
aktív tag

Ja15 évvel ezelőtt bárki meg tudta volnaoldani a napi 500at szerintem

Battletag: SHADOWDRAGON#26677

(#11022) BigBlackDog válasza vg (#11018) üzenetére


BigBlackDog
veterán

Valószínűleg más is meg tudta. Szerintem nem is azzal volt senkinek se a problémája, hogy nem lehetett megoldani, hanem inkább azzal, hogy manapság már azért nem annyira triviális. Szvsz (és tapasztalataim alapján is) kevesebb dolgot=értéket lehet már manapság kapni 500 Hufért, mint 10-20 évvel ezelőtt. :B

[ Szerkesztve ]

(#11023) petyametyo válasza vg (#11001) üzenetére


petyametyo
aktív tag

150.000 ha csak nem a küszöböt akarod rágni egész hónapban és nem akarod hogy 60 évesen akkora legyen a bakancs listád ami egy könyvtárba se férne el :K

(#11024) vg válasza petyametyo (#11023) üzenetére


vg
addikt

Hát ja, vagy bakancs listát húzogatok (ami amúgy nincs is... najó szeretnék egy 2080 TI kártyát... :DDD ), vagy hitelt fizetek. Sajnos ma már máshogy nem megy a lakáshoz jutás. A kettő együtt nagyon, nagyon kevés embernek adatik meg (nekem nem).

(#11025) hurenzon válasza astorre19 (#11021) üzenetére


hurenzon
senior tag

Én api kajára minimum 3-4e Ft-ot költök. Nem tudom mit lehet 500 Ft-ért kapni, ennél a reggelim is több.

(#11026) #41635072 válasza hurenzon (#11025) üzenetére


#41635072
törölt tag

Semmit, száraz kiflit üresen meg csapvizet.

(#11027) vg válasza #41635072 (#11026) üzenetére


vg
addikt

Teszel bele májkrémet és teát a csapvízbe. Bár ez gondolom irritálóan alpári és csóró.

(#11028) #41635072 válasza vg (#11027) üzenetére


#41635072
törölt tag

Napi haromszori etkezesre sehogy sem jon ki 500Ft-bol a majkrem-kenyer-tea kombo.
De meg a legolcsobb majassal sem. Mindenesetre ez melyszegenyseg, nem normalis taplalkozas.

(#11029) tailor válasza vg (#11027) üzenetére


tailor
őstag

Aztán meg csodálkozol majd 40 évesen, hogy miért kell belgyógyászhoz, gasztroenterológushoz, immunológushoz járj, mert tropára ment a bélrendszered - pláne, ha bejön pár stresszesebb év, ami azért manapság nem csodaszámba menő dolog... "Picit" drágább lesz a kezelés, mint a megspórolt rendes kaja ára. Tapasztalat, pedig nem is májkrémen meg kiflin éltem évekig.

[ Szerkesztve ]

(#11030) vg válasza #41635072 (#11028) üzenetére


vg
addikt

Nézd, én tudom, hogy jobb ha 100% narancslét iszol és téliszalámis és roquefort sajtos szendvicset falsz. Te egyél azt, neked telik rá. Neked úgyse esik nehezedre venni lakást se. A többség nem ilyen szinten van.

(#11031) JayZ


JayZ
tag

Gyerekek, voltam koleszos, de ez az 500 ft-os túra még úgy is nagyon meredek. :D
Ha főzöl, a szabadidőddel is fizetsz. Legolcsóbb menza bruttó 1000 ft. Valami hulladék vacsi+reggeli, 500ból nem jön ki minden nap. És akkor még fogadhoz vered a garast.
Terembérlet, étrendkiegészítők (ülőmunka mellett muszáj mozogni, vitamin, ezaz), havi fogyótermékek, 1-2-3 havonta egy buli/mozi, néha 1-2 sör.. Budapesten ha bérelsz egy garzont, nettó 250k arra kell, hogy fenntartsd magad, ilyen minimál színvonalon, de azért nem full aszkéta módban. 300 kell arra, hogy legyen valami kis buffered, ha valami lájtos EÜ bajod van, valamire gyűjtesz, etc.

Ettől egy fokkal jobb, ha az ember haveri áron haverral tud szobát bérelni, ami még jobb, ha pároddal béreltek egy garzont. Ezzel lehet spórolni, de az ilyen életmód visszaüt hamar, mentálisan, fizikailag.

(#11032) Tombi válasza vg (#11030) üzenetére


Tombi
senior tag

Itthon 500 forintos túra, ilyen élelmiszerárak mellett...hát.
Tudod van az a mondás nálam, hogy kaján nem lehet spórolni.
De végülis lehet, aztán lesz egy házad, de egészséget nem..
Nagyon meredek ez..

(#11033) petyametyo


petyametyo
aktív tag

Én ezt nem is hiszem el hogy komolyan írja . Azt irta az elején hogy 2x250.000 a pénzük . Minek csinálná ezt valaki ??
Max azt tudnám elképzelni hogy így éljek hogyha valami életmentő ,műtétre,gyógyszere kellene a pénz .
Szerintem szívat minket :))

(#11034) #41635072 válasza vg (#11030) üzenetére


#41635072
törölt tag

Elnézést, hogy megengedek magamnak olyan luxust, mint a narancslé.

(#11035) Mercutio_ válasza vg (#11030) üzenetére


Mercutio_
félisten

Falsz

Látom megy a minősítés anélkül, hogy ismernéd a másik felet :(((

Azt egyébként hol olvastad, hogy a téliszalámi egészséges:D

btw a többség nem vesz lakást még hitelre se, vagy aki igen, az se bp belvárosban (amint azt lentebb írtad magadról), szóval erős túlzás magad a többséghez sorolni ;)

Arról pedig, hogy valaki a válság előtt/küszöbén vett mondjuk devizahitelre ("mert csak a hülyék vesznek fel forint alapú kölcsönt") a lehetőségei határáig elmenve lakást, aminek aztán elszállt a törlesztője és emiatt alig maradt megélhetésre elsősorban az illető tehet...
Az is az ő döntése volt, hogy nem ment kisebb/olcsóbb lakásba (a belvárosi lakások elég jól tartották a többihez képest az árukat), a különbözetből nem előtörlesztett, neadjisten nem fizette a törlesztőt mert "abankokahibásak/mencsenekmeg" és emiatt a késedelmi és büntetőkamatok is megdobták az egészet.

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#11036) Csabroncka válasza vg (#11008) üzenetére


Csabroncka
addikt

Jelenleg azért a családi adókedvezmény és a GYED extra mellett nem akkora keresetkiesésről beszélünk, mint korábban, igaz ez 200 ezres nettóig.

Az biztos, hogy a legnagyobb arányú megtakarítást nem a gyerek mellett éred el, de élni is kell emellett!

Én ezzel az 50-30-20 szabállyal értek egyet, és a lényeg, hogy a megtakarítás minimum 20 legyen, illetve lehet növelni a többi kárára.

Itt ugye nem mindegy a fizu, minél több, annál könnyebb normál esetben a megtakarítást növelni!

ami még nálam így alakult:
-eltervezed és utána kiszámolod, hogy havi 200 ezret félreraksz, na ez most mondom, hogy a második hónaptól, csak 150-180 lesz a váratlan kiadások és sok egyéb más tényező miatt :B
-amit bejön + bevétel, azt félrerakod
-kp használatát minimalizálod a pénztárcádban

Kajához: érdemes minőségibb élelmiszert fogyasztani hosszú távon (ez nem feltétlen a téliszalámizabálást jelenti reggeltől estig), és egészségesen élni. A legdrágább dolog a világon a betegség és a keresőképtelenség!

[ Szerkesztve ]

"in medias res"

(#11037) attiati válasza vg (#11001) üzenetére


attiati
veterán

Hogy hozod ki havi 50e-ből csak ezeket, kaja nélkül? (ma)

net
telefon
utazás (akár tömegközlekedés)
tisztálkodási szerek, mosószerek
víz
áram
fűtés (évesből számolva havi átlagot)
közös ktg

Nekem bőven 50e felett van (drága közös költséggel, a többi takarékosan).

A kaja részét elismerem, hogy kihozható olcsón, ha mindent otthon főz az ember.
Gyúrósokat kérdeztem, hogy ki mennyiből hozza ki, mert nekem eléggé elszaladt a kaja költségvetés. Zola számítása nekem hiteles. Párban számítva ez akkor is egy százas körül van / hó.

A 2 * 250e nettót azért írtam, hogy párban annyi a bevétel, így a kiadás is nő.
És nyilván lakás (és kocsi és minden nélkül), hisz arra megy a gyűjtés.
Vagyis a pályakezdéstől az első lakás megvételéig nyúló időszakban, gyerek nélkül.

Azért kérdeztem, mert Stanlee írta, hogy még a kinti fizetése mellett is nehézséget okozna 10 misit összerakni 5 év alatt. Pedig szerintem itthon is teljesen reális és elvárható, hogy párban élve két fizetésből félretegyen az ember 500e-ből 200e-t. Ez kamatok nélkül 12 misi öt év alatt. Ami elég az önerőre.

[ Szerkesztve ]

(#11038) petyametyo válasza attiati (#11037) üzenetére


petyametyo
aktív tag

Én otthon csinálok minden kaját . Igaz nem gyúrok, úszok ,de az étkezés ugyan az ,kb 50.000 per hó plusz étrend kiegészítők

(#11039) A Zéé válasza vg (#11027) üzenetére


A Zéé
addikt

egy menü ebéd a legeslegolcsóbb helyen is 7-800 Ft körül van. Mellé reggelire-vacsorára 2 zsemle, valami olcsóbb felvágott, esetleg egy szelet sajt, valami zöldség, ez még kb 3-400 Ft/nap. Ez akárhogy is számolom legalább 1000 Ft. És ez nem nagy lábon élés, csak a nagyjából szükséges minimum, nincs benne semmi flanc, semmi gyümölcs, semmi prémium. Ha főzöl magadnak napi 1 kaját, és az mondjuk nem 2 liter zöldségleves egész hétre, akkor se jön ki sokkal olcsóbban.

Just a simple Lineman...

(#11040) BornToBePuli


BornToBePuli
aktív tag

Üdv! Szerintem mindenki lépjen túl az 500 Ft/nap-témán a Lakáshitel, lakásvásárlás topikban. Az egész PH! ilyen, valaki mond valamit, erre öt másik osztja az észt. Nekik meg másik öt és mindenki képtelen túllépni a dolgon.

[ Szerkesztve ]

Read only felhasználó

(#11041) vg válasza attiati (#11037) üzenetére


vg
addikt

net 3,5e
telefon évente 2500, három, négy havonta 10euro mobilvoip
utazás (akár tömegközlekedés) 0, bringa (fél évente max 5e szerviz)
tisztálkodási szerek, mosószerek (szappan, fogkém, dezodor, borotva max 5e)
víz 0 szerk: közös költség része ami nincs a társasháznak
áram 4e
fűtés (évesből számolva havi átlagot) télen 15e, nyáron 2e
közös ktg 0, társas házunkban nincs közös költség

Nem hozható ki mi?

[ Szerkesztve ]

(#11042) attiati válasza vg (#11041) üzenetére


attiati
veterán

ez kb 25e/hó
+ ha hozzáadod, hogy egy normális ember kénytelen fizetni a vízért is :D
+ közös költségért (vagy családi háznál a szemétszállításért külön + felújítási alapot pakolni)
+ költ közlekedésre is (nem saját autóra)
Akkor ez 50e pont.
Szerintem is hagyjuk, értelmetlen ez a beszélgetés.

(#11043) petyametyo válasza vg (#11041) üzenetére


petyametyo
aktív tag

"Éljetek " boldogan :R

(#11044) Mercutio_ válasza vg (#11041) üzenetére


Mercutio_
félisten

Ha nincs közös költség kinek számláz a vízművek?
És a szemétszállítást, társasház világítását ki fizeti?

Egyébként nekem úgy rémlik a társasházi törvény előír felújítási alap képzést :U

[ Szerkesztve ]

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#11045) Fandango válasza vg (#11041) üzenetére


Fandango
veterán

Szemét, víz, szennyvíz ezeket ki fizeti?
Mert ha már társasházat írsz akkor gondolom nem fúrt kútból jön a víz, és nem is saját pöcébe megy a szenny. Meg a szemetet nem az udvar hátuljában gyűjtitek.
Utazás 0, mindenhova gyalog jársz, meg bringával, na ne szórakozz már?
Telefon 2500 évente, akkor már egyáltalán minek? A segélyhívás ingyenes, ha csak amiatt kell.

Olyan baromságokat hordassz itt össze, hogy a hajam égnek áll.
De részemről is elég volt ebből ennyi.

[ Szerkesztve ]

(#11046) Csabroncka válasza vg (#11041) üzenetére


Csabroncka
addikt

Én elég sz@r rágónak gondoltam eddig magam, de belőled és a vázolt kertekből kiindulva még a szexen is spórolni kellene (vulgárisabban írtam előbb D betűvel kezdődően)

"in medias res"

(#11047) _adaml21_ válasza vg (#11041) üzenetére


_adaml21_
őstag

Nálam viszont ez verte ki a biztosítékot, de marhára:

utazás (akár tömegközlekedés) 0 - magyarul bliccelsz, gratulálok, remélem lesz annyi szociális érzéke a gyerekeidnek, ha lesznek, hogy nem rólad fognak példát venni.

[ Szerkesztve ]

(#11048) .tnm válasza _adaml21_ (#11047) üzenetére


.tnm
addikt

egyébként is, bliccelve se 0 a várható értéke az utazási költségeinek.

de lehet nem bliccel, csak bkv alkalmazott. (persze akkor se 0, hanem a fizetése része).

de mindegy is, mert amikor azt írta, hogy 0 a közösköltség nála és a víz is ennek része, akkor már egyértelműen ellentmondott annak, hogy tipikus lenne havi 50ezerből élni.

egy átlag magyar (fiatal)pár nem tud kijönni havi 50ezer ft-ból (+albérlet/lakáshitel), akkor se ha megfeszül, szerintem ezt eléggé jól levezettük.

It's a rare occurrence, like a double rainbow, or someone on the Internet saying, "You know what? You've convinced me I was wrong."

(#11049) vg válasza Mercutio_ (#11044) üzenetére


vg
addikt

A társas házunkban egy bankfiók és egy cipőbolt is bérel több száz négyzetmétert, kitermeli nekünk a 12 lakónak közös költséget bőven. Azért agyam eldobom, hogy ezek egyeseknek ennyire meglepő ebben a topikban, hogy ilyen is létezik: egy társasház bérbe adja a saját bérleményét cégeknek.

(#11050) vg válasza _adaml21_ (#11047) üzenetére


vg
addikt

Te _adaml21_, olvasd már el még egyszer! Nem bliccelek, hanem bringázok! Én kiszálltam ebből, értelmetlen.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.