Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 06:02:15

LOGOUT.hu

Külső merevlemezek - USB, eSATA, FireWire HDD
Kérdezés előtt kérjük olvasd el az összefoglalót!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#20601) ggg666 válasza King Unique (#20600) üzenetére


ggg666
őstag

Üdv!

Köszi az infót, ez úgy néz ki még nagyon új winyó, egyik program se ír ki több infót a sajátja meg egyáltalán nem ír ki semmilyen smart infót.

Még a bekapcsolások számát és a működési időt sem, na mindegy majd írok a fejlesztőknek, aztán idővel hátha megoldódik.

Igazából akkor gond nincs vele, de én megszoktam, hogy követem pl. a gyenge szektorok és a crc hibák számát, abból előbb észre veszem, ha gond van.

(#20602) King Unique válasza Chereiose (#20598) üzenetére


King Unique
titán

Tehát egy 2,5"-os külső HDD, amelynél fontos pl. a megfelelő tápellátás. De ez is max. a másik készüléken lehetett esetleg probléma, mert a PC USB 3.0 portja nyilván ok ilyen téren.

Egyébként, ha a set-top box valamilyen, a Windows által ismeretlen fájlrendszerre formázta felvételnél a külső meghajtót, attól még elvileg pl. a lemezkezelőben meg kellene jelennie. Illetve ez esetben szintén érdemes másik USB-portban, valamint másik kábellel is kipróbálni. Továbbá akár maga az OS is lehet a probléma forrása, ha az alábbi dolgokat vesszük alapul: —► [link], [link], [link], [link], [link]. Illetve előfordulhatnak még ilyen esetek is. Tehát lehetőség szerint ki kellene próbálni a külső HDD-t másik gépen, illetve másik Windows alatt is! Valamint az eredeti gépen akár egy Live Linux is opció lehet.

[ Szerkesztve ]

(#20603) Chereiose válasza King Unique (#20602) üzenetére


Chereiose
addikt

Köszi a segítséget, holnap megpróbálkozom ezekkel és majd jelentkezem :)

(#20604) darvin555


darvin555
tag

Sziasztok külső hdd-t szeretnék venni egy 6éves 500gb wd my passport-ot cserélnék, 1tb elég lesz nekem, fő hogy minél vékonyabb legyen es jo minőségű vmint lehetőleg minél halkabb, többi márkát nem nagyon ismerem ezért kérném itt a segítséget a választáshoz eddig a wd maximálisan kiszolgált engem.
- Toshiba Canvio Premium 1tb
- Seagate back up plus Slim 1tb
- WD My Passport Ultra 1tb

Melyiket ajánljátok, különbségek esetleg?
(Megbízhatóság, sebesség, halk/hangos stb.)

Előre is köszönöm!

[ Szerkesztve ]

(#20605) King Unique válasza bghistvan (#20588) üzenetére


King Unique
titán

Pontosan melyik, mert abból is vannak ám különféle 2,5" / 3,5" sorozatok? Viszont olyan nagy tapasztalat nincsen velük, illetve a megbízhatóság / tartósság dolog már korábban részletezve volt: [link], [link].

Az alábbiak alapján tehát sikerült a készülékek topikjaiban is érdeklődni:

Médialejátszó: kérdések | válaszok
TV: kérdések | válaszok

Ellenben a korábbi válasz végén említett egyéb dolgokat figyelembe venni már kevésbé. Tehát sehol nincsen az előírva, hogy egy ilyen külső HDD-nek mindenféle, a kompatibilitás szempontjából másodlagosnak mondható hardvereken és operációs rendszereken kifogástalanul kellene működnie. Illetve elég csak megnézni, hogy az alábbi képen a doboz oldalán milyen rendszerek vannak megadva (elsődlegesen) kompatibilisként. Plusz finoman fogalmazva sokszor nem is az USB-s háttértár az ilyen jellegű problémák forrása. Ezt nemrég pl. a lejátszó topikjában is említették. Sőt, azt is, hogy valószínűleg nálad nem stimmel valami, mert másnál ok volt a dolog. Illetve az is érdekes, hogy nálad most egyelőre csak egy 500 GB-os működik rendesen, míg másnál a 2 TB-os külső meghajtók is. Persze egy 2,5"-os külső HDD-nél a rövidebb USB-kábel is számíthat a tápellátást illetően. Egy 3,5"-os típus meg nyilván előnyösebb ilyen téren, hiszen a külső táp miatt azoknál eleve nem kell emiatt aggódni.

[ Szerkesztve ]

(#20606) King Unique válasza darvin555 (#20604) üzenetére


King Unique
titán

Üdv!

Itt egyrészt először el kellene dönteni bizonyos dolgokat, amik alapján majd lehet szelektálni. Ha pl. fontos a minél vékonyabb kivitel, akkor a fentebb is említett Seagate modell lehet ilyen téren jó választás. Továbbá nemrég volt szó egyéb minőségi, prémium kategóriás modellekről is. Valamint az előbbi hozzászólásban a megbízhatóságról és a tartósságról is volt említés.

Adatátviteli sebesség tekintetében a legtöbb 2,5" | 5400 RPM | 1 TB | USB 3.0 paraméterű külső HDD eleve hasonló, illetve max. a nagyobb adatsűrűségű tányérokkal szerelt típusoknál van némi plusz. Valamint nyilván a 7200 RPM-es megoldásoknál. Ellenben nemrég szóba került, hogy a sebességet eleve befolyásolhatják bizonyos dolgok: [link], [link]. Továbbá, ha valakinek az átlagnál gyorsabb megoldás kell, akkor arra is vannak különféle opciók.

A működési zaj megint érdekes dolog, de azért általában egy 2,5"-os, illetve 5400 RPM-es külső HDD amúgy sem szokott túl hangos lenni. Bár lehetnek (apróbb) eltérések egy egyes típusok között, amiről pl. ezen hozzászólásokban is volt szó. Továbbá ilyen téren a kevesebb adattányért tartalmazó típusok elvileg előnyösebbek lehetnek, amiről ezen hozzászólásban, illetve az alábbi logout bejegyzésben is van említés.

[ Szerkesztve ]

(#20607) bghistvan válasza King Unique (#20605) üzenetére


bghistvan
senior tag

Szia!

Toshiba Canvio Basic 500Gb.
Ezt már röccenés-akadás mentesen viszi,nem is melegszik annyira mint az Elements 1Tb.
Aztán lehet hogy tényleg kifogtam egy selejtes WD-t,de örülök hogy visszatudtam cserélni.....sajnos ismerősöktől is csak 500Gb-at tudtam volna kipróbálni kölcsön,így nem reszkíroztam meg egy ugyanilyen WD vagy más márka 1tb cseréjét.
Ennek a Toshibának kicsivel rövidebb is a kábele.
De most már úgy vagyok vele,hogy nézek majd egy nagyobbat is,olyat ami külső tápos,viszont annak folyamatosan áram alatt kell lennie,ha nem használom? mert olyan hülyén jönne ki hogy minden film előtt konnektor ki-be :)

(#20608) Pól2 válasza King Unique (#20595) üzenetére


Pól2
csendes tag

Nagyon köszönöm az infót !!!

(#20609) Daywalkerke válasza King Unique (#20597) üzenetére


Daywalkerke
aktív tag

Köszi a választ.
Közben megtudtam, hogy a magyar boltok max. 2 év garanciát adnak a Seagate (Maxtor) külső HDD-kre és a 3. év garanciához a gyártó oldalán kell regisztrálni, ami világos is, de a kérdés innentől már csak az, hogy ezek szerint van a Seagate-nek hivatalos magyarországi szervize ahova ha a 3. évben romlik el be lehet vinni? Erről tudtok esetleg valamit? Mert én rákerestem, de nem találtam Seagate magyar szervizt.

[ Szerkesztve ]

(#20610) King Unique válasza bghistvan (#20607) üzenetére


King Unique
titán

Ha pl. a laptopon megfelelően működött a lejátszás, illetve az állapota is ok volt a HDS szerint, akkor nem nagyon lehet csak úgy ráhúzni a selejtes jelzőt. Valamint fentebb volt róla szó, hogy más is lehet a probléma forrása. De, ha már kicserélték másikra, akkor úgyis mindegy.

A 3,5"-os külső HDD-ken, illetve főleg a külső házakon általában szokott lenni tápkapcsoló, amivel be / ki lehet kapcsolni az eszközt. Ez pl. ezen tesztben is látszik az alábbi képen. Tehát elvileg maradhat a konnektorba bedugva és (szükség esetén) elég csak a házon lévő kapcsolót használni.

[ Szerkesztve ]

(#20611) King Unique válasza Daywalkerke (#20609) üzenetére


King Unique
titán

Nálunk ilyen tudtommal nincsen, ellenben több európai országban, illetve nagyvárosban van hivatalos szerviz. Ezen az oldalon vannak erről infók, valamint pl. itt / itt lehet megnézni a garanciát és a környező szervizeket a sorozatszám stb. megadása után. Egyébként az egyik illető tapasztalatai korábban már linkelve voltak az RMA ügyintézés kapcsán: [link], [link]. Igaz, saját költségen kell kiküldeni, de amúgy nem vészes a dolog. Illetve van, hogy hamarabb lefut, mintha itt a helyben intézné az ember.

[ Szerkesztve ]

(#20612) Daywalkerke válasza King Unique (#20611) üzenetére


Daywalkerke
aktív tag

Köszi az infókat.

[ Szerkesztve ]

(#20613) Kornel


Kornel
veterán

Maxtor M3 portable-t nézegettem 1 TB méretben, Sony w807 TV-hez kéne 30-50 GB-os méretű filmeket lejátszani.
Van jobb ennyiért?

(#20617) King Unique válasza Kornel (#20613) üzenetére


King Unique
titán

Ez ügyben elsősorban a TV gyártójának a topikjában kellene érdeklődni, hogy ott mik a tapasztalatok, mások milyen (2,5"-os) külső HDD-ket használnak hozzá stb. Illetve ott más is érdeklődött hasonló ügyben és az alábbi válaszokat kapta. Továbbá, ha ezen hozzászólás linkjeit átnézed, akkor azokban szintén volt szó az ilyen használattal kapcsolatos dolgokról.

Egyébként vannak hivatalosan TV-s használathoz is ajánlott 2,5"-os külső HDD-k, mint pl. az ADATA HC500. Bár ez elvileg kifutó modell és pl. az 1 TB-os változatát nálunk már nem is nagyon lehet beszerezni. De az összefoglalóban találhatók még hasonló típusok. Aztán a készülék gyártójának a kínálatában is vannak külső HDD-k. Viszont, hogy ilyeneket használ-e valaki az adott TV-hez, mik ezekkel a tapasztalatok stb., azt szintén a fentebb említett topikban kellene megkérdezni.

[ Szerkesztve ]

(#20618) bghistvan válasza King Unique (#20610) üzenetére


bghistvan
senior tag

Igen ez tökjó,ez tetszik!

A Toshiba Basic 500Gb amit vettem,azt tapasztalom rajta,hogy mikor a médialejátszóról leválasztom,és kikapcsolom az eszközt,vagy leválasztom a laptopról,és lehúzom a gépről,akkor egy fémes kattanó hangot ad ki,vajon ez normális szerinted?

(#20619) King Unique válasza bghistvan (#20618) üzenetére


King Unique
titán

Azért, mert gondolom pörög tovább a belsejében a HDD és ha kihúzod a portból a kábel csatlakozóját, akkor egy ilyen csak USB-ről működő 2,5"-os típus alól egyben a tápot is kirántod. Ilyenkor "vészleállás" történik, illetve nyekkenek és kattannak egy nagyot. Egy mai (külső) merevlemeznek elvileg ki kell ezt is bírnia, de azért a normális leállás mégiscsak előnyösebbnek mondható.

Egyébként ez eleve USB-chip & firmware, valamint OS függő. Illetve utóbbinál befolyásolhatják a működést bizonyos dolgok, amelyekről a másik topikban volt szó. Továbbá a lejátszó és társai készülékeknél annyira nem meglepő, ha nem működnek ezen funkciók. Ez a másik topikban szintén szóba került: [link], [link].

[ Szerkesztve ]

(#20620) bghistvan válasza King Unique (#20619) üzenetére


bghistvan
senior tag

Értem,én is erre gondoltam,mármint hogy hirtelen elveszem a tápot,de azon gondolkodtam,hogy a pc-ről is,és a médialejátszóról való leválasztás után akkor hogyan tudnám kikapcsolni? Nincs erre bármilyen progi amit közvetlen a merevlemezre rakhatok?

Valamint Te speciel milyen külső mobil rackes és 2Tb -os tárhellyel rendelkező kombót tudnál kifejezetten ajánlani?
Mert végül hamarosan beakarok szerezni egy ilyen megoldást,és inkább összeraknám én ( a mobil racken-lévő on/off gomb miatt is),minthogy megvegyem egybe integrálva........

[ Szerkesztve ]

(#20621) King Unique válasza bghistvan (#20620) üzenetére


King Unique
titán

Az előbb említve volt, hogy ez miknek a függvénye. Valamint, hogy PC-s környezetben pl. egy Windows alatt mely beállításokat lehet megnézni. De, ha a külső HDD firmware szinten nem támogatja ezt, mint pl. az alábbi külső ház, akkor kb. semmit nem lehet vele kezdeni. Illetve max. a firmware piszkálása lehet opció. Viszont az ilyen gyári külső HDD-k esetében megfelelő firmware és program híján ez kevésbé oldható meg és inkább egyes külső házaknál lehet opció. De ott is csak saját felelősségre és csak a tapasztaltabb userek számára!

Gondolom 3,5"-os megoldás kellene, mert a korábbi hozzászólásban linkelt topikokban is szóba került a stabil tápellátás miatt. Opció lehet akár a nemrég említett megoldás is egy kisebb HDD-vel, de van külön topikja a merevlemezeknek és a 3,5"-os külső házaknak is. Viszont ezt a dolgot elsődlegesen a médialejátszó és a TV topikjában kellene megkérdezni, nehogy megint úgy járjál, mint legutóbb!

[ Szerkesztve ]

(#20622) biccent válasza Mezcal (#5032) üzenetére


biccent
csendes tag

Sziasztok,

egy ilyen kütyüm van és cserélni kellene benne a vinyót. Szerintetek ez lehetséges és ha igen milyen specifikációjú merevlemezt vehetek bele?

https://logout.hu/tema/kulso_merevlemezek/hsz_5032-5032.html

(#20623) norborg_


norborg_
csendes tag

üdv!

WD Elements 1TB - 21490 Ft
Seagate Expansion 1 TB - 20890 Ft

Melyik a jobb szerintetek?
Köszi előre is.

(#20624) biccent válasza biccent (#20622) üzenetére


biccent
csendes tag

Közben szétkaptam és egy ilyen merevlemez van benne:

wd15ears 00mvwb0

Tehát a csere fizikailag lehetséges. A kérdés, hogy milyen specifikációt fog elvinni az elektronika?

(#20625) King Unique válasza biccent (#20622) üzenetére


King Unique
titán

Üdv!

Egy másik topikban nemrég ugyancsak szóba került ez a téma. Egyébként voltak, akik már cseréltek 3,5"-os gyári külső HDD-kben merevlemezt. A tiednél a HDD pontos típusa ismert és jó esetben ugyanazon gyártó hasonló modelljét valószínűleg kezelné. De lehet akár másmilyent is. Viszont konkrét tapasztalat híján nem lehet biztosan tudni, hogy ezen típusnál ez ténylegesen működne-e. Ellenben a külső házas megoldás nyilván biztosabb ilyen téren.

[ Szerkesztve ]

(#20626) King Unique válasza norborg_ (#20623) üzenetére


King Unique
titán

Helló!

Ez attól is függ, hogy milyen igényeid vannak. Továbbá nemrég egy hasonló kérdésre adott válaszban nagyjából le volt írva a lényeg az összehasonlítást és egyéb dolgokat illetően. Egyébként az általad kinézett kettő afféle extrák nélküli alapmodell. Amelyek persze megfelelhetnek a célra, ha nem kell semmi plusz dolog. Valamint az infók alapján mindkettőre 2 év gyártói garancia van ebben a térségben, szóval ilyen téren is hasonlók.

[ Szerkesztve ]

(#20627) weres78


weres78
senior tag

Üdvözlet!
Szükségem lenne egy merevlemezre, melyet tv-hez csatlakoztatva filmlejátszásra használunk majd USB3 csatin keresztül. Tanácsot szeretnék, mi az ajánlott, kell-e a külső merevlemez, vagy jobb egy HDD + rack?
Méretben 500Gb, max 1Tb (nem fhd filmeket nézünk majd róla,arra van forrás). Nem lesz extrém igénybevétel, pár havonta frissítem ami rajta van, olvasás lesz napi szinten. Ütődni, ázni, porosodni stb nem fog...
Szeretnék megbízható cuccot, de nem költenék rá feleslegesen... Kérnék szépen valami ajánlatot!
Előre is köszönöm!

(#20628) King Unique válasza weres78 (#20627) üzenetére


King Unique
titán

Üdv!

Ha normál, vagyis PC-s környezetben történő használatról lenne szó, akkor könnyebben lehetne ajánlani ezt-azt. Viszont, mivel egyéb felhasználás lett említve, ezért azt illetően a szokásos dolgokat tudom mondani. Ha a készülék gyártójának a topikjában ajánlanak több bevált típust is, amelyek közül választani kellene, akkor azt már meg lehetne majd itt is tárgyalni.

[ Szerkesztve ]

(#20629) AeSDé Team


AeSDé Team
őstag

Sziasztok!

2 db külső merevlemezt keresek, mindkettőt hosszú távú álló adattárolásra.

500GB
- Kis méretű modell, rendkívül alacsony igénybevétel (évi 1-2-szeri bedugás), többnyire polcon porosodna
- USB 2.0 is bőségesen elég
- méret lényegtelen

2TB
- Közös családi adattárolónak, őt már néha hordoznánk ide-oda, tehát fontos hogy masszívabb szerkezetű legyen
- Fontos lenne az USB 3.0
- méret max 2,5"

[ Szerkesztve ]

(#20630) raider21


raider21
aktív tag

Maxtor M3 Portable 1TB USB 3.0 HDD - HD Sentinel:

Lemez Modellszáma: ST1000LM035-1RK172
Lemez revízió: SBM3

[ Szerkesztve ]

raider21

(#20631) weres78 válasza King Unique (#20628) üzenetére


weres78
senior tag

[Erre] tudsz esetleg mondani valamit?
Ami infót találtam, hogy a TV amihez használjuk majd nem különsöebben válogatós (LG 43LH630V). Saját topikban a fenti cuccost ajánlották mint TV-hez általánosan jó külső háttértárat.

(#20632) oximoron


oximoron
csendes tag

Sziasztok! Tud valaki olyan 1TB-os külső hdd-t mondani nekem, aminek a partíciós táblája mbr ?
Köszi

(#20633) oximoron válasza oximoron (#20632) üzenetére


oximoron
csendes tag

Olyan külső hdd is érdekelne, ami trükkösen van particionálva és az os mbr-nek látja gpt helyett.
ezt is köszi

(#20635) King Unique válasza AeSDé Team (#20629) üzenetére


King Unique
titán

Helló!

500 GB

Ekkora tárolókapacitásút 2,5"-os méretben érdemes venni, ahol szóba jöhetnek pl. ezek. Illetve némelyikről teszt is készült: teszt 1 | teszt 2. Valamint az összefoglalóban találhatók további alternatívák, ahol egyik-másik gyártó adott sorozatán belül nyilván többféle tárolókapacitású modell is elérhető.

Viszont 2,5"-os méretben pl. a jobb ár-érték arány miatt érdemes megfontolni az 1 TB-os típusokat is. Továbbá USB 2.0-s külső HDD-t manapság már nem sok értelme van venni. Egyrészt gyári kivitelben több gyártónál már eleve nincsenek is, másrészt az áruk sem nagyon kedvezőbb. Egyébként a ritka használattal kapcsolatban nemrég az alábbi hozzászólás végén volt szó bizonyos dolgokról.

2 TB

Ha gyakran lesz hordozva a külső merevlemez, akkor célszerű hozzá egy tokot beszerezni. Illetve az összefoglalóban, valamint az alábbi hozzászólásban különféle ütésálló modellek is említve vannak, ha az átlagnál strapabíróbb megoldás kellene. Valamint az alábbi logout bejegyzést is meg lehet tekinteni, ha már ilyen nagyobb tárolókapacitású 2,5"-os külső HDD kell.

Egyébként, ha hosszabb távú adattárolás a cél, akkor ilyen téren az a lényeg, ami egy korábbi hozzászólásban említve volt. Persze lehet külsőleg (ütésálló) és / vagy belsőleg (HDD) valamelyest fokozni a tartósságot, de az adatok biztonsága szempontjából úgyis a biztonsági másolatok készítése a legfontosabb.

[ Szerkesztve ]

(#20636) King Unique válasza weres78 (#20631) üzenetére


King Unique
titán

Vannak a gyártó kínálatában ennél komolyabb modellek, valamint nemrég említve voltak egyéb típusok is. De a célra akár egy ilyen alapmodell is megfelelhet. Illetve, ha a másik topik alapján ez biztosan kompatibilis és rendben működik az adott TV-vel, akkor nem szükséges tovább ragozni a dolgot. Pláne, hogy egyéb típusokat nem is említettek.

Egyébként USB-n a stabil tápellátásra majd nem árt odafigyelni! Az az ideális, ha pl. ilyen és ilyen 1 - 1,2 A-es USB-portok vannak a készüléken. Az általad használt TV-nél jobb híján csak az alábbi screenshotot találtam, de ennél pont nem látszik. Bár egymás mellett van a 2 db port, ezért szükség esetén opció lehet az Y-kábel.

[ Szerkesztve ]

(#20638) King Unique válasza oximoron (#20632) üzenetére


King Unique
titán

A kisebb ( 2 TB) tárolókapacitású külső HDD-knél normál esetben eleve MBR partíciós tábla szokott lenni. A nagyobbaknál viszont már nyilván GPT, de akár még azoknál is lehet példa az MBR-re: [link], [link]. Viszont, mivel az XP támogatása egy ideje megszűnt, ezért manapság a gyártók is már kevésbé erőltetik az utóbbi megoldást. Sőt, ilyen téren lehetnek különbségek egyazon sorozat korábban és újabban gyártott modelljei között is. De, ha valakinek ez fontos, akkor pl. egyes külső házaknál akár ezt is lehet állítgatni egy firmware-frissítés során.

Egyébként pl. Windows alatt a diskpart segítségével át lehet konvertálni a lemezt destruktív módon. De külső particionáló programok akár adatvesztés nélkül is megoldják. Valamint nyilván a többi desktop OS alatt is vannak hasonló opciók.

Amúgy gondolom azért kérdezed, mert olyan környezetben akarod használni, ahol a készülék, illetve maga az OS nem tudja kezelni a GPT partícióstílust.

[ Szerkesztve ]

(#20639) weres78 válasza King Unique (#20636) üzenetére


weres78
senior tag

:R :R :R
Ha elég ez, akkor marad ez, nem akarok feleslegesen költeni sem.
Az USB port miatt egy Y kábelt kerítek valahonnan...

Hálásan köszönöm a segítséget! :R :R :R

(#20641) King Unique válasza raider21 (#20630) üzenetére


King Unique
titán

Az új Maxtor M3 Portable modellekben tárolókapacitástól függően már valóban a Mobile HDD, illetve a Laptop HDD sorozatok merevlemezei vannak. Az 1 TB-os modellnél nemrég más is említette a belsőt, ahol egyébként a többi paraméter szintén megegyezik a tieddel. Korábban Samsung márkanév alatt viszont más merevlemezek voltak az egyes modellekben. Az 1 TB-osról a topikban is készült egy teszt, amely még a Spinpoint M8, illetve pontosabban az integrált USB-s M8U merevlemezzel volt szerelve.

Köszönjük az információkat! :R

[ Szerkesztve ]

(#20642) albiosz válasza King Unique (#20641) üzenetére


albiosz
őstag

Szia!

Mi a vélemény a 2TB-os verziójáról?

(#20643) albiosz válasza albiosz (#20642) üzenetére


albiosz
őstag

Az igaz, amit itt írnak, hogy a tv-k csak 1,5 GB-ig kezelik a külső merevlemezeket?

(#20645) King Unique válasza albiosz (#20642) üzenetére


King Unique
titán

Helló!

A Maxtor modellekkel kevesebb a tapasztalat itt a topikban. A 2 TB-os M3 Portable korábban (Samsung) Spinpoint M9TU belsővel volt szerelve, az újabb meg elvileg a fentebb említett Mobile HDD sorozat ST2000LM007 merevlemezét tartalmazza. Utóbbi már SMR technológiát használ, de túl sok tapasztalat még nincsen vele. Viszont a merevlemezes topik összefoglalójában szerepel az ajánlottak között, tehát elvileg vállalható. Na meg ekkora tárolókapacitásnál a konkurencia négytányéros megoldásai sem feltétlen mondhatók előnyösebbnek. Azoknál max. a PMR lehet az bizonyos szempontból.

Amúgy az M3 Portable sorozat ár-érték arány tekintetében az egyik legjobbnak mondható. Sőt, pl. a 2 TB-os modellnél csak maga a benne lévő merevlemez többe kerül, mint amennyibe az egész külső kivitelben. Valamint a mellékelt szoftverek és a 3 év gyártói garancia szintén előnyösnek mondható. Ha nem kell semmi extra és fontos a minél kedvezőbb ár, akkor nyilván opció lehet. A megbízhatóság, tartósság stb. dolgokról pedig az előbb linkelt hozzászólás második bekezdésében le van írva a lényeg.

A mai modern TV-knél a 2 TB-os külső háttértárak kezelése általában ok szokott lenni. De van, amelyik ennél nagyobbakat is támogat, illetve attól is függ a dolog, hogy a GPT partícióstílust tudják-e kezelni. Sőt, van amikor egy firmware-frissítés is javíthat ezen. Viszont ez ügyben nyilván a készülék gyártójának a topikjában lenne célszerű érdeklődni.

[ Szerkesztve ]

(#20646) bradley001


bradley001
csendes tag

Sziasztok!
Következő lenne a problémám, amihez segítséget szeretnék kérni: Van egy új laptop vinyó, külső házban. Ha rádugom a laptopra akkor az nem jelenik meg a meghajtók között. Csak ha lemezkezelőben társítok hozzá betű jelet. Viszont ha leválasztom és visszadugom akkor megint nem jelzi a gép. Két gépen is próbáltam Win7 és Win10 alatt is. Próbáltam partition magic-al is több mindent de semmi változás. Van esetleg ötletetek?

(#20647) Jarod1 válasza bradley001 (#20646) üzenetére


Jarod1
addikt

Ntfs re van formázva?

(#20648) bradley001 válasza Jarod1 (#20647) üzenetére


bradley001
csendes tag

Igen, NTFS.
A ház egyébként LC-25BUB3, ha ez jelent valamit.

[ Szerkesztve ]

(#20649) King Unique válasza bradley001 (#20646) üzenetére


King Unique
titán

Üdv!

Többször előjött már ez a probléma, legutóbb például egy másik topikban. Az illető az alábbi választ kapta, ami alapján sikerült megoldania.

Egyébként a 2,5"-os külső házaknak van külön topikja, de mindegy, mert végül is elfér a kérdésed itt is.

[ Szerkesztve ]

(#20650) albiosz válasza King Unique (#20645) üzenetére


albiosz
őstag

Szia!

Köszönöm a részletes választ. Rendeltem egyet, 21 520 HUF most az Emagon kuponnal, annyit megér. :)

Remélem megy majd a gépemmel meg a tv-vel!

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.