Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 06:02:15

LOGOUT.hu

Külső merevlemezek - USB, eSATA, FireWire HDD
Kérdezés előtt kérjük olvasd el az összefoglalót!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#20251) King Unique válasza TBMC (#20250) üzenetére


King Unique
titán

Gondolom a korábbi képet csatoltad nekik, amin látszik, hogy letörött az aljzat. Mert normál esetben egyébként így kellene kinéznie. Maga a letört elem kiesett, vagy benne maradt? Esetleg, ha megvan, akkor azt le lehetne még fényképezni, de a belsejéről sokkal jobb képet nyilván nem tudsz készíteni a ház szétszedése nélkül.

A sorozatszámot és egyebeket meg elküldöd nekik, aztán jó esetben talán menni fog a dolog. Egyébként magát a Micro-B aljzatot nem valószínű, hogy kicserélik rajta, meg visszaforrasztják stb. Általában nem nagyon szoktak sehol ilyennel szöszölni, hanem kompletten küldenek egy új külső HDD-t.

[ Szerkesztve ]

(#20252) TBMC válasza King Unique (#20251) üzenetére


TBMC
addikt

Így igaz. Benne maradt a házban. Amint hazaérek fotózok nekik + írok egy kísérőlevelet-hátha.

markbellus.hu 

(#20254) King Unique válasza kezdonokia (#20248) üzenetére


King Unique
titán

Fentebb pont azt mondtam, hogy ez már gyárilag formázva van NTFS-re, ami például a 4 TB-os modell tesztjében is látszik. Egyébként vannak rajta gyárilag mellékelt programok, de az más dolog.

Ha a dobozából kivéve, majd első alkalommal a géphez csatlakoztatva formázni akarta a Windows, akkor az az előbb említettek miatt kissé fura. Bár ilyet akár csatlakozási / tápellátási problémák miatt is feldobhat. Viszont a "fortmattálást kért éppen most" kijelentés + a 2 héttel ezelőtti vétel alapján én úgy gondoltam, hogy ellőtte már használtad PC / TV alatt egyaránt. Aztán, hogy korábban minden rendben volt-e, megfelelően volt-e használva, az már nem derült ki. De egyébként erre mondtam, hogy ha előzőleg nem stimmelt valami, akkor akár az is okozhatta az említett formázási problémát.

[ Szerkesztve ]

(#20255) kezdonokia válasza King Unique (#20254) üzenetére


kezdonokia
csendes tag

Nem első alkalommal akarta formázni, csak egyszer a kábelt beljebb akartam dugni mert azt hittem nem ment be teljesenekkor ajánlotta ezt a lehetőséget.Eddig nagy csalódás ez az egész, legszívesebben kidobnám a francba az egészet.

(#20256) RockFonok


RockFonok
tag

Sziasztok!

Nem baj, a merevlemezen található gyári programokat le töröltem formázással?

Köszönöm!

(#20257) TBMC válasza RockFonok (#20256) üzenetére


TBMC
addikt

nem baj, miért lenne?
- ha nincs rá szükséged.

markbellus.hu 

(#20258) RockFonok válasza TBMC (#20257) üzenetére


RockFonok
tag

Akkor jó. Csak azért kérdeztem hátha szükség van rá.

Köszi!

(#20259) junior11 válasza RockFonok (#20258) üzenetére


junior11
veterán

Ezek a programok többnyire letölthetőek szoktak lenni a gyártó weboldaláról is, ha szükség van rá.

The Truth Is Out There - Az igazság odaát van

(#20260) RockFonok


RockFonok
tag

Sziasztok!

Merevlemeznek ettől romolhat a kondíciója?
Gépház tetején használtam egyik merevlemezemet torrentezésre, rá szált a sók pór.
Halódtam róla póros lesz akkor bele mehet a belsejébe és hibás lehet.
Szerintetek igaz?

Köszönöm!

[ Szerkesztve ]

(#20261) junior11 válasza RockFonok (#20260) üzenetére


junior11
veterán

A portól nem, a HDD állapotát megnézheted az ismert HD Sentinel progival: [link]

[ Szerkesztve ]

The Truth Is Out There - Az igazság odaát van

(#20262) RockFonok válasza junior11 (#20261) üzenetére


RockFonok
tag

Meg néztem már. Volt mikkor 52%-kos volt akkor elég lassú volt, meg el tűntek róla sok filmek. Teljes formázást csináltam, akkor 91%-kos lett. Most jól működik. 5 éves és ilyen hamar sajnos már 91%-kos.

(#20263) King Unique válasza kezdonokia (#20255) üzenetére


King Unique
titán

Ha a kábel csatlakozója nem megfelelően illeszkedik az aljzatba, vagyis érintkezési problémák vannak, akkor dobhat ilyen hibaüzenetet a Windows. Viszont, ha normálisan összedugva már nem akarja formázni, akkor nyilván nincsen semmi gond. Az a szívás, amikor csatlakoztatás után állandóan formázni akarja, mert pl. sérült a fájlrendszer és RAW lett a lemez.

Egyébként mi a problémád vele?

[ Szerkesztve ]

(#20264) kezdonokia válasza King Unique (#20263) üzenetére


kezdonokia
csendes tag

Hogy a tv nem játssza le azt amit a pc.De a pendirive-val nem volt ilyen probléma, amikor a tv-hez csatlakoztattam.

(#20265) King Unique válasza kezdonokia (#20264) üzenetére


King Unique
titán

Már a legelső válaszban említettem az ezzel kapcsolatos dolgokat. Illetve másnál még csak fel sem ismerték a különféle készülékek az adott külső HDD-t, ellenben PC-n nyilván kifogástalanul működött. Szóval nem nehéz kitalálni, hogy az ilyen és az ehhez hasonló eseteknél (pl. lejátszás) hol is keresendő valójában a hiba.

[ Szerkesztve ]

(#20266) RockFonok válasza junior11 (#20261) üzenetére


RockFonok
tag

Nekem ez volt az első külső merevlemezem amit vásároltam akkor, és úgy szoktam rá csatlakoztatni a gépre (régen) mikkor a gép ment.
Lehet azért csökkent a kondíciója?

(#20267) lanikai


lanikai
aktív tag

üdv,

több, mint 1 éve használok/használtam egy 750GB-os WD Elements külső hdd-t, elsősorban tv-n néztem filmeket. néhány hete meghalt, visszavittem, megpróbálták szervizelni, végül pedig cserélték - viszont most már nem ismeri fel a tv-m. formáztam NTFS és exFAT-ra is, de így sem történik semmi. több pendriveot is megpróbáltam, azokat rögtön felismerte a tv és lejátszotta a tartalmukat. a samsung szerint az usb 3.0 a probléma oka, ők a 2.0-t "ajánlják", de több, mint 1 éven át semmi gondja nem volt a tv-nek a 3.0-val... mi lehet a gond?

[ Szerkesztve ]

(#20268) kreténke


kreténke
csendes tag

Sziasztok!

December elején vettem egy RaidSonic IcyBox Dupla 3,5"-os dokkolót, és semmi probléma nem volt, míg egy 256GB-os Samsung 850 PRO SSD-re nem cseréltem (január közepén) a korábbi Western Digital VelociRaptor 500GB HDD-t.

Nem újratelepítettem, hanem egy pár perces mutatvány után a MiniTool PartitionWizard Migrate OS funkciójával átvittem az SSD-re a komplett cumót. Néhány nappal ez után a dokkolóban használt egyik HDD-ről eltűnt egy mappa 100GB (szerencsére nem nélkülözhetetlen) adattal. Egy hétre rá egy másik HDD-re valami olvasási hibát írt csatlakoztatáskor (2 volt párhuzamosan bedokkolva, de csak az egyikre jelzett) és a Windows felajánlott egy helyreállítási opciót. Korábbi rossz tapasztalatok miatt (szintén adatvesztés a csuda helyreállító miatt) a MiniTool program helyreállítóját használtam, de később feltűnt, hogy ismét hiányzik egy komplett mappa (ezúttal a legfontosabb dokumentumok). Egy része megmenekült, de a lényeg elúszott.

Vírusom elv. nincs; (fizetett) ESET SmartSecurity legfrissebbje van fenn.

Viszont tegnap már jó ideje (fél nap) rá volt dugva a dokkoló két frissen vásárolt Toshiba 7200 3TB-os winyóval, és mikor a szokásos "alvó üzemmódból" magukhoz tértek a lemezek, ismét megjelent a korábbi sérült lemezes szöveg.

Mindenféle lemezkezelő programok teljesen épnek látják mindkét HDD-t, csak most nem tudom visszaállítani formázás nélkül.

Bekötöttem a gépbe az egyik lemezt, hátha csak a dokkoló bénázik, de ott sincs semmi, ahogy Linux alatt is hasonló a helyzet.

A jelenlegi lemezek GPT/NTFS-be lettek formázva - értelemszerűen. Windows 8.1 Home.

Kérdések:
Okozhatja-e a dokkoló a galibát?
Lehet-e az újratelepítés "megspórolása" a ludas?
Ugye nem pont egyszerre szart be két vadi új lemez? :)

HELP!
:R :R :R :R :R :R :R :R :R

[ Szerkesztve ]

(#20269) King Unique válasza lanikai (#20267) üzenetére


King Unique
titán

Üdv!

A pontos modellszámokat nem említetted a régi / új meghajtónál, pedig azért fontos lett volna. Lehet a régiben másfajta USB-chip volt, amit a TV még kezelt, ellenben az újban lévőt már nem. Mert gondolom nem a fájlrendszer a probléma, ha ugyanazok a pendrive esetében működnek. Illetve ennek az egésznek normál esetben nem kellene semmilyen gondot okoznia, legalábbis pl. egy PC + desktop OS esetében nem. Ott gondolom az új külső HDD is kifogástalanul működik. Viszont a sokat emlegetett ún. másodlagos környezetben történő használatnál mondhatni felesleges ezt a dolgot ragozni. Erről nemrég pont volt szó egy másnak adott válaszban is.

Szóval célszerű lett volna előtte a készülék topikjában érdeklődni, hogy ott mások milyen külső HDD-ket használnak hozzá, mik a bevált típusok. Persze ezt nyilván utólag is megteheted, ha esetleg kicserélteted egy másikra, vagy eleve másikat veszel a TV-hez. Aztán az is lehet, hogy mondanak a topikjában valami okosságot (pl. firmware-frissítés) és mégis működésre lehet bírni.

[ Szerkesztve ]

(#20270) lanikai válasza King Unique (#20269) üzenetére


lanikai
aktív tag

szia!

őszintén szólva utóbbival nem foglalkoztam, mert ugyanilyen típusút használtam eddig is, gondoltam simán mennie kéne a tv-n. a modellszámok egyeznek (WDBUZG7500ABK-EESN)

(#20271) King Unique válasza lanikai (#20270) üzenetére


King Unique
titán

Ha pontosan ugyanaz a modell, amely korábban rendesen működött, illetve nincsenek tápellátási és egyéb problémák sem, akkor valóban fura. Bár attól a gyártók még időnként változtathatják az összetevőket és kerülhet bele akár egy újabb chip is. Egyébként a gyártó oldalán hivatalosan már nincsen belőle 750 GB-os változat. Viszont, hogy most a TV-n pontosan mért nem működik, azt nem tudom. Ezt már annak a topikjában kellene megkérdezni.

[ Szerkesztve ]

(#20272) King Unique válasza kreténke (#20268) üzenetére


King Unique
titán

Szia!

A fájlok / mappák eltűnése előfordulhat akár az adott OS helyi fájlrendszer javító eszköze miatt is. Ugyanis a CHKDSK bár olykor valóban megoldhat bizonyos problémákat, de más esetekben képes kellemetlenségeket is okozni. Valamint a screenshot alapján a másik program szintén azt futtatja a javításkor. Továbbá itt a megfelelő leválasztás is még fontos lehet.

A HDD-k nem tudom hol lettek inicializálva és particionálva, de arról volt szó a másik topikban, hogy pl. 3 TB és GPT esetén előfordulhatnak ilyen téren problémák. Ennél a dokkolónál működik az oda-vissza történő kezelés?

Továbbá az már korábban említve volt, illetve az itteni topik összefoglalójában is szerepel, hogy a SATA interfész nem feltétlen bírja úgy a gyakori csatlakoztatást, mint az USB. Valamint bizonyos esetekben pl. egy dokkolónál előfordulhatnak emiatt érintkezési és egyéb problémák. Az alábbi illetőnek is egy ilyen kétlemezes dokkolója van és egy ideig minden ok volt vele. Viszont aztán ő is panaszkodott egy hasonló problémára: —► [link], [link].

[ Szerkesztve ]

(#20273) kreténke válasza King Unique (#20272) üzenetére


kreténke
csendes tag

Köszi!

Én hiába cserélgetem a slotokat, nem nagyon történik változás.
Elvileg tudja az oda-vissza témát.

Jelenleg fut egy GetDataBack (néhány órája), de ha nincs megoldás, mi a gyíkomat próbáljak?
Meg merjem kockáztatni a 3. képen látható optimalizálást, vagy felejtős?

(#20274) King Unique válasza kreténke (#20273) üzenetére


King Unique
titán

Ilyenkor a GDB ás társai adatmentő programokkal kell róla egy másik HDD-re lementeni az adatokat. A CHKDSK-t nem ajánlott csak úgy ráereszteni, illetve a másik tool elvileg csak töredezettségmentesítést csinál. A töredezett fájlrendszernek viszont normál esetben nem kellene a fentebb említett hibát okoznia. Illetve esetedben a képen egy SSD van, amelynél eleve nem szükséges, sőt nem is ajánlott az előbbi művelet. Bár ezen meghajtóknál Win8.1/10 alatt már meghajtó optimalizálásról van szó, ami a TRIM működésével kapcsolatos. Továbbá lehet, hogy esetedben is a slotoknál, az ottani csatlakozásnál nem stimmel valami.

[ Szerkesztve ]

(#20275) kreténke válasza King Unique (#20274) üzenetére


kreténke
csendes tag

A GDB segített. Rengeteg idő lesz mindent újra átmenteni, de még mindig sokkal kevesebb, mint újra összeszedni minden szemetet.

Újratelepítek, aztán ha így is folytatódik a szarakodás, megy vissza a dokkoló gariba. Nagyon friss még ahhoz, hogy bármi csatlakozókkal kapcsolatos baja legyen.

Köszönöm a segítségedet! :C :C :C :C

(#20276) RockFonok


RockFonok
tag

Sziasztok!

Külső merevlemezen a gyorsformázás mindent letöröl, még a vírust is?

Sok fájl van és teljesen le akarom tisztítani , akkor elég a gyorsformázás is?

Köszönöm!

(#20278) King Unique válasza RockFonok (#20276) üzenetére


King Unique
titán

Üdv!

A rajta lévő összes fájlt nyilván egy sima gyorsformázás is letörli. Viszont igazából nem sokat ér, mert azután pl. az adatmentő programok még simán megtalálják és lementik a fájlokat. Ha azt akarod, hogy ne lehessen őket visszaállítani, illetve xy okok miatt teljesen le akarod dózerolni a lemezt, akkor a lényeg a (többszörös) felülíráson van. Ehhez elég lehet akár egy teljes formázás is, de vannak egyébként direkt ilyen célra való programok.

Viszont a teljes formázás és az egyéb felülírásos módszerek eléggé sokáig eltarthatnak, illetve komolyabban igénybe vehetik a külső HDD-t. Valamint ilyenkor figyelni kell arra, hogy a művelet közben USB-n például az adatkapcsolat ne szakadjon meg! Ezekről korábban egy másik topikban volt szó: —► [link], [link].

[ Szerkesztve ]

(#20279) Roland8622


Roland8622
aktív tag

Sziasztok. Normális ez a hőmérséklet? Mert szerintem fura, hogy a WD Elements 1TB 3.5"

(amiben a csodás Green széria lapul) kint van az asztalon és ennyivel magasabb a hőfok.Nem mai darab, meg van már vagy 7éve. H.D.S. szerint volt ez már 52fokos is, de akkor nem is 22fok volt a szobámban, hanem inkább 32.


[ Szerkesztve ]

Huawei P60 Pro / Huawei P50 Pro / iPhone 13 sima (1 hétig, de volt :D) / HTC U11 (már 4.5 éve) /BOSSHIFI B3 / FiiO BTR3

(#20280) King Unique válasza Roland8622 (#20279) üzenetére


King Unique
titán

Ha a szobahőmérséklet csak 22 °C és a lemezt nem terheli folyamatosan semmilyen komolyabb olvasási / írási művelet, akkor sok. De van, hogy a szenzor pontatlan, vagy netán el van tolva az attribútum értéke és ezért a különféle diagnosztikai programok kevesebbet / többet mutatnak a valós értéknél. Viszont, ha tapintásra is érezhető a túlzott melegedés, akkor reális lehet a 46 °C. Illetve, ha a külső HDD teljesen kihűlt állapotában a szoba hőmérsékletével ~ megegyező értéket mutatnak a programok, akkor valószínűleg jól mérnek.

[ Szerkesztve ]

(#20281) Lacielvtárs válasza King Unique (#20280) üzenetére


Lacielvtárs
nagyúr

& roller0123:
nekem is volt ilyen csak 3Tb-os méretben, és annak a ház anyag használata miatt - szerintem - nagyon rossz a hőleadó képessége.
az még érintésre is nagyon meleg volt, és amikor történt folyamatos írás-olvasás rá, akkor meg mondhatni
"tűzforró" volt.
én kivettem belőle és átraktam egy másik házba, ami fém ház, és ott majd 5-10 fokkal lett hűvösebb :K
természetesen a garancia idő után, mert ugrott volna a gari

[ Szerkesztve ]

"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯

(#20282) Roland8622


Roland8622
aktív tag

Köszönöm mindkettőtöknek ;)

(#20280) King Unique válasza roller0123 (#20279) üzenetére
Szia. Most normális az érték, csak az Aida64/Everest ami kér felőle infót.Most pl. 2fokkal melegebb csak a többi vinyótól ill. SSD-től.
Amikor viszont meleg, na akkor kézzel is lehet érezni.
Amit viszont nem értek, hogy a 2.5"-os WD MyPassport 1TB ugyanilyen gagyi műanyag házban van és nem melegszik. Lehet az újabb technológia, meg esetleg abban már értelmesebb vinyó van.

(#20281) ELACielvtárs válasza King Unique (#20280) üzenetére
Szia.Gondolkodtam rajta már rég, hogy ki kellene szedni, mivel garancia nincs rá, szóval no para, csak sose mertem :D

Lehet veszek egy ilyet:
Fantec DB-AluSky U3-6G 3,5" SATA USB3.0 Black
youtube link
8e
Most attól, hogy usb3.0-ás nem 2-es működnie kell a visszafelé kompatibilitás végett nem ?

Huawei P60 Pro / Huawei P50 Pro / iPhone 13 sima (1 hétig, de volt :D) / HTC U11 (már 4.5 éve) /BOSSHIFI B3 / FiiO BTR3

(#20283) Lacielvtárs válasza Roland8622 (#20282) üzenetére


Lacielvtárs
nagyúr

Igen, az usb visszafelé kompatibilis :K

"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯

(#20284) King Unique válasza Lacielvtárs (#20281) üzenetére


King Unique
titán

A zárt, műanyag külső házakban nyilván a kelleténél jobban melegedhet a merevlemez. Viszont ennél a típusnál vegyesek voltak korábban a tapasztalatok, mert volt akiknél kevésbé, másoknál elég intenzíven felmelegedett használat közben a HDD. Egyébként az új modellnél már másfajta külső ház van, amelyen például szellőzőnyílások is helyet kaptak.

(#20282) roller0123:
Üresjáratban és alacsony szobahőmérsékleten a 46 °C nyilván sok, még ha az átlagnál valamivel jobban melegedő külső HDD-ről van is szó. Viszont, ha most normalizálódott a hőmérséklete, akkor ok. Egyébként ilyen téren nem feltétlen kellene összehasonlítani egy 2,5" & 3,5" modellt, illetve merevlemezt, mert azért itt-ott kicsit más a kettő. Valamint egy zárt, műanyag burkolatban ugyanúgy felmelegedhet mindegyik, főleg nyáron. De például egy teljes formázás, illetve nagyobb adatmennyiség folyamatos másolása (írása) megint megizzaszthatja őket.

Az említett külső ház korábbi változatáról a téma topikjában anno készült egy teszt. Ebből a típusból a gyártó kínálatában egyébként van többféle is, de itthon manapság többnyire csak az USB 3.0-s változatok szerezhetők be. Az újabb USB-szabványok is visszafelé kompatibilisek, tehát az előbbi külső ház nyilván USB 2.0 portban is használható. De, ha netán eSATA is kellene, illetve fontos a kiemelkedő hűtés, akkor például az alábbi modell mondhatni jó választás.

[ Szerkesztve ]

(#20285) Lacielvtárs válasza King Unique (#20284) üzenetére


Lacielvtárs
nagyúr

Ezt jo tudni, nekem a régebbi model volt, meg usb 2es, es vagy három éve vásároltam.
Az eléggé forró fejű volt.
Teny hogy jól tették hogy cserélték az anyagot, és a szellőző nyílás is jó ötlet.
Mert hát a fém jobban at tudja adni a kulvilagnak a hőt, mint a műanyag.
Nalam mar hazi NASban teszi a dolgát :K

[ Szerkesztve ]

"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯

(#20286) King Unique válasza Lacielvtárs (#20285) üzenetére


King Unique
titán

Igen, egy full alumínium külső ház nyilván jobb hőelvezetés terén. Bár aztán nem feltétlen mindegyik típusnál van ez olyan jól megoldva, mert egyik-másik modellnél már panaszkodtak egyesek, hogy még az 5400 RPM-es HDD is kissé melegedett benne. Ilyen téren legjobbak egyébként az aktív hűtéses külső házak. Például erről a modellről már korábban is volt szó. De manapság nehezebb beszerezni, illetve itthon a legtöbb helyen már nem forgalmazzák.

[ Szerkesztve ]

(#20287) Roland8622 válasza King Unique (#20284) üzenetére


Roland8622
aktív tag

Köszönöm szépen a kimerítő választ, most már átnyergelek a másik részlegbe, ne legyen itt sok off ;)

Huawei P60 Pro / Huawei P50 Pro / iPhone 13 sima (1 hétig, de volt :D) / HTC U11 (már 4.5 éve) /BOSSHIFI B3 / FiiO BTR3

(#20288) Lacielvtárs válasza King Unique (#20286) üzenetére


Lacielvtárs
nagyúr

Jogos, amit mondasz.
Az aktív hutessel meg a hang a bajom. :D
Kis venti, nagy fordulat és gondolom zajos.
A fem ház meg a rezonancia miatt problémás számomra. Bár én rezonancia elnyelesre csináltam egy kis hazi barkacsot.
Tudom nagy primadonna vagyok ;]

A műanyag ennyivel jobb, mert ott szinte nincs hang, sem érezhető a rezonancia...

[ Szerkesztve ]

"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯

(#20289) ra^ven


ra^ven
senior tag

Sziasztok!

Képek tárolására keresnék külső HDD-t, a cél sokáig megmaradjon. (persze ezt készülök kiírni bluerayre meg miegymás.:) )

Amit eddig néztem, SiliconPower Armor A85.
Ez jó választás lehet, vagy kicsit túlzás pusztán képeket tárolni rajta?

Köszi előre is.

ZOHLIH - Xiaomi MI9 Lite || Panasonic LX7

(#20290) King Unique válasza ra^ven (#20289) üzenetére


King Unique
titán

Üdv!

Képek tárolására nyilván megfelelne az A85, de egyébként egy normál 2,5 colos külső HDD is. Illetve arról már korábban volt szó, hogy az előbbi típusok max. a külső hatásokkal szemben ellenállóbbak. Valamint nyilván akkor érdemes ilyeneket venni, ha például használat közben fennáll a leejtés veszélye stb.

Ha a belsőt (HDD) illetően akarjuk növelni a strapabíróságot, akkor például egy külső házas megoldásnál lehet az átlagnál tartósabbnak mondható merevlemezt is használni. Viszont ütésállóság ide, strapabíróság oda, a lényeg úgyis egy korábbi hozzászólásban említett dolgokon van.

[ Szerkesztve ]

(#20291) ra^ven válasza King Unique (#20290) üzenetére


ra^ven
senior tag

Köszi, mindenképpen új külső hddn gondolkodtam , nem a belsőt szeretném erősíteni. Leesni bármikor leeshet. :B

Silicon powerből mint márka bátran vehető bármilyen típus, vagy AData ból, vagy csak bizonyos típusok?
Nem tudom mind1ikben Samsung hdd van e, vagy jobb választás lehet egy wd my passport?

ZOHLIH - Xiaomi MI9 Lite || Panasonic LX7

(#20293) taki_rulZ


taki_rulZ
csendes tag

Sziasztok!

Egy olyan kérdésem lenne, hogy a most nemsokára megjelenő PlayStation 4 upgrade már tudni fogja használni a külső HDD-t és lehet rá játékot telepíteni / olvasni. Szóval a kérdés az, hogy melyik HDD-t ajánlanátok játékra? :)

Egyet nézegettem és gondoltam beleteszem egy házba:

Link

Köszönöm előre is a válaszokat!

[ Szerkesztve ]

(#20294) King Unique válasza ra^ven (#20291) üzenetére


King Unique
titán

Ezt az új dolgot nem igazán értem, mert nyilván a másik megoldás alatt is új külső ház + új merevlemez értendő. A gyári típusok meg előre össze vannak szerelve, de attól még nyilván mindkettő külső HDD. Illetve a normál kivitelűeknél (nem ütésálló) mindkét esetben komoly problémát okozhat egy esetleges leejtés. Ellenben egy ütésálló típus nyilván jobban bírja az ilyet. Sőt, vannak akár ilyen külső házak is egyik-másik gyártó kínálatában. De egyébként akár egy tokot is lehet venni a hordozáshoz, illetve a tároláshoz, ami szintén nyújt némi védelmet.

Azt nem mondanám, hogy bármelyiket, mert egyrészt nem mindegyikkel van tapasztalat. Másrészt folyamatosan változik a termékkínálat, az egyes korábbi modellek kifutnak és helyettük újabbak jelennek meg stb. Továbbá elvileg mindegyiknél benne van a pakliban, hogy olykor egy problémás darabot fog ki az ember. Legutóbb például az egyik illető így járt, amiről aztán itt a topikban is volt szó, ha visszaolvasol.

A TechPowerUp oldalán találni szinte mindegyik gyártó termékeiről teszteket. De egyébként a 2,5" | 5400 RPM | 1 TB típusokban pár kivételtől eltekintve rendszerint a korábban említett első 4 db HDD közül szokott lenni valamelyik. Illetve egyes gyártóknál ezeknek az alábbi cikkben is említett integrált USB-s változatai.

[ Szerkesztve ]

(#20295) bump3r111


bump3r111
tag

Sziasztok, 1 TB USB3 külső merevlemezt keresek, 99% TV-re közvetlen dugva film/kép tárolásra és nézésre.

2 típust néztem ki, ár mindkettőnél ugyanannyi. Melyik a jobb választás?

WD Elements [link]
Seagate Expansion [link]

+1 Kérdés, előtte Samsung M3 volt 500GB és hiába a TV kikapcsolt állapotban volt, olykor felpörgött/felvillant.
Ez ezeknél a típusoknál vajon ugyanígy lenne? Mert ezt el szeretném kerülni.

Köszi szépen.

[ Szerkesztve ]

(#20296) King Unique válasza taki_rulZ (#20293) üzenetére


King Unique
titán

Helló!

Úgy tudom, hogy jelenleg is tudnak a játékkonzolok külső HDD-ket kezelni, legalábbis bizonyos típusok. Illetve az ezzel kapcsolatos dolgokról egy korábbi hozzászólásban már volt szó. Tehát a továbbiakat inkább a játékkonzol topikjában kellene megérdeklődni!

Amúgy annyira létszükséglet az SSHD, egy 5400 RPM-es HDD nem elég? Csak mert ez alapján nem feltétlen. Illetve itt a külső HDD-k használatáról is van szó. Továbbá, ha annyira fontos a sebesség a játékok miatt, akkor 2,5"-os méretben egy 7200 RPM-es HDD + külső ház is opció lehet. Bár azoknál még kényesebb a tápellátás a nagyobb energiaigény miatt. Viszont ez alapján a PS4 modelleken már USB 3.0/3.1 portok vannak, bár a gyártó oldala alapján itt igazából Gen 1-es portokról van szó. Az pedig lényegében = USB 3.0 az alábbi leírás alapján. Viszont a lényeg, hogy az USB 3.0 portok nyilván előnyösebbek tápellátás terén az USB 2.0 portoknál. De ilyen téren még maga a gazda (gép) is számíthat.

Egyébként vannak a merevlemezeknek és a külső házaknak külön topikjai:

Milyen merevlemezt vegyek?
Külső 2,5'' mobil rack-ek topikja

[ Szerkesztve ]

(#20299) King Unique válasza bump3r111 (#20295) üzenetére


King Unique
titán

Üdv!

Arról már korábban, illetve számos alkalommal volt szó, hogy az ilyen készülékeken történő használatnál mi a helyzet. Tehát ez ügyben esetedben is annak a topikjában lenne célszerű érdeklődni.

Egyébként arról is volt szó, hogy az ilyen környezetben a különféle leállítási funkciók sem feltétlen fognak működni: —► [link], [link]. Viszont, ha a TV-t kikapcsolod, akkor normál esetben egy 2,5"-os külső HDD-nek teljesen le kellene állnia, hiszen akkor már elvileg nem kap az USB-portról áramot. Aztán, hogy mért pörgött fel utána stb., arról a készülék gyártójának topikjában valószínűleg többet tudnának mondani.

[ Szerkesztve ]

(#20300) ra^ven válasza King Unique (#20294) üzenetére


ra^ven
senior tag

Én voltam fogalomzavarban. :)

Annyi lenne, hogy keresnék egy vinyót rákötni routerrel (ASUS N18U), tehát 24\7-ben legyen elérhető.
Ahogy néztem erre a célre egy 1TB-os WD Red megfelelő lenne.
A külső házat illetően még nem vagyok biztos: Captiva, ICY BOX, Revoltec.

Illetve most hirtelenjében azt sem tudom, hogy jó-e az alvó mód vagy sem, árt-e a vinyónak vagy sem, olvastam ezt is azt is, meg az UASP megléte avagy hiánya.
Torrentezésnél nem jó az alvó mód, de ilyen délutánonkénti igénybevételnél már nem lenne vele probléma?

A gyerekek délután illetve hétvégén mindig gépről néznek mesét, illetve a torrentforgalmat szerintem oda terelném.
Az asztaliban jelenleg egy Samsung M3 látja el a feladatát immáron 7 éve, lehet nem kellene tovább nyúzni.

Köszönöm.

ZOHLIH - Xiaomi MI9 Lite || Panasonic LX7

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.