Hirdetés

2017. október 23., hétfő

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2017-10-22 14:28:25

LOGOUT.hu

Külső 3,5'' mobil rack-ek topikja
Kérdezés előtt, kérjük olvasd el az alábbi összefoglalót!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#4501) King Unique válasza Tomas86 (#4499) üzenetére


King Unique
(Topikgazda)

Helló!

Ilyen célra az egyik legolcsóbb megoldás az IDE/SATA - USB adapter, amelyekkel kapcsolatban ezen topikban is van tapasztalat, tehát jó helyen érdeklődsz. Nemrég az egyik kolléga összegzett néhány infót ezekről, illetve a tesztek az összefoglalóban is megtalálhatók. Viszont az előbb említett típusoknál rendszerint külön kell gondoskodni a (külső) tápellátásról! Ellenben vannak olyanok is, amelyeknél ez gyárilag biztosított (példa), de azok általában drágábbak. Bár USB 2.0-s kivitelben találni olcsóbbakat főleg pl. az eBay és társai oldalak kínálatában. De konkrét tapasztalat csak azokkal van, amelyek az összefoglalóban szerepelnek.

Egyébként a legolcsóbb megoldás nyilván az lenne, ha nem vennél, hanem kölcsönkérnél valakitől egy ilyen adaptert. Vagy akár egy 3,5"-os külső házat, vagy egy dokkolót. Ha csak egyszeri adatmentésről van szó, akkor meg pláne. Illetve, ha van a közelben PC és azon szabad SATA-portok, valamint a laptopnál a garancia és más sem gátolja a háttértár kiszerelését, akkor nyilván mindkét meghajtót be lehetne kötni SATA-n a gépbe. Ott pedig lementeni egyikről a másikra az adatokat.

[ Szerkesztve ]

(#4502) tkesy


tkesy
(PH! addikt)

Sziasztok,

A meglévő 6TB-os hdd-t szeretném kiköltöztetni a házból, és ehhez keresek valami jó dokkolót.
Eddig kinézetre ez tetszik a legjobban, a leírás szerint ASM1351-es chipset van benne és USB3.1-es csatival rendelkezik(alaplapon van ilyen csati)

Sem a dokkolóról sem a chipsetről nem találtam tesztet / sok infót, de a topikösszefoglalóban lévő chipset-eknél újabb, ha jól látom...
Egyedül az ára húzós (18k - ipon) így az lenne a kérdésem, hogy tud-e valaki hasonló tudású de jobb ár/érték aránnyal rendelkező dokkolót a piacon?

Előre is köszönöm a segítséget.

[ Szerkesztve ]

>>>> “Life is measured in achievement, not in years alone.” - Bruce McLaren <<<< >>>> So Say We All --- The Truth Is Out There - I Want To Believe --- Indeed <<<<

(#4503) chopin42


chopin42
(fanatikus tag)

Szevasztok!
Van egy lassan 8 éves, 1044 napot futott, 8969 indulás/leállásos, 100/100 as wd 640-1aals vinyóm. Kicsit szerelgettem a gépet, és észrevettem, hogy már van egy kis motorzaja a hősi matuzsálemnek. Más probléma nincs, tökéletesen teszi a dolgát, hd sentinel szerint hibátlan.
Lényeg: a Toshiba p300 mellett ezen vannak a legfontosabb adatok. Tehát csak adattárolásra kell, max 1-2 naponta frissítek rajta pár holmit, ami változott.
Megérné-e beraknom mobil rackbe, vagy elég néha egy sata-usb átalakító, majd dolga végeztével szekrénybe, pormentes helyre? Vagy hagyjam bent a gépben? Mit vegyek/mit javasoltok? Usb-satát kezeli a win rendesen (leválasztás, indítás stb)?
Köszönöm! :R

Új gép! Juhúúú :)

(#4504) King Unique válasza tkesy (#4502) üzenetére


King Unique
(Topikgazda)

Helló!

A kinézett dokkoló USB 3.1 Gen 2 típusú, azért is van rajta valószínűleg némi félár. Ugyan az adatátviteli sebességet nem tesztelték, de az alábbi cikkben vannak infók ezen modellről. Viszont arról a másik külső házas topikban is volt szó, hogy egy HDD sebességéhez rendszerint bőven elég az USB 3.0 interfész is. Egylemezes (1 db HDD) kivitelben meg pláne. Illetve itt a topikban is inkább az USB 3.0-s típusokkal van tapasztalat. Példák: [link], [link], [link], [link], [link], [link].

Aztán nyilván olyan dokkolót veszel, amilyet szeretnél. Viszont konkrét tapasztalat ezen topikban kb. csak az imént felsorolt típusokkal van, mint említve volt. Persze ez nem jelenti azt, hogy csak ezek közül lehet választani. De a többi típusról már értelemszerűen egyéb forrásból kell beszerezni az infókat, illetve a topik is elsősorban inkább a külső házakkal foglalkozik.

[ Szerkesztve ]

(#4505) King Unique válasza chopin42 (#4503) üzenetére


King Unique
(Topikgazda)

Üdv!

Azt neked kell eldöntened, hogy továbbra is a PC-ben elhelyezve SATA-n, vagy USB-s külső házban / dokkolóban / adapterrel akarod-e használni a merevlemezt. Ha külső háttértárként, akkor az összefoglalóban vannak példák az utóbbi 3 kategória mindegyikére. A Windows pedig nyilván kezeli az USB-csatlakozású háttértárakat is. Viszont a stabil működés már függhet az adott hardver- és szoftverkörnyezettől is. Egyébként, ha eddig jól megvolt a HDD a mostani helyén (PC) és nem muszáj onnan XY okok miatt eltávolítani, akkor mondhatni felesleges megbolygatni.

[ Szerkesztve ]

(#4506) chopin42 válasza King Unique (#4505) üzenetére


chopin42
(fanatikus tag)

Köszi! Ha mondjuk úgy döntenék, hogy kiveszem, ha időnként használnám, elég rádugnom egy sata-usb kábelt, majd rádugni a gépre, dolgom végeztével pedig leválasztani?

Új gép! Juhúúú :)

(#4507) Clever0 válasza chopin42 (#4506) üzenetére


Clever0
(senior tag)

Ha jól értettem, egy 640 MB-os winyód van. Ennél nem szokott probléma lenni a belső és külső dobozos használattal. 2TB felett viszont már GPT partíció kell, amit sok külső ház egyedi módon kezel, ezek a lemezek csak abban az eszközben használhatók, amiben particionálva és formázva lettek.

(#4508) chopin42 válasza Clever0 (#4507) üzenetére


chopin42
(fanatikus tag)

Értem, köszönöm! Majd kitalálom, mi legyen :) igen csak 640-es, talán gpt

Új gép! Juhúúú :)

(#4509) Clever0 válasza chopin42 (#4508) üzenetére


Clever0
(senior tag)

Ahhoz elég az MBR is, kivéve, ha UEFI bios-od van. Amelyik külső házon van USB és eSata csati is, az jobb eséllyel szabványos és mehet a cserebere.

(#4510) King Unique válasza chopin42 (#4506) üzenetére


King Unique
(Topikgazda)

Előzőleg azt írtad, hogy 1-2 naponta amúgy is használva lenne, frissítve rajta a biztonsági mentések stb. Erre mondtam, hogy ez esetben kb. felesleges kivenni a gépből. Ellenben, ha csak X havonta lenne beüzemelve, akkor nem indokolt állandóan járatni, pláne hogy már kissé viseltes példány. Ez esetben megfontolandó akár a külső háttértárként való használat is.

Ha veszel egy IDE/SATA - USB adaptert, akkor ahhoz csak csatlakoztatni kell a HDD-t SATA-n, majd az eszközt a géphez USB-n. A munka befejeztével pedig szoftveresen és fizikálisan (pl. kábel kihúzása) leválasztani stb. Az összefoglalóban vannak ilyen adapterekre példák, de egy 3,5"-os HDD-hez nyilván olyan kell, amihez mellékelnek külső tápegységet (példa). Ha nem ilyen típusút veszel, akkor viszont a 12 V-os tápellátásról neked kell külön gondoskodni! Egyébként ilyen adaptereket leginkább akkor érdemes venni, ha többféle méretszabványú és csatlakozófelületű háttértár használata a cél, valamint azok gyakori cserélgetése, a fix beépítés mellőzése stb. Ha erre nincsen igény, akkor megfontolandó a külső ház, valamint a dokkoló is. Az előbbi feltételeket amúgy többnyire egy dokkoló is kielégítheti. A külső házas megoldás pedig nyilván a háttértár fix beépítését biztosító, valamint annak gyakori ide-oda helyezésétől mentes használathoz ideális. Bár léteznek ún. tool-free külső házak is, ahol a merevlemez szerelés nélkül viszonylag könnyen és gyorsan behelyezhető / eltávolítható (példa).

#4509) Clever0:
Ha UEFI-s gépről van szó, akkor egyrészt a Legacy / UEFI boot módtól is függ az MBR / GPT. De az is csak a rendszerlemezre vonatkozik, amiről maga az OS bootol. Illetve, ha az Windows, akkor annál kötelező Legacy módban az MBR, míg UEFI-ben a GPT. Ellenben egy másodlagos, csak adattárolásra használt belső / külső háttértáron ettől függetlenül lehet MBR és GPT partíciós tábla egyaránt. Mármint egyszerre nyilván csak az egyik.

[ Szerkesztve ]

(#4511) chopin42 válasza King Unique (#4510) üzenetére


chopin42
(fanatikus tag)

Köszönöm a kielégítő választ!
Kérdésem tulajdonképpen 2 ok szülte: régi, ugyan hibátlan, de kissé motorzajos már, tehát kímélném. Valamint csendesebb lenne a gép, ha kivenném. Az 1-2 napos frissítés lehet, hogy 3-4 nap, vagy hetente lenne, lényeg, hogy időnként mindenképp.
Ha megfontolom, hogy külső hdd-ként szeretném használni, az ajánlóból a 3.5-ös captiva cuccal jól járnék?
Van olcsóbb/nekem elég megoldás? Gyakorlatilag nem lenne, csak ez az egy hdd, amit beszerelnék, majd külsőként élné életét végnapjáig. Köszönöm :)

Új gép! Juhúúú :)

(#4512) King Unique válasza chopin42 (#4511) üzenetére


King Unique
(Topikgazda)

Az említett külső házról egy másik kérdésre adott válaszban nemrég volt szó. Illetve van még itt topikban egyéb USB 3.0-s modellekkel is tapasztalat, amelyek ára szintén kedvezőnek mondható és megtalálhatók az összefoglalóban. Viszont, ha még ezeknél is olcsóbb kell, akkor olyat a hazai kínálatban rendszerint csak USB 2.0-s kivitelben találni (példa). Azonban egy USB 2.0-s külső házzal nyilván korántsem használható ki teljes mértékben a HDD adatátviteli sebessége, valamint rendszerint csak 2 TB-ig tudják kezelni a háttértárakat. De, ha ez nem gond számodra, akkor akár egy ilyen modell is megfelelhet az említett célra.

[ Szerkesztve ]

(#4513) chopin42 válasza King Unique (#4512) üzenetére


chopin42
(fanatikus tag)

Köszönöm a válaszokat! Megoldás: valószínű venni fogok egy külső házat az ajánlottakból, a pénztárcámnak megfelelően. :R

Új gép! Juhúúú :)

(#4514) tkesy válasza King Unique (#4504) üzenetére


tkesy
(PH! addikt)

Szia,

Köszi a választ és a segítséget... Újra átgondolva a dolgot végül arra jutottam, inkább egy külső ház lesz a dokkoló helyett, úgyhogy rendeltem egy SHARKOON Swift Case Pro-t (USB 3.0)...

>>>> “Life is measured in achievement, not in years alone.” - Bruce McLaren <<<< >>>> So Say We All --- The Truth Is Out There - I Want To Believe --- Indeed <<<<

(#4515) -Gabesz-


-Gabesz-
(fanatikus tag)

Vettem egy ilyen csodaszert:
[link]

Egyenlőre csak sata hdd-vel használtam, minden gond nélkül működik. Majd ha lesz időm átzongorázom az itthon lévő 15-20db régebbi IDe HDD-t.

Annyi észrevételem lenne, hogy érzékeny milyen kábellel csatlakozik a géphez, mert USB hosszabbítóval nem érzékelte a gép, ha csak a saját kábelét használom, úgy minden okés.

(#4516) JJJ


JJJ
(lelkes újonc)

Sziasztok,

A segítségeteket szeretném kérni az alábbi problémával kapcsolatban.
Körülbelül 2 évvel ezelőtt vásároltam a fórum ajánlásai alapján egy SHARKOON Rapid-Case 3.5" SATA USB3.0 külső házat, amit a eddig nagy megelégedéssel használtam egy 4TB-es WD Green merevlemezzel backup háttértárként.
Most szerettem volna egy másik, nagyobb merevlemezt helyezni bele, de nagy ijedséggel tapasztaltam, hogy a külső házból kikerülő HDD-t a számítógép nem látja, illetve partíció managerrel igen, de allokálatlan lemezként 3 partícióval, holott egybe volt formázva.
Az elveszett adataim feletti siránkozás közben, visszaraktam az eredeti házba, ahol tökéletesen működött megint.
Az új HDD-vel a helyzet pepita, a HDD SATA-n tökéletesen működik , a házba helyezve nem.

Most elolvastam a fórum összefoglalóban a" Mért nem ismeri fel az OS a gépben (I)(SATA)(/I) particionált HDD-t az USB-s külső házba téve, avagy fordítva?", amin vásárláskor átsiklottam, feltételezve hogy ez a rész az alacsonyabb kategóriás rack-ekre vonatkozik valószínűleg.

Kérdésem az lenne, hogy hogyan lehetne ezt az inkompatibilitási problémát leküzdeni? Hogy lehetőleg kedvem szerint cserélgethessem a HDD-ket ha szükséges, és ne kelljen ilyenkor TB-okat mozgatni és újra formázni / particionálni a lemezeket.

Köszönöm előre is a segítségeteket!

(#4517) Clever0 válasza JJJ (#4516) üzenetére


Clever0
(senior tag)

Utólag már sehogy. A régi winyódat a PC nem fogja felismerni, az újat a rack egy esetleges sw frissítés után szabványosan kezelheti, de akkor meg lehet, hogy a régi lemezed veszik el.

(#4518) JJJ


JJJ
(lelkes újonc)

Ezt csak én érzem gyerek betegségnek a mai technika mellett?
Hogy egy HDD-t ha egyszer külső házban kezdek használni, akkor innentől csakis ott fog működni?
Jól értem?

És mi van ha a rack elektronikája hal le, akkor elvesztettem a winyó tartalmát is, mert op. rendszer alatt (SA
TA) nem tudom olvasni?
Illetve mi történik egy normál HDD cserénél, mint az én esetemben?
1. lépés: rack-en keresztül lementem a régi HDD tartalmát az új HDD-re, ami a számítógépben van (4TB)
2. lépés: régi HDD át számítógépbe, újraformázás hogy lássa
3. lépés: új HDD-ről átmásolom vissza a régi HDD-re (4TB)
4. lépés: új HDD-be a rackbe, újraformázás hogy lássa
5. lépés: régi HDD tartalmának átmásolása a számítógépről az új HDD-re a rackbe (4TB)

Tehát ennyi kínlódással és összesen 12TB mozgatásával lehet ezt elérni?
Megmondom őszintén erre álmomban sem gondoltam.
10k-ért erre képes a Sharkoon? Ezek mellett az alu ház, meg a minőségi szerelés parasztvakítás.
Létezik olyan külső ház, ahol ez nem probléma?

[ Szerkesztve ]

(#4519) King Unique válasza JJJ (#4516) üzenetére


King Unique
(Topikgazda)

Helló!

Ha olvastad az összefoglalót, akkor ott le van írva, hogy nem minden esetben működik ez az oda-vissza történő kezelés SATA - USB között. Valamint leginkább 2 TB felett és GPT partíciós táblánál szokott előfordulni. Illetve a logikai / fizikai szektorméretekkel, emulációval stb. az olyan elavult OS-ek miatt trükköztek egyes gyártók, mint pl. az XP. Vagyis, hogy a GPT-t nem ismerő operációs rendszer is tudja kezelni USB-n a 2 TB feletti háttértárakat. De a lényeg, hogy USB-s használatnál az a biztos, ha használat előtt mindig a külső házban van inicializálva és particionálva a HDD. Ami végül is lehet reális, mert azért nem mindenki pakolgatja ide-oda és használja több helyen ugyanazt a merevlemezt. Illetve manapság sokan a külső házzal együtt veszik kifejezetten USB-s használatra és annál megint adja magát, hogy a külső házban particionálják.

Utólag ezzel az inkompatibilitással rendszerint nem nagyon lehet mit kezdeni, max. esetleg egy másik firmware lehet opció. Viszont, ha sikerül is egy olyanra frissíteni, aminél OK oda-vissza a kezelés, attól még előfordulhat, hogy a régi firmware beállításaival particionált HDD tartalma az újnál már nem lesz hozzáférhető. Ilyenkor utóbbinál szükség lehet megint egy újraparticionálásra. Erre pl. a plugable oldalán is felhívják a figyelmet az ASM1051E chipeknél.

Akinek olyan külső ház kell, amelynél gyárilag OK a 2 TB feletti GPT-s háttértárak kezelése SATA-n és USB-n particionálva egyaránt, akkor vannak ilyenek is (példa). Illetve aki gyakran cserélgeti a HDD-ket, annak lehet célszerűbb inkább pl. egy dokkolót vennie. Utóbbiaknál talán több esetben működhet oda-vissza a kezelés, de azért ott is előfordulhatnak kivételek.

[ Szerkesztve ]

(#4520) JJJ válasza King Unique (#4519) üzenetére


JJJ
(lelkes újonc)

Szia,

Köszönöm a válaszod!
Értem a dolgot, csak felettébb bosszantó számomra mivel (saját tájokozatlanságom miatt) meglepetésként ért a probléma. De a fórumba alaposabban beleolvasva nem én vagyok az egyetlen, aki ebbe belefutott.
Sajnos vásárláskor felületesen jártam el és azzal a feltételezéssel éltem, hogy a különösen ajánlott külső házak közül egyik sem lehet rossz vétel.

Nem tudom a vásárlók hány %-ának fontos ez a SATA <-> USB kompatibilitás, de ha újoncként élhetek esetleg a javaslattal, akkor erre az ugyan többször (most már velem is) kitárgyalt problémára érdemes lehet felhívni a választásban segítséget kérők figyelmét, mert mint látom ez nem a ritka esetek egyike.
Tudom, hogy most is szerepel a FAQ részben, de talán előkelőbb, figyelemfelkeltőbb helyet is kaphatna, hátha szempont egyes vásárlóknak.

Köszönöm mégegyszer!

(#4521) core2


core2
(PH! kedvence)

Holgyek, Urak!

ASUS RT-AC68U routerhez kersnek valami megoldast

Jelenleg a gyari ASUSWRT FW legfrisebb verziojaval hasznalom a routert.
Alternativ FW-t (mig a garancia el) nem szeretnek alkalmazni, igy alternativ megoldasok utan neznek, ebben kerem a segitsegetek:

Jelenleg egy HD103SJ van rakotve a routerre, USB2-es hazban. A gondom az, hogy folyamatosan megy, es a kornyeken nem lehet a bugastol megmaradni (alvasnal zavaro), pedig mar kapott egy vastag szovet/gumi egeralatetet is maga ala a haz.

Olyan megoldast keresnek, amellyel 5-10 perc inaktivitas utan leall a HDD.
A WD kulso lemezei tudnak ilyet. Esetleg tudtok olyan USB-s hazrol ami hasonlot tud?
Magaban a router FW-ben nincs opcio a spindown allitasara, igy nekem olyan kellene ami onmagatol megy le sleepbe.

Koszi!

Udv. core2

Ascende superius

(#4522) King Unique válasza core2 (#4521) üzenetére


King Unique
(Topikgazda)

Helló!

Ebben a topikban is volt már szó erről több alkalommal, illetve legutóbb máshol egy hasonló kérdésnél a válaszokban szintén le volt írva erre vonatkozóan a lényeg. Az ott említett példa alanya egyébként itt is érdeklődött ez ügyben, illetve megosztotta a tapasztalatait. Tehát az egy dolog, hogy maga a külső ház támogatja az alvó módot (az összefoglalóban vannak ilyenek), az viszont egy másik, hogy ez egy routeren működni fog-e. De egyébként egyes router firmware-ek esetében valóban szokott lenni az alvó móddal kapcsolatos beállítási opció (példa).

[ Szerkesztve ]

(#4523) Morpheee


Morpheee
(lelkes újonc)

Sziasztok, szeretnem a tanacsotokat kerni a kovetkezo problema kapcsan: vettem meg regebben egy n-Drive EH-35ND3 kulso rack-et, mert eleg jo arban van, es itt is ajanlott eszkoz. Ebbe belekerult egy 3TB-os WD Red HDD. A problema az, hogy veletlenszeruen disconnectel a meghajto es nem sikerul rajonnom mitol. A 130107917d00, 130107917d01 es 130107917d02 firmware-rel is ez tortenik. Kikapcsoltam az energiatakarekossagot mind a power management alatt, es a device manager-ben is.

64 bit-es Win10 van a gepen, es egy AsRock Z97 Anniversary az alaplapom. Probaltam tobb hatlapi USB3 csatlakozot is, illetve az elolapit is, de mindhiaba. Ez a lecsatlakozas akar hasznalat kozben, pl filmezes alatt is jelentkezik.

Ha valakinek van ilyen problemaval tapasztalata, akkor kerem ossza meg velem.

(#4525) King Unique válasza Morpheee (#4523) üzenetére


King Unique
(Topikgazda)

Üdv!

Az összefoglaló "Gyakran ismételt kérdések" fejezetében le vannak írva az adatkapcsolat megszakadásának a lehetséges okai, illetve az azok megoldására tett javaslatok. Tehát az USB 3.0 portok mellett USB 2.0 portokhoz csatlakoztatva, illetve másik USB-kábellel is ki lehetne próbálni a külső házat. Valamint a hiba forrásának kiderítéséhez célszerű lenne még másik gépen, illetve másik OS alatt is kipróbálni. Ha utóbbiakra esetleg nincsen lehetőség, attól még pendrive-ról be lehetne bootolni pl. egy Live Linuxot és tesztelni az alatt a működést.

[ Szerkesztve ]

(#4526) modflow


modflow
(őstag)

Sziasztok!

Van ez a kábelem:
Kábel
A két vége egyforma, vagyis ilyen:
Egyik vége
Másik vége

Szóval ez nekem túl rövid, és szeretnék a külső 3,5"-os HDD-mhez egy hosszabb kábelt. Mivel sehol sem találtam ilyenből hosszabbat, vettem két db ilyen adaptert: Adapter
A kérdésem, hogy ehhez pontosan milyen kábelt kell vennem, hogy összeköthessem a két adaptert??
Az egyik oké sima SATA, de milyen az a másik talán 7 tűs áram kábel? Nem találok olyat sehol.

[ Szerkesztve ]

(#4527) King Unique válasza modflow (#4526) üzenetére


King Unique
(Topikgazda)

Üdv!

Az adapter a kép alapján a Delock 61694 / 61695 lehet, amely SATA - Micro/Slim SATA típusú, illetve 5 V-ot igénylő eszközökhöz javasolja a gyártó. Egy 3,5"-os HDD és a másik topikban említett készülék SATA-n történő összekötéséhez viszont egy SATA-SATA kábel lenne a legcélszerűbb. Pontosabban olyan, amelynél az adattovábbítás mellett a 12 V-os tápellátás is megoldott. Ilyen pl. az előbbi gyártó kínálatában a 84361 (0.5 méter) és a 83804 (1 méter). Lehet vannak akár ezeknél hosszabbak is, de azért a túl hosszú kábel sem feltétlen szerencsés. Ugyanis a SATA és az eSATA csatlakozás érzékeny a kábel hosszára, illetve annak és a csatlakozóknak a minőségére!

A másik megoldás meg az, amiről a külső merevlemezes topikban már volt szó és a témához is jobban kapcsolódik. Igaz, egy 3,5"-os HDD USB-s használatához külső tápegység is kellene, de ugyanakkor a csatlakozás megvalósítása és a kábel hossza is kevésbé jelentene problémát.

[ Szerkesztve ]

(#4528) modflow válasza King Unique (#4527) üzenetére


modflow
(őstag)

Nagyon megörültem, hogy végre valaki talált egy 0,5 m-es kábelt, de aztán láttam, hogy ez semm jó. :(
Ennek egyik vége anya, a másik apa. Az enyém, amit linkeltem egyforma, anya-anya.

(#4530) ricsif12


ricsif12
(újonc)

Most egy no-name HDD dokkolóval kipróbálva nagyon úgy tűnik, hogy a Beelink Mini MX III + LibreELEC 8.1.10 nem működik együtt a Sharkoon Swift Case Pro 3.0 USB-vel. A házra felraktam már másik FW-t is (mert gyanús volt, hogy lehet valami takarékos üzemmódba rakja), illetve crontabból is írtam a diszkre, hátha...

Szóval sajnos pár perc elteltével az ext4-es csatolást ro-ba csatolja, írási hibára hivatkozva (az új 3TB WD Rednél és egy régi 1TB WD Greennél is ez a hibajelenség, viszont a 3TB WD Red a dokkolóval kitűnően ment 2 napot, az 1TB WD Green pedig a régi házzal folyamatosan).

Copyright © 2000-2017 PROHARDVER Informatikai Kft.