Hirdetés

2021. április 10., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2021-04-05 21:33:09

LOGOUT.hu

Külső 2,5'' mobil rack-ek topikja
Kérdezés előtt, kérjük olvasd el az alábbi összefoglalót!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#5251) King Unique válasza xtremez (#5250) üzenetére


King Unique
Topikgazda

Vannak itt a topikban UGREEN külső házakkal tapasztalatok, ahol ha a gyártó kínálatából esetedben erről a modellről van szó, akkor azzal is van tapasztalat.

Pontosan hol és hogyan lehet kérni a rendelésnél, hogy ne legyen alvó mód? :F Mindig a gyártó weboldala, az ott közölt információk az elsődlegesen mérvadók, ahol ott a készenléti, más néven alvó mód (3 perc inaktivitás utáni) támogatása van feltüntetve.
Ha SSD van a külső házban, akkor a készenléti mód működése kevésbé észrevehető, inkább HDD esetén téma. Utólag, illetve házilag tiltani a firmware módosításával / firmware cseréjével (amiben alapból tiltva van) lehet a téma összefoglalóban szemléltetett módon, ami egyrészt ASMedia chipes külső házaknál csak a PID: 55AA azonosítós típusok esetén támogatott. Másrészt a firmware házilagos piszkálása csak saját felelősségre javasolt, valamint az USB 3.1 Gen 2-es ASMedia chipeknél (pl. ASM235CM) ilyen jellegű tapasztalat egyelőre nincsen itt a topikban.

Az USB 3.1 Gen 2 és Type-C külső házakkal eleve kevesebb itt a tapasztalat, azért vannak a téma összefoglalóban elsősorban USB 3.0-s és azoknál is főleg Micro-B, Mini-B, Type-A fizikai csatlakozós külső házak feltüntetve. De pl. a "Milyen külső házat SSD-hez?" fejezetben vannak konkrét SSD + külső ház párosítások, tapasztalatok, illetve köztük USB 3.1 Gen 2 és Type-C megoldásra is példák.
Az egyébként az egyik társtopikban is szemléltetve van, hogy a Type-C / USB-C csatlakozáshoz nem feltétlen szükséges natívan olyan interfészes külső merevlemezt, jelen esetben külső házat venni, megoldható akár a megfelelő adapterrel, kábellel is. Meg ha a gazda hardveren pl. csak USB 3.0 portok vannak, akkor megint kevésbé van értelme USB 3.1 Gen 2 külső házat venni, mivel akkor nem lehet kihasználni azt az adatátviteli sebességet, nem lesz gyorsabb a benne lévő SSD. Ellenben ha van a gépen USB 3.1 Gen 2 (10 Gbps) Type-C (USB-C) port, akkor úgy már más a helyzet.

[ Szerkesztve ]

(#5252) xtremez válasza King Unique (#5251) üzenetére


xtremez
aktív tag

A linkelt oldalon szerepel ez.. kínai kolléga írta bele.. :DDD

Azért szeretnék USB C-s házat, mert a micro B portot nem szeretem és a C megbízhatóbbnak tűnik, na meg szimmetrikus.

A Gen 2 nem kritérium. Jelenleg akkor továbbra is ez a linkelt ugreen és közben láttam ezt Orico aluház as típust. Itt akkora műanyag csavarozás mentes vs fémház és csavorozás+ hűtés a difi ? SSD-t használék így ez utóbbi talán annyira nem lényeges.

(#5253) rokafiu77 válasza King Unique (#5249) üzenetére


rokafiu77
addikt

Az Orico tökéletes lesz! Pontosan ilyet kerestem, mert a notebookokban hol m.2 sata van, hol m.2 nvme ssd épp mikor milyet vettünk bele. Ezekről adatköltöztetést hajtunk néha végre és jól jön ha mindkét típus támogatott a házban. A gép amire kerülnek az adatok rendelkeznek usb 3.1 porttal.
Köszönöm a segítséget!

(#5255) King Unique válasza xtremez (#5252) üzenetére


King Unique
Topikgazda

Elsődlegesen azzal kell foglalkozni, az a mérvadó, ami a gyártó weboldalán szerepel, nem az ilyen-olyan webáruházaknál. Ha a gyártó azt írja, hogy támogatott a készenléti (alvó) mód az adott külső háznál, akkor támogatott és olyan kivitel van belőle, ennyi.

Az ORICO esetében, ha a 2518C3-G2 modellről van szó, akkor az ugyanaz kialakítás szempontjából mint a korábbi 2518S3, csak immáron USB 3.1 Gen 2 és Type-C kivitelben.

[ Szerkesztve ]

(#5256) Jakesz


Jakesz
őstag

Sziasztok!
Lenne nekem egy kb 10 éves SATAII-es HDD-m: [kép]
A laptopomra szeretnék róla átmásolni néhány képet, ehhez keresném a legolcsóbb használható SATA-USB átalakítót, ami jó ehhez a modellhez. Előre is köszönöm!

(#5257) King Unique válasza Jakesz (#5256) üzenetére


King Unique
Topikgazda

Mármint ha nem külső ház (példa), hanem pl. ilyen vagy ehhez hasonló SATA - USB adapter kell, akkor lásd a téma összefoglaló "Kiemelt beszámolók és tesztek" fejezetében felsorolt IDE/SATA - USB adaptereket, azokkal van itt a topikban tapasztalat. De nem feltétlen kötelező azok közül választani, lehet akár mást is venni, illetve pl. a hazai webáruházak vagy eBay és társai online piacterek kínálatában szétnézni stb., viszont az egyéb típusokkal értelemszerűen nincsen itt konkrét tapasztalat.

Ha csak egyszeri alkalomra és használatra kell ilyen eszköz, akkor meg nyilván a legolcsóbb lenne valakitől kölcsönkérni egyet. :)) Már ha otthon nincsen asztali PC és a laptopba sem lehet beszerelni pl. HDD Caddy-be téva, vagy átmenetileg a meglévő HDD/SSD helyére a régi HDD-t, utóbbi esetben pl. pendrive-ról bootolt live rendszer (pl. HBCD PE) alól átmásolni a képeket egy másik pendrive-ra vagy külső merevlemezre, majd utána a belső HDD/SSD-re, stb.

[ Szerkesztve ]

(#5258) rokafiu77 válasza King Unique (#5249) üzenetére


rokafiu77
addikt

Sziasztok!

Segítsetek, honnan lehet beszerezni ezt a típusú házat?
Orico TMC2M
Az általam ismert boltokban nincsen, az Alzánál rendelés alatt van, április 1 a tervezett beérkezés.
Nekem viszont hamarabb kéne. Melyik üzlethez fordulhatok akik be is tudják szerezni?
Köszi.

(#5259) King Unique válasza rokafiu77 (#5258) üzenetére


King Unique
Topikgazda

A gyártói weboldalán a megjelenő üzenet alapján elvileg csak üzleti viszonteladók tudnak vásárolni, magánszemélyek nem, bár egy próbát esetleg megérhet regisztráció után. Viszont ott vannak a weboldal alján a gyártó elérhetőségei, lehet érdeklődni pl. e-mailben.
Az meg nem újdonság, hogy a hazai boltok, webáruházak kínálatában nem érhető el minden külső ház - meg pláne egy ilyen extra modell - , vagy max. csak rendelni lehet és az is X hét / hónap mire megérkezik, stb.

Másik lehetőség igény szerint venni külön csak M.2 SATA, vagy csak M.2 PCIe NVMe SSD-t kezelő USB 3.X külső házat, azokra az előző válaszban linkelve lett több példa amik többnyire a hazai boltok, webáruházak kínálatában is megtalálhatók. Meg ez a megoldás az elterjedtebb jelenleg a legtöbb gyártó kínálatában, nem a két protokoll kombinálása, mint már említve volt.

[ Szerkesztve ]

(#5260) Moonwolf


Moonwolf
senior tag

Sziasztok!

Ezek az olcsó aliexpresses "sata to usb" átalakító kábelek mennyire használhatóak?

=Privát üzenetre illik válaszolni!= \...Az élet értelme nem a létezés, hanem a létezés által megtett út...\

(#5261) King Unique válasza Moonwolf (#5260) üzenetére


King Unique
Topikgazda

Megnézed, elolvasod a téma összefoglalóban az ezekről készült beszámolókat, teszteket és láthatod azok közül melyik adapter mennyire használható.

(#5262) premierpark


premierpark
őstag

Sziasztok!

4 ezer forintig létezik olyan külső hdd ház, ami ajánlott?
Ma szeretnék vásárolni egyet. Windows telepítés előtti mentésre használnám csupán.

Köszönöm szépen! :R

(#5263) King Unique válasza premierpark (#5262) üzenetére


King Unique
Topikgazda

Ez attól is függ, hogy pontosan milyen külső ház kell, lásd mások korábbi példáit: [link], [link]. Ahol esetedben nem derült ki, hogy HDD vagy SSD lesz-e beletéve a külső házba, ha HDD akkor az milyen magas (7/9,5/15 mm) és milyen fizikai csatlakozós (IDE/SATA), ha esetleg SSD akkor az milyen formátumú (2,5"/M.2 SATA | M.2 PCIe NVMe) és mindenképpen kell-e TRIM (UNMAP) támogatás hozzá a külső ház felől, műanyag vagy fém külső ház kell-e, elég-e az USB 3.0 vagy esetleg USB 3.1 Gen 2 vezérlős legyen, megfelel-e a standard Micro-B vagy inkább Type-C fizikai csatlakozós legyen, egyéb speciális igény van-e pl. az ezen hozzászólásban említett jellemzők meglétére, működésére vonatkozóan, stb.
Ha általános ajánlás kell pl. 2,5"-os SATA HDD/SSD meghajtóhoz való külső házra, akkor ott van a topik téma összefoglalója, abban lévő információs táblázat árakkal, valamint beszámolók, tesztek, stb. + SSD-khez a "Milyen külső házat SSD-hez?" fejezetben is vannak konkrét példák.

[ Szerkesztve ]

(#5264) Véreshurka


Véreshurka
senior tag

Sziasztok!
Külső házat keresnék samsung 970 evo plus-hoz. A linux kezdőknek topikban már érdeklődtem, bár ott már egy konkrét termékkel kapcsolatban amit ma hozott meg a posta: [link] . Eddig nem volt gondom ugreen termékeivel linux alatt, de most ahogy látom belefuthattam, mert nem tudom kezelni a diszket, legalábbis nem tudom biztonságosan törölni: [link] . Kaptam odaát egy tippet ami esetleg megfelelhetne: [link] és érdeklődnék, hogy van-e esetleg más oylan termék amit számításba lehet-e vennem.

Ami fontos lenne az a TRIM támogatás mindenképpen, és pl. nem tudom, hogy létezik-e olyan ház amit ha bedugok egy linux-os gépbe akkor tudom alkalmazni rá az nvme parancsokat.

Előre is köszönöm!

szerkesztés alatt...

(#5265) King Unique válasza Véreshurka (#5264) üzenetére


King Unique
Topikgazda

Itt a gond valószínűleg a natív SATA / M.2 PCIe vs. USB csatlakozás lehet, ahol bár USB-n az általános meghajtókezelés + akár pl. UNMAP (TRIM), valamint Linux alatt dd és társai módszerek működése oké szokott lenni, ellenben nem feltétlen működnek az egyes speciális utasítások, lásd pl. a standard ATA / NVMe Secure Erase, amit általánosan az előbbi csatlakozási formáknál javasolt elvégezni. A másik topikban említetted, hogy Linuxon a linkelt módszert szoktad használni Secure Erase-hez, de az gondolom a PC-be téve helyi/belső csatlakozásnál volt, nem külső meghajtóként USB-n. Illetve ha berakod a PC-be az NVMe SSD-t és ott helyi/belső csatlakozásnál működik amit akarsz, ellenben USB-n nem, akkor az USB-s csatlakozás lehet a gond, ennyi. Meg ez esetben akkor hiába veszel másik USB-s külső házat, jó eséllyel annál sem fog működni.

TRIM, illetve USB-n UNMAP parancs SATA SSD-knél van, ellenben NVMe SSD-knél beépített a Dataset Management deallocate parancsa formájában, amiről nem olyan régen volt szó az egyik SSD topikban, meg hogy ilyen alapon USB-s csatlakozásnál is működnie kell.

Egyébként ennél az Ugreen külső háznál NVMe SSD használata esetén működik a SMART? Csak mert a SATA-alapú megoldásokkal ellentétben nem mindegyik szokta támogatni (példa), bár ez a gazda (PC) felől szoftverkörnyezet illetve programverzió, az eszköz (külső ház) felől pedig USB-chip és firmware függvénye is lehet.

[ Szerkesztve ]

(#5266) Véreshurka válasza King Unique (#5265) üzenetére


Véreshurka
senior tag

Köszi! :R

Igen, valóban gépbe téve az ssd-t működtek a dolgok, mert előtte is így csináltam.

Köszönöm a linkeket is, átnyálazom őket és próbálom meg is érteni a leírtakat!

Smart ellenőrzést még nem végeztem soha linux-on, abba is bevetem magam és ha lesz eredmény (remélhetőleg hétvégén) akkor jövök vele vissza a topikba.

Szerencsére nem élet-halál kérdése a működés és használat, így van idő bőven kicsit belemélyedni a témába. Mint írtam a másik topikban, csak egy projektből megmaradt nvme, amit gondoltam egy hordozható linux rendszerre szívesen beáldozok...

szerkesztés alatt...

(#5267) Energie X


Energie X
senior tag

Sziasztok!

Hölgy ismerősömnek vennék külső merevlemezt. Gondolkodtam, hogy veszek egy gyárilag egybeépítettet, aztán ahogy kutakodtam a neten azt láttam, hogy a WD egybeépítettjeiben kb mindegyikben 8MB cache van, ezért úgy gondoltam inkább veszek egy 1 TB-os WD noti vinyót és ahhoz keresek egy külső racket. Kérlek ajánljatok nekem az alábbi szempontok alapján nektek nagyobb a tapasztalatotok:
Kinek lesz: Nőnek, tehát nem baj ha nem úgy néz ki mint egy informatikusé, hanem kicsit elegánsabb
Csatlakozó: USB-C - USB-A vagy USB-A-USB-A
Használt HDD: WD 1 TB/128Mb cache
Oprendszer: Win 10 x64
Egyéb: Leválasztáskor állítsa le a HDD-t, csak magyarországon vásárolható

Köszönöm!

(#5268) DrGonzo22


DrGonzo22
őstag

Sziasztok!

Ajándékba keresek külső házat OCZ VERTEX3 2.5'' 240GB SSD SATA III (VTX3-25SAT3-240G) SSD-hez. Mac-en és Windows 10-en is lenne majd használva. USB 3.1 vagy 3.2 csatlakozás előny lenne. Árkategória 5000-15.000 Forint között.

Köszönöm!

(#5269) premierpark


premierpark
őstag

Sziasztok!
2,5-ös SSD-hez keresek külső házat. Szeretném ha lenne TRIM támogatás.
A ház anyaga mindegy, mert nagyon ritkán fogom használni, emellett a csatlakozók abból a szempontból fontosak, hogy a lehető leggyorsabban tudjak másolni.

Köszönöm szépen!

(#5270) King Unique válasza Energie X (#5267) üzenetére


King Unique
Topikgazda

Ez a "mindegyikben 8MB cache" információ egyrészt nem világos honnan van, de amúgy totál fals, mivel jelenleg 128 MB cache van a 2,5"-os, gyárilag készre szerelt WD külső merevlemezekben, beleértve az 1 TB-os modelleket is. Másrészt adatátviteli sebesség szempontjából a cache mérete eleve másodlagos és nem attól függ elsősorban, amiről az egyik társtopikban is már volt szó. + A jelenlegi 2,5"-os belső és külső HDD-k pár kivételtől eltekintve mind SMR-esek, ami miatt belassulhat az írási sebesség. Ahol ha esetedben is a blogbejegyzésben említett WD10SPZX merevlemezről van szó, akkor az ebben pont érintett és hiába 128 MB a cache.

"USB-C - USB-A vagy USB-A-USB-A"

Vagy ezt, vagy azt, el kellene dönteni, ahogyan más jellemzőket is, lásd mások korábbi példáit: [link], [link]. Ahol a 2,5"-os, USB 3.0-s külső merevlemezeknél és merevlemezházaknál az eszköz felőli oldalon a Micro-B típusú fizikai csatlakozó az elterjedt, a Mini-B és a Type-A kevésbé, a Type-C (USB-C) USB 3.0 vonalon pedig csak egyes gyártóknál és inkább USB 3.1 Gen 2, USB 3.2 Gen 2x2, valamint Thunderbolt 3 & 4 interfészes külső házaknál jellemzőbb. Viszont az utóbbiaknak nyilván SSD használata esetén van értelme, nem egy lassú HDD-nél, sőt pl. M.2 formátumnál csak SSD jöhet szóba.

Ha konkrétum kell, akkor a topik téma összefoglalójának információs táblázatában vannak külső házak, ahol többek között a fizikai csatlakozó típusa is fel van tüntetve, illetve hogy melyik Type-A és melyik Type-C.
Ha nem jó a Micro-B / Mini-B és mindenképpen Type-C külső ház kell, akkor pl. az ORICO 2518C3-G2 jó választás lehet, de az a hazai boltokban, webáruházakban jelenleg nem kapható. Ellenben pl az LC-Power, a Sharkoon és a RaidSonic (ICY BOX) kínálatában lévő 2,5"-os USB-C külső házak többnyire igen. Viszont ezek rendszerint USB 3.1 Gen 2-esek - ami HDD-hez nyilván felesleges - és részben emiatt is felárasak, bár pl. az LC-25U3-C2 még egész tűrhető áron van ahhoz képest, viszont gyárilag csak Type-C - Type-C kábelt mellékelnek hozzá a gyártó weboldalán lévő kép alapján. Ha Type-A fizikai csatlakozós külső ház kell, akkor olyanok pedig pl. a Delock kínálatában vannak, lásd pl. 42486.

[ Szerkesztve ]

(#5271) King Unique válasza DrGonzo22 (#5268) üzenetére


King Unique
Topikgazda

Egy SATA3-as (6 Gb/s) SSD max. az USB 3.1 Gen 2 (10 Gb/s) szabvány adta adatátviteli sebességből tud profitálni, az USB 3.2 Gen 2x2 (20 Gb/s) totál felesleges oda, azt M.2 PCIe NVMe SSD-k tudják kihasználni. Na meg az USB 3.1 Gen 2 is PCIe NVMe helyett SATA3 alapon nem sokkal gyorsabb annál, mint amit USB 3.0-n tud egy SATA3-as SSD. + Például USB 3.1 Gen 2 Type-C külső házat is akkor érdemes venni, ha van a gazda hardveren (pl. PC, Mac) is legalább olyan port, vagy akár USB 3.2 Gen 2x2 / USB4, vagy Thunderbolt 3 / 4, ellenkező esetben, illetve csak USB 3.0 portoknál viszont nyilván felesleges.

Tehát ha SSD-hez kell külső ház, akkor lásd egyrészt a topik téma összefoglalójának "Milyen külső házat SSD-hez?" fejezetét. Másrészt imént a másik válasz végén linkelt modelleket, ha nem elég az USB 3.0 és mindenképpen USB 3.1 Gen 2 Type-C külső ház kell. Ha elég az USB 3.0 és szempont USB-n az SCSI UNMAP (ATA TRIM) biztos működése is, akkor pedig az AXAGON külső házai és adapterei, illetve pl. az EE25-XA6, EE25-F6B, ADSA-1S6 modellek lehetnek jó választás.

[ Szerkesztve ]

(#5272) King Unique válasza premierpark (#5269) üzenetére


King Unique
Topikgazda

Lásd imént a másik válaszban leírtakat.

(#5273) Energie X válasza King Unique (#5270) üzenetére


Energie X
senior tag

Köszönöm a kimerítő választ :R
Igen arra a vinyóra gondoltam, de akkor már nem gondolok rá többet.
Tudom nem ez a szaktopik, viszont akkor melyik gyárilag egybeszerelt hdd-t érdemes venni? Seagate-el mint márkával rossz tapasztalataim vannak az elmúlt 15 évből, több gyártónál kapható külső hdd-t (típusok szerint) elkezdtem utána nézni milyen hdd-vel szerelik (pl.: Adata, Lacie stb), a google már a legjobb barátom, viszont én kezdem rühellni a témát. A 8 mb cache-nél nem voltam pontos, már nem nézem vissza a 3 héttel ezelőtti előzményeimet, wd-ket nézegettem és ott boncolták pár vinyót (nem esküszöm meg rá, hogy régebbieket néztem).
A TypeA - TypeA csatlakozót azért írtam mert nőről van szó. A sima USB3-as hdd csatlakozás aminek most így nem tudom a nevét/típusát és a hagyományos TypeA-nál már párszor volt sérülés, értelemszerűen olyat keresnék amit a vinyó oldalába csak egyféleképpen tud bedugni, a Laptop oldalról sima usb3.0 van azt már be tudja dugni. Remélem jól el tudtam mondani :)

(#5274) King Unique válasza Energie X (#5273) üzenetére


King Unique
Topikgazda

A gyárilag készre szerelt 2,5"-os külső merevlemezek a külső merevlemezek - USB, eSATA, FireWire HDD topik témája, az ügyben értelemszerűen már ott kellene érdeklődni. De kivételen most itt is megy ez ügyben válasz, viszont csak röviden, lásd az alább leírtakat. Egyébként az SMR HDD a gyárilag készre szerelt típusokat is ugyanúgy érinti, mint említve volt.

A válaszok a társtopikban már többnyire készen vannak, lásd pl. az ebben leírtakat. Ha Type-C (USB-C) csatlakozós 2,5"-os külső merevlemez kell, akkor meg az ebben, valamint ha robusztus Type-A csatlakozós + részlegesen ütésálló, vízálló - lásd pl. a Silicon Power kínálatát - modell, akkor meg az ebben a válaszban leírtakat.

+ Ha esetleg belefér az anyagi keretbe - ami ugye nem lett megadva - , akkor akár külső SSD-t is lehetne venni gyárilag készre szerelt kivitelben, vagy összerakni külön vásárolt külső ház + belső SSD = külső SSD megoldással. Az jóval gyorsabb, kisebb fizikai méretű (az mSATA és M.2), mozgó alkatrész híján egy esetleges leejtés sem akkora gond, Type-C fizikai csatlakozónál a csatlakoztatás is egyszerű és kényelmes, stb.

[ Szerkesztve ]

(#5275) DrGonzo22 válasza King Unique (#5271) üzenetére


DrGonzo22
őstag

Köszönöm a választ! Sikerült is választani :)

(#5278) Moonwolf


Moonwolf
senior tag

Sziasztok!

Nincs benne az ajánlóban de valakinek van ezzel a rack-el tapasztalata?
Gembird USB 2.0 (EE2-U2S-5). A captiva házban lévő winyót raknám át ebbe és abba pedig egy nagyobbat raknék.

=Privát üzenetre illik válaszolni!= \...Az élet értelme nem a létezés, hanem a létezés által megtett út...\

(#5279) finest válasza Moonwolf (#5278) üzenetére


finest
őstag

USB 2.0, biztos ez kell? USB 3.0 Gamebird van itthon 2-tő is, teljesen jók.

[ Szerkesztve ]

“Don’t shoot, I’m Globish.”

(#5280) King Unique válasza Moonwolf (#5278) üzenetére


King Unique
Topikgazda

Említette korábban itt valaki, hogy vett ilyen külső házat és pár alapvető információt róla, de kb. ez minden. Illetve Itt a topikban inkább USB 3.0-s Gembird külső házakkal van tapasztalat, lásd pl. az EE2-U3S-2 modellt és arról a beszámolókat.
Az EE2-U2S-5 modell egyébként csak USB 2.0-s és manapság már alap az USB 3.0 a 2,5"-os külső házaknál is, nem világos miért akarsz csak USB 2.0-s típust venni, meg amikor alig olcsóbb az EE2-U2S-5, mint az EE2-U3S-2.

(#5281) Moonwolf válasza King Unique (#5280) üzenetére


Moonwolf
senior tag

Egy 500 giga alatti winyónak elégnek kell lennie az USB 2.0 csatlakozásnak. Az írási sebesség nem fontos. A Captivába meg menne valami nagyobb aminek a sebességét ki is lehetne használni. Ugyanazon a helyen több mint 50%-os ár különbség van a két rack között.

[ Szerkesztve ]

=Privát üzenetre illik válaszolni!= \...Az élet értelme nem a létezés, hanem a létezés által megtett út...\

(#5282) King Unique válasza Moonwolf (#5281) üzenetére


King Unique
Topikgazda

Maga az USB 2.0 eleve korlátozhat akár még egy régebbi, lassabb 2,5"-os HDD-t is, USB 3.0-n még az is 2-3x gyorsabb lehet (példa). Ellenben ha nagyon régi, pl. SATA1-es modell kis adatsűrűségű lemeztányérokkal szerelve, akkor már nem feltétlen és oda elég lehet az USB 2.0 is. Példa: kérdés | válasz.
A tárolókapacitás max. olyan értelemben kapcsolódik ehhez, hogy pl. egy 250-320 GB-os merevlemezt nyilván egy USB 2.0-s külső ház is simán kezelhet, viszont az X TB-os, illetve a 2 TB feletti HDD-k kezeléséhez már nem árt egy modernebb vezérlős, USB 3.0-s külső ház.
Az árakat nézve számos webáruház ajánlata látható egyik és másik külső ház esetében is a linkeken, ahol több helyütt van hogy csak kb. 1 ezres az árkülönbözet a 2 között, ennek alapján lett írva az, hogy alig olcsóbb az USB 2.0-s modell és akkor már inkább az USB 3.0-sat érdemesebb megvenni.
+ Az USB 2.0-s Gembird EE2-U2S-5 külső ház kialakítása olyan, mint itt a korábban tesztelt Captiva külső házé, ahol kérdéses, hogy az előbbinél is van-e a hátsó zárófedélnél a képen lévő módon szivacs hogy megtámassza a HDD-t, máskülönben lötyöghet a külső házban, mint pl. a szintén ilyen kialakítású n-Drive modell esetében.

De mindegy, ha annyira az említett USB 2.0-s külső ház kell és elég számodra az, akkor a saját döntésed alapján vegyed, a te dolgod.

[ Szerkesztve ]

(#5283) Moonwolf válasza King Unique (#5282) üzenetére


Moonwolf
senior tag

Egy régebbi laptopból lett mentve a hdd, 300 gigás, az került bele az egyik usb 3.0-ás captivába amit annó az ajánló alapján vettem, viszont azt le szeretném cserélni benne egy nagyobb sata 3 as 2.5" hdd re, de mivel még használható az a kis kapacitású hdd valamibe bele kellene rakni, ezért kérdeztem meg ezt a gembrideset. Azért kérdeztem meg hátha valakinek van vele tapasztalata.

Egyébként amit vettem két captiva 2.5"-os racket, egyikben sem volt kis szivacs a hátuljában.

=Privát üzenetre illik válaszolni!= \...Az élet értelme nem a létezés, hanem a létezés által megtett út...\

Copyright © 2000-2021 PROHARDVER Informatikai Kft.