Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 06:02:15

LOGOUT.hu

Külső merevlemezek - USB, eSATA, FireWire HDD
Kérdezés előtt kérjük olvasd el az összefoglalót!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#21101) King Unique válasza modflow (#21100) üzenetére


King Unique
titán

Igen, ennél kissé extrém módon van megoldva és ez valóban SATA csatlakozási lehetőség. Tehát ez esetben elég lehet akár egy SATA - SATA kábel / adapter is. Legalábbis egy 2,5"-os HDD-hez igen, illetve az alábbi tesztben is olyannal próbálták. Valamint ott látszik is a gyárilag mellékelt SATA-kábel a tartozékok között és a gyártó oldalán is említik a specifikációban. Viszont egy 3,5"-os HDD működéséhez rendszerint 12 V szükséges, amit ha nem tud a készüléken lévő SATA-port, akkor mindenképpen külön kell gondoskodni a merevlemez tápellátásáról. Vagy az USB-s csatlakozást választani, de ott eleve külső tápellátást biztosító megoldásokra lesz szükség, mint az az előző válaszban már említve volt.

[ Szerkesztve ]

(#21102) modflow válasza King Unique (#21101) üzenetére


modflow
veterán

De nekem most is 3,5" HDD megy erről a kábelről, külső táp nékül. Csak rövid a gyári kábel és kellene hosszabb...
De ezzel megválaszoltam a saját kérdésemet...

(#21103) King Unique válasza modflow (#21102) üzenetére


King Unique
titán

OK, ezek szerint meghajt egy 3,5"-os HDD-t is, amit mondjuk lehetett volna már előzőleg is említeni. Viszont annak nem tudom mi köze van ezen topik témájához, hogy kellene egy hosszabb SATA-kábel...? Illetve a ház ezen téma topikjaiban = külső ház pl. USB-s csatlakozással. Annál pedig le volt írva, hogy jelen esetben csak külső tápellátással lehetne megvalósítani. Bár az eSATA-t illetően létezik SATA - eSATApd adapter is, viszont eSATApd külső házat nem nagyon találni.

[ Szerkesztve ]

(#21104) Hooper


Hooper
őstag

Sziasztok!
Laptop mellé keresek külsőt, itthon van egy csomo WDm ezért elements vagy mypassortban gondolkoztam egyből, de a hurcolás miatt felmerült az ütésállóság.
Kérdésem az lenne h SP armour / Adata durable közül van olyan típus ami annyira megbízható/gyors mint egy WD?
Képszerkesztéshez (lighroom/photoshop) tárolnék rajta fileokat, 1TB és usb3 amire biztos szükség lenne.
Köszönöm! :R

(#21105) King Unique válasza Hooper (#21104) üzenetére


King Unique
titán

Szia!

Ha sokat lesz hordozva a 2,5"-os külső merevlemez, akkor ilyen célra egy normál típus mellé lehet venni hordozótokot is. Viszont ez a megoldás nem feltétlen egyenlő azzal, ami az ütésálló külső merevlemezeknél van. Illetve a használat rendszerint a tokból kivett állapotban történik, vagyis olyankor nincsen védve a külső hatások ellen a meghajtó. Márpedig, ha olyankor is fennáll a használatból eredően a leejtés veszélye, akkor az okozhat gondokat, amiről egy korábbi hozzászólásban volt szó.

Illetve utóbbiban és pl. ezen hozzászólásban a megbízhatóságról is. Az adatátviteli sebességet illetően pedig rendszerint hasonló értékeket tudnak az azonos jellemzőkkel bíró modellek. Amit pl. 2,5" | 5400 RPM | 1 TB kategóriában az alábbi tesztek is szemléltetnek: teszt 1 | teszt 2. De amelyikben nagyobb adatsűrűségű tányérokkal szerelt merevlemez van, illetve egyéb jellemzői kedvezőbbek ilyen téren, az még gyorsabb lehet (példa). Bővebben pedig pl. ezen és ezen hozzászólásokban volt részletezve az adatátviteli sebesség témája.

[ Szerkesztve ]

(#21106) luigi106


luigi106
tag

Sziasztok. Az alábbi problémára keresek "olcsó" megoldást. Van egy lg hr199s DVD recorderem. De ez sajnos még analóg tuneres. Dvb-c recordert nem nagyon találtam elfogadható áron. Arra gondoltam, hogy egy Alcor HDC 3500 Dvb-c tunerrel és a hozzácsatlakoztatott merev lemezzel megtudnám oldani a problémámat.
Viszont az Alcor csak 500Gb-os merevlemezt kezel. Tehát ilyen merevlemezt keresek, csak nem tudom milyet vegyek. A nasomban wd red van 2Tb-os és az évek óta jól teszi a dolgát. Csakhogy 500 GB-ost egyenlőre nem találtam. Szóval ebben kérném a segítségeteket. Előre is köszönöm a válaszokat. :R

(#21108) King Unique válasza luigi106 (#21106) üzenetére


King Unique
titán

Szia!

Először is az ilyen készülékeken történő használatra ugyanaz vonatkozik, mint amiről a tv-k esetében is volt szó egy korábbi hozzászólásban. Ha valóban csak max. 500 GB-os USB-s háttértárat tud kezelni a készülék, akkor manapság ekkorát inkább 2,5"-os méretben célszerűbb venni. Viszont a gyártó oldala és az alábbi kép alapján csak 1 db USB 2.0 port van a készüléken, ami valószínűleg normál típusú, azaz 0.5 A-es. Tehát egy 2,5"-os külső HDD tápellátása bizonytalan lehet. De pl. ebben, vagy egy másik hasonló topikban lehetne érdeklődni ez ügyben, illetve hogy mások milyen megoldásokat használnak stb.

Az összefoglalóban egyébként vannak példák 2,5"-os és 3,5"-os külső merevlemezekre egyaránt, valamint ITT az előbbiek tárolókapacitás szerint részletezve. Igaz, 500 GB-os modellek pont nincsenek feltüntetve, de attól még vannak ekkorák az egyes gyártók kínálatában. Bár pl. gyári kiszerelésben a 3,5"-os típusoknál már nem nagyon találni ilyeneket és a 2,5"-os változatoknál is egyre kevésbé. De manapság mondjuk amúgy sem igazán érdemes 1 TB alatt külső merevlemezt venni, ami az elsőnek linkelt hozzászólás végén az ár-érték arányra vonatkozóan szemléltetve volt egy példával.

[ Szerkesztve ]

(#21109) Ga3rieL


Ga3rieL
senior tag

Hali , Szerintetek melyik jobb, melyiket éri meg? HDD-re külső box 3,5".

ez vagy ez ?

(#21110) King Unique válasza Ga3rieL (#21109) üzenetére


King Unique
titán

Üdv!

Ezek 3,5"-os USB-s külső házak, amely témával inkább a Külső 3,5'' mobil rack-ek topikja foglalkozik. Annak összefoglalójában egyébként vannak beszámolók, tesztek, illetve ajánlott modellek. Nem kötelező pont azok közül választani, de egyéb típusokkal nincsen konkrét tapasztalat. Ahogyan az általad megadottakkal sem, max. a Fantec USB 3.0 + eSATA változatával, amiről korábban teszt is készült. A másik amúgy első ránézésre jónak tűnik, mármint (full) alumínium a ház + elöl szellőzőnyílások vannak rajta (jó lehet a hővezetése), hátul billenőkapcsolós, a gyártó oldala alapján is 6 TB-ig kezeli a háttértárakat stb. Aztán, hogy valójában mennyire OK, ahhoz már ki kellene próbálni egy ilyet.

[ Szerkesztve ]

(#21111) Jimmy66


Jimmy66
senior tag

Sziasztok!

Új, laptopból kiszerelt 500Gb-os Toshiba HDD-t a Windows 7,8GB-nak látja.

Mi a probléma?

(#21112) Jarod1 válasza Jimmy66 (#21111) üzenetére


Jarod1
addikt

olyan mintha 8 gigás pendrivenak lenne formázva..NTFS et mutat?

(#21113) Jimmy66 válasza Jarod1 (#21112) üzenetére


Jimmy66
senior tag

FAT32 volt, konvertáltam NTFS-re.

Win 7, Win10 alatt is ezt produkálja. USB-SATA kábelt használok, másik HDD ill. SSD-vel tökéletes...

(#21114) King Unique válasza Jimmy66 (#21111) üzenetére


King Unique
titán

Helló!

Mutass egy képet a lemezkezelőről, az a lényeg! Az, hogy pl. a fájlkezelőben csak a 7,8 GB-os partíció jelent meg, az másodlagos... Normál esetben USB-n is fel kellene ismernie a Windowsnak a teljes fizikai lemezt (500 GB), illetve megjeleníteni a rajta lévő partíciókat. Ha a partíciók mégsem jelennek meg a fájlkezelőben, akkor jó esetben csak meghajtóbetűjelet kell hozzárendelni a partíciókhoz a lemezkezelőben. Legalábbis akkor, ha a Windowszal kompatibilis fájlrendszer van rajtuk, mert ellenkező esetben inaktív lesz ez az opció, ahogyan pl. a linuxos fájlrendszereknél (példa) is.

[ Szerkesztve ]

(#21115) Jimmy66 válasza King Unique (#21114) üzenetére


Jimmy66
senior tag

(#21116) King Unique válasza Jimmy66 (#21115) üzenetére


King Unique
titán

A screenshoton látszik, hogy a Windows felismerte rendben magát a fizikai lemezt, tehát az OK. A rajta lévő 2 db partícióból viszont csak az egyiknek van betűjele, a másik azért nem jelent meg a fájlkezelőben. A maradék lemezterület pedig nem lefoglalt, vagyis elvileg nincs is particionálva.

Tehát a kérdés, hogy azon a nem lefoglalt területen volt-e esetleg korábban fontos adatokat tartalmazó partíció, illetve a másik kettőn van-e valami pótolhatatlan? Ha nincsen, akkor legcélszerűbb újraparticionálni a teljes külső meghajtót az előző válaszban linkelt hozzászólás alapján. Ellenkező esetben az adatok lementése, esetleg utána a partíciók összevonása stb. jöhet szóba.

[ Szerkesztve ]

(#21117) Jimmy66 válasza King Unique (#21116) üzenetére


Jimmy66
senior tag

Köszönöm, sikerült!

Az Új egyszerű kötet-et kellet végrehajtani. Még egy kérdés, a különböző köteteket, hogy tudom összegyúrni?

(#21118) Jimmy66 válasza Jimmy66 (#21117) üzenetére


Jimmy66
senior tag

Ez is megvan.

Még egyszer köszi! :R

(#21119) ra^ven


ra^ven
senior tag

Sziasztok!

Külső HDD-nek vennék egy SP Armor A85-öt, 1TB-ost.
500-as-ban elvileg Samu M8 vinyo van, 1TB-sre nem találtam adatot, van infója valakinek?

Ha az 1TB-s verzióban is M8 lenne, megbízhatónak mondható?
A HDD összefoglaló topicban nem szerepel Samsung az ajánlott tételek között.

Köszönöm.

ZOHLIH - Xiaomi MI9 Lite || Panasonic LX7

(#21120) King Unique válasza ra^ven (#21119) üzenetére


King Unique
titán

Szia!

Az 500 GB-os modellben egy korábbi teszt alapján valóban a Spinpoint M8 sorozat merevlemeze van. Viszont egy másik teszt alapján az 1 TB-osban már Toshiba. Vannak az 1 TB-os modellről újabb tesztek (példa) is, de ott nem feltétlen térnek ki a belső merevlemez típusára. Viszont tavaly vett valaki egyet és írt róla a topikba egy beszámolót. Esetleg nála is lehetne érdeklődni ez ügyben.

Egyébként a Spinpoint M8 és M9T, valamint az integrált USB-s M8U és M9TU sorozatok már kifutóban vannak / kifutottak. Azért sem szerepel már a normál típusok közül pl. az 1 TB-os a másik topik összefoglalójában sem. Valamint egy korábbi és egy újabb teszt alapján a Transcend 1 TB-os modelljeiben is már rendszerint a Mobile HDD sorozat merevlemeze szokott lenni helyette. Amúgy elvileg utóbbi is OK, illetve szerepel a másik topik ajánlójában is.

[ Szerkesztve ]

(#21121) GBRDVD válasza Stooner (#21080) üzenetére


GBRDVD
tag

Sziasztok!

Az idézett korábbi hozzászólásban olvastam, hogy egyik fórumtársunknak a 4TB-os vinyókkal gondjai voltak. Az lenne a kérdésem, hogy ilyenkor, ha lemegy a kondíció értéke a HDSentinel szerint, vagy bad sectoros lesz a disc, stb, akkor az garanciális probléma?

Vagy pl. hány %-tól garanciális, hány %-tól nem? Ilyenkor cserélik a HDD-ket a gar. időn belül? Mi ezzel kapcsolatban a tapasztalat vagy a bevett szokás?

Köszönöm előre is.

(#21122) King Unique válasza GBRDVD (#21121) üzenetére


King Unique
titán

Helló!

A HDS-ben a hivatalos garanciális csere = 0% kondíció, ami a szoftver weboldalán is le van írva. Illetve hivatalosan akkor indokolt még, ha a (külső) HDD gyártójának saját tesztprogramja hibát dob. Aztán, hogy hol melyiket fogadják el inkább, illetve milyen mértékű meghibásodásnál cserélnek jelen esetben egy külső merevlemezt, azt már boltja is válogathatja. Továbbá, ha a vásárlás helyén kevesebb garanciát adnak a termékre, mint amennyi a gyártói garancia, akkor szükség esetén utóbbi is igénybe vehető RMA ügyintézés formájában (példa).

De a lényeg, hogy ha a garanciaidőn belül rendeltetésszerű használat mellett meghibásodik a termék, vagy akár már gyárilag hibás volt, akkor azt mindenképpen cserélniük kell. Vagy, ha erre nincsen mód, akkor visszaadni a vételárat stb. Garancia kérdés, fogyasztóvédelem topikban tudnának erről bővebben is mesélni. Továbbá, ami még lényeges, hogy ha fontos adatok vannak a külső meghajtón, akkor nyilván nem érdemes megvárni, amíg az teljesen tönkremegy. Illetve az adatmentésre a garanciális csere nem vonatkozik! Vagyis az adatokat javasolt még előtte lementeni, mert egy problémás állapotú meghajtónál nem feltétlen lesz erre (otthon) lehetőség, sőt!

[ Szerkesztve ]

(#21123) djbelo


djbelo
senior tag

Sziasztok!
Vettem egy WD külső merevlemezt, s az a gondom vele, hogy kb 20p után alvó üzembe helyezi magát.Olvastam az összefoglalót, meg is csináltam a Hard Disk Sentinel programmal, de ha újraindítom a gépet elfelejti a beállítást,s ismét alvó üzemmódba helyezi magát a WD! Van Seagate külső HDD is az ilyet nem csinált sosem. Tudnátok valami tanácsot adni, hogy tudnám a WD-ből kivenni vagyis kikapcsolni ezt a funkciót?
Köszönöm!

(#21125) King Unique válasza djbelo (#21123) üzenetére


King Unique
titán

Szia!

Az az összefoglalóban le van írva, hogy pl. Windows operációs rendszereknél (is) első körben az energiagazdálkodási beállításokat érdemes lecsekkolni, illetve szükség esetén átállítani stb. Ha ez nem használ, akkor pedig külső programmal célszerű tiltani az alvó módot. Ami többek között lehet pl. a már említett HDS is, amelynél a lemezek leállásának akadályozása funkció használható ilyen célra. Ha a megfelelő sorszámú / összes lemezre van beállítva, akkor a leállás tiltásának normál esetben a rendszer újraindítása után is működnie kellene. Ahogyan a program regisztrált változatában az APM átállításával megoldva szintén. Továbbá egyes külső merevlemezekhez maga a gyártó is biztosít ilyen célra alkalmas szoftvert. A WD egyes sorozatainál, illetve modelljeinél pl. a Drive Utilities programban szokott lenni az alvó beállításával kapcsolatos opció.

Alternatív megoldás meg pl. az, ha megnyitunk és lejátszunk a külső HDD-ről egy hosszabb zenét / videót (filmet), vagy hosszasan letöltünk rá böngészővel, illetve torrentet futtatunk stb. Vagyis ilyenkor folyamatosan aktív lemezművelet lesz a külső meghajtón, ellenben az alvó mód csak akkor tud működésbe lépni, ha X percig semmi nem használja a lemezt. Illetve arról egy másik topikban volt szó, hogy az X perces időtartamon belül akár egyes programok, vagy maga az OS is hozzáférést intézhet a külső merevlemezhez, ezáltal ugyancsak megakadályozva annak készenléti állapotba kerülését.

[ Szerkesztve ]

(#21126) djbelo válasza King Unique (#21125) üzenetére


djbelo
senior tag

Köszönöm! Megpróbálom! :R

(#21127) GBRDVD válasza King Unique (#21122) üzenetére


GBRDVD
tag

Nagyon köszönöm a válaszokat!

(#21128) djbelo válasza King Unique (#21125) üzenetére


djbelo
senior tag

WD Drive Utilities lett végül a megoldás! Köszi! Esetleg Toshibara nem tudsz valamit? Most azzal szenvedek...próbáltam az oldalán, de nem találtam semmit.

(#21129) King Unique válasza djbelo (#21128) üzenetére


King Unique
titán

Hasonló programot mellékel pl. a Seagate (Samsung) és a Verbatim is az egyes külső merevlemezeihez. A Toshiba elvileg nem, illetve pl. a jelenlegi 2,5"-os kínálatukban az alábbi teszt alapján még a Canvio Premium sorozatnál sincsen ilyen. De amúgy nem feltétlen szükséges, mert normál esetben az alvó mód tiltását meg kellene tudni oldani az előző válaszban említett egyéb módszerekkel is.

[ Szerkesztve ]

(#21130) djbelo válasza King Unique (#21129) üzenetére


djbelo
senior tag

Köszönöm! Pedig most gondolkodtam Canvio Premium beszerzésén, de így már el is ment a kedvem! :)

(#21131) miska17


miska17
tag

Üdv !

2,5" külső HDD-t keresek 2TB kapacitással, USB3 csatlakozással, lehetőleg ne kívánjon plusz tápot; adattárolás a cél ,illetve a megbízhatóság. Mi jöhet szóba ?

(#21132) Jarod1 válasza miska17 (#21131) üzenetére


Jarod1
addikt

wd mypassport ultra

[ Szerkesztve ]

(#21133) King Unique válasza miska17 (#21131) üzenetére


King Unique
titán

Helló!

Egy 2,5"-os külső HDD működéséhez normál esetben eleve nem szükséges külső tápellátás, ami egy másik topikban le van írva, illetve pl. ITT még részletesebben. Ha USB 3.0 portok vannak a gépen, akkor meg nyilván nem téma ez, mivel azoknál rendszerint 1 db port is stabil tápellátást biztosít egy ilyen eszköznek.

A pontosan milyen külső merevlemezt vegyek kérdéshez viszont jó lenne jobban részletezni az igényeket, mert főleg a 2,5"-os méretkategóriában van elég nagy választék. Egyébként a másik válaszban ajánlott típus is megfelelhet, illetve az általánosan amúgy is népszerű a vásárlók körében, illetve itt a topikban szintén. De az összefoglalóban, illetve pl. ITT vannak egyéb 2,5"-os gyári kiszerelésű modellek, valamint külső házas megoldások is feltüntetve.

[ Szerkesztve ]

(#21134) LeventeV


LeventeV
senior tag

Sziasztok.
PS4 mellé szeretnék egy 1TB-s külső merevlemezt.

A SONY HD-B1 1TB vagy a WD Elements Portable 1TB lenne a jobb választás?
Esetleg valami más?

Köszi előre is.

(#21135) King Unique válasza LeventeV (#21134) üzenetére


King Unique
titán

Üdv!

A játékkonzolos használatról pl. ebben, a Sony 2,5"-os külső merevlemezeiről meg ebben a hozzászólásban volt szó legutóbb. Általánosan a milyen 2,5"-os külső merevlemezt vegyünk kérdésről pedig pont nemrég.

A PS4 topikban egyébként említette egy tag, hogy használ 2 TB-os Elements Portable külső HDD-t a játékkonzolhoz. A formázást illetően pedig leírták a válaszban a lényeget. A másik gyártó modelljét viszont nem nagyon említette ott senki és itt a topikban is csak annyi infó van róla, ami az előbb linkelve volt.

[ Szerkesztve ]

(#21136) LeventeV válasza King Unique (#21135) üzenetére


LeventeV
senior tag

Szia!
Koszi szepen a valaszt.
Meg annyi kerdesem lenne, hogy a Maxtor 2TB-os verziojarol vannak valami tapasztalatok?
Egesz jo arban lehet hozzajutni es 2 TB mar tobb mint eleg lenne.

(#21137) King Unique válasza LeventeV (#21136) üzenetére


King Unique
titán

Azzal vannak, illetve a közelmúltban itt a topikban is többen vettek olyat. Valamint a PS4 topikban szintén használják egyesek ezen sorozat modelljeit. Egyébként érdekes az ebben a hozzászólásban lévő infó a másik WD-ről, ami egyébként pl. PC-s környezetben nyilván kifogástalanul működik. De pont az ilyen esetek miatt szoktam azt javasolni, hogy biztos, ami biztos alapon érdemes mindig rákérdezni az adott készülék topikjában is a kompatibilitásra stb.

[ Szerkesztve ]

(#21138) LeventeV válasza King Unique (#21137) üzenetére


LeventeV
senior tag

Köszi szépen a sok segítséget. :R

(#21139) nemethsza


nemethsza
tag

Sziasztok,
nem tudom, jó helyen járok-e, de talán tudtok segíteni....

Új tv-vel (LG 65UH650V) használva a külső házba épített 3,5"-os hdd-t, filmnézés közben 5-10 percenként "ledobja" a cuccot a tv (mintha nem lenne elég a táp (?) a működéshez.
Ugyanez a hdd, ugyanebben a tokban, simán ment/működött egy korábbi, 40"-os Samu tv-vel.
Merre induljak el?
Hepl, pls!
Thx

"Tanútt embernek párlya nincs!"

(#21140) King Unique válasza nemethsza (#21139) üzenetére


King Unique
titán

Szia!

Arról volt szó nemrég, hogy az ilyen külső háttértáraknak mi az elsődlegesen támogatott hardver- és szoftverkörnyezete. Tehát első körben pl. egy PC-n Windows alatt kellene tesztelni a működést. Ha ott OK, akkor a tv, illetve annak beállításai körül keresendő a probléma forrása. Egyébként, ha nem random szakad meg az adatkapcsolat, hanem rendre 5-10 percenként, akkor lehet csak valami energiatakarékossági funkció lép érvénybe és helyezi készenléti állapotba (alvó mód) a külső HDD-t. Ez lehet pl. a "HDD Eco Mode", amiről a készülék gyártójának itteni topikjában is volt szó. Az ügyben viszont már inkább ott kellene érdeklődni.

[ Szerkesztve ]

(#21141) geriwise


geriwise
csendes tag

Hali!

Strapabíró külső vinyót keresek 2,5” méretben, 1TB férőhellyel, USB 2.0-hoz, 70% fénykép, videó tárolás, 30% 1080p filmnézés PC-ről átmásolás után egy LG 49lf630V-n. A strapabíróság a feleségem és a fiam miatt kell 😁 Tudnátok segíteni? Előre is köszi

[ Szerkesztve ]

Védd a fákat! ==> Egyél hódot. **//** 1 db A4-es típusú félfamentes rajzlapomat elcserélném, ugyan ilyen típusú Audira.

(#21142) King Unique válasza geriwise (#21141) üzenetére


King Unique
titán

Helló!

A külső hatásoknak az átlagnál jobban ellenálló 2,5"-os külső merevlemezekről legutóbb pl. ebben a hozzászólásban volt szó konkrét példákkal stb. Viszont, ha a PC mellett tv-hez is lesz használva a külső meghajtó, akkor egy korábbi hozzászólásban említve volt utóbbival kapcsolatban is néhány fontos infó.

[ Szerkesztve ]

(#21143) nemethsza válasza King Unique (#21140) üzenetére


nemethsza
tag

Ezer hála, erre indulok.

"Tanútt embernek párlya nincs!"

(#21144) geriwise válasza King Unique (#21142) üzenetére


geriwise
csendes tag

Köszönöm szépen! Telóról vagyok és nem találtam az összefoglalót. Átolvastam, böngésztem, de nem lett egyszerűbb a döntés 😁 eddig SP A30-t néztem de már az összefoglalóban található tárolók is tetszenek. Főleg a Transcend StoreJet 25M3. Majd feldobok egy érmét. 😁 (meg persze megvárom mit mondanak az LG topicban) köszönöm még egyszer.

Védd a fákat! ==> Egyél hódot. **//** 1 db A4-es típusú félfamentes rajzlapomat elcserélném, ugyan ilyen típusú Audira.

(#21145) petya2012


petya2012
őstag

Jó estét mindenkinek-sziasztok
lenne egy kérdésem ha lehet :)

külső vinyót szeretnék venni(torrenten keresztül töltenék le rá filmeket és seedelném is vissza róla)persze néha bedugnám a tv-be is nézni a filmeket róla :) ,az lenne a kérdésem,hogy erre a 2.5-es vagy inkább a 3.5-es külső vinyó az ajánlott?
esetleg tudnátok ajánlatot tenni melyik a megbízható,jó márka?

köszönöm előre is a segítségeteket :)

[ Szerkesztve ]

(#21146) Jarod1 válasza petya2012 (#21145) üzenetére


Jarod1
addikt

2.5 ös winyó mert a 3.5 ösnek külön táp kell, wd mypassport USB3 as, én is azt használok, rohadt gyors.

(#21147) petya2012 válasza Jarod1 (#21146) üzenetére


petya2012
őstag

köszi az infót :)

(#21149) King Unique válasza petya2012 (#21145) üzenetére


King Unique
titán

Szia!

Alkalmas lehet ilyen célra 2,5"-os és 3,5"-os külső HDD egyaránt. Az összefoglalóban mindkét méretkategóriára vonatkozóan vannak példák, illetve előbbieknél a másik válaszban ajánlott típus népszerű és sokaknál bevált. A megbízhatóság, tartósság stb. dolgokról pedig legutóbb pl. ITT volt szó. Ha tv-n is használva lesz a külső merevlemez, akkor viszont a 2,5"-os modelleknél fontos USB-n a megfelelő tápellátás. Ha olyan USB-portok vannak a készüléken, amilyenekről egy korábbi hozzászólásban volt szó, akkor nem lesz vele gond. De attól még a készülék gyártójának a topikjában érdemes rákérdezni a bevált és biztosan kompatibilis típusokra, mivel nemrég pl. a játékkonzolos esetnél is voltak érdekességek. Valamint érdemes a topikok keresőjét is használni, mert lehet hasznos infókat találni a külső HDD-s tapasztalatokról. Példa: LG | Sony.

[ Szerkesztve ]

(#21150) height


height
aktív tag

Sziasztok!!

Kaptam [egy ilyen] terméket.
A termékhez a gyártó mellékelt egy drive manager nevű programot,és mikor ezzel el akarom távolítani az usb.3-as portból a külső HDD csatlakozóját akkor ezt írja, vagyis az adattárolón lévő, fájl, vagy fájlok meg van nyítva egy programban, na most ezt hogy derítsem ki, hogy melyik ez a program ?? :)

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.