Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 06:02:15

LOGOUT.hu

Külső merevlemezek - USB, eSATA, FireWire HDD
Kérdezés előtt kérjük olvasd el az összefoglalót!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#20401) default.


default.
őstag

Sziasztok!

Van egy Cooler Master CM 690 II házam, aminek van egy külső SATA csatlakozós HDD dokkolója.
Ha rádugok egy merevlemezt, szépen felpörgeti, de nem jelenik meg a Windowsban.
Ilyenkor újra kéne indítani a gépet? Vagy mi lehet a gond?
(SATA táp és adatkábel is be van kötve a dokkolóba.)

Köszönöm szépen előre is.

(#20402) Lacielvtárs válasza default. (#20401) üzenetére


Lacielvtárs
nagyúr

Szerintem ez nem ide tartozik, de ha jol tudom a biosba kell állítani (nem jut eszembe a neve) valami quick vagy mi hogy újra indítás nélkül is működjön...
Persze a lapnal is tudnia kell...
Ha tevedek, bocsi, nekem is volt ilyen vagyis hasonló házam régebben es ott is be kellett allitani...

[ Szerkesztve ]

"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯

(#20403) default. válasza Lacielvtárs (#20402) üzenetére


default.
őstag

Igen, AHCI beállítások a BIOS-ban. Köszönöm szépen!

(#20404) Frod


Frod
addikt

Sziasztok!
Mivel nem értek a területhez, ezért tőletek kérdeznék elsősorban, egy kis megerősítés gyanánt.
Rokon tervez venni kifejezetten nagy kapacitású külső merevlemezt.
Amit találtunk egy kis utánajárás után az a 4TB-os WD MyPassport.
Vannak tapasztalatok vele? Esetleg megbízhatóságról tudtok, vagy van ajánlottabb típus ebben a kategóriában?
Semmi különös felhasználása nem lenne, sima adattárként szolgálna csak.
Előre is köszi!

Do you see the white shadow?

(#20405) King Unique válasza Frod (#20404) üzenetére


King Unique
titán

Üdv!

Ha 2,5"-os méretben kell ekkora tárolókapacitású, akkor ezzel kapcsolatban az alábbi hozzászólásban említett dolgokat tudnám mondani. Egyébként az illető nemrég írt egy cikket az egyik prémium kategóriás modellről. Persze nem kötelező ezt választani, csak érdekességképpen említettem meg.

[ Szerkesztve ]

(#20406) Frod válasza King Unique (#20405) üzenetére


Frod
addikt

Köszi a választ, a cikket megnéztem, de ez valóban prémium modell + ugye usb-c -s amivel az illető nem sokra megy akinek lenne. A korábbi hsz-ben ha jól láttam a WD meg sem lett említve. Akkor ez ennyire friss modell lenne?
(Őszintén megmondom, én pl a magam részére biztos nem vennék ilyen nagy modellt, de nem tudom lebeszélni akinek lesz)

Do you see the white shadow?

(#20407) td válasza King Unique (#20393) üzenetére


td
senior tag

Jutott egy kis időm a dologra. Egy kicsit más még az a felület a W2K-nál, de lényegileg ugyanez, mint a képeden. Nálam viszont nem ír semmit a lemez (volume) nevénél (holott van neki: Elements), és ott sem, ahol a partíció típusát írná (NTFS).

Viszont rákötöttem egy W10-es gépre, és ott kiadva az fsutil fsinfo ntfsinfo <drive> parancsot, kiderült, hogy NTFS 3.1-es (ez jött ki az XP-vel 2001 őszén), és 512 a byte per sector, de a byte per physical sector 4096, illetve ennyi a clusterméret is. Most akkor ez 512e?

A W2K-n megnéztem egy testdisk nevű parancssori tool-lal is, ami a partíciót EFI GPT-nek írta, illetve egy másik részén a proginak MS data-nak is. Ez egy 2011. novemberi verzió.

Ellenben a W10 zsugorítása max ugye a szabad hely méretével engedné csökkenteni a partíciót, ami rendben is van, csak úgy annak mérete 3122 MB lenne, holott csak kb. 165 MB van rajta gyárilag... A Recyler-be és a System Volume Information-be meg már csak nem pakolt annyit alapból a W10...

Ez mit jelent? Ebben lennének jobbak az általad ajánlott eszközözök, pl. az AOMEI? Nekem nincs nagy igényem, csak legalább azt csinálja meg normálisan, amire szükségem van: zsugorítsa le kb. 200 MB-ra.

A meghajtó-betűjelet majd még megnézem, de úgy emlékszem, nem volt aktív a menüpont. És igen, a sima hub az egy egyvezetékes volt, de amúgy "aktivizálható", van rajta egy csatlakozó (Omega márkanévvel gyártották). Egy 1,8 m-es USB-hosszabbítónak sem örülne szerinted?

[ Szerkesztve ]

''Pre-visualization hardware by AMD Opteron processors.''

(#20410) King Unique válasza td (#20407) üzenetére


King Unique
titán

Az 512e olyan kimenetet ad, ami például ezen hozzászólásban is van a screenshoton. Tehát igen, illetve az újabb HDD-k már eleve ilyenek szoktak lenni. Viszont arról korábban volt szó, hogy USB-n olykor lehetnek érdekes esetek is.

A TestDisk lényegében egy helyreállító, illetve adatmentő program. Vannak benne érdekes opciók, de a lemez paramétereit inkább egy particionáló programmal kellene lecsekkolni. Viszont esetedben ezt a GPT dolgot nem igazán értem, mert egy ekkora tárolókapacitású lemeznek MBR-nek kellene lennie. Illetve a GPT-t egyébként már az XP sem tudja kezelni: [link], [link]. Tehát, ha nálad ez az újabb Elements netán tényleg GPT partíciós sémát használ, akkor egyértelműen az lesz a probléma.

A partíció átméretezésénél néhol ezek a MB-ban megadott méretek megint furák...Nem GB akart lenni? A külső particionáló programok lényegesen többet tudnak, mint a beépített lemezkezelő. Illetve általában olyan műveleteket is meg lehet velük oldani, amit a helyi tool már nem enged. Viszont, ha fullra tele van pakolva a külső HDD és tényleg csak ~ 3 MB szabad hely van rajta, akkor ott problémás lesz az átméretezés. Azonban, ha csak az egyik partícióra vonatkozik és van mellette a többin elegendő szabad hely, akkor már inkább megoldható.

Ha nem a hubhoz akarod használni a hosszabbítót, hanem natívan a külső HDD-hez, akkor bizonyos esetekben működhet. Régebben én is használtam 2,5"-os külső merevlemezekhez 1,8 m-es USB-s hosszabbító kábelt, amely egy PC hátlapi USB 2.0 portjába volt csatlakoztatva. Ellenben az előlapi portoknál már elégtelen volt a tápellátás.

[ Szerkesztve ]

(#20411) jolti05 válasza King Unique (#20400) üzenetére


jolti05
őstag

Köszönöm a választ! :)

A lassúság és a sok alvás része a túlélési stratégiámnak...

(#20412) Fr@nkieWilde


Fr@nkieWilde
senior tag

Helló!

Van egy 1 terrás wd külső merevlemezem.
Egyik napról a másikra leállt. Illetve semmilyen op. rendszer nem látja.
Kábel csere, portok cseréi megvoltak, más gépekben tesztelés megvolt.
A led villogó villog, hallani is, hogy dolgozik, de nem ezen kívül nincs életjel. :(

Mi lehet a baj?

Nem lehet nékem nagyobb tolvajom, mint aki az én időmet eltolvajolja!

(#20413) junior11 válasza Fr@nkieWilde (#20412) üzenetére


junior11
veterán

Szia, itt kérdezz rá, hátha tudnak segíteni: [link]

The Truth Is Out There - Az igazság odaát van

(#20416) King Unique válasza Fr@nkieWilde (#20412) üzenetére


King Unique
titán

Helló!

Pár információt azért nem ártott volna pontosítani, illetve megadni:

A "semmilyen op. rendszer nem látja" mit is jelent pontosan?
A "hallani is, hogy dolgozik" mit is jelent pontosan?
Külső merevlemez pontos típusa, modellszáma?

Ha például Windows van a gépeken és csatlakoztatáskor sehol (eszközkezelő, lemezkezelő stb.) nem jelenik meg a külső meghajtó, illetve pl. egy Linux sem ismeri fel, akkor ezzel otthon nem nagyon fogsz tudni mit kezdeni. Továbbá, ha 2,5"-os külső HDD-ről van szó, akkor ezen gyártónál általában ilyen megoldás szokott lenni. Vagyis ez esetben nincs értelme otthon szétszedni, mivel a HDD-t nem lehet majd áttenni egy másik külső házba, illetve a gépbe sem. Valamint, ha a benne lévő HDD nem pörög fel és nem működik rendesen, hanem az alábbi hibát produkálja, akkor letapadt az olvasófej. Annak babrálása pedig megint nem otthoni móka és az ilyet eleve inkább szakemberhez ajánlott elvinni.

Ha fontos adatok vannak rajta, akkor az Adatmentés - liksoft - HDD kereső mentéshez topikban kellene érdeklődni!

[ Szerkesztve ]

(#20417) td válasza King Unique (#20410) üzenetére


td
senior tag

A kimenet nálam is olyan volt, ugyanúgy W10-en.

Nekem is olyan a HD Sentinelben, hogy látszik, de betűjel ott sincs - viszont a lemezkezelőben sincs ott nálam, hogy NTFS (és a volume név sem látszik).

A méretek, amiket írtam, úgy értendők, hogy ez egy zsír új HDD, 500 GB-os, és gyárilag van rajta kb. 165 MB cucc. Ezért nem értem, hogy a W10 miért csak 3122 MB-ig engedné visszaméretezni. Nekem kb. 200-ig kéne, hogy a gyári cuccok megmaradjanak, és a többi hely szabad legyen a formázásra.

Az előlapi USB-vel, gondolom, egyenértékű a hátlapi is, ha az egy alaplapra kötött USB-panel. Van olyanom is, de ott más gondok adódtak (nem igazán érintkezik, sőt, ha nagyon mozgatom, még képes, és pikk-pakk resetel a gép...).

''Pre-visualization hardware by AMD Opteron processors.''

(#20418) King Unique válasza td (#20417) üzenetére


King Unique
titán

Inkább azt nézd meg, hogy MBR / GPT-e a lemez! Mert például az alábbi esetnél a disk 2 sem mutatja a fájlrendszert és a kötet nevét.

Mint korábban említve volt, a beépített lemezkezelőnek lehetnek bizonyos korlátai és hiányosságai. Ha jobban össze akarod zsugorítani a partíciót, akkor ahhoz külső programot kell használnod! De ennyi erővel akár le is lehetne menteni azt a pár cuccot, majd formázás után visszamásolni és bepakolni egy külön mappába. Bár ezek általában a gyártó oldaláról is letölthetők. Az meg a másik, hogy szoftveres téren eleve inkább a My Passport sorozat a támogatottabb és kiemelkedőbb.

A régi PC-k esetében általában inkább a hátlapi USB 2.0 portok szoktak stabilabbak lenni tápellátás terén. Aztán, hogy nálad most pontosan mi a helyzet ilyen téren, azt nem tudom. De az nemrég újfent részletezve volt, hogy bizony kényes dolog ez az USB-n történő tápellátás.

[ Szerkesztve ]

(#20419) Fr@nkieWilde válasza King Unique (#20416) üzenetére


Fr@nkieWilde
senior tag

A pontos típusa ez. Klikk ide!

Az op. rendszer alatt azt értem, hogy win 7 és win 8.1 sem látta, sem saját gépben, sem sem lemezkezelőben, sem HD Sentinel. Semmi sem.

Amikor áram alatt van a merevlemez és csatlakoztatva van a számítógéphez, akkor a led villog a merevlemezen, és ha odahajolok, akkor hallom, hogy maga a lemez működik, nincs kattogó hang, mint ami a bed sectroros merevlemezeknél. Folyamatos mechanikus hang van, ami a normális, jól működő merevlemezeknél is hallatszik. Pörög a lemez.
Ennyit tudtam hozzátenni a dologhoz. Így esetleg ötlet?

@Junior11: Köszi, ott is megpróbálom, de nagy esélyt nem fűzök a merevlemezhez.

Nem lehet nékem nagyobb tolvajom, mint aki az én időmet eltolvajolja!

(#20420) King Unique válasza Fr@nkieWilde (#20419) üzenetére


King Unique
titán

Ha egy ilyen 3,5"-os külső merevlemez nem akar rendesen működni, akkor első körben szóba jöhet például a külső ház / HDD / tápegység / USB-kábel hibája. Ha esetedben a HDD rendesen felpörög és nem ad fura hangokat stb., valamint a kábel cseréje sem használt, akkor a HDD kiszerelése és egy másik USB-s külső házba / gépbe (SATA) történő áthelyezése lehet egy opció. Illetve otthoni környezetben ez esetben más egyebet nagyon nem is lehet vele kezdeni. Na persze szétszedéskor a garancia elvileg azonnal ugrik, de egy ilyen régi modellnél gondolom már amúgy sincsen.

Ha a HDD-t esetleg nem sikerül máshol működésre bírni, illetve a tartalmához hozzáférni, akkor érdemes a korábban javasolt adatmentéses topikban érdeklődni. Ezen kívül máshol nem feltétlen szükséges, sőt célszerű odafigyelni például az alábbi dologra is.

[ Szerkesztve ]

(#20421) Fr@nkieWilde válasza King Unique (#20420) üzenetére


Fr@nkieWilde
senior tag

Jah igen, USB kábelt is cseréltem. Úgy sem ment.

Tehát marad a szétszedés.
De egy ilyet, hogy lehet szétszedni, hogy esetleg majd össze is lehessen szerelni használhatóra?
Egy megveszekedett csavar sincs benne... legalábbis kívülről nem látni :(

Nem lehet nékem nagyobb tolvajom, mint aki az én időmet eltolvajolja!

(#20422) nfsu17


nfsu17
veterán

Hellosztok!

Olvastam itt a keresőben a tesztet, hogy a 2TB my passport ultra kevesebbet fogyaszt (mármint kevesebb áram kell neki), mint az 1TB-os tesóé.

Nekem van egy 1TB-os, szépen üzemel is egy média playerre kötve, semmi hibát eddig nem találtam a több mint 1 év alatt, vagy még régebb óta.

Viszont kellene még hely és a 2TB lett kinézve.

Ha tényleg kevesebb áram is elég neki, akkor ki lehet jelenteni, hogy ahol az 1TB-os működik most, ott a 2-es is fog ilyen szépen?

Mert másra meg nem nagyon kellene, szóval ha mégsem lesz jó, akkor nem tudok vele nagyon mit kezdeni. :U

Vagy veszek még egy 1 terásat, csak azzal sokra nem megyek.

köszi

(#20423) ggg666


ggg666
őstag

Sziasztok!

Egy 2,5"-es 4TB-os merevlemezt szeretnék vásárolni külső usb 3.0-ást.

Western Digital 4TB 2,5" My Passport Black USB3.0 ez mennyire ajánlott típus?

Üdv

(#20424) King Unique válasza Fr@nkieWilde (#20421) üzenetére


King Unique
titán

Van a neten egy rakás szétszerelési videó. Viszont az például ebben és egy másikban is látszik, hogy ennél a típusnál ez ilyen szétfeszegetéses művelet lesz. Legalábbis a külső műanyag burkolaté, mert azon belül a HDD-ről a SATA - USB adapter már viszonylag könnyen lecsavarozható.

Egyébként, ha jó esetben a HDD máshol működni fog rendesen, akkor úgyis egy másik külső házat kell majd venni hozzá. Tehát ilyenkor ez eredetibe visszatenni nyilván nem sok értelme lesz. Illetve például egy alumínium külső ház alapból jobb választás, mint egy ilyen zárt, műanyag doboz.

Továbbá arra még figyelni kell, ami például az alábbi hozzászólásban is volt említve! Tehát egy másik külső házba / gépbe áttéve a HDD-t, akkor ok a dolog, ha a rendszer egyből felismeri és megjeleníti a tartalmát. Ellenben, ha inicializálni, vagy formázni akarja, akkor arra nem szabad rányomni! Ez esetben adatmentő programokkal kell róla lementeni a tartalmat, majd újraparticionálás után visszamásolni az adatokat. Persze, az is fontos, hogy maga a HDD milyen állapotban van, nincsenek-e rajta szektorhibák stb. Mert, ha vannak, akkor az megint megkavarhatja a dolgokat.

[ Szerkesztve ]

(#20428) King Unique válasza nfsu17 (#20422) üzenetére


King Unique
titán

Helló!

Gondolom az alábbi két hozzászólásról van szó: [link], [link].
Abban a bizonyos tesztben valóban kisebb működési energiafelvételt mérték az említett típus 2 TB-os modelljénél. Legalábbis akkor és 1 db ilyen teszt alkalmával. Az alacsony érték mondjuk kissé meglepő volt, mivel más gyártók 2 TB-os mobil külső merevlemezei valamelyest mind többet fogyasztottak az 1 TB-os változatoknál. Hiszen ezeknél a belső HDD-k általában több adattányért és olvasófejet tartalmaznak, amelyeknek a működtetése már önmagában is nagyobb energiafelvétellel járhat. De egyrészt ezt sem feltétlen lehet általánosítani, mivel lehetnek eltérések mind felépítés, mind fogyasztás tekintetében az egyes típusok között. Másrészt nem kell olyan túl nagy különbségekre sem gondolni, ez általában csak pár-néhány tized watt (W) szokott lenni.

Ha az adott környezetben egy 2,5" | 5400 RPM | 1 TB paraméterű külső HDD megfelelően működik csak USB-ről táplálva, akkor jó eséllyel egy 2 TB-os is ok lehet. De itt alapvetően a gazda (gép) felől kell megközelíteni a dolgot. Ha azon normális tápellátást biztosító USB-portok vannak, illetve maga a készülék sem jelent korlátot ilyen téren, akkor nyilván nem lesz gond. Egyébként egyesek korábban szokták mondogatni azt is, hogy 1 TB-ig még nem kell extra tápellátás, hanem csak afelett. De ez így nem feltétlen helytálló kijelentés, illetve nem is szimplán a tárolókapacitás függvénye a dolog.

[ Szerkesztve ]

(#20429) King Unique válasza ggg666 (#20423) üzenetére


King Unique
titán

Üdv!

Nemrég kérdezett valaki ezzel kapcsolatban, amire az alábbi választ kapta. Ezen sorozat amúgy általánosan ajánlottnak mondható. Viszont az már korábban is említve volt, hogy az ilyen extra nagy tárolókapacitású 2,5"-os külső merevlemezekkel még eleve kevés a tapasztalat. Ennek nyilván az is az oka, hogy a nagyobbak még viszonylag drágák és ezért a többség egyelőre inkább csak az 500 GB - 2 TB tárolókapacitású modelleket veszi.

Teszteket egyébként lehet találni a neten róla, illetve az összefoglaló végén említve van például a TechPowerUp oldal, ahol van External HDD kategória. Azon belül pedig gyártókra lebontva lehet nézegetni a különféle teszteket.

[ Szerkesztve ]

(#20430) nfsu17 válasza King Unique (#20428) üzenetére


nfsu17
veterán

Köszi szépen.
Egy "tuti menni fog"-nak jobban örültem volna, de tudom ilyet nem lehet kérni. :)
Akkor puding lesz ebből, aztán majd megesszük.

(#20431) Fr@nkieWilde válasza King Unique (#20424) üzenetére


Fr@nkieWilde
senior tag

Köszönöm, majd szétkapom akkor jövőhét végén.

Nem lehet nékem nagyobb tolvajom, mint aki az én időmet eltolvajolja!

(#20432) King Unique válasza nfsu17 (#20430) üzenetére


King Unique
titán

Ha valaki a megfelelő gazda hardveren és lehetőleg USB 3.0/3.1 portra csatlakoztatva használja az ilyen eszközöket, na az a tuti biztos kategória. ;)

Sőt, ott nemcsak az 5400 RPM-es, hanem még a 7200-as 2,5"-os külső HDD-k is simán mennek. Ellenben egy valamilyen lejátszón, aminek ráadásul se a pontos típusa, se a rajta lévő USB-port(ok) típusa nem ismert, annál csak úgy nem igazán lehet ilyet kijelenteni. Max. azt lehet mondani a többi infó alapján, ami a korábbi válaszban már említve volt.

[ Szerkesztve ]

(#20433) nfsu17 válasza King Unique (#20432) üzenetére


nfsu17
veterán

mondom, értem persze, nem is hibáztatlak.
csak laikusként azt hittem, hogy mivel az 1 terás jól megy adott hw-en, a 2 terás, ami kevesebbet fogyaszt, még jobban fog menni.
de ezt csak laikusként gondoltam. mivel azon kívül, hogy a 2 szám különbözik, nagyon másban nem térnek el (usb3, egy szál usb)

(#20435) King Unique válasza nfsu17 (#20433) üzenetére


King Unique
titán

A korábbi válaszban le volt írva, hogy ha az 1 TB-os ok, akkor jó eséllyel (nagy valószínűséggel) a 2 TB-os is működni fog rajta. Pláne, hogy abban a bizonyos tesztben utóbbi működés közben tényleg kevesebbet fogyasztott. De ugye itt maga a gazda hardver is fontos, mint említve volt. Viszont, ha a most megadott infó alapján tényleg USB 3.0 port van azon a médialejátszón és nem ez a helyzet, akkor ez esetben használhatjuk akár a tuti biztos jelzőt is. :)

Egyébként van ezen a fórumon szinte minden témának külön topikja. Gondolom akad a lejátszódnak is, ahol meg lehetne kérdezni a többi tulajtól, hogy az adott modellnél nekik milyen tapasztalataik vannak 2 TB-os mobil külső merevlemezekkel. Ami azért is lehet fontos, hogy például kezel-e egyáltalán akkora tárolókapacitású USB-s eszközt a készülék. Egyébként valószínűleg igen, mert inkább afelett, illetve a GPT partícióstílussal szokott ezeknél probléma lenni.

[ Szerkesztve ]

(#20436) scope2007


scope2007
addikt

Szevasztok

A szituáció a következő
Volt egy Asus z77 sabertooth alaplapom, esata kimenet volt a hátulján
Van egy thermaltake silent river 2 külső hdd házam (esata, usb2)
Benne egy 3tbos hddvel
Cseréltem alaplapot, ezen már nincsen esata csak usb3. 1 (type c és type)
A probléma itt kezdődik, hogy csak kizárólag usb2vel tudom csatlakoztatni a géphez, és ekkora írja a hdsentiinel is hogy hiba, csak 750gb körül lát róla)

Ezért venni szeretnék egy külső dokkolót, egyből olyat ami kettő hddt is befogad
Ez megfelelő lenne?
Látná a teljes lemezt usb3al?
Vagy a dokkoló, rack chipje határozza meg? Ha van egyáltalán (vezérlő)

Sharkoon QuickPort Duo USB3.0 V2 SATA
Vagy raidsonic, skydigital márka?
15ezer forint max

Előre is köszönöm

[ Szerkesztve ]

CUBE AIM SLX 29" + SEAT LEON 1P 2.0 PD-TDiiiiiiiiiiiiiiiiii

(#20437) King Unique válasza scope2007 (#20436) üzenetére


King Unique
titán

Üdv!

Ez egy jellemző hiba 3 TB + USB 2.0 esetében: [link], [link], [link].

Ellenben, ha egy fejlettebb, például USB 3.0 chipes külső házat / dokkolót stb. veszel, akkor azoknál már nem szokott ilyen probléma lenni. Max. arra kell odafigyelni, amiről a másik topikban volt szó!

Egyébként a másik topikban említve volt az is, hogy az ilyen többlemezes megoldásokkal, illetve a dokkolókkal eleve kevés a konkrét tapasztalat. A kétlemezes dokkolók közül például csak az alábbival van. De nem feltétlen muszáj ezt választani, jó lehet akár az általad említett is.

[ Szerkesztve ]

(#20438) scope2007 válasza King Unique (#20437) üzenetére


scope2007
addikt

Köszi szépen
Így már világos az egész
Éreztem, hogy a régebbi külső ház (usb2) lesz a hunyó

Megyek is másik topikba át, lehet inkább kettő külső házat veszek (usb3)

CUBE AIM SLX 29" + SEAT LEON 1P 2.0 PD-TDiiiiiiiiiiiiiiiiii

(#20439) ggg666 válasza scope2007 (#20438) üzenetére


ggg666
őstag

Nem egyszerűbb egy esata-usb3 átalakító?

[ Szerkesztve ]

(#20440) King Unique válasza ggg666 (#20439) üzenetére


King Unique
titán

Igen, akár az is opció. Nemrég egyébként volt róla szó: [link], [link].

(#20441) scope2007


scope2007
addikt

Uhhh nem is tudtam, hogy ilyen is van már :)
Amúgy nagyon korrekt is lenne, de lesz nemsokára még egy 3tb hdd, az is fixen a tvre lenne kötve, így lehet tényleg kettő külső házzal járnék jobban igaz?
Szóval a kettő hddt befogadására képes dokkolónál is jobb lenne kettő külön álló usb3 ház

Bocsi, látom rossz topikban beszélünk erről, másikba írom majd :DD

[ Szerkesztve ]

CUBE AIM SLX 29" + SEAT LEON 1P 2.0 PD-TDiiiiiiiiiiiiiiiiii

(#20442) hm15 válasza King Unique (#20437) üzenetére


hm15
senior tag

Vettem én is a felhozott RaidSonic ICY BOX IB-124CL-U3 dokkolóból, mintaszerűen kezeli a 2 rádugott HDD-t, Windowson belül is szépen külön választva, jó sebességgel, akár egyenként leválaszthatóan. Kifejezetten ajánlott első benyomások után.

(#20445) blu79


blu79
addikt

Sziasztok, már jópár hete írtam itt hogy szeretnék venni külső merevlemezt, hát csak most szántam rá magam :D és egy új WD My Book -ot vettem pontosabban WDBF JK0030HBK . Szerintetek jól döntöttem? Bírni fogja ? :D Igazából az elsődleges szempont adattárolás, az a lényeg hogy minél több évig bírja :D

¯\_(ツ)_/¯ = G-sync 165Hz ips 1440p « Ahogy a programozók készítik programjaikat, az első jöttment harkály lerombolhatná az egész emberi civilizációt »

(#20446) junior11 válasza blu79 (#20445) üzenetére


junior11
veterán

Szia, nekem 2 My Book-om van. Tiédben milyen vinyó került, mit mutat a HD Sentinel? Már az újfajta "kocka" dizájnosat vetted vagy még a régebbi könyv alakút?

[ Szerkesztve ]

The Truth Is Out There - Az igazság odaát van

(#20447) blu79 válasza junior11 (#20446) üzenetére


blu79
addikt

Szia, a régebbi könyv alakút.... még nem üzemeltem be, csak most készülök beüzemelni... a milyen vinyó az hogy lehet megtudni? Elvileg 7200rpm-es . Neked bevált? jól döntöttem szerinted?

¯\_(ツ)_/¯ = G-sync 165Hz ips 1440p « Ahogy a programozók készítik programjaikat, az első jöttment harkály lerombolhatná az egész emberi civilizációt »

(#20448) junior11 válasza blu79 (#20447) üzenetére


junior11
veterán

A HD Sentinel progival meg lehet nézni [link] . Nekem a régebbi nem vált be, WD Green (WD20EARX) HDD van benne, nem sokat ment, és már régóta szektorhibás, 40 bad sector és 57%-os kondícióval. A tavaly májusi 3TB-osban már WD RED (WD30EFRX) van, ezzel eddig nincs gond.

The Truth Is Out There - Az igazság odaát van

(#20449) blu79 válasza junior11 (#20448) üzenetére


blu79
addikt

szia, na megnéztem ez van benne :

Eggyuttal megkérdeznélek titeket hogy a Samsung SSD-re azt mutassa hogy 95% ez mennyire gáz? Menni fog még 1 ideig?

¯\_(ツ)_/¯ = G-sync 165Hz ips 1440p « Ahogy a programozók készítik programjaikat, az első jöttment harkály lerombolhatná az egész emberi civilizációt »

(#20450) junior11 válasza blu79 (#20449) üzenetére


junior11
veterán

Szóval 3TB-os WD Green ketyeg benne (WD30EZRX). Nekem az egy éves 850 EVO Samsung SSD is 98%-os, nincs gond vele, a kondíció csökkenés az SSD-nél nem ugyanaz, mint a HDD esetében. [link]

The Truth Is Out There - Az igazság odaát van

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.