Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 06:02:15

LOGOUT.hu

Külső merevlemezek - USB, eSATA, FireWire HDD
Kérdezés előtt kérjük olvasd el az összefoglalót!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#20501) stigma


stigma
addikt

Sziasztok.
Lehet rossz topicba írok, de adott egy WD Mybook 2TB-os hdd, mely működés közben leesett az asztalról, kb ~50-60 cm magasról. Sajnos bekapcsol, világít is , gép nem ismeri fel.
Napokban fogom megkapni, majd a házból kiveszem és a gépre dugom, hogy sentnallel megnézzem.

Ha nem látom, akkor gondolom kuka a merevlemez, vagy van bármi más ötletetek?

Tulaj annyit mondott, hangot nem ad ki, én első körben az esésből fejhibára gondolnék.

....iPhone 13 / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...

(#20502) King Unique válasza stigma (#20501) üzenetére


King Unique
titán

Üdv!

A nem ismeri fel a rendszer (egyáltalán nem?) és a bekapcsol (felpörög a HDD?) kifejezések esetedben nem teljesen világos, hogy mit jelentenek. De itt van egy hasonló eset: kérdések | válaszok. Valamint, ha egy újabb fajta modellről van szó, akkor annál még a hardveres titkosítás is bekavarhat. Vagyis ez esetben, ha a külső házból kiveszed a HDD-t, akkor a rajta lévő adatokhoz SATA-n nem fogsz tudni hozzáférni.

Egyébként valóban inkább az Adatmentés - liksoft - HDD kereső mentéshez topikban lenne célszerűbb érdeklődni ez ügyben.

[ Szerkesztve ]

(#20503) stigma válasza King Unique (#20502) üzenetére


stigma
addikt

Köszi a gíors infót.
Egyenlrőe ennyit tudok tóla, szerintem jobb ha hozzámkerül és emgnézem én, mert specikifusabban le tudom írni/mondani mit is csinál a HDD.

A topic linkeket köszönöm előre is. :R

....iPhone 13 / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...

(#20504) King Unique válasza td (#20498) üzenetére


King Unique
titán

A lemezkezelőről screenshotokat ugyan nem mutattál, de ha jól értem, akkor nálad valami ilyesmi van. Mármint "üres" a partíció és a legtöbb opció inaktív a menüben. Ilyen és ehhez hasonló akkor fordul elő, ha például a Windows által nem támogatott fájlrendszer, vagy partíciós tábla van a lemezen. A linkelt esetnél a Win7 a GPT-t nyilván támogatja, tehát ott inkább az előbbi lehet az oka, vagy valami egyéb.

Virtuális gépen egyébként kipróbáltam és a W2K simán kezelte a Win10 alatt particionált MBR | NTFS formátumú külső HDD-t. Ha exFAT / Ext4 fájlrendszerre formáztam, akkor már nem, de a lemezkezelőben a jobbklikkes menü opciói aktívak voltak. Utóbbi mondjuk érdekes, mert pl. az XP az Ext4 fájlrendszert már ismeretlennek jelöli és inaktív a menü a fentebb linkelt eset mintájára. Majd következett W2K alatt a GPT, aminél szintén inaktív volt csaknem minden. Viszont a GPT-védőpartíció szöveget már nem írta ki, mint az XP.

Említetted korábban, hogy van egy Win10-es gép is a közelben. Ezt az MBR / GPT partícióstílust legcélszerűbb lenne azon lecsekkolni az alábbi módszerekkel. Illetve külső particionáló programok szintén megmutatják, ami a korábban linkelt hozzászólás első képén is látható. Ezek egyébként elvileg adatvesztés nélkül tudnak MBR ◄——► GPT között oda-vissza konvertálni.

[ Szerkesztve ]

(#20505) qdam


qdam
csendes tag

Üdv, segítenétek?

Most vettem egy 3TB-os WD my book essential-t és gépen tökéletesen működik, de a tv (LG lm660s) azt írja ki, hogy "A fájl vagy a könyvtár sérült: az USB eszköz nem olvasható". Próbáltam NTFS, exFat és 2tb-ra formázva fat32-vel is, de semmi siker. Van valami megoldás vagy TV nem képes már felismerni és cserélhetem ki egy másikra?

(#20507) King Unique válasza qdam (#20505) üzenetére


King Unique
titán

Üdv!

Az ilyen használattal kapcsolatban nem véletlenül szoktam az alábbiakat mondani: —► [link], [link]. Esetedben lehet a 3 TB, illetve a GPT partíciós séma okozza a problémát. Ha netán a nemrég említett MBR megoldás van, vagy külön arra inicializálva sem kezeli a TV, akkor pedig egyéb oka is lehet.

Tehát ez ügyben inkább a készülék gyártójának a topikjában kellene érdeklődni! Ott majd megmondják, hogy pontosan milyen, illetve milyen paraméterű külső HDD-k működnek vele megfelelően.

[ Szerkesztve ]

(#20508) Retekcloud


Retekcloud
tag

Sziasztok!

Azt szeretném kérdezni, hogy van egy 3,5 colos külső vinyóm (tápos)ami USB 3.0 val csatlakozik a szgéphez. Egy usb elosztóval lehetséges megoldani, hogy a számítógépre és a tv re is rá legyen kötve? Működik a 2 együtt? Köszönöm

(#20509) Jarod1 válasza Retekcloud (#20508) üzenetére


Jarod1
addikt

nem.

(#20512) King Unique válasza Retekcloud (#20508) üzenetére


King Unique
titán

Üdv!

Egy másik topikban korábban volt szó erről. Egyébként a neten lehet találni különféle USB Switch kütyüket, de hogy külső HDD-hez használhatók-e, az már más kérdés. Illetve egy ilyennél elvileg csak az átkapcsolás opció, ellenben az egyidejű használat már eleve kérdéses, sőt. Tehát célszerűbb inkább valamilyen megosztást csinálni, mint az a linkelt hozzászólásokban is említve volt.

[ Szerkesztve ]

(#20513) td válasza King Unique (#20504) üzenetére


td
senior tag

Köszi az infókat! Megnézem akkor majd úgy, ahogy írtad. Nekem is úgy festett egyébként, mint a képen, amit mutattál, és az egy SP4-es W2K-n. Lehet, hogy ez magyarázza az XP-hez hasonló viselkedést...?

Majd elválik, hogy tényleg GPT-e. Nem is emlékszem, mi volt azon a W10-en, igaz, már bőven az éjszakába/hajnalba nyúlóan foglalkoztam vele. :S

Az a hátlapi kivezetéses USB-panel, amiről írtam, egyébként olyan, hogy ki van kopva úgymond az egyik port rajta, és nehéz rá HDD-t kötni, ha lehet még egyáltalán. A másik portban is necces kissé az érintkezés. Bár fura az egész. Az alaplapi kettő, ami hátul elérhető, a manuál szerint nem is tud USB2.0-át, aztán mégis felcsatlakozik olyan módban HDD is, meg más is. De pl. a kártyaolvasóval szokott vacakolni, hogy csak sokadjára sikerül, és lehet, hogy akkor is csak USB1-es sebességgel megy, vagy csak az egyik ilyen portban hajlandó USB2.0-ára, ezt most nem tudom pontosan - mindezt úgy, hogy pl. újfajta, 16 GB-os Kingston, azaz márkás pendrive mindig egyből felcsatlakozik, és USB2.0-ára. De HDD is volt, hogy nem érintkezhetett jól, mert csak lassabb átvitellel ment.

[ Szerkesztve ]

''Pre-visualization hardware by AMD Opteron processors.''

(#20514) sagit


sagit
addikt

Sziasztok

Vettem adattarolasra egy 5 tb-os Seagate backup plus - t. A kérdés hogy van e bármi hátránya annak hogy usb 3 - on használom és nem sata-n? ( gari nem gond, használtan vettem)

Philips 65OLED803 || iPhone 15 Pro Max || Macbook Air M1 ||

(#20515) King Unique válasza sagit (#20514) üzenetére


King Unique
titán

Üdv!

Gondolom azon dolgokra célzol, amelyekről például az alábbi hozzászólásban volt szó. Tehát egy HDD-nek elvileg a normál környezet (SATA) az ideálisabb, de megfelelő használat mellett azért USB-n sem szokott csak úgy probléma lenni. Illetve ennyi erővel problémák, meghibásodás stb. akár egy SATA-n csatlakoztatott drive esetében is előfordulhatnak. Na meg bizonyos dolgokra nyilván utóbbi esetben sem árt odafigyelni.

Egyébként, ha megbontasz egy gyári kiszerelésű külső HDD-t és kiveszed belőle a merevlemezt, akkor ugrik a garancia. Azonban, ha már amúgy sincsen rá, akkor ez nyilván nem probléma. Ellenben az ekkora tárolókapacitású modelleknél elő szokott fordulni a nemrég említett dolog. Ami például ilyen & ilyen, oda-vissza fennálló problémát eredményezhet. Tehát, ha SATA-n akarod használni a merevlemezt, akkor előfordulhat, hogy szükség lehet egy tiszta újraparticionálásra. Ez esetben viszont a már rajta lévő adatokat nyilván le kell menteni előtte az eredeti (USB) környezetben!

Amúgy most a 2,5" / 3,5" sorozatról van szó, vagy netán utóbbinak egy régebbi modelljéről?

[ Szerkesztve ]

(#20516) Daywalkerke


Daywalkerke
aktív tag

Sziasztok!

4TB-os külső HDD-t szeretnék venni, ezért érdeklődnék, hogy mostanában melyikek az ajánlottak? Néztem, hogy 4TB felett már ár/érték arányban nagy ugrás van, ezért néztem ki a 4TB-os kategóriát.

Legjobb lenne ha nem kellene külön áramforrás, ezért a Maxtor M3 Portable 4TB USB 3.0 STSHX-M401TCBM típust néztem ki.
Igazából csak biztonsági mentésekre kellene és nagyon ritkán lenne használva (évente párszor), ezért a sebesség számomra teljesen mindegy, egyedüli szempont a tartósság lenne.

[ Szerkesztve ]

(#20517) King Unique válasza Daywalkerke (#20516) üzenetére


King Unique
titán

Üdv!

Ha 2,5"-os méretben kell 4 TB-os külső HDD, akkor általánosan ezeket, illetve az említett modellel kapcsolatban az alábbi hozzászólásban lévő dolgokat tudnám mondani. A tartósságról pedig egy másikban volt szó.

A másik topikban felvetett belső HDD-ket illetően is lehet részletezni a dolgokat. Ezen teszt alapján a 4 TB-os modell belseje ST4000LM016, vagyis más néven elvileg a Spinpoint M10P, ami a Samsung márkanévvel futó változatban is volt. Viszont azt jól mondta a kolléga, hogy a kettő már nem igazán ugyanaz a belsőt illetően. Mármint pl. 1-2 TB-os méretben a korábbi Samsung modellekben volt a Spinpoint M8 / M9T, Illetve pontosabban az integrált USB-s M8U / M9TU. Ellenben Maxtor márkanév alatt ugyanezen tárolókapacitású modellekben már a Mobile HDD sorozat van.

[ Szerkesztve ]

(#20518) Daywalkerke válasza King Unique (#20517) üzenetére


Daywalkerke
aktív tag

Köszi a választ.
Igen elsősorban 2,5" méretű HDD-t keresek, de akkor elmondásod szerint 2TB feletti modellekben már ne is keressek Samsung eredetű HDD-t mert ilyen nem is volt soha.
Ha ez valóban így van akkor a 4TB-os modellek közül te személy szerint melyiket ajánlanád ha a legfontosabb szempont a tartósság és a külső HDD rikán lenne használva?
Egyébként ezzel kapcsolatban (ritka használat) érdekelne, hogy ez okozhatja egy külső HDD gyorsabb amortizációját? Tehát gondolok itt arra, hogy ha mondjuk egy évben csak pár alkalommal van használatban a HDD az eredményezheti-e azt, hogy a HDD gyorsabban tönkremegy, esetleg az ellenkezője, hogy minél kevesebbszer van bekapcsolva annál hosszabb élettartamú lesz?

(#20519) scope2007


scope2007
addikt

üdv!

végre megjött az icy box [RAIDSONIC IB-3620U3] ház :))
[link]

a kérdésem az lenne, hogy az alaplapi usb3.1 csatlakozóba tegyem, vagy inkább rendes usb3-ba?
köszi :)

[ Szerkesztve ]

CUBE AIM SLX 29" + SEAT LEON 1P 2.0 PD-TDiiiiiiiiiiiiiiiiii

(#20520) Corpuscle


Corpuscle
őstag

A tv-m topikjában kérdeztem, de választ nem kaptam. Van egy Pana TX42AS650e készülékem, külső vinyót szeretnék vásárolni hozzá. Van HDD 500mA-es USB kimenet a tv-n. 1TB-os WD-t néztem. Kompatibilitási problémáktól mennyire tartsak?

[ Szerkesztve ]

(#20521) koxx


koxx
MODERÁTOR

Adott egy RaidSonic IB-124CL-U3 dokkoló. Több HDD-vel is próbáltam 1-et vagy 2-t beletéve. (Samsung HD103SJ, HD103UJ, HD204UI) A gépemben lévő vinyóról szerettem volna átmásolni néhány GB adatot, de ~5 perc másolás után kiírja a rendszer (total commander) hogy a meghajtó nem található. Wtf, mi lehet a gond? USB 2-vel és 3-mal is próbáltam. Így teljesen használhatatlan a cucc...

kieg: előlapi usb csatiba lett dugva talán ez is baj lehet

[ Szerkesztve ]

(#20522) scope2007 válasza koxx (#20521) üzenetére


scope2007
addikt

egy kábelcserét megpróbálnék!
volt akinek az oldotta meg a problémákat

CUBE AIM SLX 29" + SEAT LEON 1P 2.0 PD-TDiiiiiiiiiiiiiiiiii

(#20523) koxx válasza scope2007 (#20522) üzenetére


koxx
MODERÁTOR

Zsiruj cucc eseten is? Vagy mar gyarilag szimplan szarok a kabelek. De egy probat meger ez is.

(#20524) scope2007 válasza koxx (#20523) üzenetére


scope2007
addikt

sajnos igen.. zsír cucc volt ez is!
kolléga míg rájött a hibára :(
[link]

nálam meg hibátlan eddig a szerkezet, ezek szerint neki hibás kábel került a csomagban
mivel neked is garis, így ha tényleg ez a hiba, azonnal kérj újat :F

[ Szerkesztve ]

CUBE AIM SLX 29" + SEAT LEON 1P 2.0 PD-TDiiiiiiiiiiiiiiiiii

(#20525) koxx válasza scope2007 (#20524) üzenetére


koxx
MODERÁTOR

Egyelőre úgy néz ki, hogy az usb 3 a hibás. Az alaplapi usb 2-re dugva (ha lassan is) de működik rendesen.

(#20526) King Unique válasza scope2007 (#20519) üzenetére


King Unique
titán

Elvileg tökmindegy melyikbe csatlakoztatod, hiszen az egyes USB-szabványok eleve visszafelé kompatibilisek. Tehát az USB 3.0 eszköz értelemszerűen az USB 3.1-es (Gen 2) portban is működni fog. Viszont, ha az adatátviteli sebességet nézzük, akkor egy ilyen HDD-alapú kétlemezes külső házhoz elég az USB 3.0 is. Az USB 3.1 Gen 2 maximális sebességét úgyis csak pl. egy ilyen külső SSD-vel lehet kihasználni.

[ Szerkesztve ]

(#20527) King Unique válasza koxx (#20521) üzenetére


King Unique
titán

Ilyen dokkolót mások is használnak, de az említett hibára eddig nem volt panasz. Max. ezt tapasztalta az egyik illető, de az végül megoldódott.

Egyébként az USB-kábel is lehet gyárilag hibás, volt akiknél sebességproblémát okozott. De akár az adatkapcsolat eldobását is, amit a fórumtárs már említett. Viszont az adatkapcsolat eldobásának lehetnek egyéb okai is. Ha nálad a kábel ok és az előlapi USB 2.0 portban megfelelően működik az eszköz, akkor első körben érdemes pl. a hátlapi (alaplapi) USB 3.0 portban is kipróbálni.

[ Szerkesztve ]

(#20529) King Unique válasza Daywalkerke (#20518) üzenetére


King Unique
titán

Épp azt írtam és egyébként az alábbi tesztben + ezen cikkben is említik, hogy az ST4000LM016 más néven a Spinpoint M10P, ami elvileg még Samsung fejlesztésnek indult. De mióta a Seagate felvásárolta őket, ki tudja, hogy pontosan mi is a helyzet. A gyártó is már csak Laptop HDD-ként említi őket. De, ha pl. ST4000LM024 lenne benne, vagyis az új 2,5"-os BarraCuda sorozat, akkor az már elvileg teljes egészében Seagate gyártmány.

Egyébként meg arról is volt szó korábban, hogy ekkora tárolókapacitásnál a belsőt illetően nagy választási lehetőség nincsen. Vagyis csak az imént említett (két) Seagate (Samsung?), illetve még a WD opció. Aztán, hogy melyik tartósabb a másiknál, azt a fene tudja, illetve nincsen még ezekkel akkora tapasztalat. A korábbi válaszban viszont említve volt, hogy ilyen téren a megfelelő használat és a biztonsági másolatok készítése is lényeges. Sőt, az adatok biztonsága szempontjából eleve az utóbbi a legfontosabb!

A ritka használat, az ebből adódó minél kevesebb indulás / leállás, fejparkolás stb. a mechanikának nyilván kedvező. Ellenben, ha túl sokáig van tárolva használat nélkül egy (külső) HDD, akkor ennek lehetnek akár kedvezőtlen hatásai is. Íme pár példa:

Kérdés | válasz
Kérdés | válasz

[ Szerkesztve ]

(#20530) Daywalkerke válasza King Unique (#20529) üzenetére


Daywalkerke
aktív tag

Köszi a választ.
Ezek szerint érdemes 2-3 havonta még akkor is bekapcsolni ezen külső HDD-ket, hogy ne oxidálódjon és korrodálódjon, még akkor is ha nem is másolunk rájuk semmit.

Egyébként két HDD-re csökkent azon 4TB-os termékek száma amik szóba jöhetnek nálam (elvárások: nem kell külön áramellátás és 2,5" méretű), ezek:

Maxtor M3 Portable 4TB USB 3.0 STSHX-M401TCBM

Western Digital My Passport Ultra 4TB USB 3.0 WDBYFT0040B

Ahogy látható kb. 6e Ft-al drágább a WD és elvileg mindegyikre 2 év garancia van, tehát nagy különbség ilyen szempontból nincs közöttük, ezért nem igazán tudom, hogy melyiket lenne érdemes megvenni.

(#20531) ggg666 válasza Daywalkerke (#20530) üzenetére


ggg666
őstag

Mind a kettőt meg lehet vásárolni 3 év garanciával is, csak nem mindegy hol veszed!

(#20532) King Unique válasza Daywalkerke (#20530) üzenetére


King Unique
titán

Általánosan például ezeket érdemes első körben letisztázni és utána már könnyebben lehet választani. De, ha nem kell semmi extra, illetve csak ez a 2 opció van, akkor az árat leszámítva kb. majdnem mindegy. Mert egyrészt ezek eleve hasonlók, a mellékelt szoftverek szintén, valamint mindkettőre hivatalosan 3 év gyártói garancia van. Utóbbihoz néhány plusz infó: [link], [link]. Másrészt fentebb részletezve voltak ezekkel kapcsolatban a tapasztalat, tartósság (biztonsági másolat) stb. dolgok.

[ Szerkesztve ]

(#20533) Kecuhun


Kecuhun
senior tag

Sziasztok! Van egy külső merevlemezem és a HD Sentinel a kondícióra 8% (kritikus) állapotot mutat.
Mit lehet ezzel ilyenkor kezdeni? :F

(#20534) Daywalkerke válasza King Unique (#20532) üzenetére


Daywalkerke
aktív tag

Szerintem maradok a Seagate gyártású Maxtor-nál, mert ahogy olvastam WD-nél van ez a parkolás dolog, ami nekem annyira nem szimpatikus + Maxtor még valamivel olcsóbb is és talán amikor megvette a Seagate a Samsung-ot talán a Samsung HDD technológiákból a jobb dolgokat átemelték.

(#20535) Daywalkerke válasza ggg666 (#20531) üzenetére


Daywalkerke
aktív tag

Köszönöm a fgyelemfelhívást, közben én is láttam árukereső-n, hogy több bolt is ad 3 év garanciát, úgyhogy mindenképpen ezek valamelyikénél veszem meg.

Egyébként az miért van, hogy a gyártó ad 3 év hivatalos garanciát akkor miért ad annál kevesebbet a bolt ahol árulják?

(#20536) King Unique válasza Daywalkerke (#20534) üzenetére


King Unique
titán

Egyébként a legtöbb 2,5"-os (külső) HDD alapból parkol, szóval nyilván az említett Seagate is. Ellenben egy másik topikban volt szó arról, hogy ezt nem feltétlen kell minden esetben túlaggódni.

Továbbá a garanciát illetően a korábbi válaszban említve volt lényeg a plusz infóknál. Nem véletlenül szoktam linkeket tenni a hozzászólásaimba! ;)

[ Szerkesztve ]

(#20538) Daywalkerke válasza King Unique (#20536) üzenetére


Daywalkerke
aktív tag

Igen azokat a linkeket is megnéztem garanciával kapcsolatban, de azokban nem volt igazán válasz arra, hogy miért van az, hogy ugyanarra a termékre más-más boltokban más-más évnyi garancia van ha a gyártó egységesen 3 évet ad.
Egyébként ha ez a parkolás ahogy írod már minden 2,5"-os HDD-nél van akkor meg már végleg csak az olcsóbb ár lesz a döntő szempont ami a Maxtor (Seagate) melletti döntést fogja eredményezni ha a többi összehasonlíthatóságban nincs igazán különbség.

(#20539) King Unique válasza Kecuhun (#20533) üzenetére


King Unique
titán

Üdv!

Ennek már elég kritikus az állapota...Ha van rajta valami fontos adat és jelenleg még használható az eszköz, akkor minél előbb le kell róla menteni mindent! Bár ennyi szektorhibánál előfordulhat, hogy nagyon belassul, illetve hibát dob másoláskor. Valamint ilyenkor szoktak elvileg pl. lemezképet készíteni a meghajtóról, de ez esetben az sem feltétlen opció. Továbbá ilyen állapotban sokat nyúzni sem feltétlen ajánlott! Tehát, ha otthoni környezetben nem megy az adatok lementése, ellenben pótolhatatlan dolgok vannak rajta, akkor célszerű adatmentő szakemberhez elvinni. Ezen témának pedig van külön topikja.

Ha nincsen rajta semmilyen fontos adat, akkor még a garanciális csere lehet opció. De, ha az már nincsen rá, akkor kb. kuka, mert egy ilyen ramaty állapotú (külső) HDD-vel már nem igazán lehet sok mindent kezdeni. Persze vannak pl. ilyen és ehhez hasonló programok, de ez esetben már ezek sem feltétlen fognak csodát tenni.

[ Szerkesztve ]

(#20541) King Unique válasza Daywalkerke (#20538) üzenetére


King Unique
titán

Akkor nézd meg jobban, mert én erre korábban rákérdeztem a téma topikjában és ugyanazt linkeltem be ide is! :)

Azt pedig már említette más is, hogy vannak olyan helyek, ahol a gyártóival megegyező idejű garancia van feltüntetve az adott termékeknél. Bár az ilyenre érdemes vásárlás előtt akár külön is rákérdezni, hogy pontosan mi is a helyzet. Illetve, ha a bolt netán kevesebbet ad, attól még a fennmaradó években elvileg opció lehet az RMA ügyintézés. Erről pedig szintén volt szó a korábbi válaszban.

[ Szerkesztve ]

(#20542) Kecuhun válasza King Unique (#20539) üzenetére


Kecuhun
senior tag

Köszönöm a kimerítő választ. :R

(#20543) BornToBePuli


BornToBePuli
aktív tag

Sziasztok! WD shopban recertified termékek kedvező árban. Mai napon kaptam levelet.

Read only felhasználó

(#20545) King Unique válasza Corpuscle (#20520) üzenetére


King Unique
titán

A másik topikban említettek alapján tehát 2,5"-os méretű külső HDD kellene. Azoknál viszont USB-n bizonyos esetekben a tápellátás problémás lehet. Ráadásul az alábbi kép alapján csak 500 mA-es portok vannak a TV-n. Más készülékeken direkt 1 A-es port szokott lenni ilyen célra, amiről pl. az alábbi hozzászólásban is volt szó. De ezen készüléken is mondjuk egymás mellett van a 2 db port, tehát szükség esetén opció lehet az Y-kábel. Vagy másik megoldás egy 3,5"-os külső HDD, amelynél nyilván nem kell ilyennel bajlódni. Bár az is igaz, hogy 1 TB-os tárolókapacitásnál még nem feltétlen érdemes olyat venni.

Azt a részét viszont passzolnám a dolognak, hogy az említett TV-n pontosan milyen (paraméterű) külső HDD-k fognak megfelelően működni. Nemrég egyébként újfent volt szó az ezzel kapcsolatos dolgokról. Tehet ezt elsődlegesen mindig a készülék gyártójának a topikjában érdemes megkérdezni! Ugyan említetted, hogy ott nem kaptál választ, de azért akadnak használható infók.

[ Szerkesztve ]

(#20546) Corpuscle válasza King Unique (#20545) üzenetére


Corpuscle
őstag

Annyit sikerült kibányásznom hivatalos angol nyelvű support oldalról, hogy max. 3TB-os HDD-t kezel (nálam ez a szempont nem lényeg), valamint néhány régebbi WD HDD fel van sorolva, mint kompatibilis eszköz. Külön megemlíti a HDD feliratú USB-t, hogy ezt kell használni, de azért diplomatikusan megjegyzi, nem feltétlenül működik minden HDD-vel. Kezdetnek kérek kölcsön ismerőstől HDD-t, megnézem mit kezd vele a tv. Köszi a segítséget, ha van érdemi előrelépés megírom, hátha más is tudja hasznosítani. :R

(#20547) hódmaci


hódmaci
senior tag

Sziasztok!
Szeretnék vásárolni egy külső merevlemezt.
2,5" colra gondoltam és olyan 1, 1,5 TB körülire.
Mindenképpen Kompakt legyen,fontos lenne a gyors adatátviteli sebesség. usb 3.0 azt hiszem
Szeretném tv re is csatlakoztatni
pcken amik kezelnék van amin Windows van,van amin Linux.
Magyarországi szervizhálózattal rendelkezzen.
Max 20,25e körül gondolkodva.
Tudnátok segíteni a választásban?

[ Szerkesztve ]

Hölgyeim! Azt tesszük a kirakatba ami eladó.:)

(#20548) King Unique válasza hódmaci (#20547) üzenetére


King Unique
titán

Üdv!

Az összefoglalóban említve vannak 2,5" | 1 TB alternatívák különféle kategóriák szerint. Illetve pl. ezen logout bejegyzésben tárolókapacitás szerint vannak feltüntetve a különféle megoldások, amelyek között akadnak nyilván 1,5 TB-osak is. Viszont gyári kiszerelésben utóbbiakból kisebb a választék, valamint az ár-érték arányuk sem feltétlen a legjobb. Akkor már érdemesebb inkább 2 TB-osat venni. A TV-s használatról pedig pont nemrég volt szó.

[ Szerkesztve ]

(#20549) nfsu17


nfsu17
veterán

Hello!

Megvettem a 2TB WD My Passport ultrát.
2,5"-os.
Szépen működik is a média playeren, ahova szántam.
Legalábbis másolok rá egy ideje és megy a dolog és a lejátszás is megy.
Eddig oké.

Újonnan vettem, és bontatlan csomagolásnak nézett ki.

De valami mégis böki a csőröm.

Ezt látom, ha win-en hálózaton át belenézek a hdd-be.
És szintén nem mappákat látok, ha a média playeren át nézem.
Pedig ezeknek mappáknak kéne lenniük.
Én hozzá sem nyúltam ezekhez a fájlokhoz.

Valamiért olyan megérzésem van, hogy ez már járt vkinél és ő meg elbacta a visszamásolást, vagy átnevezést, vagy fene tudja. :F

-------

Nem. Visszaszívom.
Most néztem rá, hogy a fájlmódosítások dátuma pont az, amikor először csatlakoztattam a média playerhez a hdd-t. És akkor valami "szürke" volt ez a lista. 2. bekapcsolásra már "kifehéredett" ez a pár "mappa", csak gondolom elbacta a kiterjesztést. De ezt akkor jobban belegondolva a gépem cseszte el.
Sorry, akkor nincs gond. :) :R

[ Szerkesztve ]

(#20550) Daywalkerke


Daywalkerke
aktív tag

5TB-os külső HDD-kből melyeket ajánlanátok? Akiknek vannak ekkora külső HDD-i mik a tapasztalatok?
Esetleg ilyen méretbe inkább érdemesebb belső HDD-t venni és azt egy mobil rack-be rakni?

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.