Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 06:02:15

LOGOUT.hu

Külső merevlemezek - USB, eSATA, FireWire HDD
Kérdezés előtt kérjük olvasd el az összefoglalót!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#21651) Psychopeti válasza King Unique (#21650) üzenetére


Psychopeti
senior tag

Köszi! Akkor megy a GPT :K

Kend azt hiszi ez csak úgy van, hogy befogjuk a kancát a szekér elé, és gyi te szürke???

(#21652) Psychopeti válasza King Unique (#21650) üzenetére


Psychopeti
senior tag

Sikerült viszont most elvileg betűjelet kéne hozzá rendelnem :D
Arra már nem emlékszem hogy lehet :(

[link]

Kend azt hiszi ez csak úgy van, hogy befogjuk a kancát a szekér elé, és gyi te szürke???

(#21654) King Unique válasza Psychopeti (#21652) üzenetére


King Unique
titán

Az előbbi csak az inicializálás volt. Utána még létre kell hozni a nem lefoglalt területen egy új kötetet pl. NTFS fájlrendszerrel, ahol a művelet során a meghajtóbetűjel automatikus hozzárendelése is megtörténik. Amúgy meg van particionálás topik is.

(#21655) Psychopeti válasza King Unique (#21654) üzenetére


Psychopeti
senior tag

Köszi már megvan :K

Kend azt hiszi ez csak úgy van, hogy befogjuk a kancát a szekér elé, és gyi te szürke???

(#21656) sutszi


sutszi
veterán

Helló!

Összefoglalót átfutottam. Olyan HDD dokkolót keresek ami egy időben 1 meghajtót fogad, de képes 2,5" és 3,5"-es méretet is befogadni. USB3 szintén elvárás... Így hirtelen ennyi jutott eszembe. Az árat nem tudom, hogy a lehető legolcsóbb megoldást keresem, úgy, hogy az még nem megy a minőség rovására.

Alkalmai használatra szánom. Offline backup készítés. Ha időnként rá kell nézni egy lemezre(SMART, egyebek), akkor szintén ne legyen gond vele.

Mit ajánlotok erre a célra? Az Orico-val jó tapasztalataim voltak korábban a külső házak esetén...az most mennyire ajánlott?

Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage

(#21657) Jarod1 válasza sutszi (#21656) üzenetére


Jarod1
addikt

Sharkoon U3 dokkoló, 3.5, 2,5 winyókat is fogad..

(#21659) King Unique válasza sutszi (#21656) üzenetére


King Unique
titán

Üdv!

Az a téma-összefoglaló elején és mellette jobb oldalt a téma tudnivalókban is világosan le van írva, hogy a külső házakkal és a dokkolókkal a külső házas társtopikok foglalkoznak. Ebben a topikban eleve inkább a gyárilag összeszerelt külső merevlemezek és az azok használatával kapcsolatos kérdések a téma.

Tehát a dokkolókkal kapcsolatban az előbbiek mellett továbbra is ugyanazt tudnám mondani, amit nemrég egy hasonló kérdésre adott válaszban.

(#21661) sutszi válasza Jarod1 (#21657) üzenetére


sutszi
veterán

Neked azért köszi a tippet! :R

A topikgazdának meg a törlést és minden más információt.

Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage

(#21662) Bubaaa


Bubaaa
aktív tag

Sziasztok. Olyan kérdésem van,hogy külső HDD-t lehet e,és szabad e teljesítmény módba tenni? A pendrive-oknál működik,itt viszont nem tudom hogy működik e,és nem károsítja e a fájlrendszert.

(#21663) King Unique válasza Bubaaa (#21662) üzenetére


King Unique
titán

Egy korábbi hozzászólásban volt szó erről bővebben.

(#21664) Bubaaa válasza King Unique (#21663) üzenetére


Bubaaa
aktív tag

Köszönöm. Akkor nem piszkálok bele,az a pár perc nem ér annyit,hogy esetleg meghibásodjon a fájlrendszer,vagy sérüljenek az adatok.

(#21665) King Unique válasza Bubaaa (#21664) üzenetére


King Unique
titán

Ha szoftveresen mindig megfelelően van leválasztva a külső merevlemez, akkor elvileg bekapcsolt írási gyorsítótárazás mellett sem fog sérülni a kötet fájlrendszere és a rajta lévő adatok. Tehát nem arról van szó, hogy egyáltalán nem szabad ezt a beállítást használni Windowson. Pusztán arról, hogy akkorát nem fog dobni USB-n az adatátviteli sebességen, pláne ha kicsi az eszköznél a puffer mérete és nagyobb méretű fájlokat (pl. ISO, HD-film) kell mozgatni. Amikor én próbálgattam ezt több alkalommal USB-s külső merevlemezeknél, akkor eleve inkább csak az apróbb méretű fájlok (pl. képek) másolásánál jelentett némi pluszt. Illetve akkor, ha ugyanazokat a fájlokat gyorsan másoltam oda-vissza, ahol ez esetben az operációs rendszernél a gyorsítótárazott RAM is szerepet játszhat.

[ Szerkesztve ]

(#21666) Bubaaa válasza King Unique (#21665) üzenetére


Bubaaa
aktív tag

Sokat használom tv-be dugva,ott meg nem biztos hogy úgy választom le ahogy kell. Gépen mindig leválasztom,ha csak ott használnám nem lenne gond.

(#21667) martin1369


martin1369
aktív tag

Sziasztok.Kinőttem a 32es pendriveot,kellene egy nagyobb háttértár filmezéshez(FHD).Ehhez a tv-hez:[link] ezt[link] néztem.Szerintetek ez jó választás hozzá?

(#21669) King Unique válasza martin1369 (#21667) üzenetére


King Unique
titán

Ez az M3 Portable sorozat népszerű többek között itt a topikban is és általánosan jónak mondható, pláne ha az ár-érték arányt nézzük. Viszont, ha tv-hez csatlakoztatva akarod használni a külső merevlemezt, akkor arra az vonatkozik, ami pl. ebben a hozzászólásban is le van írva. Tehát azt már a készülék (gyártójának) topikjában kellene megérdeklődni, illetve ott rákeresni, hogy biztosan OK lesz-e ez a párosítás.

(#21670) tivcike


tivcike
tag

Sziasztok egy kis info kellene , külső hd-t tervezek venni ez lenne a konfig:SEAGATE 1TB SATA3 128MB +EWENT EW7044 Szerintetek ez jó összeállítás lenne? Köszi

(#21672) King Unique válasza tivcike (#21670) üzenetére


King Unique
titán

A 2,5"-os külső házas megoldásokkal a Külső 2,5'' mobil rack-ek topikja foglalkozik. Ez az itteni téma-összefoglalóban és a téma tudnivalókban is le van írva. Szóval ilyen ügyben legközelebb majd abban a topikban kellene érdeklődni!

Egyébként az említett topikban azokkal a külső házakkal vannak konkrét tapasztalatok, amelyek valamilyen formában szerepelnek az ottani összefoglalóban. Az EW7044 pont nem, tehát azzal értelemszerűen nincsen. Ettől függetlenül opció lehet akár az is, de tapasztalat híján ezt sem biztosan megerősíteni, sem cáfolni nem igazán lehet. Amúgy a tool-free kivitel kényelmes és az 5 év gyártói garancia pedig előnyös ennél a külső háznál. A HDD gondolom a 7 mm magas Mobile HDD / BarraCuda sorozat 1 TB-os modellje lehet. A háttértár magassága amúgy a belső rögzítés szempontjából fontos. De az alábbi teszt és az abban közölt kép alapján a felső rögzítőfedélen van szivacs, vagy legalábbis mellékelik egy másik kép alapján. Vagyis ennek köszönhetően elvileg vertikális irányban sem fog lötyögni a külső házban a 7 mm magas HDD / SSD meghajtó.

[ Szerkesztve ]

(#21673) janos1988


janos1988
addikt

Helló.

Van egy ilyen usb 3.1 type c kis mini csatlakozó (lásd lent a kép) aminek a másik vége asszem usb 2.0 vagy 3.0 (?) és erre dugom rá a külső 3.0-ás hdd-t. Kérdés a következő, mivel igen szép sebességgel másol 30-40 MB, gondolom nem vágja tönkre a külső hdd-t? Mert sajnos nincs elég szabad 3.0-ás usb port a gépen és csak így tudom megoldani a külső merevlemezt. Végül is ha működik akkor gondolom nem lesz probléma vele hosszú távon, mivel állandóan a gépre lesz kötve. Köszi.

https://www.youtube.com/watch?v=mkDSGbRyjz8&list=PLVJH24yGtE_w5Ke4aWmRV8erFQmqRD1dK Minden egyes új rész rátesz még egy lapáttal :-D

(#21674) King Unique válasza janos1988 (#21673) üzenetére


King Unique
titán

Helló!

Szükség esetén megoldható a Type-C porthoz történő csatlakoztatás egy ilyen átalakítóval is, ami egy korábbi hozzászólásban szintén szóba került. Tehát működőképes a dolog és pl. a Toshiba Canvio Premium sorozatához is ilyet (hasonlót) mellékelnek. Aztán, hogy jelen esetben az általad vásárolt adapter mennyire OK, az más dolog. De amúgy nem egy bonyolult kiegészítőről van szó, aminek normál esetben nyilván megfelelően kellene működni.

A Type-C fizikai csatlakozó és aljzat egyébként nemcsak USB 3.1 Gen 2 alapra épülhet, amit a hivatalos specifikáció is említ. Azaz lehet akár Gen 1-es (USB 3.0) is egy ilyen kábel, adapter, eszközön / gépen lévő USB-port stb. Aztán, hogy a mellékelt képen lévő adapter milyen, ahhoz ismerni kellene annak pontos típusát. Pláne, hogy a másik végén lévő Type-A aljzatnál a belső érintkezők nem látszanak rendesen. Valamint belül a műanyag betétek színéből megint nem lehet rá egyértelműen következtetni, amiről nemrég szintén volt szó.

[ Szerkesztve ]

(#21675) Headbang


Headbang
aktív tag

sziasztok

Vettem egy ilyet jó áron:
Seagate Expansion Portable 1TB külső merevlemez, 2.5", USB 3.0

Androidos Tv boxal lenne használva fullHd filmnézésre és leginkább torrentezésre. Az amatőr kérdésem az lenne, hogy hosszú távon bírni fogja-e a torrentezést?

(#21676) King Unique válasza Headbang (#21675) üzenetére


King Unique
titán

Üdv!

Ideális esetben működhet akár évekig gond nélkül az említett külső merevlemez, de ennek pontos időtartamát nem igazán lehet előre megmondani. Pláne, hogy nagyban függhet a megfelelő használattól is. Amire vonatkozóan egy 2.5"-os külső merevlemez esetében tipikus hibalehetőség lehet USB-s csatlakozásnál az elégtelen tápellátás, ami pl. a tv-k kapcsán is részletezve volt. Aztán a tartósság szempontjából nyilván a belső merevlemez típusa sem mindegy, amiről egy korábbi válaszban szintén volt szó.

(#21677) Headbang válasza King Unique (#21676) üzenetére


Headbang
aktív tag

Szia
Köszi szépen, a megfelelő lecsatlakoztatástól tartok főként. Nem tudom, hogy az android 7 leállításakor lezárja-e a hálózati kapcsolatokat, megfelelően lecsatlakoztatja-e a külső meghajtókat. Van egy manuális opció, hogy "lemez kiadása" de minden kikapcsolásnál ezt elég macerás lenne megejteni.

(#21678) King Unique válasza Headbang (#21677) üzenetére


King Unique
titán

A téma-összefoglaló gyakran ismételt kérdések fejezetében a szoftveres leválasztásról is vannak információk. Ha közvetlenül a készülékhez lesz csatlakoztatva a külső merevlemez és van annak menüjében a leválasztásra vonatkozó opció, akkor nyilván célszerű azt használni. Az normál esetben elvileg úgy rendben lesz.

(#21679) adalbert1


adalbert1
veterán

Sziasztok,

2.5"-os külső merevlemezt vennék, a preferált márka a WD. Az lenne a kérdésem, hogy az elements és a passport között a házon és a titkosításon kívül van valami különbség? Ugyanolyan merevlemezt tartalmaznak belülről, vagy a passportban valamilyen jobb/gyorsabb típus van?
Illetve a másik kérdés, hogy amazon.de-ről vásárolt már valaki közületek hdd-t? Ha esetleg gariztatni kell, az nagyon macerás? Konkrétan ott 4TB-os elements-et látok 100 euróért (ami itthoni áfára átszámolva kicsit több), itthon meg 2TB körülieket olyan 26k-ért.
Illetve valaki használja úgy, hogy több partíció van rajta, és ezek eltérőek (tehát mondjuk egy NTFS és egy APFS)?

(#21681) King Unique válasza adalbert1 (#21679) üzenetére


King Unique
titán

Szia!

Az Elements Portable és Elements SE úgymond a fapados sorozatok, míg a My Passport és a My Passport Ultra a prémium kategóriásak. Az utóbbiaknál az extra a mellékelt szoftverek, a hardveres titkosítás és amiatt a spéci USB-chip, a részben fém kivitel (Ultra), többféle színben is elérhetők, valamint a 3 éves gyártói garancia. Bár az Elements SE esetében is van gyárilag mellékelt szoftver, de ez rendszerint inkább a My Passport sorozatoknál jellemzőbb, azoknál teljesebb. Ezeket és a dizájnt leszámítva más téren viszont kb. ugyanaz a felsoroltak közül mindegyik, illetve pl. a bennük lévő (belső) merevlemezek is.

Ha belföldi üzletben történik a vásárlás, akkor általában oda kell visszavinni a terméket és ott intézik a garanciális cserét. Ha külföldi webshopban, illetve nemzetközi online piactéren, akkor elvileg oda kell visszaküldeni, szükség esetén lehet kérni a vételár visszatérítését stb. De, hogy erre az adott terméknél meddig van lehetőség és mi a pontos menete, azt már az Amazon topikban kellene megkérdezni, illetve ott rákeresni. Ha pedig közvetlenül a termék gyártójával kell felvenni a kapcsolatot, akkor az RMA ügyintézés útján oldható meg (példa).

Normál esetben 1 db partíció szokott lenni gyárilag is egy ilyen külső merevlemezen. De igény szerint létrehozható rajta akár több, eltérő fájlrendszerű kötet is. Ha az APFS-ből kiindulva Macen is lesz használva az eszköz, akkor amúgy a macOS tudja olvasni az NTFS-t, de külső programokkal az írása is megoldható. Másik opció meg pl. az exFAT fájlrendszer lehet, azt mindkét OS natívan írja és olvassa. Viszont normál esetben inkább naplózó fájlrendszereket szokás (javasolt) használni a belső és a külső merevlemezeknél egyaránt. A FAT16/32 és az exFAT fájlrendszerek elsődlegesen inkább az egyes flash-alapú tárolóeszközökre (pl. pendrive-ok, memóriakártyák) valók.

[ Szerkesztve ]

(#21682) adalbert1 válasza King Unique (#21681) üzenetére


adalbert1
veterán

Köszi, végül itthon vásároltam egy 1TB-os My Passport-ot, a felhasználói szokásaimhoz megfelelő ez a méret is. A titkosítást és egyéb extrákat még nem próbáltam, egyelőre csak másoltam rá, kicsit meglepődtem, hogy már a 2.5 HDD-k is tudnak 100 MB körüli sebességet (elég régen használtam 2.5 hdd-t külső dokkolóban, azóta bőven fejlődött a technológia, illetve ott lehet, hogy a dokkoló is csak usb 2.0 volt).
Egyelőre hagytam NTFS-en, viszont OSX alá nem sikerült felmountolni, erre majd keresek még valami megoldást.
Összegezve az eddigi tapasztalataimat, pár nap használat után egyelőre elégedett vagyok vele.

(#21683) oxide83


oxide83
aktív tag

Sziasztok,

2.5"-os külső merevlemezt tervezek vásárolni, a preferált márka a WD my passport. A kérdésem egyszerű, ez a típus alkalmas-e nagy fájlok tárolására is (pl. 50-60 GB-os mkv fájlok)?

(#21684) junior11 válasza oxide83 (#21683) üzenetére


junior11
veterán

Szia, nekem is vannak 2,5"-os külső HDD-k (2TB-osak), melyeken filmek van, igaz, nem ilyen nagy méretűek, évek óta használva vannak tárolásra is, nincs gond velük.

The Truth Is Out There - Az igazság odaát van

(#21685) King Unique válasza oxide83 (#21683) üzenetére


King Unique
titán

Üdv!

Nyilván igen, mint kb. akármelyik külső merevlemez. Én pl. a különféle rendszermentő programok (példák) által létrehozott lemezképfájlokat tárolom külső merevlemez(ek)en, amelyek vannak ekkora méretűek, vagy akár még nagyobbak is. A normál My Passport sorozatok modelljei pedig eleve NTFS fájlrendszerre vannak formázva gyárilag, vagyis a 4 GB-nál nagyobb fájlméret sem lesz gond a FAT32-vel ellentétben. De mondjuk vannak még olyan gyártók, amelyek FAT32-re formázzák az X TB-os külső merevlemezeiket. Viszont ilyenkor pl. Windowsnál ezeknél is csak egy sima gyorsformázás kell NTFS / exFAT fájlrendszerre, aztán kész. Sőt, FAT32-ről akár még közvetlenül konvertálni is lehet NTFS-re.

(#21686) KAMELOT


KAMELOT
titán

Sziasztok!
Remélem tudtok segíteni!
Haveromnak van 25 külsö HDD-je. Ezeket szeretné polcra feltenni vagy valami polc félére, mert a földön vannak, azaz szeretné rendezni őket, persze meg a kábelokat is.
Tud valaki ilyesmi szerkezetet? Remélem érthető voltam! :)

V1200 - 18CORE - SUPRIMX

(#21687) darkrock


darkrock
aktív tag

Sziasztok!

Vettem egy WD Elements külső merevlemezt használtan. Auchanban volt véve, számla megvan, de nincs meg a csomagolása, így erényesíthető a garancia, ha esetleg szükség lenne rá?

(#21688) King Unique válasza darkrock (#21687) üzenetére


King Unique
titán

Szia!

Ilyenkor legcélszerűbb mindig a vásárlás helyén megérdeklődni, hogy a garanciális cseréhez elég-e a számla, vagy szükséges-e még mellé a termék eredeti csomagolása és tartozékai. Na meg azt, hogy egyáltalán foglalkoznak-e vele közvetlenül, igen esetén meddig, vagy szimplán csak lepasszolják valamelyik helyi (márka)szerviznek. A másik opció a gyártói garancia, illetve az RMA ügyintézés, amihez az alábbi példa alapján még számla sem kellett.

Egyébként meg garancia kérdés, fogyasztóvédelem topik.

(#21689) darkrock válasza King Unique (#21688) üzenetére


darkrock
aktív tag

Köszönöm. Remélem nem lesz rá szükség.

(#21690) newmoonlight


newmoonlight
senior tag

Hali! 6 TB-os külső HDD-t vennék. Ezt néztem ki. Szerintetek?

“Míg az ENIAC számológép 19 ezer vákuumcsővel van felszerelve és 30 tonnás, a jövőben a kompjútereknek talán ezer cső is elég lesz, és az is lehet, hogy nem lesznek nehezebbek másfél tonnánál.” (Popular Mechanics magazin, 1949.)

(#21691) King Unique válasza newmoonlight (#21690) üzenetére


King Unique
titán

Ezzel a típussal itt a topikban nem nagyon van konkrét tapasztalat. Amikor korábban egy ilyen felől érdeklődött valaki, akkor a válaszban kb. le volt írva a lényeg. Ettől függetlenül akár ez is opció lehet, de ahogyan korábban, úgy manapság sem drágább némelyik kiforrottabb gyártó terméke (összefoglaló). Ha pedig fontos, hogy maga a belső HDD az átlagnál tartósabb legyen (példa), akkor továbbra is a külső házas megoldás az előnyösebb.

(#21692) newmoonlight válasza King Unique (#21691) üzenetére


newmoonlight
senior tag

Köszi szépen! :)

“Míg az ENIAC számológép 19 ezer vákuumcsővel van felszerelve és 30 tonnás, a jövőben a kompjútereknek talán ezer cső is elég lesz, és az is lehet, hogy nem lesznek nehezebbek másfél tonnánál.” (Popular Mechanics magazin, 1949.)

(#21693) d@minator


d@minator
addikt

Sziasztok! Van egy pár éves Toshiba MQ01ACF050 külső HDD-m. Szándékosan csak 500GB amire kell arra nekem nem kell nagyobb. Sentinel szerint 100/28-as 72 hibás szektorral. Kell e aggódnom?
Tudom, hogy szépen nem lehet szétszedni de ez nem baj. Érdemes e bele tenni pl. egy 7200-as WD Black-et vagy FireCuda SSHD-t??

(#21694) junior11 válasza d@minator (#21693) üzenetére


junior11
veterán

Amíg még működik készíts a fontos adatokról másolatot, ha esetleg nem lenne.

The Truth Is Out There - Az igazság odaát van

(#21695) King Unique válasza d@minator (#21693) üzenetére


King Unique
titán

Ez maga a belső merevlemez, viszont a külső merevlemez pontos típusa ebből nem derül ki. Mondjuk a mostani problémánál annyira nem túl fontos, bár abból a szempontból érdekes lehet, hogy mégis melyik gyárilag összeszerelt (?) sorozat 500 GB-os modelljénél használnak ilyen 7 mm magas és ráadásul 7200 RPM-es típust. Egy gyárilag összeszerelt modell egyébként nem igazán arra van kitalálva, hogy házilagosan csak úgy szétszereljék és tetszőlegesen cseréljék benne a merevlemezt. Arról nem beszélve, hogy akár roncsolással, illetve a roncsolás és a megbontás miatt garanciavesztéssel is járhat a művelet. Ilyen célra eleve a külső házas megoldás való, amivel 2,5"-os fizikai méretben a Külső 2,5'' mobil rack-ek topikja foglalkozik. Ha az általánosan alkalmazott 5400 RPM-es helyett 7200-as merevlemezt akarsz tenni a külső házba, akkor még inkább javasolt odafigyelni a megfelelő hőelvezetésre, valamint USB-n a stabil tápellátásra.

A merevlemeznél az ideális értelemszerűen a 100/100-as állapot lenne. De, ha a HDS szerint esetedben ennyire leesett a kondíciója és egy rakás szektorhiba van rajta, akkor az nyilván aggasztó. Ugyan igazán biztosat a különféle tesztek lefuttatása után lehetne mondani, de valószínűleg nem hiába írja azt a program, amit. Vagyis ez esetben erősen javasolt az adatok mielőbbi lementése!

[ Szerkesztve ]

(#21696) d@minator válasza King Unique (#21695) üzenetére


d@minator
addikt

Ez egy sima mezei Toshiba Canvio Basics HDTB305. Engem is meglepett - hála neked, hogy utánanéztél - az, hogy 7200 RPM-es típus van benne.
Ez esetben nincs értelme buherálni, mert ahogy nézem 14ezer Ft körül van új, illetve egy ezressel drágábban a HDTB405 ami talán kisebb és könnyebb valamivel.
Köszönöm a segítségedet!

(#21694) junior11: Mióta tönkrement a Samsung S1 Portable 1,8" 200GB vinyóm, hordozható eszközt tényleg csak arra használom amire kitalálták. Persze előjelek régóta voltak, hogy tönkre fog menni mégis veszítettem adatot. Azóta csak adathordozásra használok ilyesmit de köszi neked is!

(#21697) wolfman


wolfman
veterán

Sziasztok!

Na most picit visszaolvastam, de ilyen válasz nem volt. Lehet hülyeséget kérdezek, de így a biztos. Egy ismerősöm szeretne magának külső HDDt. 2tb sztem optimális neki. Milyen márka melyik tagját érdemes most beszerezni? Mit ajánlotok?

„Ami mérhető, mérd meg! Ami nem mérhető, tedd mérhetővé!” – Galileo Galilei

(#21698) King Unique válasza wolfman (#21697) üzenetére


King Unique
titán

Üdv!

Azért ez egyáltalán nem egy olyan extrém és ritka kérdés, amire a korábbi hozzászólások, illetve a topik keresője, vagy éppen a téma-összefoglaló ne tudna választ adni. Viszont ahhoz előtte célszerű lenne letisztázni és eldönteni bizonyos dolgokat, mert a külső merevlemez és a 2 TB-os tárolókapacitás önmagában elég kevés információ.

Amúgy a 2 TB-os tárolókapacitás manapság már nem akkora extra és ehhez bőven opció egy 2,5"-os külső merevlemez is. A téma-összefoglalóban ezeknek is van külön kategóriája, valamint az alábbi logout blogbejegyzésben szintén részletezve vannak. Az egyik legjobb ár-érték arányú sorozat pedig még mindig a Maxtor M3 Portable, amelynél a 2 TB-os modell ára is jól szemlélteti ezt. De, ha másmilyen kell, akkor értelemszerűen nem kötelező pont ezt választani.

[ Szerkesztve ]

(#21699) wolfman válasza King Unique (#21698) üzenetére


wolfman
veterán

Értem és látom a papírformát, melyik mit tud. Most már azt is, hogy a Maxtor az egyik legjobb ár/érték arányú. Nekem tapasztalatokra lett volna szükségem.
Node, azt hiszem maradok a kiszemelt 2Tb-os WD Mypassport Ultra-nál.

„Ami mérhető, mérd meg! Ami nem mérhető, tedd mérhetővé!” – Galileo Galilei

(#21700) wolfman


wolfman
veterán

Lejárt a szerkesztés.

Annyit akartam még kérdezni, hogy ebből a Western Digital My Passport Ultra-ból is van több típus (pl. wdbbkd0020bbk-eesn, WDBBKD0020BWT-EESN és WDBMWV0020BBK-EESN). Ezek között mi a különbség?

Vagy van az új típus, aminek már más háza van. Azok jobbak? Mivel lettek másak a kinézeten kívül?

„Ami mérhető, mérd meg! Ami nem mérhető, tedd mérhetővé!” – Galileo Galilei

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.