Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 06:02:15

LOGOUT.hu

Külső merevlemezek - USB, eSATA, FireWire HDD
Kérdezés előtt kérjük olvasd el az összefoglalót!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#20701) FhRossi válasza King Unique (#20699) üzenetére


FhRossi
tag

Mindenhogy el szeretném érni adataimat, akármihez is csatlakoztatom! Nah, mindegy próbálok vigyázni rá, ez lesz a legjobb védelem! :-) köszönöm a válaszokat, tanácsokat még1szer!!!

Panasonic 50G30, PS4 1TB CUH-1216, iPhone 11Pro 256GB, MacBook Pro 2020,  Watch 6 Series, PSN: FhRossi1908

(#20702) pinnacle


pinnacle
nagyúr

Sziasztok! Összefoglalóban olvastam, hogy "Itt viszont megemlítendő, hogy a merevlemez sokszori be - és kihelyezésekor a dokkolóban és a merevlemezen lévő SATA csatlakozó esetleg sérülhet, tekintve, hogy a SATA fizikai interfészt nem sokszori csatlakozásra tervezték. Gyenge anyaga miatt minimálisan deformálódhat, ezáltal a csatlakozás nem lesz tökéletes, és elektromos ívet húzhat, ami káros lehet. Valamint ezen egységek tápja is bizonyos esetekben alul van méretezve." SATA mennyi csatlakoztatást bírhat? 2 merevlemezt használnék biztonsági mentésre, havonta 1x. Gondoltam inkább veszek dokkolót, mint 2db külső házat.

(#20703) rozen


rozen
újonc

Sziasztok!

Egy barátom részére tervezek külső winyót venni. Egy 1TB WD 2.5" -t néztem ki. Csak adatmentésre kell.
Elég régi asztali gépe van, valszeg XP-vel. Gond lehet a felismeréssel?

(#20706) King Unique válasza pinnacle (#20702) üzenetére


King Unique
titán

A SATA fizikai interfész nem kifejezetten olyan intenzív, illetve gyakori csatlakoztatásra lett tervezve, mint pl. az USB. Viszont, hogy pontosan mennyit bír ki, azt nem igazán lehet előre megmondani. De, ha eleve ritkán lesz használva a dokkoló, illetve cserélgetve benne a HDD-k, akkor nem valószínű, hogy ez (idő előtt) gondot okozna.

Egyébként korábban voltak pl. ilyen vélemények és tapasztalatok, valamint az esetleges csatlakozási problémákra itt egy másik példa. Viszont ezeket nem feltétlen lehet általánosítani, valamint nyilván a megfelelő használaton is sok múlhat. Továbbá manapság egyre népszerűbbek az ilyen dokkolós megoldások.

[ Szerkesztve ]

(#20707) King Unique válasza rozen (#20703) üzenetére


King Unique
titán

Üdv!

Adatmentési célra, illetve biztonsági másolatok tárolására nyilván megfelelhet az említett típus. Ezeknek egyébként az elődlegesen támogatott hardver- és szoftverkörnyezete a PC / laptop + desktop OS. Tehát nagy valószínűséggel nem lesz gond a külső HDD használatával PC + XP felállásnál sem. Bár az egyik kollégának nemrég egy muzeális Windows-verzió alatt akadt problémája. De egyrészt a Windows 2000 nyilván kicsit más eset, másrészt nála végül nem derült ki, hogy pontosan mi volt a gond. Ha netán valamiért GPT volt a lemez, akkor azt amúgy az XP sem kezeli, de egy MBR alapon történő újraparticionálás után már használható lesz.

[ Szerkesztve ]

(#20708) pinnacle válasza King Unique (#20706) üzenetére


pinnacle
nagyúr

Köszi! Akkor inkább veszek külső házat, meg lehet, hogy merevlemezt is. 2db, 750GB, 9 éves Samsung vinyóm van, lehet nem ezeket kellene videók, fotók archiválására használni. Már zajosak, HD Senitel is jelzett kisebb hibát, de lehet, hogy ilyenkor már hirtelen tönkremennek.

[ Szerkesztve ]

(#20709) King Unique válasza pinnacle (#20708) üzenetére


King Unique
titán

Bár a dokkoló is opció és praktikus ilyen célra, de nyilván te döntöd el, hogy melyik megoldást választod. Ha pedig új HDD-ket is veszel, amelyek biztonsági mentés céljára fixen USB-n lesznek használva, akkor nyilván külső házakba is tehetők. Illetve utóbbi megoldásnál legalább nem "csupaszon" fognak heverni.

[ Szerkesztve ]

(#20710) pinnacle válasza King Unique (#20709) üzenetére


pinnacle
nagyúr

Köszi! Van mostanában új "felfedezett", vagy továbbra is talán a Sharkoon Swift Case Pro U3, WD Red 2TB a legjobb választás?

(#20711) King Unique válasza pinnacle (#20710) üzenetére


King Unique
titán

Mondjuk ez inkább a másik topik témája, illetve ott említetted, hogy már van ilyen külső ház + HDD kombód. Ha bevált, akkor nyilván továbbra is opció. De a piros WD mellett egyébként a lila is megfontolandó, újabban azt szokták ajánlgatni a merevlemezes topikban. Az egyik illetőnek is ezt javasolták ott külső házba, amelyről aztán egy tesztet is készített.

[ Szerkesztve ]

(#20712) pinnacle válasza King Unique (#20711) üzenetére


pinnacle
nagyúr

OK! Köszi! Itt biztos nem lesz gond a leállással.

(#20713) tototos


tototos
őstag

Sziasztok!

Emagtól vásároltam egy Maxtor M3 Portable 1TB-s külső merevlemezt. Kibontottam és rákötöttem a gépre, de azt írja, hogy nem lehet az eszközt felismerni. Egy másik érdekes dolog, hogy amint rádugom a gépre furcsa csipogó hangot kell kiadni magából. Olyan mintha valami hibakód lenne. Kb 1 másodperces beep kód.

Mi lehet a probléma?

Köszönöm

(#20714) Jarod1 válasza tototos (#20713) üzenetére


Jarod1
addikt

más megy az usb3 porton? eszközkezelő mit ír?
USB2n se megy?

(#20716) King Unique válasza tototos (#20713) üzenetére


King Unique
titán

Üdv!

Az összefoglaló "Hibaelhárítás" fejezetében fel vannak sorolva a különféle felismerési problémák lehetséges okai és az azok megoldására tett javaslatok. Tehát azokat kellene átnézni, kipróbálni stb., mert más nyilván nem fogja az adott illető helyett! Egyébként meg ki tudja, hogy kinek a gépén pontosan mi a helyzet, mi van esetleg elállítódva stb. Éppen ezért lehet aztán az a gond, ami nemrég egy másik illetőnél. Csipogó hangot, illetve kattogást pedig maga a külső merevlemez is kiadhat, ha pl. USB-n elégtelen a tápellátás. De, ha esetedben a gép csinálja, akkor az más dolog.

Ha a szokásos dolgokat végigzongorázva nem működik semmilyen formában, akkor meg lehet egy hibás terméket fogtál ki. Ilyenkor pedig nyilván vissza kell küldeni és garanciális cserét kell kérni!

[ Szerkesztve ]

(#20717) tototos válasza Jarod1 (#20714) üzenetére


tototos
őstag

2 gépen is kipróbáltam, usb3 és usb 2 porton, de sehol semmi. Eszközkezelőben látszik a meghajtóknál, de az szerintem csak az usb chip. Plusz kiírja a windows hogy az eszközt nem lehet felismerni.

(#20718) ddjtomyy


ddjtomyy
tag

Sziasztok!

Van egy problemam, kaptam egy ilyent:[link]

A problema az hogy mikor csatlakoztatom a gephez, a gep erzekeli hogy csatlakoztatva van de kb ennyi....ha belepek a sajat gepbe ott nem jelenik meg, mi lehet a problema :D? megy a kukaba? nem lehetne valahogy megjavitani, ami rajta volt nem fontos...

Rosszan kerult hozzam mar eleve, es azt mondtak ha meg tudom javitani az enyem lehet :D szoval ezert lenne jo ha valahogy meg lehetne javitani.

Segitsegeteket, tippeket, elore isz koszonom ;) tovabbi szep napot :D

Tomy

(#20719) King Unique válasza ddjtomyy (#20718) üzenetére


King Unique
titán

Üdv!

Nem jó a link, de gondolom ezen sorozat modelljéről lehet szó.

Bizonyos lényeges infók nem lettek megadva, de ez esetben kb. ugyanaz a teendő, mint amiről nemrég egy másik hozzászólásban volt szó. Illetve ehhez hozzátartozik még az alábbi kiegészítés.

[ Szerkesztve ]

(#20720) ddjtomyy válasza King Unique (#20719) üzenetére


ddjtomyy
tag

Igen errol van szo, bocsanat a link miatt xD

Azokat mar kiprbaltam, kiveve mas kabellel, es semmi... az erdekes hogy a Hard Disk Sentinel erzekeli meg minden...

Milyen mas infora lenne meg szukseged :D? Barmit kiprobalok mert ennek mar mind1 xD nem lehet adni neki vlm resetet vagy hasonlo?

Szoval akkor marad a szerviz igaz :F ?

Tomy

(#20722) King Unique válasza ddjtomyy (#20720) üzenetére


King Unique
titán

Hát pl. arra, hogy felpörög-e rendesen a drive, Windows alatt mit mutat az eszközkezelő és a lemezkezelő stb.

Ha már a HDS érzékeli (állapota milyen?), akkor feltehetően elindult és normál esetben az utóbb említett 2 helyen is elvileg meg kellene jelennie. Illetve Windows alatt az, hogy csatlakoztatás után érzékeli-e a rendszer a külső meghajtót, az korántsem csak abból áll, hogy a mezei fájlkezelőben megjelenik-e. Valamint, ha ott nem látható, akkor még korántsem biztos, hogy tönkrement. Lehet csak a partícióval, illetve a fájlrendszerrel van valami gond, amiről az összefoglaló "Hibaelhárítás" fejezetében szintén szó esik.

[ Szerkesztve ]

(#20723) ddjtomyy válasza King Unique (#20722) üzenetére


ddjtomyy
tag

Szoval, erdekes....

A kovetkezo a helyzet. Felporogni rendesen,az eszkozkezelobe is megjelenik,minden ok, a Sentinel a kondicio 99%, leszedtem par drivert toluk, ott mutatja hogy csatlakoztatva van 1TB-os de mikor hozza akarok ferni a programon at, hiba lep fel...

Tomy

(#20727) mester777


mester777
tag

Kedves tagok!

Szeretném a segítségeteket kérni külső hdd vásárlásban. :)
Íme a szempontok:
- Mire kell: Asztali PC-n lévő adatoknak biztonsági mentésre.
- Kompakt megoldást szeretnék, nem akarok összeszereléssel bajlódni, és így egyben könnyebb az esetleges garanciáztatás. Szétszerelni se akarom.
- Fizikai méret: Nekem mindegy, hogy 2,5 vagy 3,5 colos, gondolom az utóbbi lesz mert olcsóbb.
- Extrák? Nem kell semmi; se szoftver se fémház. Egy egyszerű ház elég. Csak ne essen ki belőle a HDD. :D
- Tárhely/ár: 1 TB-os elég lesz. Árat azért nem írok, mert a fenti szempontok alapján már tudni fogjátok hogy mit ajánljatok, remélem azért nem lesz sok tízezer forint.
- Egyéb: USB 3-as csatlakozója legyen, az sem fontos hogy gyors és halk legyen.

Igazából egyetlen fontos szempont, hogy megbízható legyen és legyen hozzá megfelelő garancia, mert ugyebár egy backup hdd esetén senki nem szeretne olyat hogy ha megtörténik a baj, akkor "hopp a backup is elromlott csak úgy hogy a polcon állt".

Illetve az ajánlat mellé esetleg tippeket is elfogadok, hogy milyen helyen érdemes tárolni, ahol nem érik hatások (elektromos/fizikai). :)

Nagyon szépen köszönöm és kellemes napot kívánok Nektek!

(Ha esetleg rossz topikba írtam az ügyben akkor szóljatok, nem találtam ennél megfelelőbb helyet hozzá)

[ Szerkesztve ]

A konfigomat lásd az adatlapomon.

(#20728) King Unique válasza ddjtomyy (#20723) üzenetére


King Unique
titán

Tehát ezek szerint mégiscsak működik, mert felpörög és a rendszer, valamint az adott program is érzékeli, hogy csatlakoztatva van. Ellenben, ha 99%-os a lemez kondíciója, akkor valószínűleg pl. gyenge / hibás szektorok lehetnek a felületén. Azok miatt pedig előfordulhat hibaüzenet, kifagyhatnak a programok, vagy akár maga az OS. Aztán pl. egy hibás USB-kábel miatt is lehetnek gondok és opció lehet egy másikkal való kipróbálás. De, ha szektorhibás a HDD, akkor az nyilván már önmagában is problémát okozhat.

Egyébként, ha a HDD hibás, vagy magával a külső házzal van gond, akkor azzal egy általános szervizben sem nagyon fognak tudni mit kezdeni. Illetve ott az ilyen eszközöket manapság már nem is szokták javítani. Max. adatmentéses helyeken tudnának vele mit kezdeni, de oda nyilván akkor viszi az ember, ha pótolhatatlan adatokat kell lementeni. Otthoni környezetben a drive állapotától és a hiba típusától függően elvileg a HDS különféle tesztjei / teljes formázás / ilyen és ehhez hasonló programok használata, vagy esetleg a szétszedés és az egyes elemek cseréje lehet opció. De, ha a külső HDD-n van még garancia, akkor nyilván nem szabad megbontani és vesződni sem érdemes vele! Ez esetben inkább egy garanciális cserét kellene megpróbálni!

[ Szerkesztve ]

(#20730) King Unique válasza mester777 (#20727) üzenetére


King Unique
titán

Üdv!

1 TB manapság nem túl nagy tárolókapacitás és inkább 2,5"-os méretben érdemes ekkorát venni. Amelyeknél egyébként jelenleg 5 TB a plafon, szóval vannak opciók bőven. A többség által vásárolt népszerű típusok pedig ezek. De, ha semmilyen extra nem kell, akkor az előbbi logout bejegyzésben, valamint az összefoglalóban akadnak még egyéb, egyszerűbbnek mondható modellek is.

Ha a megbízhatóság a téma, valamint a tárolás, akkor egy korábbi hozzászólásban ezekről is volt szó. Illetve utóbbihoz kapcsolódóan célszerű valamilyen tokot venni és abban tárolni, valamint hordozni a külső HDD-t. A megbízhatóságot / tartósságot egyébként lehet külsőleg és belsőleg is fokozni, de a legfontosabb nyilván a biztonsági másolatok készítése. A tárolásnál pedig az, hogy lehetőleg ne álljon túl sokáig üzem nélkül a drive, hanem bizonyos időközönként célszerű bekapcsolni, ellenőrizni az állapotát és a rajta lévő adatokat stb.

[ Szerkesztve ]

(#20731) GBRDVD


GBRDVD
tag

Ha mindenképpen 4TB kell 2,5-ös méretben (ha már kövér a lúd, legyen a legkövérebb), akkor szerintetek melyiket érdemes megvenni a 3 közül?

Maxtor M3 Portable 4TB 2,5"
Western Digital My Passport 4TB 2,5"
Seagate Expansion 4TB 2,5"

Viszonylag jó árban vannak már, nagy különbséget nem látok köztük, a tesztek is gyakorlatilag azt írják, hogy amelyik szimpatikus. De mivel ez azért még mindig egy elég nagy beruházás, ilyet szerintem min. egy évtizedre vesz az ember, ezért fontos, hogy mi fog ketyegni a dobozban. Nekem pl. az eSATA-s Maxell 500GB 8 éve tökéletesen működik, hiba nélkül, ezt várnám el most valamelyik 4TB-ostól is.

A Segate Expansionról pl. alig találok valamit, nincs rajta a TechPowerUp oldalán sem. Súlyra viszont az a legkönnyebb, lehet, hogy az nem hátrány.

King Unique: Te pl. melyiket vennéd? :)

[ Szerkesztve ]

(#20732) inteltunder


inteltunder
tag

helló

ez a valami jó vétel lehet? [link]

most ákcijós és gondoltam hátha jó valamire :DDD

jobb ma egy intel mint holnap egy amd

(#20733) GBRDVD válasza GBRDVD (#20731) üzenetére


GBRDVD
tag

Kigyűjtöttem a Data Sheet-eket, ha valaki esetleg hozzám hasonlóan 1-4TB vásárlás előtt állna és nehéz lenne a döntés:

Maxtor M3 Portable 2,5"
Western Digital My Passport 2,5"
Western Digital My Passport Ultra 2,5"
Western Digital My Passport Ultra Metal 2,5"
Seagate Expansion 2,5"

Súlyra, méretre egyformák ezek, minimális a differencia, csak egyes magyar viszonteladók (pl. Edigital) jelzik az adatokat hibásan. Szóval szerintem itt csak az ízlés dönt, meg az ár. Esetleg a garancia, ugyanis érdekes módon a Seagate 2 év, a Maxtor (ami szintén Seagate) 3 év, a színes WD-k 2 év, a WD Ultrák 3 év.

Ha van tippetek, melyik 4TB-t vegyem, vagy esetleg valaki használ ilyet, megírhatja a tapasztalatokat.

(#20734) King Unique válasza GBRDVD (#20731) üzenetére


King Unique
titán

Az M3 Portable és a My Passport esetében egész komoly kis szoftveres pakk van, míg az Expansion fapados ilyen téren. Aztán amíg az előbbi kettő esetében hivatalosan 3 év gyártói garancia van (a "színesnél" is), addig az utóbbinál csak 2 év. Viszont a megadott linkek alapján utóbbi a legolcsóbb, bár más helyeken már nem feltétlenül. A belsőt illetően a 4 TB-os Maxtor és Seagate modellekben általában ST4000LM016 merevlemez szokott lenni. A WD belseje pedig megint nem titok a különféle teszteknek köszönhetően.

Egyébként akadnak különféle összehasonlító tesztek, de hogy kinek melyik a legjobb választás, az nyilván az egyéni igényektől is függ. A topikba látogatók közül viszont jelenleg nem sokan rendelkeznek ekkora tárolókapacitású 2,5"-os külső merevlemezekkel, szóval túl sok tapasztalat nincsen velük. De, ha visszaolvasol, akkor azért említve volt néhány infó. Pl.: [link], [link], [link], [link].

Ez a minimum egy évtizedre veszi az ember dolog azért nem feltétlen úgy van, amiről korábban szintén volt szó.

[ Szerkesztve ]

(#20737) King Unique válasza inteltunder (#20732) üzenetére


King Unique
titán

Helló!

Ezen áruházban általában az alábbi típusok szoktak előfordulni. De volt már példa egyéb márkára is. Ha a feltüntetett kép és márkanév a mostani akciónál stimmel, akkor ránézésre ez egy Canvio Basics lehet. Az pedig a gyártó kínálata alapján egy alapmodell, de a célnak nyilván megfelelhet. Egyébként a belsőt (HDD) illetően általában ugyanolyan szokott lenni mindegyik és az eltérés inkább a gyártó oldalán feltüntetett szolgáltatásokban és jellemzőkben van.

Ha az akció az előbb említett modellre vonatkozik, akkor annak normál árához, valamint az eredetileg 2 éves (gyártói) garanciájához viszonyítva az adott helyen nyilván jó vételnek számít.

[ Szerkesztve ]

(#20738) inteltunder válasza King Unique (#20737) üzenetére


inteltunder
tag

:R :R :R :R

jobb ma egy intel mint holnap egy amd

(#20739) GBRDVD válasza inteltunder (#20738) üzenetére


GBRDVD
tag

Én is kinéztem magamnak, vettem is kettőt. Toshiba Canvio Basics-et adnak, 14990 bruttó, 3 év garival. Árgép legolcsóbb 18000 Ft körül van, tehát jó vétel. TOSHIBA MQ01UBD100 lemez van benne. Tegnap délelőtt még volt nekik, annyira azért nem kapkodnak utána.

(#20740) GBRDVD válasza King Unique (#20734) üzenetére


GBRDVD
tag

Köszi a linkeket, megnézegettem őket. Nagyon megszerettem a külön táp nélküli használatot, meg a kis méretet, úgyhogy 3,5-ös szóba sem jöhet. Leginkább HD filmek tárolására kell, kezdem kinőni a 2TB-ot. Nem szeretném elaprózni a tárhelyeket, ezért kellene 1 nagy hely. Bár ennek ellentmond, hogy most pont vettem a Toshibákat (lásd fent), mert nem tudtam kihagyni az akciót. :D

Szerintem a 3 év gari miatt Maxtor lesz, bár a Seagete külsőre jobban tetszik. Érdekes, hogy a Seagete csak az Edigitalnál meg az iPon-nál 43ezer, a többieknél mind min. egy 10-essel drágább.

(#20741) B4ndiBuild3r


B4ndiBuild3r
tag

Sziasztok!

Van egy teljesen új WD Elements Portable (WDBU6Y0020BBK-EESN) külső HDD-m. Arra a célra vettem, hogy HD filmeket és sorozatokat tároljak rajta és közvetítsek a PC és a TV között.

A használatos TV egy Samsung KS7000 lenne, ami egy úgynevezett One Connect eszköz segítségével csatlakozik a külvilághoz, ami egy praktikus kis doboz a TV állványon, viszont ezen csak kettő USB 2.0 kimenet van, de a TV hátulján van USB 3.0 kimenet, amit egy USB hosszabbító segítségével elérhetővé tudok tenni a külső HDD kábelja számára (a falon helyezkedik el a TV).

A kérdésem az lenne, hogy lenne valami féle lejátszási probléma (akadozás), ha az USB 2.0 portokat használom a csatlakozáshoz?

Lenne előnyöm, ha az USB 3.0 portot használnám?

Mennyire rossz megoldás, ha az USB 3.0-nál maradunk, hogy két kábel is van a közegben (USB 3.0 - USB 3.0 hosszabbító, USB 3.0 - Micro gyári kábel), vagy ebben az esetben érdemes a gyári kábelt egy hosszabbra cserélni, hogy egy kábel legyen?

Szokták felhozni a nem megfelelő tápellátottságot az USB csatlakozáskor, az USB 3.0 már több áramot tud leadni, lehet ezt már előnyként tekinteni?

Mivel a TV-k általában nem rendelkeznek "kiadás" funkcióval, így a TV kikapcsolása után érdemes leválasztani, amikor már biztosan nincs olvasás, vagy teljesen mindegy?

Nem lesznek rajta létfontosságú dolgok, de ha már kiad az ember pénzt valamire vigyázzon rá, azért kérdezem ezeket. :)

[ Szerkesztve ]

„We all make choices, but in the end our choices make us.” Andrew Ryan (BioShock)

(#20742) inteltunder válasza GBRDVD (#20739) üzenetére


inteltunder
tag

:C :C :C

jobb ma egy intel mint holnap egy amd

(#20743) King Unique válasza B4ndiBuild3r (#20741) üzenetére


King Unique
titán

Üdv!

Az összefoglalóban van "Gyakran ismételt kérdések" fejezet, ahol a feltett kérdéseidre is jó eséllyel választ kaphatsz.

Viszont, ha az említett tv-készüléket érintő dolgokat illetően további infók kellenek, akkor inkább a TV & Audió téma megfelelő topikjában kellene érdeklődni!

[ Szerkesztve ]

(#20744) bexinho23


bexinho23
őstag

Sziasztok!

Eddig képek tárolására használtam a külső hdd-t, ami egy ASUS routerre volt rákötve. Ezért ext4-re kellett formáznom. Viszont, mivel most eladtam a hdd-t, szeretném NTFS-re formatálni, hogy windowsban is látható legyen. Tudnátok ebben segíteni? Összefoglaló alapján azt értelmezem, hogy windows alól nem tudom programmal NTFS-re formázni...

(#20746) King Unique válasza bexinho23 (#20744) üzenetére


King Unique
titán

Üdv!

A Windows nem kezeli natívan az Ext4 fájlrendszert, max. külső driverekkel képes olvasni és írni, amelyek az összefoglalóban is említve vannak. Ellenben csatlakoztatáskor megjelenik az Ext4 partíció a lemezkezelőben "Kifogástalan (Elsődleges partíció)" néven. Ugyan a jobbklikkes menü legtöbb eleme inaktív lesz, nem lehet betűjelet sem hozzárendelni, de a kötet törlése opció aktív marad. Tehát törlés után már létrehozható egy új kötet NTFS fájlrendszerrel.

Egyébként ezen művelethez Windows alatt a diskpart parancssori eszköz is használható, továbbá külső particionáló programokkal szintén megoldható. De pl. egy pendrive-ról bebootolt Live Linux alatt a GParted megint alkalmas erre. Amely nyilván tud NTFS fájlrendszerre is formázni.

[ Szerkesztve ]

(#20747) bexinho23 válasza King Unique (#20746) üzenetére


bexinho23
őstag

Köszönöm, pár perc alatt a MiniTool partition programmal meg is oldottam. Macerásabb folyamatot vártam. :)

(#20748) endib


endib
tag

Sziasztok,
Külső 2Tb körüli hdd-re lenne szükség, képek tárolására.
Valaki a wdbyft0020byl-t ajánlotta.
Nem tudom jó-e, s ha nem, akkor mi lenne a megfelelő :)

(#20749) King Unique válasza endib (#20748) üzenetére


King Unique
titán

Üdv!

Nem is olyan régen egy hasonló kérdésre adott válaszban volt arról szó, hogy ahogyan adattárolásra, úgy nyilván képek tárolására is megfelel általánosan kb. akármelyik külső HDD. Vagyis tehát az általad említett modell is. De egyébként a kiválasztásnál célszerű bizonyos szempontokat mérlegelni és azok alapján tovább lehet szűkíteni a kört, illetve megtalálni a számunkra leginkább megfelelő típust.

[ Szerkesztve ]

(#20750) -Zerg-


-Zerg-
tag

Sziasztok! Mondjon neken valaki valami okosságot az alábbi sztorira mert már nics ötletem.
Egy laptop HDD-t örököltem Valami WD 160GB-os 2,5"-os, IDE csatlakozóval. Gondoltam, felhasználom Külső USB-s lemeznek. Hozattam egy hozzávaló USB tokot, beleraktam de a gépem nem ismeri fel (Win7 Ultimate) ha megfeszülök akkor se. Ha induláskor be van dugva iszonyat sokat tököl mire bejön a POST képernyő. Utána percekig tart, mig a Win logo megjelenik, utána újabb percek, mire a Win kezdőkép.Ilyenkor,ha nagynehezen telepíti az illesztőprogramját nem sikerül, sárga jele van az USB eszközöknél és azt írja: Az eszköz nem indítható el, hibakód (10)" Kihúzva hallom az eltávolítási hangot, e visszadugva semmi. A lemezkezelőben nyoma sincs
Ha bármilyen másik gépbe rakom, akár Win7, akár XP tökéletesen felismeri mindegyik..
Az én gépem viszont minden mást felismer USB-n, pendrájvokat, USB-s scannert (aminek nincs is külön tápja, az USB-ről kapja) sőt, van egy másik külső HDD-m 500GB-os azt is, bármikor felismeri.
Ezt meg már dugtam az összes lukba, hiába.
USB vezérlők és eszközillesztők törlése ujratelepítése megvolt.
Látott ilyent valaki?
Köszi ha foglalkoztok vele.

A bugyi nem a legjobb dolog a világon. De közel áll hozzá.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.