Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 06:02:15

LOGOUT.hu

Külső merevlemezek - USB, eSATA, FireWire HDD
Kérdezés előtt kérjük olvasd el az összefoglalót!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#20551) emiki6


emiki6
veterán

Sziasztok!

Kérlek, mondjatok nekem konkrét példát olyanra, ami 2,5"-os, kompakt, usb-ről megy, 500 GB-os, és ár/érték arányban jó, valamint ajánlott, köszönöm! Azthiszem elsősorban fényképek tárolására fog kelleni.

Kívánom neked, hogy mindent megkapj az élettől, hogy rájöjj, nem elég.

(#20552) King Unique válasza emiki6 (#20551) üzenetére


King Unique
titán

Üdv!

Nemrég kérdezett valaki hasonlót, amire az alábbi választ kapta. A kérdésben szereplő modellek egyébként konkrét példának is jók, de az összefoglalóban és pl. ezen logout bejegyzésben vannak további 2,5 colos alternatívák is említve.

(#20553) King Unique válasza Daywalkerke (#20550) üzenetére


King Unique
titán

Az már korábban is említve volt, hogy először el kellene dönteni bizonyos dolgokat. Többek között például azt is, hogy gyári kiszerelésű, avagy külső házas megoldás kell-e. Ezzel kapcsolatban szintén vannak infók az összefoglalóban. Ekkora tárolókapacitás egyébként 2,5"-os méretben is opció, de például az ár-érték arányt figyelembe véve érdemesebb inkább 3,5"-os méretben gondolkodni. Az összefoglalóban utóbbi típusokra is találhatók példák különféle kategóriák szerint. A topikban az egyes nagyobb tárolókapacitású 3,5"-os modellekről pedig például az alábbi hozzászólásokban osztották meg egyesek a tapasztalataikat: [link], [link].

[ Szerkesztve ]

(#20554) emiki6 válasza King Unique (#20552) üzenetére


emiki6
veterán

Rendben, köszi!

Kívánom neked, hogy mindent megkapj az élettől, hogy rájöjj, nem elég.

(#20555) nfsu17 válasza King Unique (#19598) üzenetére


nfsu17
veterán

Én ezt a tesztet kicsit kétkedve hiszem saját tapasztalatom alapján.

Adott egy Dune 303D
Adott egy 1TB WD My Passport Ultra (a régebbi, nem a most kapható
Adott egy zsír új 2TB WD My Passport ultra

A "teszt" a következő.

A média playeren hátul és oldalt van egy USB2.0 csatlakozó.

Hátul használtam eddig az 1TB-osat, gond nélkül. Oldalt egy 320GB-os hdd volt.

A 2TB-osat rákötöttem hátra az 1TB-os helyére, ment is szépen a dolog és a 320GB-os tartalmát rámásoltam.

A 320GB-osat nyugdíjaztam és a helyére tettem a 2TB-osat. Hátul az 1TB-os.

Player indít...a menüben 1db hdd látható, az 1TB-os, a másiknak nyoma sincs. Ráteszem a kezem, semmi mozgást nem érzékelek.
Player kikapcs.
Hátra a 2TB-os, oldalra az 1-es.
Player indít.
Menüben 2 db hdd látható, szépen megy mindegyik, hangok rendben, nem kattog, nem áll le.
Másolások is szépen mennek oda vissza. Semmi jele, hogy valami nem stimmelne.

Ugye a 2TB-os eleve vagy 50%-al vastagabb. Gondolom okkal és nem a burkolatot erősítették meg, hanem benne, a tányérok miatt lehet a magasság emelkedés.
Szóval ha csak mint laikus (aki mondjuk nem olvas utána semminek) gondolkodok, akkor már csak a méret miatt lehettek volna aggályaim, hogy ez nagyobb, biztos több áramot is kér. És szerintem (saját tapasztalat) ez így is van. Nem cáfolom meg azt a tesztet, mert méréseim nincsenek és még az is lehet, hogy következő indításra már működött volna oldalt is a 2TB-os.
De 1 teszt nem teszt, 2 teszt fél teszt.....stb. :))

Szóval nem akarok flamet kelteni, csak leírtam a tapasztalatom, ami kicsit rosszabbul is elsülhetett volna, mint vártam. (pl. 2db 2TB-osat nem tudok ezek szerint használni, mert oldalt nem működne)

(#20556) Daywalkerke válasza King Unique (#20553) üzenetére


Daywalkerke
aktív tag

5TB-os 2,5" méretű külső HDD-t tudnád linkelni? Mert én nem találtam ilyet.

(#20557) dugo_ válasza Daywalkerke (#20556) üzenetére


dugo_
veterán

(#20558) junior11 válasza Daywalkerke (#20556) üzenetére


junior11
veterán

[link]

The Truth Is Out There - Az igazság odaát van

(#20561) King Unique válasza Daywalkerke (#20556) üzenetére


King Unique
titán

A korábbi válaszokban már említve volt pl. az alábbi logout bejegyzés. Az imént a kollégák által linkelt opciók pedig ott is megtalálhatók. Ellenben arról nemrég volt szó a korábbi válaszban, hogy ezen méretkategóriában még nem igazán kiforrott az 5 TB-os tárolókapacitás. Mármint egyrészt szűk a kínálat, illetve pl. ezen sorozat legnagyobb modelljét nálunk jelenleg még kevésbé lehet beszerezni. A HDD külön viszont már megvásárolható és ahhoz lehet venni egy külső házat. De az ár-érték arányt figyelembe véve 3,5"-os méretben kedvezőbben kihozható egy 5 TB-os megoldás. Például ezen tesztben szereplő összeállítás is opció lehet egy nagyobb tárolókapacitású merevlemezzel. Sőt, akár még egy 6 TB-os is beleférhet a keretbe! Illetve utóbbi méret eleve gyakoribb, ellenben az előbbi nem minden belső / külső típusnál opció.

[ Szerkesztve ]

(#20562) King Unique válasza nfsu17 (#20555) üzenetére


King Unique
titán

Nemrég valaki szintén hasonlót kérdezett és kapott is rá választ. Amelyben le van írva a lényeg és talán nem szükséges tovább ragozni a témát.

Egyébként a korábbi válaszokban valóban az volt említve, hogy abban a bizonyos tesztben a 2 TB-os változat energiafelvétele kisebb. A teszt készítésénél ugyan nem voltunk ott, de ha egy ilyen nívós lapban szerepel és speciális műszerekkel végzik el, akkor azért lehet hinni neki. De ugyanakkor más dolgokról is volt szó, többek között pl. a gazda hardver szerepéről. Normál esetben a megfelelő hardveren pedig nyilván a portokkal sem kell játszadozni. Illetve egy megfelelő tápellátást biztosító USB-porton működni fognak a 2,5"-os külső HDD-k tárolókapacitástól függetlenül.

[ Szerkesztve ]

(#20563) Daywalkerke válasza junior11 (#20558) üzenetére


Daywalkerke
aktív tag

Köszi az infót, így név alapján már megtaláltam két helyen is, bár ahogy King Unique írja valóban Magyarországon nehéz beszerezni, árukeresőn is csak egy eladót találtam, akinél bár van magyar átvételi cím, de valójában cseh cég, ez:

Seagate Backup Plus Portable 5TB fekete

Ezen kívül német amazon-nál találtam még meg:

Seagate Backup Plus 5TB, schwarz

Német amazonnál magyar címre szállítva cca. 58e Ft, míg a másik félig magyar félig cseh verzió ahogy a weboldalán is látható 69e Ft.
Árban tehát a 2,5"-os Maxtor M3 Portable 4TB külső HDD-től kb. +13e Ft-tal lenne drágább a német amazon árhoz képest, illetve az, hogy bevállalja-e az ember azt a rizikót, hogy megrendeli a német amazon-tól és utána garancia időn belül megy tönkre, vagy ráfizet +11e Ft-ot és akkor a félig cseh félig magyar cégnél veszi meg, de ahogy néztem náluk 2 év garancia van mindenre és nem kell postázással bajlódni mint amazon-nál mert van budapesti személyes átvételi pontjuk ahol le lehet adni a garanciális hibás terméket ami szintén ebben a reklamációs kódexükben van, de mondjuk a cég értékeléseinél már elég vegyes a kép magáról a cégről, az egyik 1 csillagos értékelésnél pl. azt írják, hogy idézem: "bár a honlapja (alza. hu) azt sugallja, hogy Magyarországon bejegyzett vállalkozás (leányvállalat) , hivatalos, Andrási úti bolttal, a valóságban ez egy cseh bejegyzésű cég, így az állítólagos üzletük jogilag nem is üzlet, csak egy átvételi pont, ahol az áru mellé se magyar hivatalos nyugtát/számlát, se magyar használati utasítást - de ami a legrosszabb - még magyarországi márkaszervizben érvényesíthető jótállási jegyet se adnak"
Ezért nagyon gondolkodom, hogy melyik verziót válasszam, mert minél nagyobb tárhely jobb lenne, de ahogy szintén King Unique írja ezek az 5TB-os 2,5" méretű HDD-k még nem igazán kiforrottak, plusz ugye a hivatalos magyar garancia sem a cseh sem a német amazon oldalról rendelve nem az igazi, úgyhogy még nagyon át kell gondolnom mi legyen, de köszi mindenkitől a segítséget és az információkat.

[ Szerkesztve ]

(#20564) Daywalkerke


Daywalkerke
aktív tag

Erről mik a vélemények, esetleg tapasztalatok:

Western Digital My Book 6TB 5400 rpm USB 3.0 WDBBGB0060H

(#20565) junior11 válasza Daywalkerke (#20564) üzenetére


junior11
veterán

Nekem még a régebbi könyv alakú My Book sorozat van, utóljára tavaly májusban vettem egy 3TB-ost (ebben RED lemez van), de többnyire EZRZ szériájú Blue (Green) lemezekkel szokták szerelni őket, 6TB esetén nem tudom.

The Truth Is Out There - Az igazság odaát van

(#20566) Daywalkerke válasza junior11 (#20565) üzenetére


Daywalkerke
aktív tag

És ezzel a 3TB-os Mybook-kal amit tavaly vettél milyenek a tapasztalataid?

(#20567) junior11 válasza Daywalkerke (#20566) üzenetére


junior11
veterán

Eddig nincs gond, de ritkán van használva, már tele van, max heti 1-2x alkalommal ha bekapcsolom kb. 30-45 percre.
A korábbi, régebbi 2TB-os (2013 év végén vásárolt) My Book-kal nem volt szerencsém (WD20EARX - Green), szintén ritkán volt/van használva de már kb. egy éve szektorhibás (jelenleg 40 hibás szektor, 57% kondíció), de még működik, bár néha, ha kedve tartja, hibát dob - cyclic redundancy check error.

The Truth Is Out There - Az igazság odaát van

(#20568) King Unique válasza Daywalkerke (#20564) üzenetére


King Unique
titán

A korábbi válasz végén ott a 2 link, amikben pont erről volt szó. Igaz, mindkét illetőnek még az előző sorozat 6 TB-os modelljével van tapasztalata, amelyről itt van ráadásként egy teszt. De egyébként a dizájnt és talán pár apróságot leszámítva kb. ugyanaz a legújabb sorozat is, amelyről korábban a 8 TB-os modell kapcsán volt szó itt a topikban.

[ Szerkesztve ]

(#20569) Daywalkerke válasza King Unique (#20568) üzenetére


Daywalkerke
aktív tag

Köszi a választ, de úgy néz ki, hogy maradok a Maxtor M3 Portable 4TB USB 3.0 STSHX-M401TCBM HDD-nél, mert ahogy írtad az ennél nagyobb külső HDD-k még nem igazán kiforrottak, illetve kiszámoltam és az 1TB-os ára is jobb ennek a 4TB-os Maxtor külső HDD-nek ami kb. 11e Ft/TB, míg a Western Digital My Book 6TB-nál ez kb. 12e Ft, de ez utóbbi ugye 3,5"(tehát még több helyet is foglal) és kell neki külön áramforrás is, míg Maxtor-nak elég az USB kábel.
Köszönöm mégegyszer mindenkinek aki információkkal és/vagy tanácsokkal látott el, remélem jó sokáig hiba nélkül használhatom ezt a 4TB-os Maxtor HDD-t.

(#20570) bghistvan


bghistvan
senior tag

Sziasztok!

Vettem egy WD Elements 1Tb külső merevlemezt,elsősorban adattárolásra,és médialejátszóra csatlakoztatva tartalom fogyasztásra.
Az vajon normális jelenség,hogy egy 70Gb file-t( egészen pontosan egy mappát kép és videó file-okkal ) kb 1 óra alatt másol rá a pc? (Lenovo G500)

Kicsit (nagyon lassúnak találom)

[ Szerkesztve ]

(#20571) Pól2


Pól2
csendes tag

Tisztelettel szeretném megkérdezni, hogy miben rejlik a különbség a kettő WD gyártmányú külső HDD között:
2013-tól gyártásban lévő:
https://www.wdc.com/products/portable-storage/my-passport-ultra-new.html#WDBGPU0010BBK-NESN

2016.októbertól gyártásban lévő:
https://www.wdc.com/en-ie/products/portable-storage/my-passport.html#WDBYNN0010BBK-WESN

technikailag,minőségileg,szerkezetileg, vagy csak esztétikailag van eltérés ? árkülönbség minimális kettő között.
Várom megtisztelő válaszaitokat.

[ Szerkesztve ]

(#20572) King Unique válasza bghistvan (#20570) üzenetére


King Unique
titán

Üdv!

Az alábbi teszt alapján ez egy laptop, amelyen van 2 db USB 3.0 port. Ha a külső HDD is USB 3.0-s, akkor ilyen porton keresztül a másolásnak is elvileg pörögnie kellene. Viszont egyrészt arról korábban már volt szó, hogy az adatátviteli sebességet befolyásolhatják bizonyos dolgok. Másrészt konkrétumok nélkül nem sokat lehet erre mondani. Mert nem ismert pl. a cél- és a forrásmeghajtó pontos típusa, a meghajtók egyéb jellemzői, a fájlok mérete, a másolás sebessége stb.

[ Szerkesztve ]

(#20573) bghistvan válasza King Unique (#20572) üzenetére


bghistvan
senior tag

Igen ,ez egy laptop,(bár nem i3)és a 3.0 usb csatlakozóra raktam a vinyót.....
A forrásmeghajtó ez: [link]

Viszont az előbb egy 10Gb-os méretű video file-t 6 perc alatt tudtam átmásolni,amit furcsállok az előző 70Gb mappa 1 óra 6 perces idejével szemben.
Létezik,hogy ha egy olyan mappát másolok át,amiben sok ezer külön mappa van,akkor lassabban mennek át az adatok? (nem nagyon értek ehhez)
Illetve a 10Gb méret átmásolása 6 perc alatt már normálisnak számít?

[ Szerkesztve ]

(#20574) King Unique válasza bghistvan (#20573) üzenetére


King Unique
titán

A linkelt HDD eleve 3,5"-os, ami a laptopba nyilván nem fér bele. Tehát milyen felállásról is van szó pontosan?

Egyébként nem ártana valami konkrét adat arról, hogy pontosan mekkora a másolás sebessége (MB/s), hozza-e az USB 3.0-tól elvárható szintet stb. Valamint pl. az esetleges kevés szabad hely, a töredezett fájlrendszer is mind lassíthatják a másolást. Továbbá Windows esetében akár még egy vírusirtó is kicsit visszafoghatja. Amúgy a nagyméretű fájl ilyen téren ok, mert inkább a sok kicsi fájl másolása tart sokáig.

[ Szerkesztve ]

(#20575) bghistvan válasza King Unique (#20574) üzenetére


bghistvan
senior tag

Bocsánat....
Ez a forrásmeghajtó:

Valóban kevés hely van rajta egyébként,de ezek szerint nem mondtam hülyeséget a sok kicsi file másolásának idejével kapcsolatban :)

A forrásmeghajtó ismeretében akkor szerinted normális a 10Gb file méret 6 perces másolási ideje?

(#20576) King Unique válasza bghistvan (#20575) üzenetére


King Unique
titán

A link most lemaradt? Mert a forrásmeghajtó továbbra sem ismert. De, ha egy 5400 RPM-es notebook HDD, akkor úgyis mindegy, mert azok megint nem túl gyorsak.

A másolást illetően említve volt, hogy konkrét adatok kellenének a sebességről. Például egy ~ 5,5 GB-os ISO-fájlt a laptop merevlemezéről egy 2,5"-os külső HDD-re kb. 1 perc alatt másoltam fel USB 3.0-n. A sebesség ~ 60 - 8x MB/s között ingadozott. Tehát erre a külső meghajtóra egy 10 GB-os fájl átmásolása kb. kétszer annyi ideig tartana.

[ Szerkesztve ]

(#20577) bghistvan válasza King Unique (#20576) üzenetére


bghistvan
senior tag

Igen ,lemaradt :)
Tehát:[link]

Ezek szerint a 10Gb /6 perc így jónak tűnik?

(#20578) King Unique válasza bghistvan (#20577) üzenetére


King Unique
titán

Az előbb direkt leírtam egy példát, amihez lehet viszonyítani. Ott valószínűleg nem tartott volna 6 percig egy 10 GB-os fájl átmásolása USB 3.0-n. Tehát ahhoz képest nem annyira jó. Pedig ott mindkét HDD csak 5400 RPM-es és adat is volt rajtuk.

[ Szerkesztve ]

(#20579) bghistvan válasza King Unique (#20578) üzenetére


bghistvan
senior tag

Tehát akkor ezek szerint mellé nyúltam..........pedig azt hittem ebben az ár/érték arányban nem nagyon nyúlok mellé.....hozzáteszem a boltban is inkább ezt a típust ajánlották a samu toshiba és hitachi meg maxtor helyett . :(

(#20580) King Unique válasza Pól2 (#20571) üzenetére


King Unique
titán

Nemrég más is érdeklődött hasonló ügyben és az alábbi választ kapta. Tehát a dizájnt és talán pár apróságot leszámítva kb. ugyanaz a korábbi és az újabb sorozat. Illetve mindkettő esetében elvileg ugyanazok a bennük lévő merevlemezek is.

[ Szerkesztve ]

(#20581) bghistvan válasza King Unique (#20578) üzenetére


bghistvan
senior tag

Még egy pár dolgot szeretnék kérdezni,mert számomra nem tiszta a dolog....,mégpedig azt illetően,hogy a fent említett forrásmeghajtóról a Wd Elements-re akkor ez a max sebesség vajon?
vagy ha nem,akkor hardver probléma az oka? esetleg az elements hibás,vagy a laptop vinyó? van valamilyen teszt progi amivel mérhetem az adatátviteli sebességet?

(#20582) King Unique válasza bghistvan (#20579) üzenetére


King Unique
titán

Ez most egyébként egy 2,5" / 3,5" modell?

A másolás sebességét eleve befolyásolhatja egy rakás dolog, mint említve volt. Attól, hogy nálad valamiért addig másolta, még egyáltalán nem biztos, hogy a külső HDD-vel valami gond van. Sőt, lehet abban a hardver- és szoftverkörnyezetben egy másik hasonló is ezt produkálná. De ugye esetedben bizonyos dolgok eleve nem ismertek, mint pl. a másolás sebessége sem.

A max. adatátviteli sebesség inkább a szintetikus teszteknél jön ki. Illetve akkor, ha teljesen üres a drive, vagy eleve kevés adat van rajta. Egyébként itt a topikban is készültek korábban tesztek ezen típus egyes modelljeiről: Elements Portable | Elements Desktop. Valamint a TechPowerUp oldalán az External HDD kategóriában is lehet különféle teszteket találni gyártókra lebontva.

[ Szerkesztve ]

(#20583) bghistvan válasza King Unique (#20582) üzenetére


bghistvan
senior tag

Ez 2,5" külső WD.
Pont az amire kíváncsi vagyok ,hogyan tudom kideríteni a másolás sebességét?

(#20584) ggg666 válasza bghistvan (#20583) üzenetére


ggg666
őstag

Ez a beállítás nálad hogy áll?

Mert ez is befolyásolja a sebességet, bár ezt a beállítást akkor érdemes használni, ha van szünetmentes tápegységed, illetve notebookon használod normális akkuval.

Ha nincs akkor adatvesztést okozhat. Illetve úgy érdemes még, hogy előszór mindent átmásolsz a célmeghajtóra, ha sikerült, akkor utána törlöd a forrásmeghajtóról, így elkerülhető az adatvesztés és gyorsabb az adatátvitel is.

(#20585) King Unique válasza ggg666 (#20584) üzenetére


King Unique
titán

Az USB-s háttértárak, illetve ezen belül a külső HDD-k is Windows alatt rendszerint gyors eltávolításra vannak optimalizálva. Az írási gyorsítótárazás bekapcsolása ugyan dobhat valamit a sebességen, de átlagos méretű gyorsítótár esetén ez inkább az apróbb fájloknál jön ki jobban. Mert pl. ezen 2,5"-os külső meghajtónál hiába van 128 MB, azért nagyméretű fájlok másolásakor még így sem lesz sokkal gyorsabb. Ráadásul a fentebb említett modellben csak 8 MB van. Egyébként a gyorsítótár akkor dob igazán nagyot a sebességen, ha a szokásosnál jóval nagyobb méretű. Ilyen pl. a DDR cache megoldás is, amelyről egy korábbi hozzászólásban (is) volt szó.

Egyébként itt az adatvesztés elkerülése végett eleve a biztonságos leválasztás a legfontosabb. De ezt ugyanúgy ajánlott mindkét beállítás esetén használni!

[ Szerkesztve ]

(#20586) bghistvan


bghistvan
senior tag

A tegnap vásárolt WD Elements1Tb külső merevlemez( tápnélküli) a médialejátszóra és a tv-re csatlakoztatva nem játsza le probléma mentesen a videókat, folyamatos akadások és röccenések vannak ,valamint a kép file-ok megjelenítése is kásás.
Ez miért van?
Korábban 500Gb külső mervlemezt csatlakoztatva nem volt ilyen gond......kadenciahelyesen futott minden 24p-ben is!
Vajon a feszültség/amper a kevés?
Mondjuk akárhol érdeklődtem mindenhol azt mondták hogy bőven elég lesz a szufla,elég lesz a vinyónak.
A gyári usb2 3.0 kábel kb 50-60cm.

[ Szerkesztve ]

(#20587) King Unique válasza bghistvan (#20586) üzenetére


King Unique
titán

Első körben azt kellene megnézni, ami egy korábbi hozzászólásban egy másik illetőnek is javasolva volt. Tehát, hogy a lejátszás pl. a laptopon + desktop OS alatt megfelelően működik-e stb. Továbbá a tápellátásról és egyéb dolgokról korábban szintén volt szó az alábbi hozzászólásokban: [link], [link], [link].

[ Szerkesztve ]

(#20588) bghistvan


bghistvan
senior tag

A Toshiba Canvio megbízható?
Lehet visszatudom cserélni a WD-t és megalkuszom az 500Tb tárhellyel,hátha azzal normális lesz a lejátszás mint az előző 50Gb-ossal.

[ Szerkesztve ]

(#20589) bghistvan


bghistvan
senior tag

Sorry: 500Tb=500Tb
50Gb=500Gb

[ Szerkesztve ]

(#20590) Daywalkerke


Daywalkerke
aktív tag

Garanciális ügyintézés kapcsán érdeklődnék, hogy melyik üzletet ajánlanátok ahol ha veszek egy külső HDD-t és esetleg elromlik akkor viszonylag könnyen megy a garanciális ügyintézés ezen kettő üzlet közül:

Be-Va Chip

iPon

Sajnos egyiket se ismerem, de ezen két üzletnél a legolcsóbb a külső HDD amit kinéztem és mindegyik ad 3 év garanciát.
Egyébként ha a 3 év garancia idejének lejárta megszűnik a cég ahol megveszi az ember a terméket akkor mi van, bukja a garanciát?
Akinek esetleg már volt tapasztalata bármelyik üzlet garanciális ügyintézésével azt is szívesen fogadnám.

[ Szerkesztve ]

(#20591) Pól2 válasza King Unique (#20580) üzenetére


Pól2
csendes tag

Tisztelettel megköszönöm az információt, végigolvasva a többi hozzászólásodat is illetve a.logout bejegyzést is.
Még egy kérdést szeretnék feltenni, a WD My Passport-nak ami ugye 2016-os termék, melyik típus a konkrét vetélytársa 1 TB méretben ami megbizhatóságban és minőségben felveheti vele a versenyt ?
Segate, Hitachi,? mivel a többi önállóan nem gyárt merevlemezt.
Előre is megköszönöm segítő szándékú válaszodat.

(#20592) Chereiose


Chereiose
addikt

Sziasztok!
Van egy 500GB-os toshiba 3.0-ás külső merevlemezem. Kb. 2 évet ment egy digi set-top-boxban háttértárolónak. Most ha rádugom a gépre, akkor felismeri, hogy be van dugva egy 3.0 USB, de a merevlemezeknél nem látom. Meghalt volna teljesen, vagy lehet vele kezdeni valamit? Garancia persze pont most járt le rá, aquaban vettem 2015. márciusában...

(#20593) ggg666


ggg666
őstag

Üdv!

Megjött a 4TB-os My Passport-om, de felettébb gyanús a hard disk sentinel smart értéke, kifogtam volna egy hibásat?

[ Szerkesztve ]

(#20595) King Unique válasza Pól2 (#20591) üzenetére


King Unique
titán

Ha hasonló szoftverek és funkciók (pl. titkosítás), valamint 3 év gyártói garancia kell, akkor pl. az M3 Portable elég hasonló hozzá. Ami újabban már Maxtor márkanév alatt fut. De, ha mondjuk a fémházas Ultra Metal modelleket vesszük alapul, akkor azoknak pl. az Asus Zendisk, illetve a LaCie és a Toshiba egyes prémium kategóriás modelljei lehetnek méltó kihívói. De, ha valakinek 200 GB online tárhely kell bónuszként, akkor az alábbi Seagate modell nyilván jobb választás lehet számára.

Egyébként rendszerint mindegyikben átlagos konzumer merevlemezek szoktak lenni, amelyek között megint nincsenek különösebb eltérések tartósság terén. Illetve az előbb említett Maxtor & Seagate 1 TB-os modelljeiben újabban ezen sorozat merevlemeze van. De ezek közül leginkább a Red emelhető ki, mint az átlagnál valamivel tartósabb HDD. Illetve ennél opció lehet pl. egy ilyen megoldás. Viszont ezt a megbízhatóság és tartósság dolgot eleve egyiknél sem lehet előre pontosan megmondani. Továbbá arról korábban már volt szó, hogy ilyen téren egyéb dolgok is fontosak.

[ Szerkesztve ]

(#20596) King Unique válasza Chereiose (#20592) üzenetére


King Unique
titán

Üdv!

Szerintem nem ártana még egyszer nekifutni ennek a kérdésnek, kiegészítve a szükséges infókkal!

Milyen külső HDD pontosan?
Elindul, felpörög rendesen?
Milyen gép & OS?
Ha Windows, akkor mit mutat az eszközkezelő, lemezkezelő (screenshot)?
Milyen porton keresztül van csatlakoztatva?
Milyen fájlrendszer van rajta?
Milyen a külső HDD állapota (HDS)?

stb.

[ Szerkesztve ]

(#20597) King Unique válasza Daywalkerke (#20590) üzenetére


King Unique
titán

A garanciáról már volt szó pl. ebben a válaszban is. Ha további infók kellenek erről, valamint a másik dologról, akkor az alábbi topikokban érdemes érdeklődni:

Garancia kérdés, fogyasztóvédelem
A jó boltok topicja
Feketelista, avagy a rossz boltok topicja

(#20598) Chereiose válasza King Unique (#20596) üzenetére


Chereiose
addikt

Megpróbálom akkor összeszedni, amit tudok.

-Pontos típusa: 500GB Toshiba 2,5" Canvio Basics külső winchester usb 3.0 (fekete)
-Digi tv alatt ment kb 1,5 évet, ott hibátlanul működött. Ha bedugom a gépbe, hallani, hogy pörög és a gép is látja, de csak annyit,hogy be van dugva egy usb 3.0; az eszközök és meghajtókban már nem mutatja, szóval gyakorlatilag rácsatlakozni nem tudok. Gondoltam még arra, hogy ugye a TV-s boxban egy másik formátumra volt másolva amin működött, és itt ugye más formátum kellene gépre, de így nehéz, hogy gyakorlatilag nem ismeri fel. Képek alapján végül is felismeri, csak hát gyakorlatban nem mutatja a meghajtóknál.

-Asztali gépemre dugtam rá, i5 6500, 16gb ram, asrock b150m pro4 alaplap. Windows 10 OS.

-eszközkezelő ezeket mutatja így, +lefotóztam működés közben: [link] [link] [link] [link] [link]

-USB 3.0 port természetesen.
-Fájlok azok valószínűleg még a digis box által felvett műsorok, nem tudom azok milyen formátumúak lehetnek, többször már nem lesz tv-nél használatban, mert lemondtuk azt.

-Utolsóra nem tudok válaszolni.

[ Szerkesztve ]

(#20599) Chereiose válasza Chereiose (#20598) üzenetére


Chereiose
addikt

Még annyit, hogy valszeg az sem tehetett jót neki, hogy amíg csatlakozva volt a boxhoz, addig kb másfél évig ugye folyamatosan ment.

(#20600) King Unique válasza ggg666 (#20593) üzenetére


King Unique
titán

Üdv!

Itt valószínűleg hasonló lehet a gond, mint pl. az alábbi esetnél: kérdés | válasz. Vagyis elég új még ez a drive és a program adatbázisában ezek szerint még nincsen benne minden infó róla. Tehát küldj riportot a fejlesztőnek és akkor jó esetben változhat a dolog!

Egyébként vannak más diagnosztikai programok is ilyen célra, mint pl. a CrystalDiskInfo. Az alábbi tesztben is azt használták. Bár az szintén nem tudott minden adatot kiolvasni. Továbbá ott vannak a gyártó saját programjai is, amelyeknek viszont már kezelnie kell a külső meghajtót rendesen.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.