Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 06:02:15

LOGOUT.hu

Külső merevlemezek - USB, eSATA, FireWire HDD
Kérdezés előtt kérjük olvasd el az összefoglalót!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#20151) AxBattler


AxBattler
félisten

ÜDv!

Kolléganőmnek otthoni backup céljából lenne szüksége 750-1000GB-os külső merevlemezre a notija mellé, minimális hurcolással.

Fő szempontok: megbízhatóság, hosszabb gariidő.
A sebesség nem elsődleges!
Sima USB3.0-val csatlakoztatná, lehetőleg külső AC adapter nélkül.

Tudnátok ajánlani 1-2 típust? Köszi! :R

[ Szerkesztve ]

"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki." KERESEM: Lian Li PC-C50, Silverstone Milo ML03 ..............................................................................................

(#20152) AxBattler válasza AxBattler (#20151) üzenetére


AxBattler
félisten

Ezeket találtam:
1TB WD 2.5" My Passport WDBYNN0010BBK
Toshiba Canvio Alu 1TB
Samsung M3 Portable 1TB

"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki." KERESEM: Lian Li PC-C50, Silverstone Milo ML03 ..............................................................................................

(#20153) King Unique válasza AxBattler (#20151) üzenetére


King Unique
titán

Üdv!

Az elmondottak alapján, ha 2,5"-os méretű külső HDD kellene, akkor az általad említett népszerű modellek is szóba jöhetnek. Illetve nemrég másnak is nagyjából ezeket ajánlották egy hasonló kérdésnél. Valamint az összefoglalót érdemes átfutni, ott szintén vannak különféle alternatívák. Na meg célszerű a szokásos dolgokat letisztázni, mert azután lehetne jól szelektálni. A megbízhatóság, élettartam stb. dolgokról meg egy korábbi hozzászólás második bekezdésében volt szó.

Egyébként korábban még lehetett kapni pl. 320 GB / 640 GB / 750 GB tárolókapacitású 2,5 colos külső merevlemezeket, de manapság már nem nagyon. A legtöbb gyártónál rendszerint 500 GB / 1 TB a legkisebb tárolókapacitású modell, illetve utóbbi alatt már nem is nagyon érdemes ilyeneket venni.

[ Szerkesztve ]

(#20154) mckay


mckay
aktív tag

Sziasztok!

Mit lehet gazdaságosan kezdeni egy eSata dokkolóval?
Nagyon kényelmes, nagyon szeretem, de az új alaplapon nincs ilyen dugóhely.

Le kéne cserélni usb3-ra, kerül amibe kerül?
Kéne bütykölni valami ilyennel?
Vagy vegyek DeLock bővítókártyát aranyáron?

Üdv és köszi minden tippet!
:R

(#20155) AxBattler válasza King Unique (#20153) üzenetére


AxBattler
félisten

Oké, akkor ezt fogom neki ajánlani:
Western Digital My Passport Ultra 2.5" 1TB USB 3.0 WDBGPU0010BBK-EESN

Köszi a segítséget, üdv! :R

[ Szerkesztve ]

"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki." KERESEM: Lian Li PC-C50, Silverstone Milo ML03 ..............................................................................................

(#20157) King Unique válasza mckay (#20154) üzenetére


King Unique
titán

Üdv!

Azt már neked kellene eldönteni, hogy lecseréled a dokkolót pl. egy ilyen USB 3.0-s változatra, vagy meghagyod és használod tovább. Ha utóbbi mellett döntesz, akkor lehetne venni hozzá pl. egy ilyen USB 3.0 - eSATA adaptert. Illetve, ha egy újabb alaplapról és PC-ről van szó, akár pl. az említett gyártó kínálatából valamilyen eSATA / eSATAp PCIe bővítőkártyát.

Továbbá eBay és társai oldalakon érdemes még körülnézni, mert ott is akadnak különféle megoldások. Ráadásul pl. egy USB-s adapter elég kedvező áron van. Korábban a másik topikban egy USB 2.0-s változatról teszt is készült. Persze a sebesség kihasználásához nyilván egy USB 3.0-s típust lenne érdemes venni.

[ Szerkesztve ]

(#20158) King Unique válasza AxBattler (#20155) üzenetére


King Unique
titán

A népszerűbb modellek közül ez is megfelelhet, illetve általában sokan veszik. Egyébként a gyártó oldalán látható, hogy kapható több színben, van belőle régi / új sorozat, sőt akár fémházas kivitelű is. De, ha megfelel az általad linkelt modell, akkor ok. Amúgy a régebbi sorozat a garanciaidő tekintetében előnyösebb, amiről korábban volt szó.

[ Szerkesztve ]

(#20159) GBRDVD válasza TomMusic (#20150) üzenetére


GBRDVD
tag

TomMusic, 1eske: Ezt a Cobian-t nem ismerem, én ezt használom, esetleg nézzétek meg ezt is: FreeFileSync. Open Source-os, gyors, tud magyarul és pofonegyszerű a használata. 2 ablakos, látod, hogy mit csinál. Pillanatok alatt konfigurálható, hogy tükrözzön, frissítsen, a művelet egy- vagy kétirányú legyen, ütközés esetén mit csináljon, stb.

(#20160) balinthun


balinthun
tag

Sziasztok!

Összefoglaló elolvasása után sem találtam választ. LG okostévéhez milyen külső vinyó ajánlott ? Max 1tb lenne az igény, megfizethető áron. Adata hc500-at néztem ,de az mindenhol kifutó termék.

előre is köszi

(#20161) TomMusic válasza GBRDVD (#20159) üzenetére


TomMusic
őstag

Szia,
Köszi, megnéztem, de a Cobian nekem annyira bevált, hogy én szerintem maradok annál.

Állítólag az egyetemen töltött évek a legszebbek. Ezért a képzési időt próbálom a lehető leghosszabbra nyújtani.

(#20163) mckay válasza King Unique (#20157) üzenetére


mckay
aktív tag

köszi, szóval te is végső soron valami átalakítóra gondolsz, mint legegyszerűbb megoldás
de jesszusom, mi a különbség az eSATA és eSATAp közöt??

(#20164) King Unique válasza balinthun (#20160) üzenetére


King Unique
titán

Üdv!

Ha olvastad az összefoglalót, akkor bizonyára azt is, hogy vannak olyan 2,5 colos külső merevlemezek, amelyeket a gyártók TV-khez (is) ajánlanak. Ilyen például az említett ADATA HC500, viszont annak az 1 TB-os változata itthon valóban jelenleg hiánycikk.

Egyébként ez esetben szintén ugyanazt tudnám mondani, amit nemrég egy másik illetőnek. Azért, mert egyszerűen az ilyen készülékekhez nem igazán lehet olyan normál külső HDD-ket ajánlani, amelyek általánosan és teljes bizonyossággal működni fognak A-Z-ig mindegyiken. Pláne, hogy a TV pontos típusa sem ismert. Illetve ez a névleges ajánlás ellenére lehet még a fentebb említett speciális modelleknél sem feltétlen fog teljesülni a gyakorlatban. Szóval ezért célszerű mindig a készülék topikjában megkérdezni, hogy mások miket használnak hozzá, mert azok nyilván rendben lesznek ilyen téren. Ha felsorolnak több bevált típust, amelyek közül viszont választani kellene, akkor azzal kapcsolatban már lehet ebben a topikban is érdeklődni.

[ Szerkesztve ]

(#20166) King Unique válasza mckay (#20163) üzenetére


King Unique
titán

Az eSATAp / eSATApd biztosít tápellátást is, ellenben a normál eSATA nem. Mivel a dokkoló gondolom külső tápos, ezért nyilván megfelelne számodra az utóbbi is. Viszont, ha valaki egy 2,5"-os külső HDD-t akar használni és nem szeretne külön pl. USB DC tápkábellel vesződni, akkor nyilván előnyösebb az előbbi megoldás. Na persze ehhez magán a külső házon is ilyen portnak kell lennie.

[ Szerkesztve ]

(#20167) 1eske válasza GBRDVD (#20159) üzenetére


1eske
tag

Nekem az ESS9 vírust jelzett erre a progira, biztos ajánlott? :F

(#20168) King Unique válasza 1eske (#20167) üzenetére


King Unique
titán

Nálam EIS10 van fent, de az is beriasztott rá a saját felelősségre történő letöltésnél és telepítésnél egyaránt. Ellenben érdekes módon az MBAM & HitmanPro nálam nem találtak utána semmilyen extrát. De azt egyébként a screenshot is mutatja, hogy elvileg csak egy kéretlen alkalmazásról van szó és nem komoly vírusról.

Amúgy a Vírusirtó topic alkalmasabb lenne ezen kérdés megválaszolására.

[ Szerkesztve ]

(#20169) makoss válasza King Unique (#20143) üzenetére


makoss
addikt

Szia!

Mindenféleképp kellene a tapasztalatod a következő kérdésben:
Ha a Chuwi HI 10 tabomat rádugom a konektoros töltőre, és úgy az Adata HD 710-hez gyárilag hozzáadott USB 3.0-ás kábelel csatlakoztatom, nem fog elromolni a vinyó?
Köszönöm előre is! :R

Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"

(#20170) King Unique válasza makoss (#20169) üzenetére


King Unique
titán

Üdv!

Korábban ebben és ebben a hozzászólásban már leírtam az ezzel kapcsolatos véleményemet. Erre azt mondtad, hogy amikor hálózati áramforrásról működött a tablet, akkor ok volt a dolog. Valamint gondolom az USB 3.0 portjába volt csatlakoztatva a 2,5"-os külső HDD, ami nyilván ajánlott.

Tehát az említett felállásnál jó esetben rendben lehet a tápellátás. Viszont nincs ilyen tableten, nem tudom, hogy például az USB 3.0 portja leadja-e rendesen a névleges értékeket stb. Illetve a konkrét információk és tapasztalatok felől amúgy is inkább a topikjában kellene érdeklődni.

[ Szerkesztve ]

(#20171) makoss válasza King Unique (#20170) üzenetére


makoss
addikt

Rendben, csak így most, hogy már megvan, látom, hallom, hogy működik.
Mondjuk gari van rá 3 év, ha netán gigzer lenne vele.
Köszi! ;)

Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"

(#20172) Zoli2


Zoli2
aktív tag

Sziasztok!

Elolvastam az összefoglalót, de viszonyításként kérem a segítségetek.
Samsung S2 640GB Portable külső USB3.0-ás klassz kis készülék után milyen külső HDD-t érdemes megvásárolni ár/érték viszonylatban?

Szükséges:
- MAC kompatibilitás
- USB 3.x csatolófelület
- 1TB-os kivitelben
- USB-n keresztüli áramellátás
- halk működés

Előre is köszönöm!

(#20173) makoss válasza King Unique (#20170) üzenetére


makoss
addikt

A topikjában ezt írták:
"Nem találom a specifikációkban, hogy hány amper az áramfelvétel, talán a dobozán vagy a ráragasztott cetlin rajta lesz. Ha fél amper körül van, akkor semmi gond, annál jóval több lehet, hogy nem szerencsés, mert gyári töltő és kábel kombóval másfél amper a komplett töltés, szóval alig marad a számítógépnek - ebben az esetben kellene egy y kábel.
Meghibásodás egyébként nem valószínű, ha meghajtja a tablet, és nem csökken a töltöttség töltés közben, amikor be van dugva, akkor szerintem hajrá, de azért kényes konstrukció ez kicsit. (Kérdés, hogy mennyit szeretnéd használni - állandóan rajta lenne, vagy alkalmilag.)"

Nos ennek épp nem tudok utánnanézni mert melóban vagyok talán otthon, vagy ha te tudod annak örülnék! :K :R

Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"

(#20174) marcyman


marcyman
aktív tag

Sziasztok!

Szeretnék egy külső HDD-t backupnak, amire doksikat, fotókat tennék.
Ami fontos, hogy megbízható és 500 gb - 1tb legyen. Kb 20 ezer forintot szánnék rá. Lehet hangos és lassú, csak legyen megbízható illetve szállítást is bírja.

Esetleg tudtok ajánlani olyan "külső HDD-t" amibe lehet rakni sima SD kártyát és átmásolni a tartalmát rá, PC beiktatása nélkül?

[ Szerkesztve ]

(#20175) HaZsolt


HaZsolt
őstag

Milyen külső merevlemezt ajánlotok? 1TB-os méret elég, 110MB/s -al töltök le, az írási/olvasási sebesség ennek megfelelően fontos, jelenlegi külső merevlemezem már kevés.

(#20177) King Unique válasza Zoli2 (#20172) üzenetére


King Unique
titán

Szia!

Ha bevált az S2, akkor a népszerű 2,5"-os modellek közül például az M3 Portable is opció lehet. Korábban még Samsung márkanév alatt futott, amelynek az 1 TB-os változatáról teszt is készült a topikban. Viszont újabban már Maxtor márkanévvel érhető el a legtöbb helyen, illetve tárolókapacitástól függően az egyes modellekben is másfajta HDD van.

Machez egyébként megfelel egy normál külső HDD is, mint például a fentebb említettek. Viszont, ha esetleg valamilyen komolyabb, illetve jobban passzoló modell kellene hozzá, akkor vannak egyéb opciók is —► [link], [link].

[ Szerkesztve ]

(#20178) King Unique válasza marcyman (#20174) üzenetére


King Unique
titán

Helló!

Neked is kb. azt tudnám mondani, amit nemrég egy másik hozzászólásban. Az SD kártya kezelése viszont már kissé extrém igény, illetve erről korábban például a Wi-Fi-s modelleknél volt szó.

[ Szerkesztve ]

(#20179) marcyman válasza King Unique (#20178) üzenetére


marcyman
aktív tag

Köszönöm a segítséget! :R

(#20180) joe979


joe979
aktív tag

Helló!

Abban kérném a segítségetek, hogy az USB - SATA kábelek vagy adapterek mennyire működőképesek ? Nem szeretnék egy dokkolóra eget verő összeget kiadni , nem is szimpatikusak ,böhöm méretüek valamint az adapter sem szimpatikus .

Szissz

(#20181) makoss válasza King Unique (#20177) üzenetére


makoss
addikt

Ebben az amper dologban nem találtam semmit, neked van valami ötleted a dologgal kapcsolatban? :R

Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"

(#20182) HaZsolt válasza HaZsolt (#20175) üzenetére


HaZsolt
őstag

Erre valaki?

(#20183) pappy91 válasza King Unique (#20138) üzenetére


pappy91
csendes tag

Köszönöm szépen a részletes válaszod!
Sajnos csak most jutottam el odáig, hogy reagáljak is.

Annyira nem volt kőbe vésve az a 30 ezer, csak húzni akartam egy határt, hogy ha már lehet kapni 26-27-ért is akkor ne menjek nagyon felé, ha nem muszáj. Igazából még aznap benéztem a médiába megnézni az említett vinyókat és már úgy voltam, hogy jó lesz az a WD akár 33-ért, mert sokkal jobban bejött kézbe véve is. Volt egy egy seagate, de nagyon nyikorgós műanyag háza volt (igaz ki tudja hány éve vannak ott kiállítva :) ), mindenesetre a WD összeszerelési minősége győzött meg az itt is mellette felhozott érvekkel együtt.

A gond viszont az, hogy a tanácsodra rákérdeztem azért erre a xbox megosztásra és sajnos nem tud külön partíciót formázni, csak az egész winchestert. Így viszont fölöslegessé válik számomra a 2TB (vagy majd az idő eldönti, de 1,5TB-on azért elszeretnék férni, ha mégsem akkor takarítani kell :D ), szerintem marad az 1TB-os verzió és abból is valószínűleg egy Western Digital :)

(#20184) King Unique válasza HaZsolt (#20175) üzenetére


King Unique
titán

Ha annyira fontos a minél nagyobb adatátviteli sebesség, akkor az összefoglalóban van ilyen kategória mindkét fizikális méretnél. Utóbbit meg nyilván el kellene dönteni, ahogyan más dolgokat is. Amúgy, ha csak 1 TB-os kell, akkor azt nem feltétlen érdemes 3,5"-os méretben venni. Illetve gyári kivitelben általában már nincs is a kínálatban ilyen kis tárolókapacitású modell és inkább egy külső házas megoldással lehetne összehozni.

Külső HDD sebességtesztek:

2,5" | 5400 RPM —► teszt 1 | teszt 2
2,5" | 7200 RPM —► teszt
2,5" | 5400 RPM | DDR cache —► teszt
2,5" | 5400 RPM | RAID 0—► teszt

3,5" | 5400 RPM —► teszt 1 | teszt 2
3,5" | 7200 RPM —► teszt
3,5" | 7200 RPM | DDR cache —► teszt
3,5" | 5400 RPM | RAID 0—► teszt
3,5" | 10000 RPM | RAID 0 —► teszt

Az viszont például az egyes 2,5" | 3,5" modellek HD Tune tesztjeinél is látszik, hogy a HDD nem egyformán gyors a lemez egyes részein. Illetve a korábban említett paraméterektől is függhet az adatátviteli sebesség. Például a folyamatos letöltések miatt minél inkább kevesebb lesz a külső HDD-n a szabad hely, annál inkább be fog lassulni. Vagyis a lényeg, hogy a 110 MB/s értéket nem feltétlen fogja hozni a lemez teljes felületén. Max. esetleg talán a leggyorsabb típusok.

Egyébként gondolom 1 Gbps sávszélességű internetről lehet szó és amiatt fontos a sebesség. Letöltésnél milyen formában okoz problémát jelenleg a lassabb külső HDD, simán csak lekorlátozódik annak sebességére, vagy netán valamilyen hibaüzenetet dob?

[ Szerkesztve ]

(#20185) King Unique válasza makoss (#20173) üzenetére


King Unique
titán

Az, hogy a tablet áramfelvétele mennyi stb., azt neked kellene megnézni. Mert mint mondtam, nekem nincs ilyenem...Egyébként a gyártó oldalán magára a tápegységre 2 A-t írnak. Az nyilván elegendő egy 2,5"-os külső HDD-hez, illetve az USB 3.0 névleges 0,9 A-es áramerősségéhez. De ugye az is kérdés, hogy ebből a készülék mennyit használ fel, mennyi marad a portnak?

A korábbi screenshotokon látszik, hogy az 1 TB-os HD710 belseje MQ01ABD100. Az alábbi hozzászólásban volt szó az egyes mobil külső HDD-k működési energiafelvételéről, ami pl. az előbbi típus integrált USB-s változatánál (MQ01UBD100) 3 W volt. Valószínűleg a normál változaté is hasonló, illetve ha az USB 3.0 rendesen leadja a 4,5 W-ot, akkor ok lehet a tápellátás.

Továbbá arról itt és a másik topikban is volt szó, hogy hálózati áramforrásról használva a tabletet jó esetben ok lehet a dolog. Ellenben aksiról üzemeltetve már necces lehet egy csak USB-ről működő külső HDD tápellátása.

[ Szerkesztve ]

(#20186) makoss válasza King Unique (#20185) üzenetére


makoss
addikt

Köszi az infót :R
Amúgy a bolt ahonnan vettem azt mondták, hogy annyi lehet max, hogy kikapcsol ha nem kap elég áramot, nem volna szabad elromlania, háát ma kiderül, mert már kíváncsi leszek rá. :K lényegében a tabhoz vettem én a HD710-et.
De amúgyis töltőre dugom a tabot mert magától mostanában valami miatt nem okés az akkuja, lehet az előző LG vinyó nem tett jót neki :U

Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"

(#20187) makoss válasza King Unique (#20185) üzenetére


makoss
addikt

Megnéztem, kop kop működik. ;)
De tápkábel nélkül nem merem használni! :N (A tab végig a konektorban van, töltőn)

Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"

(#20188) Kezdő vagyok válasza King Unique (#19588) üzenetére


Kezdő vagyok
őstag

Sziasztok!
Jó sokáig eltartott a "javítás",mivel nem nem tudták megjavítani...

Visszakaptam a pénzt.

(#20189) King Unique válasza makoss (#20186) üzenetére


King Unique
titán

Azért egy 2,5"-os külső HDD kényes lehet a tápellátásra. Ami, ha működés közben ingadozik / megszakad, akkor azért nem feltétlen tesz jót neki, sőt. Viszont, ha most a tablet rendesen és egyenletesen felpörgeti, nem kattog, nem ad fura hangokat stb., akkor jó esetben vsz nem lesz gond. Na meg, ha eleve töltőről megy, akkor az nyilván biztosabb megoldás ilyen téren, mint a csak aksiról való működés.

(#20188) Kezdő vagyok:
Lehetett sejteni, hogy csere lesz a vége és nyilván nem fogják / tudják javítani. Maga a procedúra meg rendszerint ilyen hosszas szokott lenni. De legalább a pénzt visszakaptad, amiből akár vehetsz egy másik külső HDD-t is. :)

[ Szerkesztve ]

(#20190) makoss válasza King Unique (#20189) üzenetére


makoss
addikt

Kop, kop elég halkan teszi a dolgát, a tab végig töltőn van, kattogást nem hallok, ha ráteszem a kezem, rezgést érzek. :R
Nem merem kihúzni a töltőt a tab-ból, annó az LG-nél próbáltam, nemsokra rá a tab lekapcsolt.

Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"

(#20192) hamormota válasza mckay (#20154) üzenetére


hamormota
csendes tag

Szia!

Nálam egy sata-esata
Delock 65116
hátlapi kivezetésre van kötve a dokkoló.

(persze ha van belső szabad sata hely!)

Napokban rendeltem az új géphez kettőt belőle.
Az első rendelés helyéről jelezték, hogy nem tudják szállítani,
ezért betartalékolok, megrendeltem máshol.

[ Szerkesztve ]

(#20193) hamormota válasza mckay (#20154) üzenetére


hamormota
csendes tag

1 dokkoló esetén természetesen elég 1 kábeles kivezetés.
A Delock kínálatában lévő egyes rövid hátlapú.

sata-esata kábel is szóba jöhet, megfelelő hosszban.
De az nem olyan elegáns.

(#20194) hamormota


hamormota
csendes tag

Sziasztok!

Az alábbi tulajdonságokkal rendelkező dokkolókból ezeket találtam:

1 férőhelyes
2.5" és 3.5"-os méretű egység is belefér
SATA3 (6 Gbps) eSATA külső csatlakozás

StarTech SDOCKU33EF
StarTech SDOCKU33EBV
StarTech SDOCKU313E

Ha tudtok még többet, megköszönöm, hogy jelzitek!

Alternatíva lehet még a SATA3 sebesség miatt a számítógép
házának 5.25"-os rekeszébe beépíthető 1 férőhelyes "rack/ház"
sata csatlakozással 3.5"-os méretű lemezekhez. Még 2.5"-os
lemez is belemehet bővítővel, de ilyenkor már szükség lehet belső
ventilátorra, (tápkapcsolóra).

Találkozott már valaki ilyennel?

(#20195) makoss válasza #99499520 (#20191) üzenetére


makoss
addikt

Nem szeretném :N

Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"

(#20196) mckay válasza hamormota (#20193) üzenetére


mckay
aktív tag

jujj de jó, pont van is egy feles PCI sata kártyám, nincs rajta semmi vinyó
akkor megpróbálok egy hosszú kábelt szerezni, és készen lesz
:-)
köszi!

(#20197) hamormota válasza mckay (#20196) üzenetére


hamormota
csendes tag

A Delock 84382 sata-sata hátlapi kivezetés 50 cm kábel,
"normál" slot méret, lényeg, hogy érjen el az alaplapi sata csatlakozóhoz.
Ehhez mehet sata-esata kábel a dokkolóhoz.

Mivel a kivezetések csak a pci slot hátlapi helyét foglalják el,
nincs pci-ra csatlakozás, így lehet még variálni a hátlappal.
"normál" vagy "kisebb" slot hátlap csere,
vagy kártyáról leszerelni a kivezetés részt,
(ahol a csatlakozó és csavarhely passzol)

vagy olyan helyen kivezetni a kábelt, ahol nem foglal el pci slot helyet.

sata2 esetén az összes kábelhossz max 2 m.
sata3 esetén 1m, 50 cm-es belső kábelnél a hátlapi kivezetés esata kábelnek marad 50 cm,
közeli hely kell a dokkolónak.
A rövidebb, dokkolóból kimenő vastagabb, nehezen tekeredő esata kábel
öntapadós / csavaros kábelrögzítős megtámasztása ajánlott.

Vételnél más gyártót is érdemes keresni, mert már nehezen beszerezhetők ezek
a kivezetések. Ha van a kínálatban, négyszeres áreltérést is láttam már.

[ Szerkesztve ]

(#20198) mckay válasza hamormota (#20197) üzenetére


mckay
aktív tag

uhh, nagyon alapos vagy, köszi
a lényeget megmondtad, nincs eltérés esata és sata érkiosztás között
innentől kezdve semmi szükség delock bohémkodásra, nem kell ide német minőség, kell egy hosszú kábel (akár kínából), és kivezetem
hogy egy esetleges gépmozgatásnál ne húzódjon ki, majd jól odarögzítem valahogy
köszi!

(#20199) DrDobos


DrDobos
őstag

Üdv:D
Remélem nem lesz nagyon offos a dolog. A problémám a következő: Szeretnék egy filmet(elég nagy fájl, 16 GB) átmásolni a külső vinyómra, de írásvédettség miatt nem engedi. Ötlet?:)

Samsung Galaxy A55 5G

(#20200) hamormota válasza mckay (#20198) üzenetére


hamormota
csendes tag

Így van.

Ha van az alaplapon szabad sata csatalakozó,
nem kell több-ezer Ft-os kártya.
Kábelekkel 1-2 ezer Ft-ból kijön.

Delock márkát azért írtam, mert csak a termékszám kódjukra
nem mindig ad első találatot a kereső.
Értelemszerűen többnyire ugyanazt a kábelt forgalmazzák itthon is,
ami Kínából rendelhető.
Párszor már nekem is onnan kellet rendelni.

Ahogy az összefoglalóban is leírták, arra érdemes még figyeli,
hogy ne sokat csatlakoztatgassuk, mert sem a sata kábel sem a
lemezcsatlakozás nem gyakori cserélgetésre tervezett.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.