Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 06:02:15

LOGOUT.hu

Külső merevlemezek - USB, eSATA, FireWire HDD
Kérdezés előtt kérjük olvasd el az összefoglalót!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#20101) dokee78 válasza Jarod1 (#20099) üzenetére


dokee78
félisten

Western Digital My Passport Ultra 2.5" 1TB USB 3.0 WDBGPU0010BWT-EESN

Ez lett kinézve.
Jó lesz média tárolásra?

(#20102) King Unique válasza dokee78 (#20097) üzenetére


King Unique
titán

Azért nem ártana kicsit részletesebben megfogalmazni az igényeket, mint ahogy nemrég más is tette. Illetve bizonyos paramétereket mindenképpen el kellene dönteni. Amúgy első körben azt tudnám mondani, amit akkor.

Ha 2,5"-os gyári külső HDD kell, akkor 1 TB-os kivitelben (is) megfelelhet a most említett típus. Illetve ezekre még 3 év gyártói garancia van, szemben a legújabb modellekkel, amiről korábban volt szó. Adattárolásra meg nyilván lényegében mindegyik külső HDD megfelel.

[ Szerkesztve ]

(#20103) dokee78 válasza King Unique (#20102) üzenetére


dokee78
félisten

Kompakt
1 TB
USB-s legyen.
Média tárolás,mozgatás. (film,képek,dokumentumok)
2,5-es
Max 25.000

[ Szerkesztve ]

(#20104) King Unique válasza dokee78 (#20103) üzenetére


King Unique
titán

Ha a külső házas megoldás nem opció, valamint nem kell ütésálló / fémházas stb. gyári külső HDD sem, akkor a fentebb említett WD megfelelhet. Egyébként a többi normál & népszerű típus is hasonló hozzá bizonyos paraméterek tekintetében, tehát akkora nagy különbségek azért nincsenek köztük.

Esetleg még ezt a cikket át lehet futni, ahol pár hasznos infó mellett az árakról is szó esik. Tehát pár ezrest hozzádobva bizonyos modellekből akár egy 2 TB-os változatot is lehetne venni. De nyilván nem muszáj, ha nem akarsz a megadott limit fölé menni, illetve elég 1 TB.

[ Szerkesztve ]

(#20106) King Unique válasza gabesz839 (#20098) üzenetére


King Unique
titán

Ezen és ezen a képen jól látszik, hogy az USB 2.0/3.0 aljzatok és csatlakozók milyen sokfélék lehetnek. A sima alatt gondolom a Type-A csatlakozós kábelt érted, amely aljzat például a gazda oldalon (gépen) is szokott lenni.

Az USB 3.0-s adatátviteli sebesség eléréséhez nyilván USB 3.0 kábel kell az egyéb feltételek mellett. A kábeleknél meg inkább a minőség (pl. érintkezők anyaga, árnyékolás), hosszúság stb. számíthat ilyen téren, mintsem a csatlakozó típusa. Egyébként az USB 3.0 esetében max. 3 méter a javasolt / megengedett legnagyobb kábelhossz, mert afelett már jelentősen csökkenhet a jelerősség.

[ Szerkesztve ]

(#20107) dokee78 válasza King Unique (#20104) üzenetére


dokee78
félisten

Köszi.
+Jarod1

[ Szerkesztve ]

(#20108) Jarod1 válasza dokee78 (#20101) üzenetére


Jarod1
addikt

jó mert én is erre használom! :DD :C ;]

tokot a az ebay ről tudsz hozzá rendelni aszem 600 Ft ért, nem az itthoni 4 ezerért..

[ Szerkesztve ]

(#20109) gabesz839 válasza King Unique (#20106) üzenetére


gabesz839
senior tag

Értem. Köszönöm a választ.

Egy dolog biztos, mégpedig az, hogy semmi sem biztos. Vagyis nem biztos, hogy semmi se biztos.

(#20110) IG55


IG55
senior tag

Üdv!

Halk megoldást keresek, egy helységben kellene vele aludnunk, és 24/7 menne. Visszaolvasva, 2,5"-os, 5400-as, minél kevesebb tányérú megoldást ajánlotok, illetve a Samsung M3-mat, mint típust (2 TB-os kéne azt hiszem).

Esetleg más ajánlása van valakinek? SSD-t leszámítva.

(#20111) DrDobos


DrDobos
őstag

Sziasztok!
Off-ba teszem a hszemet, mert nem vág témába, és elnézést kérek is kérek, de bízom az itt lévő hozzáértő kollégákban.

A probléma a következő: Műsorfelvétel miatt a nagyszüleimnek szüksége lenne egy külső merevlemezre. Viszont még mielőtt a boltba indultak volna mondtam nekik, hogy egy lehet találok egy költséghatékonyabb megoldást. Ez pedig az lenne, hogy a már nem használt gépből kiszedtem a merevlemezt, és ennek vennék egy házat. Már láttam ilyet a gyakorlatban, viszont amikor én kivettem a gépből az én merevlemezemet, meglepődtem, hogy az ismerőséhez képest ez mennyivel nagyobb(csak egy sanda gyanú, hogy az övé 2.5", ez pedig 3,5") Róla lenne szó. A kérdésem az lenne, hogy a tervem, miszerint ezt egy házba varázsolva egy usbvel összekötve működőképes lehet külső merevlemezként, vagy hagyjam az ötletet, netalántán van valakinek jobb ötlete?

Köszönöm a előre is a választ, üdv:)

Samsung Galaxy A55 5G

(#20112) King Unique válasza DrDobos (#20111) üzenetére


King Unique
titán

Helló!

Működőképes megoldás lehet, csak egy megfelelő külső házat kell venni hozzá. Bár ez a HDD 7200 RPM-es, viszont egy passzív hűtéses USB-s külső házban inkább 5400 RPM-es típusokat ajánlott használni többek között például a kisebb melegedés miatt is.

Továbbá azt nem említetted, hogy pontosan milyen készüléken lenne majd használva. Ez ügyben egyébként az alábbi hozzászólásban foglaltakat tudnám mondani. Valamint esetedben szintén érdemes lenne rákérdezni a készülék topikjában is az ezzel kapcsolatos dolgokra.

Egyébként a külső házas megoldásra itt van egy példa, illetve a témának van külön topikja is —► Külső 3,5'' mobil rack-ek topikja.

[ Szerkesztve ]

(#20114) King Unique válasza IG55 (#20110) üzenetére


King Unique
titán

Üdv!

A zajszintet nem tesztelgettem részletesebben, illetve egy külső HDD-nél nem feltétlen ez szokott számomra a legfontosabb tényező lenni. Tehát általánosságban csak azt tudom mondani a magam részéről, hogy ha valami halkabb megoldás kell, akkor célszerű egy 2,5"-os külső merevlemezt venni. Illetve a kevesebb adattányér megint előnyös lehet ilyen terén, de bizonyos esetekben a tárolókapacitás rovására mehet. Erről az alábbi cikkben is van némi infó a 2,5 colos modelleket illetően. Továbbá, ha teljesen zajtalan megoldás kell, akkor nyilván egy külső SSD lenne a legjobb választás.

Egyébként, ha már 24/7-es üzemről van szó, akkor például felmerülhetnek olyan dolgok, mint mondjuk a melegedés, stabil tápellátás, strapabíróság stb. Nem említetted, hogy milyen készülékre lesz csatlakoztatva, de tápellátás terén egy 2,5"-os típusnál nyilván előnyös az USB 3.0 port. Vagy egy 3,5"-os külső HDD, amelynek eleve külső tápegysége van. Illetve azokon általában szokott lenni tápkapcsoló (be / ki), amely megint hasznos lehet bizonyos esetekben. Aztán nem tudom milyen intenzív terhelésnek lesz kitéve, de egy alumínium ház, illetve néhány szellőzőnyílás nyilván jobb lehet hőelvezetés terén, mint egy zárt, műanyag burkolat. Továbbá a benne lévő HDD-t illetően megint lehetnek különbségek egy normál, illetve egy 24/7-es üzemre tervezett modell strapabírása között.

[ Szerkesztve ]

(#20115) IG55 válasza King Unique (#20114) üzenetére


IG55
senior tag

Egy Asus N18U routeren lenne 3-as vagy 2-es USB-be dugva (mindegy a sebesség), arról néznénk filmet, ritkán. Valóban megfontolandó lenne egy olyan modell, amin van ki/bekapcsoló. És akkor a hangszint, már mindegy is lenne. Mondjuk azt nem tudom, hogy a bekapcsolások után újra kellene-e konfigolni a routerben.

Köszi az ötleteket!

(#20116) davenport válasza IG55 (#20115) üzenetére


davenport
aktív tag

Ilyen routerem van, nem babráltam benne a szoftvert, folyamatosan pörgetné a külső meghajtót (3,5-es külső tápos WD Book), így néha kihúzom, de ha újra rákötöm nem kell újrakonfigurálnom.

No money, no honey.

(#20117) IG55 válasza davenport (#20116) üzenetére


IG55
senior tag

Western Digital Elements 3.5" 2TB USB 3.0 szimpatikus, van rajta ki- bekapcs. Ahogy nézegetem, ez nem egy jellemző feature semmilyen gyártónál sajnos. Tudtok ajánlani valamit, amin van ilyen gomb?

(#20118) mekker válasza mekker (#20090) üzenetére


mekker
őstag

(#20090) mekker
Esetleg valaki kábel ügyben? Nehéz dió, de csak nem terveztek a kínaiak olyan vinyó házat, amibe nem lehet bekötni a kábelt (vagy mégis?). Ebay, bármi érdekelne.

Данное сообщение (материал) создано и (или) распространено иностранным средством массовой информации, выполняющим функции иностранного агента, и (или) российским юридическим лицом, выполняющим функции иностранного агента.

(#20119) King Unique válasza mekker (#20118) üzenetére


King Unique
titán

Nem világos pontosan milyen kábelt is akarsz, illetve a külső ház típusa és belső kialakítása sem ismert. De, ha SATA-s HDD-ket akarsz használni, akkor ennyi erővel vehetnél egy azokhoz való külső házat / dokkolót is. Vagy, ha mindkét csatlakozóra igény van, akkor például egy ilyen IDE/SATA - USB adaptert. Illetve utóbbihoz hasonló akad más gyártók kínálatában is. Valamint eBay és társai oldalakon megint lehet nézelődni, ha valami spéci típus, vagy csak kábel kell.

[ Szerkesztve ]

(#20121) mekker válasza King Unique (#20119) üzenetére


mekker
őstag

(Most megoldódni látszik a helyzet)
Alapvetően IDE-s ház, de van rajta SATA is. A SATA felfelé áll, és normál (L vég --egyenes vég) SATA kábellel sehogy nem fért el a ház falától.
Múltkor nem találtam, de most fél perc alatt találtam két jó kábelt is:

[ Szerkesztve ]

Данное сообщение (материал) создано и (или) распространено иностранным средством массовой информации, выполняющим функции иностранного агента, и (или) российским юридическим лицом, выполняющим функции иностранного агента.

(#20122) King Unique válasza IG55 (#20115) üzenetére


King Unique
titán

Korábban pont egy ilyen router kapcsán volt szó bizonyos dolgokról. Ha 2,5"-os külső HDD-t akarsz rajta használni, akkor eleve USB 3.0 portba célszerű csatlakoztatni a stabilabb tápellátás miatt. Viszont még a téma topikjában is említette egy szakértő, hogy ezeknél ez sem feltétlen fog összejönni. Tehát lehet, hogy inkább egy Y-kábel lenne a biztosabb megoldás.

Persze, ha 3,5"-os külső HDD-t akarsz hozzá venni, akkor nyilván nem kell parázni a tápellátás miatt. A gyári modelleken viszont nem feltétlen szokott lenni be/-kikapcsoló. Bár az említett típuson elvileg van, de lehet hasonlóképpen működik, mint a korábbi My Book modelleken. Egyébként ilyen téren általában a külső házas megoldások jobbak szoktak lenni, mármint azokon eleve szokott lenni (hagyományos) tápkapcsoló. Az alábbi tesztben lévő modellnél például nyomógombos megoldás van, de akad billenőkapcsolós változat is, amelyről egy korábbi beszámolóban vannak képek.

Továbbá ennek mintájára esetedben is érdemes lenne a készülék topikjában érdeklődni a mások által használt biztosan kompatibilis, jól működő stb. gyári külső HDD-k / külső ház + HDD megoldások felől.

[ Szerkesztve ]

(#20123) IG55 válasza King Unique (#20122) üzenetére


IG55
senior tag

Köszönöm a sok segítséget, azt hiszem a Western Digital Elements Desktop 3TB elégíti ki leginkább az igényeimet, és ár/érték arányban is jó.

(#20124) kirusz1


kirusz1
őstag

Hello.Egy ismerősömnek keresnék megoldást.Fotokat mentene le.javasoltam külső winchestert neki,de milyet?tudnátok ajánlani?semmi extra a legolcsobb jó megdást keresném.1 tb kapacitásra gondoltam.köszi előre is.lehet egybe,házba is.

(#20125) junior11 válasza kirusz1 (#20124) üzenetére


junior11
veterán

Szia, olvasd át az összefoglalót, vannak ajánlott tipusok.

The Truth Is Out There - Az igazság odaát van

(#20126) kirusz1 válasza junior11 (#20125) üzenetére


kirusz1
őstag

Olvastam de elveszek benne.

(#20127) junior11 válasza kirusz1 (#20126) üzenetére


junior11
veterán

Maxtor M3 portable, WD elements, my passport ultra 1TB-os méretben pl. Fontos adatokat több helyen ajánlott tartani.

The Truth Is Out There - Az igazság odaát van

(#20128) kirusz1 válasza junior11 (#20127) üzenetére


kirusz1
őstag

Köszi a segitséget

(#20129) makoss


makoss
addikt

Üdv!

Végre sikerült beszerezzek egy külső 1TB-os vinyót Adata HD 710 személyében.
A kérdésem az, hogy normális ennél, hogy 43-44MB/s sebességgel másol rá adatokat USB 3.0-án úgy a gép, hogy egy másik 2 Terrás 3,5" WD Redről mennek az adatok ami szintén USB 3.0-án kapcsolódik a géphez, de az egy külső Sharkoon házban van? :R

[ Szerkesztve ]

Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"

(#20130) King Unique válasza makoss (#20129) üzenetére


King Unique
titán

Helló!

Az adatátviteli sebesség függhet bizonyos paraméterektől, főleg fájlmásolás esetén. Egyébként az említett külső HDD-nek a 4x MB/s-nél nyilván többet kellene tudnia USB 3.0-n —► teszt. Futtass le pár szintetikus tesztet, aztán kiderül!

[ Szerkesztve ]

(#20131) makoss válasza King Unique (#20130) üzenetére


makoss
addikt

Ezt tegnap futtattam le: [link] [link]
Viszont belső 3,5"-os vinyóról külső Adata vinyóra már gyorsabb, kb 118-125MB/s az elején még kicsivel több.

[ Szerkesztve ]

Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"

(#20132) King Unique válasza makoss (#20131) üzenetére


King Unique
titán

Tehát nincs a sebességével semmi gond, legalábbis a szintetikus tesztnél (CDM) hozza USB 3.0-n az elvárható értékeket. A fájlmásolás viszont eleve kényesebb művelet, ott több lehet a zavaró tényező. Illetve magad is pont leírtad, hogy ilyenkor mennyire befolyásolja pl. a forrásmeghajtó a sebességet.

[ Szerkesztve ]

(#20133) pappy91


pappy91
csendes tag

Sziasztok,
Xbox one s-hez szeretnék egy usb 3.0-ás 2TB-os külső merevlemezt vásárolni.
30-tól többet nem nagyon szeretnék rákölteni, így ahogy néztem 27-28 ezer forint környékén leginkább a Seagate és a Maxtor jöhet szóba.
Kettéosztanám és a felét játékok tárolására a másik felét pedig média tárolására használnám.
Melyiket ajánlanátok a kettő közül?
Illetve, ha ezek nem ajánlottak kinéztem egy Western Digitalt, 31 ezer forint környékén, talán eddig még elmennék :)

Vagy ennyire nem kell túlkomplikálni? :))

Előre is köszi a segítséget!

(#20134) junior11 válasza pappy91 (#20133) üzenetére


junior11
veterán

A Maxtor már régóta a Seagate tulajdonában áll, nagy valószínűséggel az M3 portable is Seagate mobile HDD belsős lesz [link] (2TB esetén ST2000LM007). De majd úgyis a HD Sentinel gépre kötve megmondja.

WD esetén ott van pl. az Elements portable és a My passport ultra széria is.

[ Szerkesztve ]

The Truth Is Out There - Az igazság odaát van

(#20135) ArthurShelby


ArthurShelby
addikt

Sziasztok!
Az előző külső merevlemezem tönkre ment (samsung story station), így vettem 2 másikat.
Utólag kérdezném, hogy minőségben, és árban milyen vásárt csináltam, mire kell majd odafigyelni? 1 2

A rosszban mindig van valami megtévesztően jó, különben nem választanánk a rosszat

(#20136) junior11 válasza ArthurShelby (#20135) üzenetére


junior11
veterán

Mindkettőt megvetted? Az M3 portable-val kapcsolatban feljebb írtam éppen. Mire fogod a vinyókat használni? Gépre dugva milyen vinyókat mutat a HD Sentinel?

The Truth Is Out There - Az igazság odaát van

(#20138) King Unique válasza pappy91 (#20133) üzenetére


King Unique
titán

Üdv!

Ha az alábbi logout bejegyzés alapján az árakat nézem, akkor 2,5" | 2 TB | gyári kivitel | ≤ 30 ezer paraméterekkel valóban nagyjából csak az említett 2 modell opció. Illetve a külső házas megoldás sem jönne ki olcsóbban, mert az előbbiekben lévő HDD-k jóformán drágábbak natúrban. Valamint az összefoglaló 2,5" / G. kategóriájában is vannak említve különféle game drive-ok, de azok megint nem igazán férnének bele a megadott keretbe.

Továbbá, ahogyan a hasonló készülékek esetében, úgy egy játékkonzolon is érdemes odafigyelni bizonyos dolgokra. Ilyen például a tápellátás, ha 2,5"-os külső HDD-t akarsz hozzá használni. Nem tudom egy ilyenen pontosan milyen USB-portok vannak, de ha normál típusok, akkor lehet nem ártana Y-kábellel használni rajta egy mobil külső merevlemezt. Valamint a játékkonzol - külső HDD közötti kompatibilitás is fontos lehet és ez ügyben célszerű lenne az Xbox One topikban érdeklődni.

Egyébként ezt a kettéosztást érdemes lenne meggondolni az alábbi hozzászólásban írtak alapján. Ha tud a box külön partíciót is formázni, illetve csak azt használja a játékokhoz, akkor ok. De, ha az egész külső HDD-t legyalulja, akkor azon fontos adatokat nyilván nem célszerű tárolni.

[ Szerkesztve ]

(#20139) ArthurShelby válasza junior11 (#20136) üzenetére


ArthurShelby
addikt

NAS-ként egy asus ac87u-ban, illetve alkalmanként hordozásra (pedrive-ként).

A rosszban mindig van valami megtévesztően jó, különben nem választanánk a rosszat

(#20140) 1eske


1eske
tag

Sziasztok!

Jelenleg egy 3 TB-os WD RED 3.5"-os HDD-m van egy külső USB 3.0-s házban.

Szeretném redundánsan tárolni az adataimat, így vennék mellé még egyet, valószínűleg ugyanezt a típust, de ha nem is pont ilyet de méretben és kapacitásban megegyezőt.

Milyen megoldás lenne a számomra legideálisabb, hogy biztonsági mentésem állandóan kettőzve legyenek?

Nagyjából 2 hetente csatlakoztatnám rá a gépemet, hogy az éppen aktuális fájlokat felmásoljam rá, de az még kényelmesebb lenne, ha minden ilyen alkalommal szinkronizálná automatikusan a különbözetet.

Egyedüli elvárásom, hogy USB 3.0-s csatlakozó felülete legyen, de NAS-nak se vagyok ellene, ha nem sokkal drágább.

Minden hasznos tanácsot szívesen meghallgatok!

:R

(#20141) boat76


boat76
csendes tag

Sziasztok!

Egy ilyet szeretnék venni: 2TB WD 2.5" My Passport Ultra (WDBBKD0020BBK-EESN).
Ez vajon kompatibilis ezzel a Samsung Smart TV-vel (ue40ku6000wxxh)? Vagy hol tudom ezt megnézni?
Köszi előre is!

(#20142) TomMusic válasza 1eske (#20140) üzenetére


TomMusic
őstag

Szia,
Kérdés, hogy a redundanciával milyen hibát akarsz kivédeni. Ha a HDD meghibásodása ellen akarsz védekezni, akkor RAID1-et lehet csinálni pl. egy NAS-ban. Ebben az esetben 1 meghajtót fogsz elérni, de a RAID1 folyamatosan tükrözi az adatokat a másik winyóra. Bármelyik winyó elszáll, a másikon megmaradnak ugyanazok az adatok.
Backup-ra valószínűleg a NAS-nak is vannak megoldásai, programjai, de van sokféle egyéb program is. Én pl. innen a Cobian Backup nevűt használom. Lehet teljes, inkrementális, és differenciális mentést végezni. Nagyon jó program, tud tömörítést, titkosítást, ütemezést, jól menedzselhető.. stb., és ingyenes(!).
Apropó, későbbi kellemetlenségek elkerülése végett nézd meg, hogy jó USB kábelt adtak-e házhoz, ugyanis én (illetve már többen) úgy jártam, hogy a gyári USB3 kábellel nagyon lassú volt: gyári kábellal, egy másik kábellal.

Állítólag az egyetemen töltött évek a legszebbek. Ezért a képzési időt próbálom a lehető leghosszabbra nyújtani.

(#20143) King Unique válasza boat76 (#20141) üzenetére


King Unique
titán

Üdv!

Azt nemrég pont említettem a másik kérdezőnek is, hogy az ilyen készülékeken történő használatnál mikre érdemes odafigyelni. Ilyen többek között például a tápellátás is, ha 2,5"-os külső HDD-t akarsz hozzá használni. Illetve nem árt, ha ehhez a készüléken van ilyen típusú USB-port. A kompatibilitás megint érdekes dolog, mert korábban említette valaki, hogy a gyártó egy másik modelljével több készüléken is problémájuk akadt. Persze PC-s környezetben nyilván megfelelően működött az adott külső HDD.

Tehát esetedben szintén azt tudnám javasolni, hogy a kompatibilitás felől, valamint az egyéb dolgokat illetően a készülék itteni topikjában lenne célszerű érdeklődni.

[ Szerkesztve ]

(#20144) boat76 válasza King Unique (#20143) üzenetére


boat76
csendes tag

Szia!
Köszi, érdeklődök akkor abban a topicban.

(#20145) 1eske válasza TomMusic (#20142) üzenetére


1eske
tag

Szia!

Először is köszönöm a gyors és részletes válaszodat.

Akkor igyekszem minden részére reagálni:

Igen, hardveres meghibásodás elleni védelem érdekelne. Nekem is elsőként a RAID1 jutott eszembe.

Viszont egy olyan megoldás is játszhat, hogy 1 külső HDD házba raknám a két winyót és mindig egyszerre mind a kettőre másolnám fel az adatokat. Adatmentésre szolgálna, nem rendszere mentésre, így annyira nem fontos az, hogy 1 meghajtónak lássam.

A jelenlegi külső házammal minden rendben van, tökéletes eredményeket produkál. Talán a legolcsóbb megoldás az lenne, hogyha vennék belőle még egyet és akkor lenne 2 db. ilyenem, viszont nincs annyi USB 3 port a laptopon, de ez egy USB 3 hubbal megoldható lenne természetesen.

Egyáltalán milyen lehetőségek vannak?

NAS: LAN és USB3 port, 2 HDD pipa, RAID 1 pipa, csak nagyon drága. :\
Külső HDD dupla hellyel, USB3-mal, RAID 1 nincs ,így kicsit nehezebb a backup, de talán olcsóbb? :F
Dokkoló: annyira nem tetszik ,mert szabadon vannak a winyók, meg nem lennének cserélgetve sem, de talán ez a legolcsóbb megoldás.

Van más megoldás esetleg?

(#20146) TomMusic válasza 1eske (#20145) üzenetére


TomMusic
őstag

Vagy olyan rack-et / dokkolót veszel, ami több winyót kezel, vagy RAID-ben, vagy külön-külön. Ez esetben nyilván többe fog kerülni, de szerintem van ilyen olcsóbban, mint egy NAS, nézz szét neten.
Rakhatod még a PC-be a winyókat, de gondolom el akarod szeparálni a backupot fizikailag a géptől (ahogy én is, pedig az alaplap tudja a RAID-et).
Egyébként ha nem lesz lehetőség RAID-re, akkor is egyszerűen megoldható a redundancia, ugyanis amit előző hozzászólásban említettem programot (Cobian Backup), az tud "egyszerre" több helyre is menteni, így meg tudod adni a 2db USB winyót is. Ennek az a hátránya, hogy lassabb lesz az adatmentés. Ha ez a megoldás érdekel, szerintem mindenképpen próbáld ki először ezt a programot, vagy akár többet is.

[ Szerkesztve ]

Állítólag az egyetemen töltött évek a legszebbek. Ezért a képzési időt próbálom a lehető leghosszabbra nyújtani.

(#20147) 1eske válasza TomMusic (#20146) üzenetére


1eske
tag

A gyorsaság nem számítana. Asztali gépem nincs. Így ez a program valóban jónak tűnik, kipróbálom.

Esetleg olyan külső winyó házat ami 2 HDD-t támogat és megbízható tudnál ajánlani párat?

(#20148) TomMusic válasza 1eske (#20147) üzenetére


TomMusic
őstag

Ja igen, a PC kilőve, laptopod van, írtad is.. :DDD
Ajánlani olyan házat, ami több HDD-t tud, nem tudok, nekem csak ez van: [link].
Az összefoglalóban viszont biztos találsz ilyet, rengeteg leírás, link van. Illetve a 3.5"-os rack összefoglalóban is van sok link, és leírás.

Állítólag az egyetemen töltött évek a legszebbek. Ezért a képzési időt próbálom a lehető leghosszabbra nyújtani.

(#20149) 1eske válasza TomMusic (#20148) üzenetére


1eske
tag

Nézegettem ezen topikok összefoglalóit és 2 slotos külső ház nagyon ritka, ha van is meg olyan 20-tól kezdődik...

Szerintem az legolcsóbb és legkényelmesebb megoldás, ha a mostani Captiva házban tartott winyóm mellé veszek még egyet. (Igen, nekem is ilyenem van és nagyon meg vagyok vele elégedve :K 2 éve mondjuk olcsóbban vettem, kb. 5k-ért, mint mostani ára)

Egy külső HUB-ot is kell vennem emiatt, de még így is 10 alatt lesz meg, nem 20 fölött :D

Persze ez a megoldás csak akkor játszik, ha ezek a szoftverek valóban be fognak jönni.

(#20150) TomMusic válasza 1eske (#20149) üzenetére


TomMusic
őstag

Na, éjszaka elindítottam a backupot a Cobian progival. 172,6GB-ot mentett át, amik tartalmaztak mindenféle fájlt (össz. 131722db), a párszáz byte-tól a több gigásig. Ezzel 54 perc alatt végzett, ami 54,2MB/s átlagsebességnek felel meg, de ha kikapcsoltam volna az Avastot, szerintem gyorsabb lett volna.
Illetve most lementettem a virtuális gépeket is, amit átlag 127MB/s-el másolt.
Nagyon megtetszett ez a progi.
Nem volt a másolásnál semmi gond, illetve csak annyi, hogy az Avast beriasztott az egyik saját, Delphis programomra, de a Cobian ettől függetlenül ment tovább. :D

Állítólag az egyetemen töltött évek a legszebbek. Ezért a képzési időt próbálom a lehető leghosszabbra nyújtani.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.