Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:07:55

LOGOUT.hu

KÉRDÉS ELŐTT OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT ÉS HASZNÁLD A KERESŐT!

Ha EU-n kívülről rendelsz, mindig kalkuláld bele az ÁFA-t, esetleges vámot, kezelési költséget! Nem számít, hogy mi van a csomagra írva (gift vagy alacsonyabb összeg), el sem olvassák. Röntgen és a fizetési bizonylat (paypal, bankszámla kivonat) alapján történik az ÁFA fizetés.
Ha EU tagországból érkezik a csomagod vagy EU szállítással tagországi vámolással (EU warehouse, EU express) akkor abban az esetben sem vámot sem ÁFA-t nem kell fizetni.
Sima posta esetén (kínai, belga, svéd, holland stb.) 60 nap is lehet a kézbesítési idő (jellemzően 25-40 nap, de ritka esetben előfordulhat ennél rövidebb idő is). Aggódni 45 nap után érdemes, akkor lehet mozgolódni, érdeklődni.

Boltok, fizetés, szállítás, nyomkövetés, vámolás, reklamáció témakörökkel kapcsolatban található információ az összefoglalóban, ezért erősen ajánlott kinyitni és elolvasni a felesleges és ismétlődő kérdések elkerülése érdekében.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#55013) LámaZ válasza maj-viktor (#55012) üzenetére


LámaZ
addikt

Na, igen.
A postások, vámosok témájához visszatérve, meg molvány kolléga beszólására is reagálva:
Nekem egyetlen egy rossz szavam nem lehet úgy általában sem a postásainkra, sem a vámosainkra.

Ad. 1: A postás nekem felhozza az ajánlott leveleket a IV. emeletre (lift nincs!), és egy levélre szoktam adni neki 100 Ft borravalót. Mi az, könyörgöm? A cukrászdában a kapuciner 395 Ft!

Ad. 2: A vámosokra sem mondhatok semmi rosszat. Nálam a vámkezelés is – lekopogom! – mindig simán ment, amikor volt, és ha vámot kellett fizetnem, hát istenem ezt írja elő a törvény, ők kirótták, én kifizettem, és csókolom. Azt is tudni kell, hogy a hozzánk hasonló árérzékeny (erre írta egy indexes blogger azt, hogy „fillárba..ó”) rendelgetők miatt az utóbbi években szerintem tízszeresére nőtt a munkájuk, és létszámfejlesztés nem nagyon volt, arányosan a forgalommal meg biztos nem.

Szóval egy nagy köszönet a postásainknak és a vámosainknak, hogy mi, kisemberek is meg tudunk magunknak engedni olyan cuccokat, amelyeket nyugat-európai árakon per pillanat nem tudnánk megvásárolni, vagy ha igen, akkor nem jutna alapvető dolgokra. Nekünk meg úgy kell csinálnunk, hogy azokkal a műszaki eszközökkel, amiket megvásárolunk hatékonyabban dolgozzunk, ezzel is hozzájárulva a GDP növekedéséhez.
Na, lehet fintorogni, hogy milyen patetikus voltam most. :DD
---
Gyorsan visszahuppanva a földre: azért keresek cipőt, mert az egyik Merrell cipőm talpa – hat év használat után – levált. Tehát sürgős a dolog! Valami jót szeretnék, emiatt nem biztos, hogy kínai lesz a vége. Van egy Raichle túracipőm, amelyet – írd és mondd! – 1999-ben vettem, és lényegében abban telelek, tavaszodom, őszülök, és még mindig kiválóan szolgál. Egy pici helyen bomlott meg a varrás, amelyet ki fogok javítani. Ezt nevezem én cipőnek! A cipő amúgy a legfontosabb öltözék, és ezt azok, akik voltak sorkatonák vissza tudják igazolni. Lehet, hogy könnyű tavaszi cipők terén és megnézem a Raichle kínálatát.

[ Szerkesztve ]

Legyen minden jó!

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.